finidiar hond waar te koop?

finidiar hond waar te koop
Finidiar wordt gebruikt bij ongemakken aan het maag- darmkanaal zoals dunne ontlasting. Finidiar beschermt de darmwand en zorgt voor een indikking van de darminhoud. Finidiar is verkrijgbaar als smakelijke pasta en in tabletvorm. Veel dieren weigeren een tablet op te eten en door te slikken.

In dat geval kan de pasta uitkomst bieden. Finidiar voor hond en kat Finidiar is verkrijgbaar in 3 variantenFinidiar per 10, 50 en 250 tabletten Finidiar Forte per 10, 50 en 250 tabletten Finidiar KH smakelijke pasta 10 ml Meer informatie Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert.

Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!.

Is Finidiar uit de handel?

Dit product is helaas niet meer beschikbaar. Als alternatief adviseren wij de Protecdiar Tabs Forte of de AA Diarstop LD.

Waarom is Finidiar niet meer leverbaar?

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Ter ondersteuning van een verstoorde maagdarmwerking bij hond en kat. Koop 3 producten en ontvang 5% korting over uw gehele bestelling

Extra kenmerken

EAN code 8714646000592
Fabrikant AST
Eigenschappen Aluminiumhydroxide vermindert de concentratie van zoutzuur in de maag en reduceert daardoor de hoeveelheid zuur die in het duodenum komt. Ook de prototypische activiteit van pepsine wordt onderdrukt als de zuurgraad van de maaginhoud toeneemt (pH>4). Verder kan aluminiumhydroxide gas en toxinen binnen (absorberend) en een beschermend effect hebben op de darmwand. Het colloïdale kaolien heeft absorptieve eigenschappen voor toxinen uit de darminhoud.

Finidiar Forte tabletten kunnen door deze eigenschappen (1) bacteriën, toxinen en irriterende stoffen uit de darm absorberen, (2) het darmslijmvlies beschermen, (3) de ontsteking verminderen, (4) toxinen inactiveren, (5) de hyperperistaltiek verminderen en (6) bijdragen tot een normale stoelgang.

De combinatie van stoffen kan een positieve invloed hebben als adjuvans van een antibacteriële en/of antiparasitaire therapie.

Dosering Tweemaal daags 1 tablet per 25 kg lichaamsgewicht gedurende 2 tot 3 dagen. Het is in de meeste gevallen raadzaam het dier enige tijd te laten vasten (minimaal 1 dag) en verder het voedingsadvies van de dierenarts te volgen.
Indicaties Als ondersteuning van dieetmaatregelen bij aandoeningen van het maagdarmkanaal bij hond en kat.
Contra-indicaties Geen
Samenstelling Elke tablet bevat: 10 mg calciumchloride hexahydraat, 100 mg aluminiumhydroxide gel (gedroogd), 562,5 mg kaolien, 5 mg magnesiumchloride, 87,5 mg natriumchloride en rundvleessmaakstof.
Bijwerkingen Geen
Waarschuwingen Geen
Verpakking 1 blister a 10 tabletten
Farmaceutische vorm Tabletten
Type Findiar
Productsoort Tabletten
Artikelnummer *FINF10
Icon label Omschrijving Type Grootte Downloads
Finidiar Forte pdf 82. 1 KB Downloads

.

Hoe lang mag je Finidiar geven?

Als ondersteuning van dieetmaatregelen bij aandoeningen van het maagdarmkanaal bij hond en kat. Oraal toedienen: Tweemaal daags 1 tablet per 10 kg lichaams gewicht gedurende 2 tot 3 dagen. Het is raadzaam het voedings advies van de dierenarts te volgen.

Wat is Finidiar voor honden?

Finidiar – Finidiar wordt gebruikt ter ondersteuning bij het dikker maken van de ontlasting. Finidiar beschermt de darmwand en zorgt voor een indikking van de darminhoud. Finidiar is makkelijk toe te dienen. Finidiar is verkrijgbaar als smakelijke pasta en in tabletvorm.

Hoeveel Finidiar Forte?

Oraal toedienen: Tweemaal daags 1 tablet per 25 kg lichaams gewicht gedurende 2 tot 3 dagen. Het is raadzaam het voedings advies van de dierenarts te volgen. Om een nauwkeurige dosering te garanderen kunnen de tabletten verdeeld worden in gelijke helften of kwarten.

Waar is Finidiar voor?

Finidiar dient als ondersteuning bij aandoeningen van het maag-darmkanaal bij honden en katten zoals diarree en maagzuur. Finidiar beschermt de darmwand en geeft indikking van de darminhoud. Finidiar tabletten kunnen door deze eigenschappen bijdragen tot een normale stoelgang.

Wat doet Alfadiar?

Alfadiar – Alfadiar is een smakelijke en makkelijk deelbare tablet en ondersteunt de darmen van je hond of kat. Het ondersteunt dieetmaatregelen en draagt bij aan een goede darmwerking en stoelgang. Alfadiar is ook geschikt als je dier een voedselallergie heeft, aangezien de tabletten hypoallergeen zijn.

Hoe kan een hond Giardia krijgen?

Giardia bij honden en katten – Giardia is een één van de meest voorkomende darmparasieten bij katten en honden. Giardia is de naam van een eencellige parasiet die kan leven in de dunne darm van uw hond of kat, of andere (wilde) dieren. Een dier wordt besmet door het opeten van de parasiet, bijvoorbeeld door drinken van buitenwater of het likken van poten nadat hij/zij buiten is geweest.

Als de parasiet ingeslikt is, vermenigvuldigt de parasiet in de darmen. Lang niet alle dieren worden hier ziek van. Sterker nog, dieren die gezond lijken, kunnen toch de ziekte bij zich dragen en zo andere dieren besmetten.

Sommige dieren krijgen door de darmparasiet last van hardnekkige en terugkerende diarree. Omdat de parasiet lange tijd in de omgeving van een besmet dier kan blijven leven, komt het vaak voor dat een dier opnieuw besmet wordt. finidiar hond waar te koop Giardia is een eencellige parasiet van hond, kat en mens.

Wat is probiotica voor honden?

Wat zijn probiotica? – De World Health Organization (WHO) definieert probiotica als volgt: Probiotica zijn levende organismen die, indien ze in voldoende hoeveelheden worden opgenomen, een positief gezondheidseffect hebben op mens en dier. Probiotica voor honden produceren SCFA-vetzuren die de groei en activiteit van schadelijke bacteriën zoals E.

Hoe ruim je honden diarree op?

Mijn hond heeft diarree: wat nu?  – Is jouw hond sloom, braakt hij, heeft hij koorts, uitdrogingsverschijnselen, of bloed bij de ontlasting? Het is dan verstandig om dit goed in de gaten te houden en bij twijfel de dierenarts te bellen. Duurt de diarree langer dan 7-10 dagen, of komt deze telkens terug? Dan raden wij aan dat je altijd de dierenarts belt. Jij kan jouw hond zelf helpen met de volgende tips: 

 • Ook bij diarree heeft een hond voedingsstoffen nodig. Geef kleine beetjes eten door de dag om de hond aan te sporen voldoende te eten. Onze Vers Gestoomde maaltijden kan je bij diarree goed geven aan je hond. Deze maaltijden zorgen namelijk voor een optimale darmflora.
 • Laat jouw hond terwijl hij diarree heeft wat vaker uit, zodat hij zijn behoefte kan doen.
 • Help de darmen van jouw hond tot rust komen met een supplement, zoals onze  ‘ Golddust heal 5 – Darmen ‘. Voorkomen is beter dan genezen. Dit supplement mag je ook als dagelijkse ondersteuning geven.
 • Probeer je hond voldoende te laten drinken zodat hij niet uitdroogt. Zorg daarom altijd voor vers water. Ook hiervoor kan je goed de Vers Gestoomde maaltijden gebruiken. Dit is een complete voeding die meer vocht bevat dan brokken. Deze voeding wordt bovendien goed gegeten door honden die een verminderde eetlust hebben.

Hopelijk weet jij nu goed wat je moet doen als jouw hond diarree heeft en hoe je jouw viervoeter nog beter kan helpen. Het belang van een gezond gewicht in combinatie met goede voeding voor de gezondheid van jouw hond willen wij extra benadrukken. Wil jij hier meer over weten? Download dan hier de complete gids ‘‘alles over gezond gewicht bij hond en kat’. finidiar hond waar te koop.

Wat geef je een hond die diarree heeft en overgeeft?

Heeft uw hond last van diarree dan is het belangrijk om licht verteerbare voeding te geven en dit ook frequent in kleine maaltijden aan te bieden. Verder is voldoende vocht belangrijk en moet natuurlijk de oorzaak bestreden worden. De meest vormen van diarree zijn onschuldig en duren slechts enkele dagen.

Wat als je hond overgeeft en diarree heeft?

Zeker als een hond tegelijkertijd braakt en diarree heeft, is het verstandig om snel naar de dierenarts te gaan. De dierenarts zal je hond onderzoeken, in de buik voelen naar afwijkingen en de temperatuur opmeten. Vervolgonderzoeken kunnen zijn: ontlasting onderzoek, bloedonderzoek of een röntgenfoto.

Welke pijnstiller kan ik aan mijn hond geven?

Pijnstiller voor hond – Pijnstillers kunnen mensen helpen als ze pijn hebben, maar zo zijn er natuurlijk ook pijnstillers voor dieren. Dit zijn speciale pijnstillers die helemaal op uw specifieke dier zijn afgestemd. De geregistreerde pijnstillers voor uw hond, zoals Metacam en Rimadyl, kunnen alleen worden voorgeschreven door de dierenarts.

 1. U kunt deze dus niet online kopen, ze zijn namelijk receptplichtig;
 2. Wel hebben wij in onze webshop natuurlijke ondersteunende middelen voor uw hond;
 3. Deze zijn vaak op basis van kruiden en planten en kunnen in bepaalde gevallen uw hond helpen ondersteunen bij ongemak;

We raden u aan om eens een kijkje te komen nemen in onze webshop als u op zoek bent naar een natuurlijk ondersteunend middel voor hond of kat.

Hoeveel buscopan aan hond?

Hond : éénmalige IV of SC toediening van 0,5 ml per 5 kg lichaamsgewicht. De toediening mag na 24 uur herhaald worden.

Hoeveel Norit mag een hond hebben?

Wat moet u doen als uw dier chocola heeft gegeten? – Als uw hond nog geen verschijnselen vertoont is het belangrijk om hem/haar te laten braken. Neem direct contact op met de dierenkliniek (of buiten openingsuren met de dienstdoende arts) zodat een braakmiddel toegediend kan worden.

 • Een dier braakt het makkelijkste op de volle maag;
 • Dus als u een afspraak maakt om uw dier te laten braken is het verstandig om hem of haar eerst nog eten te geven;
 • Verder kunt u uw dier Norit® (actieve kool) geven;

De dosering voor de Norit is 2 g per kilogram lichaamsgewicht elke 4 uur totdat de kool in de ontlasting komt. De capsules bevatten 200mg, dus dat houdt in dat er 10 capsules per kilogram lichaamsgewicht ingegeven moet wordt. Er zijn ook flacons, die bevatten 50g, dit houdt in dat er 1 flacon per 25 kilogram lichaamsgewicht gegeven moet worden.

 • De capsules en flacons zijn te verkrijgen bij de drogist of apotheek;
 • De actieve kool remt de opname van de chocolade in de darmen;
 • Voordat u de Norit gaat geven, is het verstandig om wel even te overleggen met een dierenarts;

Als uw hond al verschijnselen toont van een chocolade vergiftiging is het verstandig om direct contact op te nemen met de dierenkliniek (en buiten opening uren de spoedarts). Deze kan de hond dan nakijken en indien nodig behandelen. Handbook of Poisoning in Dogs and Cats, A.