Hoe Heet De Hond In De Strip Van Lucky Luke?

Hoe Heet De Hond In De Strip Van Lucky Luke

Rataplan
Personage uit ‘ Lucky Luke ‘
Standbeelden van Lucky Luke, Joe Dalton en Rataplan (midden) in Middelkerke , 2018.
Debuut Sur la piste des Dalton (1960)
Bedacht door Morris René Goscinny
Stemacteur(s) Bernard Haller , Roger Carel , Paul Reubens (Engels), Tony Sibbald (Engels), Francis Perrin , Eric Métayer , François Morel , Maurice LaMarche , Darren Dustan
Persoonsinformatie
Alias Rantanplan, Ran-Tan-Plan, Ran Tan Plan, Rin-Tin-Can, Bushwack, Rintindumb, Rin-Tin-Dumb
Soort Jachthond
Geslacht Mannelijk
Specialiteit Domheid, grote eetlust
Portaal     Media

Rataplan (Frans: Rantanplan ) is een striphond van tekenaar Morris. Hij werd bekend in de strip Lucky Luke als bewaker van de gevangenis waar de Daltons gevangenzitten en kreeg later zijn eigen serie. Hij is ‘de domste hond ‘ ten westen van de Mississippi. Rataplan is dol op eten en op Joe Dalton. Het woord rataplan betekent iets als rotzooi , rommeltje , en geeft redelijk weer hoe het brein van de hond functioneert.

Hoe heten de boeven van Lucky Luke?

De overige hoofdpersonages zijn Lukes trouwe paard Jolly Jumper, de domste hond ter wereld Rataplan en de boevenbende De Daltons.

Wat heeft Lucky Luke in zijn mond?

Met René Goscinny, ook de scenarist van de Asterix-albums, bereikte Morris vervolgens een enorm publiek: van de Lucky Luke -albums zijn honderden miljoenen exemplaren verkocht. En van zijn kant groeide de cowboy met dat publiek mee: tegenwoordig heeft hij een strootje in zijn mond in plaats van een sjekkie.

Hoe heet het paard van Lucky?

Jolly Jumper
Personage uit ‘ Lucky Luke ‘
Beeld van Jolly Jumper.
Debuut Arizona 1880 (1946)
Bedacht door Morris René Goscinny
Stemacteur(s) Roger Carel (Frans), Jean Berger , René Goscinny , Robert Ridgely (Engels), Roger Miller , Jean Rochefort , Bruno Salomone , Adrien Antoine , Eric Legrand
Persoonsinformatie
Soort Antropomorfe schimmel
Geslacht Mannelijk
Nationaliteit Amerikaans
Specialiteit Slimheid
Familie
Familie Lucky Luke (eigenaar)
Portaal     Media

Jolly Jumper is een fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky Luke gecreëerd door Morris. Hij is in deze stripreeks het paard van de cowboy naar wie de reeks genoemd is. Jolly Jumper is een schimmel met bruine vlekken op zijn linkerkant. Net als Luke zelf is zijn uiterlijk duidelijk veranderd in de loop der tijd. In de eerste albums was hij nog min of meer een gewoon paard.

Later kreeg hij zelf een uitgebreide persoonlijkheid. Zo levert hij geregeld zijn eigen commentaar op het hele gebeuren, waardoor hij dienstdoet als “observator” van het verhaal. Hij heeft met name vaak commentaar op Lucky Luke omdat híj weer eens moet rijden.

See also:  Hoe Houd Ik Mijn Hond Van De Bank?

Jolly kan in de moderne albums tevens dingen die men doorgaans niet van een paard verwacht, zoals schaken, vissen en zelf zijn zadel omdoen..

Wie is de oudste Dalton?

De neven Dalton [ bewerken | brontekst bewerken ] – René Goscinny , de scenarioschrijver van de latere Lucky Luke-verhalen, vond het zo jammer dat hij de gebroeders Dalton niet meer kon laten optreden, dat hij vier nieuwe Daltons bedacht voor het verhaal De neven Dalton : Joe, William, Jack en Averell Dalton.

Deze vier broers zijn neven van de oorspronkelijke Daltons, en lijken ook sprekend op hen. Het zijn deze Daltons die in de rest van de Lucky Luke-verhalen optreden. Ook komen ze af en toe voor in de Rataplan -strips.

Hoewel de familie Dalton uit meer leden bestaat, wordt met De Daltons over het algemeen onderstaand viertal aangeduid: Joe Dalton De oudste, kleinste, driftigste maar waarschijnlijk ook de slimste Dalton. Hij komt vaak met (gemene) ideeën op de proppen.

Hij is de leider van het stel. Van alle Daltons haat Joe Lucky Luke het meest. Hij wordt al driftig als hij enkel de naam “Lucky Luke” hoort. Ook gevangenishond Rataplan en de opmerkingen van broer Averell zijn vaak de aanleiding van zijn driftbuien.

Meestal is Averell degene waarop Joe zich afreageert. William en Jack Dalton De middelste broers, ietwat kleurloos qua persoonlijkheid. Ze dienen vooral als buffer tussen Joe en Averell: hun rol is Joe kalmeren en Averell tegenhouden. Bij hun eerste optreden was Jack een trigger-happy wapenmaniak terwijl William zich wijdde aan vermommingen, maar die eigenschappen verdwenen in de volgende albums.

William is gewoonlijk de kortste van de twee, maar dat is niet altijd zo: in het album Dalton City bijvoorbeeld is William de langste. Averell Dalton Hij is de grootste, hongerigste, lompste, maar vooral de domste van het stel.

Hij heeft een hart van goud, iets wat Lucky Luke vaak gebruikt om de Daltons weer te vangen. Zijn domme opmerkingen zorgen voor veel woede bij Joe, die dan de neiging heeft hem naar de keel te vliegen. Hij is geobsedeerd door eten, en vraagt dan ook vrijwel altijd of het al etenstijd is.

See also:  Welke Kleuren Kan Een Hond Zien?

Welk figuur kan sneller schieten dan zijn schaduw?

Hoe Heet De Hond In De Strip Van Lucky Luke Dat is Lucky Luke, de stripfiguur uit de jaren vijftig. Een lonesome cowboy, die sneller schiet dan zijn schaduw, Lucky komt op voor minder bedeelden en bestrijdt de misdaad. Altijd vergezeld door zijn trouwe viervoeter Jolly Jumper. Jolly Jumper is het snelste paard ter wereld en zo intelligent dat Lucky Luke met hem kan schaken.

 1. Ik moest aan Lucky Luke denken toen ik las dat een landelijk bekende Internet Service Provider deze week haar nieuwe LTE mobiele netwerk, in beperkte omvang, openstelde voor haar relaties om het internet op te gaan;

Snel, sneller, snelst en ook nog eens intelligent. Het LTE netwerk is een 4g netwerk, dat wil zeggen een draadloos netwerk van de vierde generatie. Tot op heden moeten we nog doen met het 3g netwerk en met de WiFi netwerken, waarbij WiFi eigenlijk niets meer of minder is dan een verlengstuk van een vaste verbinding.

WiFi is draadloos en snel, veel sneller dan het 3g netwerk, maar helaas is de reikwijdte beperkt tot pakweg 10 meter. Wat is nu het bijzondere aan het 4g netwerk? Het 4g netwerk is ongeveer net zo snel als een WiFi netwerk, maar onbeperkt in zijn reikwijdte.

Stel je voor, de hele wereld draadloos het internet op met een soort WiFi verbinding, maar dan via 4g! Films kijken, tv kijken, bellen, zoeken en boeken en dat allemaal plaats en tijd ongebonden. Geen gedoe meer met vaste verbindingen, ADSL en routers. Technisch gezien is 4g niet veel anders dan een 3g netwerk, maar wel met veel slimmere protocollen.

 1. En daar zit tegelijkertijd het probleem, in die protocollen;
 2. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het 4g netwerk niet goed genoeg te beveiligen is tegen WiFi gebruik;
 3. Er moeten verschrikkelijk dikke firewalls komen om te voorkomen dat er “onrechtmatig” gebruik wordt gemaakt van het 4g netwerk;

Een met WiFi uitgerust apparaat zou zomaar onbelemmerd via 4g het internet op kunnen. Als je ISP bent, Internet Service Provider – dus leverancier van infrastructuren, thans nog volop via vaste verbindingen, dan zie je je verdienmodel in gevaar komen. Al die kabels, al die aansluitingen, al die apparaten worden overbodig.

 • Maar ben je IAP, Internet Applicatie Provider zoals Google en je levert applicaties, dan ben je wel gebaat met het vrije gebruik van 4g;
 • Je verdient je geld immers met de verkoop van advertenties op internet en die moeten gelezen worden;
See also:  Hoe Lang Hond In De Rui?

Hier gaat een leuke concurrentiestrijd ontbranden tussen IAP-ers en ISP-ers. Nu hebben zij elkaar nog nodig, maar als 4g een vrij toegankelijke openbare weg zou worden niet meer. De ISP-ers gaan zich wapenen om te voorkomen dat zij er tussenuit gekopt worden.

KPN bijvoorbeeld, kocht onlangs nog ´s werelds op vier na grootste internetknooppunt (NL-ix) om er zeker van te zijn dat zij op welke wijze dan ook betrokken blijft bij transport van data. Het bezit van de infrastructuur geeft namelijk macht.

Je kunt bijvoorbeeld weigeren dat toepassingen als Whatsup en Skype van je infrastructuur gebruikmaken. Je beschermt daarmee je eigen verdienmodel, zoals sms-, VoIP- en ander telefoonverkeer. Het is een schimmige wereld. Gelukkig heeft de Eerste Kamer onlangs het nieuwe wetsvoorstel aangenomen dat netneutraliteit garandeert, zodat dit soort machtsmisbruik in Nederland niet meer mogelijk is.

 • Voorbodes genoeg die aangeven, dat er in de komende decennia veel gaat veranderen op het gebied van draadloze communicatie in de meest ruime zin des woords;
 • Infrastructuurleveranciers en serviceproviders als KPN, Vodafone, Ziggo, Tiscali, Tele2, T-mobile zien de bui al hangen;

Wat moeten zij als niemand meer gebruik maakt van hun (vaste) verbindingen omdat iedereen gebruik gaat maken van een supersnel en direct toegankelijk openbaar 4g netwerk? Lucky Luke, sneller dan zijn schaduw, ging door de lichtbarrière, onze providers gaan waarschijnlijk door het geluid….

Hoe heet de moeder van de Daltons?

In het plaatsje Cactus Junction ontmoet Lucky Luke de moeder van de gebroeders Dalton, Ma Dalton.

Hoe heten de 4 Daltons?

De Daltons kan verwijzen naar:

 • Daltonbende , een bende vogelvrijverklaarden in het wilde westen: Bob, Grat, Bill en Emmett
 • De Daltons (Lucky Luke) , de stripfiguren uit Lucky Luke: Joe, Jack, William en Averell
 • De Daltons (televisieserie) , een Nederlandse televisieserie
 • De Dalton Sisters , een Vlaamse kinderpopgroep

Hoe oud zijn de Daltons?

de daltons – seizoen 1: jonge jaren Aan de andere kant je broers hebben jou ook nooit uitgekozen. Tim is zesenhalf en heeft alleen maar broers: Erik van tien, Jelle van acht en Daantje, die pas een jaar is. Ze wonen in de Daltonstraat. Daarom worden ze ook wel de Daltons genoemd.