Hoe Heet De Hond In De Strips Van Lucky Luke?

Hoe Heet De Hond In De Strips Van Lucky Luke

Rataplan
Personage uit ‘ Lucky Luke ‘
Standbeelden van Lucky Luke, Joe Dalton en Rataplan (midden) in Middelkerke , 2018.
Debuut Sur la piste des Dalton (1960)
Bedacht door Morris René Goscinny
Stemacteur(s) Bernard Haller , Roger Carel , Paul Reubens (Engels), Tony Sibbald (Engels), Francis Perrin , Eric Métayer , François Morel , Maurice LaMarche , Darren Dustan
Persoonsinformatie
Alias Rantanplan, Ran-Tan-Plan, Ran Tan Plan, Rin-Tin-Can, Bushwack, Rintindumb, Rin-Tin-Dumb
Soort Jachthond
Geslacht Mannelijk
Specialiteit Domheid, grote eetlust
Portaal     Media

Rataplan (Frans: Rantanplan ) is een striphond van tekenaar Morris. Hij werd bekend in de strip Lucky Luke als bewaker van de gevangenis waar de Daltons gevangenzitten en kreeg later zijn eigen serie. Hij is ‘de domste hond ‘ ten westen van de Mississippi. Rataplan is dol op eten en op Joe Dalton. Het woord rataplan betekent iets als rotzooi , rommeltje , en geeft redelijk weer hoe het brein van de hond functioneert.

Wat is de naam van het paard van Lucky Luke?

Jolly Jumper
Personage uit ‘ Lucky Luke ‘
Beeld van Jolly Jumper.
Debuut Arizona 1880 (1946)
Bedacht door Morris René Goscinny
Stemacteur(s) Roger Carel (Frans), Jean Berger , René Goscinny , Robert Ridgely (Engels), Roger Miller , Jean Rochefort , Bruno Salomone , Adrien Antoine , Eric Legrand
Persoonsinformatie
Soort Antropomorfe schimmel
Geslacht Mannelijk
Nationaliteit Amerikaans
Specialiteit Slimheid
Familie
Familie Lucky Luke (eigenaar)
Portaal     Media

Jolly Jumper is een fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky Luke gecreëerd door Morris. Hij is in deze stripreeks het paard van de cowboy naar wie de reeks genoemd is. Jolly Jumper is een schimmel met bruine vlekken op zijn linkerkant. Net als Luke zelf is zijn uiterlijk duidelijk veranderd in de loop der tijd. In de eerste albums was hij nog min of meer een gewoon paard.

 • Later kreeg hij zelf een uitgebreide persoonlijkheid;
 • Zo levert hij geregeld zijn eigen commentaar op het hele gebeuren, waardoor hij dienstdoet als “observator” van het verhaal;
 • Hij heeft met name vaak commentaar op Lucky Luke omdat híj weer eens moet rijden;

Jolly kan in de moderne albums tevens dingen die men doorgaans niet van een paard verwacht, zoals schaken, vissen en zelf zijn zadel omdoen..

Hoe heten de boeven van Lucky Luke?

De overige hoofdpersonages zijn Lukes trouwe paard Jolly Jumper, de domste hond ter wereld Rataplan en de boevenbende De Daltons.

Wat heeft Lucky Luke in zijn mond?

Met René Goscinny, ook de scenarist van de Asterix-albums, bereikte Morris vervolgens een enorm publiek: van de Lucky Luke -albums zijn honderden miljoenen exemplaren verkocht. En van zijn kant groeide de cowboy met dat publiek mee: tegenwoordig heeft hij een strootje in zijn mond in plaats van een sjekkie.

Wat zijn de beroemdste paarden?

Welk figuur kan sneller schieten dan zijn schaduw?

Hoe Heet De Hond In De Strips Van Lucky Luke Dat is Lucky Luke, de stripfiguur uit de jaren vijftig. Een lonesome cowboy, die sneller schiet dan zijn schaduw, Lucky komt op voor minder bedeelden en bestrijdt de misdaad. Altijd vergezeld door zijn trouwe viervoeter Jolly Jumper. Jolly Jumper is het snelste paard ter wereld en zo intelligent dat Lucky Luke met hem kan schaken.

Ik moest aan Lucky Luke denken toen ik las dat een landelijk bekende Internet Service Provider deze week haar nieuwe LTE mobiele netwerk, in beperkte omvang, openstelde voor haar relaties om het internet op te gaan.

Snel, sneller, snelst en ook nog eens intelligent. Het LTE netwerk is een 4g netwerk, dat wil zeggen een draadloos netwerk van de vierde generatie. Tot op heden moeten we nog doen met het 3g netwerk en met de WiFi netwerken, waarbij WiFi eigenlijk niets meer of minder is dan een verlengstuk van een vaste verbinding.

WiFi is draadloos en snel, veel sneller dan het 3g netwerk, maar helaas is de reikwijdte beperkt tot pakweg 10 meter. Wat is nu het bijzondere aan het 4g netwerk? Het 4g netwerk is ongeveer net zo snel als een WiFi netwerk, maar onbeperkt in zijn reikwijdte.

Stel je voor, de hele wereld draadloos het internet op met een soort WiFi verbinding, maar dan via 4g! Films kijken, tv kijken, bellen, zoeken en boeken en dat allemaal plaats en tijd ongebonden. Geen gedoe meer met vaste verbindingen, ADSL en routers. Technisch gezien is 4g niet veel anders dan een 3g netwerk, maar wel met veel slimmere protocollen.

 • En daar zit tegelijkertijd het probleem, in die protocollen;
 • Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het 4g netwerk niet goed genoeg te beveiligen is tegen WiFi gebruik;
 • Er moeten verschrikkelijk dikke firewalls komen om te voorkomen dat er “onrechtmatig” gebruik wordt gemaakt van het 4g netwerk;
See also:  Welke Hond Houdt Van Knuffelen?

Een met WiFi uitgerust apparaat zou zomaar onbelemmerd via 4g het internet op kunnen. Als je ISP bent, Internet Service Provider – dus leverancier van infrastructuren, thans nog volop via vaste verbindingen, dan zie je je verdienmodel in gevaar komen. Al die kabels, al die aansluitingen, al die apparaten worden overbodig.

 1. Maar ben je IAP, Internet Applicatie Provider zoals Google en je levert applicaties, dan ben je wel gebaat met het vrije gebruik van 4g;
 2. Je verdient je geld immers met de verkoop van advertenties op internet en die moeten gelezen worden;

Hier gaat een leuke concurrentiestrijd ontbranden tussen IAP-ers en ISP-ers. Nu hebben zij elkaar nog nodig, maar als 4g een vrij toegankelijke openbare weg zou worden niet meer. De ISP-ers gaan zich wapenen om te voorkomen dat zij er tussenuit gekopt worden.

KPN bijvoorbeeld, kocht onlangs nog ´s werelds op vier na grootste internetknooppunt (NL-ix) om er zeker van te zijn dat zij op welke wijze dan ook betrokken blijft bij transport van data. Het bezit van de infrastructuur geeft namelijk macht.

Je kunt bijvoorbeeld weigeren dat toepassingen als Whatsup en Skype van je infrastructuur gebruikmaken. Je beschermt daarmee je eigen verdienmodel, zoals sms-, VoIP- en ander telefoonverkeer. Het is een schimmige wereld. Gelukkig heeft de Eerste Kamer onlangs het nieuwe wetsvoorstel aangenomen dat netneutraliteit garandeert, zodat dit soort machtsmisbruik in Nederland niet meer mogelijk is.

 1. Voorbodes genoeg die aangeven, dat er in de komende decennia veel gaat veranderen op het gebied van draadloze communicatie in de meest ruime zin des woords;
 2. Infrastructuurleveranciers en serviceproviders als KPN, Vodafone, Ziggo, Tiscali, Tele2, T-mobile zien de bui al hangen;

Wat moeten zij als niemand meer gebruik maakt van hun (vaste) verbindingen omdat iedereen gebruik gaat maken van een supersnel en direct toegankelijk openbaar 4g netwerk? Lucky Luke, sneller dan zijn schaduw, ging door de lichtbarrière, onze providers gaan waarschijnlijk door het geluid….

Wie is de oudste Dalton?

De beste strips van Lucky Luke, vanaf zaterdag 12 oktober bij Het Laatste Nieuws

De neven Dalton [ bewerken | brontekst bewerken ] – René Goscinny , de scenarioschrijver van de latere Lucky Luke-verhalen, vond het zo jammer dat hij de gebroeders Dalton niet meer kon laten optreden, dat hij vier nieuwe Daltons bedacht voor het verhaal De neven Dalton : Joe, William, Jack en Averell Dalton.

 1. Deze vier broers zijn neven van de oorspronkelijke Daltons, en lijken ook sprekend op hen;
 2. Het zijn deze Daltons die in de rest van de Lucky Luke-verhalen optreden;
 3. Ook komen ze af en toe voor in de Rataplan -strips;

Hoewel de familie Dalton uit meer leden bestaat, wordt met De Daltons over het algemeen onderstaand viertal aangeduid: Joe Dalton De oudste, kleinste, driftigste maar waarschijnlijk ook de slimste Dalton. Hij komt vaak met (gemene) ideeën op de proppen.

See also:  Welke Pindakaas Voor Hond?

Hij is de leider van het stel. Van alle Daltons haat Joe Lucky Luke het meest. Hij wordt al driftig als hij enkel de naam “Lucky Luke” hoort. Ook gevangenishond Rataplan en de opmerkingen van broer Averell zijn vaak de aanleiding van zijn driftbuien.

Meestal is Averell degene waarop Joe zich afreageert. William en Jack Dalton De middelste broers, ietwat kleurloos qua persoonlijkheid. Ze dienen vooral als buffer tussen Joe en Averell: hun rol is Joe kalmeren en Averell tegenhouden. Bij hun eerste optreden was Jack een trigger-happy wapenmaniak terwijl William zich wijdde aan vermommingen, maar die eigenschappen verdwenen in de volgende albums.

 • William is gewoonlijk de kortste van de twee, maar dat is niet altijd zo: in het album Dalton City bijvoorbeeld is William de langste;
 • Averell Dalton Hij is de grootste, hongerigste, lompste, maar vooral de domste van het stel;

Hij heeft een hart van goud, iets wat Lucky Luke vaak gebruikt om de Daltons weer te vangen. Zijn domme opmerkingen zorgen voor veel woede bij Joe, die dan de neiging heeft hem naar de keel te vliegen. Hij is geobsedeerd door eten, en vraagt dan ook vrijwel altijd of het al etenstijd is.

Hoe oud zijn de Daltons?

de daltons – seizoen 1: jonge jaren Aan de andere kant je broers hebben jou ook nooit uitgekozen. Tim is zesenhalf en heeft alleen maar broers: Erik van tien, Jelle van acht en Daantje, die pas een jaar is. Ze wonen in de Daltonstraat. Daarom worden ze ook wel de Daltons genoemd.

Hoe heet de grootste van de Daltons?

Joe Dalton De oudste, kleinste, driftigste maar waarschijnlijk ook de slimste Dalton. Hij komt vaak met (gemene) ideeën op de proppen. Hij is de leider van het stel. Van alle Daltons haat Joe Lucky Luke het meest. Hij wordt al driftig als hij enkel de naam “Lucky Luke” hoort.

 1. Als Joe kwaad is, reageert hij dit meestal af op Averell;
 2. William en Jack Dalton De middelste broers, ietwat kleurloos qua persoonlijkheid;
 3. Ze dienen vooral als buffer tussen Joe en Averell: hun rol is Joe kalmeren en Averell tegenhouden;

Bij hun eerste optreden was William een trigger-happy wapenmaniak terwijl Jack zich wijdde aan vermommingen, maar die eigenschappen verdwenen in de volgende albums. William is gewoonlijk de kortste van de twee, maar dat is niet altijd zo: in het album Dalton City bijvoorbeeld William is de langste.

Averell Dalton Hij is de grootste, hongerigste, lompste, maar vooral de domste van het stel. Hij heeft een hart van goud, iets wat Lucky Luke vaak gebruikt om de Daltons weer te vangen. Zijn domme opmerkingen zorgen voor veel woede bij Joe, die dan de neiging heeft hem naar de keel te vliegen.

Hij is geobsedeerd door eten, en vraagt dan ook vrijwel altijd of het al etenstijd is. Ondanks dat Averell altijd het onderspit delft in zijn gevechten met Joe, is hij toch de sterkste van de Daltons. Zowel in het album De Neven Dalton als in De Daltons in de Blizzard blijkt hij een bedreven bokser te zijn die zich zelfs tegen Lucky Luke staande kan houden.

 1. Bovenstaande uit Wikipedia;
 2. Duidelijk is dat zelfs bij de Daltons niet alles is wat het lijkt;
 3. Gerrit Walgemoet van VIN-INFO geeft ons deze avond een kijkje in de keuken van voertuig criminaliteit;
 4. De Daltons zullen vast ter sprake komen;

Voor wie nog interesse heeft in de mogelijkheden van ‘keyless entry’ voor ‘verkeerde’ neefjes; deze URL. Voor wat meer info; klik hieronder op de (concept) uitnodiging,.

Wat is het duurste paard ter wereld?

Dure paarden – Dressuurpaard Dat is geen moeilijke! De prachtige zwarte Totilas werd voor, naar schatting, maar liefst 11 miljoen euro verkocht aan de Duitse trainer Paul Schokemöhle. ‘Toto’ en zijn voormalige ruiter Edward Gal wonnen op het WK in 2010 drie gouden medailles en was de eerste combinatie die meer dan 90% scoorde op Grand Prix-niveau.

 1. Toto had echter nooit die duizelingwekkende hoogten onder zijn nieuwe ruiter Matthias Rath, en zijn latere carrière werd geteisterd door blessures;
 2. In 2015 ging hij met pensioen om te dekken;
 3. Springpaard Trainer van het Qatari springteam, Jan Tops, betaalde een recordprijs voor een springpaard;
See also:  Welk Rauw Vlees Voor De Hond?

Hij kocht in 2013 de 10-jarige Selle Francais-ruin Palloubet d’Halong van de Zwitserse amazone Janika Sprunger. Dit talentvolle paard werd tweede in de Grote Prijs CHIO Aken 2013 en wisselde van eigenaar voor een slordige 12,5 miljoen euro. Na een niet te weigeren aanbod zei Sprunger verdrietig: ‘Ik heb veel goede paarden, ook jongere paarden, waar ik een groot geloof in heb en waar ik grote hoop op heb, maar er is geen kans dat ik ooit een tweede Palloubet zal krijgen’.

Trekpaard Kapitein Jim van McIlrath staat in het Guinness Book Of Records vermeld als het duurste trekpaard ooit verkocht. De tweejarige Belgische hengst wisselde van eigenaar voor ruim €95. 000 in de VS op 20 februari 2003.

Zijn (relatief) hoge prijs had hij te danken aan zijn uitstekende bloedlijnen. Racepaard Fusaichi Pegasus is in 2000 verkocht voor maar liefst ruim €59. 000. 000 aan Coolmore Stud in Ierland. De volbloedhengst draagt nu de titel “duurste paard in de geschiedenis”, geboren in 1997 en getraind door Neil Drysdale.

De hengst had een enorm succesvolle racecarrière en won de Kentucky Derby in 2000. Zijn winst werd bijna 1,7 miljoen euro. Hij was niet zo populair als dekhengst dus werd zijn dekgeld verlaagd van zo’n € 127.

000 naar iets meer dan €6. 000 in 2017. Dat jaar ging hij ook met pensioen. Miskoop Een afstammeling van het legendarische racepaard Northern Dancer. Men verwachtte geweldige dingen van The Green Monkey, zoals blijkt uit de 13,5 miljoen euro die het volbloedveulen op een veiling ophaalde.

 • Het paard reed echter maar drie keer een race voordat het met pensioen ging en de hoogste plaats ooit was derde;
 • Hij ging naar een fokstal in Florida, waar hij in 2018 overleed op pas 14-jarige leeftijd als gevolg van hoefbevangenheid;

Bron: H&H Foto: FacebookTotilas.

Wat is het mooiste paard van de wereld?

Opmerkelijk 29 mei 2016 11:06 Aangepast: 29 mei 2016 12:01 ‘Black beauty’ Frederik the Great. Beeld © Facebook/Frederik the Great Bij de woorden ‘Fries’ en ‘schoonheid’ denk je misschien aan Doutzen Kroes, maar de gedachten van veel paardenliefhebbers gaan naar Frederik the Great. Deze zwarte Friese hengst wordt door velen gezien als het mooiste paard ter wereld en krijgt nu zelfs filmrollen aangeboden.

Foto’s van Frederik the Great gingen deze week viral, zo verscheen er ook op de populaire website 9Gag. com een fotopagina van het paard. Op Facebook heeft de hengst inmiddels bijna 30. 000 volgers. In de reacties vallen bewonderaars over elkaar heen met lofuitingen.

“Er zal nooit meer zo’n majestueus en mooi paard rondlopen op aarde”, schreef een van Frederiks fans.

Wat is het beste paard ter wereld?

Herinnering aan vader – Het horloge dat ze uit handen van de Franse delegatie ontving, is een mooie herinnering aan de samenwerking met haar vader. “Ik weet niet of ik ‘m wel om durf te doen, het is een kostbare prijs. ” Net zo kostbaar als Denver met zijn kersverse titel? “Ik heb geen flauw idee wat Denver momenteel waard is.