Hoe Krijg Je Een Hond Dikker?

Hoe Krijg Je Een Hond Dikker

Laat jouw hond in beweging blijven – je hebt misschien de neiging om jouw hond minder te laten bewegen als zij te mager is. En het klinkt misschien als een paradox, maar beweging helpt juist om iets dikker te worden. Als jouw hond beweegt krijgt zij namelijk meer honger en zal zij meer kilocalorieën kunnen verwerken.

Beweging is verder goed voor de spijsvertering (niet meteen na het eten, wacht minstens 30 minuten!). Door te bewegen en actief te zijn maakt jouw hond endorfinen aan. En dat is goed voor haar gezondheid. En, door te bewegen behoudt jouw hond haar spiermassa.

en dat is super belangrijk voor haar algemene gezondheid. Je wil namelijk niet dat het extra gewicht er (alleen) als vet aankomt, maar ook dat de spiermassa in stand blijft.

Wat kan ik mijn hond geven om aan te komen?

Meer voeren – Is je hond echt te licht, dan zal hij meer moeten eten om aan te komen. Bij sommige honden is dat niet zo lastig, maar anderen eten niet zomaar meer en laten misschien zelfs hun huidige porties al staan. Je kunt dan een aantal van de volgende dingen proberen:

 • Vaker kleine maaltijden voeren
  • Door vaker een klein beetje voer te geven, krijgt je hond misschien meer zin in de brokjes of eerder weer trek.
 • Snackjes
  • Wie houdt er nou niet van snacks! Door je hond veel meer hondensnacks  te geven dan je anders zou doen, krijgt hij meer calorieën binnen. Kies verantwoorde snacks en combineer dit eventueel met spelletjes en training.
 • Experimenteer met voeding
  • Los van snackjes en kleine maaltijden van de gewone brokjes, vindt jouw hond misschien rauw vlees of bijvoorbeeld eieren erg lekker. Hier kun je mee experimenteren om je hond meer te laten eten.
 • Heb geduld
  • Te snel aankomen of afvallen is nooit gezond, ook niet voor honden. Een gewichtstoename van 100 tot 200 gram per week kan dus al meer dan genoeg zijn. Heb geduld en blijf werken aan het gewicht van je hond, dan zul je zien wat je in een aantal maanden kunt bereiken!

Wat zijn dikmakers voor honden?

– Geplaatst: 10-12-12 21:57 Geitenmelk (dus geen koemelk) is prima voor een hond. Vette jus zou ik niet doen vanwege de zouten/kruiden. Gezonde vetten zijn prima voor hond en/of kat. Je kunt dus gerust een vet diersoort geven, zalmkoppen werken ook prima en zijn ook gezonde vetten. Ik moet mijn hond er wel ook wat bot bij geven, anders gaat hij aan de diarree.

(Op 600 gram zalmkop heeft hij ongeveer 350 gram vleesbot nodig) Maar dit verschilt weer heel erg per hond. Ik kan het voor de eerste keer in ieder geval wel aanraden om dat erbij te geven! (Liever een iets te harde drol dan aan de spuiterij denk ik dan) Bij zalmlijven met staart is dit minder vaak nodig.

Vis liever niet te vaak geven (1x per week een vismaaltijd is zat).

Hoe krijg ik mijn hond op gewicht?

Hoe voedt u uw hond zodat hij in gewicht toeneemt – Over het algemeen moet u uw volwassen hond twee maaltijden per dag geven, maar u kunt zijn dagelijkse portie in kleinere maaltijden opdelen en die kleinere maaltijden vaker geven. Dit kan bijdragen aan een betere verteerbaarheid en minder druk op zijn maag-darmkanaal.

U kunt zijn voedsel ook op een wat hogere plek dan normaal zetten en de zwaartekracht laten meehelpen om het voedsel gemakkelijk in zijn maag te laten komen. Als u meer vocht aan zijn dieet toevoegt, bijvoorbeeld door natvoeding te gebruiken of water toe te voegen aan de brokken, kunt u uw hond stimuleren tot eten.

Het vocht maakt het voor uw hond mogelijk makkelijker om te eten dan droog voedsel. Zorg dat er voldoende vers water voor hem is. Dit is ook essentieel voor zijn algemene gezondheid. De juiste combinatie van voeding en voedingsmethode kan er ook toe bijdragen dat de hond op een veilige manier aankomt.

Wat te doen als je hond te mager is?

Hoe kun je jouw huisdier helpen aankomen? – Wanneer een huisdier veel is afgevallen, is het belangrijk om de oorzaak van het gewichtsverlies te achterhalen. Plotseling veel gewichtsverlies kan een signaal zijn van ziekte of andere gezondheidsproblemen.

 1. Wanner dit het geval is, neem dan contact op met de dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen vast te stellen of uit te sluiten;
 2. Ieder pondje gaat door het mondje, toch? Vaak wordt gedacht dat ondergewicht kan worden opgelost door simpelweg het dier meer te voeren;

Helaas is dit niet waar en komt er veel meer kijken bij het verantwoord laten aankomen van een dier dan enkel wat meer brokken, natvoer of snacks geven. Hieronder delen we een aantal tips hoe je zelf jouw huisdier op een gezonde manier kunt helpen met aankomen: – Kies voor voeding van hoge kwaliteit Om een mager huisdier te helpen aankomen, is het belangrijk dat je kiest voor goede kwaliteit voeding die een hoog gehalte aan vetten en eiwitten bevat.

Deze twee voedingsstoffen zorgen namelijk voor energie. Koolhydraten leveren naast eiwitten en vetten ook energie, maar zijn in grote hoeveelheden weer niet gezond voor jouw hond of kat. Probeer daarom voeding met veel vulmiddelen (zoals tarwe, rijst, aardappelen of andere granen) te vermijden, omdat hier weinig voedingsstoffen in zitten en in grote hoeveelheden kunnen zorgen voor spijsverteringsproblemen.

Riverwood voedingen bevatten geen granen of aardappels. In plaats daarvan hebben wij gekozen voor gele erwten vanwege de lage glycemische index. Deze koolhydraten worden langzaam afgebroken en dat is beter voor een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel. De varianten met Rendier, Hert & Wild Zwijn voor de hond en Eend, Rendier & Everzwijn voor de kat zijn in het bijzonder geschikt voor honden en katten die extra energie kunnen gebruiken.

 • Smakelijke toppers

Heb jij een hele kieskeurige hond of kat die veel is afgevallen omdat hij zijn eten laat staan? Dan kun je ervoor kiezen om de brokken te mengen met een beetje natvoer. De geur en de textuur van het natvoer zetten waarschijnlijk aan tot eten. Kies bij natvoer wel voor voeding van hoge kwaliteit met een hoog vleespercentage. De Mono Proteïne blikvoedingen voor honden van Riverwood zijn op basis van één eiwitbron en bestaan voor 70% uit vlees.

Beide varianten bevatten een hoog gehalte aan uitgebalanceerde en hoogwaardige eiwitten en vetten. Bekijk hier het volledige assortiment Mono Proteïne blikvoedingen voor de hond. Wil je jouw viervoeter liever geen natvoeding geven? Dan kun je ook kiezen voor een supplement als topper over de voeding.

De Riverwood Noorse Zalmolie is een voedingssupplement dat geschikt is voor zowel honden als katten. De sterke geur van de zalmolie kan aanzetten tot eten. Daarnaast is de Noorse Zalmolie ook rijk aan onverzadigde omega-3 vetzuren, welke de huid en vacht extra ondersteunen.

 • Geef kleinere porties voeding en verdeel deze gedurende de dag
See also:  Wat Helpt Tegen Verharen Hond?

Een goede tip is om de maaltijden van jouw hond of kat te verdelen over drie of vier porties per dag, in plaats van één of twee grote voermomenten per dag. Kleinere porties helpen het dier namelijk zijn voedsel beter te verteren en de energie uit de voedingen beter op te nemen. Hierbij is het belangrijk dat er niet meer dan zes uur tussen de maaltijden zit.

 • Geef verantwoorde tussendoortjes

Veel tussendoortjes bevatten veel calorieën. Deze snacks kunnen een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voedingen van jouw hond of kat. Kies echter wel voor gezonde snacks. Gezonde snacks bevatten natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers of zout. Bekijk hier het assortiment gezonde beloningssnacks en natuurlijke kauwsnacks voor honden van Riverwood.

 • Laat het dier in beweging blijven

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om lichaamsbeweging aan te bevelen voor een hond of kat die moet aankomen. Lichaamsbeweging zorgt er namelijk juist voor dat je calorieën verbrandt, toch? Hoewel dat waar is, is lichaamsbeweging juist gunstig omdat het een magere hond of kat helpt om spiermassa op te bouwen. Als extra bonus zal de verhoogde activiteit hun eetlust verhogen.

 • We hebben eerder blogartikelen geschreven met tips voor kieskeurige honden en katten;
 • Tips voor moeilijk etende honden vind je hier en in deze blog vind je tips voor moeilijk etende katten;
 • Daarnaast is beweging goed voor de spijsvertering;

Let er hierbij wel op dat er minimaal 30 minuten tussen het eten en de beweging zit. Wil je jouw hond of kat meer laten bewegen? Houd er dan rekening mee dat je dit rustig moet opbouwen om blessures te voorkomen als het dier extra beweging niet gewend is.

 • Weeg jouw huisdier regelmatig

Het wekelijks wegen van jouw hond of kat is een goed hulpmiddel om het gewicht van jouw huisdier in de gaten te houden. Het geeft een goed beeld of het dier in de loop der tijd is aangekomen, afgevallen of op gewicht is gebleven.

 • Houd een voerdagboek bij

Door het bijhouden van een voerdagboek ben je je bewust van alle voeding die jouw huisdier op een dag binnen krijgt. Daarnaast kun je in achterhalen of de strategie met betrekking tot het laten aankomen van jouw viervoeter wel of niet werkt. Als het gewicht van het dier bij de volgende weging verandert – gewichtstoename of -afname – kun je terugkijken naar de aantekeningen om te zien wat er is gebeurd.

Waarom wordt mijn hond zo mager?

Als uw hond onbedoeld vermagerd en verder niet ziek is, mag u hem meer eten geven. De hoeveelheden eten die vermeld staan op de verpakking gelden voor een gemiddelde hond. Sommige honden moeten wat minder eten, anders worden ze te dik. Andere honden mogen meer, anders worden ze te mager.

Waar sterkt een hond van aan?

Wat voer ik mijn hond die moet aankomen? – Als je hond moet aankomen, ligt het voor de hand om hem dan gewoon meer voeding te geven. Toch is dat niet helemaal verstandig. Zijn spijsverteringsysteem kan de grotere hoeveelheid eten misschien niet goed verwerken en hij kan een overschot krijgen aan bepaalde voedingstoffen.

Een voeding waarmee je je hond aan kunt laten komen moet rijk zijn aan energie. Zo kun je hem namelijk kleine porties aanbieden, waardoor zijn spijsverteringssysteem niet overbelast raakt en hij toch voldoende energie tot zich kan nemen.

Als je hond herstellende is van een operatie, kan worden geadviseerd hem een iets vettere voeding te geven. Je dierenarts kan bij bepaalde aandoeningen soms ook een speciale voeding adviseren. Eiwitten zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor een hond; het is tevens de belangrijkste bron voor zijn energie.

De voeding moet rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten die makkelijk verteerbaar zijn, zodat ze goed opgenomen worden door het lichaam van je hond. Ook is het belangrijk dat de voeding de juiste balans vezels heeft; dit is goed voor de darmen en de kwaliteit van zijn ontlasting.

Een hond die ziek is (geweest) of een operatie heeft ondergaan, kan minder trek in eten hebben. Zijn voeding moet daarom extra smakelijk zijn zodat hij gestimuleerd wordt om te eten. De geur en textuur van de voeding zijn uitermate belangrijk voor honden, dus kies voor een voeding die speciaal ontwikkeld is voor jouw ras of grootte hond.

Wat is eiwitrijk voedsel voor hond?

Veelgestelde vragen over eiwitrijke hondenvoeding​​ – Eiwitten zitten in alle lichaamscellen van je hond. Wist je dat zijn vacht zo uit minimaal 65% uit eiwitten bestaat? Je hond heeft ze dus nodig voor een gezonde vacht, maar ook om sterke spieren te ontwikkelen en voor een goed metabolisme en gezond immuunsysteem.

Als hij via zijn voeding voldoende eiwitten binnenkrijgt, garandeer je dus zijn algemene gezondheid. Kwalitatieve eiwitten Kwalitatieve eiwitten worden goed opgenomen door het lichaam van je hond en zijn zo voedzaam mogelijk.

Zo zijn eiwitten het meest voedzaam als ze alle aminozuren bevatten die je hond zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft voor alle lichaamsfuncties zoals een vlotte spijsvertering, voldoende energie en wondherstel. Dierlijke eiwitten Vlees en vis zijn uitstekende eiwitbronnen voor jouw Buddy, omdat zijn spijsvertering erop is afgesteld.

 1. Daarnaast bevat vlees alle essentiële aminozuren;
 2. BuddyBites gebruikt daarom in elke brok minimaal 45% lams- of kippenvlees als hoogwaardige eiwitbronnen, aangevuld met tonijn en zalm van humane afkomst;

Gehydrolyseerde eiwitten Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende kwaaltjes zoals diarree of stinkende scheetjes. Te veel eiwitten kan je je hond bijna niet voeren.

Als hij meer eiwitten krijgt dan zijn lichaam nodig heeft, zullen die er via de kortste weg – zijn plas – gewoon weer uitkomen. Enkel met slechte eiwitten zoals tarwegluten, maïsgluten en plantaardige eiwitextracten moet je opletten, maar die gebruikt BuddyBites niet! Elke hond is uniek – hoeveel eiwitten je hond dus nodig heeft, hangt af van verschillende factoren zoals grootte, gewicht, leeftijd, ras en geslacht.

Onze  slimme tool   berekent exact hoeveel eiwitten jouw hond dagelijks moet krijgen. Zo moet jij je hier geen zorgen meer over maken. Probeer het dus zeker eens uit! Honden die te weinig eiwitten binnenkrijgen, zullen uiteindelijk gezondheidsproblemen krijgen zoals een slechte spijsvertering, doffe vacht en gewichtsverlies door minder spiermassa.

See also:  Hoe Train Je Een Hond?

Ook tijdens zijn groeifase moet je puppy voldoende eiwitten krijgen, anders kan hij onherstelbare weefselschade oplopen. Bij BuddyBites is vlees de nummer 1 eiwitbron omdat vlees alle soorten eiwitten bevat die je hond nodig heeft en niet zelf kan aanmaken.

Zo bestaat iedere brok voor ongeveer de helft uit kwaliteitsvlees. Bovendien berekent onze slimme tool voor jouw hond precies hoeveel gram eiwitten hij dagelijks nodig heeft. Het enige wat we hiervoor van jou nodig hebben, is informatie over bijvoorbeeld de leeftijd, geslacht en de grootte van je hond.

 1. Vertel ons alles over je hond. Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.
 2. Ontdek je persoonlijke voeding. Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond.
 3. Uitkijken naar je BuddyBites-pakket. Wij leveren je gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis. Dankzij een automatisch systeem leveren wij als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil! 

.

Is schapenvet goed voor de hond?

Schapenvet voor honden en katten (500 ML) – Schapenvet gebruik je voor de hond. Schapenvet is goed voor honden en zorgt voor een glanzende vacht, een gezonde huid en een sterker immuunsysteem. Schapenvet kan helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht.

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze vitamines zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal.

Vitamine A en D ondersteunen de afweer tegen bacteriën en infecties. Schapenvet kun je ook geven aan katten, voor katten is schapenvet ook erg gezond!

 • Gezondere huid
 • Sterkere botten
 • Betere gezondheid
 • Hogere weerstand
 • Glanzende vacht
 • Betere darmflora
 • Goed voor hart en bloedvaten

Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag. De praktische fles met pomp maakt makkelijke dosering mogelijk. Schudden voor gebruik.

Wat doet zalmolie voor de hond?

Waarom geef ik mijn hond zalmolie? – De verhouding aan omega-3 tot omega-6 vetzuren is in zalmolie veel gunstiger dan de oliën en vetten die producenten in hondenvoeding gebruiken. Geef je dus zalmolie, dan krijgt je hond meer belangrijke vetzuren binnen.

Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking.

Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden. Verder heeft het een gunstige invloed op de conditie van het hart. Ook voor honden die dagelijks veel energie moeten leveren is het een belangrijke aanvulling op het dagelijks rantsoen.

Hoe hond aansterken?

Wat is de juiste voeding voor mijn hond na ziekte of een operatie? – Na ziekte of een operatie is het belangrijk dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om weer aan te sterken. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor de periode van ziekte en herstel. Een ideaal hersteldieet bevat:

 • Veel eiwitten om de vetvrije massa te behouden
 • Veel energie, omdat uw hond waarschijnlijk weinig eetlust heeft en een verhoogde stofwisseling. De voeding dient rijk te zijn aan energie en voedingsstoffen zodat uw hond voldoende binnenkrijgt, ook als hij weinig eet
 • Meer vet en eiwitten en minder koolhydraten, omdat honden in de herstelperiode resistent zijn voor insuline
 • Goedverteerbare ingrediënten, omdat ze voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen dan normaal
 • Smakelijke ingrediënten, zodat uw hond meer zin heeft om te eten

Als de herstelperiode langer duurt dan is de Active droge voeding een goed alternatief. Deze voeding bevat meer energie.

Hoe weet je of je hond te mager is?

Herkennen van het juiste gewicht – Je kunt herkennen of jouw hond te dik of te dun is door het postuur van je hond te vergelijken met de onderstaande foto’s. Let op: elk soort ras en elke hond verschilt in postuur. Deze foto’s zijn een algemeen beeld van een hond.

Welke hondenbrokken bevatten het meeste vlees?

Meeste Vlees – Orijen Whole Prey Original – We raden Orijen wel vaker aan, maar zeker in dit geval is het erg toepasselijk. Als je namelijk een hondenvoer met veel vlees zoekt is Orijen Whole Prey Original veruit de beste optie. Er zit een mix van veel verschillende vleessoorten in: vers kippenvlees, vers kalkoenvlees, verse kippenlevertje, haring, pijltandheilbot, kalkoenlever, kalkoenhartjes, en kippenniertjes.

 • Als je alles bij elkaar optelt bestaat Orijen voor 74% uit vlees en vis , een enorm hoog percentage;
 • Zeker als je bedenkt dat het overgrote deel van het vlees vers is en niet gedroogd;
 • Verder is het voer van Orijen ook graanvrij , wat er ook weer voor hoort te zorgen dat je hond minder ontlasting krijgt;

Een fijne bijkomstigheid. De meeste fabrikanten vullen hun voer met erg veel granen die niet veel voedingsstoffen bevatten en lastig verteerbaar zijn. Dat is bij dit voer dus niet het geval vanwege al het verse vlees wat de traditionele granen vervangt. Orijen heeft veruit het hoogste vleesgehalte van hondenbrokken wat we ooit zijn tegengekomen. Pluspunten

 • Hoogste percentage vlees van alle opties
 • Veel vers vlees gebruikt in plaats van gedroogd
 • Volledig graanvrij
 • Hoge kwaliteit ingrediënten

Minpunten

 • Wat duurder dan andere merken met minder vlees

Hoe weet ik of mijn hond te weinig eten krijgt?

Voeding en Gedrag? Als gedragstherapeut is dit een vraag die mij vaker bezighoudt. Want we weten dat voeding invloed heeft op bepaald gedrag. Allereerst natuurlijk als een hond te weinig voer krijgt (honger, extreme honger maakt een hond ook narrig of uiteindelijk sloom en lusteloos), of als een hond teveel eten krijgt (sloom, zwaargewicht, moeilijker te bewegen), of als een hond pijn of ongemakken ervaart na het eten (ontstekingen in het spijsverteringskanaal of door allergie of onverdraaglijkheden.

 • Over deze gedrags-beïnvloedende situaties gaat dit stukje niet 🙂 Want er zijn ook voedingsstoffen bekend die van invloed zijn op gedrag, denkend aan gelukshormonen (die worden gemaakt vanuit bepaalde voedingsstofjes) of aan koolhydraten;

Ik wil het je graag verder uitleggen, maar als je liever eerst de korte conclusie onderaan wilt lezen, klik dan hier. Sinds ik in Duitsland woon, merk ik dat hier vaak wordt geadviseerd om je hond meer koolhydraten te geven. Dat vond ik op zijn zachts gezegd nogal apart.

See also:  Wanneer Moet Je Een Hond Laten Steriliseren?

Mijn eigen hond was als pup een energiek mannetje, zoals je ziet in deze video 🙂  Niet echt abnormaal: maar hij kon (en kan) echt even helemaal uit zijn bol gaan:   Op de hondenschool waar we de puppy -cursus volgden werd mij regelmatig gezegd dat mijn pup veel meer koolhydraten moest krijgen.

Dat ik pasta of aardappelen moest koken voor hem. En dit advies heb ik heel vaak gehoord in het afgelopen jaar. Een drukke hond zou namelijk minder druk worden als hij meer koolhydraten krijgt. (Huh. denk ik dan…) Online zie je deze koolhydraten-adviezen ook regelmatig terugkomen, in Nederland koken we dan meestal niet voor de hond, maar wordt door een dierenarts of wie-dan-ook aangeraden een type brok te gaan voeren (waar veel koolhydraten in zitten). Een bijzonder advies, want ik heb altijd geleerd dat koolhydraten juist energieleveranciers zijn (vraag maar aan een topsporter wat hij als energie-boost op wedstrijddagen neemt: waarschijnlijk snelle suikers of koolhydraten). Er bestaat een onderzoek dat honden die meer koolhydraten krijgen zich beter kunnen concentreren (daarover later in dit artikel meer), ook wordt gezegd dat honden koolhydraten nodig hebben om zich onder controle te kunnen houden, om minder agressie te tonen en om zich simpelweg gelukkiger te voelen.

Wat is eiwitrijk voedsel voor hond?

Veelgestelde vragen over eiwitrijke hondenvoeding​​ – Eiwitten zitten in alle lichaamscellen van je hond. Wist je dat zijn vacht zo uit minimaal 65% uit eiwitten bestaat? Je hond heeft ze dus nodig voor een gezonde vacht, maar ook om sterke spieren te ontwikkelen en voor een goed metabolisme en gezond immuunsysteem.

Als hij via zijn voeding voldoende eiwitten binnenkrijgt, garandeer je dus zijn algemene gezondheid. Kwalitatieve eiwitten Kwalitatieve eiwitten worden goed opgenomen door het lichaam van je hond en zijn zo voedzaam mogelijk.

Zo zijn eiwitten het meest voedzaam als ze alle aminozuren bevatten die je hond zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft voor alle lichaamsfuncties zoals een vlotte spijsvertering, voldoende energie en wondherstel. Dierlijke eiwitten Vlees en vis zijn uitstekende eiwitbronnen voor jouw Buddy, omdat zijn spijsvertering erop is afgesteld.

Daarnaast bevat vlees alle essentiële aminozuren. BuddyBites gebruikt daarom in elke brok minimaal 45% lams- of kippenvlees als hoogwaardige eiwitbronnen, aangevuld met tonijn en zalm van humane afkomst.

Gehydrolyseerde eiwitten Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die in kleinere stukjes geknipt zijn. Zo kan je hond ze gemakkelijker verteren en krijgt hij minder snel last van vervelende kwaaltjes zoals diarree of stinkende scheetjes. Te veel eiwitten kan je je hond bijna niet voeren.

Als hij meer eiwitten krijgt dan zijn lichaam nodig heeft, zullen die er via de kortste weg – zijn plas – gewoon weer uitkomen. Enkel met slechte eiwitten zoals tarwegluten, maïsgluten en plantaardige eiwitextracten moet je opletten, maar die gebruikt BuddyBites niet! Elke hond is uniek – hoeveel eiwitten je hond dus nodig heeft, hangt af van verschillende factoren zoals grootte, gewicht, leeftijd, ras en geslacht.

Onze  slimme tool   berekent exact hoeveel eiwitten jouw hond dagelijks moet krijgen. Zo moet jij je hier geen zorgen meer over maken. Probeer het dus zeker eens uit! Honden die te weinig eiwitten binnenkrijgen, zullen uiteindelijk gezondheidsproblemen krijgen zoals een slechte spijsvertering, doffe vacht en gewichtsverlies door minder spiermassa.

 1. Ook tijdens zijn groeifase moet je puppy voldoende eiwitten krijgen, anders kan hij onherstelbare weefselschade oplopen;
 2. Bij BuddyBites is vlees de nummer 1 eiwitbron omdat vlees alle soorten eiwitten bevat die je hond nodig heeft en niet zelf kan aanmaken;

Zo bestaat iedere brok voor ongeveer de helft uit kwaliteitsvlees. Bovendien berekent onze slimme tool voor jouw hond precies hoeveel gram eiwitten hij dagelijks nodig heeft. Het enige wat we hiervoor van jou nodig hebben, is informatie over bijvoorbeeld de leeftijd, geslacht en de grootte van je hond.

 1. Vertel ons alles over je hond. Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.
 2. Ontdek je persoonlijke voeding. Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond.
 3. Uitkijken naar je BuddyBites-pakket. Wij leveren je gepersonaliseerde hondenvoeding aan huis. Dankzij een automatisch systeem leveren wij als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil! 

.

Hoe weet je of je hond te mager is?

Herkennen van het juiste gewicht – Je kunt herkennen of jouw hond te dik of te dun is door het postuur van je hond te vergelijken met de onderstaande foto’s. Let op: elk soort ras en elke hond verschilt in postuur. Deze foto’s zijn een algemeen beeld van een hond.

Is schapenvet goed voor de hond?

Schapenvet voor honden en katten (500 ML) – Schapenvet gebruik je voor de hond. Schapenvet is goed voor honden en zorgt voor een glanzende vacht, een gezonde huid en een sterker immuunsysteem. Schapenvet kan helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht.

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze vitamines zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal.

Vitamine A en D ondersteunen de afweer tegen bacteriën en infecties. Schapenvet kun je ook geven aan katten, voor katten is schapenvet ook erg gezond!

 • Gezondere huid
 • Sterkere botten
 • Betere gezondheid
 • Hogere weerstand
 • Glanzende vacht
 • Betere darmflora
 • Goed voor hart en bloedvaten

Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag. De praktische fles met pomp maakt makkelijke dosering mogelijk. Schudden voor gebruik.

Wat doet zalmolie voor de hond?

Waarom geef ik mijn hond zalmolie? – De verhouding aan omega-3 tot omega-6 vetzuren is in zalmolie veel gunstiger dan de oliën en vetten die producenten in hondenvoeding gebruiken. Geef je dus zalmolie, dan krijgt je hond meer belangrijke vetzuren binnen.

 1. Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond;
 2. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht;
 3. Toch heeft het een veel bredere werking;

Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden. Verder heeft het een gunstige invloed op de conditie van het hart. Ook voor honden die dagelijks veel energie moeten leveren is het een belangrijke aanvulling op het dagelijks rantsoen.