Hoe Lang Duurt Hotspot Hond?

Hoe Lang Duurt Hotspot Hond

Wat is een hotspot? Een hotspot of pyotraumatische dermatitis is een locale huidontsteking die de hond zelf veroorzaakt door te likken, te bijten en te krabben. Hotspots kunnen in enkele uren ontstaan en breiden zich over het algemeen snel uit. Hoe ontstaat een hotspot? Een hotspot ontstaat doordat de hond op een bepaalde plaats krabt, bijt en likt.

Meestal is jeuk de oorzaak van het krabben en bijten. Jeuk door bijvoorbeeld een vlooien- of een tekenbeet, of door een allergie. Ook een oorontsteking kan de jeukbron zijn waardoor de hond gaat krabben. Door het bijten en krabben gaat de opperhuid stuk en kunnen huidbacteriën, die normaliter geen problemen geven, een ontsteking veroorzaken.

Door deze huidontsteking ontstaat er meer jeuk waardoor de hond nog meer gaat krabben, bijten en likken. Er zal een vicieuze cirkel ontstaan die snel tot een uitgebreide natte huidontsteking leidt. Wat zijn de symptomen van een hotspot? Een hotspot ziet eruit als een rode, natte plek die zich snel uitbreidt en jeuk veroorzaakt. Hotspot op bil ten gevolge van vlooien Bij welke rassen zien we hotspots? In principe kan ieder ras een hotspot krijgen, maar we zien het vaker bij honden met een dikke ondervacht zoals leonbergers, golden retrievers , labradors en Bernen Sennenhonden. Hoe behandelen we een hotspot? Wanneer een hond aangeboden wordt op het spreekuur met een hotspot is het aan te raden direct de brand te blussen, de vicieuze cirkel te doorbreken. In tweede instantie is het raadzaam om op zoek te gaan naar de mogelijke onderliggende oorzaak en deze te behandelen. Het doorbreken van de vicieuze cirkel doen we door:

 • scheren van het gebied rond de hotspot, zeker bij (half)langharige rassen
 • schoonmaken van het gebied met bijvoorbeeld Betadine of Biotex
 • jeukprikkel doorbreken met corticosteroïden-injectie
 • huidontsteking behandelen met antibiotica
 • eventueel locaal gebruik van jeukstillende / verzachtende spray

Het gebied rond de hotspot wordt geschoren en gewassen Hoe is de prognose van een hotspot? Bij een adequate en snelle behandeling zal de hotspot goed genezen. Wanneer de onderliggende oorzaak gevonden wordt en ook deze adequaat behandeld wordt (zoals de oorontstkeing, de vlooien of de allergie) dan zal de kans op het optreden van hotspots in de toekomst sterk verkleind worden..

Wat smeer je op een hotspot?

Hotspot hond behandelen bij de dierenarts – Een hardnekkige of steeds terugkerende hotspot kunt u het beste laten behandelen door een dierenarts. Als eerste zal de dierenarts kijken wat de oorzaak is van de hotspot. De dierenarts bespreekt met u welke behandeling nodig is.

Vervolgens zal de dierenarts de hotspot zelf behandelen. Hiervoor is het vaak nodig om de vacht rondom de hotspot weg te scheren. Na het grondig schoonmaken van de wond met ontsmettenden shampoo, zal de dierenarts deze behandelen met een verzachtende zalf.

Bij een heftige hotspot kan een corticosteroïd houdende zalf of lotion prettig zijn. Eventueel kan uw hond een middel krijgen tegen de jeuk. Ook lasertherapie is ook een mogelijke behandeling. Lees ook:

 • Allergietest hond
 • Allergietest kat
 • Ontvlooien hond
 • Ontvlooien kat
 • Oorontsteking hond 
 • Huidproblemen hond
 • Huidproblemen kat
 • Ontsteking aan de anaalklieren
 • Vachtverzorging bij honden 

Is een hotspot pijnlijk?

Hoe herken je een hotspot bij de hond? –

Een hotspot is te herkennen aan een rode, natte plek. De vacht rondom de huid zal vochtig zijn en aan elkaar kleven. Een hotspot zal bloeden, warm en pijnlijk zijn en flink etteren. De korst die ontstaat jeukt ook, waardoor de hond eigenlijk in een vicieuze cirkel is beland.

 • .

  Hoe snel geneest een wond bij een hond?

  Voorzorgsmaatregelen Om goed een wond te kunnen beoordelen is het belangrijk dat je bedacht bent op primaire reacties van het dier bij pijn. Laat het dier goed vasthouden om happen of krabben te voorkomen. Bij twijfel, doe een hond een muilkorf om, of een bandje om de snuit.

  Ook kan je het dier in een handdoek wikkelen (kat/konijn) Waar zit het Als er bloed te zien is, kan er een wondje ter plaatse zitten. Het kan echter ook zo zijn dat het bloed bijvoorbeeld van de staart, oor of tong komt en door rondspatten op andere plekken terecht komt.

  Schoonmaken Reinig de wond door voorzichtig te deppen met een schoon gaasje met wat water zodat bloed, vuil en haar verwijderd wordt en de wond beoordeeld kan worden. De beoordeling Waar precies zit de wond, hoe groot is de wond  (zowel wat betreft doorsnee als diepte), is de huid geperforeerd, hoeveel wonden zijn er (bij bijtwonden zijn er vaak twee of meer wondgaatjes te vinden), zitten er nog vreemde voorwerpen in de wond (bijvoorbeeld glas of hout), bloedt de wond nog steeds, of blijft het na schoonmaken droog.

  Bloedende wonden Blijft een wond bloeden, bindt er een schoon verband omheen of geef de wond tegendruk met een verbandgaas , schone lap of theedoek en ga naar de dierenarts. Grote wonden Is het al duidelijk dat de wond heel groot is, dek de wond af met schone (of liefst steriele) gazen of lappen en ga naar de dierenarts.

  Bijtwonden Laat bijtwonden altijd beoordelen door de dierenarts. Hoewel het een klein gaatje kan zijn aan de buitenkant, lopen bijtwonden onder de huid vaak verder door dan je denkt! Wond i. poot niet belasten Wees altijd bedacht op mogelijke botbreuken als een dier een wond heeft op een poot waar hij ook niet op wil staan.

  Röntgenonderzoek bij de dierenarts is aan te raden! Brandwonden Een brandwond dient zo mogelijk eerst 10 minuten gekoeld te worden met schoon, stromend water, of anders koelen met natte lappen. Zorg dat de hond niet onderkoeld raakt.

  Laat de hond daarna door een dierenarts beoordelen. Ontsmetten Heb je van de dierenarts het advies gekregen om de wond te ontsmetten, doe dat dan met een zoutoplossing (1 eetlepel keukenzout op 1 liter water uit de waterkoker, afgekoeld), of deppen met Betadine of Dettol.

  • Gebruik bij vuile wonden aan een poot een soda- of biotexbadje;
  • Wat goed werkt bij beweeglijke dieren is  sodawater in een plastic handschoen doen, en de poot in de handschoen stoppen en even een paar minuten vasthouden;

  Gebruik voor het ontsmetten van wondjes in de buurt van de bek of ogen enkel schoon water. Zalven? Het wordt niet aangeraden om verse wonden te zalven. Enkel bij slecht genezende wonden of overmatige korstvorming kunnen bepaalde zalven voorgeschreven worden.

  Raadpleeg liever eerst een dierenarts. Hechten? Of een wond wel of niet gehecht moet worden hangt af van de grootte van de wond, de diepte en de plek waar het zit. Verse wonden van 2 cm of groter worden doorgaans gehecht.

  Het hechten van kleinere wonden op bewegelijke of kwetsbare plekken wordt soms aangeraden. Het hechten van oudere wonden, waarbij al een gedeeltelijke genezing heeft plaats gevonden, behoeft doorgaans eerst opschoning (d. dat er  nieuwe wondranden worden gecreëerd) alvorens het gehecht kan worden.

  • Hechten zo snel mogelijk, en liefst binnen 12 uur,  geniet de voorkeur! Likken aan wonden Dieren gaan doorgaans direct likken aan wonden (en vertellen daarmee direct waar het zit!) Als dat enkele minuten gebeurt, dan is dat geen probleem;

  Maar als een dier de wond veelvuldig “schoon” likt, is de kans groot dat deze geïnfecteerd raakt met de bacteriën uit de bek. Zorg ook dat dieren niet bij elkaar dit gedrag gaan vertonen. (zie verder bij wondbescherming ) Wondinfectie Kenmerken van een geïnfecteerde wond zijn roodheid, zwelling en pijn, eventueel met pus gepaard.

  • Oorzaken kunnen zijn: vuil, voorwerpen in de wond als glas of hout, overmatig likken;
  • Laat de wond door een dierenarts beoordelen en behandelen! Ziek/sloom zijn Geïnfecteerde wonden of abcessen kunnen koorts veroorzaken, waardoor het dier ziek gedrag vertoont, zoals slecht eten en sloom zijn;

  Regelmatig zien we zieke dieren, waarbij een (beet)wond en daardoor veroorzaakt abces nog niet zijn opgemerkt. Laat een sloom dier wat (mogelijk) heeft gevochten daarom door een dierenarts onderzoeken! Kwijlen/slikproblemen Bij wonden in het keelgebied (bijv.

  1. beetwonden in de hals, maar ook wonden van stokken of graten in de keel) kan het dier door zwelling slikproblemen krijgen en daardoor gaan kwijlen;
  2. Laat het dier zo snel mogelijk, liefst binnen 3 uur, door een dierenarts onderzoeken;

  Een of meerdere poten niet kunnen belasten Onder wonden kunnen botbreuken zitten! Laat een dier met een wond die een of meerdere poten niet belast beoordelen door een dierenarts. Ook wonden in combinatie met niet willen kauwen (kaakbreuken) of wonden in combinatie met vreemd ademen (ribbreuken) dienen met spoed door een dierenarts beoordeeld te worden.

  Zwelling Wonden kunnen zwelling veroorzaken, die als eerste wordt opgemerkt. Denk aan een gezwollen ooglid of een dikke poot. Soms kan er een splinter of angel gevonden worden als oorzaak. Na het verwijderen ervan moet de zwelling snel (binnen 24 uur afnemen).

  Indien zwelling steeds erger wordt of niet afneemt, is verder onderzoek door een dierenarts noodzakelijk. Klapperen met de oren Honden met wondjes aan het oor (bijv. door prikkeldraad), gaan vaak klapperen met de oren (waardoor het bloed dan overal rondspat).

  Probeer het wondje af te dekken met een gaasje en trek een stuk van een panty over de kop heen. Dat voorkomt dat de hond de wond open blijft klapperen, en dat het bloed overal komt te zitten. Kleinere wondjes op de oren worden vaak geplakt en het dier krijgt een kopverband, opdat ze niet elke keer opnieuw gaan bloeden.

  Verband/kap/pet shirt Om overmatig likken te voorkomen kun je een wond afdekken met een verband of een pet shirt. Belangrijk is dat zowel een verband als een pet shirt goed moet zitten, niet knelt, de wond goed moet bedekken, en verschoond kan worden. Controleer de wond onder een pet shirt of verband minstens een maal per dag, en zo mogelijk vaker.

  • Dieren die aan verband of pet shirt gaan kluiven moeten een kap om de kop;
  • Een wond moet snel genezen als het dier er echt niet aan kan zitten;
  • Als de genezing niet vordert binnen 3 dagen ondanks dat het dier er niet aan kan zitten, dan is er doorgaans meer aan de hand (infectie, er zit nog iets in de wond, parasieten);

  Ga naar de dierenarts en wacht niet langer af. Schoentjes Wonden aan poten of voetzolen worden vaak beschermd met een  schoentje of ‘walker’. Dit zijn sokjes met een rubber zool, die bedoelt zijn voor bescherming van een wond  tijdens het buiten lopen. Zorg dat het schoentje thuis af is en dat de wond kan ‘luchten’, bijvoorbeeld onder een luchtig verband of katoenen sok.

  Hoe voorkom je hotspot hond?

  Hoe voorkom je een hotspot bij je hond? – Een hotspot is moeilijk te voorkomen. Wel kun je jouw hond regelmatig checken op teken, vlooien of mijten. Een hond die veel zwemt heeft meer kans op een oorontsteking. Verder komt oormijt veel voor bij puppy’s, controleer hier ook regelmatig op.

  • Daarnaast kun je ervoor zorgen dat jouw hond een sterke en goed verzorgde huid- en vacht heeft;
  • Heb je een hond met een lange vacht? Zorg ervoor dat er geen grote klitten in komen;
  • Verder kun je de huid- en vacht van jouw hond goed ondersteunen met de juiste voeding;

  Essentiële vetzuren, zoals omega-3 zijn belangrijke vetzuren voor de hond die zorgen voor een algehele gezondheid van de huid en vacht. Deze vetzuren kunnen honden niet zelf aanmaken, deze moeten zij binnenkrijgen door middel van de juiste voeding. Daarnaast zijn eiwitten en vitamines een belangrijke bron voor een gezonde huid- en vacht.

  De Golddust Heal 1 – Huid & Vacht is een 100% natuurlijk voedingssupplement met een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren en rijk aan vitaminen en mineralen. Dit voedingssupplement kan veel bijdragen aan een gezonde huid & vacht van de hond.

  Daarnaast heeft Renske veel omega-3 rijke voeding in het assortiment, wij adviseren hier altijd mee te variëren. .

  Kan hotspot vanzelf genezen?

  Behandel de hotspot van jouw hond met Espree Hot Spot schuim – Een andere veilige en natuurlijke manier om de hotspot van jouw hond te behandelen, is met Espree Hotspot Foam. Deze hotspot schuim geeft namelijk verlichting bij jeuk. En als jouw hond geen jeuk meer heeft, zal zij stoppen met likken en bijten.

  Dan zal de plek vanzelf genezen en krijgt de bacteriële infectie geen kans. De Espree Hotspot Foam koelt en kalmeert de huid. Deze schuim hoef je niet in te smeren. Je spuit het gewoon op de huid en laat het drogen.

  Deze schuim smaakt heel vies, dus jouw hond zal niet meer aan de plek likken of de plek verder kapot bijten. Helaas is deze hotspot van Espree niet meer op de Nederlandse markt te verkrijgen. Maar we houden ogen en oren open en zodra deze weer binnenkomt, nemen we deze weer in ons assortiment op.

  Als de hotspot zich heeft ontwikkeld tot een infectie, dan kan een dierenarts verschillende dingen doen. De dierenarts zal de haren rondom het ontstoken gebied scheren en de huid goed schoonmaken. Er zijn veel zalven met anti bacteriële werking waarmee de huid kan worden behandeld.

  Er kan een corticosteroïde injectie worden gegeven. En in het ergste geval zal een anti biotica kuur nodig zijn. Het allerbeste is dus om te zorgen dat jouw hond geen hotspot krijgt en – als dat wel zo is – deze zo snel mogelijk te behandelen met een Natural Dog Company Skin Soother of honingzalf (Vetramil).

  Als de jeuk namelijk verdwijnt, zal de hond zich niet meer likken en bijten en zal de hotspot zich meestal niet ontwikkelen tot een bacteriële infectie. Maar het is belangrijk om daarnaast ook de onderliggende oorzaak aan te pakken.

  Er zijn verschillende dingen die je kan doen om een hotspot bij jouw hond te voorkomen. Zorg dat jouw hond zoveel mogelijk vlooi-vrij is en behandel huidwondjes zo snel mogelijk (met honingzalf). Het is daarom belangrijk om jouw hond regelmatig te borstelen.

  1. Zo haal je klitten uit de vacht en check je op vlooien of huid aandoeningen;
  2. Lees hier alles over in onze blog: ‘ Hoe vaak moet je een hond borstelen’;
  3. Goede hygiëne is ook belangrijk: was de mand (kleed/kussen/bed) van jouw hond regelmatig, liefst op een hoge temperatuur (meer dan 60C graden);

  Dat doodt bacteriën en parasieten, zoals de huisstofmijt. Behandel jouw hond elke 15 dagen preventief met natuurlijke anti vlooien (en teken) druppels van STOP. Deze zijn helemaal veilig voor jouw hond en voor jou. Ze zijn gemaakt van natuurlijke oliën en kunnen zelfs op puppies worden gedruppeld om vlooien en teken te weren.

  • Als jouw hond eenmaal vlooien heeft, neem dan meteen maatregelen;
  • Was haar regelmatig met een vlooienshampoo en spray de omgeving in met een anti-vlooi spray;
  • Als jouw hond veel zwemt, droog haar dan goed af na afloop;

  Zo kan je ook meteen de huid controleren. Is de huid van jouw hond erg droog? Geef dan een dieet met een hoog dierlijk vetgehalte, liefst met vette vis als ingrediënt. Sommige honden krabben en likken zich uit verveling. Als dit zo is, dan kan je eenvoudige maatregelen nemen om verveling tegen te gaan.

  Je zou met je hond meer kunnen gaan bewegen, zodat hij of zij lekker moe is als je thuis bent. Je kan hem of haar ook af en toe een bot geven om op te kauwen. Kauwen hoort bij het natuurlijke gedrag van honden.

  Ze vinden het heerlijk, worden er ontspannen van en lekker moe. Lees meer in de blog Is een hondenbot veilig voor een hond? Je zou je hond wat meer kunnen laten vermaken met de Kong Wobbler of ander speelgoed. In de Kong Wobbler kan je wat brokjes verstoppen, die je hond er dan uit moet zien te krijgen.

  1. Soms heeft jouw hond een lagere weerstand, bijvoorbeeld na ziekte of dracht;
  2. Dan kan je jouw hond helpen met een multivitamine, totdat je hond weer haar oude zelf is;
  3. Een andere manier om te zorgen dat jouw hond geen hotspot (of andere huidaandoening) ontwikkelt, is om de huid van binnenuit te beschermen;

  Dit kan je doen door hondenvoer met een hoog Omega 3 -vetzuren gehalte te geven of een supplement met Omega 3- vetzuren aan jouw hond te geven. Omega 3-vetzuren zoals DHA en EPA hebben niet alleen een ontstekingsremmende werking, maar helpt de huid van jouw hond gezond te houden, zodat zij minder kans heeft op wondjes en allergenen.

  Omega 3 – vetzuren zitten in voornamelijk in (vette) vis en schelp- en schaaldieren. Geef jouw hond dan ook visolie met natuurlijke Omega 3-vetzuren, of geen hondenvoer waar vette vis in zit, zodat er veel Omega 3-vetzuren in het voer aanwezig is.

  Je kan ook kiezen voor een plantaardige variant, Omega 3-vetzuren zitten bijvoorbeeld ook in lijnzaadolie..

  Kan een hond ziek zijn van een hotspot?

  Oorontsteking – Daarnaast zien we vaak hotspots bij katten of honden die jeuk of pijn aan de oren hebben. Bijvoorbeeld door een oorontsteking of oormijtinfectie. De hotspot zit dan meestal onder het oor op de wangstreek. Vaak is behalve de zichtbare rode (kale) plek een groot deel van de aangrenzende huid ontstoken.

  Kan een hond slapen met kap?

  Nadelen van de plastic kap: –

  • Het is zeer stug materiaal (niet voor niets de bijnaam lampenkap)
  • Lastig met eten en drinken
  • Overal tegenaan stoten met de kap
  • Slaapt niet echt comfortabel
  • De lusjes waarmee je de kap aan de halsband vastmaakt gaan vrij snel stuk
  • De kap kan vast komen te zitten aan de bench spijlen
  • Bij honden met een dikkere nek en kortere snuit is de kap vaak veel te lang

  De plastic kap van de dierenarts, kun je ook zelf online kopen. Er zijn een aantal plastic kragen die iets van een verbetering hebben ten opzichte van die van de dierenarts, maar ook exact dezelfde kap kun je gewoon bestellen.

  Wat doet zalmolie voor de hond?

  Waarom geef ik mijn hond zalmolie? – De verhouding aan omega-3 tot omega-6 vetzuren is in zalmolie veel gunstiger dan de oliën en vetten die producenten in hondenvoeding gebruiken. Geef je dus zalmolie, dan krijgt je hond meer belangrijke vetzuren binnen.

  • Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond;
  • Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht;
  • Toch heeft het een veel bredere werking;

  Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden. Verder heeft het een gunstige invloed op de conditie van het hart. Ook voor honden die dagelijks veel energie moeten leveren is het een belangrijke aanvulling op het dagelijks rantsoen.

  Hoe ontstaat een hotspot?

  Gevolgen van hotspots [ bewerken | brontekst bewerken ] – Hotspots op Aarde komen niet noodzakelijk voor aan de randen van de platen. Hotspots zijn het gevolg van de hogere warmtestroom boven plekken waar opwaartse stroming in de mantel plaatsvindt. De bekendste voorbeelden hiervan zijn:

  • de archipel van Hawaï (de Hawaï-Emperorketen )
  • de Canarische Eilanden (met name Tenerife en Fuerteventura )
  • de Azoren
  • Kaapverdië
  • de Comoren
  • de Galapagoseilanden
  • de Mascarenen. Deze laatste eilandengroep, bestaande uit Mauritius en Réunion , wordt verondersteld ontstaan te zijn ten gevolge van een hotspot die ook het vulkanisme in de Deccan Traps heeft veroorzaakt.
  • Yellowstone. Vermoed wordt dat zich onder het in de Verenigde Staten gelegen Yellowstone ook een hotspot bevindt.
  • Kameroen ( Mount Cameroon )
  • de Anahimhotspot
  • de vulkanen in de Eifel , die tijdens het Pleistoceen actief waren.
  • IJsland is ontstaan als gevolg van de combinatie van een hotspot en vulkanisme in de Mid-Atlantische rug.

  Wat kun je op een wond van een hond smeren?

  De wond verzorgen – Raadpleeg bij grote en diepe wonden de dierenarts. In het geval van simpele of ondiepe wonden, kan zalf aangebracht worden. Door zalf aan te brengen op de wond kan men de wond beschermen tegen infectie, maar ook tegen uitdroging of vochtophoping.

  Is Betadine goed voor honden?

  Betadine oplossing Het middel voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden en vermindert zo de kans op littekens. Het middel prikt niet, waardoor het erg diervriendelijk is. Verdunde Betadine oplossing wordt o. toegepast bij het reinigen en het spoelen van geïnfecteerde wonden.

  Kun je Betadine gebruiken bij een hond?

  Als dierenarts heb je regelmatig te maken met spoedgevallen. Situaties waarin snel gehandeld moet worden om erger leed of verslechtering van de status te voorkomen of om heftige pijn te verzachten. Welke eerste hulp (EHBO) kun je als baasje zelf al verlenen en wanneer moet je zo snel mogelijk naar je (dienstdoende) dierenarts? Kleine en oppervlakkige huidwondjes kun je ontsmetten met dezelfde middelen die voor mensen gebruikt worden, zoals sterilon en betadine.

  Wat is de werking van Honingzalf?

  Het verschil tussen honingzalf en spoelvloeistof – Vetramil honingzalf zorgt ervoor dat de wond dicht. Dit is ideaal bij wonden die al dicht aan het gaan zijn. De honingzalf kan ook gebruikt worden bij open wonden die al wel schoon zijn. De honingzalf maakt de wond dicht, zodat er geen vuil meer bij kan.

  De Vetramil zalf is antibacterieel en zorgt ervoor dat de wond snel heelt. Vetramil spoelvloeistof heeft als werking dat de wonden schoon gespoeld worden. De spoelvloeistof wordt bijvoorbeeld gebruikt bij abcessen of vieze/diepe wonden die nog pussen of etteren.

  Door de vloeistof te gebruiken wordt de wond schoon en kan er zuurstof bij zodat de genezing snel verloopt. Naast de honingzalf en vloeistof heeft Vetramil ook een shampoo en paw wax in het assortiment. De shampoo is te gebruiken voor een geprikkelde huid en de paw wax ter bescherming van de kussentjes van je hond zijn pootjes.

  Wat te doen bij huidirritatie hond?

  Jeuk hond verzachten – Het beste om de jeuk te verzachten is natuurlijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en dit te laten behandelen door uw dierenarts. Daarnaast kan beweging de hond afleiden van de jeuk, waardoor hij minder krabt. Ook kan het helpen om de vacht regelmatig te borstelen.

  Waarom stinkt mijn hond zo?

  De meest voorkomende oorzaak van een stinkende vacht is een huidinfectie met gisten of bacteriën (microbiële huidinfectie). Vooral de gist Malassezia pachydermatitis is een beruchte veroorzaker van onfrisse luchtjes.

  Hoe gebruik je een hotspot?

  2 minuten lezen Wat is een hotspot precies? Door van je telefoon een wifi hotspot te maken, kun je jouw mobiele dataverbinding delen met anderen. Je creëert een eigen wifi netwerk waarmee andere apparaten kunnen verbinden. Via deze wifi verbinding wordt er gebruik gemaakt van jouw mobiele data.

  Hoe maak ik verbinding met een hotspot?

  Hoe gebruik je hotspot?

  Is hotspot delen gevaarlijk?

  Is hotspot gevaarlijk? Openbare netwerken zijn gevaarlijk. Logt u op een dergelijk netwerk of hotspot in, dan kunt u gevoelige bedrijfsinformatie verliezen. Hackers kunnen namelijk het verkeer op een WiFi-netwerk afluisteren of aanvallen. U loopt dus het risico gevoelige bedrijfsinformatie te verliezen!.