Hoe Lang Kap Na Operatie Hond?
Mary Taylor
- 0
- 43
Als hij er echt aan zit, dan is het 10 dagen of totdat je op controle gaat bij je dierenarts. Als hij er niet aan zit, of je bent er zelf bij om te corrigeren dan mag hij af. Kap of kraag is niet leuk, maar je moet er even doorheen. Het is namelijk nog zieliger als de wond door het likken gaat ontsteken of open gaat.
Hoe lang moet een hond een kap op?
Castratie kan vanaf 6-8 maanden leeftijd. Er wordt een kleine snede voor het scrotum gemaakt, waarna de testikels verwijderd worden. Uw hond kan dezelfde dag weer naar huis. Wij geven pijnstillers mee voor de dagen na de operatie. Door de kleine snede en de onderhuidse hechtingen is een kap meestal niet nodig.
- Na 10 dagen wordt de wond door ons gecontroleerd;
- Voor u uw hond laat castreren is het verstandig een afweging te maken van de voor en nadelen van castratie;
- We zetten ze voor u op een rij;
- Beter voor de gezondheid? Daar waar bij teefjes in verband met de gezondheid geadviseerd wordt voor de eerste loopsheid te steriliseren, is er medisch gezien geen reden om een hond te castreren;
Bij het op jonge leeftijd castreren kan de kans op kwaadaardige tumoren van bijvoorbeeld de prostaat licht toenemen. Op latere leeftijd castreren kan om medische redenen juist wél geindiceerd zijn. Denk hierbij aan prostaatproblemen, testikeltumoren en bepaalde tumoren aan de anus waarbij castratie noodzakelijk is voor de behandeling.
Meer rust Sommige honden kunnen erg last hebben en onrustig worden van hun hormonen. Ze willen soms zelfs niet meer eten en gaan kwijlen als ze een loopse teef ruiken. Zonder deze opspelende hormonen kan uw hond een aangenamer huisdier worden.
Minder weglopen en geen ongewenste serenades meer. De gecastreerde reu produceert minder pussige uitvloeiing uit de penis en heeft minder neiging in en om het huis een territorium af te bakenen. Niet meer vruchtbaar Een voordeel van castratie is dat uw hond niet meer vruchtbaar is.
Komt uw hond veel in aanraking met niet gesteriliseerde teven? Dan kan castratie er voor zorgen dat er niet zomaar ongelukjes ontstaan Overgewicht Sommige honden kunnen wat aankomen na sterilisatie of castratie.
Na de ingreep wordt de stofwisseling vertraagd. Honden die na de operatie hetzelfde blijven eten houden meer energie over, wat kan worden opgeslagen als vet. Dit betekent dat een hond na sterilisatie of castratie gewoonweg minder voer of een voeder met een lager energiegehalte nodig heeft.
- Dagelijks 15% minder voeren dan u gewend was is voldoende om uw hond op gewicht te houden;
- Operatie risico Castratie is een standaardingreep die onder algehele narcose plaatsvindt;
- Uw hond wordt daarom voor de operatie altijd grondig gecontroleerd op gezondheid;
Enkel gezonde dieren worden geopereerd. Er worden moderne en veilige middelen gebruikt voor zowel de injectie narcose als de gasnarcose. Daarnaast is altijd een operatie assistente aanwezig die de lichaamsfucnties van de hond gedurdende de operatie monitort.
- Al met al maakt dit de kans op complicaties tijdens de castratie zeer klein;
- Verergeren probleemgedrag Bij sommige honden (met name honden waarbij het ongewenste gedrag ontstaat uit angst) kan castratie ervoor zorgen dat het probleemgedrag juist verergerd door verandering in zijn hormonen;
Wilt u weten of castratie u en uw hond kan helpen? Overleg dan met een deskundige over de situatie met uw hond. Zo kan een plan op maat gemaakt worden voor uw hond. Uw hond is bij ons geopereerd. Hier volgen een aantal adviezen voor de eerste paar dagen. Heeft u toch nog vragen dan mag u natuurlijk altijd bellen.
- Uitlaten : De dag dat u uw hond ophaalt, kan hij nog wat suf zijn van de anesthesie;
- hierdoor kan zijn reactie vertraagd zijn;
- Laat hem daarom de eerste uren even kort uit, maak geen lange wandelingen;
- Na de operatie adviseren wij u uw hond de eerste 10 dagen aangelijnd uit te laten;
Beweging : Om te zorgen dat de hechtingen niet onder druk komen te staan, mag de hond de eerste 10 dagen niet springen (bijvoorbeeld naar een bal of op de bank), geen trappen lopen en niet zwemmen. Vruchtbaarheid : Een reu is na castratie nog 6-8 weken vruchtbaar.
- Eten en drinken : De hond mag bij thuiskomst alles weer eten en drinken;
- Het geeft niet als uw hond de dag van de operatie nog niet wil eten;
- Het kan namelijk zijn dat uw hond nog wat misselijk is van de narcose;
De volgende dag moet ze wel weer gaan eten. Het kan zijn dat uw hond wat in gewicht aankomt. Dit komt doordat de stofwisseling op een lager niveau is komen te liggen. U kunt dit voorkomen door ongeveer 15-20% minder te voeren dan voorheen. De wond en hechtingen : De hechtingen lossen vanzelf op en dit duurt ongeveer een maand.
De wond wordt onderhuids gehecht zodat zo min mogelijk hechtmateriaal aan de buitenkant zichtbaar is. Hierdoor geneest de wond mooier en heeft uw dier minder de neiging de hechtingen eruit te likken. Uw hond mag de wond schoonlikken, maar ze mag er niet continue aan knagen of bijten.
In dat geval kunt u een kraag ophalen of uw hond een T-shirt aantrekken. U hoeft niets aan de wond te doen, juist door zalf op de wond te smeren, wordt de drang om dit er af te likken groter. Als de huid rondom de wond erg geïrriteerd is (door het scheren en wassen) kunt u daar wat vette zalf zoals purol of vaseline opsmeren.
- Controle : We willen na 10 dagen graag de wond controleren om te zien of alles goed is gegaan;
- Hier zijn geen extra kosten aan verbonden;
- Wanneer u ons moet bellen: Zodra u denkt dat er iets niet goed gaat of u het niet vertrouwt;
Bij bloedverlies. Als uw hond voortdurend aan de wond zit. Bij herhaaldelijk braken. Niet willen drinken. Bij algeheel ziek zijn. Bij twijfel altijd bellen!.
Kan een hond slapen met kap?
Nadelen van de plastic kap: –
- Het is zeer stug materiaal (niet voor niets de bijnaam lampenkap)
- Lastig met eten en drinken
- Overal tegenaan stoten met de kap
- Slaapt niet echt comfortabel
- De lusjes waarmee je de kap aan de halsband vastmaakt gaan vrij snel stuk
- De kap kan vast komen te zitten aan de bench spijlen
- Bij honden met een dikkere nek en kortere snuit is de kap vaak veel te lang
De plastic kap van de dierenarts, kun je ook zelf online kopen. Er zijn een aantal plastic kragen die iets van een verbetering hebben ten opzichte van die van de dierenarts, maar ook exact dezelfde kap kun je gewoon bestellen.
Hoe lang mag hond niet aan wond likken?
Probeer uw hond te corrigeren indien deze hieraan wil gaan zitten. Lukt dit niet, dan adviseren wij dat u een jeukstillende zalf, hondenkap of Medical Pet Shirt komt halen. De hechtingen die wij gebruiken lossen vanzelf op. Na 10 dagen is de wond waterdicht.
Hoe lang moet een hond een kap om na sterilisatie?
Een reu kan vanaf 6 maanden worden gecastreerd. Redenen om een reu te castreren zijn: Wordt de reu dikker na de castratie? Een hond zet na de castratie de voedingsstoffen makkelijker om in vet. Houd dus rekening met het soort voer dat u geeft en met de hoeveelheid voer.
Ons advies is om uw hond 10% minder voer te geven dan voorheen of light voer aan te bieden wanneer de hond na castratie lijkt aan te komen. Wordt de reu slomer na de castratie? Een castratie is wat betreft het afremmen van dominantie niet 100% effectief.
Het kan ook zijn dat het gedeeltelijk aangeleerd gedrag is. Er bestaat wel een grote kans dat de reu na de castratie rustiger wordt. Mensen zijn wel eens bang dat de hond na de castratie rustig wordt. Dit is vaak niet het geval als u na de castratie net zo effectief met de hond bezig blijft als voor de castratie.
- Wat te doen voor de castratie ? U kunt een afspraak maken om de hond ‘s morgens tussen 8;
- 00 uur en 8;
- 30 uur langs te brengen;
- Wanneer de hond erg zenuwachtig of bang is is er de mogelijkheid om de hond te ondersteunen tijdens het plaatsen van de verdovingsinjectie;
Voor de verdovingsinjectie Voordat uw reu de verdovingsinjectie krijgt wordt hij eerst nagekeken, daarbij kijken wij naar het gewicht en luisteren we naar de longen en het hart. Wanneer alles in orde is zal de verdovingsinjectie toe worden gediend. Als de verdoving is ingewerkt krijgt de hond voor de operatie een antibiotica injectie en een pijnstiller.
Ook wordt de operatie plek vrij gemaakt van haren en wordt de huid gewassen en gedesinfecteerd. De castratie Het operatiegebied wordt met steriele doeken afgedekt. Er wordt een snede in de huid gemaakt. De eerste bal wordt via de snede naar buiten gedrukt.
Hierna wordt de eigenlijke balzak ingesneden en wordt de testikel uit de balzak gehaald. De zaadstreng en de bloedvaten worden afgebonden en doorgeknipt en de testikel kan worden verwijderd. Dit alles wordt ook bij de tweede bal gedaan. Daarna worden de onderhuid en de huid gesloten d.
hechtingen. Na de castratie Nadat uw hond gecastreerd is wordt de wond schoon gemaakt en krijgt uw hond een halskraag om of een rompertje aan. Tevens worden de oren, tanden, nagels en anaalklieren van uw hond nagekeken en eventueel in overleg behandeld.
De hond gaat daarna naar de recovery waar hij zijn roes uitslaapt. Een teef kan vanaf 5 á 6 maanden leeftijd , vóór de loopsheid, gesteriliseerd worden. Dit vermindert de kans op baarmoederontsteking en melkkliertumoren. Ook kan er voor gekozen worden om de teef na de eerste loopsheid te steriliseren, meestal is dit op de leeftijd van een jaar.
De teef is dan grotendeels volgroeid en zal minder last hebben van de operatie. Voordelen sterilisatie De teef zal niet meer loops worden en kan ook niet ongewenst gedekt worden. De kans op baarmoederontsteking en melkkliertumoren neemt af.
Nadelen sterilisatie Teven kunnen na de sterilisatie dikker worden. Het advies is dan ook om de teef ongeveer 10-15% minder voer te geven dan voorheen wanneer ze dikker lijkt te worden. Hoe gaat de operatie in zijn werk? ‘s Morgens tussen 8. 00 uur en 8. 30 uur kunt u uw teef langs komen brengen (op afspraak).
Uw hond wordt voordat we gaan opereren onderzocht en gewogen. Daarna wordt de narcose injectie toegediend. Wanneer de hond slaapt wordt de buik geschoren, gewassen en ontsmet. Daarna zal het operatievlak met steriele doeken worden bedekt om vervolgens een sneetje in de buikwand te maken en de eierstokken te verwijderen.
Indien de baarmoeder afwijkend lijkt te zijn kan er voor worden gekozen om deze geheel of gedeeltelijk te verwijderen. Daarna worden de onderhuid en de huid gesloten d. hechtingen. Na de operatie wordt de wond schoongemaakt en krijgt uw hond een halskraag om of een rompertje aan.
Tevens worden de oren, tanden, nagels en anaalklieren van uw hond nagekeken en eventueel behandeld. De hond gaat daarna naar de recovery waar zij haar roes uitslaapt. Nazorg Na 10 dagen moet de teef terug komen voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen.
Tijdens de voorafgaande 10 dagen moet de hond een halskraag op of een rompertje dragen zodat ze absoluut niet aan de wond kan likken of bijten. Tevens is het belangrijk dat u uw hond niet laat zwemmen in deze periode. Ook kan teveel wandelen spanning geven op de buikwand..
Kan een hond drinken met een kap?
Als uw hond is geopereerd, is het mogelijk dat de dierenarts u aanraadt de hond een kraag te laten dragen. Uw hond moet bijvoorbeeld een kraag om te voorkomen dat hij of zij aan de wond likt. Hierdoor kunnen er bacteriën in de operatiewond komen, waardoor een infectie in de wond kan ontstaan.
Wondinfecties kunnen met name tot ernstige complicaties leiden als er schroeven, platen of andere niet-oplosbare materialen zijn gebruikt bij de operatie. Een infectie kan zich dan nestelen rond de materialen en dan niet meer te bestrijden zijn anders dan na verwijderen van implantaten.
De hond moet dan dus opnieuw geopereerd worden. Als u de kraag voor de eerste keer omdoet, is het belangrijk dat deze goed strak zit. De kraag zit strak genoeg als er twee vingers tussen de hals en de halsband kunnen. Gebruik hiervoor geen bandje met elastiek, maar een normale halsband van stof of leer. Een hond moet altijd even aan de kraag wennen en kan na het eerste omdoen achteruit gaan lopen of rollen. Het blijkt het beste de hond even geen aandacht te geven maar wel in de gaten te houden. De meeste honden accepteren de kraag dan na een tijdje vanzelf. Soms is het in het begin nodig om de hond te helpen met eten en drinken. Er zijn diverse typen kragen. Bij ons de meest gebruikte kraag is de doorzichtige kraag.
De kraag is goed passend wanneer de neus van de hond er niet uit kan steken. Voordeel hiervan is dat de hond hier doorheen kan kijken, wat het voor het dier prettiger maakt ten opzichte van de goedkopere witte kap.
Hond na operatie veilig thuis
Als de hond veel last heeft van de doorzichtige kraag, kan in sommige gevallen de opblaasbare kraag een oplossing zijn. Aangezien honden hiermee nog prima bij hun poten kunnen, is dit met name van toepassing bij een wond aan de schouder of rug. Andere alternatieven voor een kraag zijn een rompertje of petshirt, waarmee de wond bedekt kan worden.
Hoe drinkt een hond met een kap op?
Eten en drinken met een kap – Misschien krijgt uw hond na een operatie of behandeling een kap om zijn hals om te voorkomen dat hij likt, bijt of krabt aan de wond of het verband. Het is belangrijk om deze kap de hele tijd om te houden, vooral ‘s nachts en op andere momenten dat hij alleen wordt gelaten.
Hoe lang duurt het voordat hechtingen oplossen bij een hond?
Hechtingen – Er zijn meerdere mogelijkheden voor het hechten:
- Onoplosbare hechtingen, deze moeten over 10 dagen verwijderd worden.
- Oplosbare hechtingen, deze zitten aan de buitenzijde van de huid en zijn dus wel te zien. Deze hechtingen zullen vanzelf verdwijnen. Uw hond kan ze er met veelvuldig likken en bijten wel uit krijgen, let hier dus goed op.
- Oplosbare hechtingen, die in de huid zijn gehecht, u kunt ze dus niet zien. Uw hond kan ze er niet makkelijk uitkrijgen, maar met veel bijten en likken lukt dat wel, let hier dus goed op!
Indien uw hond veel aan de hechtingen likt of bijt, overweeg dan een kraag om te doen of een medical petshirt aan te doen. Indien de huid rondom de hechtingen en daar waar het geschoren is erg geïrriteerd en rood raakt, kunt u bij ons een zalf komen halen om dit tot rust te brengen! .
Hoe snel geneest een wond na operatie hond?
Belangrijke tips voor thuis: –
- Vaak zal uw dier een infuusnaald in een bloedvat van de poot krijgen, waardoor wij medicijnen en infuusvloeistof kunnen geven. Als uw dier weer mee naar huis gaat, wordt de infuusnaald eruit gehaald en wordt er een verbandje om de poot gedaan. Dit verbandje mag na 15 minuten weer verwijderd worden, anders kan de poot dik worden.
- Leg uw dier op een warme plaats (maar niet op een hete plaats tegen de verwarming of in de volle zon) onder een deken of handdoek. Eventueel kunt u er een warme kruik gewikkeld in een handdoek bijleggen.
- Laat uw dier zoveel mogelijk met rust in een vertrouwde omgeving. Door de narcose kan uw dier soms nog wat gedesoriënteerd zijn.
- Na de narcose mag uw dier wel drinken. Begin met kleine beetjes lauwwarm water.
- Wacht met eten geven tot uw dier goed wakker is. Te snel eten geven na een narcose leidt vaak tot misselijkheid en braken. Wacht daarom minimaal een aantal uren na de narcose en begin met kleine porties. Het kan zijn dat uw dier op de dag van de narcose geen eetlust heeft, dit is niet erg.
- Veel likken aan de wond kan leiden tot irritatie of ontsteking. Wij adviseren dan ook om likken te voorkomen door uw hond een Medical Pet Shirt of kap/kraag om te doen. Deze zijn bij onze klinieken en via Dierapotheker. nl te koop.
- De eerste 10 dagen na de operatie moet uw dier rustig blijven voor een optimale wondgenezing. Laat uw hond aan de lijn uit en laat hem/haar geen balspelletjes doen, springen of zwemmen. Wij adviseren om uw kat deze periode binnen te houden.
- Mocht het nodig zijn, dan krijgt uw dier medicijnen mee. Volg de instructies op het etiket op en maak de antibioticumkuur altijd af. Lukt het niet goed om de medicijnen in te geven?
- Tien dagen na de operatie zien we uw dier graag terug voor controle van de wond en eventueel verwijderen van de hechtingen. U kunt hiervoor een afspraak maken. Deze kosten zijn inbegrepen bij de operatie.
Is het goed als honden aan wonden likken?
Likken van een wond is gevaarlijk – Een wond schoon laten likken door een hond is niet verstandig, sterker nog: laat een hond nooit aan uw wond likken. Een hond likt overal en nergens aan en dus ook aan minder frisse plekken. Daardoor komen er in het speeksel van de hond ook ziekteverwekkende bacteriën voor.
Hoe voorkom ik dat de hond aan de wond gaat likken?
Beschermkragen. Een beschermkraag is een effectief middel om te voorkomen dat jouw hond aan een wond of verband kan likken of bijten. Hier vind je verschillende uitvoeringen met elk specifieke eigenschappen, er is dus voor elke hond een geschikte kraag te vinden.
Hoe lang Medical pet shirt aan na sterilisatie?
Medical Pet Shirt® –
- Waarvoor dient het bandje met de drukknoop op buikhoogte aan de binnenkant van het hondenshirt? Het bandje aan de buikzijde aan de binnenkant van het shirt is het Hold-up systeem. Wanneer de hond uitgelaten wordt, kan het shirt aan de buikzijde naar binnen worden opgerold. Met het Hold-up systeem (bandje met de drukknoop) kan het opgerolde shirt op een eenvoudige manier stevig worden vastgezet.
- Hoe bepaal ik de juiste maat? Voor honden en katten meet u de afstand van de nek (halsband) tot de staartaanzet. Voor konijnen bepaalt u de juiste maat aan de hand van het gewicht van uw konijn. Kijk op de productpagina bij ‘Kies de juiste maat’ voor meer informatie:
- Medical Pet Shirt® Hond
- Medical Pet Shirt® Kat
- Medical Pet Shirt® Konijn
- Wat is het verschil tussen het rode, blauwe en groene shirt? Ieder van deze basiskleuren is specifiek ontworpen op de anatomie van de betreffende diersoort. Blauw is voor de hond, Rood voor de kat en Groen voor het konijn. Enkele kenmerken per kleur: Het blauwe hondenshirt heeft onder andere een wijdere boord bij de nek. Ook is er een bandje aan de binnenkant van het shirt ter hoogte van de buik aanwezig met een drukknoopje ter hoogte van de borstkas om het opgerolde shirt bij lange wandelingen extra vast te maken.
- Kan het Medical Pet Shirt® kapot worden gekauwd? Om het Medical Pet Shirt® resistent te maken tegen kauwen en bijten zou het gemaakt moeten zijn van Kevlar. Dit is niet wenselijk omdat dit materiaal niet ademend is en niet veel stretch biedt. In de praktijk wordt het Medical Pet Shirt® zeer goed door dieren verdragen waardoor dit nadeel niet tegen de voordelen van een genezing zonder stress opweegt. Soms moet het huisdier even wennen aan het product.
Het rode kattenshirt heeft een smallere nekopening. Ook heeft het rode shirt een grotere opening onder de staart zodat het shirt niet geopend hoeft te worden wanneer de kat op de kattenbak wil. Het groene konijnenshirt heeft de pootgaten dichter bij elkaar staan en de opening onder de staart is groter zodat het shirt aan kan blijven als het konijn zijn behoefte doet.
Wij raden dan aan om voor afleiding met een speeltje of traktatie te zorgen. Ook adviseren wij u om uw huisdier te allen tijde onder toezicht van een verantwoordelijke volwassene te houden.
- Heeft het Medical Pet Shirt® voor de hond ook een opening voor het uitlaten? Nee, het shirt bevat geen opening voor het uitlaten, omdat het operatiegebied in veel gevallen zeer dicht bij het plasgebied zit. Om ervoor te zorgen dat de gehele romp beschermd blijft bij ieder postuur, is er de keuze gemaakt om het shirt (ongeacht het geslacht) volledig gesloten te maken. Bovendien is bij de buik extra ruimte aangebracht waardoor lucht goed kan circuleren en de wond sneller kan genezen.
Om toch met een hond naar buiten te kunnen of om de wond te controleren, heeft Medical Pet Shirts voor de hond een hold-up systeem ontwikkeld. Het shirt kan naar binnen opgerold worden en bij de borstkas met een drukknoop worden vastgezet.
Na het uitlaten is het belangrijk om te controleren of het wondgebied schoon is. Na deze controle en een wandeling buiten dient het shirt altijd weer te worden gesloten.
- Is de Medical Pet Shirt® veilig voor mijn huisdier en zijn omgeving? Ja, onze producten zijn veilig voor dier en omgeving.
- Moet ik het Medical Pet Shirt® eerst wassen voor het eerste gebruik? Nee, u hoeft het Medical Pet Shirt® niet te wassen voor het eerste gebruik. Raadpleeg echter eerst uw dierenarts in het geval van open wonden.
- Kan mijn huisdier het Medical Pet Shirt® de gehele dag dragen? Het MPS-Medical Pet Shirt® is gemaakt van 94% hoogwaardig katoen en 6% Invista Lycra® 4-weg stretchstof. Dankzij deze samenstelling is het shirt comfortabel en heeft het een ademend design. Hierdoor kan het shirt de gehele dag worden gedragen, mits de volgende aanbevelingen in acht worden genomen. Wanneer uw huisdier het MPS-Medical Pet Shirt® voor langere tijd draagt, moet het geregeld gewassen worden.
Om constante bescherming te bieden, worden vaak twee Medical Pet Shirts gekocht. Zo kunt u een shirt wassen terwijl uw huisdier het andere shirt draagt. Verwacht u dat uw huisdier langer dan een week het shirt zal dragen? Dan is het altijd beter om een back-up shirt in huis te hebben! Raadpleeg uw dierenarts wanneer u het MPS-Medical Pet Shirt® voor medische doeleinden wilt gebruiken.
Uw dierenarts kan dan een geschikte behandeling adviseren. Houd uw hond te allen tijde onder toezicht van een verantwoordelijke volwassene tijdens het gebruik van dit product. Houd bovendien uw huisdier regelmatig in de gaten en controleer of de pasvorm goed en niet te strak zit.
Contacteer uw dierenarts als het gedrag van uw huisdier verandert of als uw huisdier overmatig lik-/kauwgedrag vertoont. Alleen u als eigenaar kunt beslissen of u uw huisdier zonder toezicht kunt laten terwijl hij het Medical Pet Shirt draagt.
Dit hangt af van uw huisdier en de specifieke situatie en daar kunnen wij u helaas niet in adviseren.
- Hoeveel tijd heeft mijn kat nodig om aan het MPS-Medical Pet Shirt® te wennen? Katten hebben doorgaans wat tijd nodig om aan het MPS-Medical Pet Shirt® te wennen. Om de gewenning al direct na de medische ingreep te starten, kiezen veel dierenartsen ervoor om het MPS-Medical Pet Shirt® al bij katten om te doen terwijl ze nog onder narcose zijn. Als zij dan wakker worden en langzaam bijkomen van de narcose, kunnen ze al wennen aan het shirt.
Sommige katten kunnen een beetje bevriezen als zij het MPS-Medical Pet Shirt® voor het eerst aanhebben. Schrik hier niet van en geef ze vooral de tijd om te wennen. Het kan helpen om je kat in eerste instantie een beetje af te leiden met speeltjes of brokjes, zodat hij of zij zich even op iets anders kan focussen.
Zo kan jouw kat ook ervaren dat hij of zij nog gewoon kan bewegen, spelen, eten en drinken. Je zou ook voor een stap-voor-stap aanpak kunnen kiezen als je denkt dat jouw kat daar behoefte aan heeft. Laat je kat dan eerst kennis maken met het Medical Pet Shirt® door hem of haar er rustig aan te laten snuffelen (trek het shirt dus nog niet aan).
- Pak het shirt dan even op en geef je kat ondertussen iets lekkers of speel even samen;
- Doe de kop van je kat door de daarvoor bedoelde opening en geef ondertussen een snoepje;
- Als je kat rustig blijft, kun je het shirt steeds wat verder aantrekken (kop erdoorheen, gevolgd door 1 poot en daarna beide poten bijvoorbeeld);
Hoeveel tijd een kat nodig heeft om aan het MPS-Medical Pet Shirt® te wennen, verschilt per kat. Houd je kat in de gaten tijdens het gebruik van dit product. Als jouw kat na een dag nog niet aan het shirt is gewend en niet wil eten of drinken, raadpleeg dan de dierenarts.
- Mijn kat likt aan het MPS-Medical Pet Shirt®. Kan dat kwaad? Sommige katten zullen aan het MPS-Medical Pet Shirt® likken als onderdeel van hun wasritueel of omdat ze bijvoorbeeld eigenlijk aan hun wond of hechtingen willen likken. Hier komt meteen een groot voordeel van het Medical Pet Shirt® naar voren: het voorkomt dat de kat aan de wond of hechtingen kan likken, krabben en bijten, terwijl hij of zij nog wel gewoon comfortabel kan bewegen.
Soms is het dan beter om samen met de dierenarts naar een ander alternatief te zoeken dat beter werkt voor jouw kat. Als jouw kat blijft likken, kun je hem of haar even afleiden door samen te spelen of iets lekkers te geven.
De kat moet waarschijnlijk nog even wennen aan het shirt (lees ook meer hierover onder de FAQ ‘Hoeveel tijd heeft mijn kat nodig om aan het MPS-Medical Pet Shirt® te wennen?’). Als een kat aan het Medical Pet Shirt® blijft likken, kunnen gaatjes in het shirt ontstaan door de scherpe kattentong.
Dat is niet erg, maar het moet uiteraard geen groot gat worden, waardoor de kat alsnog bij de wond zou kunnen komen en de wond dus niet meer bedekt is. We raden dan ook aan om jouw huisdier in de gaten te houden.
Als het likgedrag overmatig wordt, raadpleeg dan jouw dierenarts om advies in te winnen.
.
Hoe lang moet een hond rustig aan doen na sterilisatie?
Hoelang moet mijn hond rust houden na de sterilisatie? – Is uw hond gesteriliseerd dan adviseren wij de hond zo’n 12 dagen haar rust te geven, hierdoor krijgt de wond de kans om goed te herstellen. Wij adviseren u dus ook om uw hond aangelijnd uit te laten en het springen te voorkomen. Heeft u nog verdere vragen met betrekking tot het steriliseren van uw hond neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 0161-496016 [email protected] nl Bekijk onze honden pagina voor meer informatie over wat we voor uw hond kunnen betekenen. Ons werkgebied is: Galder , Riel , Meer , Rijsbergen , Ulvenhout , Ulicoten , Goirle , Alphen , Baarle-Nassau , Bavel en Gilze ..
Hoe lang pakje na sterilisatie?
Wondverzorging en beweging – De wond is gehecht. Om te voorkomen dat de wond kan gaan ontsteken is het belangrijk dat uw kat niet aan de wond likt of bijt. Een kraag of een romper (MPS) voorkomt dat uw kat aan de wond kan likken of bijten. Ziet u zwellingen of roodheid rondom de wond, heeft de wond een vieze geur of komt er bloed uit? Dit kan duiden op een infectie.
In zo’n geval kunt u het beste meteen contact opnemen met de dierenarts 10 Dagen na de operatie vindt er een wondcontrole plaats. Eventuele hechtingen worden dan gelijktijdig verwijderd. U kunt hiervoor online of telefonisch een afspraak maken bij de vestiging van uw voorkeur.
Vanwege de beperkende maatregelen willen wij u vragen om na 10 dagen een foto van de wond te maken en deze per app naar ons te sturen naar de vestiging waar uw kat gesteriliseerd is. Middelburg: 06-380 860 82 Terneuzen: 06-380 860 81 Vlissingen: 06-380 860 74 Oost-Souburg: 06-380 860 75 Houdt uw kat 10 dagen na de sterilisatie binnen.
Hoe werkt een Hondenkraag?
Waarvoor dient de hondenkraag? – Een hondenkraag is een ronde of kegelvormige kraag die rond de nek van je hond wordt aangebracht. De kraag is zo gemaakt dat de hond zijn mond wordt afgeschermd van zijn lichaam. Een hondenkraag wordt voornamelijk gebruikt bij honden die net een operatie achter de rug hebben.
De kraag voorkomt dan dat de hond aan zijn wondjes gaat bijten of likken. Daarnaast kan de hondenkraag ook nuttig zijn als je hond last heeft van allergieën. Allergieën zorgen ervoor dat je hond jeuk heeft en dat wil hij verhelpen door te bijten en dat kan complicaties met zich meebrengen.
Het bijten en likken van wonden en hechtingen kan namelijk erg gevaarlijk zijn. De bacteriën die je hond in zijn mond heeft kunnen zorgen voor een nare infectie van de wonde. Daarom is het een goed idee om je hond van een hondenkraag te voorzien zodat het niet erger wordt. .
Hoe lang duurt het voordat hechtingen oplossen bij een hond?
Hechtingen – Er zijn meerdere mogelijkheden voor het hechten:
- Onoplosbare hechtingen, deze moeten over 10 dagen verwijderd worden.
- Oplosbare hechtingen, deze zitten aan de buitenzijde van de huid en zijn dus wel te zien. Deze hechtingen zullen vanzelf verdwijnen. Uw hond kan ze er met veelvuldig likken en bijten wel uit krijgen, let hier dus goed op.
- Oplosbare hechtingen, die in de huid zijn gehecht, u kunt ze dus niet zien. Uw hond kan ze er niet makkelijk uitkrijgen, maar met veel bijten en likken lukt dat wel, let hier dus goed op!
Indien uw hond veel aan de hechtingen likt of bijt, overweeg dan een kraag om te doen of een medical petshirt aan te doen. Indien de huid rondom de hechtingen en daar waar het geschoren is erg geïrriteerd en rood raakt, kunt u bij ons een zalf komen halen om dit tot rust te brengen! .
Wat is de beste tijd om een hond eten te geven?
Het beste moment om een hond eten te geven is na het uitlaten. Als je een hond voor het uitlaten eten geeft is er een kans dat hij last krijgt van steken tijdens de wandeling. Dit is voor je hond natuurlijk niet fijn. Daarom kun je het beste een half uur na het uitlaten je hond voeren.