Hoe Lang Mag Een Hond Blaffen?

Hoe Lang Mag Een Hond Blaffen
Met deze uitkomsten komt het erop neer dat een hond die overdag in een buurwoning langer blijft blaffen dan 10 minuten een zekere grens overschrijdt. In de avond is meer dan 1 minuut al te lang en ‘s nachts is een paar keer blaf- fen te veel. Dus zorg dat een hond ‘s avonds en ‘s nachts zo min mogelijk blaft.

Kan je hond blaffen als je hond begint te blaffen?

Citronella tegen blaffen – Ooit gehoord van de citronella halsband? Deze halsband sproeit citronella als je hond begint te blaffen. Honden houden helemaal niet van deze geur. Blaffen krijgt zo een negatieve associatie. Het is een veilige manier om je hond het blaffen af te leren.

Maar we raden het alleen aan als al het andere niet werkt. Bovenstaande tips kunnen zeker helpen, maar de sleutel tot succes is en blijft nog steeds een goede training! Ben je nog op zoek naar tips over hondentraining? Bekijk dan zeker eens Je hond trainen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven..

Waarom blaffen andere honden of voetgangers?

Als je hond blaft naar andere honden of voetgangers, hij hard gaat blaffen als er iemand langs jouw tuin komt, dan is de reden meestal onzekerheid of angst. De schuld van deze onzekerheid ligt meestal bij het gedrag van het baasje.

Wat zijn de oorzaken van honden?

Maar als honden in verhouding erg veel blaffen in situaties waarin het eigenlijk onwenselijk is, bijvoorbeeld als je andere mensen op straat tegen komt of als er mensen langs jouw tuin komen, uiten zij daarmee negatieve gevoelens. De meest voorkomende oorzaken zijn onzekerheid, angst, frustratie en verveling.