Hoe Lang Moet Een Hond Wennen Aan Nieuw Voer?

Hoe Lang Moet Een Hond Wennen Aan Nieuw Voer

Overstappen op ander hondenvoer – Het is belangrijk om geleidelijk over te gaan op ander voer. Voor de overstap op ander voer wordt aangeraden om een gewenningstijd van zes dagen aan te houden. Wanneer je overstapt van een krokante brok naar een andere krokante (geëxtrudeerde) brok kun je het voer geleidelijk mengen.

Hoe lang diarree na wisselen voer?

Diarree na het overstappen op nieuw hondenvoer – In de darmen van een hond en kat zijn goede en slechte bacteriën in een juiste verhouding aanwezig; deze bacteriën samen wordt de darmflora genoemd. De darmflora van een hond of kat is aangepast aan de voeding die het dier op dat moment krijgt.

Wanneer je jouw hond of kat over wil zetten op een andere voeding zal de darmflora veranderen en het spijsverteringskanaal moet ‘wennen’ aan de nieuwe voeding. Hierdoor kan het zijn dat jouw huisdier tijdelijk wat dunnere ontlasting of zelfs diarree heeft.

Na circa 6 tot 8 weken is het lichaam volledig ‘gewend’ aan de nieuwe voeding en zullen klachten als dunne ontlasting of diarree verdwenen zijn. Op dit moment is de darmflora volledig aangepast op de nieuwe voeding en kan deze optimaal verteerd worden door het lichaam.

Het is ook belangrijk om te weten wat een hond wel en niet mag eten. Wij hebben hier eerder een artikel over geschreven. Hierin wordt aangegeven wat jouw viervoeter allemaal mag eten qua groenten en fruit.

Bekijk hier het artikel. Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij overstappen op Riverwood en jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen?   Beantwoord hier  dan enkele vragen, kom erachter welke variant het beste bij jouw hond past en bestel direct een voordelig proefpakket!.

Hoe overgaan op ander voer hond?

Zo werkt het: de zorgvuldige overstap van voer voor jouw hond – De darmflora van je hond heeft tijd nodig om te wennen aan de samenstelling van nieuwe voeding. Daarom moet je het hondenvoer niet van de een op de andere dag volledig wisselen. Het is belangrijk dat het overgaan op ander voer langzaam en stap voor stap gebeurt.

Om te beginnen geef je een kwart van het onbekende voer in het voer dat je hond gewend is. Dan doe je er gedurende 2 weken steeds wat meer nieuw voer bij, totdat je viervoeter enkel nog het nieuwe voer voorgeschoteld krijgt.

Bijkomend voordeel: Als je hond kieskeurig is, kan hij zo steeds meer aan de nieuwe receptuur wennen. Tip:  Wie qua voer bij verschillende leeftijden bij hetzelfde merk blijft, heeft over het algemeen geen problemen met overgaan op ander voer.

Wat is beter voor de hond brokken of vlees?

Voedingsstoffen onbalans – Er zijn meerdere publicaties die er op wijzen dat de balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bij  thuisgemaakte voeding, en ook bij sommige  commercieel verkrijgbare vers-vlees diëten niet goed is. Dit probleem is makkelijk te ondervangen door advies in te winnen bij een specialist diervoeding! Sommige van deze samenstellingsfouten zijn relatief onschuldig :

 • Vers vlees bevat vaak veel vet. Sommige dieren ontwikkelen hierop diarree of neigen naar overgewicht. Een verandering van (de hoeveelheid) voeding, kan deze problemen oplossen.
 • Dieren die te veel bot eten, kunnen verstopt raken. In veel gevallen kan dit probleem door de dierenarts worden opgelost. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot blijvende schade aan de dikke darm ( strictuurvorming ).

Obstipatie door botresten (wit) in ontlasting. Andere fouten zijn gevaarlijker : op het moment dat het dier problemen krijgt, is herstel vaak niet meer mogelijk.

 • Een dier dat te weinig kalk krijgt, kan botontkalking ontwikkelen. Dit kan leiden tot botbreuken (green-stick fractures). Bij jonge dieren kan het skelet afwijkend uitgroeien (rubber jaw). Botontkalking door kalkgebrek in de voeding wordt ook wel  “all meat syndrome”  genoemd.
 • Pups van grote rassen zijn erg gevoelig voor een overmaat aan kalk in de voeding. Dit kan lijden tot afwijkende botgroei. bron
 • Dieren met een overmaat aan vitamine A in het voer, krijgen afwijkingen aan het skelet en de lever. bron
 • Katten die te weinig taurine krijgen, ontwikkelen hartfalen, blindheid en een verminderde weerstand.
 • etc.

Het is goed mogelijk om zelf een gebalanceerde voeding voor uw huisdier samen te stellen. Ons advies: overleg met een specialist diervoeding.

Hoeveel tijd tussen brokken en vers vlees?

Hoe stap ik over? – In de meeste gevallen kan je direct overstappen. Haal een dag van te voren het vers vlees uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast. Het is ook belangrijk dat er zo’n 8 uur tussen het voeren van brok en vlees zit. Let vervolgens goed op de ontlasting van je hond.

Welk voer voor hond met dunne ontlasting?

Thuis remedies voor de hond met diarree? – Naast licht voedsel met rijst, wortels en kip kan het ook helpen om te vasten. Meng de bovenstaande ingrediënten langzaam met het hondenvoer dag in dag uit. Bovendien moet de hond veel vocht opnemen. Bereid hiervoor een tweede kom door een scheutje olie, kwark of groentebouillon toe te voegen aan het drinkwater.

Wat is de beste geperste Hondenbrok?

Geperste brokken vergelijken

Eiwitbron Prijs (goedkoopst)
Carnis Konijn Konijn €9,24/kg bij 4 kg €6,08/kg bij 12,5kg
Cavom Compleet Rund, schaap €3/kg bij 5 kg €2,45/kg 20 bij kg Bij Brekz. nl
Dinapet Classic High Premium Kip en mogelijk meer €3,79/kg 5 kg €3,10/kg 15 kg
Dinapet Lam, Zalm, Sorghum Lam €5,39/kg 5 kg €4,60/kg 15 kg

.

Is Blikvoer slecht voor honden?

Blikvoeding bevat veel vocht, waardoor honden veel minder hoeven te kauwen dan bij brokjes. Vooral oudere honden kunnen last hebben van het gebit tijdens het eten. In dat geval kun je beter blikvoer geven!.

See also:  Wat Eet Een Hond Het Liefst?

Wat is beter geperste of krokante brok?

Wat zijn de voordelen van die hondenbrokken? – Zowel geperste brokken als krokante brokken hebben zo hun voordelen. Krokante brokken worden door veel honden lekkerder gevonden. Dit komt vooral door de vetlaag die erom heen zit. Hierdoor heeft het brok meer smaak en ook een sterkere geur.

Daarnaast kunnen krokante brokken ook een positief effect op de tanden van de hond hebben. De stukjes komen minder snel vast te zitten tussen de tanden en zullen ook andere resten weghalen. Zo werkt het eten tegelijkertijd dus een beetje als tandenpoetsen.

Een ander voordeel van krokante brokken is dat ze meer gemaakt worden en er dus meer keuze in is. Het grootste voordeel aan geperste brokken, is dat ze lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar.

 • Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting, zouden dus bij geperste brokken een echte uitkomst kunnen vinden;
 • Ook werkhonden, die vaak snel na het eten weer actief moeten zijn, hebben vaak baat bij geperste hondenbrokken;

Daarnaast heeft het persen bij lage temperatuur ook als voordeel dat de ingrediënten beter intact blijven. Afhankelijk van de kwaliteit van de brokken, zijn geperste brokken daardoor gemiddelde voedzamer. Er wordt vaak gezegd dat  geperst hondenvoer gezonder is dan krokante hondenbrokken, maar dat is niet onomstotelijk waar.

Zoals u heeft kunnen lezen hebben beide soorten brokken voordelen en het ligt er maar net aan waar uw hond het beste op reageert. Wat we u wel willen aanraden, is om nooit geperst en krokant door elkaar te mengen.

De maag van de hond vind het niet prettig om beide soorten brokken tegelijk te moeten verwerken en de hond kan hier buikpijn van krijgen. Wilt u dus overstappen van krokant naar geperst of andersom, doe dit dan in een keer.

Welke brok combineren met vers vlees?

Als u graag brokken en vers vlees wilt combineren, adviseren wij om geperste brokken te geven. De vertering hiervan ligt dichterbij de vertering van vers vlees dan geëxpandeerde (krokante) brokken.

Welk merk hondenvoer is het beste?

Best geteste hondenvoer 2. – Hoe Lang Moet Een Hond Wennen Aan Nieuw Voer Bekijk prijzen Beschikbaar in : 3 & 12 kg Productsubgroep : Natuurlijke voeding Geschikt voor : Volwassen Maat : Maxi Het best geteste hondenvoer is dit jaar de brokken van Smolke geworden. Deze brokken voor volwassenen zitten boordenvol goede voedingsstoffen en zijn speciaal ontwikkeld voor honden zwaarder dan 30 kilogram. Voor een Boomertje is dit dus niet de ideale voeding. Smolke heeft zijn hondenvoeding met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Smolke heeft nog veel meer in zijn assortiment zoals:

 • Adult hondenvoer mini/medium/large;
 • Puppy hondenvoer;
 • Senior hondenvoer;
 • Kattenvoer ;
 • Sensitive hondenvoer;
 • Weight control hondenvoer;
 • Grain free formula;
 • Vers gestoomde maaltijd honden;
 • Complete voeding paté.

Kan een hond alleen op brokken leven?

Voordelen van hondenbrokken – Voordeel van hondenbrokken (mits het een kwalitatief goede hondenbrokken zijn) is dat de hond alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt in de juiste verhouding. Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan.

Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven. Bovendien zijn hondenbrokken goedkoper dan alleen vers vlees of natvoer.

Het is hygiënisch en makkelijk mee te nemen. In droogvoer zit bovendien vaak (een deel) gedroogd vlees of vleesmeel. En dit bevatten per 100 gram meer eiwitten dan vers of rauw vlees. Een laatste voordeel is dat hondenbrokken een complete maaltijd zijn: alle noodzakelijke voedingsstoffen zitten er in.

Is gekookt vlees goed voor hond?

Wat is goede hondenvoeding? Welke brokken zijn nu goed voor een hond? Dit is simpel: er zijn maar heel weinig goede brokken voor de hond! Veel soorten brokken bestaan voor 50-70% uit granen en daar wordt uw hond ziek van. Ook uw hond is van nature een roofdier en die eten alleen en uitsluitend rauwe vleesvoeding.

Granen is goed voor kippen (!) maar nooit voor roofdieren, omdat granen moeilijk verteerbaar zijn voor een hond en dat veroorzaakt vele ziektes. Maar waarom gebruiken fabrikanten dan granen als dit slecht is? Heel simpel men gebruikt meestal afvalgranen, en ze doen dit omdat het een goedkope grondstof is! Dat is de reden waarom graan vaak gebruikt wordt in hondenvoeding en niets anders.

Wij geloven dat goede hondenvoeding RAUW moet zijn!! Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan,  hij kan hier niets mee en is ongezond.

 • Vergeet niet het woord RAUW, dit is heel belangrijk, zo niet het belangrijkste!! Goede hondenvoeding is dus rauw vlees en rauwe botten, zoals konijnen,  halve kippen met bot en al, hart, lever, nieren, pens,  rauwe zalm of makreel met kop, graten en ingewanden en al;

Dat is goede hondenvoeding die de natuur aan uw hond heeft voorgeschreven om gezond te blijven. Maar is botten niet gevaarlijk voor onze hond? Nee, een hond is een carnivoor (roofdier), die hebben zo’n verschrikkelijk sterk maagzuur (pH-1 ) waarin botten gewoon oplossen.

Dit geldt voor alle honden, zowel voor kleine als voor de grote honden. Lever mag niet te vaak gevoerd worden Geef lever als een hele maaltijd om de 2 weken, het is niet aan te bevelen om dit vaker te geven.

Honden ontwikkelen een voorkeur voor lever als ze dit teveel gevoerd krijgen. Op een regelmatige basis kan het een teveel aan vitamine A veroorzaken. Lever en nieren zijn opslagplaatsen van giftige stoffen en reststoffen van medicijnen. Lever is zéér gezond Lever bevat hoge kwaliteit proteïnen, vetten, enzymen en vitaminen.

 1. Een grote maaltijd  lever elke 2 weken geeft een nuttige aanvulling aan het menu van rauwe vleesvoeding met bot en tafelresten;
 2. Maar is tafelresten dan niet slecht voor een hond ? Nee, dat is niet slecht voor uw hond, gewoon een aardappel en wat groente, maar wel fijngeprakt, dan is het geen enkel probleem;
See also:  Waar Zit De Navel Van Een Hond?

Let op: geen andijvie, dit blijven slierten waarvan de hond onherroepelijk van gaat braken. De maaltijd van een hond bestaat voor 85 % uit vlees met botten en ingewanden. Wat u voor de overige 15% voert is niet meer belangrijk voor uw hond. Tafelresten of rijp fruit het maakt niet uit waar dit uit bestaat.

 1. Maar nooit druiven (en dus ook geen rozijntjes), deze zijn zeer giftig voor een hond! 1 ons druiven kan al fataal zijn, met dodelijke afloop ( acute lever en nier falen );
 2. Je hoort vaak dat mensen zeggen van aardappel word je dik van maar dat is grote onzin;

De aardappel valt onder groente. De dikmakers zijn vette jus en andere sausjes, dit mag de hond natuurlijk ook niet hebben. LET OP : Honden die alleen commerciële voeding krijgen zoals brokken, diners of blikvoer mogen beslist geen tafelresten eten! Voor deze honden is dit niet goed.

Voor vlees- en bot etende honden kan dit geen kwaad, dit komt overeen met de darminhoud van zijn prooi die ze in de natuur vangen. Kijk ook even in het stukje “wat is giftig voor honden”, u kunt niet alles geven want sommige groentes zijn giftig voor uw hond.

Maar waarom mogen honden die brokken eten geen tafelresten eten? Dit komt omdat een hond die brokken eet al zeer slechte voeding krijgt en dan met tafelresten erbij is dat niet echt gezond voor de hond. Honden die rauwe vleesvoeding krijgen zijn super gezond en eten ook gezond, dan maakt tafelresten niets meer uit, het doet toch niets het is alleen maar vulling Rauwe vissen voeren Eens in de week een rauwe vis voeren, ja ik hoor u al denken… ik heb geen zin om die vis schoon te maken! Nou, dat komt dan mooi uit want dat moet ook niet, dit moet de hond zelf doen.

 • Geef gewoon een rauwe makreel of zalm;
 • Dan kan hij dit buiten op het gazon lekker opeten;
 • Rauwe vis is zeer gezond voor de hond, de voedingswaarde is 4 x hoger dan vlees;
 • Wolven geven de voorkeur aan zalmen, deze zijn makkelijk te vangen en de wolven lopen nagenoeg geen risico;

Voor kleine hondjes kunt ook sardines halen, vis is op de markt niet zo duur. Vraag aan de visboer of hij wekelijks een rauwe zalm / makreel meeneemt. En dan niet denken: ik snij de kop van de vis er af dat vind ik vies, want dan gooit u het beste van vis weg.

De voedingswaarde zit grotendeels in de kop van de vis. Met rauwe vissen bedoelen wij  geen gerookte, gekookte of vis uit blik, nee zo uit zee op uw gazon, dat is rauw. Wees niet bang om uw hond rauw vlees of vis met bot en graten te voeren, een hond is een roofdier en weet als geen ander hoe hij hiermee  moet omgaan.

Een hond is uiterlijk door het fokken wel veranderd, maar innerlijk komen honden groot en klein nog steeds voor 99,9 % overeen met de wolf. Maar heeft de hond dan geen last van bacteriën en parasieten? Nee daar heeft een gezonde hond geen last van, honden kunnen uitstekend overweg met bacteriën en parasieten en worden hier nooit ziek van.

Voor de goede orde, we hebben het hier wel over een gezonde hond die rauwe voeding krijgt. Honden die commerciële voeding krijgen zijn niet gezond, dit is onmogelijk, en die kunnen wel last hebben van bacteriën en parasieten.

Eigenlijk is het heel simpel, uw hond is een roofdier en die vreten alles op wat ze maar kunnen vangen. Ze eten muizen, ratten, fazanten, konijnen e. Muizen en ratten zijn zeker niet steriel te noemen maar ziek worden doet een gezonde hond nooit hiervan. Dit kan ook niet omdat het maagzuur van een vleesetende hond een waarde heeft van PH-1 zuur tot extreem zuur dit is  vergelijkbaar met zoutzuur en hierin is leven onmogelijk.

 • Alle schadelijke bacteriën en parasieten worden in dit zuur onmiddellijk  gedood;
 • Bacteriën en parasieten die dit toch nog mochten overleven in de maag zullen in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond, en die is altijd in de meerderheid, deze schadelijke bacteriën hebben geen schijn van kans en zullen als nog gedood worden;

Natuurlijk zullen er nu mensen zijn die zeggen: ja, maar mijn hond eet geen muizen en ratten. Dat zal wel, maar ze eten ook ontlasting van andere dieren en andere ziekmakende rotzooi op wat ze vinden en ook dan is het van zeer groot belang dat de hond een extreem sterk maagzuur heeft om niet ziek te worden.

 1. Roofdieren (dus ook uw hond)  moeten een sterk maagzuur hebben om gezond te kunnen blijven;
 2. Brokkeneters hebben een maagzuur waarde van PH-7, bijna neutraal dus waterig, dit leidt onherroepelijk tot ziektes, schadelijke bacteriën en parasieten krijgen hier door vrij spel,  waardoor er vele dierenarts bezoekjes zullen gaan volgen;

Als honden te dik zijn Dierenartsen adviseren vaak om de hond sperziebonen uit blik door het voer te doen, dan valt hij hiervan af. Dit klopt ook wel maar ze vergeten erbij te vermelden dat u de bonen moet fijn prakken om braken te voorkomen. Als u dit niet doet valt u van het één in het andere probleem, omdat de hond deze bonen moeilijk kan verteren.

 • Een veel betere optie is om de hond iets minder voeding te geven, en wat vaker een lange boswandeling te maken zodat de hond meer beweging heeft, dan kan hij afvallen op een gezonde en verantwoorde manier;
See also:  Mijn Hond Is Dood Wat Moet Ik Doen?

Rauw vlees en bot is de sturende factor Rauw vlees en botten is de sturende factor om uw hond gezond te maken en te houden en zal tevens de levensverwachting aanzienlijk verlengen. www. diamondfauna. nl 14-10-2014.

Is het goed als een hond alleen vlees eet?

Vers vlees als complete voeding – Je kunt je hond ook alleen vers vlees geven, zolang het maar een complete voeding is. Een complete voeding bevat alle ingrediënten die een hond nodig heeft om gezond en actief te kunnen leven. Dus ook plantaardige ingrediënten zoals groente en fruit.

Wat mag een hond eten naast brokken?

Welk vers vlees is het beste voor de hond?

Wanneer je op zoek bent naar het beste merk vers vlees ( hond ) dan kom je zeker bij Farm Food uit. Dit merk staat bekend om zijn vers geperste hondenvoeding van de hoogste kwaliteit. De ingrediënten houden de darmflora van de hond gezond. Bevat een samenstelling van rundvlees, pens, runderhart en lever.

Wat moet je doen als je puppy diarree heeft?

Behandeling van diarree bij pups – Puppies met diarree behandel je door op regelmatige tijden een kleine hoeveelheid licht verteerbare voeding te geven zodat de het maag-darmkanaal tot rust kan komen. Verder is het belangrijk het beestje voldoende te laten drinken en natuurlijk de oorzaak te bestrijden.

De meest vormen van diarree zijn onschuldig en duren slechts enkele dagen. Naast het geven van de juiste voeding kun je de darmflora van jouw pup extra ondersteunen door pre- en probiotica te geven. Probiotica staat bekend om zijn heilzame werking op de darmen.

Tot slot, heeft jouw pup nog niet alle inentingen gehad, houd hem dan uit de buurt van uitlaatveldjes. Deze zijn een bron van virussen en parasieten en grote veroorzakers van diarree bij puppies. Daarnaast is het belangrijk om bij dunne ontlasting jouw hondje goed schoon te houden.

Kan een kat ziek worden van ander voer?

Hoe kan ik het beste van voer voor mijn kat wisselen? – Je hebt vaak wat geduld nodig voordat je kat de smaak van het nieuwe voer te pakken heeft. Het wisselen van voer bij katten moet daarom langzaam gedurende 8 tot 10 dagen duren. Een plotselinge wissel van voer kan anders namelijk lijden tot maagproblemen.

Om diarree en braken te voorkomen moet je je kat daarom langzaam aan het nieuwe voer laten wennen. Meng de nieuwe voeding met een steeds groter deel van de oude kattenvoeding. Op de eerste dag meng je ongeveer een theelepel van het nieuwe voer met het oude.

Daarna kun je dagelijks steeds meer nieuw voer door het oude voer mengen tot je het helemaal hebt vervangen.

Hoe lang moet een kat wennen aan nieuw voer?

Hoe verandert u de voeding van uw kat – Het is het beste om gedurende een periode van minstens een week uw kat rustig te laten wennen aan een nieuwe voeding. Op deze manier kunt u maagklachten, neofobie of een andere angst bij uw kat helpen voorkomen. Begin met het geven van kleine percentages van de nieuwe voeding, waarbij de verhouding geleidelijk wordt verhoogd totdat uw kat volledig is overgeschakeld naar zijn nieuwe voeding.

Wat is beter geperste of krokante brok?

Wat zijn de voordelen van die hondenbrokken? – Zowel geperste brokken als krokante brokken hebben zo hun voordelen. Krokante brokken worden door veel honden lekkerder gevonden. Dit komt vooral door de vetlaag die erom heen zit. Hierdoor heeft het brok meer smaak en ook een sterkere geur.

Daarnaast kunnen krokante brokken ook een positief effect op de tanden van de hond hebben. De stukjes komen minder snel vast te zitten tussen de tanden en zullen ook andere resten weghalen. Zo werkt het eten tegelijkertijd dus een beetje als tandenpoetsen.

Een ander voordeel van krokante brokken is dat ze meer gemaakt worden en er dus meer keuze in is. Het grootste voordeel aan geperste brokken, is dat ze lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar.

 1. Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting, zouden dus bij geperste brokken een echte uitkomst kunnen vinden;
 2. Ook werkhonden, die vaak snel na het eten weer actief moeten zijn, hebben vaak baat bij geperste hondenbrokken;

Daarnaast heeft het persen bij lage temperatuur ook als voordeel dat de ingrediënten beter intact blijven. Afhankelijk van de kwaliteit van de brokken, zijn geperste brokken daardoor gemiddelde voedzamer. Er wordt vaak gezegd dat  geperst hondenvoer gezonder is dan krokante hondenbrokken, maar dat is niet onomstotelijk waar.

Zoals u heeft kunnen lezen hebben beide soorten brokken voordelen en het ligt er maar net aan waar uw hond het beste op reageert. Wat we u wel willen aanraden, is om nooit geperst en krokant door elkaar te mengen.

De maag van de hond vind het niet prettig om beide soorten brokken tegelijk te moeten verwerken en de hond kan hier buikpijn van krijgen. Wilt u dus overstappen van krokant naar geperst of andersom, doe dit dan in een keer.