Hoe Lang Moet Een Jong Bij De Hond Moeder Blijven?
Mary Taylor
- 0
- 20
Referenties –
- Overheid – Besluit houders van dieren; Artikel 1. 20. Leeftijd scheiden van dieren
- Paul et al 2016, Scientific Reports
- Paul and Bhadra, 2017 PLoS ONE
- Slabbert JM, Rasa OA, The effect of early separation from the mother on pups in bonding to humans and pup health. J S Afr Vet Assoc. 1993 Mar;64(1):4-8.
- Morrow, M. , Ottobre, J. , Ottobre, A. , Neville, P. , St-Pierre, N. , Dreschel, N. , & Pate, J. (2015). Breed-dependent differences in the onset of fear-related avoidance behavior in puppies Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research DOI: 10. 1016/j. jveb. 002
- Pierantoni, Prevalence of owner-reported behaviours in dogs separated from the litter at two different ages
.
Hoe lang moet een puppy bij zijn moeder blijven?
Onze aanbevelingen –
- Pups moeten bij hun nestgenoten blijven totdat ze 8 weken zijn.
- Nestjes moeten regelmatig contact met mensen hebben vanaf 3 weken leeftijd.
- Pups moeten op 8 weken, als ze bij hun nestgenoten weggaan, meteen in een normale huissituatie geplaatst worden, en niet nog een tijd bij de fokker in de kennel blijven.
- Pups die met de fles opgevoed worden moeten zo veel mogelijk met andere pups in aanraking komen om ze beter met honden én mensen te laten socialiseren.
Hoe snel vergeet een pup zijn nest?
De meeste pups verlaten het nest op een leeftijd van 8 weken. Volgens de wet mag dit zelfs al vanaf 7 weken (mits de pup in Nederland is geboren). Maar wat is nou de beste leeftijd voor een pup om het nest te verlaten? De wettelijke grens van 7 weken is niet zomaar bepaald, maar is met name gebaseerd op onderzoeken uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.
Deze onderzoekers constateerden dat pups in de periode tussen 6-8 weken oud het gemakkelijkst vreemdelingen benaderden en het minst terughoudend waren. Ze zouden op deze leeftijd dus het snelst een band vormen met de nieuwe eigenaar en daarom heeft men in de jaren ’70 geconcludeerd dat dit de optimale periode is voor een pup om het nest te verlaten.
Later bleek echter dat het verlaten van het nest op een leeftijd van 6 weken tot veel problemen leidt bij pups: de pups die op deze leeftijd werden geplaatst vielen af, hadden meer stress en hadden meer gezondheidsproblemen dan pups die later waren geplaatst.
Wat kan een pup van 3 weken?
Tijdens de derde week van hun leven wordt het steeds leuker om de pups te observeren. Hun vacht krijgt meer kleur en er komen ook eventueel tekeningen in. De pups horen en zien nu, ze doen pogingen om op hun pootjes te staan en om te lopen. Ze mogen al een beetje voedsel krijgen. Je kan ze al eens op de arm nemen en zachtjes strelen. Ook moeder teef moet nog stevig gevoed en vertroeteld worden.
Hoe oud mag een puppy naar buiten?
De pup is aangeschaft, u ben thuis met de nieuwe huisgenoot, en nu? Voor sommigen is dit allemaal al helemaal bekend, maar als het je eerste hond is, of als het al een tijdje geleden is dat er een pup in huis was, is het toch best wel even wennen en daarom misschien handig om een paar tips en tricks te lezen.
- Die staan hieronder;
- Moet ik naar een puppycursus met mijn pup? Niks moet natuurlijk, maar voor de pup en ook voor de eigenaar is het vaak erg leerzaam! De pup leert luisteren in het bijzijn van andere honden;
Ook wordt de pup sociaal met soortgenoten en kan hij leuk spelen. Als eigenaar krijg je sneller en beter een juiste band met je hond dan als je niet op cursus gaat. Voor de eigenaar is het vaak nog meer ‘nodig’ om naar een cursus te gaan, dan voor de pup.
De eigenaar leert hoe hij moet omgaan met honden, hoe het beste dingen te leren en er wordt ook uitleg gedaan over rangordebepalingen bij honden. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen gedurende de cursus over probleemgedrag en u krijgt dan tips hoe dit het beste op te lossen is.
Wij raden het altijd aan. U kunt na de puppycursus ook nog verdergaan met andere trainingen indien gewenst, bv. jachttraining. Entingen: De entingen zorgen ervoor dat de pup afweer aanmaakt tegen levensbedreigende (dus dodelijke) virussenen andere ziekteverwekkers.
- Er zijn diverse mogelijkheden om je pup te vaccineren;
- Op 6 weken wordt de pup als het goed is gevaccineerd bij de fokker;
- Deze basisenting wordt herhaald op 9 en 12 weken;
- Pas na de enting op 12 weken mag u met de pup naar de uitlaatveldjes;
Daar ligt immers veel ontlasting en is de kans op infecties groter. Beter is om daar sowieso weg te blijven en “schonere” wandelplekken uit te kiezen. Ook is het verstandig om pas in grotere groepen honden te komen met de pup als deze 12 weken oud is. Besmettelijke hondenhoest en Kennelhoest: deze vaccinatie is verplicht als uw pup naar de hondenschool, uitlaatservice, of een hondenpension gaat.
- Maar eigenlijk is dit vaccin aan te raden voor alle honden die sociaal mogen zijn met andere honden;
- Want ook al gaat uw hond niet naar een pension of met de uitlaatservice mee, het eerste dat honden doen als ze elkaar tegenkomen is: de neuzen tegen elkaar doen;
En als die andere hond het virus bij zich draagt, is het heel snel en eenvoudig overgedragen op uw hond. Het is dus een misverstand dat een hond alleen in de kennel besmet kan worden met dit virus. Sterker nog, van alle honden die dit vrius heeft, is 60-70% nog nooit in een kennel geweest.
Dit vaccin is 1 jaar geldig. Rabiësvaccinatie is nodig voor het buitenland, tegen hondsdolheid of rabiës, en wordt gegeven vanaf 12 weken leeftijd. Hou er rekening mee dat deze enting 21 dagen voor vertrek naar het buitenland gegeven moet worden! Dit vaccin is 3 jaar geldig.
In Nederland is er geen hondsdolheid, dus als u niet met uw hond de grens over gaat is deze enting niet nodig. Gaat u wel de grens over, ook al is het maar naar Duitsland of Belgie, dan is het wettelijk verplicht. Het is dan eveneens wettelijk verplicht dat uw hond een europees paspoort heeft en gechipt is.
Vaccinatie tegen de Ziekte van Lyme: het is mogelijk om je hond te vaccineren tegen Lyme-disease. Deze vaccinatie kan vanaf 16 weken gegeven worden en is 1 jaar geldig. Het beschermt de hond tegen de Lyme (Borrelia) bacterie die 20% van de teken bij zich draagt.
1 op de 5 teken zou dus je hond kunnen besmetten. Onze dierenarts Claudia de Kort heeft voormalig collega Dr. Hovius geassisteerd bij zijn onderzoek naar Lyme disease bij de hond. Daarbij heeft zij aan collega-dierenartsen lezingen gegeven over de diagnose en behandeling van deze slepende ziekte.
- Zij wordt nog altijd door collega’s gecontacteerd over deze aandoening;
- Titeren: Tegenwoordig bestaat ook de mogelijkheid om honden en katten te titeren;
- Op deze manier kunnen we zien of de maternale immuniteit nog werkt en of een dier überhaupt al wel gevaccineerd moet worden;
We kunnen door te titeren ook zo precies mogelijk vaccineren, dus enkel het vaccin geven dat het dier op dat moment nodig heeft. Titeren kan eveneens gebruikt worden om na te gaan of een eerdere vaccinatie goed is aangeslagen, dus voldoende antistoffen in het lichaam heeft oppgewekt.
Minimaal 4 weken na het laatste puppyvaccin, wat theoretisch bij de meeste pups op 12 weken wordt gedaan wordt dan bloed afgenomen bij de hond. Hiermee kunnen we kijken of het vaccin tegen Hondenziekte, Parvo en Hepatitis goed aangeslagen heeft.
Dat wil zeggen dat we nagaan of er een voldoende concentratie antistoffen in het bloed aanwezig is. Afhankelijk van de hoeveelheid antistoffen die aanwezig zijn in het lichaam kunnen we belissen om de enting 1 of meer jaar vrij te geven, dat wil soms zeggen dat u pas na 3 jaar de enting weer moet herhalen.
Soms zien we ook dat het dier onvoldoende antistoffen heeft aangemaakt. Dan is het zinnig om de vaccinatie te herhalen. Let op! Voor de Ziekte van Weill en Besmettelijke hondenhoest bestaat er geen titertest.
Deze vaccins zijn ook een jaar werkzaam en dienen daarom jaarlijks gegeven te worden. Om te titeren nemen we een zeer kleine hoeveelheid bloed af bij de hond. Op deze manier kun je heel precies en op maat vaccineren. We bieden diverse titerdagen aan en het is ook mogelijk om uw huisdier individueel te laten titeren.
Ontworming Een pup is in het nest als het goed is al 4x ontwormd, namelijk op 2-4-6-8 weken leeftijd. Een pup moet bij de nieuwe eigenaar op 3, 4, 5, 6, 8, 10 en 12 maanden ontwormd worden. Bij ons kunt u terecht voor diverse veilige ontwormingsmiddelen.
Vanaf een leeftijd van 1 jaar ontwormt u best 4x per jaar. Dat kan met een eenvoudige, smakelijke tablet. Indien gewenst kunnen wij adviseren wat voor de pup het meest geschikt is. Ontvlooien en tekenpreventie: kan vanaf 8 weken leeftijd. Vóór die leeftijd is geen enkel vlooienmiddel echt veilig voor een pup.
Je kunt de hond beschermen tegen vlooien en teken door een pipet of een tablet. Pipet: er worden enkele druppels beschermingsmiddel op de huid tussen de schouderbladen aangebracht. Dit dient elke 4 weken herhaald te worden.
Tablet: de hond mag een smakelijke tablet opeten en die werkt 1 of 3 maanden tegen vlooien en teken, afhankelijk van welke tablet u kiest. Chippen Een pup moet gechipt zijn als u deze ophaalt bij de fokker. De fokker is WETTELIJK VERPLICHT u een pup met chip te verkopen.
U dient dan na aanschaf het chipnummer van de hond op uw naam te registeren bij een door u gekozen databank. Wij kunnen dit ook voor u doen. Wat mag mijn pup eten? Wij raden aan om elke pup gedurende het eerste levensjaar te voeden met voer van een goed merk.
Het is namelijk van groot belang om tijdens het eerste levensjaar een zo goed mogelijke basis te leggen voor de ontwikkeling van botten, spieren, gewrichten en organen. Afhankelijk van de grootte van de hond, raden wij aan tot 8-10 maanden de puppy-variant te geven en daarna pas over te schakelen op voer voor de volwassen hond.
- In sommige gevallen raden we in verband met de groei van de hond een ander schema aan;
- Elke pup is immers anders;
- Er is voor pups vanalles te koop: natvoer, brokken, vers vlees;
- U beslist wat u wilt gaan voeren;
Wel is het sterk aan te raden om bij het voeren van vers vlees aan een pup deze vaker te ontwormen. Onlangs zijn er meerdere universitaire studies uitgevoerd naar vers vlees bij de hond en daaruit is gebleken dat honden die vers vlees krijgen, vele hogere wormbesmettingen kunnen hebben en daardoor ziek kunnen worden.
Het wordt in deze omderzoeken afgeraden om vers vlees te geven aan pups, volgens deze onderzoeken wacht men daar best mee totdat de pup volwassen is. Nu zijn er heel veel honden die het perfect doen op vers vlees, maar we brengen dit aandachtspunt graag onder de aandacht, zodat u volledig geïnformeerd bent.
Het is belangrijk om van een pup de groei in de gaten te houden, met name voor de grotere rassen. Zij groeien wel eens te snel en krijgen daardoor scheve poten en slecht ontwikkelde gewrichten en kraakbeen. Het lijkt erop dat de kans op te snel groeien bij vers vlees wat hoger is.
- Koekjes en botjes zijn natuurlijk leuk om te geven, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken aangezien uw pup hiervan spijsverteringsklachten (braken/diarree) kan krijgen en natuurlijk op termijn ook te dik kan worden;
Beter is het om enkele droge brokjes van het voer achter te houden en deze te geven als beloning. Natuurlijk mag elke hond verwend worden. Zorg er echter voor dat de jonge hond niet teveel verschillende zaken door elkaar krijgt. Hou het bijvoorbeeld bij 1 soort koekje en 1 soort bot.
- Bij jonge dieren treedt regelmatig diarree op omdat zij teveel zaken door elkaar krijgen;
- De groei Een pup groeit totdat hij ongeveer 10 maanden oud is, grotere rassen groeien nog wat langer door;
- Omdat de groeiperiode zo’n belangrijke periode is, raden we aan om regelmatig de groei te laten controleren d;
een Puppy-Check. We kijken dan naar de botten, pezen, spieren en ook naar het wisselen van de tanden, eventueel aanwezige navelbreukjes etc. Mocht een pup “scheef” groeien, dan kunnen we daar tijdens de groei nog op ingrijpen. Wanneer de pup al volwassen is en de groei klaar is, is dat niet meer zomaar mogelijk.
- Indien nodig willen we er dus zo snel mogelijk bij zijn, omdat je met training, beweging en voeding prachtige resultaten kunt boeken;
- Waar mag ik wandelen met mijn pup als hij nog niet al zijn vaccinaties heeft gehad? Wij raden aan om pas na de laatste vaccinatie op 12 weken met de pup te gaan wandelen op de speciaal daarvoor aangelegde hondenuitlaatterreinen;
Dit om vroegtijdige infecties en wormbesmettingen te voorkomen. Uw pup heeft immers nog geen optimale weerstand. Het is wel belangrijk om uw pup al te laten wennen aan de geluiden en voertuigen op straat en ook mag de pup best kennis maken (socialiseren) met andere honden, die vanzelfsprekend goed gevaccineerd en ontwormd moeten zijn.
- Zorg er echter voor dat de pup niet met teveel honden tegelijk in contact komt;
- Maak eens een ritje met de auto met de pup;
- Zo kan deze wennen aan deze vorm van vervoer;
- Sommige pups zijn wat wagenziek en wanneer u met erg korte ritjes begint (1 blokje om) die u langzaam opbouwt, kan het zijn dat de pup er aan went;
Ga ook eens naar het station of een restaurant. Hoe lang mag ik gaan wandelen met mijn puppy? Een pup mag nog niet te lang wandelen vanwege het feit dat zijn gewrichtskraakbeen nog erg zacht is en gemakkelijk kan beschadigen bij extreme inspanning. Hieronder valt ook spelen! Onze gouden regel is: 1 minuut spelen/wandelen per week ouderdom.
- Dus een pup van 9 weken mag per keer 9 minuten spelen of wandelen;
- Wij gaan ervan uit dat een pup 5-6 keer per dag buiten komt;
- Wij zijn uiteraard altijd bereid u hierbij te begeleiden;
- Hoe krijg ik mijn pup zindelijk? Een pup is het beste zindelijk te maken als er genoeg tijd in gestoken wordt door de eigenaar;
Probeer goed alert te zijn en kleine veranderingen in het gedrag van de pup op te merken en als u die verandering ziet, zet de pup dan buiten. Na slapen, na eten is de kans groot dat het diertje een plas moet doen, speel hier op in. Zodra de pup toch binnen gaat zitten om te plassen of poepen, en u ziet het gebeuren, dan mag er even “gemopperd” worden (nee, of foei) en kunt u best de pup direct oppakken en buiten zetten.
Gaat de pup dan door met plassen of poepen, beloon dan uitbundig! U kunt hem dan ook een beloning geven, bv. een klein koekje of een aai. Al snel gaat de pup verband leggen tussen buiten plassen en poepen en een beloning.
Als dit goed gaat, kunt u langzaam de beloning weg laten, want een hond van een jaar oud hoeft niet meer beloond te worden voor buiten plassen. Laat de pup in het begin ongeveer elke 2 uur uit, vooral direct nadat hij een tijdje heeft geslapen. Het heeft geen zin om de pup met zijn neus door de ontlasting te halen als hij het binnen gedaan heeft.
- Hij snapt hier niks van en wordt alleen maar bang voor u;
- U kunt hem pas straffen als u hem betrapt op het doen van ‘iets’;
- Als hij het gedaan heeft als u weg geweest bent en u komt een uur later terug, heeft straffen geen effect;
Hij weet niet waarvoor hij gestraft wordt en gaat angst krijgen voor het moment dat u thuiskomt. Als de pup ‘s nachts of overdag in een bench zit, is het belangrijk dat de bench niet te groot is. Een pup zal namelijk niet snel zijn eigen ligplaats bevuilen.
Als de bench te groot is, kan de pup gemakkelijk aan de ene kant plassen en aan de andere kant gaan liggen en dus minder snel zindelijk worden. Als u al een grote bench aangeschaft heeft, kunt u hem verkleinen door er bv.
een doos in te zetten. Puppy Check We zien pups na de laatste vaccinatie graag elke 2-3 maanden op Puppy Check bij de paraveterinair. Zij zal uw pup dan controleren m. de groei, het wisselen van de tanden, lichaamsbouw, stand van de poten etc. Een Puppy-Check is gratis en dient als extra controle zodat we afwijkende zaken op tijd ontdekken en niet pas als de hond al is uitgegroeid.
Tevens is het voor de pup een leuk bezoek aan de praktijk. We gaan niet prikken, maar er is aandacht en plezier en een lekker snoepje achteraf. Zo krijgt de hond een positieve associatie met de praktijk en zullen de volgende bezoeken goed verlopen.
Neem contact op».
Kan een pup met 7 weken uit het nest?
Referenties –
- Overheid – Besluit houders van dieren; Artikel 1. 20. Leeftijd scheiden van dieren
- Paul et al 2016, Scientific Reports
- Paul and Bhadra, 2017 PLoS ONE
- Slabbert JM, Rasa OA, The effect of early separation from the mother on pups in bonding to humans and pup health. J S Afr Vet Assoc. 1993 Mar;64(1):4-8.
- Morrow, M. , Ottobre, J. , Ottobre, A. , Neville, P. , St-Pierre, N. , Dreschel, N. , & Pate, J. (2015). Breed-dependent differences in the onset of fear-related avoidance behavior in puppies Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research DOI: 10. 1016/j. jveb. 002
- Pierantoni, Prevalence of owner-reported behaviours in dogs separated from the litter at two different ages
.
Wat is de beste leeftijd om een pup in huis te nemen?
De beste leeftijd om een puppy mee naar huis te nemen is tussen de 8 en 10 weken oud. Tegen die tijd moeten ze gespeend zijn en hebben ze de eerste sociale vaardigheden geleerd door bij hun moeder en nestgenoten te zijn.
Hoeveel nachten bij pup slapen?
Hoeveel nachten bij pup slapen? – Het is aan te raden om het samen slapen na een week af te bouwen. Sommige puppy’s geven al eerder aan dat ze groot genoeg zijn om alleen te slapen en sommige puppy’s hebben meer hulp nodig om zelfvertrouwen op te bouwen.
Het antwoord op de vraag: hoeveel nachten bij je pup slapen is dus voor iedere pup verschillend. Kijk daarom goed naar het gedrag van je pup en kies op basis daarvan of jou pup het aankan om alleen te slapen.
Als je pup erg angstig is dan kan het helpen om langer samen te slapen. Zo zorg je ervoor dat je pup meer zelfvertrouwen krijgt en niet angstig blijft. Voorkomen is in dit geval altijd beter dan genezen! Bij je puppy slapen kan overigens ook een goede manier zijn om een band met je pup op te bouwen.
Wat moet je niet doen bij een puppy?
Socialisatie van uw pup – Socialiseren wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat een pup de kenmerken en eigenschappen van andere levende wezens waarmee hij wellicht een sociale band opbouwt moet gaan leren kennen. Zo moet hij bijvoorbeeld leren dat als een andere hond zijn tanden laat zien dit een waarschuwing kan zijn maar dat dat bij mensen juist betekent dat het vriendelijk is.
Hiervoor is fysiek contact noodzakelijk. Daarnaast moet de pup wennen aan allerlei dagelijkse dingen die hij in en buiten het huis kan tegenkomen. Stofzuigers, muziekinstallaties, vrachtwagens brommers enz.
Hier kunnen ook andere levende wezens bij horen. Als uw hond geen sociale binding heeft met paarden hoeft hij er niet naartoe maar hij moet ze wel met rust gaan laten. Tenslotte hoort bij het hele proces dat puppy’s in best wel stressvolle situaties terecht moeten komen om daarmee te leren omgaan. Gedrag verandert Vanaf de leeftijd van 3 weken tot de 7e week overheerst de nieuwsgierigheid bij pups, alles is in deze periode leuk en interessant. Vanaf 7 weken begint heel langzaam de aanleg om op nieuwe dingen terughoudend en ontwijkend te reageren. De nieuwsgierigheid begint langzamerhand te verdwijnen. Op de leeftijd van 12 weken is deze helemaal verdwenen. Tenzij de hond hiervoor al allemaal leuke en prettige ervaringen heeft opgedaan met alles wat er te koop is in de wereld.
- U speelt hierin een belangrijke rol;
- De manier die ze gaan aanleren kan ook een manier zijn die u wellicht niet zo leuk vindt;
- Dan moet u ingrijpen;
- Op een goede puppycursus leren ze u dat;
- Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 5 honden een gedragsprobleem heeft dat voorkomen had kunnen worden door een betere socialisatie op jongere leeftijd;
Dan zijn die dingen namelijk niet meer nieuw en kan hij gewoon blijven naderen. Daarom is de socialisatieperiode tussen de 7e en de 12e week zo belangrijk. Socialiseren dus! Want u wilt immers niet dat uw hond;
- Agressief gedrag gaat vertonen tegenover vreemde mensen, naar auto’s en naar skaters.
- Vlucht voor brommers, andere honden en voor visite.
- Gaat jagen op fietsers, eendjes, paarden en schapen.
- Niet alleen thuis kan zijn.
Socialisatie Om de pup te wennen aan alledaagse zaken is het goed de kleine overal mee naartoe te nemen om te wennen (stad, draaideuren, liften, steigers, andere mensen, etc. , etc. etc. Daarnaast moet bij angstgedrag juist handelen om het angstgedrag niet onbedoeld te belonen. Download hier de socialisatiekaart voor uw pup Voorbeeld: Stel, u loopt met uw pup over straat. Er komt een voorbijganger aan die uw pup graag even wil aaien. De pup vindt dit eng en begint te blaffen en misschien wel te bijten. De voorbijganger trekt zijn handen terug en loopt verder. De pup heeft nu door; “Hé, als ik iets eng vind, gaat het weg doordat ik blaf en bijt!”.
- De positieve ervaring is in dit geval het weggaan van de ‘ enge vreemde’;
- Uiteraard hoeft niet uitgelegd te worden wat voor consequenties dit gedrag kan hebben! Het beste kunt u de pup oppakken in een nieuwe situatie;
Dit voorkomt vluchtgedrag, jachtgedrag en aanvallen en dus ook de positieve ervaring die de pup kan opdoen. Zoals in het voorbeeld, is het ook verstandig de voorbijganger uit te leggen dat de pup nog moet leren. Til de pup op (de vreemde is nu ook zo groot niet meer!) en vraag de passant of hij een snoepje in de buurt van de puppy wil houden.
Laat vervolgens de puppy beslissen of hij dit wil aanpakken. Als dit zo is kan er na een paar keer vaak wel voorzichtig geaaid worden. Maar dan wel onder het kinnetje of op het borstje. Zo merkt het dier dat ook vreemde mensen heel plezierig kunnen zijn.
Het is aan te raden met uw pup naar een puppycursus te gaan. Ze worden in elke plaats wel gegeven. U zult merken dat uw pup dit fantastisch vindt. Het is een uitstekende manier om uw pup te socialiseren en meer over het gedrag van uw geliefde viervoeter te leren.
Hoe lang moet een pup er s nachts uit?
Help, mijn pup piept! – De eerste nachten dat je puppy bij je in huis is kunnen erg zwaar zijn. Hij mist de warmte en geborgenheid van zijn broers en zussen in het nest en komt in een hele nieuwe omgeving terecht. Erg spannend, dus een beetje piepen hoort er bij! Het is aan te bevelen je hondje de eerste nachten mee naar boven te nemen.
- Zet hem in zijn bench naast je bed;
- Je kunt hem dan ‘s nachts snel buiten zetten om hem te laten plassen en/of poepen;
- De meeste pups kunnen de nacht nog niet doorslapen;
- Bijkomend voordeel van het gebruik van een bench is dat je je vingers door de tralies kunt steken om de hond een teken van gezelschap te geven;
Lees hier meer tips en tricks tijdens de eerste nachten van je pup. BESTEL EEN BENCH OF PUPPYREN Je komt gegarandeerd voor de volgende keuze te staan wanneer je puppy ‘s nachts begint te piepen:
- Piept mijn puppy om aandacht?
- Piept mijn puppy omdat hij moet ontlasten?
Wat de reden ook is: laat je puppy, zeker de eerste nachten, naar buiten wanneer hij piept. Je komt er namelijk snel genoeg achter of je pup piept omdat hij nodig moet ontlasten of omdat hij aandacht wil hebben. Als je puppy ontlast heeft en hij piept nog, negeer dit dan. Je zult merken dat hij snel stil is.
Heeft een pup ook Regeldagen?
Je zou het niet zeggen, als je ze hier, bijgestaan door Takkie, zo heerlijk ziet slapen. Maar in de loop van week 6 ontpoppen die lieve puppy’s zich bij tijd en wijle als echte woestelingen, voor wier scherpe tandjes niets veilig is. Ze gaan voor het eerst naar buiten en vinden dat prachtig. We prijzen ze hevig als ze buiten plassen & poepen maar echt door hebben ze de te volgen procedure nog niet: eenmaal weer binnen gaat het gewoon door. Er zijn al zes keukenrollen door en de mop&emmer staan ook standby. Stiekem ben ik blij dat er niet meer dan vijf pups zijn 😉 Kijk, Boris Bix wéét wel hoe het moet. Maar die fles wijn, dat gaat ‘m niet worden, Max! Ook leuk, in lange haren klimmen. En aan schoenen knagen! Maar, knuffelen is natuurlijk ook nog steeds geweldig. Boris Bix gaat meteen op haar vos bij haar nieuwe baasje slapen. Eten krijgen ze nu allemaal in hun eigen bakje. Ik doe er ongeveer 20 gram in, ze krijgen drie keer per dag eten en dan nog een groot koekje, eind van de middag. De ochtend verloopt, ongeveer als volgt: eerst krijgen ze eten, Suus ook, dan gaan ze als het lukt allemaal tegelijk naar buiten. Daar rossen ze dan rond door de tuin en achtervolgen Suus die helemaal zelf bepaalt wanneer ze wel of niet wil zogen.
- En dat niet wordt steeds meer, maar dat snappen die pups niet;
- Dus dan braakt ze maar eens wat voedsel op, dat vinden ze ook lekker;
- Dan gaan de hooligans weer naar binnen om nog eens even heerlijk te plassen en/of te poepen;
Dan is het de bedoeling dat ze weer gaan slapen, maar dat verschilt per dag. Net als baby’s hebben ze ‘regeldagen’, waarop ze veel actiever zijn dan op andere dagen. Echt lang alleen laten kun je ze dus niet meer, want ik vertrouw er niet op dat ze er niet in zullen slagen de kraal uit te klimmen. Meiske Ronja blijft bij ons. Een fel tantetje, die op dit moment nog nergens bang voor is. Vanmorgen liet ik haar kennis maken met de paarden. ‘s Avonds slapen ze ook niet allemaal tegelijk meer in de bench, maar liggen verspreid op vloer of schoot. Alle nieuwe eigenaren zijn nu twee keer geweest, we hebben zelfs een puppy met een puppy. Meteen dikke vriendjes! En de afhaalafspraken zijn ook gemaakt. Iedere dag, vanaf half januari, gaat er eentje weg. Zo, dat was toch weer even lekker! .
Wat mag een pup drinken?
Water en natvoer – Een puppy heeft uiteraard ook vocht nodig. In verhouding bestaat het lichaam van een pup uit meer water dan het lichaam van een volwassen hond, wat de kans groter maakt op uitdroging. Zorg er daarom voor dat je pup dagelijks vers drinkwater heeft.
- De vuistregel is dat een hond ongeveer 50 ml water per kilogram lichaamsgewicht drinkt per dag;
- Hiermee kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel water je je puppy moet geven;
- Maar, houd er ook rekening mee dat als hij veel beweegt of het erg warm is, hij meer vocht nodig heeft;
Door de pup ook natvoer te geven, krijgt hij meer vocht binnen. Yarrah biedt natvoer voor honden van alle leeftijden aan.
Hoeveel ziet een pup van 8 weken?
Neonatale fase: 0-2 weken oud – Wanneer een puppy wordt geboren zijn de ogen en oren gesloten. De pup kan nog niet zien en horen. Wel kan hij ruiken en op de tast zijn omgeving verkennen. De pup heeft nog een trage geleiding van verschillende impulsen en er is nog de pup kan nog niet echt iets leren.
Hoe vaak pup 8 weken uitlaten?
Schema puppy uitlaten:
Leeftijd | Plasje ophouden | Minimum aantal keer uitlaten per dag |
---|---|---|
7 weken | 2 uur | 12 keer |
12 weken | 3 – 4 uur | 6 – 8 keer |
16 weken | 4 – 5 uur | 5 – 6 keer |
20 weken | 5 – 6 uur | 4 – 5 keer |
.
Wat kost een inenting pup?
Kosten in beeld gebracht
SOORT VACCINATIE ( INENTING ) | KOSTEN VACCINATIE |
---|---|
1e Puppy -enting op 6 weken | € 45 – 60 |
2e Puppy -enting op 9 weken | € 35 – 45 |
3e Puppy -enting op 12 weken | € 45 – 60 |
Volwassen hond grote cocktail | € 25 – € 50 |
.
Hoe vaak pup 14 weken uitlaten?
Hoe vaak moet je een puppy uitlaten? – Bij pups ontkom je niet aan een zindelijkheidstraining. Dit betekent vaak naar buiten en tussentijdse plasjes, ook ‘s nachts. Zo lang je puppy nog niet zindelijk is laat je hem iedere keer na het eten, spelen of slapen even naar buiten.
Wat kan je een pup van 7 weken leren?
Op ontdekkingstocht – De zeven weken oude pups houden van spelen en van dingen ontdekken. Wanneer ze wakker worden, gaan ze op pad. Alles wordt besnuffeld, ze zetten hun tandjes overal in.
Hoeveel ziet een pup van 8 weken?
Neonatale fase: 0-2 weken oud – Wanneer een puppy wordt geboren zijn de ogen en oren gesloten. De pup kan nog niet zien en horen. Wel kan hij ruiken en op de tast zijn omgeving verkennen. De pup heeft nog een trage geleiding van verschillende impulsen en er is nog de pup kan nog niet echt iets leren.
Hoe lang duurt het voor een pup gewend is?
De eerste dagen is het normaal dat je hond wat van slag is. Het verschilt per dier hoe lang hij nodig heeft om zich helemaal thuis te voelen: de ene pup heeft dit al na een week, terwijl de andere een maand nodig heeft. Geef hem de tijd en win stap voor stap zijn vertrouwen.