Hoe Lang Moet Hond Wennen Aan Nieuw Voer?

Hoe Lang Moet Hond Wennen Aan Nieuw Voer
Overstappen op ander hondenvoer – Het is belangrijk om geleidelijk over te gaan op ander voer. Voor de overstap op ander voer wordt aangeraden om een gewenningstijd van zes dagen aan te houden. Wanneer je overstapt van een krokante brok naar een andere krokante (geëxtrudeerde) brok kun je het voer geleidelijk mengen.

Hoe lang diarree na wisselen voer?

Diarree na het overstappen op nieuw hondenvoer – In de darmen van een hond en kat zijn goede en slechte bacteriën in een juiste verhouding aanwezig; deze bacteriën samen wordt de darmflora genoemd. De darmflora van een hond of kat is aangepast aan de voeding die het dier op dat moment krijgt.

Wanneer je jouw hond of kat over wil zetten op een andere voeding zal de darmflora veranderen en het spijsverteringskanaal moet ‘wennen’ aan de nieuwe voeding. Hierdoor kan het zijn dat jouw huisdier tijdelijk wat dunnere ontlasting of zelfs diarree heeft.

Na circa 6 tot 8 weken is het lichaam volledig ‘gewend’ aan de nieuwe voeding en zullen klachten als dunne ontlasting of diarree verdwenen zijn. Op dit moment is de darmflora volledig aangepast op de nieuwe voeding en kan deze optimaal verteerd worden door het lichaam.

 1. Het is ook belangrijk om te weten wat een hond wel en niet mag eten;
 2. Wij hebben hier eerder een artikel over geschreven;
 3. Hierin wordt aangegeven wat jouw viervoeter allemaal mag eten qua groenten en fruit;

Bekijk hier het artikel. Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij overstappen op Riverwood en jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen?   Beantwoord hier  dan enkele vragen, kom erachter welke variant het beste bij jouw hond past en bestel direct een voordelig proefpakket!.

Hoe overgaan op ander voer hond?

Zo werkt het: de zorgvuldige overstap van voer voor jouw hond – De darmflora van je hond heeft tijd nodig om te wennen aan de samenstelling van nieuwe voeding. Daarom moet je het hondenvoer niet van de een op de andere dag volledig wisselen. Het is belangrijk dat het overgaan op ander voer langzaam en stap voor stap gebeurt.

 • Om te beginnen geef je een kwart van het onbekende voer in het voer dat je hond gewend is;
 • Dan doe je er gedurende 2 weken steeds wat meer nieuw voer bij, totdat je viervoeter enkel nog het nieuwe voer voorgeschoteld krijgt;

Bijkomend voordeel: Als je hond kieskeurig is, kan hij zo steeds meer aan de nieuwe receptuur wennen. Tip:  Wie qua voer bij verschillende leeftijden bij hetzelfde merk blijft, heeft over het algemeen geen problemen met overgaan op ander voer.

Wat is beter geperste of krokante brok?

Wat zijn de voordelen van die hondenbrokken? – Zowel geperste brokken als krokante brokken hebben zo hun voordelen. Krokante brokken worden door veel honden lekkerder gevonden. Dit komt vooral door de vetlaag die erom heen zit. Hierdoor heeft het brok meer smaak en ook een sterkere geur.

 1. Daarnaast kunnen krokante brokken ook een positief effect op de tanden van de hond hebben;
 2. De stukjes komen minder snel vast te zitten tussen de tanden en zullen ook andere resten weghalen;
 3. Zo werkt het eten tegelijkertijd dus een beetje als tandenpoetsen;

Een ander voordeel van krokante brokken is dat ze meer gemaakt worden en er dus meer keuze in is. Het grootste voordeel aan geperste brokken, is dat ze lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar.

Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting, zouden dus bij geperste brokken een echte uitkomst kunnen vinden. Ook werkhonden, die vaak snel na het eten weer actief moeten zijn, hebben vaak baat bij geperste hondenbrokken.

Daarnaast heeft het persen bij lage temperatuur ook als voordeel dat de ingrediënten beter intact blijven. Afhankelijk van de kwaliteit van de brokken, zijn geperste brokken daardoor gemiddelde voedzamer. Er wordt vaak gezegd dat  geperst hondenvoer gezonder is dan krokante hondenbrokken, maar dat is niet onomstotelijk waar.

See also:  Wat Is Er Als Een Hond Trilt?

Zoals u heeft kunnen lezen hebben beide soorten brokken voordelen en het ligt er maar net aan waar uw hond het beste op reageert. Wat we u wel willen aanraden, is om nooit geperst en krokant door elkaar te mengen.

De maag van de hond vind het niet prettig om beide soorten brokken tegelijk te moeten verwerken en de hond kan hier buikpijn van krijgen. Wilt u dus overstappen van krokant naar geperst of andersom, doe dit dan in een keer.

Waarom eet mijn hond geen brokken?

Is er (recent) een verandering geweest? – Misschien is er bewust of onbewust wel iets veranderd. Dat kan het voer zijn, de voerbak of de plek waar de voerbak staat. Dit lijken kleine dingen, maar kunnen een groot verschil maken. Het kan ook zijn dat er iets veranderd is in de omgeving. Kun jij achterhalen of er bij jou een verandering is geweest? Hoe Lang Moet Hond Wennen Aan Nieuw Voer.

Welk voer voor hond met dunne ontlasting?

Thuis remedies voor de hond met diarree? – Naast licht voedsel met rijst, wortels en kip kan het ook helpen om te vasten. Meng de bovenstaande ingrediënten langzaam met het hondenvoer dag in dag uit. Bovendien moet de hond veel vocht opnemen. Bereid hiervoor een tweede kom door een scheutje olie, kwark of groentebouillon toe te voegen aan het drinkwater.

Wat is beter voor de hond brokken of vlees?

Voedingsstoffen onbalans – Er zijn meerdere publicaties die er op wijzen dat de balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bij  thuisgemaakte voeding, en ook bij sommige  commercieel verkrijgbare vers-vlees diëten niet goed is. Dit probleem is makkelijk te ondervangen door advies in te winnen bij een specialist diervoeding! Sommige van deze samenstellingsfouten zijn relatief onschuldig :

 • Vers vlees bevat vaak veel vet. Sommige dieren ontwikkelen hierop diarree of neigen naar overgewicht. Een verandering van (de hoeveelheid) voeding, kan deze problemen oplossen.
 • Dieren die te veel bot eten, kunnen verstopt raken. In veel gevallen kan dit probleem door de dierenarts worden opgelost. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot blijvende schade aan de dikke darm ( strictuurvorming ).

Obstipatie door botresten (wit) in ontlasting. Andere fouten zijn gevaarlijker : op het moment dat het dier problemen krijgt, is herstel vaak niet meer mogelijk.

 • Een dier dat te weinig kalk krijgt, kan botontkalking ontwikkelen. Dit kan leiden tot botbreuken (green-stick fractures). Bij jonge dieren kan het skelet afwijkend uitgroeien (rubber jaw). Botontkalking door kalkgebrek in de voeding wordt ook wel  “all meat syndrome”  genoemd.
 • Pups van grote rassen zijn erg gevoelig voor een overmaat aan kalk in de voeding. Dit kan lijden tot afwijkende botgroei. bron
 • Dieren met een overmaat aan vitamine A in het voer, krijgen afwijkingen aan het skelet en de lever. bron
 • Katten die te weinig taurine krijgen, ontwikkelen hartfalen, blindheid en een verminderde weerstand.
 • etc.

Het is goed mogelijk om zelf een gebalanceerde voeding voor uw huisdier samen te stellen. Ons advies: overleg met een specialist diervoeding.

Wat is de beste geperste Hondenbrok?

Geperste brokken vergelijken

Eiwitbron Prijs (goedkoopst)
Carnis Konijn Konijn €9,24/kg bij 4 kg €6,08/kg bij 12,5kg
Cavom Compleet Rund, schaap €3/kg bij 5 kg €2,45/kg 20 bij kg Bij Brekz. nl
Dinapet Classic High Premium Kip en mogelijk meer €3,79/kg 5 kg €3,10/kg 15 kg
Dinapet Lam, Zalm, Sorghum Lam €5,39/kg 5 kg €4,60/kg 15 kg

.

Is Blikvoer slecht voor honden?

Blikvoeding bevat veel vocht, waardoor honden veel minder hoeven te kauwen dan bij brokjes. Vooral oudere honden kunnen last hebben van het gebit tijdens het eten. In dat geval kun je beter blikvoer geven!.

Wat zijn de beste brokken voor mijn hond?

Waarom koud geperste brokken?

Voordelen van geperste brokken – In theorie levert het persen van een brok een gezondere brok op dan het extruderen of expanderen, omdat door de lagere temperatuur de vetten minder schade oplopen als ze koudgeperst zijn toegevoegd. Doordat ze minder hoge temperaturen hoeven te doorstaan, is er minder oxidatie, en dus minder schadelijke stoffen.

Daarnaast verloopt de oxidatie van vetten mogelijk langzamer in geperste brokken, omdat bij krokante brokken het vet als coating om de brok heen zit en daardoor meer contact heeft met licht en zuurstof.

Of de vetten in geperste brokken werkelijk minder geoxideerd zijn (en dus gezonder) is puur een theorie, het is niet wetenschappelijk onderzocht. Bij krokante brokken worden de vetten ook niet meeverhit tijdens het extruderen, maar worden ze er op het laatste opgespoten. Claims die fabrikanten maken :

 • “De brokken vallen makkelijker uit elkaar in de maag. ” Is dit een voordeel? Ik denk dat dit voor de meeste honden geen voordeel (of nadeel) is, maar ik vermoed dat hierdoor sommige honden beter reageren op geperste brokken dan op andere soorten brokken. Andersom zijn er ook honden die juist minder goed reageren op geperste brokken en krokante brokken wel goed verdragen.
 • “De voedingsstoffen komen gelijkmatiger vrij in de maag. ” Of dit echt zo is weet ik niet. Als de brok in de maag makkelijker uiteen valt, is het ook te vermoeden dat de koolhydraten juist in een kortere tijd verteerd en opgenomen worden, wat juist voor een grote suikerspiegelschommeling zorgt. Maar dit is slechts speculatie.
 • “Geperste brokken zakken naar de bodem van de maag en krokante brokken blijven drijven. ” In een filmpje wordt dit aangetoond in een glas water met azijn. Echter werkt een maag heel anders dan een glas water. Een maag staat niet stil, maar werkt om alles te mengen. Dat sommige krokante brokken blijven drijven in een glas, overtuigt mij er niet van dat geperste brokken dus beter zijn voor een hond.
 • “De kans op een maagtorsie is kleiner op geperste brokken. ” Er zijn geen gegevens die deze stelling kunnen bevestigen of ontkrachten. Ook op geperste brokken komen maagtorsies voor. Er is voor mij geen reden om te denken dat geperste brokken het risico op een maagtorsie verkleinen. (Lees mee over het risico op maagtorsie en voeding. )
See also:  Welke Effileerschaar - Hond?

Is Royal Canin geperst of krokant?

KVV (gemalen rauw vlees) – Kvv staat voor kant-en-klaar vers vlees. Alle ingrediënten die een hond nodig heeft, zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diepgevroren. Je hoeft alleen maar de juiste porties te bepalen en deze in de voerbak doen.

Wat is een goede betaalbare Hondenbrok?

Meest Goedkope Hondenbrokken – Bonzo VitaFit Hondenvoer – Voor de allergoedkoopste hondenbrokken moet je Bonzo VitaFit Hondenvoer kopen. Deze brokken zijn ondanks hun prima kwaliteit namelijk veruit de laagste prijs per kilogram die we hebben kunnen vinden. Dat er ondanks die prijs toch een prima hoeveelheid kippenvlees in zit is ook mooi meegenomen, anders hadden we het voer niet aangeraden.

Hondenbrokken met veel vlees zijn namelijk erg goed en gezond voor je hond. De VitaFit brokken zijn verder prima gevuld met alle voedingsstoffen die een actieve hond nodig heeft. Wel zitten er iets meer granen in dan we zelf graag zouden zien, maar dat is helaas bij goedkoper hondenvoer niet te voorkomen.

Zoek je het aller goedkoopste hondenvoer van prima kwaliteit dan is er geen betere optie dan Bonzo. Pluspunten

 • Allergoedkoopste hondenvoer
 • Zit genoeg kippenvlees in
 • Gebalanceerd dieet

Minpunten

 • Iets meer granen als vulling dan we zouden willen

Kan een hond zich uithongeren?

Wat niet doen als mijn hond niet wil eten?: – Als hondenbaas moeten we natuurlijk niet meteen panikeren wanneer niet wil eten. Meestal gaat deze niet eet periode voorbij en herstelt je viervoeter vanzelf. Een hond zal zichzelf van natuur niet laten uithongeren en kan bovendien wel een langdurige tijd zonder maaltijd.

 • Zolang je hond voldoende drinkt is er niet onmiddellijk reden tot paniek;
 • Indien je hond echt ziek is zal hij meerdere symptomen vertonen en is het snel duidelijk wanneer je een dierenarts moet contacteren;
See also:  wat mag een hond niet eten lijst?

Toch zien wij onze hond niet graag een maaltijd overslaan. Het maakt ons wat bezorgd en daar begint vaak een volgend probleem. Door onze paniek en pogingen om de hond te doen eten, de onderzoeken dat we laten doorvoeren gaan we de hond extra stress bezorgen wat verder zorgt voor geen eetlust.

We gaan hun neus voor het eten duwen om hem te laten ruiken aan zijn eten. Echter hebben honden een veel betere neus dan wij en hebben ze dit al op afstand geroken. Vaak gaan we ook proberen de hond te voeden met onze hand zodat hij toch zou eten waardoor we hem een verkeerd gedrag gaan aanleren.

Dit gedrag uit zich dan dat hij niet uit zichzelf wil eten.

Wat zijn slechte hondenbrokken?

Is het nodig om duur hondenvoer te kopen? – Duur hondenvoer is vaak duur met een goede reden. Er worden prijzige ingrediënten. gebruikt die van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er is gekozen voor biologische ingrediënten of lokaal vlees en wild gevangen vis.

Het percentage dierlijk eiwit uit vlees of vis is in duurdere hondenbrokken hoog. Honden zijn van nature carnivoren die het goed doen op een dieet dat hoog is in dierlijk eiwit. Dit wordt aangevuld met koolhydraatbronnen zoals granen, aardappel, zoete aardappel, erwten of wat fruit.

Ook zijn er bij het ontwikkelen van duurder hondenvoer meerdere professionals betrokken. Het gaat dan ook niet om massaproductie, maar om een uitgebalanceerd product dat is ontwikkeld door dierenartsen, voedingsdeskundigen en andere professionals met een jarenlange expertise op het gebied van honden en wat deze nodig hebben.

Hoe laat laatste maaltijd hond?

Een puppy mag vanaf 8 weken worden opgehaald bij de kennel of fokker. Als ze nog zou mini zijn, begin dan met vier kleine maaltijden per dag. Het maagje van jouw pup kan nog niet zoveel hebben en het is beter voor de vertering, als je haar voeding over 4 porties verspreidt.

Wat moet je doen als je puppy diarree heeft?

Behandeling van diarree bij pups Puppies met diarree behandel je door op regelmatige tijden een kleine hoeveelheid licht verteerbare voeding te geven zodat de het maag-darmkanaal tot rust kan komen. Verder is het belangrijk het beestje voldoende te laten drinken en natuurlijk de oorzaak te bestrijden.

Kan een kat ziek worden van ander voer?

Hoe kan ik het beste van voer voor mijn kat wisselen? – Je hebt vaak wat geduld nodig voordat je kat de smaak van het nieuwe voer te pakken heeft. Het wisselen van voer bij katten moet daarom langzaam gedurende 8 tot 10 dagen duren. Een plotselinge wissel van voer kan anders namelijk lijden tot maagproblemen.

Om diarree en braken te voorkomen moet je je kat daarom langzaam aan het nieuwe voer laten wennen. Meng de nieuwe voeding met een steeds groter deel van de oude kattenvoeding. Op de eerste dag meng je ongeveer een theelepel van het nieuwe voer met het oude.

Daarna kun je dagelijks steeds meer nieuw voer door het oude voer mengen tot je het helemaal hebt vervangen.

Hoe lang duurt ontgiften bij een hond?

Hoe lang duurt deze periode? – De periode van ontgiften kan 1 tot 2 weken duren maar is per dier verschillend. Je zet de hond ‘cold turkey’ over op vers vlees. Maar je kunt er ook voor kiezen om je hond geleidelijk om te laten schakelen. Dit is afhankelijk van hoe gevoelig jouw hond is.

Hoe overstappen van krokante brokken naar geperste brokken?

Geperste of krokante brok? – Stap je over van een krokante brok naar een geperste brok of andersom? Let dan op, je kunt dan niet geleidelijk overstappen! Een geperste brok verteert op dezelfde manier als vlees; een krokante brok niet. Het beste kun je dus direct overstappen op de andere brok.