Hoe Leer Je Een Hond Loslopen?

Hoe Leer Je Een Hond Loslopen
TIP 1 : Repetities gebruiken bij het terugroepen bij het loslopen – Smijt die f*cking hondenkom in de prullenbak en laat jouw werken voor het eten. Geef ze het niet op vaste tijdstippen eten en gebruik hun eten bijvoorbeeld tijdens de wandelingen als ze iets goed doen.

 • Voor het loslopen neem je een lange lijn en ga je ze tijdens het loslopen meerdere keren terugroepen;
 • Telkens als ze terugkomen ga je ze belonen en laat je ze weer gaan;
 • De hond leert dan dat komen naar jou altijd iets leuk oplevert en niet persé wil zeggen dat ze worden aangelijnd of naar huis gaan;

Daar wringt het schoentje meestal, wanneer wij de honden terugroepen is het om iets onaangenaam te doen, namelijk naar huis gaan of aanlijnen, dus gedaan met plezier maken. Als je ze bijvoorbeeld over een bepaalde periode 100 keer terugroept en ze weer laat gaan en daarbij een paar keer aanlijnt om naar huis te gaan, hebben ze nog steeds meer positieve associaties gemaakt voor het terugkomen en gaan ze sneller bij jou komen.

Hoe leer je een hond los laten?

Commando “Los” – Het is erg vervelend als je hond iets aan het eten is wat eigenlijk niet de bedoeling is. Door het commando “los” te trainen, is dat te voorkomen. Bij deze oefening is het belangrijk dat je snoepjes gebruikt die je lobbes lekker vindt. Laat je hond bij deze training eerst zitten.

 1. Vervolgens zeg je “los” en geef je hem meteen een beloning;
 2. Doe deze oefening meerdere keren op een dag en houd dit een paar dagen vol;
 3. Zo leer je hem om meteen zijn mond open te doen wanneer hij het woordje “los” hoort;

Zodra je hond dit snapt, voeg je een speeltje toe aan dit commando. Wanneer je dan “los” zegt, zal je hond het speeltje loslaten, omdat hij denkt dat hij een snoepje gaat krijgen. Doet hij dat niet? Ga dan weer terug naar de vorige stap. .

See also:  Waarom Piept Een Hond?

Hoe zorg je ervoor dat je hond niet wegloopt?

Wat te doen als je hond niet komt?

Één keer roepen – Als je hond niet direct komt nadat je geroepen hebt, dan is het natuurlijk om te blijven roepen tot hij wel komt. Het geeft ons een tijdsbesteding en het gevoel dat je hond de volgende keer vast wel komt. Maar eigenlijk is het heel zonde, omdat je eigen training tegengewerkt wordt.

Als je hond niet komt, is hij namelijk iets anders aan het doen wat hij fijn vindt. Iedere keer dat jij je hond tevergeefs roept, wordt hij dus door zijn omgeving beloond voor het wegblijven. In het beste geval leert je hond dus na bijvoorbeeld vijf keer ‘hier’ gehoord te hebben komen, in het slechtste geval worden we een achtergrondruis die weggefilterd wordt zodat hij belangrijkere dingen kan luisteren.

Het is dus heel belangrijk dat je maar één keer roept, je hond de tijd geeft om te reageren en als hij dat niet doet een alternatief aanbiedt. Je kunt als hij niet luistert bijvoorbeeld iets anders van hem vragen, zoals om te zitten, of om te wachten. Of je kunt het makkelijker maken, door bijvoorbeeld dichter naar je hond toe te gaan, of te wachten tot hij minder afgeleid is, om vervolgens nog een keer ‘hier’ te roepen. .

Waarom komt mijn hond niet als ik hem roep?

Leer je hond luisteren – Onderzoek de oorzaak van het gedrag: naast een sterk jachtinstinct kunnen er ook andere oorzaken zijn waardoor jouw hond niet naar jou toe komt als je hem roept. Het kan ook zo zijn dat de hond niet genoeg uitdaging heeft of in het algemeen niet goed luistert.

Train het komen op commando systematisch. Om het veilig te spelen kun je na het roepen van het commando „hier” meteen op een hondenfluitje blazen – daardoor kun je het in de toekomst allebei gebruiken. Als men hulpeloos met de handen zwaait, niet traint en „kom nou eindelijk”, „kom hier” of „terug” roept, hoeft men zich niet te verbazen dat hij niet luistert.

See also:  Vanaf Welke Leeftijd Hond 2X Per Dag Eten?

Dit commando kan het beste geoefend worden als het etenstijd is, terwijl iemand anders de hond aan de halsband vasthoudt als je het voer in de bak doet – dan heb je wel zijn aandacht. Zodra alles klaar staat geef je het commando „kom”. Blaas kort op het fluitje en laat de hond naar je toekomen.

Beloon hem uitvoerig. Als deze oefening er goed in zit, kun je ook op andere tijdstippen oefenen – eerst thuis en vervolgens ook buitenshuis. Gebruik altijd hetzelfde commando en het hondenfluitje en geef jouw hond bij aankomst een snoepje.

Maak de uitdaging op een laag tempo steeds moeilijker. In het begin moet de afstand tussen jou en jouw hond niet te groot zijn en moet er niet te veel afleiding zijn. Maak de afstand alleen groter als de voorgaande oefeningen goed verliepen. Denk ook na over een commando zoals „los”.

Hoe vaak moet een hond los kunnen lopen?

Wat je kunt doen om probleemgedrag te voorkomen: – Wandel eerst een stukje aan de riem met je hond Ga eerst eens een stuk wandelen met je hond aan de riem. Laat je hond naast jou lopen. Dit zorgt ervoor dat je hond vaak al veel meer op jou gefocust is. Fiets met je hond naar het losloopgebied Sommige honden hebben er baat bij eerst een stukje wat harder te lopen.

 • Op deze manier is er al wat overtollige energie uit je hond;
 • Laat je hond niet zomaar los Laat je hond nooit zomaar los! Laat je hond zitten en wacht net zolang tot dat je hond echt rustig is;
 • Als je ziet dat hij gefocust is op jou, kun je hem rustig het commando ‘vrij’ geven;
See also:  Hond Kwijt Wat Te Doen?

Als je hond er vervolgens alsnog vandoor rent, kun je hem rustig opnieuw roepen en doe je het opnieuw. Totdat je merkt dat je hond rustig met jou meeloopt. Verdeel de tijd Zorg er voor dat de tijd waarin je met je hond loopt aan de riem gelijkwaardig is aan de tijd waarin je hond los loopt.

 1. Je hond heeft zo voldoende tijd om (los) zijn behoeften te doen, maar je hond heeft ook samen met jou aan de riem gewandeld;
 2. Wist je dat dit de band tussen jou en je hond nog sterker maakt? Zorg ervoor dat JIJ interessant genoeg bent Zorg er voor dat JIJ interessant genoeg bent om mee te lopen;

In dit geval bedoel ik niet dat je alleen maar je hond omkoopt met snoepjes of zijn favoriete speeltje. Maar dat hij komt voor jou. Snoepjes kunnen je best heel goed helpen, maar dit is niet alleen de oplossing. De hond moet jou in de gaten houden, in plaats van jij de hond.

Bedenk welke regels jij in jouw groep (roedel) hond(en) wilt hebben Wat verwacht jij van je hond als hij vrij rond mag lopen? Mag hij wel voor je lopen of juist niet? Mag hij ‘rondracen’? Mag hij blaffen ? Enzovoort.

HOND LEREN LOSLOPEN!? | DierenpraatTV

Door het opleggen van regels weet je hond waar hij aan toe is. Let wel: zorg ervoor dat de hond op jou let (als je doorloopt bijvoorbeeld) in plaats van jij op de hond. Gaat de hond over de regel heen, loop dan rustig naar hem toe, laat hem zitten en wacht weer net zolang tot dat hij rustig is en op jouw gefocust. Hoe Leer Je Een Hond Loslopen.