Hoe Meet Je Een Hond?

Hoe Meet Je Een Hond

Het is belangrijk de juiste maat jas te kiezen voor uw hond. Uw hond is altijd welkom in onze winkel in Antwerpen om de ideale jas uit te kiezen en te passen, maar wij geven hier graag volgende tips om de jas online te bestellen. Bij de verschillende maten staan rassen en gewichten aangegeven.

Deze zijn slechts een indicatie , want elke hond is uniek. Om de juiste maat te kiezen dient u uw hond op te meten: Ruglengte (van nek-aanzet tot staart-aanzet), Borstomtrek en Halsomtrek. – Gebruik een lintmeter of breed touw om de metingen uit te voeren.

Gebruik geen liniaal of vouwmeter. – Bij het meten van de ruglengte moet uw hond recht staan en met 4 poten op de grond. Het hoofd rechtop. Als uw hond ligt, zit of aan de grond snuffelt is de ruglengte langer dan de werkelijke lengte. Als de hond naar links of rechts kromt, dan is de ruglengte korter dan de werkelijke lengte.

– Meet vanaf de basis van de nek (net voor de schouderbladen) tot de aanzet van de staart. Meet niet vanaf waar de halsband zit. – en neem uw tijd. Is uw hond te enthousiast om stil te staan, probeer het dan op een rustig moment opnieuw.

Vaak is het handig dat er een iemand u helpt om de hond mooi stil te laten staan terwijl u meet. Hoe Meet Je Een Hond Indien uw hond op de scheiding van 2 maten zit met de afmetingen, dan geeft zijn gewicht u extra informatie om de juiste keuze tussen die 2 maten te maken. Met deze metingen kan u de juiste maat Chilly Dogs jas kiezen. Alsook de maat van het DogGear ondergoed of pyjama. Voor de Goldpaw Shirt hebt u een combinatie van de borstomtrek en het gewicht nodig om de juiste maat te kiezen. Deze shirts hoeven niet tot aan de staart van de hond te komen, maar zijn vooral bedoelt de borst te beschermen. Wij hopen u hiermee op weg te hebben gezet om de juiste maat te kiezen voor uw hond. Uiteraard is langs de winkel in Antwerpen komen met uw hond het meest ideale, vermits de schouderstand van uw hond ook invloed heeft, wat niet meetbaar is. Maar in de meeste gevallen komt u met de beschreven metingen op dezelfde maat uit hoor. Mvg, Het PurrFect Design Team Copyright Milaya-PurrFect Design en Chilly Dogs.

Hoe meet je hond op?

De borst – De borst meet je op twee plaatsen op. De eerste is de lengte vanaf de voorpoten voor de borst langs. De tweede is de omtrek achter de voorpoten. Voor de borst langs: zoek met je hand de bovenkant van het borstbeen van je hond. Meet vanachter de linker voorpoot, voorlangs de borst over de bovenkant van het borstbeen naar de andere voorpoot (let op: eindig ook hier achter de voorpoot).

 • Ben je aan het meten voor de aanschaf van een hondentuig, meet dan niet te strak;
 • Plaats twee vingers tussen de borst en het meetlint voor voldoende speling;
 • Omtrek achter de voorpoten: ga je een hondentuig aanschaffen , dan is met name deze omtrek van belang;

Het is een van de maten die bepaalt welke maat tuig je moet hebben. Meet het breedste gedeelte van de borstkas vlak achter de schouders. Let ook hier op voldoende speling. Ook bij deze meting kun je twee vingers tussen meetlint en het lichaam van je hond plaatsen.

Hoe meet je de maat van een hondentuig?

Wanneer je een tuigje aanschaft voor je hond, is het van belang dat je tijdens de eerste keren van het dragen goed moet op letten of je hond wel voldoende bewegingsruimte heeft in het tuigje. Het is gebruikelijk om wat speelruimte over te laten tussen het tuigje en je hond.

Het is dus belangrijk en noodzakelijk om de juiste maat van het tuigje te bepalen. Neem een flexibel meetlint en meet hiermee de ruglengte van de hond, vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart.

De borstomvang meet je op het breedste punt van de borst, direct achter de voorpoten. Om het hondentuigje comfortabel te laten zitten, houd je een extra 2 cm (2 vingers) aan. De borstomvang van je hond kun je bij het aanschaffen van een desbetreffend hondentuigje aflezen in de matentabel.

 • Het komt wel eens voor dat de borstomvang van je hond valt in meerdere maten;
 • Wanneer je hond nog in de groei is, kun je het beste kiezen voor de grootste maat;
 • Zo kan je hond nog doorgroeien in het tuigje;

Wanneer je hond de maat heeft wat bij de ene maat de bovengrens bereikt en bij de andere maat de ondergrens kun je ook hier het beste kiezen voor de grootste maat. Let op, wanneer een hondentuigje te strak zit bij je hond kan dit leiden tot erge schuurplekken of snijwonden bij bijvoorbeeld de oksels van je hond.

Hoe kun je zien of je hond koorts heeft?

Hoe neem ik de temperatuur op van mijn hond? – In tegenstelling tot bij de mens kunnen bij huisdieren geen oorthermometers gebruikt worden. De enige juiste manier om de temperatuur van uw hond op te nemen is rectaal met een digitale thermometer. Belangrijk is wel om de thermometer diep genoeg in te brengen voor een betrouwbare meting.

Welke maat jas heeft mijn hond?

Om teleurstellingen en vooral retourzendingen te voorkomen, is het verstandig om altijd je hond te meten voordat je hondenkleding, hondentuigjes of een halsband besteld. Iedere hond is immers anders. Ieder merk hondenkleding heeft zijn eigen pasvorm en maatindeling. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je hond voor ieder merk en kledingstuk dezelfde maat heeft. Wij hebben het overzichtelijk gemaakt door bij ieder product een maatschema te plaatsen.

 • Je hoeft dus maar 1 keer je hond op te meten en daarna zijn maten met het meetschema te vergelijken;
 • Doordat we deze maatschema’s bij de producten hebben staan is het aantal retourzendingen in onze webshop minimaal;

Hoe bepaal je de maat voor een honden jas of hondentrui: Gebruik altijd een slap meetlint. De belangrijkste maat is de borstomvang. Deze meet je direct achter de voorpoten, daar waar de hond het breedste is. Meet dan helemaal rond de hond. Om te zorgen dat de jas comfortabel zit en de hond wat beweegruimte heeft tel je er 1 a 2 cm bij.

See also:  Hoe Vaak Anti Vlooienmiddel Hond?

Een jas die past maar waarin je hond zich niet kan bewegen is natuurlijk niet fijn. Meet dan de rug lengte van de hond. Meet vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart.

De lengte die wij bij het product vermelden is de lengte van het kleding stuk. Als de rug van jouw hond iets langer is dan het jasje is dit geen enkel probleem. De hondenkleding dient minimaal 2/3de van de rug te bedekken. Dus kom je een paar centimeter te kort is geen enkel probleem. nl  .

Hoeveel kilometer per uur rent een hond?

De snelste honden van de wereld lopen maar liefst tussen de 40 km/u en de 70 km/u. – 1 – De Greyhound is de nummer één in de categorie van de snelste honden ter wereld. Deze snelheidsduivel haalt snelheden om U tegen te zeggen. Zo loopt de Greyhound meer dan 69 km/u. Aan zijn lichaamsbouw merk je onmiddellijk dat het gaat om een topper. De greyhound haalt wel de beste resultaten op de korte sprint. Hij is afkomstig uit Engeland en had als doel te jagen op klein en groot wild. 2 – Op de tweede plaats staat de Saluki met snelheden van om en bij de 64,4 km/u. De Saluki was een Koninklijke Hond uit Egypte en traditioneel maakten ze deel uit van Midden-Oosten caravans en nomadische stammen. Hun hoofddoel was om te jagen op gazellen, wat niet verwonderlijk is omdat ze snelheden halen van 64,4 km/u. De Saluki heeft opmerkelijk veel  uithoudingsvermogen. Lees meer over de Saluki 3 – De Barzoi is een Russische wolfshond waarvan de naam betekend ‘snel’. Van uiterlijk zijn ze zeer vergelijkbaar met Afghaanse honden, maar de vacht is korter. Borzoi was populair bij de Russische tsaren. Door alleen te fokken met de snelste honden kan dit hondenras nu een snelheid van ongeveer 57,90 km/u per uur bereiken. De Borzoi kon je in Rusland niet kopen, deze prachtige honden werden alleen geschonken door de tsaar.

 • De Greyhound is geen agressieve hond, dit is een veel voorkomende misvatting, omdat ze een muilkorf dragen tijdens races;
 • Lees meer over dit hondenras , de Greyhound;
 • Door hun kwaliteiten bij het jagen worden veel Saluki vaak gezien als onafhankelijk en afstandelijk maar toch vervelen ze zich snel als ze lang alleen moeten zijn;

Als waakhond hebben ze geen kaas gegeten. Lees meer over de Barzoi 4 – Wie dacht dat de Dalmatiër trage poten had, mag zich verontschuldigen. Deze hond haalt snelheden van 59,5 km/u en komt zo op de 4de plaats van de snelste honden. Lees meer over de Dalmatiër 5 – Op de vijfde plaats staan de Whippets , deze worden verondersteld dat ze afstammen van de Greyhound. De honden die te klein waren om op herten te jagen werden teruggestuurd naar hun fokkers, die ze toch bleven kweken voor het vangen van ratten en de jacht op hazen en konijnen. Een Whippet haalt 56,3 km/u. Lees meer over de Whippet 6 – De Weimarse staande hond of Weimaraner is een Duits hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het opsporen van groot wild, zoals beren, en diende ook als jachthond. Tijdens de jacht haalt de Weimaraner 56,3 km/u. Hij is Energiek, Eigenwijs, Krachtig en Intelligent. Lees meer over de Weimaraner 7 – Een van de oudste rassen in het bestaan, de Afghaanse windhond is uniek en onderscheidt zich door een mooie, dikke vacht en een staart met een ring krul. Al deze eigenschappen zijn nuttig in de koude bergstreken in Afghanistan. Afghaanse honden zijn een groot hondenras en kunnen variëren in kleur van bijna zuiver wit, rood en zelfs zwart. Oorspronkelijk werden ze gebruikt voor de jacht en kunnen snelheden bereiken van om en bij de 46,67 km/u. Lees meer over de Afghaanse Windhond 8  – Een van de grootste rassen van honden op onze lijst, heeft de Great Dane of de Deense Dog , berucht om zijn enorme omvang en b ijgenaamd “de zachtaardige reus”. Dit ras kan goed omspringen met andere honden, dieren en mensen, en het ras toont bijna nooit agressiviteit. Ze zijn echt een familiehond en hebben de voorkeur om op de schoot van zijn baas te zitten, spijtig genoeg hebben ze niet de de ideale maat hiervoor! Zoals alle honden hebben ook de Deense Doggen dagelijkse wandelingen nodig.

 1. In combinatie met hun hoge intelligentie en cognitieve vaardigheden, zijn ze zeer succesvol geworden op hondenshows;
 2. Toch is het niet aan te raden op jonge leeftijd lange wandelingen te maken met deze honden;

Puppies groeien zeer snel en de botten kunnen het gewicht moeilijk dragen. Hierdoor is veel wandelen en springen een groot risico voor botfracturen. Dit ras loopt snelheden van 46,67 km/u. 9 – De Australische Kelpie is een middelgrote hond met prachtige vachtkleuren zoals rood, chocoladebruin, bruin en zwart. Heeft een gewicht tussen 14 en 20 kg met een atletische bouw. De Kelpie is bekend voor zijn topsnelheden van 45,06 km/u. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg, Kelpies blinken uit in behendigheid proeven en springen 2,95 meter. Ze worden voornamelijk gebruikt als herdershond op landbouwbedrijven. Lees meer over de Australische Kelpie 10 – Het Amerikaanse ras, de Rat Terrier is bekend voor snelheden tot 43,45 km/u. Zoals de naam het al doet vermoeden, werden ze oorspronkelijk , vanwege hun snelle wendbaarheid  ingezet voor ongediertebestrijding, de jacht op dieren zoals eekhoorns en hazen, met name in de Amerikaanse boerderijen. Ondanks ze vaak wordt verward met een Jack Russell Terriër, zijn er nochtans veel verschillen.

Hier worden ze gebruikt als om het vee te drijven. Ze zijn in staat om over de ruggen van schapen te springen. De Australische Kelpies zijn geëxporteerd naar vele landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Canada en Argentinië, en ze zijn zelfs opgeleid als speur honden.

See also:  Abortus Hond Tot Wanneer?

Rat Terriers zijn snel te trainen en makkelijk om mee te leven. Rat Terriers zijn populair in de geschiedenis en beschreven in vele romans van John Sandford , een fervent eigenaar van de Rat Terrier..

Wat is de ruglengte van een hond?

De ruglengte van uw hond meet u vanaf het einde van de nek tot het begin van de staart, zie foto hieronder. Als de rugmaat van uw hond tussen twee jas- of shirtmaten in zit, kunt u het beste de grotere maat kiezen. Hierdoor voorkomt u dat de jas of shirt te strak gaat zitten.

Waarom een Y tuig?

Waar kan ik verkooppunten van Y-tuigjes vinden? –

Wij zijn al een paar jaar een betrouwbaar verkooppunt van de multifunctionele Y-tuigen. Wij zijn centraal gevestigd in Amersfoort, dichtbij de snelweg. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met de hond bij ons binnen te passen, buiten passen of in de auto is eventueel wel mogelijk. Een Y-harnas ophalen is geen probleem, dit kan op afspraak (we zijn niet altijd geopend).

Welke maat tuig voor pup?

BORSTOMVANG

Maat Borstomvang Ruglengte
M 60-70cm 28-35cm
L 70-80cm 32-40cm
XL 80-90cm 38-45cm
XXL 90-100cm 42-50cm

.

Welke maat k9 tuig?

Artikelen die je interessant kunt vinden

Maten Borstomvang Gewicht
0 – M/L 58 – 76 cm 14 – 25 kg
1 – L 66 – 85 cm 23 – 30 kg
2 – L/XL 71 – 96 cm 28 – 40 kg
3 – XL 82 – 118 cm 40 – 70 kg

.

Hoe kun je zien of je hond ziek is?

Symptomen van een zieke hond – Bij een eventuele ziekte kan je hond de volgende symptomen hebben:

 • Een slechte adem of kwijlen.
 • Overmatig veel drinken of plassen.
 • Veel meer of juist minder gaan eten en daardoor aankomen of afvallen.
 • Een verandering in het energielevel (of verlies van interesse in dingen die hem eerder wél interesseerden).
 • Stijfheid of moeite met opstaan en traplopen.
 • Meer slapen dan normaal, of andere gedragsveranderingen.
 • Hoesten, niesen, (te)veel hijgen of een moeizame ademhaling.
 • Droge of jeukende huid, zweren, knobbels onder de huid of schudden met het hoofd.
 • Regelmatig diarree of juist obstipatie.
 • Droge, rode en troebele ogen.

Als je hond één van bovenstaande symptomen vertoont, is het raadzaam om direct contact op te nemen met je dierenarts. Omdat ziektes niet altijd te herkennen zijn en omdat symptomen van ziektes vaak worden toegewezen aan ouderdom, komen ziektes regelmatig pas bij controles aan het licht. Mede daarom is het belangrijk om je hond jaarlijks te laten controleren door je dierenarts.

Kan je een hond een paracetamol geven?

Paracetamol maximaal 5 dagen geven aan honden. De gebruikelijke dosering bij honden is 15-20mg per kg lichaamsgewicht 3-4x per dag. Het is belangrijk bij gebruik bij de hond dat de voorgeschreven dosering strikt wordt gevolgd. Geef niet meer en niet langer dan voorgeschreven.

Wat betekent het als een hond warme oren heeft?

Warme oren bij je hond als teken van koorts – Als je hond warme oren heeft omdat hij last heeft van koorts, vertoont hij waarschijnlijk ook een of meerdere van de volgende  symptomen :

 • Weinig of niet meer eten/drinken
 • Overgeven
 • Constipatie
 • Diarree
 • Ineengedoken houding
 • Lusteloos/teruggetrokken gedrag
 • Overmatig slapen
 • Overmatig in- en uitademen
 • Tandvlees voelt droog en warm aan
 • Klaaglijk piepen of janken, vooral wanneer hij z’n behoefte doet
 • Zichtbaar derde ooglid

Hoe moet een halsband zitten?

De eerste stap om te bepalen hoe strak een halsband moet zijn, is het opmeten van de nek van uw hond. Dit kan met een stoffen meetlint. Plaats de tape tegen de nek van uw hond en meet deze op verschillende punten. De meest nauwkeurige meting is aan de onderkant van de nek.

 1. Aangezien het gewicht van uw hond fluctueert, zal het waarschijnlijk langs zijn nek naar zijn schouders glijden;
 2. Het gebruik van een touwtje om zijn nek te meten zal goed werken;
 3. Een standaard liniaal werkt ook goed voor dit doel;

De tweede stap om te bepalen hoe strak een hondenhalsband moet zijn, is door de lengte van de nek van uw hond te meten. De maat van de halsband moet ongeveer 2,5 cm groter zijn dan de nek van uw hond. Hierdoor kunt u de halsband indien nodig strakker maken, maar deze zal niet uitrekken als uw hond groeit.

 • Dit betekent dat de halsband los genoeg moet zitten zodat u uw vingers comfortabel tussen uw twee vingers en de nek kunt bewegen;
 • Om te meten hoe strak uw halsband moet zitten, schuift u uw twee vingers onder de nek van uw hond;

Het moet goed aansluiten, maar het mag niet zo strak zitten dat je vingers er niet onder kunnen glijden. Zorg er ook voor dat de halsband niet voorbij het hoofd glijdt. Driehoekige honden zijn berucht omdat ze hun halsband laten glijden, dus zorg ervoor dat de maat klopt.

 1. Houd bij het meten van de maat van de hondenhalsband rekening met de maat van het hoofd;
 2. Je moet ook de nek van je hond meten;
 3. Als de halsband te los zit, moet u deze mogelijk aanpassen;
 4. Zorg ervoor dat de halsband goed past door uw vingers tussen uw vinger en de nek te plaatsen;

Als de vingers er niet doorheen kunnen, zit de kraag te los. Het kan na verloop van tijd wat losser worden. Het is een goed idee om de pasvorm van uw hond regelmatig te controleren, vooral tijdens de inloopperiode. Een goede hondenhalsband moet goed passen.

Het moet los genoeg zijn om van het hoofd van uw hond te glijden. Als het te strak zit, zal uw hond zich ongemakkelijk voelen. Hoewel losse halsbanden misschien niet zo belangrijk lijken, kunnen ze zelfs schade aan de nek van uw hond veroorzaken.

Hoe meet ik een tuig aan bij mijn hond?

De sleutel is om de juiste pasvorm te krijgen. Als het te strak zit, glijdt de hond eraf. Als je niet zeker weet hoe strak een halsband moet zitten, ga dan naar een dierenwinkel die kwaliteitshalsbanden verkoopt. Een goede hondenhalsband moet strak zitten. De nek van een hond moet gemakkelijk kunnen passen.

See also:  Vanaf Welke Leeftijd Nagels Knippen Hond?

Degenen die te los zitten, kunnen gemakkelijk hun nek bezeren. Daarom is het belangrijk om een halsband te kopen die goed past. Dit kunt u zelf doen met een stoffen meetlint. Als alternatief kunt u een tekenreeks gebruiken.

In plaats van een meetlint kan een schoenveter worden gebruikt. Het is gemakkelijk om een standaard meetlat te vinden om de nek van uw hond mee te meten. Een ander teken van een strakke halsband is dat uw hond de halsband aftrekt. De halsband moet strak om de nek van de hond zitten.

Als je vingers niet vrij kunnen bewegen, zit de kraag te los. Als uw vingers niet comfortabel door de kraag passen, zit deze te los. Als je vingers niet door de kraag kunnen, zit hij te strak. Als uw hond niet kan ademen, kan hij te strak zitten en ernstig letsel veroorzaken.

Als de halsband te strak zit, kan uw hond hoesten. Dit is een teken dat de halsband te strak zit. Als uw hond veel hoest, kan dat een indicatie zijn dat de halsband te los zit. Als uw hond moeite heeft met ademhalen door de halsband, kan hij overgeven of hoesten.

 • Als dit het geval is, moet u de halsband vervangen;
 • Anders kan het een teken zijn dat uw pup een infectie heeft;
 • Het meest voor de hand liggende teken van een strakke hondenhalsband is wanneer deze aan zichzelf trekt;

Het kan ervoor zorgen dat uw hond gaat hijgen en hoesten, waardoor ze stopt met ademen. Als u merkt dat uw hond opzij ligt, zit de halsband te strak. Een strakke hondenhalsband kan er zelfs voor zorgen dat uw hond last krijgt van hoesten en braken. U weet wanneer de halsband te strak zit wanneer uw pup hem probeert te verwijderen.

Wat zijn de beste Hondentuigjes?

Veel honden dragen een verkeerd hondentuig of harnas – Sommige mensen vinden een hondentuigje of harnas onzin, een hond moet gewoon luisteren en niet trekken. Gewoon je hond corrigeren zonder te kijken naar de oorzaak waarom de hond trekt. Maar is dat wel de oplossing? Een halsband kan bij een hond veel schade aanbrengen, zonder dat je dit meteen in de gaten hebt.

De schade kan pas na jaren zichtbaar zijn, honden zijn namelijk erg goed in het verbergen van pijn. Er zijn veel honden die rondlopen met pijn en blessures door een halsband , verkeerd tuig of harnas , wat nooit wordt opgemerkt of te laat wordt ontdekt.

Het zogenoemde borsttuig is geen prettig tuigje voor honden, maar veel mensen weten dit niet en wandelen hiermee. Het beste hondentuig is een Y-tuigje of tuigje met Y-vorm. Veel mensen weten niet dat een anti-trektuigje helemaal niet zo goed is. Een tuigje met ring aan de voorkant kan zorgen voor blokkades in de rug, schouders die vastzitten en wervels die scheef gaan staan.

In dit artikel gaan we uitgebreid in op anti-trektuigen, scrol naar beneden om verder te lezen. Hoe kies je het beste hondentuig ? Om te beginnen is het belangrijk om het verschil te weten tussen twee soorten tuigen: het Y-tuig en het borsttuig (harnas met de horizontale borstband).

Bekijk ook eens het filmpje in dit artikel, zodat je harnassen kunt vergelijken en jij weet welk tuig je het beste kunt kiezen voor jouw hond. Hoe Meet Je Een Hond Herkennen van het beste hondentuig en -harnas.

Welke maat halsband?

Matentabel halsband en/of tuigje

Maat Halsomvang Lichaam
Small 25-39 cm 30-44 cm
Small extra breed 30-48 cm 36-54 cm
Medium 35-59 cm 45-66 cm
Large 46-76 cm 56-80 cm

.

Hoeveel graden koorts bij een hond?

Normale lichaamstemperatuur hond Er is sprake van koorts bij honden als de lichaamstemperatuur minstens 39,5 ºC is. Wanneer een hond koorts heeft en een temperatuur van boven de 40 ºC kan dit gevaarlijk zijn en een bezoek aan de dierenarts is dan echt noodzakelijk.

Hoe kun je zien dat hond slechtziend is?

Een hond kan blind zijn bij zijn geboorte, maar een hond kan ook blind worden door bijvoorbeeld een ziekte, ongeluk of ouderdom. Wanneer een hond blind is, is dat natuurlijk heel vervelend. Stel je maar eens voor dat je zelf blind zou zijn, dat is geen fijne gedachte.

Voor een hond is het net zo vervelend. Voor blinde mensen zijn er diverse hulpmiddelen die kunnen helpen in het dagelijkse leven. Voor een hond zijn er ook hulpmiddelen uitgevonden. Honden kunnen (net als mensen) last krijgen van glaucoom en staar.

Bij glaucoom treden er beschadigingen op aan de oogzenuwen, wat vaak het gevolg is van een verhoogde oogdruk. In dat geval dient er snel gehandeld te worden, anders kan je hond blind worden. Staar, wat ook wel cataract wordt genoemd, is bij een aantal rassen erfelijk, labradors, golden retrievers, Duitse herders, rottweilers en poedels hebben er het vaakst last van.

 • Is je hond blind of slechtziend, dan kun je overleggen met de dierenarts wat het beste is;
 • De dierenarts kan je doorverwijzen naar een speciale dierenarts in oogheelkunde;
 • Zo’n arts kan een uitgebreid onderzoek doen en een diagnose stellen;

Aan de hand van de diagnose wordt er bekeken of er een behandeling mogelijk is. Omdat een blinde hond niet meer kan zien, stoot hij of zij zich sneller. Hij ziet natuurlijk niet waar hij naartoe loopt en het kan zorgen voor nare verwondingen. Hiervoor is de anti stoot ring hond uitgevonden.

Het is een hulpmiddel die je vast kunt maken rond de borst en hals van de hond. De ring blijft vervolgens rondom het hoofd van je hond zitten. De antistoot ring voor honden zorgt ervoor dat je hond zijn kop niet meer kan stoten.

Het is een ring die een beetje mee buigt, wat het gebruik ervan prettig maakt voor de hond. Hij voelt op deze manier precies wanneer er iets in zijn weg staat. Hoe Meet Je Een Hond.

Hoe kan je testen of je hond blind is?

Wat moet je doen als je hond trilt?