Hoe Poets Je De Tanden Van Een Hond?

Hoe Poets Je De Tanden Van Een Hond

Tanden leren poetsen – Je hond leren toelaten dat jij zijn tanden poets gaat het makkelijkst als hij nog pup is, maar is bij de meeste honden ook op latere leeftijd nog goed mogelijk. Het makkelijkst is om je hond stap voor stap te leren wat er van hem verwacht wordt.

Als eerste leer je je hond om ergens te gaan zitten terwijl naast hem plaats neemt. Ondanks dat je nog beter zicht op zijn bek hebt als je recht voor hem gaat zitten, raden wij naast je hond zitten aan. Als je recht voor hem zit kijk je hem direct in de ogen, wat door de meeste honden als een bedreiging wordt gezien.

Oefen eerst deze stap tot je hond voor langere tijd naast je blijft zitten en beloon hem hier iedere keer voor. Hij moet dit als iets prettigs gaan ervaren en net zo lang vol kunnen houden als jij straks nodig hebt om zijn tanden te poetsen. Daarna leer je je hond zijn kop in je hand leggen.

 • Dit is een voorbereiding voor het optillen van zijn lippen en zorgt er voor dat je zijn kop straks kunt sturen, zodat je tijdens het poetsen overal goed bij kan;
 • Breng je hand met de palm naar boven richting de kin van je hond en beloon zodra hij dit toe laat;

Laat je hand steeds langer op de onderkant van zijn kop voordat hij een beloning krijgt. Zodra je hond zijn kop langere tijd op jouw hand laat rusten en ook echt een beetje ontspant waardoor je druk op je hand voelt is het tijd voor de volgende stap. Wen je hond er vervolgens aan dat je zijn lippen op gaat tillen.

Begin heel rustig en raak met de hand die niet onder de kop van je hond steunt zijn lippen aan, beloon en maak rustig de aanrakingen groter. Uiteindelijk wil je zijn lippen op kunnen tillen en zijn bek voorzichtig open kunnen doen.

Ten slotte pak je de tandenborstel er bij. Als je van plan bent tandpasta te gebruiken is het verstandig om van te voren te testen wat hij van de smaak vindt door het van je vinger te laten likken. Moet hij niets van de tandpasta weten, dan kun je de eerste keer beter geen, of een andere soort tandpasta gebruiken. TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over. Let gedurende het hele proces goed op de signalen die je hond af geeft. Het is de bedoeling dat hij tanden poetsen als iets prettigs ervaart. Zodra hij aan geeft dat hij zich niet op zijn gemak voelt, bijvoorbeeld door zijn hoofd weg te draaien, oogwit te tonen, of te proberen weg te lopen, moet je een stapje terug doen.

Begin met korte aanrakingen van de tanden, beloon dit en bouw het uit totdat je uiteindelijk het hele gebit van je hond kunt poetsen. Lever tijdens het poetsen niet te veel druk, door zachtjes langs de tanden te gaan verwijder je ook de etensresten en bacteriën al en dit is veel prettiger voor je hond.

Als je het tanden poetsen geduldig traint zal je hond het uiteindelijk de gewoonste zaak van de wereld vinden dat je zijn tanden poetst. Door goed te poetsen houdt je het risico op problemen door tandplak en tandvleesontsteking minimaal. Daarnaast hebben honden met een goed gebit meestal veel minder last van stinkende adem dan hun niet gepoetste soortgenoten. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

Waarmee poets je de tanden van een hond?

Stap 4: tandenpoetsen hond of kat met tandenborstel – Tandenpoetsen bij honden en katten kan met een zachte honden-/ kattentandenborstel, of babytandenborstel. Een gewone tandenborstel voor volwassenen is te hard voor het gebit van honden en katten. Begin met de hoektanden en vervolgens de grote kiezen achterin en de bovenkaak aan de buitenkant.

Daar ontstaat de meeste tandsteen en is dus het belangrijkst. Maak langzame poetsbewegingen. Laat het dier regelmatig slikken. Als dat allemaal goed gaat, poets dan de rest van het gebit zoals de binnenzijde van de voortanden.

Gebruik voor het poetsen altijd speciale tandpasta voor honden of katten. In gewone tandpasta zit fluoride en dat is giftig voor uw hond. Vergeet niet te belonen na afloop. Sowieso is het goed om naast het dagelijkse tandenpoetsen van uw hond of kat minimaal eens per jaar het gebit te laten controleren door een dierenarts, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse inentingen.

Hoe maak ik de tanden van mijn hond schoon?

Tanden poetsen – Je kunt de tanden makkelijk poetsen met speciale tandenborstels, tandpasta’s en zelfs mondwater voor honden!  Poets de tanden van je hond 2 tot 3 keer per week. Wen je hond van pup af aan om te poetsen, des te gemakkelijker het later gaat! Lees hier onze tandenpoetstips !  Let op: geef nooit tandpasta of mondwater voor mensen aan honden! De fluoride in deze middelen is giftig.

Hoe poets ik de tanden van mijn pup?

Hondentandpasta – Gebruik speciale hondentandenborstel en hondentandpasta voor de gebitsverzorging van je pup. Hondentandpasta heeft voor je pup een lekkere smaak. Doe een beetje tandpasta op de tandenborstel en laat je pup het eraf likken. Je kunt ook eerst wat op je vinger doen.

Welke tandpasta voor honden?

Hoe voorkom je tandsteen bij honden?

Voorkomen van tandsteen – Om tandsteen en andere tandproblemen bij honden te voorkomen, moet er voldoende aandacht aan de tandverzorging worden besteed. De beste manier is om de tanden te poetsen. Regelmatig poetsen met een tandenborstel en speciale tandpasta voor honden is de meest effectieve manier om de tandplak, die zich dagelijks ontwikkelt, te verwijderen.

 • Plaqueverwijdering voorkomt de vorming van tandsteen;
 • Om het tandenpoetsen bij je hond te laten werken, helpt het om het dier als pup al behoedzaam te laten wennen aan de tandenborstel;
 • Er zijn veel geschikte tandverzorgingsproducten voor honden op de markt;
See also:  Hoe Oud Kan Een Hond Worden?

Denk aan borstels met kleine en grote koppen, vingertandenborstels en zelfs ultrasone tandenborstels. Verschillende kauwproducten voor honden helpen ook bij de tandverzorging door tandplak te verwijderen. Ook diverse merken verkopen dieetvoer met stoffen die het calcium in de mondholte binden en zo tandsteen helpen voorkomen.

Hoe komt het dat een hond uit zijn bek stinkt?

Hond stinkt uit bek door gebitsproblemen: symptomen – De vieze geur uit de bek bij de hond komt in de meeste gevallen door bacteriën in de mond die een tandvleesontsteking of zelfs rotte tanden veroorzaken. Deze ontstekingen zijn zeer pijnlijk en zijn van invloed op het welzijn van uw hond. Andere symptomen van gebitsproblemen zijn:

 • chagrijnig gedrag 
 • minder speels
 • rood, bloedend of gezwollen tandvlees 
 • aan één kant van de bek kauwen
 • veel tandplak (witte stinkende pasta)
 • tandsteen (gele/bruine harde aanslag)

Is mondwater goed voor een hond?

Hoe Poets Je De Tanden Van Een HondVeel mensen gebruiken wel eens mondwater om de mond te reinigen en een frisse smaak te geven. Wat veel hondeneigenaren niet weten, is dat er ook mondwater voor honden bestaat. Dit hoeft niet gegorgeld te worden zoals bij mensen, maar wordt toegevoegd aan het drinkwater. Mondwater voor honden is dan ook niet giftig of schadelijk om door te slikken.

Mondwater kan de mondgezondheid van de hond aanzienlijk verbeteren en klachten voorkomen. Vijf verschillende mondwaters zijn er op dit moment beschikbaar. Wij rangschikken deze mondwaters in de onderstaande top 5.

Houd er rekening mee dat de beste resultaten worden behaald door ook handmatig tandsteen te (laten) verwijderen en de hond op een gezond dieet te zetten.

 • 1. Oxyfresh Pets mondwater Met stip op nummer 1 het mondwater van Oxyfresh Pets. Dit mondwater is vernieuwend in het gebruik van het zogenaamde Oxygene-complex en zink. Het Oxygene-complex werkt op basis van actief zuurstof en pakt effectief de schadelijke bacteriën aan, zonder dat het de algehele balans in de mond verstoort. nl

Dat is belangrijk, omdat veel mondwaters nog altijd op basis van stoffen werken die vrij agressief zijn en hierdoor meer kwaad dan goed doen op de lange termijn. Oxyfresh Pets mondwater gaat bovendien lang mee, omdat je per 250 ml drinkwater maar één theelepel Oxyfresh Pets mondwater hoeft toe te voegen. Het middel is bovendien volledig geur- en smaakloos, waardoor de hond het niet doorheeft.

 • 2. Best for Your Friend Dental mondwater Het Best for Your Friend Dental mondwater volgt op plek 2 met een prima mondwater voor de viervoeter. Het reinigt het gebit van de hond efficiënt, zonder dat het voor de hond opvalt dat er iets met het drinkwater is gebeurd.
 • 3. Beaphar mondwater Beaphar mondwater completeert de top 3 van deze lijst met een erg degelijk mondwater dat goed zijn werk doet. Het pakt tandplak aan en zorgt voor een frisse geur in de mond. Tegelijkertijd kan het zijn dat de hond doorheeft dat er iets door het drinkwater zit.

  Te bestellen op OxyfreshPets. Vanzelfsprekend is het mondwater volledig veilig voor honden. Voor het gebruik moet er 20 ml mondwater toegevoegd worden per halve liter drinkwater. Bij kritische drinkers kan dat problemen veroorzaken.

  Ook is de verpakking vrij klein.

 • 4. Tropiclean fresh breath hip + joint Op plek 4 volgt het mondwater van Tropiclean. Het mondwater beschermt het tandvlees en gaat de vorming van tandplak tegen, terwijl het mondwater geur- en smaakloos is. Ook claimt Tropiclean dat het mondwater de stevigheid van de heupen en gewrichten van de hond verbeterd door toevoeging van glucosamine.
 • 5. Aquadent Virbac Aquadent Virbac is een mondwater dat met name de vorming van tandplak tegengaat. Het geeft de hond bovendien een frisse geur uit de mond. Voor een effectieve werking dient er regelmatig 10 ml Aquadent toegevoegd te worden per 250 ml drinkwater.

Wat kost het reinigen van het gebit van een hond?

De kosten voor een gebitsreiniging bij honden liggen ongeveer tussen de €70 en de €200. Het bedrag is afhankelijk van welke gebitsproblemen een hond heeft en of een hond wel of niet onder narcose gaat. Vaak hebben honden problemen met het gebit. Vanaf dat ze een jaar of twee zijn treden er complicaties op.

Met name de honden, waarvan het baasje nooit aandacht heeft geschonken aan gebitsreiniging, zijn flink de klos. Niet weggepoetst tandplak wordt tandsteen. Niet weggepoetst tandsteen wordt een infectie en als er dan nog steeds geen actie wordt ondernomen vallen tanden uit en kunnen honden onderliggende, lichamelijke ziektes oplopen.

Een juiste en bedachtzame gebitsreiniging voor uw hond mag daarom nooit ontbreken.

Is Dentastix gezond?

Door dagelijks te kauwen op een Dentastix houdt je dier zijn tandvlees gezond tot op latere leeftijd. Wordt mijn hond niet te dik van Dentastix? Pedigree Dentastix bevatten niet zoveel calorieën, 82 per stick ongeveer. En ze zijn suikervrij.

Waarom tanden poetsen hond?

Als tandheelkundige dierenartsen raden wij aan om bij uw hond de tanden te poetsen. Door het tandenpoetsen voorkomt u, dat tandplak en tandsteen ontstaat en dat het gebit aangetast  wordt. Doordat bacteriën zich vasthechten aan de tanden en kiezen kan er tandplak ontstaan. 96 % van de dierenartsen adviseert tanden poetsen: maar een paar procent van de eigenaren poetst ook daadwerkelijk het gebit van hun huisdier! Tanden en kiezen verliezen. W e willen u er op wijzen dat een gezond gebit belangrijk is voor uw huisdier en dat u het ontstaan van tandplak en tandsteen kunt voorkomen. Het probleem van tandsteen is dat het slijmvlies bij de tanden en kiezen aangetast wordt en dat uw huisdier gebitselementen kan verliezen.

 • Deze tandplak zal gaan mineraliseren en zo ontstaat tandsteen;
 • Door deze vorming kan er een slijmvlies ontsteking ontstaan (gingivitis);
 • Helaas is een behandeling onder sedatie dan de enige methode om het probleem weer te verhelpen;

Door tandproblemen ontstekingen elders in het lichaam krijgen. Niet alleen kan uw hond of kat de tanden en kiezen verliezen. Een 2e gevolg die minder bekend is bij eigenaren, is dat bacteriën uit de mondholte elders in het lichaam ontstekingen kunnen geven.

Met name ontstekingen van de hartkleppen, nieren en lever zijn berucht. Uiteraard zijn dit zeer vervelende aandoeningen voor uw huisdier die beter voorkomen kunnen worden. Tandenpoetsen al op jonge leeftijd beginnen.

Het is belangrijk om uw pup vanaf jonge leeftijd al te laten wennen aan het tandenpoetsen. Als u bij uw hond begint met tandenpoetsen als ze tussen de 8 – 12 weken oud is dan zullen ze dit als een normale handeling beschouwen. In deze leeftijd zitten ze nog in de 1e socialisatiefase.

Deze fase wordt gekenmerkt door nieuwsgierigheid en ze zullen het poetsen zonder angst tegemoet zien. Als u pas begint na 12 weken dan zit de pup in de 2e socialisatiefase en zal de pup deze handeling met angst tegemoet zien en het tandenpoetsen niet waarderen.

Lees verder over deze socialisatiefasen. Welke tanden moet je poetsen? Hoe gaat het tandenpoetsen bij de hond? Tijdens het poetsen dient de buitenkant van de tanden en kiezen in de bovenkaak en met name de achterste kiezen goed gepoetst te worden. Poets elke dag: dan vergeet u het niet! Echter minstens 1 a 2 keer per week poetsen is vaak al voldoende om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. U hoeft de mond niet open te trekken, de lip op tillen is voldoende. De buitenkant van de tanden en kiezen van de onderkaak worden door de bovenkaakkiezen gepoetst en de binnenkant van de elementen worden door de tong gepoetst. Een vingertandenborstel. Onze mening als tandheelkundige dierenartsen is: dat het poetsen met een speciaal poetsdoekje gewikkeld om een vinger beter wordt geaccepteerd ! Tandenpoetsen van de hond met een gaasje om de vinger. Gebruik een gaasje met Vet Aquadent. Wij adviseren om Vet Aquadent op een speciaal poetsdoekje aan te brengen (zie foto rechts en hieronder). U kunt een scheutje Vet Aquadent op een gaasje aanbrengen, vervolgens poetst u de kiezen en tanden van uw hond. Het poetsen met een gaasje wordt door uw hond goed verdragen. u hoeft alleen de buitenkant van de tanden en poetsen te poetsen, de binnenzijde van de kiezen wordt gepoetst door de tong.

Waarmee kunt u poetsen? Een tandenborstel, een vingertandenborstel of een gaasje die om de vinger is gewikkeld. Een speciale tandenborstel van Virbac. De hoeveelheid Xylitol die een hond binnenkrijgt is dermate klein dat deze verwaarloosbaar is (lees verder over deze opmerking.

) Indien u geïnteresseerd bent in deze nieuwe manier van poetsen dan kunt u een proefverpakking van Vet Aquadent en een paar speciale poetsdoekjes bij ons in de kliniek komen ophalen. (zie foto hieronder) Speciale poetsdoekjes. We adviseren om poetsdoekjes te gebruiken die de combinatie in zich hebben om zacht te zijn maar die ook een zeer goed opnameniveau hebben. We gebruiken zelf poetsdoekjes van Hekasoft (10 cm lang en 5 cm breed). We wikkelen de doekjes om onze wijsvinger en poetsen daarna de tanden en kiezen van de hond.

Poets alleen de buitenkant, de binnenkant wordt door de tong gepoetst. Welke manier moet u kiezen? Het maakt ons niet uit welke manier uw voorkeur heeft ALS U MAAR HET GEBIT VAN UW HOND POETST !! Voor doen.

U kunt bij onze dierenkliniek een demonstratie krijgen hoe u de de tanden van uw hond moet poetsen. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u bij een van onze dierenartsen een afspraak maken. Ook tijdens de jaarlijkse controle zullen we aan het gebit aandacht besteden.

 1. Controle;
 2. Sommige honden laten het poetsen niet goed toe;
 3. Zeker bij honden met een aanleg voor tandplak en tandsteen is een regelmatige controle door de dierenarts en een eventuele professionele gebitsreiniging dan noodzakelijk;

Tijdens de jaarlijkse controle waarbij de vaccinatie gegeven wordt controleren we het gebit van uw hond. indien u wilt kunnen we ook een halfjaarlijkse gebitscontrole bij uw hond uitvoeren, net als uw tandarts bij uw eigen gebit elk haf jaar uitvoert. Als poetsen niet lukt.

Waar kan je Hondentandpasta kopen?

Hoe vaak moet een hond naar de tandarts?

Wanneer naar de honden tandarts? – Ondanks een goede gebitsverzorging ontstaat er vroeg of laat toch tandsteen. Honden waarbij het gebit dagelijks wordt schoongemaakt krijgen vaak vanaf het 10 e levensjaar tandsteen, herkenbaar aan een bruine tot zwarte aanslag.

Honden die nooit een gebitsreiniging krijgen ontwikkelen vanaf het 6 e tot 8 e levensjaar tandsteen. Wanneer er eenmaal tandsteen aanwezig is dan kan het snel gaan. Bacteriën kruipen in het tandvleesrandje en veroorzaken hier een ontsteking.

Voordat je het weet gaan tanden en kiezen los staan of vallen zelfs uit. Bovendien stinkt de hond enorm uit zijn bek. Het is aan te raden om regelmatig naar de hondentandarts te gaan. Deze bekijkt de conditie van het gebit. Wanneer de hond uit zijn bek stinkt of wanneer het tandvlees bij aanraking bloedt dan is het zeker aan te raden om de honden tandarts te bezoeken.

Wat kost het reinigen van het gebit van een hond?

De kosten voor een gebitsreiniging bij honden liggen ongeveer tussen de €70 en de €200. Het bedrag is afhankelijk van welke gebitsproblemen een hond heeft en of een hond wel of niet onder narcose gaat. Vaak hebben honden problemen met het gebit. Vanaf dat ze een jaar of twee zijn treden er complicaties op.

 1. Met name de honden, waarvan het baasje nooit aandacht heeft geschonken aan gebitsreiniging, zijn flink de klos;
 2. Niet weggepoetst tandplak wordt tandsteen;
 3. Niet weggepoetst tandsteen wordt een infectie en als er dan nog steeds geen actie wordt ondernomen vallen tanden uit en kunnen honden onderliggende, lichamelijke ziektes oplopen;

Een juiste en bedachtzame gebitsreiniging voor uw hond mag daarom nooit ontbreken.

Hoe vaak tanden poetsen puppy?

/ / Hoe poets ik de tanden van mijn hond? Tanden poetsen is de meest effectieve manier om tandplak te voorkomen. Een paar keer per week de tanden van je hond poetsen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hond zal eerst moeten leren dat het ok is dat jij dit doet. Wat heb je hiervoor nodig en hoe pak je het aan.

Waarom tanden poetsen hond?

Als tandheelkundige dierenartsen raden wij aan om bij uw hond de tanden te poetsen. Door het tandenpoetsen voorkomt u, dat tandplak en tandsteen ontstaat en dat het gebit aangetast  wordt. Doordat bacteriën zich vasthechten aan de tanden en kiezen kan er tandplak ontstaan. 96 % van de dierenartsen adviseert tanden poetsen: maar een paar procent van de eigenaren poetst ook daadwerkelijk het gebit van hun huisdier! Tanden en kiezen verliezen. W e willen u er op wijzen dat een gezond gebit belangrijk is voor uw huisdier en dat u het ontstaan van tandplak en tandsteen kunt voorkomen. Het probleem van tandsteen is dat het slijmvlies bij de tanden en kiezen aangetast wordt en dat uw huisdier gebitselementen kan verliezen.

Deze tandplak zal gaan mineraliseren en zo ontstaat tandsteen. Door deze vorming kan er een slijmvlies ontsteking ontstaan (gingivitis). Helaas is een behandeling onder sedatie dan de enige methode om het probleem weer te verhelpen.

Door tandproblemen ontstekingen elders in het lichaam krijgen. Niet alleen kan uw hond of kat de tanden en kiezen verliezen. Een 2e gevolg die minder bekend is bij eigenaren, is dat bacteriën uit de mondholte elders in het lichaam ontstekingen kunnen geven.

Met name ontstekingen van de hartkleppen, nieren en lever zijn berucht. Uiteraard zijn dit zeer vervelende aandoeningen voor uw huisdier die beter voorkomen kunnen worden. Tandenpoetsen al op jonge leeftijd beginnen.

Het is belangrijk om uw pup vanaf jonge leeftijd al te laten wennen aan het tandenpoetsen. Als u bij uw hond begint met tandenpoetsen als ze tussen de 8 – 12 weken oud is dan zullen ze dit als een normale handeling beschouwen. In deze leeftijd zitten ze nog in de 1e socialisatiefase.

Deze fase wordt gekenmerkt door nieuwsgierigheid en ze zullen het poetsen zonder angst tegemoet zien. Als u pas begint na 12 weken dan zit de pup in de 2e socialisatiefase en zal de pup deze handeling met angst tegemoet zien en het tandenpoetsen niet waarderen.

Lees verder over deze socialisatiefasen. Welke tanden moet je poetsen? Hoe gaat het tandenpoetsen bij de hond? Tijdens het poetsen dient de buitenkant van de tanden en kiezen in de bovenkaak en met name de achterste kiezen goed gepoetst te worden. Poets elke dag: dan vergeet u het niet! Echter minstens 1 a 2 keer per week poetsen is vaak al voldoende om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. U hoeft de mond niet open te trekken, de lip op tillen is voldoende. De buitenkant van de tanden en kiezen van de onderkaak worden door de bovenkaakkiezen gepoetst en de binnenkant van de elementen worden door de tong gepoetst. Een vingertandenborstel. Onze mening als tandheelkundige dierenartsen is: dat het poetsen met een speciaal poetsdoekje gewikkeld om een vinger beter wordt geaccepteerd ! Tandenpoetsen van de hond met een gaasje om de vinger. Gebruik een gaasje met Vet Aquadent. Wij adviseren om Vet Aquadent op een speciaal poetsdoekje aan te brengen (zie foto rechts en hieronder). U kunt een scheutje Vet Aquadent op een gaasje aanbrengen, vervolgens poetst u de kiezen en tanden van uw hond. Het poetsen met een gaasje wordt door uw hond goed verdragen. u hoeft alleen de buitenkant van de tanden en poetsen te poetsen, de binnenzijde van de kiezen wordt gepoetst door de tong.

 1. Waarmee kunt u poetsen? Een tandenborstel, een vingertandenborstel of een gaasje die om de vinger is gewikkeld;
 2. Een speciale tandenborstel van Virbac;
 3. De hoeveelheid Xylitol die een hond binnenkrijgt is dermate klein dat deze verwaarloosbaar is (lees verder over deze opmerking;

) Indien u geïnteresseerd bent in deze nieuwe manier van poetsen dan kunt u een proefverpakking van Vet Aquadent en een paar speciale poetsdoekjes bij ons in de kliniek komen ophalen. (zie foto hieronder) Speciale poetsdoekjes. We adviseren om poetsdoekjes te gebruiken die de combinatie in zich hebben om zacht te zijn maar die ook een zeer goed opnameniveau hebben. We gebruiken zelf poetsdoekjes van Hekasoft (10 cm lang en 5 cm breed). We wikkelen de doekjes om onze wijsvinger en poetsen daarna de tanden en kiezen van de hond.

Poets alleen de buitenkant, de binnenkant wordt door de tong gepoetst. Welke manier moet u kiezen? Het maakt ons niet uit welke manier uw voorkeur heeft ALS U MAAR HET GEBIT VAN UW HOND POETST !! Voor doen.

U kunt bij onze dierenkliniek een demonstratie krijgen hoe u de de tanden van uw hond moet poetsen. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u bij een van onze dierenartsen een afspraak maken. Ook tijdens de jaarlijkse controle zullen we aan het gebit aandacht besteden.

 • Controle;
 • Sommige honden laten het poetsen niet goed toe;
 • Zeker bij honden met een aanleg voor tandplak en tandsteen is een regelmatige controle door de dierenarts en een eventuele professionele gebitsreiniging dan noodzakelijk;

Tijdens de jaarlijkse controle waarbij de vaccinatie gegeven wordt controleren we het gebit van uw hond. indien u wilt kunnen we ook een halfjaarlijkse gebitscontrole bij uw hond uitvoeren, net als uw tandarts bij uw eigen gebit elk haf jaar uitvoert. Als poetsen niet lukt.