Hoe Vaak Anti Vlooienmiddel Hond?

Hoe Vaak Anti Vlooienmiddel Hond
Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond.

Hoe vaak hond Vlooienmiddel?

Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!.

Hoe vaak mag je ontvlooien?

Hoe vaak katten ontvlooien?  – Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel,  maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt. Check daarom altijd goed het bestrijdings- en/of preventiemiddel en overleg indien nodig met je dierenarts.

Hoe vaak ontvlooien en ontwormen hond?

Vaccineren, ontwormen en ontvlooien Er komt ongetwijfeld veel informatie op u af over vaccineren, ontwormen en ontvlooien. Het is goed om te beseffen dat dit állemaal erg belangrijk is voor uw hond. Met een goed schema kunt u heel veel ziekten voorkomen. Vaccineren : Tijdens de dracht en via de melk krijgt de pup veel afweerstoffen binnen van zijn moeder. Echter, na enkele weken daalt het gehalte aan afweerstoffen in het bloed snel. Vanaf dan moet de pup zelf afweerstoffen gaan aanmaken om zich te weren tegen infecties. Het is belangrijk om uw hond te vaccineren tegen meerdere ziekten. Wij adviseren het volgende schema:.

 • 6 weken oud : puppy vaccinatie (Puppy-DP)
 • 9 weken oud : ziekte van Weil en Parvo (Parvo-C + L4) en de Besmettelijke Hoest / Kennelhoest (KC) 
 • 12 weken oud : grote cocktail (DHP-L4)

Hierna dient de vaccinatie jaarlijks (rond de verjaardag van uw hond) herhaald te worden. Besmettelijke hoest / Kennelhoest kan veroorzaakt worden door meerdere kiemen. Het is mogelijk om tegen de bacterie (Bordetella) en het virus (Para-influenza) die kennelhoest veroorzaken te enten met een neusdruppel. Dit wordt niet standaard gedaan, maar is aan te raden wanneer uw hond naar een pension, puppycursus of shows gaat.

 1. De meeste pensions stellen deze enting verplicht;
 2. Vraag altijd aan de pensionhouder welke vaccinaties in zijn/haar pension verplicht zijn;
 3. De neusenting tegen Kennelhoest kan bij de hond samen met de basisvaccinatie gegeven worden op 9 of 12 weken leeftijd;

Ook deze enting dient daarna jaarlijks te worden herhaald. Wanneer u met uw hond op reis gaat naar het buitenland, dan is ook de vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig. Het dier moet in het buitenland ook gechipt en in het bezit zijn van een paspoort.

 1. Zie voor meer informatie “met uw hond naar het buitenland”;
 2. Titeren op antistoffen: Het is mogelijk om na vaccinatie het bloed van uw hond te onderzoeken op antistoffen, veelal het zogenaamde “titeren” genoemd;

Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat uw hond voldoende afweerstoffen heeft opgebouwd na de vaccinatie (dus dat het vaccin aangeslagen is/gewerkt heeft). Daarnaast hoef je bij voldoende antistoffen enkele jaren (afhankelijk van de uitslag)  niet te enten tegen de ziektes die als voldoende getest zijn.

Deze Vaccicheck kunt u bij ons op de praktijk uit laten voeren. Het is mogelijk voor 3 virale ziektes (Distemper, Hepatitis en Parvo) te titeren. Het is niet mogelijk om te titeren voor de bacteriële ziekte Leptospirose (ziekte van Weil).

Daarom adviseren wij om deze enting jaarlijks te blijven geven. Leptospirose komt in Nederland zeer geregeld voor. Ook de Kennelhoestenting, verplicht bij bezoek aan het pension, zit niet in de Vaccicheck. Daarnaast blijft de 3-jaarlijkse Hondsdolheidenting (Rabiës) verplicht indien u met uw dier over de grens wilt reizen. Ontwormen: Reeds in de baarmoeder en bij het drinken bij de moeder kunnen pups besmet raken met wormen. Ook komen wormeitjes en -larven overal in de omgeving voor. U kunt daarom nagenoeg niet voorkomen dat uw pup met wormen wordt besmet. Wormen leven, na een migratie door het gehele lichaam in het maag-darmstelsel van uw hond en scheiden daar elke dag duizenden eitjes uit.

 1. Daarnaast komen er ook steeds vaker besmettingen voor met longwormen (Franse hartworm);
 2. Niet alleen uw hond kan heel ziek van worden van wormen, sommige van deze wormen zijn ook gevaarlijk voor de mens, in het bijzonder voor kinderen;

Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.

Ontwormen kan het beste gebeuren met een tabletje of orale pasta. Wanneer u uw pup dit vroeg aanleert, gaat dit meestal zeer goed. Een alternatief is het ontwormen door middel van een pipetje in de nek. Vraag uw dierenarts om advies bij de keuze van uw ontwormmiddel.

Er bestaat ook de mogelijkheid om te testen of uw dier besmet is met wormen. Dit kan met rechtstreeks ontlastingsonderzoek, maar beter is het om dit via de IP-Check uit te voeren. Dit is een testkit die u bij ons kunt afnemen, waar er op een zeer doeltreffende manier gezocht wordt naar schadelijke wormen.

 1. Ontvlooien: Vlooien zijn uitwendige parasieten die leven op de huid van uw hond;
 2. Besef dat slechts een fractie (ca;
 3. 10%) van de vlooien óp de hond leeft, de rest bevindt zich in de omgeving, uw huis dus! Vlooien kunnen ernstige jeuk en allergie veroorzaken, waarbij de hond zich tot bloedens toe open kan krabben, likken en bijten;

De vlo is tevens een overdrager van vele vervelende ziekten. Zo is het de tussengastheer van de hondenlintworm. Bij heel ernstige vlooieninfecties kan uw hond bloedarmoede krijgen. De conclusie is duidelijk: voorkom vlooien. Hoe vaak u moet ontvlooien is afhankelijk van het gekozen product.

Hoeveel tijd tussen ontvlooien?

Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Hoe vaak pipetje?

Vlooien bij honden voorkomen – Er zijn verschillende manieren om vlooien bij uw hond te voorkomen. Door middel van deze preventie is de kans op een vlooienbesemtting veel kleiner. Als er de vlooien uw hond eenmaal gevonden hebben, is ontvlooiing nodig. De meest voorkomende manieren van vlooienpreventie zijn: 

 • een vlooienpipet
 • een vlooienband
 • antivlooienmiddel (tablet)

Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond. Lees verder: vlooienpipet hond over de toepassing van een pipet. Een andere manier is maandelijks een tablet te geven aan uw hond. Ook zijn er vlooienbanden: een veilige vlooienband beschermt uw hond gedurende zeven tot acht maanden tegen vlooien en teken.

Lees ook: vlooien, teken en maden Vergeet niet dat vlooien geen seizoensgebonden probleem zijn. Juist in de winter is het belangrijk om te behandelen tegen vlooien, omdat de kachel dan opgestookt wordt.

Door deze hogere temperatuur wordt het huis een ideale leefomgeving voor de vlo  en ligt een vlooienplaag op de loer. Overleg met uw dierenarts wat de beste optie is voor uw hond.

Hoe snel gaan vlooien dood na pipet?

Wat kunnen we eraan doen? – Voor een doeltreffende vlooienbestrijding dient een volledig vlooienbestrijdingsplan te worden uitgewerkt. Belangrijk is dat zowel het probleem op het dier als in de omgeving wordt aangepakt. Wanneer men uitsluitend het dier behandelt, blijven eitjes, larven en cocons in de omgeving doorgroeien.

 • Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen ( 98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood). Hiermee bereikt de vlo ook niet het stadium, waarin eitjes gelegd worden en wordt indirect een vlooienbesmetting in huis ook tegen gegaan.
 • Frontline spuitbus: Dit middel wordt door het goed bespuiten van de vacht van hond of kat aangebracht. Frontline doodt de vlooien binnen 24 uur. Frontline spray kan gebruikt worden vanaf de 2e levensdag van pup of kitten.
 • Advocate: Voor honden die lijden aan, of risico lopen op, gemengde parasitaire infecties: Voor de preventie en behandeling van vlooienbesmetting (Ctenocephalides felis), voor de behandeling van oormijtinfestatie (Otodectes cynotis), schurft veroorzaakt door Sarcoptes scabiei var. canis, demodicosis veroorzaakt door Demodex canis, voor de preventie van hartworm (L3 en L4 larven van Dirofilaria immitis) en voor de behandeling van infecties met gastro-intestinale nematoden (L4 larven, onvolgroeide en volwassen stadia van Toxocara canis, Ancylostoma caninum en Uncinaria stenocephala, volwassen Toxascaris leonina en Trichuris vulpis). Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis
 • Stronghold De toedieningsvorm van stronghold is te vergelijken met advantage en frontline pipetten alleen de werking is veel breder het werkt namelijk ook tegen: •volwassen vlooien •vlooien eieren •oormijt •spoelwormen •haakwormen •hartworm Het mag al vanaf 6 weken leeftijd gebruikt worden.

Voor bestrijding van de vlooien in het huis hebben wij Mand- en tapijtspray. Dit doodt zowel de volwassen vlooien, als de eitjes en larfjes. Dit laatste is het meest van belang bij het tegen gaan van een vlooienbesmetting. Voor bestrijding van de vlooien op het dier zijn er ook nog steeds vlooienbanden, vlooienpoeder en dergelijke.

 1. Het probleem in de omgeving is vaak groter dan men vermoedt;
 2. Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen;
 3. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn;
See also:  Waarom Loopt Een Hond Weg?

Deze hebben als nadeel ten opzichte van de genoemde moderne middelen dat ze veel trager werken en de vlo pas doden nadat deze bloed gezogen en eitjes gelegd heeft. Bij alle traagwerkende middelen tegen volwassen vlooien is combinatie met Program of met een bestrijdingsmiddel in het huis altijd noodzakelijk.

Bij een juist gebruik zijn alle genoemde middelen veilig, Frontline mag al in het nest gebruikt worden, Advantage vanaf 8 weken en Program vanaf 6 weken leeftijd. Welke keuze u maakt uit de beschikbare vlooienbestrijdingsmiddelen hangt af van de huiselijke situatie en van uw persoonlijke voorkeur.

Aarzelt u niet hierover ons advies te vragen. Zowel de dierenartsen als de assistentes kunnen u informeren.

.

Wat is het beste middel tegen vlooien bij honden?

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Frontline – Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen.

 1. Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken;
 2. Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen;
 3. Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline;

De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond. .

Kan ontwormen en ontvlooien tegelijk hond?

Je hond ontwormen en ontvlooien tegelijk – De meeste baasjes kiezen ervoor om hun hond tegelijk te ontwormen en te ontvlooien. Zo hoeven ze hun viervoeter niet nodeloos ‘lastig te vallen’ met pilletjes of pasta’s, en is de kans kleiner dat ze de behandeling vergeten.

Wat eerst ontwormen of ontvlooien?

Kan ontwormen en ontvlooien van de kat tegelijk? – Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Als de larve een volwassen vlo is geworden en uw kat deze binnenkrijgt, kan hij of zij ook besmet worden met lintworm.

Welke maanden zijn er vlooien?

Moet ik mijn hond ‘s winters ook tegen vlooien behandelen? – Het is een algemene misvatting onder hondenbaasjes dat vlooien alleen ‘s zomers een probleem zijn. Volwassen vlooien verblijven graag in een warme omgeving. In de wintermaanden betekent dat dat ze binnenshuis overleven.

 1. Je behandelt je hond dus het beste het hele jaar door tegen vlooien – niet alleen in de warmere maanden;
 2. Je kunt vlooieneitjes, larven en poppen zelfs het hele jaar door aantreffen in je huis;
 3. In het popstadium kunnen ze meerdere maanden inactief blijven;

Je beseft dus misschien niet dat je vlooien in huis hebt tot je de verwarming aanzet en ze beginnen uit te komen. Als ze dan op je hond springen omdat die niet beschermd is, kun je er plotseling achter komen dat je een vlooienplaag hebt..

Hoe weet je of een hond vlooien heeft?

Controleren op vlooien: de vlooiencheck – Een hond met vlooien heeft jeuk. De oorzaak van deze jeuk is het speeksel wat een vlo achterlaat tijdens de beet. Wanneer jouw hond veel krabt en op zijn vacht gaat bijten is het daarom raadzaam om te checken of je hond vlooien heeft.

Hoe vaak moet je Frontline gebruiken?

Los van de hinder die vlooien bij je huisdier veroorzaken, kunnen vlooien ook lintwormen overbrengen (want een deel van deze levenscyclus speelt zich af in de vlooien), de kattenkrabziekte veroorzaken en huidontstekingen veroorzaken wanneer de huid beschadigd is door het krabben.

 1. Ook kunnen hevige vlooienbesmettingen bij puppy’s en kittens zorgen voor bloedarmoede;
 2. Huisdieren die een vlooienallergie hebben, ervaren op hun beurt ernstige jeuk en irritatie, zelfs met een klein aantal vlooien Je kunt je kitten ontvlooien als hij 1 kilo weegt en minimaal 8 weken is;

Ontvlooien van je pup doe je bij 2 kilo en minimaal 8 weken. Teken veroorzaken jeuk en irritatie rondom de plek van aanhechting. Teken voeden zich met het bloed van de gastheer en bij ernstige besmettingen kan dit leiden tot bloedarmoede. Teken zijn na muggen de grootste overbrengers van ziektes op dier of mens.

 1. Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen;
 2. Frontline Combo en Frontline Spot On werken door contact;
 3. Dit betekent dat vlooien en teken die in contact komen met de behandelde huid van je huisdier, doodgaan;

Voordat ze doodgaan, kunnen ze je huisdier bijten of zich aanhechten. Teken zijn uitwendige parasieten en lid van de arachnide-familie (spinachtigen/geleedpotigen). Zij kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Vlooien zijn ook uitwendige parasieten, maar behoren tot de familie van de insecten.

 1. Vlooien kunnen allergieën veroorzaken en ziektes overbrengen zoals de kattenkrabziekte en lintwormen;
 2. Ook mensen kunnen besmet raken met de lintworm wanneer zij per ongeluk een besmette vlo binnen krijgen;

Frontline Combo en Frontline Spot On bevatten de werkzame stof fipronil. Nadat het product is toegediend, verspreidt dit zich over de huid van je hond of kat. Vlooien en teken die in contact komen met de huid worden gedood. Frontline Combo bevat ook (S)-methopreen.

 1. Daardoor worden niet alleen vlooien en teken uitgeschakeld, maar wordt ook de vorming van nieuwe poppen tegengegaan;
 2. Je kunt het beste dagelijks controleren op vlooien en teken, zeker nadat je huisdier buiten is geweest;

Vlooien kunnen gemakkelijk buitenshuis overleven, vooral gedurende de warmere maanden. Teken komen het meest voor in bosrijke gebieden, parken of hoog gras dus is het belangrijk om je huisdier te controleren als hij daar is geweest. Na behandeling moet je 48 uur wachten voordat je je huisdier kunt wassen.

 1. Het wassen en baden van je huisdier voor de behandeling heeft geen invloed op de effectiviteit van het product, zolang de vacht en huid van je huisdier helemaal droog is;
 2. Omdat je zeker wilt weten dat de huid helemaal droog is raden we aan om de dag voor de behandeling ook niet te wassen;

De onvolwassen stadia van de vlo, vooral de poppen, kunnen langere tijd overleven, soms wel tot een jaar lang binnenshuis. De poppen komen onder de juiste omstandigheden uit en de volwassen vlo kan dan op je huisdier springen. Teken komen niet vaak binnenshuis voor, maar kunnen maandenlang buiten overleven terwijl ze wachten op een geschikte gastheer.

 1. Eenmaal vastgehecht op een onbehandeld dier, kunnen teken tot wel 10 dagen bloed zuigen;
 2. De plek van toediening moet volledig zijn opgedroogd;
 3. Het is aan te raden om in de vroege avond te behandelen en niet overdag;

Ook is slapen met een pas behandeld dier niet aan te raden. Vlooien kunnen ook mensen bijten (meestal rondom de enkels) en in sommige gevallen leidt dit tot allergische reacties. Teken kunnen ook mensen bijten en mogelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Je doet er dus goed aan om na een wandeling niet alleen je huisdier te controleren op vlooien en teken, maar ook jezelf.

 1. Als gebruik plaatsvindt volgens de bijsluiter, zijn Frontline-producten veilig om te gebruiken voor zowel mens als dier;
 2. Vermijd contact met de vloeistof via de vingers;
 3. Mocht dit toch gebeuren, was dan je handen met zeep en water;

Behandel alle honden elke 4 tot 8 weken gedurende het hele jaar. Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Als je nog steeds vlooien ziet op je hond of kat na behandeling, zou je kunnen denken dat Frontline niet werkt. Dit is echter niet het geval. De vlooien die je ziet op je dier vormen een klein gedeelte van het probleem.

Zo’n 95% van de vlooiencyclus (eieren, larven en poppen) speelt zich af in de omgeving van je huisdier. Nieuwe vlooien kunnen op elk moment op je dier springen. Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.

 1. Ja;
 2. Met de centrale verwarming aan in huis, kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen;
 3. Het is aan te raden om je huisdier te beschermen als je naar het buitenland reist;
 4. Het is afhankelijk van waar je naar toe gaat, waartegen je je huisdier moet beschermen;

Controleer je hond of kat regelmatig op teken en verwijder de teek als je er één ziet. Check ook voordat je teruggaat of je huisdier beschermd is, zodat je geen buitenlandse tekensoorten meeneemt naar huis. Voor meer informatie over tekenrisico’s kijk je op de website:  www.

fleatickrisk. com Elke 4 weken. Teken zijn ook actief in de wat koudere maanden, dus het hele jaar door behandelen is belangrijk. Frontline-producten weren teken niet af, maar doden ze doorgaans binnen 48 uur.

Het kan zijn dat je dus toch nog een teek aantreft op je huisdier na de behandeling. Dode teken vallen vaak vanzelf van het dier af, maar toch kan er een teek of een deel ervan achterblijven. Dit kan voor irritatie, jeuk of een ontsteking zorgen. Haal deze resten daarom zo snel mogelijk van je huisdier af.

 • Behandel al je huisdieren met een geschikt middel: elke 4 weken en tenminste 3 maanden achter elkaar.
 • Gebruik bij ernstige besmettingen eerst een omgevingsspray met een Insect Growth Regulator erin.
 • Stofzuig vaker dan gebruikelijk.
 • Laat je behandelde huisdier overal in huis toe, zo functioneert hij als een soort levende stofzuiger die nieuwe vlooien doodt voordat ze eitjes kunnen leggen.
 • Was alles waar je huisdier op ligt op tenminste 60 °C, zodat de eitjes en larven worden gedood.
See also:  Hoe Lang Hond Loops?

Nee. Zelfs een klein aantal vlooien op je huisdier kan al snel een vlooienbesmetting veroorzaken (één volwassen vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen). Zelfs een huisdier dat slechts zelden naar buiten gaat, kan besmet raken. Het is daarom belangrijk ook deze huisdieren preventief te behandelen.

Een vlo die in aanraking komt met fipronil wordt, voordat hij doodgaat, hyperactief en kan je huisdier irriteren. Het krabben kan ook veroorzaakt worden door een ander probleem, bijvoorbeeld een huidaandoening.

Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts. Frontline Combo heeft een werkzame stof die Frontline Spot On niet bevat: (S)-methopreen. Deze stof verhindert de ontwikkeling van vlooieneitjes, -larven en -poppen. In Frontline Spot On zit enkel fipronil. Deze stof doodt alleen volwassen parasieten op je huisdier.

Frontline Combo bevat beide stoffen en heeft naast de werking op je huisdier ook een werking in de omgeving. Ja. Sommige huisdieren wassen zichzelf vaker dan anderen en daardoor is het mogelijk om verschil in het aantal vlooien te zien.

Als je slechts één dier behandelt, kunnen reeds in de omgeving aanwezige eitjes, larven en poppen ook voor een besmetting zorgen bij de andere dieren. Zodra je de haren opzij hebt geduwd (tussen de schouderbladen), zodat de huid goed zichtbaar is, is het geen probleem om de pipet deels tussen de schouderbladen en deels boven de schouderbladen (2 of 3 cm verder richting de kop) te verspreiden over de huid.

 1. Bij katten kun je het product zelfs beter ruim voor de schouderbladen aanbrengen;
 2. Het is belangrijk dat je het product niet toedient op een plek waar je huisdier het op kan likken, bijvoorbeeld op de rug of bij de staart;

In principe kan elke kat behandeld worden met 1 pipet, maar neem contact met ons op als je kat zwaarder is dan 8 kilo. Bij honden die zwaarder zijn dan 60 kilo, heb je meerdere Frontline pipetten nodig. Gebruik voor honden met een lichaamsgewicht tussen 60 en 80 kilo 1 pipet Frontline Combo Hond XL en 1 pipet Frontline Combo Hond M.

 1. Als je te weinig toedient, dan kan de werkzame stof zich niet overal over het lichaam verspreiden, waardoor het voorkomt dat je hond of kat nog steeds last kan hebben van vlooien en of teken;
 2. Nee;
 3. Het is wel van belang om alle huisdieren in je huishouden te behandelen, het beste tegelijkertijd;

Onbehandelde huisdieren kunnen vlooien en teken oplopen, waardoor alsnog een vlooienbesmetting binnenshuis kan ontstaan. Elk huisdier krijgt in zijn leven weleens te maken met vlooien. Een groot deel van de baasjes heeft alleen niet door dat hun huisdier besmet is.

 1. Honden en katten kunnen vlooien oplopen in de tuin, het park of in een besmet huis;
 2. Signalen van een vlooienbesmetting zijn onder andere (meer dan gewoon) bijten of krabben, geïrriteerde huid of haarverlies;

Vlooien of vlooienpoepjes kun je ook aantreffen op of in de vacht van je huisdier. Ja. Frontline Combo en Frontline Spot On kunnen gebruikt worden voor elk ras..

Hoe lang hond niet wassen na Vlooiendruppels?

Waarom blijven er vlooien zichtbaar bij mijn huisdier? – Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw huisdier niet van de vlooien af komt. Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen:

 • Behandel alle dieren in huis tegelijk, met name ook de katten die buiten komen. Dus ook de dieren die niet besmet zijn!
 • Herhaal de behandeling midddels een pipet in de nek elke maand. Bij een ernstige besmetting, of een vlooienallergie bij uw huisdier, is het zelfs aan te raden om de behandeling reeds na 3 weken te herhalen.
 • Was uw huisdier NIET vlak voor of na de vlooienbehandeling. Veel eigenaren hebben de neiging hun hond eerst goed te wassen om de vlooien weg te krijgen. Als men daarna een pipet toedient werkt deze NIET. Het middel verspreidt zich via de vetlaag van de huid en deze heeft u met het wassen letterlijk om zeep geholpen. Stel het wassen uit tot minimaal 2 dagen voor of na de behandeling
 • Reinig de omgeving zeer grondig door dagelijks te stofzuigen, en dekens en mandjes te wassen en gebruik een omgevingsspray mits u geen kleine kinderen in huis heeft.
 • Gebruik een effectief middel dat geschikt is voor het gewicht van uw huisdier. Er zijn veel middelen verkrijgbaar op de markt die lang niet allemaal effectief zijn. Ook denken we dat vlooien resistentie aan het ontwikkelen zijn tegen bepaalde middelen. Hierdoor zijn middelen die voorheen zeer goed waren, nu mogelijk niet afdoende. Het is daarom raadzaam wanneer u bovenstaande adviezen reeds heeft opgevolgd en u toch vlooien blijft zien, over te schakelen naar een ander middel.
 • Wist u dat er voor katten een halfjaarlijkse injectie bestaat die zeer effectief is? Zeker bij een vlooienallergie is dit raadzaam om besmetting en huidklachten te voorkomen. NB: Wanneer uw kat al vlooien heeft zullen deze eerst met een ander middel erbij gedood moeten worden.
 • Tot slot: Hou vol! Het kan wel 3 tot 4 maanden duren om van een ernstige vlooienbesmetting verlost te raken. Heeft u al van alles geprobeerd en blijft u vlooien zien? Kom dan langs voor advies. Mogelijk ontdekken wij de hiaten in uw behandeling en kunnen we u een advies op maat geven voor uw situatie.

Hoe lang hond niet aaien na ontvlooien?

Pas op met vlooiendruppels bij hond of kat: ‘Blijf vanwege giftige stoffen minimaal 24 uur weg van het huisdier’.

Wat is beter vlooienband of druppels hond?

De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien.

Hoe vaak moet je Frontline gebruiken?

Los van de hinder die vlooien bij je huisdier veroorzaken, kunnen vlooien ook lintwormen overbrengen (want een deel van deze levenscyclus speelt zich af in de vlooien), de kattenkrabziekte veroorzaken en huidontstekingen veroorzaken wanneer de huid beschadigd is door het krabben.

Ook kunnen hevige vlooienbesmettingen bij puppy’s en kittens zorgen voor bloedarmoede. Huisdieren die een vlooienallergie hebben, ervaren op hun beurt ernstige jeuk en irritatie, zelfs met een klein aantal vlooien Je kunt je kitten ontvlooien als hij 1 kilo weegt en minimaal 8 weken is.

Ontvlooien van je pup doe je bij 2 kilo en minimaal 8 weken. Teken veroorzaken jeuk en irritatie rondom de plek van aanhechting. Teken voeden zich met het bloed van de gastheer en bij ernstige besmettingen kan dit leiden tot bloedarmoede. Teken zijn na muggen de grootste overbrengers van ziektes op dier of mens.

Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Frontline Combo en Frontline Spot On werken door contact. Dit betekent dat vlooien en teken die in contact komen met de behandelde huid van je huisdier, doodgaan.

Voordat ze doodgaan, kunnen ze je huisdier bijten of zich aanhechten. Teken zijn uitwendige parasieten en lid van de arachnide-familie (spinachtigen/geleedpotigen). Zij kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Vlooien zijn ook uitwendige parasieten, maar behoren tot de familie van de insecten.

Vlooien kunnen allergieën veroorzaken en ziektes overbrengen zoals de kattenkrabziekte en lintwormen. Ook mensen kunnen besmet raken met de lintworm wanneer zij per ongeluk een besmette vlo binnen krijgen.

Frontline Combo en Frontline Spot On bevatten de werkzame stof fipronil. Nadat het product is toegediend, verspreidt dit zich over de huid van je hond of kat. Vlooien en teken die in contact komen met de huid worden gedood. Frontline Combo bevat ook (S)-methopreen.

Daardoor worden niet alleen vlooien en teken uitgeschakeld, maar wordt ook de vorming van nieuwe poppen tegengegaan. Je kunt het beste dagelijks controleren op vlooien en teken, zeker nadat je huisdier buiten is geweest.

Vlooien kunnen gemakkelijk buitenshuis overleven, vooral gedurende de warmere maanden. Teken komen het meest voor in bosrijke gebieden, parken of hoog gras dus is het belangrijk om je huisdier te controleren als hij daar is geweest. Na behandeling moet je 48 uur wachten voordat je je huisdier kunt wassen.

See also:  Hoe Vaak Mag Je Een Hond Wassen?

Het wassen en baden van je huisdier voor de behandeling heeft geen invloed op de effectiviteit van het product, zolang de vacht en huid van je huisdier helemaal droog is. Omdat je zeker wilt weten dat de huid helemaal droog is raden we aan om de dag voor de behandeling ook niet te wassen.

De onvolwassen stadia van de vlo, vooral de poppen, kunnen langere tijd overleven, soms wel tot een jaar lang binnenshuis. De poppen komen onder de juiste omstandigheden uit en de volwassen vlo kan dan op je huisdier springen. Teken komen niet vaak binnenshuis voor, maar kunnen maandenlang buiten overleven terwijl ze wachten op een geschikte gastheer.

 1. Eenmaal vastgehecht op een onbehandeld dier, kunnen teken tot wel 10 dagen bloed zuigen;
 2. De plek van toediening moet volledig zijn opgedroogd;
 3. Het is aan te raden om in de vroege avond te behandelen en niet overdag;

Ook is slapen met een pas behandeld dier niet aan te raden. Vlooien kunnen ook mensen bijten (meestal rondom de enkels) en in sommige gevallen leidt dit tot allergische reacties. Teken kunnen ook mensen bijten en mogelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Je doet er dus goed aan om na een wandeling niet alleen je huisdier te controleren op vlooien en teken, maar ook jezelf.

Als gebruik plaatsvindt volgens de bijsluiter, zijn Frontline-producten veilig om te gebruiken voor zowel mens als dier. Vermijd contact met de vloeistof via de vingers. Mocht dit toch gebeuren, was dan je handen met zeep en water.

Behandel alle honden elke 4 tot 8 weken gedurende het hele jaar. Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Als je nog steeds vlooien ziet op je hond of kat na behandeling, zou je kunnen denken dat Frontline niet werkt. Dit is echter niet het geval. De vlooien die je ziet op je dier vormen een klein gedeelte van het probleem.

Zo’n 95% van de vlooiencyclus (eieren, larven en poppen) speelt zich af in de omgeving van je huisdier. Nieuwe vlooien kunnen op elk moment op je dier springen. Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.

Ja. Met de centrale verwarming aan in huis, kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen. Het is aan te raden om je huisdier te beschermen als je naar het buitenland reist. Het is afhankelijk van waar je naar toe gaat, waartegen je je huisdier moet beschermen.

Controleer je hond of kat regelmatig op teken en verwijder de teek als je er één ziet. Check ook voordat je teruggaat of je huisdier beschermd is, zodat je geen buitenlandse tekensoorten meeneemt naar huis. Voor meer informatie over tekenrisico’s kijk je op de website:  www.

 • fleatickrisk;
 • com Elke 4 weken;
 • Teken zijn ook actief in de wat koudere maanden, dus het hele jaar door behandelen is belangrijk;
 • Frontline-producten weren teken niet af, maar doden ze doorgaans binnen 48 uur;

Het kan zijn dat je dus toch nog een teek aantreft op je huisdier na de behandeling. Dode teken vallen vaak vanzelf van het dier af, maar toch kan er een teek of een deel ervan achterblijven. Dit kan voor irritatie, jeuk of een ontsteking zorgen. Haal deze resten daarom zo snel mogelijk van je huisdier af.

 • Behandel al je huisdieren met een geschikt middel: elke 4 weken en tenminste 3 maanden achter elkaar.
 • Gebruik bij ernstige besmettingen eerst een omgevingsspray met een Insect Growth Regulator erin.
 • Stofzuig vaker dan gebruikelijk.
 • Laat je behandelde huisdier overal in huis toe, zo functioneert hij als een soort levende stofzuiger die nieuwe vlooien doodt voordat ze eitjes kunnen leggen.
 • Was alles waar je huisdier op ligt op tenminste 60 °C, zodat de eitjes en larven worden gedood.

Nee. Zelfs een klein aantal vlooien op je huisdier kan al snel een vlooienbesmetting veroorzaken (één volwassen vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen). Zelfs een huisdier dat slechts zelden naar buiten gaat, kan besmet raken. Het is daarom belangrijk ook deze huisdieren preventief te behandelen.

Een vlo die in aanraking komt met fipronil wordt, voordat hij doodgaat, hyperactief en kan je huisdier irriteren. Het krabben kan ook veroorzaakt worden door een ander probleem, bijvoorbeeld een huidaandoening.

Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts. Frontline Combo heeft een werkzame stof die Frontline Spot On niet bevat: (S)-methopreen. Deze stof verhindert de ontwikkeling van vlooieneitjes, -larven en -poppen. In Frontline Spot On zit enkel fipronil. Deze stof doodt alleen volwassen parasieten op je huisdier.

Frontline Combo bevat beide stoffen en heeft naast de werking op je huisdier ook een werking in de omgeving. Ja. Sommige huisdieren wassen zichzelf vaker dan anderen en daardoor is het mogelijk om verschil in het aantal vlooien te zien.

Als je slechts één dier behandelt, kunnen reeds in de omgeving aanwezige eitjes, larven en poppen ook voor een besmetting zorgen bij de andere dieren. Zodra je de haren opzij hebt geduwd (tussen de schouderbladen), zodat de huid goed zichtbaar is, is het geen probleem om de pipet deels tussen de schouderbladen en deels boven de schouderbladen (2 of 3 cm verder richting de kop) te verspreiden over de huid.

Bij katten kun je het product zelfs beter ruim voor de schouderbladen aanbrengen. Het is belangrijk dat je het product niet toedient op een plek waar je huisdier het op kan likken, bijvoorbeeld op de rug of bij de staart.

In principe kan elke kat behandeld worden met 1 pipet, maar neem contact met ons op als je kat zwaarder is dan 8 kilo. Bij honden die zwaarder zijn dan 60 kilo, heb je meerdere Frontline pipetten nodig. Gebruik voor honden met een lichaamsgewicht tussen 60 en 80 kilo 1 pipet Frontline Combo Hond XL en 1 pipet Frontline Combo Hond M.

Als je te weinig toedient, dan kan de werkzame stof zich niet overal over het lichaam verspreiden, waardoor het voorkomt dat je hond of kat nog steeds last kan hebben van vlooien en of teken. Nee. Het is wel van belang om alle huisdieren in je huishouden te behandelen, het beste tegelijkertijd.

Onbehandelde huisdieren kunnen vlooien en teken oplopen, waardoor alsnog een vlooienbesmetting binnenshuis kan ontstaan. Elk huisdier krijgt in zijn leven weleens te maken met vlooien. Een groot deel van de baasjes heeft alleen niet door dat hun huisdier besmet is.

 1. Honden en katten kunnen vlooien oplopen in de tuin, het park of in een besmet huis;
 2. Signalen van een vlooienbesmetting zijn onder andere (meer dan gewoon) bijten of krabben, geïrriteerde huid of haarverlies;

Vlooien of vlooienpoepjes kun je ook aantreffen op of in de vacht van je huisdier. Ja. Frontline Combo en Frontline Spot On kunnen gebruikt worden voor elk ras..

Hoe vaak mag je Advantix geven?

Hoe lang werkt Advantix? –

 • Advantix beschermt jouw hond gedurende 4 weken tegen nieuwe vlooien.
 • Doodt teken en beschermt jouw hond gedurende 3 tot 4 weken tegen nieuwe teken.
 • Doodt bijtende luizen.
 • Beschermt jouw hond tegen zandvliegen (2 tot 3 weken), muggen (2 tot 4 weken) en stalvliegen (4 weken).

Om tegen vlooien en teken te beschermen is het voldoende om elke 4 weken een nieuwe pipet Advantix toe te dienen. Gebruik je het voor de bescherming tegen zandvliegen, dan mag je elke 2 weken een pipet geven.

Wat is het beste middel tegen vlooien bij honden?

Hoe vaak mag je Vlooienshampoo gebruiken?

Ter bestrijding van vlooien bij je hond Op voorraad Doordeweeks vóór 22:00 besteld, morgen in huis. Weekend besteld, maandag in huis. Je ontvangt een Track&Trace code zodra je bestelling is aangeboden aan PostNL. Bezoek één van onze winkels om het product sneller in huis te hebben.

 • Doodt vlooien op het dier
 • Werkt snel en direct
 • Geschikt bij aanwezigheid van vlooien

Omschrijving Vlooienshampoo is een shampoo ter bestrijding van vlooien, luizen en teken op de hond of kat. Tijdens het wassen worden vlooien direct gedood. Na het wassen werkt het middel nog 1-2 weken. De werkingsduur tegen vlooien is zeer kort (1-2 weken) en dit middel is daarom enkel geschikt voor bestrijding van een aanwezige vlooien besmetting. Wanneer nodig kan de behandeling na een week herhaald worden.

Gebruik dit product in combinatie met een omgevingsproduct, tegen vlooien, zoals Diagnos Tapijtspray. Werkzame stof permethrin 1%. Na de werkingsduur van het Knock-Down product is het belangrijk preventief te gaan behandelen om herbesmetting te voorkomen.

Eigenschappen.