Hoe Vaak Pens Voor Hond?

Hoe Vaak Pens Voor Hond
Een hond die brokken krijgt kun je okk gewoon rauwe pens geven, juist wel, er zit geen bot in oid dus dat verteerd wel. Hier krijgt de hond vers en 1 maal daags eten, dus 1 keer per week krijgt hij ipv compleet eten, gewoon pens. Als je je hond 2 keer daags eten geeft kun je gewoon een maaltijd vervangen met pens.

Hoeveel pens mag een hond per dag?

Ongeveer 50 gram per kg lichaamsgewicht en bij kleinere rassen tot wel 100 gram per kg lichaamsgewicht. Hoe ouder de pup wordt, hoe minder per kg lichaamsgewicht je hoeft te voeren. Ongeveer 20-40 gram per kg lichaamsgewicht, kleine en actieve honden hebben vaak meer nodig.

Is pens gezond voor een hond?

Vies is beter! – Voor onze honden heeft  het geven van de vuile maag de voorkeur. Vuile pens of netmaag heeft een groen tot grijzige kleur. Het is de maagwand  zoals deze uit de herkauwer komt. Meestal wordt de pens wel door een badje met water gehaald om het grootste deel van de etensresten eruit te halen. Het heet dan nog steeds vuile pens.

De restjes van de maaginhoud van het dier zitten er op dat moment nog grotendeels in. Doordat het merendeel van de dieren voor consumptie zelf op een dieet staan van graanhoudende brokjes en mais, is vuile pens door deze voerresten in de maag voor honden die overgevoelig zijn voor granen en/ of mais zeer belastend! Heeft je dier dus spijsverteringsproblemen of vermoed je een allergie of voedselovergevoeligheid, dan is pens van gehouden dieren bij uitstek het voedingsmiddel om te vermijden, ondanks de vele gunstige eigenschappen.

Geef je hond dan ook geen malingen waar pens in zit verwerkt, maar kies dan alleen voor enkelvoudige malingen zonder pens en/ of diersoorten waar geen maag in zit verwerkt, of hele ongemalen voedingsmiddelen zonder maag zodat je kunt zien wat je dier binnen krijgt.

Vuile pens bevat een schat aan voedingsstoffen voor je hond. Diezelfde bacteriën en verteringsenzymen die de herkauwer helpen om z’n voedsel te verteren, helpen namelijk ook bij de vertering van de voeding van je hond.

Aanschaf van dure probiotica is bij het regelmatig geven van pens, dan ook niet nodig. De vuile pens levert een overvloedige hoeveelheid gunstige bacteriën en enzymen. Verteringsenzymen helpen ook bij je hond met de vertering van de voeding. Dat betekent, dat het eigen lichaam niet zoveel energie hoeft te besteden aan het verteren van een maaltijd.

 • De energie kan dan zo optimaal mogelijk worden besteedt aan dat wat er nodig is;
 • Hierdoor haalt je hond de hoogst mogelijke voedingswaarde uit elke maaltijd;
 • Verteringsenzymen helpen daarnaast om het bloed te ontdoen van gifstoffen, parasieten en schimmels;

Ze verbeteren het metabolisme, de hormonale functies en ze versterken het immuunsysteem. In brokken, blikvoeding en andere verhitte voeding, zitten geen bruikbare enzymen meer. Door voeding te verhitten, gaan deze belangrijke spijsverteringsenzymen namelijk kapot.

 1. Wil je dus profijt hebben van de probiotische functie van pens, dan is het belangrijk dat deze rauw (!) gegeven wordt;
 2. Een lekker pensstaafje uit de dierenwinkel heeft dus niet hetzelfde effect als een stuk rauwe pens! Voor het juiste effect is het belangrijk dat de pens niet boven de 40 graden wordt verhit;

Eet een hond enkel commerciële brokjes of blikvoer welke voor het klaarmaken verhit zijn geweest boven deze temperatuur van 40 graden Celsius, dan bevat deze voeding dus geen functionele verteringsenzymen meer. Voedingsstoffen kunnen dan lastiger uit de voeding gehaald worden, of het kost het lichaam in ieder geval meer energie.

Bij zieke dieren, oudere of juist jonge dieren, werkt de spijsvertering niet optimaal. De kans op het oplopen van tekorten in vitaminen, mineralen en uiteraard ook enzymen, zijn met een commercieel niet rauw dieet bij deze juist kwetsbare groepen dan ook extra groot, ook als de voeding het predicaat ‘compleet’ bevatten! Enzymtekorten hebben niet alleen effect op de spijsvertering.

Tekorten kunnen onder andere ook leiden tot symptomen als angstigheid, zenuwachtigheid, gebrek aan energie, chronische diarree, verteringsproblemen, tandvleesontsteking, virale en bacteriële infecties. Daarnaast kan ook een overgroei ontstaan van verkeerde bacteriën en gisten in de darm.

Wanneer je bij je hond 1 of meerdere van deze symptomen herkent, start dan binnen het rauwe dieet van je hond ook met het regelmatig geven van pens, of met het geven van een goede kwaliteit probiotica (zonder maiszetmeel, suikers of andere toevoegingen).

Krijgt je hond deze al, voer deze hoeveelheid dan op, of laat nakijken of er problemen zijn met de darm en/ of stofwisseling.

Hoe vaak mag een hond gedroogde pens?

Gedroogde runderpens nagenoeg geurloos – Ideaal voor mensen die niet tegen de geur van gedroogde hondensnacks kunnen. Gedroogd runderpens van ons eigen merk is door een uniek droogproces nagenoeg geurloos. Ondanks dat zijn onze honden er dol op!  Zonder chemische toevoeging om geur te reduceren !.

Advies: 1 gedroogde runderpens per dag. Inhoud: Maar liefst 250 gram runderpens Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben erg veel hondensnacks op voorraad en kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat het beste is voor jouw hond.

See also:  Hoe Lang Kan Een Hond Niet Poepen?

Bestel eens een verrassingsbox voor je hond dan stellen wij een pakket samen. Verrassingsbox hond bestellen. Geef botten en gedroogde snacks alléén onder toezicht en zorg voor voldoende drinkwater. Lees altijd eerst de risico’s op de pagina ” zijn botten voor honden gevaarlijk ” Hé een beesie.

 1. ?! Gatsie er zit een zwart torretje (spekkever) of ander insect op de gedroogde snacks of gedroogde botten! Wij leveren kwaliteit en gebruiken géén gif, pesticides of andere toevoegingen welke de gezondheid van de hond kunnen schaden;

Omdat we met een 100% natuurlijk product te maken hebben welke enkel gedroogd is en dus niet in een bad met chemicaliën gelegen heeft kan het in bepaalde omstandigheden voorkomen dat er een beesie te vinden is. Onschadelijk, niet ongezond, je hond heeft er helemaal geen problemen mee en eigenlijk weet je dan zeker dat het een echt natuurproduct is.

Wij mensen vinden dat vies en dat begrijpen we ook. Daarom doen we er vanuit onze kant zoveel mogelijk aan om een beesie in de producten te voorkomen wat in de meeste gevallen ook lukt. Maar soms en dan voornamelijk bij hoge temperaturen duiken er wel eens beesies op in de producten.

Berg je gedroogde snacks en botten dan ook altijd zo koel mogelijk (liefst niet warmer dan 17 graden), donker en droog op. Dan heb je de minste kans op beesies. Wat als ik een beesie aantref? Niks aan de hand je kan het product gewoon aan je hond geven. Deze zal er niet minder tevreden over zijn.

Hoe vaak pens geven?

Re: hoevaak pens geven Liever dat, dan teveel voeren en je hond gaat aan de dunne. Dus gewoon rustig 1 rol per week opvoeren, als pensdag, of gemengd met andere dagen (dat zou ik zelf doen).

Hoeveel gram pens hond?

Farm Food Fresh (diepvries) Pens en Hart compleet:

Gewicht van de hond Puppy tot halfwas (tot 7-8 maanden) Volwassen hond (normale activiteit)
40 → 50 16 gram per kilo lichaamsgewicht
50 → 90 14 gram per kilo lichaamsgewicht
Totaal aantal grammen verdelen over 4 keer daags Totaal aantal grammen verdelen over 2 keer daags

.

Is pens gezond?

Eiwitten en vetten – Honden hebben vlees of vis nodig om in goede gezondheid te verkeren. Vlees (en vis) leveren namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten en dat zijn de superfoods voor honden. Als leefregel geldt dat vlees en vis het belangrijkste ingredient zou moeten zijn.

 1. Daarbij mag ook orgaanvlees verwerkt worden, graag zelfs! Hart en pens bijvoorbeeld, zijn heel gezond voor jouw hond;
 2. Het gaat om dierlijke ingrediënten: insecten mag ook, net als eieren;
 3. Het eten van dierlijke eiwitten bevordert mager spierweefsel bij honden;

Daarmee is de kans op overgewicht minder groot. Lees meer in de blog Overgewicht bij honden ‘.

Waarom vinden honden pens lekker?

Pens & Vlees Compleet maaltijd – Met Smuldier Pens & Vlees Compleet schotel je je hond een volwaardige maaltijd voor die in een extra energiebehoefte voorziet. Het fijne van pens is dat het ook nog voordelen voor zijn gezondheid oplevert, omdat het een schat aan voedingsstoffen bevat.

Welke pens voor hond?

Voordelen van vuile pens – Vuile pens zijn de voormagen van herkauwers. Een vuile pens bevat voedingstoffen van de herkauwer, waardoor deze rijk is aan vitaminen. Voer je hond naast vuile pens ook  spiervlees ,  orgaanvlees  en  bevleesd bot  voor een optimale voeding.

Wat is de beste tijd om een hond eten te geven?

Het beste moment om een hond eten te geven is na het uitlaten. Als je een hond voor het uitlaten eten geeft is er een kans dat hij last krijgt van steken tijdens de wandeling. Dit is voor je hond natuurlijk niet fijn. Daarom kun je het beste een half uur na het uitlaten je hond voeren.

Hoeveel Pensstaafjes mag een hond?

Hoeveel pensstaafjes mag je hond per dag? – Het zal je niets verbazen, maar je hond de hele dag laten snoepen is niet verstandig. Honden hebben nu eenmaal een gebalanceerd dieet nodig dat (vaak) aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Maar je mag je hond wel dagelijks verwennen met wat lekkers.

 1. Maar hoeveel mag je jouw hond dan geven? Er wordt geadviseerd om dagelijks maximaal 10% van de voeding te laten bestaan uit snacks, honden snoep of andere zaken, buiten de reguliere hondenvoeding om;
 2. Dus als jouw hond dagelijks 250 gram voer eet, mag hiervan 25 gram bestaan uit dit soort snacks;

Maar dit hangt ook samen met het ideale gewicht van jouw hond. Als je hond bijvoorbeeld overgewicht heeft, wil je juist voorzichtig zijn met dit soort verwennerij. Probeer ook niet teveel pensstaafjes in één keer te geven, maar houd het bijvoorbeeld bij een halve of heel staafje per dag.

See also:  Hoe Ziet Een Tumor Eruit Bij Een Hond?

Is Runderpens gezond?

Top 6 gezonde hondensnacks –

 1. Zalmhuid Gedroogde stukken zalmhuid zijn niet alleen heel erg smakelijk voor je hond, zalm is ook erg gezond. Door de Omega vetzuren in de zalmhuid zorgt deze hondensnack voor een gezonde huid, glanzende vacht en een goede hersenfunctie bij je hond. Zalmhuid is ook geschikt voor opgroeiende pups, senioren Hoe Vaak Pens Voor Hond hondjes en voor honden met huidklachten of allergie. Qua geur is zalmhuid misschien niet voor iedereen heel fijn, maar bedenk wel: de gedroogde stukken zalmhuid zijn de ultieme gezonde snacks voor jouw hond. Niets voor niets in deze top 6 op nummer 1.
 2. Pensstaafjes Kauwstaafjes van runderpens  voor de hond zijn extra smakelijk en gezond. De pens is één van de 4 magen van de koe. In de pens, een voormaag, ondergaat de voeding van de koe een voorvertering en wordt het voedsel gefermenteerd. Tijdens dit proces zijn verschillende nuttige bacteriën aan het werk. De zogeheten vieze pens als hondensnack is de pens die in repen wordt gesneden en gedroogd.

  Pensstaafjes zijn een gezonde hondensnack door de aanwezigheid van deze goede bacteriën en pens bevat ook veel vitamines, mineralen (hoog ijzeraandeel) en Choline. Wil je jouw hond blij maken met een echt smakelijke snack die ook gezond is? Dan zijn pensstaafjes een goede optie.

  Mag jouw hond geen rund? Kies dan kauwstaafjes van lamspens. Net zo gezond, maar dan van het schaap.

 3. Bullenpees Wil je jouw hond extra lang aan het kluiven hebben? Speciaal voor de tanden, het masseren van het tandvlees en voor een gelukkige en ontspannen hond is het langdurig kauwen op een gezonde hondensnack aan te raden. Daarom op nummer 3 de bullenpees. Hoe Vaak Pens Voor Hond Een bullenpees is een hondensnack waar de hond lang op kan kauwen. Deze taaie kauwsnack is helemaal natuurlijk, en net zoals de andere snacks in deze top 6, is de bullenpees niet bewerkt maar alleen gedroogd. Bullenpezen zijn alleen niet geschikt voor honden die snacks proberen in te slikken. LEESTIP: Hond verslikt zich in hondenkluif
 4. Eendenpoten Voor ons mensen zien de eendenpootjes er misschien niet zo smakelijk uit. Voor de hond zijn deze gedroogde eendenpootjes een ware lekkernij. Deze hondensnack is vooral gezond door de aanwezigheid van natuurlijk glucosamine. Glucosamine is belangrijk voor gezonde spierwerking en soepele gewrichten. Een uitstekende snack voor opgroeiende honden en voor de wat ouder wordende hond.
  1. Ook volwassen honden hebben baat bij een natuurlijke bron van glucosamine;
  2. De eendenpoten zijn gezond omdat ze voor een groot gedeelte bestaan uit kraakbeen, wat weer een natuurlijke bron van glucosamine is;

  Voor de hond zijn de gedroogde eendenpoten niet alleen een gezonde snack, maar ook lekker knapperig.

 5. Vleesblokjes hert mini Blokjes van orgaan)vlees kun je je hond geven tijdens de training of wandeling als beloning. Deze gezonde hondensnoepjes kun je ook als smakelijk tussendoortje geven. De vleesblokjeshert mini hert zijn gezond voor je hond, omdat hertenvlees een laag vetgehalte heeft en tegelijkertijd een hoog gehalte aan ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Juist door te kiezen voor alleen hert zijn deze blokjes ook geschikt voor honden met overgewicht of een voedingsintolerantie. Hoe Vaak Pens Voor Hond
 6. Runderkophuid stukken lang Heb je een fanatieke kluiver die graag lang bezig is met een snack? De runderkophuid stukken lang , zijn grote stukken runderkophuid en stevig om op te kluiven. Bij het langdurig kauwen komt bij de hond het gelukshormoon serotonine vrij. Jouw hond wordt dus zeker blij van kluiven! Naast een goed gevoel helpt het kluiven ook bij de aanmaak van spijsverteringssappen en kun je een kluif waar de hond lang mee bezig is heel goed na het eten geven, om de vertering van het voedsel een handje te helpen. Heb je nu zo’n fanatieke kluiver dat zelfs de grootste kluiven binnen 5 minuten op zijn? Lees dan ook eens Plints blog over de Coffeewood Chew

We zijn alweer aan het einde gekomen van onze top 6 gezonde hondensnacks. Hopelijk ben je geïnspireerd en ga je wat lekkers en gezonds uitzoeken voor jouw hond! Laat ons zeker weten hoe de gezonde snacks zijn bevallen in de comments! Deze blog is geschreven in samenwerking met Hondjekoek. nl.

Wat is een gezonde snack voor een hond?

Let op de kwaliteit van de snacks – Het gaat niet alleen om hoeveel je je hond tussendoor geeft, maar ook om wàt je haar geeft. De ene snack is de andere niet. Geef jouw hond het liefst iets lekkers dat daadwerkelijk iets voor haar gezondheid doet. Dus liever niet een korstje brood, een blokje kaas of een hondenkoekje vol met granen.

Wat zit er in een pens?

Wat onze klanten zeggen –