Hoe Vaak Tekenbehandeling Hond?

Hoe Vaak Tekenbehandeling Hond
Teken   – Optimale tekenpreventie en -bestrijding bij de hond Van februari tot en met september behandeling met de Scalibor tekenband of maandelijks een pipetje Vectra 3D (alleen via de dierenarts) of Prac-tic in de nek. Wanneer u een teek op uw hond vindt, dan kunt u deze het beste zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe vaak moet je Advantix geven?

Vanaf €49,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België. Combineer de 6 pipetten Advantix voor uw hond van 10 tot 25 kg met een verpakking Milbemax van 4 tabletten voor grote honden. Het is verstandig uw hond niet alleen te beschermen tegen vlooien en teken, maar ook 4x per jaar te ontwormen.

Hoe vaak pipet hond?

Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond.

Wat is de beste behandeling tegen teken voor honden?

Pipetten met permethrine en imidacloprid – De werkzame stoffen die het meest worden gebruikt bij de tekenbestrijding voor honden zijn permethrine en imidacloprid. Een combinatie van deze twee vind je bijvoorbeeld in pipetten van Advantix. Door eens per 3-4 weken een pipet tussen de schouderbladen van de hond te druppelen is deze voorzien van een gedegen bescherming tegen teken, vlooien, luizen, muggen en (zand)vliegen.

Imidacloprid en permethrine hebben een dubbele functie; ze zijn zowel tekenwerend als tekendodend. Dit is erg belangrijk, het doodt niet alleen teken die zich vastbijten in de hond maar voorkomt ook dat teken op de hond terecht komen.

De bescherming tegen andere parasieten – waaronder zandvliegen- maakt dit middel een aanrader voor wie met de hond zal reizen naar een gebied rond de middellandse zee. Deze regio is berucht om de aanwezigheid van zandvliegen, die de chronische en potentieel dodelijke ziekte leishmaniose kunnen overbrengen.

Als nadeel van deze pipetten kan benoemd worden dat de werkzaamheid maar kort is. Voor een goede bescherming moet iedere 3-4 weken een pipet worden toegediend. Ook is het niet verstandig om honden te wassen of laten zwemmen als ze zijn behandeld met een pipet.

Dit vermindert de werking, maar is bovendien schadelijk voor waterdieren. Voor katteneigenaren geldt een extra waarschuwing: katten reageren vele malen heftiger op de werkzame stof permethrine dan honden en kunnen hieraan overlijden! Ook kunnen honden last krijgen van neurologische problemen als ze de vloeistof uit de pipet per ongeluk binnen krijgen.

Hoe vaak moet een hond naar de dierenarts?

Hoe vaak je met je hond naar de dierenarts gaat, hangt af van de levensfase en de gezondheidstoestand van je hond. Is je hond niet in orde of vertrouw je iets niet, neem dan altijd contact op met de praktijk. In elk geval adviseren we je om ieder jaar een keer met je hond naar onze praktijk te komen voor een gezondheidscontrole.

Ook een gebitscontrole en -reiniging moet zo nu en dan plaatsvinden. Verder hebben wij voor elke levensfase van jouw hond speciale consulten en check-ups. Zo is er het junior consult en november bijvoorbeeld was de maand voor senioren.

Voor pups. Als een pup bij zijn nieuwe baasje komt, is hij zo’n 7 of 8 weken oud is. Het is goed om kort na aanschaf van je nieuwe pup bij ons langs te komen voor een gezondheidscontrole, die valt meestal samen met de tweede puppyvaccinatie. Zo kom je met een pup 2 keer bij de dierenarts voor gezondheidscontrole en vaccinaties, dus op een leeftijd van 9 weken en 3 maanden.

 1. Tijdens de eerste gezondheidscontroles besteden we veel aandacht aan het lichamelijk onderzoek;
 2. Hierbij let de dierenarts op aangeboren afwijkingen, bekijkt hij het gebit en luistert naar hart en longen;

We checken hoe vaak je pup al ontwormd is en wanneer dit weer moet gebeuren. De chip wordt gecontroleerd. Ook bespreken we de voeding en opvoeding. Vanaf een leeftijd van 3 maanden ben je welkom op het junior consult! Wat houdt dat in? Maandelijks maakt je kosteloos (lees de voorwaarden) een afspraak met een van onze assistentes.

 • De assistente zal je hond nakijken, het gewicht beoordelen en een gebitscontrole uitvoeren om gebitsafwijkingen (bijv;
 • tijdens het wisselen) op tijd op te sporen;
 • Ook zal zij onderwerpen bespreken die betrekking hebben op het gezond op laten groeien van jouw pup;

Denk hierbij onder andere aan castratie/ sterilisatie, ontwormen, voeding. Heb je vragen dan kun je deze tijdens het consult stellen. Tussen de 2 en 6 jaar oud?Hoe Vaak Tekenbehandeling Hond Jouw hond is tussen de 2 en 6 jaar oud is en hij oogt gezond, is levendig, supersterk, snel en met een uitstekend uithoudingsvermogen. Hij eet voor twee en zijn ontlasting ziet er altijd supergoed uit! Hoe vaak ga je dan met je hond naar de dierenarts? Als dierenartsen kijken we met een professionele blik naar dieren en kunnen we je goede adviezen geven om je hond in topconditie en optimale gezondheid te houden.

Dat is je hond toch zeker wel waard? Daarom adviseren we je om ieder jaar 1 keer met je hond op onze kliniek te komen voor een gezondheidscontrole. Senior. Is jouw hond ouder dan 5 jaar (groot ras), 7 jaar (middelgroot ras) of 8 jaar (klein ras)? Dan adviseren we je om een keer per jaar met je hond te komen voor het seniorenconsult.

Elk jaar is er wel een speciale maand geheel gewijd aan onze oudere viervoeters. Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten..

Hoe lang werkt Advantix tegen teken?

Is het geschikt voor mijn hond? – Advantix® Spot-On is een snelwerkend middel dat binnen één dag na behandeling, op de hond aanwezige vlooien, teken en luizen doodt. Het kan voorkomen dat teken binnen twee dagen na behandeling niet gedood worden en vastgehecht en zichtbaar blijven. Discus ” data-src=”https://www. cdn-2. discus. nl/image/b7051dd9-23d2-4508-85ec-946ae075b2f7/6ab9ff80-de7a-11e7-8c26-88a08bd89a7b/3056x694_0_0/false/landingspagina-afb-tussendoor. jpg?rev=1588247927″ data-ratio=”3056:694″ data-src-retina=”https://www. cdn-2. discus. nl/image/b7051dd9-23d2-4508-85ec-946ae075b2f7/6ab9ff80-de7a-11e7-8c26-88a08bd89a7b/3056x694_0_0/false/landingspagina-afb-tussendoor.

Er wordt om die reden aanbevolen om teken, die al op de hond zitten tijdens de behandeling, te verwijderen om hen zo te beletten zich vast te hechten en een bloedmaaltijd te nemen. Daarnaast biedt één behandeling een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen gedurende 2 tot 3 weken, tegen muggen gedurende 2 tot 4 weken en tegen stalvliegen gedurende 4 weken.

jpg?rev=1588247927″ src=”https://www. cdn-2. discus. nl/image/b7051dd9-23d2-4508-85ec-946ae075b2f7/6ab9ff80-de7a-11e7-8c26-88a08bd89a7b/3056x694_0_0/false/landingspagina-afb-tussendoor. jpg?rev=1588247927″> Heb je nog vragen over het gebruik van deze producten? Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en stel ze aan de specialist.

Hoe vaak pipet tegen teken?

Teken   – Optimale tekenpreventie en -bestrijding bij de hond Van februari tot en met september behandeling met de Scalibor tekenband of maandelijks een pipetje Vectra 3D (alleen via de dierenarts) of Prac-tic in de nek. Wanneer u een teek op uw hond vindt, dan kunt u deze het beste zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe vaak moet je Frontline gebruiken?

Los van de hinder die vlooien bij je huisdier veroorzaken, kunnen vlooien ook lintwormen overbrengen (want een deel van deze levenscyclus speelt zich af in de vlooien), de kattenkrabziekte veroorzaken en huidontstekingen veroorzaken wanneer de huid beschadigd is door het krabben.

Ook kunnen hevige vlooienbesmettingen bij puppy’s en kittens zorgen voor bloedarmoede. Huisdieren die een vlooienallergie hebben, ervaren op hun beurt ernstige jeuk en irritatie, zelfs met een klein aantal vlooien Je kunt je kitten ontvlooien als hij 1 kilo weegt en minimaal 8 weken is.

Ontvlooien van je pup doe je bij 2 kilo en minimaal 8 weken. Teken veroorzaken jeuk en irritatie rondom de plek van aanhechting. Teken voeden zich met het bloed van de gastheer en bij ernstige besmettingen kan dit leiden tot bloedarmoede. Teken zijn na muggen de grootste overbrengers van ziektes op dier of mens.

Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Frontline Combo en Frontline Spot On werken door contact. Dit betekent dat vlooien en teken die in contact komen met de behandelde huid van je huisdier, doodgaan.

See also:  Welk Dierenpark Mag Hond Mee?

Voordat ze doodgaan, kunnen ze je huisdier bijten of zich aanhechten. Teken zijn uitwendige parasieten en lid van de arachnide-familie (spinachtigen/geleedpotigen). Zij kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Vlooien zijn ook uitwendige parasieten, maar behoren tot de familie van de insecten.

Vlooien kunnen allergieën veroorzaken en ziektes overbrengen zoals de kattenkrabziekte en lintwormen. Ook mensen kunnen besmet raken met de lintworm wanneer zij per ongeluk een besmette vlo binnen krijgen.

Frontline Combo en Frontline Spot On bevatten de werkzame stof fipronil. Nadat het product is toegediend, verspreidt dit zich over de huid van je hond of kat. Vlooien en teken die in contact komen met de huid worden gedood. Frontline Combo bevat ook (S)-methopreen.

Daardoor worden niet alleen vlooien en teken uitgeschakeld, maar wordt ook de vorming van nieuwe poppen tegengegaan. Je kunt het beste dagelijks controleren op vlooien en teken, zeker nadat je huisdier buiten is geweest.

Vlooien kunnen gemakkelijk buitenshuis overleven, vooral gedurende de warmere maanden. Teken komen het meest voor in bosrijke gebieden, parken of hoog gras dus is het belangrijk om je huisdier te controleren als hij daar is geweest. Na behandeling moet je 48 uur wachten voordat je je huisdier kunt wassen.

Het wassen en baden van je huisdier voor de behandeling heeft geen invloed op de effectiviteit van het product, zolang de vacht en huid van je huisdier helemaal droog is. Omdat je zeker wilt weten dat de huid helemaal droog is raden we aan om de dag voor de behandeling ook niet te wassen.

De onvolwassen stadia van de vlo, vooral de poppen, kunnen langere tijd overleven, soms wel tot een jaar lang binnenshuis. De poppen komen onder de juiste omstandigheden uit en de volwassen vlo kan dan op je huisdier springen. Teken komen niet vaak binnenshuis voor, maar kunnen maandenlang buiten overleven terwijl ze wachten op een geschikte gastheer.

Eenmaal vastgehecht op een onbehandeld dier, kunnen teken tot wel 10 dagen bloed zuigen. De plek van toediening moet volledig zijn opgedroogd. Het is aan te raden om in de vroege avond te behandelen en niet overdag.

Ook is slapen met een pas behandeld dier niet aan te raden. Vlooien kunnen ook mensen bijten (meestal rondom de enkels) en in sommige gevallen leidt dit tot allergische reacties. Teken kunnen ook mensen bijten en mogelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Je doet er dus goed aan om na een wandeling niet alleen je huisdier te controleren op vlooien en teken, maar ook jezelf.

Als gebruik plaatsvindt volgens de bijsluiter, zijn Frontline-producten veilig om te gebruiken voor zowel mens als dier. Vermijd contact met de vloeistof via de vingers. Mocht dit toch gebeuren, was dan je handen met zeep en water.

Behandel alle honden elke 4 tot 8 weken gedurende het hele jaar. Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Als je nog steeds vlooien ziet op je hond of kat na behandeling, zou je kunnen denken dat Frontline niet werkt. Dit is echter niet het geval. De vlooien die je ziet op je dier vormen een klein gedeelte van het probleem.

Zo’n 95% van de vlooiencyclus (eieren, larven en poppen) speelt zich af in de omgeving van je huisdier. Nieuwe vlooien kunnen op elk moment op je dier springen. Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.

Ja. Met de centrale verwarming aan in huis, kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen. Het is aan te raden om je huisdier te beschermen als je naar het buitenland reist. Het is afhankelijk van waar je naar toe gaat, waartegen je je huisdier moet beschermen.

Controleer je hond of kat regelmatig op teken en verwijder de teek als je er één ziet. Check ook voordat je teruggaat of je huisdier beschermd is, zodat je geen buitenlandse tekensoorten meeneemt naar huis. Voor meer informatie over tekenrisico’s kijk je op de website:  www.

fleatickrisk. com Elke 4 weken. Teken zijn ook actief in de wat koudere maanden, dus het hele jaar door behandelen is belangrijk. Frontline-producten weren teken niet af, maar doden ze doorgaans binnen 48 uur.

Het kan zijn dat je dus toch nog een teek aantreft op je huisdier na de behandeling. Dode teken vallen vaak vanzelf van het dier af, maar toch kan er een teek of een deel ervan achterblijven. Dit kan voor irritatie, jeuk of een ontsteking zorgen. Haal deze resten daarom zo snel mogelijk van je huisdier af.

 • Behandel al je huisdieren met een geschikt middel: elke 4 weken en tenminste 3 maanden achter elkaar.
 • Gebruik bij ernstige besmettingen eerst een omgevingsspray met een Insect Growth Regulator erin.
 • Stofzuig vaker dan gebruikelijk.
 • Laat je behandelde huisdier overal in huis toe, zo functioneert hij als een soort levende stofzuiger die nieuwe vlooien doodt voordat ze eitjes kunnen leggen.
 • Was alles waar je huisdier op ligt op tenminste 60 °C, zodat de eitjes en larven worden gedood.

Nee. Zelfs een klein aantal vlooien op je huisdier kan al snel een vlooienbesmetting veroorzaken (één volwassen vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen). Zelfs een huisdier dat slechts zelden naar buiten gaat, kan besmet raken. Het is daarom belangrijk ook deze huisdieren preventief te behandelen.

 1. Een vlo die in aanraking komt met fipronil wordt, voordat hij doodgaat, hyperactief en kan je huisdier irriteren;
 2. Het krabben kan ook veroorzaakt worden door een ander probleem, bijvoorbeeld een huidaandoening;

Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts. Frontline Combo heeft een werkzame stof die Frontline Spot On niet bevat: (S)-methopreen. Deze stof verhindert de ontwikkeling van vlooieneitjes, -larven en -poppen. In Frontline Spot On zit enkel fipronil. Deze stof doodt alleen volwassen parasieten op je huisdier.

 1. Frontline Combo bevat beide stoffen en heeft naast de werking op je huisdier ook een werking in de omgeving;
 2. Ja;
 3. Sommige huisdieren wassen zichzelf vaker dan anderen en daardoor is het mogelijk om verschil in het aantal vlooien te zien;

Als je slechts één dier behandelt, kunnen reeds in de omgeving aanwezige eitjes, larven en poppen ook voor een besmetting zorgen bij de andere dieren. Zodra je de haren opzij hebt geduwd (tussen de schouderbladen), zodat de huid goed zichtbaar is, is het geen probleem om de pipet deels tussen de schouderbladen en deels boven de schouderbladen (2 of 3 cm verder richting de kop) te verspreiden over de huid.

Bij katten kun je het product zelfs beter ruim voor de schouderbladen aanbrengen. Het is belangrijk dat je het product niet toedient op een plek waar je huisdier het op kan likken, bijvoorbeeld op de rug of bij de staart.

In principe kan elke kat behandeld worden met 1 pipet, maar neem contact met ons op als je kat zwaarder is dan 8 kilo. Bij honden die zwaarder zijn dan 60 kilo, heb je meerdere Frontline pipetten nodig. Gebruik voor honden met een lichaamsgewicht tussen 60 en 80 kilo 1 pipet Frontline Combo Hond XL en 1 pipet Frontline Combo Hond M.

 • Als je te weinig toedient, dan kan de werkzame stof zich niet overal over het lichaam verspreiden, waardoor het voorkomt dat je hond of kat nog steeds last kan hebben van vlooien en of teken;
 • Nee;
 • Het is wel van belang om alle huisdieren in je huishouden te behandelen, het beste tegelijkertijd;
See also:  Wat Moet Je Weten Als Je Een Hond Koopt?

Onbehandelde huisdieren kunnen vlooien en teken oplopen, waardoor alsnog een vlooienbesmetting binnenshuis kan ontstaan. Elk huisdier krijgt in zijn leven weleens te maken met vlooien. Een groot deel van de baasjes heeft alleen niet door dat hun huisdier besmet is.

Honden en katten kunnen vlooien oplopen in de tuin, het park of in een besmet huis. Signalen van een vlooienbesmetting zijn onder andere (meer dan gewoon) bijten of krabben, geïrriteerde huid of haarverlies.

Vlooien of vlooienpoepjes kun je ook aantreffen op of in de vacht van je huisdier. Ja. Frontline Combo en Frontline Spot On kunnen gebruikt worden voor elk ras..

Hoe vaak mag je ontvlooien?

Hoe vaak katten ontvlooien?  – Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel,  maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt. Check daarom altijd goed het bestrijdings- en/of preventiemiddel en overleg indien nodig met je dierenarts.

Kan ontwormen en ontvlooien tegelijk?

Kan ontwormen en ontvlooien van de kat tegelijk? – Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Als de larve een volwassen vlo is geworden en uw kat deze binnenkrijgt, kan hij of zij ook besmet worden met lintworm.

Wat is beter Tekenband of druppels?

Seresto Vlooien en tekenband – Ben je op zoek naar een alternatief voor vlooiendruppels? De Seresto Vlooien en tekenband verlaagt direct het risico op vlooien en teken. Eén van de grootste pluspunten aan de vlooienband is de prijs. De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken.

Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien. Breng wel op tijd een nieuwe vlooienband aan.

De vlooienband werkt namelijk pas na twee dagen. .

Welke geur houden teken niet van?

Teken – ze hebben geen oren en ogen maar wel een extreem gevoelig reukorgaan – hebben een grote afkeer van de geur van bepaalde plantaardige etherische oliën zoals theeboomolie of eucalyptusolie.

Waar kan een teek niet tegen?

Houd je tuin tekenvrij – Teken houden van een vochtige bodem met een dikke laag dode bladeren, een gazon met veel mos, hoog gras en van schaduwrijke, begroeide plekken met veel bodem bedekkende planten. Dit zijn vooral plekken onder bomen, dicht langs en onder struikgewas.

 • Zittend op een stoel op een verharde ondergrond, zoals het terras, of languit liggend op een zonnig, goed onderhouden gazon, is het vrijwel uitgesloten dat je een tekenbeet oploopt;
 • Ook helpt het om het gras regelmatig te maaien, vooral op schaduwrijke plekken, en mos uit het gazon te verwijderen;

Ook vind je nauwelijks teken in stukken tuin die regelmatig gespit of geschoffeld worden, zoals een bloemenborder of moestuin. Pas wel op bij overhangend groen en de hierboven genoemde situaties.

Wat zijn de kosten van een dierenarts?

De kosten voor een dierenarts consult – Zoals je hierboven al leest variëren de kosten voor een dierenarts behandeling heel erg. Niet alleen heeft dit te maken met het soort ras van je hond of kat, maar ook met het gewicht van je huisdier. Bovenstaand kostenplaatje geeft je wel een goede inschatting van hoeveel geld je kwijt bent aan verschillende behandelingen die de meeste huisdieren wel een keertje in hun leven ondergaan.

Bij sommige dierenartsen is de behandeling inclusief consult en bij andere dierenartsen is deze exclusief consult. En dat maakt behoorlijk uit in de totale kosten van een medische behandeling. Meestal kost een consult rond de €35,- voor 15 minuten.

Wil je een behandeling aan huis? Dan is dit vaak duurder en worden er voorrijkosten gefactureerd. Daarnaast rekenen dierenartsen een hoger tarief voor consulten in het weekend en buiten werktijden om. Bij een spoedconsult moet je meestal rekening houden met een prijs van tussen de €60,- en €100,-.

Hoe vaak ontvlooien en ontwormen hond?

Vaccineren, ontwormen en ontvlooien Er komt ongetwijfeld veel informatie op u af over vaccineren, ontwormen en ontvlooien. Het is goed om te beseffen dat dit állemaal erg belangrijk is voor uw hond. Met een goed schema kunt u heel veel ziekten voorkomen. Vaccineren : Tijdens de dracht en via de melk krijgt de pup veel afweerstoffen binnen van zijn moeder. Echter, na enkele weken daalt het gehalte aan afweerstoffen in het bloed snel. Vanaf dan moet de pup zelf afweerstoffen gaan aanmaken om zich te weren tegen infecties. Het is belangrijk om uw hond te vaccineren tegen meerdere ziekten. Wij adviseren het volgende schema:.

 • 6 weken oud : puppy vaccinatie (Puppy-DP)
 • 9 weken oud : ziekte van Weil en Parvo (Parvo-C + L4) en de Besmettelijke Hoest / Kennelhoest (KC) 
 • 12 weken oud : grote cocktail (DHP-L4)

Hierna dient de vaccinatie jaarlijks (rond de verjaardag van uw hond) herhaald te worden. Besmettelijke hoest / Kennelhoest kan veroorzaakt worden door meerdere kiemen. Het is mogelijk om tegen de bacterie (Bordetella) en het virus (Para-influenza) die kennelhoest veroorzaken te enten met een neusdruppel. Dit wordt niet standaard gedaan, maar is aan te raden wanneer uw hond naar een pension, puppycursus of shows gaat.

De meeste pensions stellen deze enting verplicht. Vraag altijd aan de pensionhouder welke vaccinaties in zijn/haar pension verplicht zijn. De neusenting tegen Kennelhoest kan bij de hond samen met de basisvaccinatie gegeven worden op 9 of 12 weken leeftijd.

Ook deze enting dient daarna jaarlijks te worden herhaald. Wanneer u met uw hond op reis gaat naar het buitenland, dan is ook de vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig. Het dier moet in het buitenland ook gechipt en in het bezit zijn van een paspoort.

Zie voor meer informatie “met uw hond naar het buitenland”. Titeren op antistoffen: Het is mogelijk om na vaccinatie het bloed van uw hond te onderzoeken op antistoffen, veelal het zogenaamde “titeren” genoemd.

Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat uw hond voldoende afweerstoffen heeft opgebouwd na de vaccinatie (dus dat het vaccin aangeslagen is/gewerkt heeft). Daarnaast hoef je bij voldoende antistoffen enkele jaren (afhankelijk van de uitslag)  niet te enten tegen de ziektes die als voldoende getest zijn.

Deze Vaccicheck kunt u bij ons op de praktijk uit laten voeren. Het is mogelijk voor 3 virale ziektes (Distemper, Hepatitis en Parvo) te titeren. Het is niet mogelijk om te titeren voor de bacteriële ziekte Leptospirose (ziekte van Weil).

Daarom adviseren wij om deze enting jaarlijks te blijven geven. Leptospirose komt in Nederland zeer geregeld voor. Ook de Kennelhoestenting, verplicht bij bezoek aan het pension, zit niet in de Vaccicheck. Daarnaast blijft de 3-jaarlijkse Hondsdolheidenting (Rabiës) verplicht indien u met uw dier over de grens wilt reizen. Ontwormen: Reeds in de baarmoeder en bij het drinken bij de moeder kunnen pups besmet raken met wormen. Ook komen wormeitjes en -larven overal in de omgeving voor. U kunt daarom nagenoeg niet voorkomen dat uw pup met wormen wordt besmet. Wormen leven, na een migratie door het gehele lichaam in het maag-darmstelsel van uw hond en scheiden daar elke dag duizenden eitjes uit.

Daarnaast komen er ook steeds vaker besmettingen voor met longwormen (Franse hartworm). Niet alleen uw hond kan heel ziek van worden van wormen, sommige van deze wormen zijn ook gevaarlijk voor de mens, in het bijzonder voor kinderen.

Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.

 1. Ontwormen kan het beste gebeuren met een tabletje of orale pasta;
 2. Wanneer u uw pup dit vroeg aanleert, gaat dit meestal zeer goed;
 3. Een alternatief is het ontwormen door middel van een pipetje in de nek;
 4. Vraag uw dierenarts om advies bij de keuze van uw ontwormmiddel;
See also:  Wat Moet Je Doen Als Je Hond Een Teek Heeft?

Er bestaat ook de mogelijkheid om te testen of uw dier besmet is met wormen. Dit kan met rechtstreeks ontlastingsonderzoek, maar beter is het om dit via de IP-Check uit te voeren. Dit is een testkit die u bij ons kunt afnemen, waar er op een zeer doeltreffende manier gezocht wordt naar schadelijke wormen.

Ontvlooien: Vlooien zijn uitwendige parasieten die leven op de huid van uw hond. Besef dat slechts een fractie (ca. 10%) van de vlooien óp de hond leeft, de rest bevindt zich in de omgeving, uw huis dus! Vlooien kunnen ernstige jeuk en allergie veroorzaken, waarbij de hond zich tot bloedens toe open kan krabben, likken en bijten.

De vlo is tevens een overdrager van vele vervelende ziekten. Zo is het de tussengastheer van de hondenlintworm. Bij heel ernstige vlooieninfecties kan uw hond bloedarmoede krijgen. De conclusie is duidelijk: voorkom vlooien. Hoe vaak u moet ontvlooien is afhankelijk van het gekozen product.

Hoe vaak moet je hond ontwormen als hij vlees eet?

Geef jij jouw hond of kat rauw vlees? – Steeds meer mensen voeren hun hond of kat rauwe vleesvoeding, vanuit de overtuiging dat deze dieren van nature vleeseters zijn. De gedachte is dat rauwe vleesvoeding beter aansluit bij het natuurlijke dieet en dus gezonder is.

 • Ziekteverwekkers Aan de buitenkant ziet deze vleesvoeding er ook prima uit en de hond of kat vindt het vaak zeer smakelijk;
 • Maar toch kan er wel degelijk een gezondheidsgevaar in het voeren van vers vlees schuilen;

Het kan namelijk ziekteverwekkers bevatten in de vorm van bepaalde bacteriën en parasieten¹. Deze kunnen een gevaar vormen voor het dier zelf, maar vooral ook voor mensen! Gezondheidsrisico voor mensen Wanneer een dier besmet raakt met een parasiet door het eten van rauw vlees, kan deze eitjes van de parasiet uitscheiden in de ontlasting.

 1. Als mensen deze eitjes binnenkrijgen, raken ook zij besmet, bijvoorbeeld met Toxoplasma, spoelwormen of de vossenlintworm;
 2. Toxoplasma vormt met name een risico voor de foetus van zwangere vrouwen;
 3. Spoelwormen kunnen vooral bij kinderen klachten veroorzaken, zoals buikpijn, hoofdpijn en hoesten 2;

De vossenlintworm kan zich bij de mens nestelen in verschillende organen (o. lever, longen) en ziektes veroorzaken. In veel gevallen zal je hond of kat weinig tot niets merken van een besmetting met deze parasieten, maar zijn de gevolgen voor mensen dus veel groter. Hoe Vaak Tekenbehandeling Hond Ontworm met een breedspectrum ontwormer zoals Milbemax® Het is dan ook belangrijk om je dier goed te ontwormen met een breed-spectrum ontwormingsmiddel, zoals bijvoorbeeld Milbemax®, wanneer je het rauwe vleesvoeding geeft. Het advies is in dit geval vaker dan vier keer per jaar³. Heb je een gezin met kleine kinderen of mensen met een verminderde weerstand, ontworm dan zelfs maandelijks³. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

 • ESCCAP Factsheet Rauw vleesvoeding
 • Overgaauw P. , Toxocara-infecties bij mens en dier. Infectieziekten Bulletin Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, jaargang 29, nummer 2, februari 2018
 • ESCCAP Richtlijn 1, Wormbestrijding bij hond en kat, 2 e druk, juli 2009

Klik hier voor de bijsluiterinformatie van Milbemax® Elanco Animal Health, Van Deventerlaan 31, 3528 AG Utrecht, 030-3079245, [email protected] com. Milbemax®, Elanco en het schuine balk logo zijn handelsmerken van Elanco of haar filialen. © 2020 Elanco en haar filialen. PM-NL-20-0042.

Is advantix gevaarlijk?

‘Blijf bij die middelen uit de buurt’ – Naast fipronil is ook permethrin is zeer giftige stof die vaak wordt teruggevonden, hoewel het vooral insecten zijn die daar last van hebben. Fipronil valt onder insecticiden en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen, de huid en de ogen als je hiermee in contact komt.

Is advantix goed?

1 ster Mijn hond is heel ziek geworden van adventix ,misselijk , braken en diaree 07/19/21 | Angela Thijssen Advantix hond Mijn hond heeft bijwerkingen. Nu 2x gegeven en 2x schudden met zijn kop. Blijkt dat hij er oorontsteking van gekregen heeft volgens onze dierenarts.

Nu zoeken naar een alternatief. Het moet maar Werkt super waarvoor het bedoeld is, maar de kleur van de vacht van mijn hond verandert langzaamaan op de plek waar de pipet wordt toegediend. Ze heeft een lichte vacht en krijgt alleen op die plek allemaal zwarte haren.

Laat wel zien hoe chemisch dit middel is. Mijn hond krijgt jeukende bulten van de vlooienbeten en dit is het enige middel dat haar vlooienvrij houdt. Dat is ook de enige reden dat we het nog gebruiken. Adventix Goede en snelle levering. 09/28/20 | Michelle den Otter perfect voor mijn boomertje Chica gelukkig verdraagt ons boomertje deze pipetjes goed ik doe het om de 6 weken en dat werkt prima.

en daar ben ik blij om want we lopen elke dag met haar in het bos. Jeuk Na de druppels te hebben gebruikt kreeg onze hond een enorme jeuk aanval. Moesten het er af wassen maar daarna heeft ze er nog een tijd last van gehad.

Troep Vandaag een pipetje op de huid gedaan. Hij kreeg meteen jeuk. Zo erg dat de plek gewoon opengekrabd is. Snel gewassen, hopelijk is de troep nu weg. Is de eerste en laatste keer dat ie dit krijgt. Tevreden gebruiker Advantix werkt goed voor mijn honden. Wel raad ik iedereen aan om het niet zomaar op je hond te doen maar eerst met een druppel te testen of je hond geen reactie krijgt.

 1. Het blijft gewoon gif en ook honden kunnen daar allergisch op reageren;
 2. Ik geef ze ook niet elke maand om opstapeling van gifstoffen te voorkomen;
 3. Ik merk ook dat de pipetten langer werkzaam zijn dan een maand bij mijn honden;

Prima Bij ons veel teken, lopen zelfs over de stoep. Maar niet bijzonder hond! Efficient en geen bijwerkingen In verband met de zomerperiode onze pup een Advantix pipet gegeven. Geen last van vlooien gehad en de pup heeft ook geen last gehad van bijwerkingen.

Wel een wat vettig nekje 2 dagen, maar dat is met alle pipetten. 05/05/16 | Peter van Ruiten alle bijwerkingen van toepassing op mijn hondje Gistermiddag Advantix toegepast om mijn hondje Truffel (Boomer), maar helaas gisteravond, vannacht en vanmorgen zo ongeveer ALLE bijwerkingen meegemaakt die beschreven zijn.

Om deze reden vanmorgen (Hemelvaartsdag) nog een dierenarts geraadpleegd maar die kon natuurlijk ook weinig meer doen, anders dan advies om de hond één of twee keer goed te wassen met Dreft (afwasmiddel) op de plekken waar ik de pipet heb toegediend. Helaas was ook de reactie vanuit zooplus standaard en teleurstellend: klaar TOP!! Top product! Werkte erg goed bij mijn Teckel Lizzy! Heel erg fijn.

Is advantix veilig voor honden?

Wanneer kan ik Advantix beter niet gebruiken? – Advantix mag niet gebruikt worden bij alle katten, pups die jonger zijn dan 7 weken, pups die een lichaamsgewicht onder 1,5 kg hebben en bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen.

Hoe breng je advantix aan?

Voor honden van meer dan 10 kg lichaamsgewicht: Terwijl de hond stilstaat de gehele inhoud van de Advantix Dog pipet gelijkmatig op vier plaatsen op de rug van schouder tot staartbasis aanbrengen. Op elke plek de haren uit elkaar drukken totdat de huid zichtbaar wordt.