Hoe Vaak Vlooiendruppels Hond?
Mary Taylor
- 0
- 42
Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!.
Hoe vaak moet je Vlooiendruppels geven?
Los van de hinder die vlooien bij je huisdier veroorzaken, kunnen vlooien ook lintwormen overbrengen (want een deel van deze levenscyclus speelt zich af in de vlooien), de kattenkrabziekte veroorzaken en huidontstekingen veroorzaken wanneer de huid beschadigd is door het krabben.
Ook kunnen hevige vlooienbesmettingen bij puppy’s en kittens zorgen voor bloedarmoede. Huisdieren die een vlooienallergie hebben, ervaren op hun beurt ernstige jeuk en irritatie, zelfs met een klein aantal vlooien Je kunt je kitten ontvlooien als hij 1 kilo weegt en minimaal 8 weken is.
Ontvlooien van je pup doe je bij 2 kilo en minimaal 8 weken. Teken veroorzaken jeuk en irritatie rondom de plek van aanhechting. Teken voeden zich met het bloed van de gastheer en bij ernstige besmettingen kan dit leiden tot bloedarmoede. Teken zijn na muggen de grootste overbrengers van ziektes op dier of mens.
Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Frontline Combo en Frontline Spot On werken door contact. Dit betekent dat vlooien en teken die in contact komen met de behandelde huid van je huisdier, doodgaan.
Voordat ze doodgaan, kunnen ze je huisdier bijten of zich aanhechten. Teken zijn uitwendige parasieten en lid van de arachnide-familie (spinachtigen/geleedpotigen). Zij kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen. Vlooien zijn ook uitwendige parasieten, maar behoren tot de familie van de insecten.
- Vlooien kunnen allergieën veroorzaken en ziektes overbrengen zoals de kattenkrabziekte en lintwormen;
- Ook mensen kunnen besmet raken met de lintworm wanneer zij per ongeluk een besmette vlo binnen krijgen;
Frontline Combo en Frontline Spot On bevatten de werkzame stof fipronil. Nadat het product is toegediend, verspreidt dit zich over de huid van je hond of kat. Vlooien en teken die in contact komen met de huid worden gedood. Frontline Combo bevat ook (S)-methopreen.
Daardoor worden niet alleen vlooien en teken uitgeschakeld, maar wordt ook de vorming van nieuwe poppen tegengegaan. Je kunt het beste dagelijks controleren op vlooien en teken, zeker nadat je huisdier buiten is geweest.
Vlooien kunnen gemakkelijk buitenshuis overleven, vooral gedurende de warmere maanden. Teken komen het meest voor in bosrijke gebieden, parken of hoog gras dus is het belangrijk om je huisdier te controleren als hij daar is geweest. Na behandeling moet je 48 uur wachten voordat je je huisdier kunt wassen.
Het wassen en baden van je huisdier voor de behandeling heeft geen invloed op de effectiviteit van het product, zolang de vacht en huid van je huisdier helemaal droog is. Omdat je zeker wilt weten dat de huid helemaal droog is raden we aan om de dag voor de behandeling ook niet te wassen.
De onvolwassen stadia van de vlo, vooral de poppen, kunnen langere tijd overleven, soms wel tot een jaar lang binnenshuis. De poppen komen onder de juiste omstandigheden uit en de volwassen vlo kan dan op je huisdier springen. Teken komen niet vaak binnenshuis voor, maar kunnen maandenlang buiten overleven terwijl ze wachten op een geschikte gastheer.
Eenmaal vastgehecht op een onbehandeld dier, kunnen teken tot wel 10 dagen bloed zuigen. De plek van toediening moet volledig zijn opgedroogd. Het is aan te raden om in de vroege avond te behandelen en niet overdag.
Ook is slapen met een pas behandeld dier niet aan te raden. Vlooien kunnen ook mensen bijten (meestal rondom de enkels) en in sommige gevallen leidt dit tot allergische reacties. Teken kunnen ook mensen bijten en mogelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Je doet er dus goed aan om na een wandeling niet alleen je huisdier te controleren op vlooien en teken, maar ook jezelf.
Als gebruik plaatsvindt volgens de bijsluiter, zijn Frontline-producten veilig om te gebruiken voor zowel mens als dier. Vermijd contact met de vloeistof via de vingers. Mocht dit toch gebeuren, was dan je handen met zeep en water.
Behandel alle honden elke 4 tot 8 weken gedurende het hele jaar. Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.
Als je nog steeds vlooien ziet op je hond of kat na behandeling, zou je kunnen denken dat Frontline niet werkt. Dit is echter niet het geval. De vlooien die je ziet op je dier vormen een klein gedeelte van het probleem.
Zo’n 95% van de vlooiencyclus (eieren, larven en poppen) speelt zich af in de omgeving van je huisdier. Nieuwe vlooien kunnen op elk moment op je dier springen. Elke nieuwe vlo wordt binnen 24 uur gedood. Het kan wel maanden duren voordat een vlooienbesmetting is verholpen.
Ja. Met de centrale verwarming aan in huis, kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen. Het is aan te raden om je huisdier te beschermen als je naar het buitenland reist. Het is afhankelijk van waar je naar toe gaat, waartegen je je huisdier moet beschermen.
Controleer je hond of kat regelmatig op teken en verwijder de teek als je er één ziet. Check ook voordat je teruggaat of je huisdier beschermd is, zodat je geen buitenlandse tekensoorten meeneemt naar huis. Voor meer informatie over tekenrisico’s kijk je op de website: www.
fleatickrisk. com Elke 4 weken. Teken zijn ook actief in de wat koudere maanden, dus het hele jaar door behandelen is belangrijk. Frontline-producten weren teken niet af, maar doden ze doorgaans binnen 48 uur.
Het kan zijn dat je dus toch nog een teek aantreft op je huisdier na de behandeling. Dode teken vallen vaak vanzelf van het dier af, maar toch kan er een teek of een deel ervan achterblijven. Dit kan voor irritatie, jeuk of een ontsteking zorgen. Haal deze resten daarom zo snel mogelijk van je huisdier af.
- Behandel al je huisdieren met een geschikt middel: elke 4 weken en tenminste 3 maanden achter elkaar.
- Gebruik bij ernstige besmettingen eerst een omgevingsspray met een Insect Growth Regulator erin.
- Stofzuig vaker dan gebruikelijk.
- Laat je behandelde huisdier overal in huis toe, zo functioneert hij als een soort levende stofzuiger die nieuwe vlooien doodt voordat ze eitjes kunnen leggen.
- Was alles waar je huisdier op ligt op tenminste 60 °C, zodat de eitjes en larven worden gedood.
Nee. Zelfs een klein aantal vlooien op je huisdier kan al snel een vlooienbesmetting veroorzaken (één volwassen vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen). Zelfs een huisdier dat slechts zelden naar buiten gaat, kan besmet raken. Het is daarom belangrijk ook deze huisdieren preventief te behandelen.
- Een vlo die in aanraking komt met fipronil wordt, voordat hij doodgaat, hyperactief en kan je huisdier irriteren;
- Het krabben kan ook veroorzaakt worden door een ander probleem, bijvoorbeeld een huidaandoening;
Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts. Frontline Combo heeft een werkzame stof die Frontline Spot On niet bevat: (S)-methopreen. Deze stof verhindert de ontwikkeling van vlooieneitjes, -larven en -poppen. In Frontline Spot On zit enkel fipronil. Deze stof doodt alleen volwassen parasieten op je huisdier.
- Frontline Combo bevat beide stoffen en heeft naast de werking op je huisdier ook een werking in de omgeving;
- Ja;
- Sommige huisdieren wassen zichzelf vaker dan anderen en daardoor is het mogelijk om verschil in het aantal vlooien te zien;
Als je slechts één dier behandelt, kunnen reeds in de omgeving aanwezige eitjes, larven en poppen ook voor een besmetting zorgen bij de andere dieren. Zodra je de haren opzij hebt geduwd (tussen de schouderbladen), zodat de huid goed zichtbaar is, is het geen probleem om de pipet deels tussen de schouderbladen en deels boven de schouderbladen (2 of 3 cm verder richting de kop) te verspreiden over de huid.
Bij katten kun je het product zelfs beter ruim voor de schouderbladen aanbrengen. Het is belangrijk dat je het product niet toedient op een plek waar je huisdier het op kan likken, bijvoorbeeld op de rug of bij de staart.
In principe kan elke kat behandeld worden met 1 pipet, maar neem contact met ons op als je kat zwaarder is dan 8 kilo. Bij honden die zwaarder zijn dan 60 kilo, heb je meerdere Frontline pipetten nodig. Gebruik voor honden met een lichaamsgewicht tussen 60 en 80 kilo 1 pipet Frontline Combo Hond XL en 1 pipet Frontline Combo Hond M.
Als je te weinig toedient, dan kan de werkzame stof zich niet overal over het lichaam verspreiden, waardoor het voorkomt dat je hond of kat nog steeds last kan hebben van vlooien en of teken. Nee. Het is wel van belang om alle huisdieren in je huishouden te behandelen, het beste tegelijkertijd.
Onbehandelde huisdieren kunnen vlooien en teken oplopen, waardoor alsnog een vlooienbesmetting binnenshuis kan ontstaan. Elk huisdier krijgt in zijn leven weleens te maken met vlooien. Een groot deel van de baasjes heeft alleen niet door dat hun huisdier besmet is.
Honden en katten kunnen vlooien oplopen in de tuin, het park of in een besmet huis. Signalen van een vlooienbesmetting zijn onder andere (meer dan gewoon) bijten of krabben, geïrriteerde huid of haarverlies.
Vlooien of vlooienpoepjes kun je ook aantreffen op of in de vacht van je huisdier. Ja. Frontline Combo en Frontline Spot On kunnen gebruikt worden voor elk ras..
Hoe lang duurt het voordat Vlooiendruppels werken?
De meeste vlooienmiddelen werken een maand. Als je een vlooienplaag goed wilt aan- pakken, is het advies om tenminste drie achtereenvolgende maanden te behandelen. Er zijn ook vlooienmiddelen voor katten die een langere werkingsduur dan een maand hebben. Vraag je dierenarts om advies.
Hoe vaak mag je ontvlooien?
Hoe vaak katten ontvlooien? – Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt. Check daarom altijd goed het bestrijdings- en/of preventiemiddel en overleg indien nodig met je dierenarts.
Hoeveel tijd tussen ontvlooien en ontwormen hond?
Vaccineren, ontwormen en ontvlooien Er komt ongetwijfeld veel informatie op u af over vaccineren, ontwormen en ontvlooien. Het is goed om te beseffen dat dit állemaal erg belangrijk is voor uw hond. Met een goed schema kunt u heel veel ziekten voorkomen. Vaccineren : Tijdens de dracht en via de melk krijgt de pup veel afweerstoffen binnen van zijn moeder. Echter, na enkele weken daalt het gehalte aan afweerstoffen in het bloed snel. Vanaf dan moet de pup zelf afweerstoffen gaan aanmaken om zich te weren tegen infecties. Het is belangrijk om uw hond te vaccineren tegen meerdere ziekten. Wij adviseren het volgende schema:.
- 6 weken oud : puppy vaccinatie (Puppy-DP)
- 9 weken oud : ziekte van Weil en Parvo (Parvo-C + L4) en de Besmettelijke Hoest / Kennelhoest (KC)
- 12 weken oud : grote cocktail (DHP-L4)
Hierna dient de vaccinatie jaarlijks (rond de verjaardag van uw hond) herhaald te worden. Besmettelijke hoest / Kennelhoest kan veroorzaakt worden door meerdere kiemen. Het is mogelijk om tegen de bacterie (Bordetella) en het virus (Para-influenza) die kennelhoest veroorzaken te enten met een neusdruppel. Dit wordt niet standaard gedaan, maar is aan te raden wanneer uw hond naar een pension, puppycursus of shows gaat.
- De meeste pensions stellen deze enting verplicht;
- Vraag altijd aan de pensionhouder welke vaccinaties in zijn/haar pension verplicht zijn;
- De neusenting tegen Kennelhoest kan bij de hond samen met de basisvaccinatie gegeven worden op 9 of 12 weken leeftijd;
Ook deze enting dient daarna jaarlijks te worden herhaald. Wanneer u met uw hond op reis gaat naar het buitenland, dan is ook de vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig. Het dier moet in het buitenland ook gechipt en in het bezit zijn van een paspoort.
Zie voor meer informatie “met uw hond naar het buitenland”. Titeren op antistoffen: Het is mogelijk om na vaccinatie het bloed van uw hond te onderzoeken op antistoffen, veelal het zogenaamde “titeren” genoemd.
Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat uw hond voldoende afweerstoffen heeft opgebouwd na de vaccinatie (dus dat het vaccin aangeslagen is/gewerkt heeft). Daarnaast hoef je bij voldoende antistoffen enkele jaren (afhankelijk van de uitslag) niet te enten tegen de ziektes die als voldoende getest zijn.
- Deze Vaccicheck kunt u bij ons op de praktijk uit laten voeren;
- Het is mogelijk voor 3 virale ziektes (Distemper, Hepatitis en Parvo) te titeren;
- Het is niet mogelijk om te titeren voor de bacteriële ziekte Leptospirose (ziekte van Weil);
Daarom adviseren wij om deze enting jaarlijks te blijven geven. Leptospirose komt in Nederland zeer geregeld voor. Ook de Kennelhoestenting, verplicht bij bezoek aan het pension, zit niet in de Vaccicheck. Daarnaast blijft de 3-jaarlijkse Hondsdolheidenting (Rabiës) verplicht indien u met uw dier over de grens wilt reizen. Ontwormen: Reeds in de baarmoeder en bij het drinken bij de moeder kunnen pups besmet raken met wormen. Ook komen wormeitjes en -larven overal in de omgeving voor. U kunt daarom nagenoeg niet voorkomen dat uw pup met wormen wordt besmet. Wormen leven, na een migratie door het gehele lichaam in het maag-darmstelsel van uw hond en scheiden daar elke dag duizenden eitjes uit.
- Daarnaast komen er ook steeds vaker besmettingen voor met longwormen (Franse hartworm);
- Niet alleen uw hond kan heel ziek van worden van wormen, sommige van deze wormen zijn ook gevaarlijk voor de mens, in het bijzonder voor kinderen;
Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.
Ontwormen kan het beste gebeuren met een tabletje of orale pasta. Wanneer u uw pup dit vroeg aanleert, gaat dit meestal zeer goed. Een alternatief is het ontwormen door middel van een pipetje in de nek. Vraag uw dierenarts om advies bij de keuze van uw ontwormmiddel.
Er bestaat ook de mogelijkheid om te testen of uw dier besmet is met wormen. Dit kan met rechtstreeks ontlastingsonderzoek, maar beter is het om dit via de IP-Check uit te voeren. Dit is een testkit die u bij ons kunt afnemen, waar er op een zeer doeltreffende manier gezocht wordt naar schadelijke wormen.
- Ontvlooien: Vlooien zijn uitwendige parasieten die leven op de huid van uw hond;
- Besef dat slechts een fractie (ca;
- 10%) van de vlooien óp de hond leeft, de rest bevindt zich in de omgeving, uw huis dus! Vlooien kunnen ernstige jeuk en allergie veroorzaken, waarbij de hond zich tot bloedens toe open kan krabben, likken en bijten;
De vlo is tevens een overdrager van vele vervelende ziekten. Zo is het de tussengastheer van de hondenlintworm. Bij heel ernstige vlooieninfecties kan uw hond bloedarmoede krijgen. De conclusie is duidelijk: voorkom vlooien. Hoe vaak u moet ontvlooien is afhankelijk van het gekozen product.
Hoe lang hond niet wassen na Vlooiendruppels?
Waarom blijven er vlooien zichtbaar bij mijn huisdier? – Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw huisdier niet van de vlooien af komt. Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen:
- Behandel alle dieren in huis tegelijk, met name ook de katten die buiten komen. Dus ook de dieren die niet besmet zijn!
- Herhaal de behandeling midddels een pipet in de nek elke maand. Bij een ernstige besmetting, of een vlooienallergie bij uw huisdier, is het zelfs aan te raden om de behandeling reeds na 3 weken te herhalen.
- Was uw huisdier NIET vlak voor of na de vlooienbehandeling. Veel eigenaren hebben de neiging hun hond eerst goed te wassen om de vlooien weg te krijgen. Als men daarna een pipet toedient werkt deze NIET. Het middel verspreidt zich via de vetlaag van de huid en deze heeft u met het wassen letterlijk om zeep geholpen. Stel het wassen uit tot minimaal 2 dagen voor of na de behandeling
- Reinig de omgeving zeer grondig door dagelijks te stofzuigen, en dekens en mandjes te wassen en gebruik een omgevingsspray mits u geen kleine kinderen in huis heeft.
- Gebruik een effectief middel dat geschikt is voor het gewicht van uw huisdier. Er zijn veel middelen verkrijgbaar op de markt die lang niet allemaal effectief zijn. Ook denken we dat vlooien resistentie aan het ontwikkelen zijn tegen bepaalde middelen. Hierdoor zijn middelen die voorheen zeer goed waren, nu mogelijk niet afdoende. Het is daarom raadzaam wanneer u bovenstaande adviezen reeds heeft opgevolgd en u toch vlooien blijft zien, over te schakelen naar een ander middel.
- Wist u dat er voor katten een halfjaarlijkse injectie bestaat die zeer effectief is? Zeker bij een vlooienallergie is dit raadzaam om besmetting en huidklachten te voorkomen. NB: Wanneer uw kat al vlooien heeft zullen deze eerst met een ander middel erbij gedood moeten worden.
- Tot slot: Hou vol! Het kan wel 3 tot 4 maanden duren om van een ernstige vlooienbesmetting verlost te raken. Heeft u al van alles geprobeerd en blijft u vlooien zien? Kom dan langs voor advies. Mogelijk ontdekken wij de hiaten in uw behandeling en kunnen we u een advies op maat geven voor uw situatie.
Wat is het beste middel tegen vlooien bij honden?
Frontline – Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen.
Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken. Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen. Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline.
De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond. .
Wat is beter vlooienband of druppels hond?
De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien.
Hoe lang mag je een hond niet aaien na ontvlooien?
Pas op met vlooiendruppels bij hond of kat: ‘Blijf vanwege giftige stoffen minimaal 24 uur weg van het huisdier’.
Hoe lang blijven vlooien in huis?
Een vlo kan tot 130 dagen overleven op zijn gastheer, afhankelijk van hoe goed de omgevingsfactoren zijn. De cyclus van de vlo is meestal tussen de 2 a 3 weken als alle omgevingsfactoren gunstig zijn (hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen). Maar zoals eerder gezegd kan het poppenstadium tot 1 jaar lang overleven!.
Hoe moet je een hond ontvlooien?
Ziet u vlooien op uw hond? Dit is slechts het topje van de ijsberg! Maar liefst 95% van het probleem zit namelijk in de omgeving. U ziet de volwassen vlooien op de hond, maar in de omgeving zitten de poppen, de larven en de eitjes. Wanneer u dus uw hond wilt ontvlooien, moet u de omgeving niet vergeten.
In deze blog helpen wij u op weg bij het vlovrij maken van uw hond door een stappenplan te geven om vlooien te bestrijden. In vier stappen uw hond vlovrij maken? Volg dan dit stappenplan! Stap 1: begin met het vlovrij maken van uw hond.
Het aanpakken van het vlooienprobleem begint bij het vlovrij maken van de hond. Omdat volwassen vlooien zich snel voort kunnen planten, is het belangrijk om de vlooien te verwijderen van de hond. Dit kunt u doen met VloKill van Beaphar. Dit is een tablet die binnen 15 minuten werkt.
In 6 uur zijn de vlooien op uw huisdier dood. VloKill is ideaal om de inwerktijd van vlooienbanden en vlooiendruppels te overbruggen, omdat het veilig te combineren is met andere vlooienbestrijdingsmiddelen.
Stap 2: behandel daarna de omgeving. Nadat u uw hond vlovrij hebt gemaakt, is het zaak om de omgeving aan te pakken, omdat daar het grootste deel van het probleem zit. De omgeving kunt u behandelen met een omgevingsspray, bijvoorbeeld de omgevingsspray van Sectolin.
- Met deze effectieve spray is er binnen 3 dagen geen enkele beweging meer zichtbaar;
- Ook kunt u daarnaast gebruik maken van de Combo pipetten van Frontline;
- Deze pipetten werken niet alleen tegen de volwassen vlooien, maar ook tegen de larven en eieren;
Op die manier kunnen zich in de omgeving van de hond geen nieuwe vlooien ontwikkelen. Stap 3: houd uw hond vlovrij. Als u uw hond vlovrij heeft gemaakt en de omgeving heeft behandeld, dan is het belangrijk om uw hond vlovrij te houden. Dit moet u doen met een langwerkend product, zoals Advantix of de Frontline Combo.
Deze pipetten werken naast curatief ook preventief: ze helpen om vlooien te voorkomen. Stap 4: ontworm uw hond. Middelen tegen vlooien en wormen worden eigenlijk altijd apart verkocht. Toch is het wel belangrijk om in het geval van een vlooienbesmetting uw hond te ontwormen.
Vlooien brengen namelijk lintwormen over. Een veelgebruikt ontwormingsmiddel is Millbemax. Dit is een tablet die direct in het darmstelsel terecht komt en dus zo een snelle en effectieve werking heeft. Als u deze stappen volgt, zal uw hond zeker vlovrij worden.
Heeft u nog advies nodig voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Nu u hier toch bent. Het is niet alleen belangrijk om uw hond vlovrij te maken en te houden en te beschermen tegen teken, maar let ook op uzelf! Om teekvrij te blijven, is het belangrijk om tijdens een wandeling in de natuur goed bedekkende kleding te dragen.
Ook is het daarbij aan te raden om op de paden te blijven. Vergeet ook niet om uzelf te (laten) controleren na een wandeling. Vergeet daarbij ook de warme, vochtige plekken niet. Veel wandelplezier!.
Kan ontwormen en ontvlooien tegelijk hond?
Je hond ontwormen en ontvlooien tegelijk – De meeste baasjes kiezen ervoor om hun hond tegelijk te ontwormen en te ontvlooien. Zo hoeven ze hun viervoeter niet nodeloos ‘lastig te vallen’ met pilletjes of pasta’s, en is de kans kleiner dat ze de behandeling vergeten.
Wat eerst ontwormen of ontvlooien?
Kan ontwormen en ontvlooien van de kat tegelijk? – Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Als de larve een volwassen vlo is geworden en uw kat deze binnenkrijgt, kan hij of zij ook besmet worden met lintworm.
Welke maanden zijn er vlooien?
Moet ik mijn hond ‘s winters ook tegen vlooien behandelen? – Het is een algemene misvatting onder hondenbaasjes dat vlooien alleen ‘s zomers een probleem zijn. Volwassen vlooien verblijven graag in een warme omgeving. In de wintermaanden betekent dat dat ze binnenshuis overleven.
- Je behandelt je hond dus het beste het hele jaar door tegen vlooien – niet alleen in de warmere maanden;
- Je kunt vlooieneitjes, larven en poppen zelfs het hele jaar door aantreffen in je huis;
- In het popstadium kunnen ze meerdere maanden inactief blijven;
Je beseft dus misschien niet dat je vlooien in huis hebt tot je de verwarming aanzet en ze beginnen uit te komen. Als ze dan op je hond springen omdat die niet beschermd is, kun je er plotseling achter komen dat je een vlooienplaag hebt..
Hoe weet je of een hond vlooien heeft?
Controleren op vlooien: de vlooiencheck – Een hond met vlooien heeft jeuk. De oorzaak van deze jeuk is het speeksel wat een vlo achterlaat tijdens de beet. Wanneer jouw hond veel krabt en op zijn vacht gaat bijten is het daarom raadzaam om te checken of je hond vlooien heeft.
Hoe vaak pipetje?
Vlooien bij honden voorkomen – Er zijn verschillende manieren om vlooien bij uw hond te voorkomen. Door middel van deze preventie is de kans op een vlooienbesemtting veel kleiner. Als er de vlooien uw hond eenmaal gevonden hebben, is ontvlooiing nodig. De meest voorkomende manieren van vlooienpreventie zijn:
- een vlooienpipet
- een vlooienband
- antivlooienmiddel (tablet)
Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond. Lees verder: vlooienpipet hond over de toepassing van een pipet. Een andere manier is maandelijks een tablet te geven aan uw hond. Ook zijn er vlooienbanden: een veilige vlooienband beschermt uw hond gedurende zeven tot acht maanden tegen vlooien en teken.
Lees ook: vlooien, teken en maden Vergeet niet dat vlooien geen seizoensgebonden probleem zijn. Juist in de winter is het belangrijk om te behandelen tegen vlooien, omdat de kachel dan opgestookt wordt.
Door deze hogere temperatuur wordt het huis een ideale leefomgeving voor de vlo en ligt een vlooienplaag op de loer. Overleg met uw dierenarts wat de beste optie is voor uw hond.
Hoe lang niet aaien na pipet?
Pas op met vlooiendruppels bij hond of kat: ‘Blijf vanwege giftige stoffen minimaal 24 uur weg van het huisdier’.
Hoe lang mag je een kat niet aaien na Vlooiendruppels?
Kan ik mijn kat nog wel op schoot nemen en aaien? Dat is geen probleem. ‘Bij middelen die op de vacht moeten worden aangebracht is in de bijsluiter vaak een veiligheidsvoorschrift opgenomen om de plek waar het middel is aangebracht 24 tot 48 uur niet aan te raken’, legt de KNMvD-woordvoerder uit.
Hoe werken druppels tegen vlooien?
Vlooien bestrijden hond en kat – Allereerst een belangrijke mededeling: wacht niet met vlooienbestrijding totdat u ze ziet rondlopen. Dan bent u al te laat. Onder het mom voorkomen is beter dan genezen raden wij aan om uw huisdieren preventief te behandelen, het hele jaar door.
Daar zijn inmiddels talloze producten voor op de markt: druppels, pipetten, tabletten, sprays, poeders, shampoos en halsbandjes. Sommige middelen zijn gericht op het doden van volwassen vlooien, andere zorgen ervoor dat eieren en larven doodgaan.
Deze middelen worden ook wel insectengroeiremmers genoemd. Het ene vlooienbestrijdingsmiddel werkt beter dan het andere. Daarbij vullen een aantal middelen elkaars werking aan, terwijl andere combinaties elkaar juist tegenwerken of zelfs giftig zijn voor uw hond of kat.
- Om u op weg te helpen lichten we de verschillende bestrijdingsmiddelen kort toe;
- Spot On: pipet Met deze methode worden druppels in de nek aangebracht;
- Hierbij is het belangrijk dat het middel goed op de huid komt;
Zo wordt het beter opgenomen en daarna verspreid via de huidoliën. De Spot On pipetten doden volwassen vlooien en sommige pipetten bevatten ingrediënten die ook eitjes en larven aanpakken. Dit middel kan tegen water, alleen als u uw hond of kat om een speciale reden vaak moet wassen is een ander middel beter geschikt.
Vlooienband Doorgaans werken deze halsbanden het beste in de directe omgeving van de nek van uw hond of kat. Daardoor kunnen ze minder effectief zijn dan andere bestrijdingsmiddelen. Bij katten is een halsband sowieso discutabel, omdat ze hierdoor ergens aan of achter kunnen blijven hangen.
Zeker katten die buiten op avontuur gaan. Bij honden moet u opletten dat ze met spelen niet bij elkaar in de vlooienband bijten en zo het gif binnenkrijgen. Het grote voordeel van een vlooienhalsband is de vaak langdurige werking. Sommige banden zijn wel acht maanden werkzaam.
Wanneer uw hond veel zwemt met de halsband om zal deze eerder aan vervanging toe zijn. Tabletten Met een tablet wordt de werkzame stof verspreid via het bloed van uw huisdier. U geeft het tabletje in de bek.
Hierbij moet u er zeker van zijn dat uw hond of kat het pilletje daadwerkelijk inslikt. Als uw huisdier vervolgens gebeten wordt door een vlo, dan krijgt die het middel binnen. Eventuele eitjes die het vrouwtje nog legt kunnen niet meer uitkomen. Spray en poeder Doorgaans werkt een spray of poeder alleen tegen volwassen vlooien, maar er bestaan middelen die ook de eieren en larven bestrijden.
- Het nadeel van een spray of poeder is de vaak korte werkzaamheid;
- Daarbij kunnen de bestrijdingsmiddelen giftig zijn voor reptielen, vissen en in sommige gevallen ook voor katten;
- Shampoo Meestal zijn vlooienshampoos alleen bedoeld om bestaande vlooien van uw huisdier af te halen en werken daardoor niet lang;
Zodra uw huisdier in aanmerking komt met jonge vlooien begint het weer van voor af aan. Daarom worden shampoos vaak gebruikt in combinatie met andere bestrijdingsmiddelen en als uw hond of kat al onder de vlooien zit. Hierbij moet u wel goed navragen welke middelen met elkaar gecombineerd kunnen worden om giftige reacties te voorkomen..
Kan een kat ziek worden van Vlooiendruppels?
Wat zijn de verschijnselen? – We zien vooral neurologische verschijnselen, zoals: spiertrillingen, krampen, wijde pupillen, epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies. Ook kunnen we kwijlen, braken en een verhoogde lichaamstemperatuur zien. De kat kan zelfs sterven.