Hoe Vind Ik Een Hond?

Hoe Vind Ik Een Hond
Hoe vind ik een leuke herplaatser? – Een leuke herplaatsingshond kun je vinden via vrienden, via het asiel, of via een stichting die honden herplaatst. Kijk ook eens in een asiel wat verder weg, bijvoorbeeld via www. dierenasiels. com. Op internet vind je veel herplaatsingshonden. Wil je weten of een organisatie betrouwbaar is? Google dan op internet op de ervaringen van anderen met die organisatie en let op de volgende punten:

 • Er is een intake, dat is een uitgebreid gesprek met jou over de hond die bij jou past. Adoptie wordt begeleid, je krijgt dus niet zomaar op een ophaallocatie een hond mee.
 • Als er honden op de opvanglocatie zijn, zitten die er verzorgd en tevreden bij.
 • Je krijgt de mogelijkheid een hond van je keuze op een veilige manier te leren kennen. Er is informatie over zijn gedrag en gezondheid.
 • Er is een aankoopovereenkomst ( Klik hier voor een voorbeeld van een aankoopovereenkomst ) waarin afspraken helder zijn vastgelegd. Als er iets niet goed zou zijn, is er nazorg.
 • De organisatie heeft een jaarverslag en ANBI-status.

Ga je voor een herplaatser? Download dan het gratis Handboek Herplaatsingshonden voor iPad of Android Tablet.

Hoe vind ik een goede hondenfokker?

Wie wil mijn hond overnemen?

Wat is de makkelijkste hond?

Golden Retriever Ze vinden het heerlijk om met jou op de bank te zitten, maar zijn nog steeds actief genoeg om het gezin bij te houden. Golden Retrievers hebben een geweldig karakter en zijn gemakkelijk te trainen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als honden voor beginners.

Waar koop je een volwassen hond?

Waar koop je een hond? In een asiel hebben ze vooral volwassen honden, en soms ook pups. Je vindt er rashonden, kruisingen en bastaarden. Vaak denken mensen dat er iets mis is met een hond in een asiel.

Waar koop ik nooit een pup?

Waar kun je het beste een hond kopen?

Wie doet er zijn hondje weg?

Je kunt veel van je hond of kat houden, soms is het nodig een huisdier weg te doen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Allergie; te vaak moeten werken; je huisdier een beter leven gunnen dan de omstandigheden waarin het zich bevindt; of de hond is teveel werk voor je of vraagt teveel aandacht. Het asiel is dan een ‘tijdelijke’ oplossing. Vaak proberen mensen eerst zelf een leuk onderkomen voor hun huisdier te vinden, maar dit lukt dit niet iedereen.

Hoe vind ik een nieuw baasje voor mijn hond?

BAASJE GEZOCHT. NL is opgezet voor het bevorderen van directe herplaatsing van huisdieren. Via deze collectieve website kunnen zowel particulieren als herplaatsingsinstanties een nieuw baasje voor hun dier(en) zoeken. De voordelen van directe herplaatsing zijn dat u zelf bepaalt naar wie uw dier toegaat en u alle wetenswaardigheden (hoelang kan het dier alleen zijn? / kan het dier bij andere dieren? / kan het dier bij kinderen? etc.

Waarom hond weg doen?

Hond afstaan door tijdgebrek Er is iets veranderd in je gezinssituatie of je hebt een nieuwe baan gevonden. Je zoekt een nieuw baasje omdat het beter is voor de hond. Een hond kan best even alleen zijn, maar heeft ook de nodige aandacht en beweging nodig.

Welk ras is een rustige hond?

11. Golden retriever – Een Golden Retriever behoort tot een van de rustige hondenrassen. Deze viervoeter houdt super veel van knuffelen en het is een rustige hond die weinig blaft! In een gezin met kinderen past het dier perfect!.

Welke hond blaft niet veel?

Basenji – Hoe Vind Ik Een Hond yurikr Met stip op nummer één in onze top 5 van honden die niet of nauwelijks blaffen. De Basenji komt van origine uit Afrika en is het enige ras dat helemaal niet kan blaffen. Om te kunnen communiceren, laat de Basenji een soort “lachend” geluid horen. Deze honden maken dus wel geluid, maar dat komt niet overeen met wat mensen interpreteren als een blafgeluid.

See also:  Waarom Stamboom Hond?

Welke honden zijn dom?

Wat zijn de maandelijkse kosten van een hond?

Verzorgingskosten van een hond – Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo’n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo’n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.

Wat kost een hond uit het asiel?

Jaarlijks vangen onze dierenasielen meer dan 50. 000 dieren op. Er is dus keuze genoeg om een toffe hond te vinden in het asiel. Zeker als het voor jou niet zo belangrijk is hoe zuiver het ras van de hond is, kan dit een mooi alternatief zijn. Hoeveel kost het om een hond uit een asiel te halen en waarom is dit een goed idee? Enkele redenen om een hond uit het asiel te adopteren zijn dat je zo een achtergelaten hond een nieuwe thuis bezorgt en dat er hierdoor weer plaats komt voor andere honden die opvang nodig hebben.

 • Asielhonden zijn normaalgezien ook al voorzien van de nodige vaccins en ze zijn tot op een zekere hoogte al afgericht;
 • Nog een belangrijke reden is dat adoptie van een asielhond minder kost dan een fokker;

Uiteraard moet je eerst zeer goed nagedacht hebben of jij klaar bent voor een hond in je leven. De coronacrisis is een uitzonderlijke situatie, dus beeld je ook een leven met je hond in tijdens ‘normale tijden’. Hoeveel het kost om een hond te adopteren hangt van hond tot hond af.

 • De prijs voor adoptie uit een asiel bedraagt gemiddeld tussen de €125 en €300;
 • De prijs voor een teefje is meestal iets hoger omdat de sterilisatie duurder is;
 • Voor een puppy kan dit bedrag oplopen tot €400, terwijl je een oudere hond soms al aan €25 meekrijgt;

In deze bedragen zitten de sterilisatie- of castratiekosten, de vaccinatiekosten en het chippen van de hond al inbegrepen. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat als je een hond uit het asiel haalt het de bedoeling is dat je hem zelf houdt. Je mag hem dus niet doorverkopen aan andere mensen.

De meeste asielen vragen ook dat je minstens 18 jaar oud bent en in België verblijft. Je mag de hond ook niet gebruiken voor fokprogramma’s en uiteraard moet je hem voorzien in zijn basisbehoeftes. Als je een asielhond wilt adopteren, moet je een afspraak maken bij een asiel naar keuze.

Er bestaan veel asielen dus er zal zeker één bij jou in de buurt zijn. Een asielmedewerker zal je dan enkele vragen stellen om je thuissituatie en levensstijl te kunnen beoordelen zodat hij je de hond kan aanraden die bij jou het gelukkigst zal zijn. Ben jij actiever of zoek je net een rustig hondenras? Woon je in een huis met een grote tuin of woon je in een appartement? Dit zal allemaal bepalen welk karakter bij je past.

 • In sommige gevallen komen de medewerkers van het asiel zelfs bij je thuis langs om de situatie goed in te schatten;
 • We geven je ook als tip mee om altijd nog een nachtje over je keuze te slapen;
 • Iedere asielhond heeft al veel meegemaakt en ze zijn niet allemaal even gemakkelijk om mee om te gaan;

Als je kinderen of een partner hebt, is het een goed idee om hen ook mee te nemen zodat je weet dat het hele gezin een klik heeft met de hond. Heb je thuis al huisdieren? Vraag dan een proefperiode aan zodat je nieuwe hond en je huidige huisdieren aan elkaar kunnen wennen.

Vraag ook naar het verleden, de medische geschiedenis en de tekortkoming van de hond zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Corona Direct bieden we niet enkel verzekeringen aan voor mensen, maar ook voor dieren.

Je hond maakt tenslotte toch ook deel uit van je gezin? Onverwachte dierenartskosten kunnen zwaar zijn om te dragen. Met een hondenverzekering zijn jij en je viervoeter gerust.

See also:  Wat Kost Een Hond Met Stamboom?

Welke honden zitten in een asiel?

Meer rashonden in asiel – We deden onderzoek onder 1. 400 honden in verschillende Nederlandse dierenasielen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zitten er in het asiel meer rashonden dan niet-rashonden of kruisingen. Van de asielhonden is 60% rashond.

Onder de rashonden zijn zowel honden met als zonder stamboom. Stafford-achtige hondenrassen (zoals de  American Staffordshire Terriër  en de  Staffordshire Bull Terriër ) belanden het vaakst in het asiel, evenals  Herders  en  Jack Russell Terriërs.

Van de overige 40% is circa de helft een kruising met een rashond (bijvoorbeeld een  Labrador  met iets anders) en slechts 20% rasloos.

Wat is een erkende fokker?

Fokker – Een goede fokker is gek op een specifiek hondenras en probeert honden te fokken die voldoen aan de rasstandaard. Deze fokkers zijn over het algemeen ook ingeschreven bij hun rasvereniging en de Raad van Beheer. De fokker maakt zich hard voor het ras waar zijn liefde naar uit gaat en stelt alles in het werk het ras te behouden en zelfs te verbeteren. Een goede fokker is niet alleen begaan met die lieve, mooie puppy’s die hij fokt, maar ook met de moeder van de pups en de toekomst van het ras.

Vaak lopen deze fokkers zeer actief shows en hebben een aantal van hun eigen fokprodukten thuis rondlopen. De teef krijgt niet eindeloos nesten en wordt goed verzorgd. Ze maakt onderdeel uit van het huishouden en ligt niet ergens achteraf in een stal om enkel te dienen als levende puppyfabriek.

Ook kijkt een goede fokker secuur naar de combinatie waarmee hij fokt. Hij kijkt niet alleen naar uiterlijk, maar gaat ook bloedlijnen na om te beoordelen of deze combinatie wel/niet geschikt is, of er geen ziektes door de bloedlijn sluimeren, maar ook naar het karakter van de eventuele moeder- of vaderhond omdat dit een rol kan spelen bij de karakterontwikkeling van de pups.

Heeft de ouderhond aangeboren gedragsproblemen, dan is het niet verstandig om met deze hond te fokken, hoe mooi hij of zij er ook uit ziet. De kans dat puppy’s uit zo’n nest dit gedrag namelijk overerven is te groot en daarom te risicovol.

Ook een moederhond met niet aangeboren gedragsproblemen neemt risico’s met zich mee. Hoewel dit gedrag niet overerfelijk is, leert de jonge pup wel al van mama hoe hij zijn omgeving moet ervaren. Als mama bijvoorbeeld heel erg bang is voor mannen, dan kan puppylief al heel snel de conclusie trekken dat mannen eng en gevaarlijk zijn.

Alles wat de hond in deze zo gevoelige fase leert, staat als het ware opgeslagen op de “harde schijf”. Goede fokkers nemen al dit soort overwegingen mee als ze besluiten met een bepaalde combinatie te fokken.

Een aanstaande pupeigenaar kan ook altijd inzage krijgen in de stamboom van zowel de vader- als moederhond. De fokker hoeft niet op voorhand alles te laten inzien, maar er moet wel sprake zijn van een transparante communicatie. Als een aanstaande pupkoper om inzage vraagt, moet het ook geen probleem zijn deze te krijgen.

 • Een goede fokker is ook kritisch ten opzichte van aanstaande pupkopers of geïnteresseerde;
 • Is hij van mening dat je niet geschikt bent om een pup van hem af te nemen, dan verkoopt hij je geen pup;
 • Goede fokkers voelen zich betrokken bij hun pupkopers en pups en geven je toch een klein beetje “hun kindje” mee;
See also:  Waarom Geeft Een Hond Over?

Zij hebben de eerste weken van je pup dag en nacht paraat gestaan om ze te omringen met liefde, aandacht en zorg. Sterker nog, nog voordat je pup geboren was, waren ze al bezig met je pup! Ze zijn oprecht trots op hun”produkt” en willen dan ook alleen maar de beste eigenaren matchen met hun hondjes.

Hoe weet je of je met een broodfokker te maken hebt?

Kenmerken van een broodfokker kunnen zijn: –

 • De fokker biedt meerdere puppy’s aan, van verschillende rassen.
 • U krijgt de moederhond niet te zien.
 • De puppy’s verblijven (zonder moeder) in een schuur.
 • De puppy’s kruipen weg bij bezoek, zijn vaak angstig.
 • De fokker heeft pups op voorraad.
 • De fokker levert de pup aan huis af.
 • De pups zien er niet verzorgd uit.

Waar op letten bij broodfokker?

10 tips om een broodfokker te herkennen – Naar aanleiding van mijn eigen ervaring wil ik graag 10 onderstaande tips met je delen waaraan je een broodfokker mogelijk kunt herkennen: 1 Vraag altijd naar de moederhond. Zij moet aanwezig zijn (uitzonderingen daargelaten.

Bij pups in een asiel kan het zijn dat er geen moederhond aanwezig is). 2 Is de moederhond aanwezig? Kijk dan goed of ze gezond oogt; is ze niet te mager of lusteloos? Let ook op hoe ze op jou reageert. Een moederhond zou er gezond uit moeten zien, alert en zorgzaam naar haar pups.

3 Vraag naar de overige puppy’s uit het nest. Als ze er nog zijn, vraag ook om die te zien, ook al zijn deze puppy’s al “gereserveerd”. Kijk hoe de puppy’s op elkaar reageren en hoe ze op jou reageren. Zijn ze lusteloos, erg bang, sloom of ongeïnteresseerd? Dat is geen normaal gedrag voor een pup.

4 Vraag de fokker de dagelijkse leefomgeving te laten zien van de puppy’s. Een broodfokker zal je waarschijnlijk die toegang weigeren. 5 De broodfokker zal zelden of niet naar de leefomstandigheden en leefomgeving vragen waar de pup komt te wonen.

Broodfokkers zijn uit op winst en het maakt ze daarom niet uit waar een puppy terecht komt. 6 Vraag of de fokker meerdere hondenrassen fokt. Een broodfokker heeft vaak meerdere rassen in de verkoop. 7 Kijk in het paspoort van de puppy. Controleer waar de pup de eerste dierenarts controle heeft gehad en is geënt.

Een broodfokker heeft vaak een eigen vaste dierenarts die regels weten te omzeilen en de pup onterecht gezond verklaren. In ons geval kwam deze dierenarts uit België. 8 Een broodfokker biedt zijn pups vaak allen aan via Marktplaats of andere social media.

Ze hebben geen eigen website voor meer informatie over de rassen of over henzelf. 9 Google en doe je huiswerk! De meeste broodfokkers staan geregistreerd op verschillende sites met naam en adresgegevens en dus slechte recensies. Doe altijd gedegen onderzoek naar de fokker van jouw toekomstige pup! 10 Twijfel je nog? Praat met andere hondeneigenaren, mensen van een hondenschool of de dierenarts. Lees ook de de blogs over de aanschaf van een pup of het adopteren van een pup voor tips en adviezen! Hoe Vind Ik Een Hond.

Is kennel de hoeve een broodfokker?

Kennel de hoeve inmiddels een vertrouwd adres voor ieder die op zoek is naar een leuke en gezond pup als gezinsmaatje. U vindt bij ons alleen eigen gefokte pups, dus geen hondenhandel in pups en dus ook geen geimporteerde honden of pups van illegale hondenfokkers of hondenhandelaren.