Hoe Vlooien Bestrijden Bij Hond?

Hoe Vlooien Bestrijden Bij Hond
Wat is de beste behandeling tegen vlooien en een vlooienplaag? – 1. Bestrijdingsmiddelen Een goed vlooienbestrijdingsmiddel voor uw hond is veilig, gemakkelijk toe te dienen en is onschadelijk voor u bij aanraking. Koop uw vlooienbestrijding bij uw dierenarts, dan bent u verzekerd van de modernste en veiligste middelen voor uw hond.

 • Pipetjes voor in de nek (Stronghold®/Vectra3D®, verkrijgbaar bij de dierenarts) zijn de meest moderne en veilige middelen. Bovendien zijn die het gemakkelijkst toe te dienen.
 • Pil (Bravecto®, verkrijgbaar bij de dierenarts) hiermee beschermt u uw hond gedurende 3 maanden tegen vlooien.
 • Omgevingsspray: Bij een vlooienplaag is het goed om ook het huis te behandelen met Indoor-X omgevingsspray. Belangrijk bij het gebruik van een omgevingsspray: Eerst zuigen en dan pas sprayen! (door het zuigen ontstaan trillingen waardoor de poppen uitkomen, de spray doodt zo de meeste vlooien).

Poeders en shampoos zijn verouderde middelen die niet of slechts gedeeltelijk werken. Hygiene Heeft u vlooien gezien, dan is het goed om regelmatig te stofzuigen om zoveel mogelijk eitjes, larven en poppen te verwijderen. Vooral de ligplekken van de hond en/of de kat dienen regelmatig gezogen te worden.

Hoe krijg je vlooien weg bij een hond?

Waar gaan vlooien dood van?

Manden en dekens wassen – De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine.

Waar zitten de meeste vlooien bij een hond?

Waar zitten vlooien? – Het antwoord is jammer genoeg: overal waar zoogdieren komen, dus praktisch overal. Denk daarbij aan struiken, in het gras en op andere plaatsen. Daar wachten ze op een kans om een gastheer te vinden, bijvoorbeeld jouw hond. Als ze eenmaal een hond bereikt hebben, voeden ze zich met zijn bloed.

Hoe kom je zo snel mogelijk van vlooien af?

Waar kunnen vlooien niet tegen?

Wat is het beste anti-vlooienmiddel? – Er zijn een heleboel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die mensen elkaar aanraden. Of ze werken? Misschien wel. Of ze afdoende werken? Waarschijnlijk niet. Het ligt er ook aan hoe ernstig de vlooienplaag is natuurlijk. Wat wordt er zoal genoemd door mensen?

 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met heet water met daarin een flinke scheut Dettol (ontsmettingsmiddel).
 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met een water- en azijnoplossing.
 • Zout strooien op plaatsen waar je niet kunt dweilen of op zaken die niet in de wasmachine kunnen (bankstellen bijvoorbeeld). Het zout haalt het vocht weg én de eitjes, larven en coconnetjes verdrogen, waarna je ze op kunt stofzuigen.
 • Zout op het huisdier zelf strooien helpt ook. Zorg er wel voor dat je huisdier geen wondjes heeft, want daar brandt het zout op.
 • Zet ‘s avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken.
 • Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig. Check dit wel van tevoren bij je dierenarts!
 • De hond of kat wassen met afwasmiddel of met Head & Shoulders. Besef dat beide producten niet goed voor de huid van je huisdier zijn.
 • Vlooien doden met de elektrische vliegenmeppers! Doe ‘s avonds het licht uit, leg de vliegenmepper plat op de grond en maak langzaam vegende bewegingen terwijl je de knop ingedrukt houdt. De vlooien lichten op zodra ze contact maken met de vliegenmepper.
 • Leg bladeren van de varen (een plant) in de honden- of kattenmand. Vlooien houden er niet van.
 • Verpulver mottenballen en strooi het gruis langs de plinten en de randen van de vloerbedekking, eventueel ook eronder. Vlooien vinden dat vies. Bij thuiskomst goed stofzuigen!
 • Je kunt ook gewoon je huisdier met een vlooienkam kammen en de vlooien die je vangt in een bak met water en afwasmiddel doen. Dat overleven ze niet.
 • Je huisdier inwrijven met gekneusde Hondsdrafblaadjes. Hondsdraf wordt gebruikt door egels. Ze vullen er hun nest mee zodat de jonkies minder last hebben van vlooien.

Zo zijn er vast nog tientallen oma-weet-raad-middeltjes. Je kunt ze uitproberen, maar we raden je aan om met je huisdier zelf niet te veel te experimenteren. Het beestje heeft het al zwaar genoeg met de vlooienoverlast alleen.

Waar hebben vlooien een hekel aan?

Hoe kan je azijn tegen vlooien het beste gebruiken? – Zoals de meeste insecten, hebben vlooien een hekel aan de geur en smaak van azijn, dus zullen ze hun best doen om het te vermijden. Azijn is dan ook een goed middel om tegen volwassen vlooien te gebruiken.

Azijn is veilig in gebruik en milieuvriendelijk. Het is natuurlijk en vrij van chemicaliën, het is zowel huisdier- als kindveilig en het kalmeert de vlooienbeten van uw huisdier. Hieronder lees je hoe je azijn tegen vlooien kan gebruiken.

Om een eigen vlooienspray te maken, kan je zowel reguliere witte- als appelazijn gebruiken. In de werking zit geen verschil, al zal appelazijn wel een iets aangenamer zijn qua geur. Een zelfgemaakte vlooienspray maken is simpelweg het verdunnen van azijn met water.

 • Sommige mensen raden aan om gelijke delen azijn en water te mengen;
 • Anderen raden aan om één deel azijn te mengen met twee of drie delen water;
 • Zelf ben ik voorstander van gelijke delen water en azijn;
 • Azijn is namelijk ongevaarlijk, dus waarom onnodig verdunnen?! Voordat je de zelfgemaakte vlooienspray aanbrengt op de huid van mens of dier, let wel even op dat er geen wondjes zijn;
See also:  Wat Te Doen Als Hond Overgeeft?

Azijn kan immers bijten. Kijk daarbij ook uit dat je niet in de buurt van het Gebruik voor het aanbrengen van de azijnoplossing een spuitfles of breng deze aan met een doek die in de azijnoplossing is gedoopt. Voor katten zou ik sowieso kiezen voor het aanbrengen met een doek. Hoe Vlooien Bestrijden Bij Hond Je hebt niet veel nodig om een eigen vlooienspray op basis van zijn tegen mieren te maken: water, azijn en een plantenspuit!.

Kunnen vlooien vanzelf weggaan?

Gaan vlooien vanzelf dood? – Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.

 • Je wordt dan alsnog verrast door een vlooienplaag;
 • En wat als als de volwassen vlooien toch nog aan een gastheer komen? Het wordt dan nóg lastiger om alle beestjes weg te krijgen;
 • Gelukkig heb je wel twee opties: je gaat zelf vlooien bestrijden of je schakelt direct een ervaren bestrijder in;

Veel mensen kiezen voor dit laatste, zeker als er sprake is van een zeer heftige vlooienplaag, waarbij de vlooien zich naar allerlei kamers hebben verspreid.

Hoe lang duurt het voordat vlooien weg zijn?

Wat kunnen we eraan doen? – Voor een doeltreffende vlooienbestrijding dient een volledig vlooienbestrijdingsplan te worden uitgewerkt. Belangrijk is dat zowel het probleem op het dier als in de omgeving wordt aangepakt. Wanneer men uitsluitend het dier behandelt, blijven eitjes, larven en cocons in de omgeving doorgroeien.

 • Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen ( 98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood). Hiermee bereikt de vlo ook niet het stadium, waarin eitjes gelegd worden en wordt indirect een vlooienbesmetting in huis ook tegen gegaan.
 • Frontline spuitbus: Dit middel wordt door het goed bespuiten van de vacht van hond of kat aangebracht. Frontline doodt de vlooien binnen 24 uur. Frontline spray kan gebruikt worden vanaf de 2e levensdag van pup of kitten.
 • Advocate: Voor honden die lijden aan, of risico lopen op, gemengde parasitaire infecties: Voor de preventie en behandeling van vlooienbesmetting (Ctenocephalides felis), voor de behandeling van oormijtinfestatie (Otodectes cynotis), schurft veroorzaakt door Sarcoptes scabiei var. canis, demodicosis veroorzaakt door Demodex canis, voor de preventie van hartworm (L3 en L4 larven van Dirofilaria immitis) en voor de behandeling van infecties met gastro-intestinale nematoden (L4 larven, onvolgroeide en volwassen stadia van Toxocara canis, Ancylostoma caninum en Uncinaria stenocephala, volwassen Toxascaris leonina en Trichuris vulpis). Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis
 • Stronghold De toedieningsvorm van stronghold is te vergelijken met advantage en frontline pipetten alleen de werking is veel breder het werkt namelijk ook tegen: •volwassen vlooien •vlooien eieren •oormijt •spoelwormen •haakwormen •hartworm Het mag al vanaf 6 weken leeftijd gebruikt worden.

Voor bestrijding van de vlooien in het huis hebben wij Mand- en tapijtspray. Dit doodt zowel de volwassen vlooien, als de eitjes en larfjes. Dit laatste is het meest van belang bij het tegen gaan van een vlooienbesmetting. Voor bestrijding van de vlooien op het dier zijn er ook nog steeds vlooienbanden, vlooienpoeder en dergelijke.

Het probleem in de omgeving is vaak groter dan men vermoedt. Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn.

Deze hebben als nadeel ten opzichte van de genoemde moderne middelen dat ze veel trager werken en de vlo pas doden nadat deze bloed gezogen en eitjes gelegd heeft. Bij alle traagwerkende middelen tegen volwassen vlooien is combinatie met Program of met een bestrijdingsmiddel in het huis altijd noodzakelijk.

Bij een juist gebruik zijn alle genoemde middelen veilig, Frontline mag al in het nest gebruikt worden, Advantage vanaf 8 weken en Program vanaf 6 weken leeftijd. Welke keuze u maakt uit de beschikbare vlooienbestrijdingsmiddelen hangt af van de huiselijke situatie en van uw persoonlijke voorkeur.

Aarzelt u niet hierover ons advies te vragen. Zowel de dierenartsen als de assistentes kunnen u informeren.

See also:  No Worm Pro Hond Hoe Vaak?

.

Wat is het beste middel tegen vlooien?

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien.

Hoe weet je of je vlooien in bed hebt?

Hoe kun je zien dat je vlooien in huis hebt?

Een gemakkelijke manier om te zien waar de vlooien zitten, is door te zoeken naar vlooienpoepjes. Deze zwarte of donkerrode korreltjes vind je op de plekken waar de vlooien zich verzamelen. Hoe mee vlooienpoep je vindt, hoe meer vlooien je in huis hebt.

Hoe vaak moet je een hond behandelen tegen vlooien?

Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!.

Kunnen vlooien van honden op mensen?

Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.

Welke azijn tegen vlooien?

Hoe kom je van de vlooien af – Wil je op een milieuvriendelijke manier vlooien bestrijden bij je hond? Vlooien bij de hond zijn goed te bestrijden door witte natuurazijn te gebruiken. Essentie van deze aanpak is dat je de gehele levenscyclus van de vlo aanpakt.

 • Begin met je huis een week lang heel intensief te stofzuigen, iedere dag, om eitjes en larven te verwijderen. Leeg ook de vuilbak van je stofzuiger of doe na het stofzuigen een nieuwe stofzuigerzak in de stofzuiger. Als je dweilt, voeg dan een paar flinke scheuten azijn aan de emmer toe. Let op bij kalkhoudende tegelvloeren, hierop kun je geen azijn gebruiken. Vlooien, maar ook andere insecten, houden van vocht en voelen zich erg op hun gemak in water dat achterblijft in plinten en andere kieren.
 • Was de hondendeken, hoezen van kussens en matten wekelijks op 60 °C in de wasmachine. Voeg bij de was ook een paar flinke scheuten witte natuurazijn toe. Hierdoor dood je de eitjes en larven. Plaats de hondenmand bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer of tegels.
 • Schoonmaken met water en een deel witte natuurazijn werkt goed om vlooien te bestrijden. Vlooien hebben net als andere insecten een hekel aan de geur en het middel reinigt erg intensief. Niet te veel water gebruiken. Met water alleen kun je vlooien niet doden. Zodra er echter witte natuurazijn of afwasmiddel in het water zit, zullen ze het niet overleven.
 • Vlooien op het dier kun je ook behandelen met witte natuurazijn: Masseer de vacht van je hond met behulp van een zachte doek doordrenkt met witte natuurazijn. Laat de azijn een paar uur intrekken om alle volwassen vlooien te doden, spoel de vacht af met lauw water en was je trouwe viervoeter met shampoo.
 • Laat je hond een (biologische) vlooienband dragen. Doe deze al om voordat de hond last van vlooien heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Ook achteraf helpt dit om nieuwe vlooien te voorkomen.

De bestrijding van vlooien blijft erg lastig, blijft er eentje achter dan is de kans groot dat je opnieuw kunt beginnen met bestrijden. Daarbij duurt het weken voor eitjes larven en tenslotte jonge vlooien worden. Het is dus verstandig om de behandeling tegen vlooien minstens drie tot vijf weken te herhalen. « terug naar hond-en-kat overzicht.

Wat is de beste Vlooienspray?

Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding – Klik hier om Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding op bol. com te bekijken en te bestellen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik best een fan van de vlooienbestrijdingsmiddelen van Beaphar. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik de Beaphar Vlooienspray voor in huis dan ook aanraad als beste vlooienspray voor in huis.

Deze vlooienspray voor in huis is wat mij betreft de beste omdat het aan alle criteria voldoet die ik belangrijk vindt: het werkt perfect, het werkt snel, tast de behandelde oppervlakten niet aan en is vrijwel overal te gebruiken.

See also:  Wanneer wordt een hond loops?

Als enig nadeel kan ik alleen maar noemen dat het middel een vrij synthetische geur heeft. Niet echt vies, maar je merkt wel dat er in huis “iets is gespoten”. Voor mij geen enkel probleem, ik doe wel een raampje open. Bestel de beste vlooienspray voor in huis nu direct door deze link te volgen:.

Kunnen vlooien van honden op mensen?

Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.

Hoe snel werkt Vlooienpil hond?

Is het vlooientheater als kermisattractie inmiddels voltooid verleden tijd, als ‘plaag’ is dat allerminst het geval. Ondanks het grote scala aan vlooienbestrijdingsmiddelen en alle goed bedoelde adviezen lukt het soms maar niet om de kriebelende kruipers de baas te worden.

Zeker na de warme weken zoals we dit jaar in juli en augustus beleefd hebben worden diereigenaren bijwijlen radeloos. Waarom gaat het dan toch nog mis?  Dit voorjaar heb ik nog een nieuw en zeer goed werkend middel onder de aandacht gebracht.

Veiligheid en een revolutionaire werkingsmechanisme stonden daarbij centraal. Dit middel moet op de huid worden aangebracht en werkt dan perfect. Wat te doen bij honden die de halve dag in het water liggen? Of op advies van de dierenarts met shampoo gewassen moet worden? Of geregeld in de trimsalon een wasbeurt krijgt? En niet te vergeten, wat te doen bij de kat die zichzelf trakteert op overmatig poetsgedrag? Zeker als de baas weer heeft zitten klooien met iets ‘smerigs’ in de nek? Alle middelen die op de huid worden aangebracht en via het huidvet de werkzaamheid van een maand moeten garanderen werken dan niet meer of onvoldoende.

 1. Er is gelukkig een alternatief! Er is een pil verkrijgbaar die eenmaal per maand moet worden toegediend;
 2. Het is een redelijk smakelijke kauwtablet die met de maaltijd moet worden gegeven;
 3. Daarna werkt het razendsnel;

Binnen een half uur na opname door het dier vallen de eerste vlooien al dood op de grond. Ze raken eerst overprikkeld en daarna verlamd. Geen leuke dood, maar wel een snelle. Het kan voor de hond en de kat geen kwaad. Het enige dat soms optreedt is misselijkheid en braken na de opname.

Maar juist dat is weer te ondervangen door het met eten toe te dienen. Het middel werkt ook beter dan, want door het met voedsel toe te dienen wordt het beter door het lichaam opgenomen. De werkzaamheid is zodoende een maand lang.

Omdat alle vlooien die op hond of kat huizen vlot verdwijnen, kan het zelfs bij dieren die allergisch voor vlooien zijn gebruikt worden. Het is wel aan te raden om alle dieren in huis te behandelen, omdat er anders toch nog voortdurend vlooien in huis kunnen worden aangetroffen.

Groot bijkomend voordeel is dat dieren door kleine kinderen zonder problemen kunnen worden aangehaald zonder dat ze met banden of nog niet opgedroogde vlooiendruppen in aanraking komen. En wat de veiligheid betreft: bijwerkingen worden  zelden gemeld en het middel is biologisch volledig afbreekbaar.

Ook niet onbelangrijk uit oogpunt van het milieu. Op dit moment is het volgens de fabrikant niet voor niets in de Verenigde Staten het meest gebruikte middel tegen vlooien. Nadeel: het werkt totaal niet tegen teken. Dus daar moet dan wel weer iets anders tegen gebruikt worden. Augustus 2013                                       Ctenocephalides felis,  de kattenvlo, sterk vergroot.

Hoe snel werkt ontvlooien?

De meeste vlooienmiddelen werken een maand. Als je een vlooienplaag goed wilt aan- pakken, is het advies om tenminste drie achtereenvolgende maanden te behandelen. Er zijn ook vlooienmiddelen voor katten die een langere werkingsduur dan een maand hebben. Vraag je dierenarts om advies.

Kan een hond ziek worden van vlooien?

Waarom beschermen tegen vlooien? – Wanneer een hond eenmaal vlooien heeft kan de verspreiding heel snel gaan. Vlooien kunnen tussen de 6 en 12 maanden oud worden, leggen ongeveer 40 eitjes per dag en springen gemakkelijk over op een voorbijganger. Hoewel niet alle honden last hebben van de vlooien is het wel belangrijk je hond te beschermen:

 • Vlooien dragen lintworm over.
 • Vlooien kunnen infecties overdragen tussen huisdieren.
 • Vlooien kunnen bloedarmoede veroorzaken bij heftige besmettingen.
 • Vlooien kunnen kattenkrabziekte overdragen tussen katten en naar de mens.
 • Vlooien kunnen allergieën opwekken bij hond en kat en ook mensen kunnen gevoelig reageren op vlooienbeten.