Hoe Vlooien Bestrijden Hond?

Hoe Vlooien Bestrijden Hond
Wat is de beste behandeling tegen vlooien en een vlooienplaag? – 1. Bestrijdingsmiddelen Een goed vlooienbestrijdingsmiddel voor uw hond is veilig, gemakkelijk toe te dienen en is onschadelijk voor u bij aanraking. Koop uw vlooienbestrijding bij uw dierenarts, dan bent u verzekerd van de modernste en veiligste middelen voor uw hond.

 • Pipetjes voor in de nek (Stronghold®/Vectra3D®, verkrijgbaar bij de dierenarts) zijn de meest moderne en veilige middelen. Bovendien zijn die het gemakkelijkst toe te dienen.
 • Pil (Bravecto®, verkrijgbaar bij de dierenarts) hiermee beschermt u uw hond gedurende 3 maanden tegen vlooien.
 • Omgevingsspray: Bij een vlooienplaag is het goed om ook het huis te behandelen met Indoor-X omgevingsspray. Belangrijk bij het gebruik van een omgevingsspray: Eerst zuigen en dan pas sprayen! (door het zuigen ontstaan trillingen waardoor de poppen uitkomen, de spray doodt zo de meeste vlooien).

Poeders en shampoos zijn verouderde middelen die niet of slechts gedeeltelijk werken. Hygiene Heeft u vlooien gezien, dan is het goed om regelmatig te stofzuigen om zoveel mogelijk eitjes, larven en poppen te verwijderen. Vooral de ligplekken van de hond en/of de kat dienen regelmatig gezogen te worden.

Hoe krijg je vlooien weg bij een hond?

Hoe kom je zo snel mogelijk van vlooien af?

Waar gaan vlooien dood van?

Manden en dekens wassen – De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine.

Waar loopt een hond vlooien op?

Vlooienliftplaats 5 – Andere dieren – Eén van de manieren waarop je hond vlooien oploopt, is door contact met andere dieren – hetzij huisdieren hetzij wilde dieren. Honden zijn sociale wezens en vlooien kunnen zo vanaf die pup in het park op jouw hond springen, of zelfs vanaf andere huisdieren.

 • Hoewel de meeste vlooien vanuit de omgeving opgelopen worden, kunnen ze in een enkel geval ook overspringen vanaf een ander dier;
 • Je hond kan vlooienbeten krijgen van zowel hondenvlooien als kattenvlooien – de soorten die in Nederland het meest voorkomen;

Hondenvlooien bijten het liefst honden. Kattenvlooien, die vaker voorkomen, zijn echter niet zo kieskeurig, dus bijten ze zowel katten als jouw hond. Bovendien gaan honden graag op onderzoek uit op open plekken waar ook wilde dieren komen. Tijdens je dagelijkse wandeling, zelfs in je tuin, kan je hond in contact komen met vogels, knaagdieren, konijnen, eekhoorns, vossen en herten.

Waar kunnen vlooien niet tegen?

Wat is het beste anti-vlooienmiddel? – Er zijn een heleboel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die mensen elkaar aanraden. Of ze werken? Misschien wel. Of ze afdoende werken? Waarschijnlijk niet. Het ligt er ook aan hoe ernstig de vlooienplaag is natuurlijk. Wat wordt er zoal genoemd door mensen?

 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met heet water met daarin een flinke scheut Dettol (ontsmettingsmiddel).
 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met een water- en azijnoplossing.
 • Zout strooien op plaatsen waar je niet kunt dweilen of op zaken die niet in de wasmachine kunnen (bankstellen bijvoorbeeld). Het zout haalt het vocht weg én de eitjes, larven en coconnetjes verdrogen, waarna je ze op kunt stofzuigen.
 • Zout op het huisdier zelf strooien helpt ook. Zorg er wel voor dat je huisdier geen wondjes heeft, want daar brandt het zout op.
 • Zet ‘s avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken.
 • Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig. Check dit wel van tevoren bij je dierenarts!
 • De hond of kat wassen met afwasmiddel of met Head & Shoulders. Besef dat beide producten niet goed voor de huid van je huisdier zijn.
 • Vlooien doden met de elektrische vliegenmeppers! Doe ‘s avonds het licht uit, leg de vliegenmepper plat op de grond en maak langzaam vegende bewegingen terwijl je de knop ingedrukt houdt. De vlooien lichten op zodra ze contact maken met de vliegenmepper.
 • Leg bladeren van de varen (een plant) in de honden- of kattenmand. Vlooien houden er niet van.
 • Verpulver mottenballen en strooi het gruis langs de plinten en de randen van de vloerbedekking, eventueel ook eronder. Vlooien vinden dat vies. Bij thuiskomst goed stofzuigen!
 • Je kunt ook gewoon je huisdier met een vlooienkam kammen en de vlooien die je vangt in een bak met water en afwasmiddel doen. Dat overleven ze niet.
 • Je huisdier inwrijven met gekneusde Hondsdrafblaadjes. Hondsdraf wordt gebruikt door egels. Ze vullen er hun nest mee zodat de jonkies minder last hebben van vlooien.
See also:  Waar Wordt Een Hond Rustig Van?

Zo zijn er vast nog tientallen oma-weet-raad-middeltjes. Je kunt ze uitproberen, maar we raden je aan om met je huisdier zelf niet te veel te experimenteren. Het beestje heeft het al zwaar genoeg met de vlooienoverlast alleen.

Waar hebben vlooien een hekel aan?

Hoe kan je azijn tegen vlooien het beste gebruiken? – Zoals de meeste insecten, hebben vlooien een hekel aan de geur en smaak van azijn, dus zullen ze hun best doen om het te vermijden. Azijn is dan ook een goed middel om tegen volwassen vlooien te gebruiken.

Azijn is veilig in gebruik en milieuvriendelijk. Het is natuurlijk en vrij van chemicaliën, het is zowel huisdier- als kindveilig en het kalmeert de vlooienbeten van uw huisdier. Hieronder lees je hoe je azijn tegen vlooien kan gebruiken.

Om een eigen vlooienspray te maken, kan je zowel reguliere witte- als appelazijn gebruiken. In de werking zit geen verschil, al zal appelazijn wel een iets aangenamer zijn qua geur. Een zelfgemaakte vlooienspray maken is simpelweg het verdunnen van azijn met water.

Sommige mensen raden aan om gelijke delen azijn en water te mengen. Anderen raden aan om één deel azijn te mengen met twee of drie delen water. Zelf ben ik voorstander van gelijke delen water en azijn. Azijn is namelijk ongevaarlijk, dus waarom onnodig verdunnen?! Voordat je de zelfgemaakte vlooienspray aanbrengt op de huid van mens of dier, let wel even op dat er geen wondjes zijn.

Azijn kan immers bijten. Kijk daarbij ook uit dat je niet in de buurt van het Gebruik voor het aanbrengen van de azijnoplossing een spuitfles of breng deze aan met een doek die in de azijnoplossing is gedoopt. Voor katten zou ik sowieso kiezen voor het aanbrengen met een doek. Je hebt niet veel nodig om een eigen vlooienspray op basis van zijn tegen mieren te maken: water, azijn en een plantenspuit!.

Wat is het beste middel tegen vlooien?

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien.

Hoe lang duurt het voordat vlooien weg zijn?

Wat kunnen we eraan doen? – Voor een doeltreffende vlooienbestrijding dient een volledig vlooienbestrijdingsplan te worden uitgewerkt. Belangrijk is dat zowel het probleem op het dier als in de omgeving wordt aangepakt. Wanneer men uitsluitend het dier behandelt, blijven eitjes, larven en cocons in de omgeving doorgroeien.

 • Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen ( 98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood). Hiermee bereikt de vlo ook niet het stadium, waarin eitjes gelegd worden en wordt indirect een vlooienbesmetting in huis ook tegen gegaan.
 • Frontline spuitbus: Dit middel wordt door het goed bespuiten van de vacht van hond of kat aangebracht. Frontline doodt de vlooien binnen 24 uur. Frontline spray kan gebruikt worden vanaf de 2e levensdag van pup of kitten.
 • Advocate: Voor honden die lijden aan, of risico lopen op, gemengde parasitaire infecties: Voor de preventie en behandeling van vlooienbesmetting (Ctenocephalides felis), voor de behandeling van oormijtinfestatie (Otodectes cynotis), schurft veroorzaakt door Sarcoptes scabiei var. canis, demodicosis veroorzaakt door Demodex canis, voor de preventie van hartworm (L3 en L4 larven van Dirofilaria immitis) en voor de behandeling van infecties met gastro-intestinale nematoden (L4 larven, onvolgroeide en volwassen stadia van Toxocara canis, Ancylostoma caninum en Uncinaria stenocephala, volwassen Toxascaris leonina en Trichuris vulpis). Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis
 • Stronghold De toedieningsvorm van stronghold is te vergelijken met advantage en frontline pipetten alleen de werking is veel breder het werkt namelijk ook tegen: •volwassen vlooien •vlooien eieren •oormijt •spoelwormen •haakwormen •hartworm Het mag al vanaf 6 weken leeftijd gebruikt worden.

Voor bestrijding van de vlooien in het huis hebben wij Mand- en tapijtspray. Dit doodt zowel de volwassen vlooien, als de eitjes en larfjes. Dit laatste is het meest van belang bij het tegen gaan van een vlooienbesmetting. Voor bestrijding van de vlooien op het dier zijn er ook nog steeds vlooienbanden, vlooienpoeder en dergelijke.

Het probleem in de omgeving is vaak groter dan men vermoedt. Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn.

Deze hebben als nadeel ten opzichte van de genoemde moderne middelen dat ze veel trager werken en de vlo pas doden nadat deze bloed gezogen en eitjes gelegd heeft. Bij alle traagwerkende middelen tegen volwassen vlooien is combinatie met Program of met een bestrijdingsmiddel in het huis altijd noodzakelijk.

See also:  Waar Kan Ik Mijn Hond Zelf Wassen?

Bij een juist gebruik zijn alle genoemde middelen veilig, Frontline mag al in het nest gebruikt worden, Advantage vanaf 8 weken en Program vanaf 6 weken leeftijd. Welke keuze u maakt uit de beschikbare vlooienbestrijdingsmiddelen hangt af van de huiselijke situatie en van uw persoonlijke voorkeur.

Aarzelt u niet hierover ons advies te vragen. Zowel de dierenartsen als de assistentes kunnen u informeren.

.

Hoe weet je of je vlooien in bed hebt?

Kunnen vlooien vanzelf weggaan?

Gaan vlooien vanzelf dood? – Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.

Je wordt dan alsnog verrast door een vlooienplaag. En wat als als de volwassen vlooien toch nog aan een gastheer komen? Het wordt dan nóg lastiger om alle beestjes weg te krijgen. Gelukkig heb je wel twee opties: je gaat zelf vlooien bestrijden of je schakelt direct een ervaren bestrijder in.

Veel mensen kiezen voor dit laatste, zeker als er sprake is van een zeer heftige vlooienplaag, waarbij de vlooien zich naar allerlei kamers hebben verspreid.

Kan 1 vlo kwaad?

10. Ik heb behandeld, maar ik zie nog vlooien… –

 • Zorg ervoor dat je een geregistreerd product gebruikt. Producten die je bij een dierenarts gekocht hebt of via voorschrift bij de apotheek hebt verkregen, zijn volledig betrouwbaar.
 • Zorg ervoor dat het product juist is toegediend. (Voor tips van toediening zie hier )
 • Zorg ervoor dat je alle contactdieren een aangepaste behandeling geeft
 • Volg een strikte behandeling op, rekening houdende met de juiste werkingsduur.
 • Bij een vlooienbesmetting kan het nodig zijn tot 4m te behandelen voor de omgevingsbesmetting onder controle is
 • Ben je zeker dat je vlooien ziet? Vraag raad aan de dierenarts.
 • Behandel je thuisomgeving! 95 procent van de besmetting zit in de omgeving.
  • Stofzuig alle oppervlakken waar je dier gelopen of geslapen heeft. Let op! Ledig de stofzuiger onmiddellijk in een gesloten vuilniszak.
  • Was alles wat gewassen kan worden. Bijvoorbeeld dekentjes, kussens,…
  • Reinig alle oppervlakken met nat, indien mogelijk.
  • Gooi weg wat je kan weggooien.
  • Dekens of kussens die niet gewassen kunnen worden, kunnen eventueel voor lange tijd in een gesloten verpakking in de vriezer gestoken worden.
  • Laat jouw behandelde hond of kat lopen waar hij voorheen ook al liep. Wachtende vlooien zullen op uw dier springen en sterven door het antiparasitair product.
  • Behandel de ruimte nog eens extra met een antiparasitair middel. Let op! Kies een betrouwbaar product, aangeraden door de dierenarts.

Kunnen vlooien tegen Dreft?

Vlooien op de juiste manier bestrijden – Je hond heeft vlooien, wat kun je het beste doen? In ieder geval niet met Dettol, groene zeep of afwasmiddel gaan wassen. Wil je de hond echt wassen, gebruik dan een vlooienshampoo. Maar let op want een vlooienshampoo doodt alleen de vlooien die op dat moment op het huisdier zitten.

De overige 95% van de vlooienpopulatie bevindt zich in je woning. Wil je vlooien effectief bestrijden dan moet je spot-on of een vlooienband op het huisdier toepassen. Bij een ernstige vlooienplaag is het aan te raden om ook de omgeving te behandelen.

Naar spot-on tegen vlooien.

Waarmee dweilen bij vlooien?

Dweilen tegen vlooien – Vlooien houden van een vochtige omgeving, dweilen wordt dus afgeraden. Wanneer je water door azijn vervangt tijdens het dweilen, jaag je de vlooien wel weg. Dit zorgt echter wel voor een vieze geur in je huis en de vraag is of je zelf in die geur wilt blijven hangen.

See also:  Tot Welke Temperatuur Hond Buiten?

Hoe zien Vlooieneitjes eruit bij honden?

Hoe zien vlooien eruit? – Vlooien komen voor in verschillende stadia. Volwassen vlooien kunt u zien kruipen over de huid van uw hond. Ze zijn zo’n 2-3 mm lang en hebben een rode of bruine kleur. Een vlo legt per dag wel 20 tot 50 verse eitjes. De eitjes van vlooien zijn heel klein, slechts een halve mm en hebben een ovale vorm en witte kleur.

Hoe vaak moet je een hond behandelen tegen vlooien?

Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!.

Kunnen vlooien van honden op mensen?

Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.

Hoe snel werkt Vlooienpil hond?

Is het vlooientheater als kermisattractie inmiddels voltooid verleden tijd, als ‘plaag’ is dat allerminst het geval. Ondanks het grote scala aan vlooienbestrijdingsmiddelen en alle goed bedoelde adviezen lukt het soms maar niet om de kriebelende kruipers de baas te worden.

Zeker na de warme weken zoals we dit jaar in juli en augustus beleefd hebben worden diereigenaren bijwijlen radeloos. Waarom gaat het dan toch nog mis?  Dit voorjaar heb ik nog een nieuw en zeer goed werkend middel onder de aandacht gebracht.

Veiligheid en een revolutionaire werkingsmechanisme stonden daarbij centraal. Dit middel moet op de huid worden aangebracht en werkt dan perfect. Wat te doen bij honden die de halve dag in het water liggen? Of op advies van de dierenarts met shampoo gewassen moet worden? Of geregeld in de trimsalon een wasbeurt krijgt? En niet te vergeten, wat te doen bij de kat die zichzelf trakteert op overmatig poetsgedrag? Zeker als de baas weer heeft zitten klooien met iets ‘smerigs’ in de nek? Alle middelen die op de huid worden aangebracht en via het huidvet de werkzaamheid van een maand moeten garanderen werken dan niet meer of onvoldoende.

Er is gelukkig een alternatief! Er is een pil verkrijgbaar die eenmaal per maand moet worden toegediend. Het is een redelijk smakelijke kauwtablet die met de maaltijd moet worden gegeven. Daarna werkt het razendsnel.

Binnen een half uur na opname door het dier vallen de eerste vlooien al dood op de grond. Ze raken eerst overprikkeld en daarna verlamd. Geen leuke dood, maar wel een snelle. Het kan voor de hond en de kat geen kwaad. Het enige dat soms optreedt is misselijkheid en braken na de opname.

Maar juist dat is weer te ondervangen door het met eten toe te dienen. Het middel werkt ook beter dan, want door het met voedsel toe te dienen wordt het beter door het lichaam opgenomen. De werkzaamheid is zodoende een maand lang.

Omdat alle vlooien die op hond of kat huizen vlot verdwijnen, kan het zelfs bij dieren die allergisch voor vlooien zijn gebruikt worden. Het is wel aan te raden om alle dieren in huis te behandelen, omdat er anders toch nog voortdurend vlooien in huis kunnen worden aangetroffen.

 • Groot bijkomend voordeel is dat dieren door kleine kinderen zonder problemen kunnen worden aangehaald zonder dat ze met banden of nog niet opgedroogde vlooiendruppen in aanraking komen;
 • En wat de veiligheid betreft: bijwerkingen worden  zelden gemeld en het middel is biologisch volledig afbreekbaar;

Ook niet onbelangrijk uit oogpunt van het milieu. Op dit moment is het volgens de fabrikant niet voor niets in de Verenigde Staten het meest gebruikte middel tegen vlooien. Nadeel: het werkt totaal niet tegen teken. Dus daar moet dan wel weer iets anders tegen gebruikt worden. Augustus 2013                                       Ctenocephalides felis,  de kattenvlo, sterk vergroot.

Hoe snel werkt ontvlooien?

De meeste vlooienmiddelen werken een maand. Als je een vlooienplaag goed wilt aan- pakken, is het advies om tenminste drie achtereenvolgende maanden te behandelen. Er zijn ook vlooienmiddelen voor katten die een langere werkingsduur dan een maand hebben. Vraag je dierenarts om advies.