Hond Kopen Waar Op Letten?

Hond Kopen Waar Op Letten
Bij de aanschaf van een puppy komt veel kijken. U kunt het risico lopen een puppy aan te schaffen bij een malafide handelaar die het dierenwelzijn minder goed op orde heeft. Voorkom problemen. Check of een aantal zaken in orde zijn als u een jong hondje koopt. Wat in orde moet zijn bij de aankoop van uw puppy:

 • de pup is niet jonger dan 7 weken
 • let op: een pup uit het buitenland is niet jonger dan 15 weken
 • de pup is voorzien van een chip
 • de pup is geregistreerd en heeft een Europees paspoort
 • de pup is ontwormd en ingeënt

Het beste kunt u de puppy thuis bij de fokker ophalen. Dan kunt u de leefomstandigheden bekijken, en weet u dat de hond uit een goed nest komt. Bekijk de webpagina’s Stappenplan ‘Puppy via internet’   en De puppy-checklist op www. licg. nl. Deze geven een goede leidraad om uit handen te blijven van malafide hondenhandelaren.

 • Vermoedt u dat de handelaar niet volgens de regels werkt? Mogelijk is degene van wie u de hond koopt in overtreding en kan er sprake zijn van illegale hondenhandel;
 • De NVWA raadt u dan ook af in dat geval de hond te kopen;

Aankoop van zo’n hond brengt namelijk risico’s met zich mee..

Wat moet je vragen aan een honden fokker?

Hoe kies je een pup uit een nest?

Ga vooral af op je eigen gevoel Welke pup kiezen uit het nest, daarbij ga je vaak niet over één nacht ijs. Natuurlijk kan het liefde op het eerste gezicht zijn, maar het is logisch dat je vaker langskomt om de pups te ontmoeten. Wie weet is die ene stille, onzekere pup de volgende keer wel heel actief en stoer.

Wat zijn de nadelen van een hond?

Voor- en nadelen Verder kan een hond eenzaamheid tegengaan en empathie leren. Daarnaast kun je gezond worden, door je hond regelmatig uit te laten en met je hond te spelen. De nadelen zijn dat de kosten van je hond op kunnen lopen; om medische redenen of door het kopen van eten en speeltjes.

Waar moet je aan denken als je een pup koopt?

Wat is een normale prijs voor een puppy?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer. Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken.

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

Deze kosten worden doorgerekend. Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker. Laat je niet verleiden door die aanbiedingen. Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden.

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.

Wat is de beste tijd om een pup te kopen?

Het belang van socialisatie – Er zou dus iets voor te zeggen zijn om pups pas met een week of 10 naar de nieuwe eigenaar te laten gaan. Echter, uit een Fins onderzoek uit 2017 blijkt dat pups die later dan 8 weken waren geplaatst wel meer gedragsproblemen zoals angst en agressie naar bezoek en andere honden vertoonden.

 • Hier komt het belang van een goede socialisatie dus naar voren;
 • De eerste socialisatieperiode vindt bij honden plaats van 5-12 weken oud;
 • In die periode moet een hond met allerlei prikkels waar hij ook in zijn latere leven mee te maken krijgt, positieve ervaringen hebben opgedaan;

Als dat niet gebeurt kan er angst en/of agressie ontstaan naar deze prikkels. Wanneer een pup dus tot 10 weken of zelfs langer bij de fokker blijft, is het noodzakelijk dat de fokker wel een intensief socialisatieproces heeft doorlopen met elke individuele pup. Natuurlijk is het voor een fokker veel moeilijker om evenveel socialisatie te bieden aan een pup wanneer deze dit bij een heel nest moet doen dan voor een pupeigenaar die zich kan concentreren op één pup. Hoewel het voor de ontwikkeling van een pup dus beter kan zijn om deze later dan 8 weken het nest te laten verlaten, moet er in dat geval wel grondig en uitgebreid gesocialiseerd worden om gedragsproblemen te voorkomen.

 • M. Hurt et al. , “Implications of weaning age for dog welfare” (2015)
 • O. Jokinen et al. , “Homing age influences the prevalence of aggressive and avoidance-related behaviour in adult dogs”, Applied animal behaviour science 195 (2017) pp. 87-92
 • K. Overall, Manual of clinical behavioral medicine (2013)
 • L. Pierantoni, M. Albertini & F. Pirrone, “Prevalence of owner-reported behaviours in dogs separated from the litter at two different ages”, Veterinary Record 169 (2011) pp. 648
 • C. Pfaffenberger et al. , Guide dogs for the blind: their selection, development and training (1976)
 • J. Scott & J. Fuller, Genetics and the Social Behavior of the Dog (1965)
 • J. Serpell et al. , “Becoming a dog: early experience and tehdevelopment of behavior”, in: ed. Serpell, The domestic dog (2017) pp. 93-117
 • J. Slabbert & O. Rasa, “The effect of early seperationfrom the mother on pups in bonding to humans and pup health”, Journal for the South African Veterinary Association 64 (1993) pp. 4-8

Welke leeftijd is karakter pup al zichtbaar?

Do: zorg voor een goede match met een eventuele andere hond – Heb je al een andere hond in huis? Dan is het ook heel belangrijk om samen met de fokker uit te zoeken welke pup een goede match zou zijn. Sproet is het type hond dat veel enthousiaster wordt van mensen dan van honden.

 • Reuen die aan haar komen ruiken vindt ze maar niks (vandaar dat ik een teefje wilde) en pups kunnen bij haar meestal rekenen op een flinke snauw;
 • Ik had daarom een pupje nodig dat niet al te opdringerig zou zijn tegen Sproet, maar ook zeker niet zou wegschrikken van een snauw;
See also:  Wat Doen Met Hond Als Je Gaat Werken?

Mango is lekker stabiel, begrijpt hondentaal perfect en de fokker wist vrijwel zeker dat zij – in tegenstelling tot een van de andere teefjes – niet zo snel afgeschrikt zou worden door herhaaldelijk gesnauw van Sproets kant. Sproet en Mango zijn trouwens sinds een paar weken écht vriendinnen geworden. Hond Kopen Waar Op Letten Teefje 3, nu beter bekend als Mango, werd mijn hondje! Heb jij een hond? Zo ja: waarom heb je voor deze gekozen?.

Hoe weet je of het een goede fokker is?

Hoe herken je een slimme hond?

Groep 6 – de domste hondenrassen – De hond kende het commando na minimaal 100 pogingen en gehoorzaamde circa 30 procent van de keren dat het werd gegeven. De hondenrassen in deze groep zijn:

 1. Shih tzu
 2. Basset hound
 3. Mastiff, beagle
 4. Pekinees
 5. Bloedhond
 6. Barzoi
 7. Chow chow
 8. Engelse buldog
 9. Basenji
 10. Afghaanse windhond

Waarom zou je geen hond nemen?

Vrijwel iedereen met een hond zal vertellen hoe geweldig deze wel niet is. Een hond volgt je altijd trouw volgt en denkt dat jij de meest geweldige persoon in de wereld bent. Misschien denk je nu, ik ga een hond kopen! Zorg er wel voor dat u staat bent om voor deze hond te zorgen en uw verantwoordelijkheden te nemen. Hond Kopen Waar Op Letten Als je lange dagen moet werken, regelmatig op zakenreis gaat of graag op vakantie gaat is een hond waarschijnlijk geen goede keuze. Er zijn wel mogelijkheden om uw hond naar vrienden of familie te brengen of bijvoorbeeld gebruik te maken van een honden uitlaatservice, in sommige gevallen is dit dé oplossing. Houd wel in gedachten dat het grootste gedeelte van de opvoeding en verzorging van uw hond nog steeds bij u ligt, dit kan behoorlijk tijdrovend zijn.

Hieronder staan 7 voorbeelden voor mensen die beter geen hond kunnen nemen. Je bent niet genoeg thuis om voor een hond te zorgen. Jij of iemand in huis heeft een heftige allergie voor honden. Een lichte allergie voor huisdieren kan in sommige gevallen onder controle gehouden worden.

Wanneer iemand in het huishouden ernstige of zelfs levensbedreigende reacties heeft door het dier is het niet mogelijk om er een te houden. Indien u toch graag wat tijd door wilt brengen kunt u wellicht een keer bij andere mensen thuis op een hond passen of bij een lokaal dierverblijf of asiel.

Je wilt heel graag een puppy, want puppies zijn schattig. Uiteraard zijn puppies schattig. Uw social-media kanaal zal vele male interessanter worden wanneer u dagelijks foto’s post van die schattige pup. Houdt er echter rekening mee dat die kleine bruin/zwarte pluizenbol veranderd in een grote Berner sennenhond van 40+ Kg welke in zijn eentje de hele bank nodig heeft.

Ook kosten sommige honden en u een kapitaal aan hondenvoer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat puppies altijd veranderen in volwassen honden. Zorg er dus voor dat je weet hoe die schattige pup er uit ziet wanneer deze volwassen is, kijk dus goed naar het ras.

Je bent er financieel (nog) niet klaar voor. Honden zijn dol op taken en opdrachten, helaas niet die opdrachten die ervoor zorgen dat er brood op tafel komt. Kijk alstublieft goed naar uw financiële situatie alvorens u een hond aan gaat schaffen.

Houdt rekening met kosten voor gezondheidszorg, vaccinaties, speelgoed, shampoo, bakken, mand, halsband, riem, bench, voeding en eventuele andere dingen. Hoe voorzichtig u ook bent, ongelukken kunnen altijd gebeuren, hoewel een verzekering kan helpen zijn dierenarts afspraken en operaties in sommige gevallen een aanslag op uw portomonnee.

Je bent helemaal dol op je geweldige huis met nieuwe meubels. Ga er niet van uit dat uw Golden retriever geen haren gaat verliezen omdat dit goed te zien is op uw donkere vloer of meubels. Een huisdier betekent dat u verplicht wordt om meer schoon te maken dan u wellicht gewend bent en dat je zijn poep of plas ook weleens op moet ruimen als er een “ongelukje” gebeurt in huis.

Je wilt dat je kinderen voor de hond gaan zorgen Dit is een belangrijk punt. Kinderen zullen veel tijd gaan doorbrengen met een hond en hebben wellicht al jaren gesmeekt voordat deze er eindelijk kwam. U kunt er echter niet vanuit gaan dat een kind de volledige opvoeding van een hond op zich kan nemen.

 • Uiteindelijk is het welzijn en de opvoeding van een hond de verantwoordelijkheid van een wolwassene;
 • Je bevind je niet in de juiste fase van je leven;
 • Wanneer je dol bent op een hond is zijn korte levensduur (vergeleken met mensen) nooit lang genoeg;

Houdt er vooraf wel rekening mee dat een hond in de meeste gevallen voor 10 jaar of langer in je leven komt. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid en die moet je wel kunnen dragen. Ben je van plan om nog (fulltime) te gaan studeren, wil je nog die wereldreis gaan maken of heb je andere grootse plannen? Dan is dit waarschijnlijk (nog) niet het juiste moment om een hond te nemen.

Wat kost een hond gemiddeld per maand?

Verzorgingskosten van een hond – Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo’n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo’n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.

Is een hond veel werk?

Hoeveel tijd heb je? – Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je wilt (en kunt) vrijmaken voor een hond. Bedenk hierbij ook goed dat met een beetje geluk een hond heel oud kan worden. Je moet dus niet alleen nu genoeg tijd hebben, maar ook in de toekomst. Hou ook rekening met kinderen die nu mogelijk de hond uitlaten mogelijk uit huis gaan in de toekomst. Hoeveel tijd kost een hond? De tijd die een hond minimaal in beslag neemt hangt af van de gekozen soort.

See also:  Welke Kleuren Kan Een Hond Zien?

Jachthonden hebben bijvoorbeeld veel meer beweging nodig dan schoothondjes. Maar alle honden zijn van nature roedeldieren en zullen niet gelukkig worden als ze hele dagen alleen doorbrengen. Waar je minimaal aan moet denken bij een volwassen hond is; vier maal daags uitlaten, waarvan een keer een half uur, regelmatig borstelen en spelen.

Een puppy moet vaker uitgelaten worden, en de opvoeding zal ook veel tijd in beslag nemen. Vakanties Bedenk ook hoe je graag je vakantie doorbrengt, kan de hond in de toekomst mee, of moet hij naar een pension? Een hond kan niet zomaar het vliegtuig in, en ook als je met de auto de grens over wilt moet aan veel eisen voldoen.

Wat te doen met pup s nachts?

De eerste nacht(en) zonder de moeder kunnen voor de pup best moeilijk zijn. Neem van te voren contact op met uw buren om uit te leggen dat uw nieuwe pup de eerste nacht(en) mogelijk wat overlast kan geven. Dit voorkomt ergernissen. Zorg er ‘s avonds voor dat de pup al redelijk moe is, maar stop met wilde spelletjes een half uur voor bedtijd.

Leg de doek of knuffel uit het nest bij de pup. Een warme kruik in handdoeken kan ook helpen de nestsituatie te simuleren. Zorg dat de pup ‘s avonds laat nog de kans krijgt om zijn of haar behoefte te doen.

Om te voorkomen dat de pup zijn of haar nest moet bevuilen is het in het begin nodig de pup ook ‘s nachts uit te laten. Bij de meeste puppy’s kunt u dit in ongeveer een week gaan afbouwen, ga iedere nacht iets later. Meer informatie over de zindelijkheidstraining vindt u hier. Er is een aantal manieren om het alleen blijven in de nacht aan te leren:

 • U kunt ervoor kiezen om de pup ‘s avonds in de bench te doen en zelf naar bed te gaan. Als u voor deze methode kiest zal u eventueel piepen en janken ‘s nachts moeten negeren, als u de pup op dit moment aandacht geeft zal u de pup namelijk in dit gedrag bevestigen (ook negatieve aandacht is aandacht!). Met deze methode loopt u wel het risico dat vervelende ervaringen in de bench de benchtraining kunnen bemoeilijken.
 • U kunt er ook voor kiezen om de pup op de slaapkamer te laten slapen of bij de pup in de kamer te gaan slapen. In beide gevallen moet u dit gaan afbouwen in een aantal dagen. U hoeft er niet bang voor te zijn dat uw pup nooit meer alleen kan slapen als u er de eerste nachten bij blijft. Zorg dat u de mand van de pup steeds iets meer naar de uiteindelijk gewenste plek verplaatst (per nacht een stukje in de goede richting).
 • Ook nu mag u de pup eigenlijk geen aandacht geven tijdens eventueel janken of piepen, omdat u het gedrag op deze manier kan bevestigen. Maar omdat de overgang vaak erg groot is van het nest naar de nieuwe slaapplaats mag u de pup de eerste nachten wel geruststellen. Let op dat u hiermee niet te lang doorgaat, zo leert de pup namelijk dat hij door janken en blaffen aandacht krijgt.

Zorg er in alle gevallen voor dat u overdag regelmatig het “alleen blijven” oefent zodat dit ‘s nachts steeds makkelijker gaat.

Wat moet je niet doen bij een puppy?

Socialisatie van uw pup – Socialiseren wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat een pup de kenmerken en eigenschappen van andere levende wezens waarmee hij wellicht een sociale band opbouwt moet gaan leren kennen. Zo moet hij bijvoorbeeld leren dat als een andere hond zijn tanden laat zien dit een waarschuwing kan zijn maar dat dat bij mensen juist betekent dat het vriendelijk is.

Hiervoor is fysiek contact noodzakelijk. Daarnaast moet de pup wennen aan allerlei dagelijkse dingen die hij in en buiten het huis kan tegenkomen. Stofzuigers, muziekinstallaties, vrachtwagens brommers enz.

Hier kunnen ook andere levende wezens bij horen. Als uw hond geen sociale binding heeft met paarden hoeft hij er niet naartoe maar hij moet ze wel met rust gaan laten. Tenslotte hoort bij het hele proces dat puppy’s in best wel stressvolle situaties terecht moeten komen om daarmee te leren omgaan. Gedrag verandert Vanaf de leeftijd van 3 weken tot de 7e week overheerst de nieuwsgierigheid bij pups, alles is in deze periode leuk en interessant. Vanaf 7 weken begint heel langzaam de aanleg om op nieuwe dingen terughoudend en ontwijkend te reageren. De nieuwsgierigheid begint langzamerhand te verdwijnen. Op de leeftijd van 12 weken is deze helemaal verdwenen. Tenzij de hond hiervoor al allemaal leuke en prettige ervaringen heeft opgedaan met alles wat er te koop is in de wereld.

U speelt hierin een belangrijke rol. De manier die ze gaan aanleren kan ook een manier zijn die u wellicht niet zo leuk vindt. Dan moet u ingrijpen. Op een goede puppycursus leren ze u dat. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 5 honden een gedragsprobleem heeft dat voorkomen had kunnen worden door een betere socialisatie op jongere leeftijd.

Dan zijn die dingen namelijk niet meer nieuw en kan hij gewoon blijven naderen. Daarom is de socialisatieperiode tussen de 7e en de 12e week zo belangrijk. Socialiseren dus! Want u wilt immers niet dat uw hond;

 • Agressief gedrag gaat vertonen tegenover vreemde mensen, naar auto’s en naar skaters.
 • Vlucht voor brommers, andere honden en voor visite.
 • Gaat jagen op fietsers, eendjes, paarden en schapen.
 • Niet alleen thuis kan zijn.

Socialisatie Om de pup te wennen aan alledaagse zaken is het goed de kleine overal mee naartoe te nemen om te wennen (stad, draaideuren, liften, steigers, andere mensen, etc. , etc. etc. Daarnaast moet bij angstgedrag juist handelen om het angstgedrag niet onbedoeld te belonen. Download hier de socialisatiekaart voor uw pup Voorbeeld: Stel, u loopt met uw pup over straat. Er komt een voorbijganger aan die uw pup graag even wil aaien. De pup vindt dit eng en begint te blaffen en misschien wel te bijten. De voorbijganger trekt zijn handen terug en loopt verder. De pup heeft nu door; “Hé, als ik iets eng vind, gaat het weg doordat ik blaf en bijt!”.

See also:  Waarom Huilt Een Hond 'S Nachts?

De positieve ervaring is in dit geval het weggaan van de ‘ enge vreemde’. Uiteraard hoeft niet uitgelegd te worden wat voor consequenties dit gedrag kan hebben! Het beste kunt u de pup oppakken in een nieuwe situatie.

Dit voorkomt vluchtgedrag, jachtgedrag en aanvallen en dus ook de positieve ervaring die de pup kan opdoen. Zoals in het voorbeeld, is het ook verstandig de voorbijganger uit te leggen dat de pup nog moet leren. Til de pup op (de vreemde is nu ook zo groot niet meer!) en vraag de passant of hij een snoepje in de buurt van de puppy wil houden.

Laat vervolgens de puppy beslissen of hij dit wil aanpakken. Als dit zo is kan er na een paar keer vaak wel voorzichtig geaaid worden. Maar dan wel onder het kinnetje of op het borstje. Zo merkt het dier dat ook vreemde mensen heel plezierig kunnen zijn.

Het is aan te raden met uw pup naar een puppycursus te gaan. Ze worden in elke plaats wel gegeven. U zult merken dat uw pup dit fantastisch vindt. Het is een uitstekende manier om uw pup te socialiseren en meer over het gedrag van uw geliefde viervoeter te leren.

Kun je een pup alleen laten?

Vraag 1: hoe lang kan en mag een hond achtereenvolgens in een gesloten bench verblijven? – Bij een succesvolle benchtraining introductie zou een puppy van 8-10 weken maximaal 30 minuten alleen thuis kunnen blijven, in een gesloten bench. Naarmate de pup ouder wordt bouw je dit iedere keer iets op.

 • In ons boek Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek wordt dit stapsgewijs uitgelegd;
 • Een puppy van 8-10 weken langer dan 30 minuten alleen laten is niet raadzaam in verband met de zindelijkheidstraining;

In deze situatie biedt de bench een prima uitkomst voor jullie. Mits de pup de bench op een positieve manier is aangeleerd kan hij zich met gemak 30 minuten alleen redden in de bench. Zodra de pup ouder is (ongeveer 21 tot 25 weken), en de zindelijkheidstraining gaat goed, kun je de tijd steeds verder uitbouwen.

 1. Meerdere hondentrainers stellen dat een hond maximaal drie uur alleen gelaten mag worden in een gesloten bench;
 2. Deze mening deel ik; een hond heeft namelijk weinig tot geen opties in een gesloten hondenbench;

Het is liggen of zitten.

Kan een pup met 7 weken het nest verlaten?

Referenties –

 • Overheid – Besluit houders van dieren; Artikel 1. 20. Leeftijd scheiden van dieren
 • Paul et al 2016, Scientific Reports
 • Paul and Bhadra, 2017 PLoS ONE
 • Slabbert JM, Rasa OA, The effect of early separation from the mother on pups in bonding to humans and pup health. J S Afr Vet Assoc. 1993 Mar;64(1):4-8.
 • Morrow, M. , Ottobre, J. , Ottobre, A. , Neville, P. , St-Pierre, N. , Dreschel, N. , & Pate, J. (2015). Breed-dependent differences in the onset of fear-related avoidance behavior in puppies Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research DOI: 10. 1016/j. jveb. 002
 • Pierantoni, Prevalence of owner-reported behaviours in dogs separated from the litter at two different ages

Hond Kopen Waar Op Letten.

Kan een hond zijn moeder herkennen?

Herinneren honden zich hun moeders? – Mensen begrijpen dat geen liefde als een moeder-kind band is, de reden waarom mensen elke mei, jong of oud, pauzeren om hun moeders te gedenken en te eren. Maar hoe zit het met de band tussen een moederhond en haar puppy’s? Honden zijn sociale dieren en volgen een roedelhiërarchie. Hond Kopen Waar Op Letten Sommige honden herinneren zich hun ouders, vooral de moeder, maar sommige niet. De neus van een hond heeft bijna 300 miljoen olfactorische signalen, vergeleken met 6 miljoen van een mens. Dit betekent dat het vermogen van een pup om verschillende geuren te onderscheiden bijna 40% groter is dan die van een mens. Puppy’s kunnen de geur van hun moeder al vroeg vóór de scheiding oppikken en kunnen het gebruiken om hun ouders te herkennen als ze elkaar ontmoeten.

Deze wezens socialiseren, zien of onthouden gebeurtenissen in hun leven als mensen niet, dus hun concept van geheugen is heel anders dan dat van mensen. Deze dieren bezitten op zijn best ook een associatief geheugen van repetitieve gebeurtenissen.

Desalniettemin helpt het hen hun favoriete dingen te onthouden, wat betekent dat de korte tijd samen moederhonden en haar puppy’s wat geheugen geeft. Puppy’s en moeders bewaren informatie over elkaar bijna twee jaar. Het is dus alleen maar logisch dat als honden hun moeders kunnen herkennen, ze die ook kunnen onthouden.

Hoe haal je je pup op?

Neem als u de pup gaat ophalen bij de fokker een halsbandje, riempje, een handdoek en eventueel wat tissues of keukenrol mee, in het geval van een ongelukje onderweg naar huis. Bij het ophalen van de pup zal u van de fokker als het goed is een aantal dingen ontvangen.

Zo hoort u een vaccinatiebewijs, chipgegevens en indien van toepassing stamboomgegevens te ontvangen van de fokker. Tegenwoordig wordt er ook in veel gevallen gebruik gemaakt van een koopovereenkomst. De fokker zal u vragen deze te ondertekenen, lees de koopovereenkomst uiteraard eerst goed door.

Vraag of u een doekje of een knuffel uit het nest mag meenemen zodat de pup voor de reis en de eerste dagen in de nieuwe omgeving nog iets vertrouwds heeft. Vraag tevens of u van de fokker wat pupvoeding mag meenemen zodat u thuis rustig kan overschakelen naar de nieuwe voeding of eventueel dezelfde voeding kan voortzetten.

Plotselinge voerveranderingen kunnen vooral bij pup’s diarree veroorzaken. Er zijn middelen verkrijgbaar die rustgevende feromonen verspreiden (Adaptil®), deze kunnen uw pup ondersteunen bij het rustig wennen aan de nieuwe omgeving.

Verstandig is om deze producten gelijk bij vertrek vanaf de fokker gaan te gebruiken. Informeer voor deze producten bij uw dierenarts of assistente.

Hoe kies je een hond?

Over de Hondenras Wijzer – Bent u op zoek naar een hond? En heeft u hulp nodig bij het kiezen van een hondenras? De eerste stap is kiezen: hoe kiest u een hondenras? Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en karaktereigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u de behoeften van u en de hond goed heeft nagelopen voordat u besluit voor welk ras u kiest. Hond Kopen Waar Op Letten.