Hondentuig Waar Hond Niet Uit Kan Ontsnappen?

Hondentuig Waar Hond Niet Uit Kan Ontsnappen
Anti-ontsnappingstuig / veiligheidstuig met Y-vorm: een escape proof (No Escape) hondentuig – “Help, mijn hond ontsnapt uit zijn tuigje of halsband!” De grootste nachtmerrie van elke hondenbaasje: jouw hond is angstig, schrikt ergens van en ontsnapt uit zijn tuigje of halsband.

 1. Ons anti-ontsnappingstuigje  heeft een extra buikband;
 2. Hierdoor kan een hond, indien het veiligheidstuig goed is afgesteld, niet meer ontsnappen uit het tuig;
 3. Het anti-ontsnappingstuig of anti-ontsnappingsharnas wordt ook wel een veiligheidstuig, no-escape tuig, driepunts tuig of 3punts tuig genoemd;

Dit komt omdat het tuig een extra buikband heeft waardoor honden er niet uit kunnen ontsnappen. Scrol naar beneden voor de maattabel & meetinstructies! We maken ook speciale naamtags voor aan de anti-ontsnappingstuigjes , geschikt vanaf maat XS, zodat de naam met eventueel een telefoonnummer op het tuig bevestigd kan worden! Hondentuig Waar Hond Niet Uit Kan Ontsnappen Naamtag voor aan de ongevoerde Y-tuigjes.

Wat is het beste anti Trektuig?

Trixie anti – trektuig Ben je op zoek naar een anti – trektuig die je zonder problemen bij jouw hond kunt aantrekken? Dan kun je kiezen voor de het anti – trektuig van Trixie. Je kunt namelijk iedere band van dit tuigje aanpassen, zodat het perfect om het lijf van jouw hond past.

Hoe werkt anti Trektuig hond?

How to Prevent Your Dog from Slipping Out of Their Collar or Harness

Bestaat het beste anti-trektuigje voor honden? – Er zijn ook zogenoemde ‘anti-trektuigen’ op de markt: dit is een hondentuig met een horizontale borstband met een ring aan de voorkant. Aan deze ring maak je de riem vast en de hond trekt daardoor minder.

 1. Dit type hondentuig wordt vaak gezien als dé oplossing tegen trekken, vooral bij een grote en sterke hond;
 2. Maar niets is minder waar;
 3. Bestaan er ook goede anti-trektuigen? Wat zijn de ervaringen met anti-trektuigjes? En is een anti-trektuig wel de oplossing voor een sterke hond om: ” trekken aan de lijn te corrigeren of af te leren? ” Veel mensen zoeken een goed anti-trektuig voor sterke honden tegen trekken;

Ze zoeken een quick-fix: een snelle oplossing zonder naar de oorzaak te kijken. Helpt dit wel en wat is de reden dat honden trekken? Een anti-trektuig is voor een hond géén goed idee , het zijn namelijk absoluut geen goede tuigjes. Helaas weten veel mensen niet wat de gevolgen van een anti-trektuig zijn. Hondentuig Waar Hond Niet Uit Kan Ontsnappen Voorbeeld anti-trektuigen bij honden met ring op de borst.

Welk harnas voor hond die trekt?

Petsafe hondentuig – De Petsafe Easywalk is een speciaal tuigje waarbij je hond minder snel trekt. De speciale vorm van het tuigje houdt je hond automatisch tegen. Ideaal als je hondje erg veel trekt. De buitenkant is voorzien van reflectoren, waardoor je er ook nog eens extra mee opvalt. .

Wat is het beste Y tuig?

Hurtta Padded Tuig Y-Model Zwart  – Hurtta Voordelen

 • Ergonomische pasvorm
 • Waterafstotend, ademend materiaal
 • Zachte voering: schuurt niet

Welk Y tuig hond is nu de beste van 2022? Dat is wat ons betreft het Hurtta Padded Tuigje in het Y-model. Het is namelijk een zeer comfortabel en ergonomisch product met een door velen bekroonde pasvorm. Trekt jouw hond vaak hard aan je leiband? Door het Y-tuig wordt de druk van het trekken over de hele borstkas van de hond verdeeld. Hierdoor zal er geen schade komen aan de wervels van je huisdier, hoe hard het ook trekt.

En het comfort van dit beste tuigje in Y-model? Dat wordt gegarandeerd door de zachte padding overheen het tuigje. Ook zorgt het ergonomische model ervoor dat de hond telkens weer voldoende ruimte zal hebben voor al diens bewegingen, terwijl het tuigje gegarandeerd goed zal blijven zitten.

Schuuurplekken door het trekken zijn dan ook verleden tijd door dit tuigje voor honden. Dit Y tuig hond heeft een neopreen afwerking en is volledig gemaakt van nylon, waardoor hij heerlijk zacht aanvoelt. Natuurlijk worden tuigjes vies, maar dat maakt niet uit! Dit tuigje voor honden kan namelijk worden gewassen in de wasmachine.

 1. De zichtbaarheid van je viervoeter wordt verbeterd door de 3M-stiksels;
 2. Wandelen in het donker kan dus gewoon op een veilige manier via dit Y-tuigje;
 3. Let op: het Padded Tuig Y-Model is verkrijgbaar in verschillende maten;

Meet daarom de borstomvang van je hond op om exact te weten welk model je nodig hebt! 2.

Hoe leer je een hond niet te trekken?

Trekken = omdraaien – Een variant op de ‘trekken = stoppen’ methode is ‘trekken = omdraaien’. In plaats van dat de hond jou leidt, zorg je er op deze manier voor dat jij de hond leidt. Wanneer er spanning op de riem komt, verander je direct 180 graden van richting en loop je de andere kant op.

Wat is beter een halsband of tuigje?

Halsband of hondentuig? – U gaat meerdere keren per dag wandelen met de hond. Een goede wandeluitrusting is dus onmisbaar. Om uw keuze makkelijker te maken hebben we de voor- en nadelen van halsbanden en tuigjes op een rij gezet. Het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke keuze.

 • Daarnaast is het belangrijk om te kijken waar uw hond zich het prettigst bij voelt;
 • Neem uw hond dus gerust mee naar uw lokale Dierspecialist winkel om verschillende modellen te passen en advies te vragen! Hondenhalsband Het grote voordeel van een hondenhalsband is dat de band alleen om de nek van uw hond zit;

Hierdoor wordt de hond niet belemmerd in z’n lichaamsgebruik tijdens de wandeling. Wanneer de hond los mag rennen is er minder gevaar dat de hond ergens achter blijft hangen. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan een hondenhalsband. In de nek van uw hond zitten zenuwen, nekwervels, lymfeklieren, (slag)aders, de luchtpijp en schildklier.

Wanneer de hond aan de lijn trekt of u uw hond onverwachts moet terugtrekken krijgt de nek een klap. Dit kan in ernstige gevallen leiden tot letsel, zoals hoofdpijn, blauwe plekken, beschadiging van het strottenhoofd en de luchtpijp, verschoven nekwervels en gezwollen klieren.

Uiteraard hoort een hond niet te trekken aan de riem en moet u hem leren netjes mee te lopen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Uw hond kan een ander dier zien buiten, een bekende waar hij graag naartoe wilt of de weg op schieten. Wanneer u hem dan corrigeert kan de nek het onbedoeld flink te verduren krijgen.

 1. Hondentuig Het is een fabel dat uw hond ineens niet meer gaat trekken van een normaal hondentuigje;
 2. Trekken heeft te maken met gedrag en moet worden afgeleerd;
 3. Daarentegen is het wel zo dat een tuigje beter is wanneer uw hond een keer trekt;

Met een hondentuig wordt de druk niet uitgeoefend op de nek, maar verdeeld over de borstkas van de hond en dat is een stuk minder schadelijk. Door het ruime aanbod kan het lastig zijn om een geschikt hondentuig uit te zoeken. De meeste hondentuigen zijn makkelijk te verstellen.

Als u hond nog pup is zult u waarschijnlijk wel een nieuw tuig moeten aanschaffen als hij volgroeid is. Er zijn verschillende soorten hondentuigen verkrijgbaar waaronder borsttuigen, Y-tuigen, H-tuigen en instaptuigen.

Borsttuig Zoals de naam al doet vermoeden heeft een borsttuig een horizontale band over de borst. Het voordeel van een borsttuig is dat u het makkelijk om kan doen bij uw hond. Vooral handig bij honden niet lang stil kunnen zitten. U plaatst het tuig over de kop van uw hond heen en klikt de band vast achter de voorpoten.

Deze band is verstelbaar, maar de band om de borst vaak niet. In theorie zou een angstige hond kunnen ontsnappen als hij hard naar achteren trekt en zijn voorpoten strekt. Dan schiet het tuigje over zijn kop heen.

Y-tuig Dit tuig loopt in een Y-vorm over de borst van uw hond. Bij een Y-tuig zijn de voorpoten en schouders helemaal vrij en wordt de druk goed verdeeld. U plaatst het tuig over de kop van uw hond en tilt daarna één voorpoot van uw hond op om het tuig helemaal om te doen en vast te maken.

H-tuig Het voordeel van een H-tuig is dat dit tuigje goed verstelbaar is en relatief goedkoop. Echter kan er bij een H-tuig nog steeds druk op de nek ontstaan. Daarbij hebben de meeste H-tuigen smalle bandjes die vaak niet gevoerd zijn.

Hierdoor kan het tuig onaangenaam aanvoelen bij uw hond. Net als bij de andere tuigen gaat het H-tuig over de kop heen en bij sommige modellen moet één voorpoot opgetild worden. Instaptuig Bij het instaptuig moet uw hond met beide voorpoten in het hondentuig stappen.

See also:  Waarom Likt Mijn Hond Mij?

Bij drukke honden en bewegelijke pups kan dit lastig zijn met aandoen, maar alles is te leren. Verder is het instaptuig te vergelijken met het H-tuig door de smalle, ongevoerde bandjes. Ook zakken de bandjes sneller scheef dan bij andere tuigjes.

De producten uit de serie Mesh preno van Nobby zijn gemaakt van het zachte materiaal mesh (nylon)-neopreen en zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Hiermee haalt u zeker een goed en fijn product in huis. Deze producten zijn ook verkrijgbaar met led-licht , zodat u ook in het donker veilig op pad kunt met uw hond.

Naast de bovengenoemde hondentuigen is er nog een zogenaamd anti-trektuig, wat ervoor zou zorgen dat uw hond plotseling stopt met trekken. Logisch, want dit tuig is te vergelijken met een slipketting en prikband en werkt door middel van ongemak en pijn.

Een anti-trektuig geeft druk op gevoelige plekken of ‘snijdt’ in de oksels. Begrijpelijk dat de hond dan niet meer trekt, maar dit is uiteraard niet de bedoeling. Sterker nog, het anti-trektuig kan juist leiden tot gedragsproblemen en is ontzettend schadelijk voor de hond.

Wat is de beste riem voor een hond die trekt?

Zorg voor een goed hondentuig – Allereerst is het belangrijk om het juiste materiaal te hebben voor je de hond correct aan de lijn leert lopen. Veel mensen weten niet dat een halsband een veroorzaken is van nekletsel bij honden. Daarbij zorgt een halsband er ook voor dat een hond ongewenst gedrag gaat vertonen, zoals het trekken aan de lijn.

Hoe laat ik mijn hond naast me lopen?

Hoe leer je dit aan – Een makkelijke manier om hem te leren om naast je been mee te lopen is door hem te belonen als hij toevallig in de juiste positie loopt. Een voordeel van het op een positieve manier trainen is dat je hond het straks leuk vindt om netjes mee te lopen.

 1. Hierdoor loop je dus een kleinere kans dat hij aangelijnd worden als een straf gaat ervaren, met alle bijbehorende ‘pak me dan als je kan’ spelletjes;
 2. Daarnaast zijn er heel veel dingen die je liever niet wilt, bijvoorbeeld voor je, achter je of tussen je benen, en maar één ding dat je wel wilt, namelijk naast je been;

Communiceren wat goed is, is in dit geval dus de duidelijkste optie. TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over.

Wat betekent het als een hond zijn poot op je legt?

(Overname van deze artikeltjes voor ander dan persoonlijk gebruik is niet toegestaan zonder  toestemming van de auteurs. Voor toestemming kun je contact opnemen met één van de instructeurs) In de natuur zie je dat de voorouders van onze huishond, de wolven, onderling bepaalde handelingen uitvoeren om te bepalen  wie het hoogste is in rangorde en wie dus de baas is.

Dit soort handelingen worden dominantiehandelingen genoemd. Ook onze  huishond zijn dergelijke handelingen niet onbekend. De hond is een sociaal dier dat van nature in een roedel leeft. Bij onze huidige huishond is het gezin de roedel en zijn  wij de roedelgenoten.

Om te zorgen dat de roedel veilig is, over voldoende voedsel kan beschikken en sterk genoeg is om  te blijven voortbestaan, is het belangrijk dat ieder individu een vaste plaats heeft in de roedel. Er is één leider en één  laagstgeplaatste en daartussenin heeft ieder lid van de roedel een vaste plaats in de rangorde.

 1. Als deze rangorde duidelijk  is geeft dit de hond een gevoel van veiligheid, is de rangorde niet duidelijk dan levert dit stress op en zal een  lagergeplaatste hond uiteindelijk de leiding nemen om zo de stabiliteit van de roedel te herstellen;

Dit betekent dat ook binnen het gezin (de roedel) de verhoudingen duidelijk moeten zijn. In het meest ideale geval is  natuurlijk de eigenaar van de hond de roedelleider, daaronder volgen de eventuele partner en kinderen en helemaal onderaan  de sociale ladder staat de hond van het gezin.

 1. Dit is niet zielig;
 2. Wanneer deze plaats voor de hond duidelijk is zal hij  zich hierbij neerleggen omdat een duidelijke rangorde hem een gevoel van veiligheid geeft;
 3. Zoals al eerder is aangegeven voeren wolven (en ook honden) bepaalde handelingen uit om te bepalen wie de hoogste in  rang is;

Deze handelingen kan de hond ook op ons uit voeren. Hieronder worden de meest voorkomende dominantiehandelingen  weergegeven die door honden (bij mensen en/of andere honden) worden uitgevoerd:

 • Poot opleggen; dit is aandachtvragend (aandachteisend) gedrag, bijvoorbeeld om geaaid te worden.
 • Neus duwen; dit is ook aandachtvragend gedrag.
 • Kop op arm of schoot leggen; dwingend om aandacht vragen.
 • Op schoot gaan liggen; de hond neemt letterlijk en figuurlijk een hogere positie in dan de eigenaar.
 • Voorop lopen en trekken aan de lijn; de hond bepaalt de richting en het tempo van de wandeling.
 • Uitdagen tot spel; de ranghogere bepaalt wanneer en hoe lang gespeeld wordt, door steeds in te gaan op het uitdagen  van de hond wordt deze bevestigd in zijn rangorde.
 • Grommen en / of lippen optrekken; kan een dominantie-uiting zijn, maar is bij sommige honden ook een uiting van  blijdschap (sommige honden “glimlachen”), het is hierbij belangrijk om op de gehele lichaamshouding van de hond te letten.
 • Markeren: plassen of ontlasten op een zo hoog mogelijke plaats.
 • Over urine van een andere hond plassen.
 • poten vegen, krabben over de grond; dit is het achterlaten van een visueel teken van aanwezigheid en het  verspreiden van geur.
 • Plaats innemen; zich letterlijk op de plaats van de baas begeven.
 • Spel winnen; incidenteel is dit goed voor onderdanige, onzekere honden om wat meer zelfvertrouwen te krijgen,  het is echter niet verstandig om een dominant type hond een spel te laten winnen.
 • Bemoeien met situaties in het gezin; het bewaken van de goede orde binnen de roedel is een taak van de leider.
 • Rij-gedrag; dit is geen seksuele prikkel maar een duidelijke dominantiehandeling.
 •   Direct aankijken / staren; dit wordt ook wel fixeren genoemd, dit fixeren gaat vaak vlak aan een aanval vooraf.
 • Afstand nemen, kop afwenden; dit is het negeren van de ander.
 • Over de bek bijten; bij de mens is dit vergelijkbaar met in de handen bijten, dit is een teken van dominantie.
 • Overstaan; over de ander heen gaan staan; bij pups is dit vaak een onderdeel van het spel, bij volwassen honden  zeker niet meer. Als één van de twee zich niet overgeeft zal er vrijwel zeker een vechtpartij volgen.
See also:  Wat Doen Als Hond Stikt?

Er zijn dus nogal wat handelingen die een hond kan uitvoeren om zo dominantie tentoon te spreiden en te  proberen zijn hoge rangorde te bevestigen. Uit bovenstaande volgt een aantal “regeltjes” die dienen om rangordeproblemen zoveel mogelijk te voorkomen:

 • Laat de hond niet toe op bed of bank. De hogere positie wordt door de hond letterlijk opgevat.
 • Neem in de omgang met je hond geen “lage” houding aan. Dus niet op de grond gaan liggen tijdens het spel.
 • Bepaal zelf het begin en einde van een handeling, bijvoorbeeld bij het borstelen, maar ook bij een spelletje.
 • Negeer de hond als hij op een opdringerige manier om aandacht vraagt door middel van neusduwen, brengen van  speeltjes, piepen of pootjes geven.
 • Loop niet naar de hond toe maar laat hem op commando komen, de ranglaagste komt immers naar de ranghoogste toe.
 • Sta niet toe dat de hond opspringt (niet bij de baas en niet bij vreemden) of tegen iemand op gaat staan, ook  niet tijdens het spel of terwijl men op een stoel zit.
 • Doe geen wilde trekspelletjes met de hond, tenzij deze het commando “los” voldoende beheerst.
 • Sta het bijten in armen, benen of kleding niet toe, ook niet als spel.
 • Voorkom dat de hond als eerste een deur in of uitloopt. Laat hem eerst gaan zitten en ga zelf als eerste door  de deur.
 • Bepaal tijdens de wandeling zelf de route en laat deze niet door de hond bepalen. Wissel de route regelmatig af  zodat deze niet voorspelbaar wordt voor de hond.
 • Laat de hond niet markeren waar en wanneer hij maar wil als hij aan de lijn loopt.
 • Het rijden op mensen of andere honden, of een poging daartoe moet direct onderbroken worden.
 • Loop niet om de hond heen als hij in je looproute staat of ligt, de hond moet voor jou opzij gaan. Wanneer  de hond op de grond ligt te slapen, stap dan over hem heen.

Wanneer de rangorde binnen het gezin duidelijk is en de hond zijn plaats als ranglagere goed kent is het  niet erg om af en toe van bovenstaande regeltjes af te wijken. De hierboven genoemde “regeltjes” hebben betrekking op de alledaagse omgang met de hond. Door het  hanteren van deze regels voorkomen we dat de hond de kans krijgt zich dominant te gedragen naar ons toe  en bevestigen we onze eigen rangordepositie. Naast het toepassen van deze regels kunnen wij als eigenaars  nog een aantal actieve dominantiehandelingen uitvoeren om onze rangorde te bevestigen:

 •   Laat de hond regelmatig voor je “werken” (10-15 keer per dag); geef de hond een commando (bijvoorbeeld “zit”)  en beloon hem voor een goede uitvoering.
 •   Laat de hond een commando uitvoeren voordat hij zijn voerbak mag leegeten (bijvoorbeeld eerst laten zitten  of liggen), vervolgens mag de hond op jouw commando zijn voer pakken. Op deze manier maak je de hond afhankelijk van  jou voor het verkrijgen van voer en bevestig je je leidinggevende rol.

Wat te doen bij een hond die trekt?

Wat is een anti trek tuig?

Hondentuigjes – Anti -trek Een U-Lead tuig loopt via de borst van de hond, onder de poten door. Dit soort anti -trektuigjes zorgt voor controle over de beweging van je hond, waarbij het corrigeren van je hond makkelijker gaat.

Waarom geen tuigje?

Op het moment dat je met je hond aan de wandel gaat, zal hij aangelijnd moeten kunnen worden. In de dierenwinkels zijn een keur aan verschillende tuigages te vinden. Halsband, slipketting, tuigje, anti-trektuigje, half-check, jachtlijn, er zijn heel veel verschillende manieren om met je hond aan de lijn te lopen. En dan moet je dus gaan kiezen… Kies een methode die én praktisch én diervriendelijk is.

Van de eerst genoemde opties, blijven er dan eigenlijk maar twee over, namelijk de  halsband en het tuigje. Halsband Voordeel Een halsband omvat de nek van de hond. Omdat er alleen band om de nek ligt, weet je zeker dat je hond niet belemmerd wordt in zijn lichaamsbeweging.

Nadeel Op het moment dat je hond een keer hard aan de lijn trekt, zullen al die krachten opgevangen moeten worden door de nek. De nek is een regio waar veel kwetsbare weefsels liggen, denk maar aan de nekwervels, de luchtpijn, bloedvaten en zenuwen. Door hard aan de lijn te trekken, kan je hond een  nekblessure oplopen.

Als je hond snel de neiging heeft om aan de lijn te trekken, is een halsband niet de meest ideale oplossing. Hondentuigjes Een tuigje omvat de borstkas van de hond. Op het moment dat je hond aan de lijn trekt, worden de krachten over de hele borstkas verdeeld, wat minder schadelijk is dan wanneer hij trekt met een halsband om.

Er zijn veel verschillende soorten, maten en modellen van tuigjes. Er bestaat niet één tuig dat elke hond past. Welke pasvorm het best past bij jouw hond hangt af van zowel lichaamsbouw als persoonlijke voorkeur van je hond. Grofweg kunnen tuigjes ingedeeld worden in de zogenaamde Y-tuigjes en tuigjes met een horizontale borstband. Y-tuigje De Y-tuigjes danken hun naam aan hun model: de twee bandjes die vanaf de rug, aan weerszijden van de nek naar het borstbeen lopen nemen de vorm aan de letter Y. De hond niet belemmerd wordt in de bewegingsvrijheid van zijn voorpoten. De bandjes van het tuig komen op de punt van het borstbeen samen, lopen vervolgens over het borstbeen en eindigen op de buikband van het tuig. Sommige honden vinden het niet prettig dat er een band over het borstbeen loopt, het kan ze een opgesloten gevoel geven en dan is een ander model tuig een betere oplossing. Tuig met een horizontale borstband Een tuig met een horizontale borstband is heel makkelijk om te doen: hij wordt over de kop van de hond geschoven, er gaat een buikband onder de buik door en deze wordt met een gesp dicht geklikt. De band loopt horizontaal over het borstbeen en loopt daarbij over de schoudergewrichten van de hond. Als de hond een voorpoot naar voren plaatst, komt er dus druk van de borstband op het schoudergewricht van die poot. Dit hoeft geen probleem te zijn als de hond niet of nauwelijks aan de lijn trekt, maar het kan wel voor een belemmering van de bewegingsvrijheid zorgen als de hond continu druk op de lijn neemt. Anti-ontsnappingstuig Hondentuig Waar Hond Niet Uit Kan Ontsnappen Voor de Houdini’s onder de honden, bestaat er een anti-ontsnappingstuigje. Dit tuigje is op basis van een Y-tuigje en  heeft een extra band die valt achter de ribbenboog. Hierdoor is het onmogelijk voor de hond om uit een tuigje te komen. Aan de tuigjes bevinden zich een of meerdere ringetjes waar je je lijn aan vast kunt klikken.

 1. Bij de tuigjes waar maar één ring aan zit, bevindt deze zich boven op het rug-gedeelte;
 2. Antitrektuig (is niet toegestaan op ons veld en wordt door ons niet aangeraden!) Een eventuele tweede ringetje bevindt zich vaak voorop het tuig;
See also:  Wat Te Doen Bij Wespensteek Hond?

Dit is  het zogenaamde anti-trektuig. Dit tuigje raden wij niet aan, het werkt op  basis van een pijnprikkel. De meeste honden vinden dit zo vervelend dat ze óf scheef gaan lopen óf weigeren het tuigje aan te krijgen. Het is een quick-fix methode en op de lange termijn niet in het belang van de hond en baas.

Neem de tijd om de hond te leren om te wandelen zonder trekken. Passen en meten Het ideale tuig geeft geen druk op de luchtpijp, ontneemt de schouders de bewegingsvrijheid niet, zit ruim genoeg achter de ellebogen zodat de voorpoot zijn bewegingsvrijheid naar achter behoudt en eindigt met de buikband op het borstbeen Neem je hond dus mee naar de dierenwinkel als je een tuigje wilt aanschaffen.

Door verschillende tuigjes om te doen, kom je er het snelst achter wat jouw hond het beste past. Zowel halsband als tuig hebben dus elk hun eigen plussen en minnen, maar welke is nu de beste? Er moet er toch één de winnaar zijn? Maar nee, in dit geval is er geen winnaar.

De enige die bepaalt welke van de drie het beste is, is jouw hond. Wandelen zonder trekken Het ligt heel erg voor de hand een hond moet leren hoe hij netjes aan de lijn mee moet lopen. Een hond weet niet automatisch dat het de bedoeling is dat hij niet trekt aan de lijn , dat zullen wij hem moeten uitleggen.

En zoals we niet willen dat de hond trekt aan de lijn, zo moeten wij als begeleiders dus ook niet trekken aan de lijn… Helaas zie je het nog regelmatig als je over straat loopt en je ziet mensen wandelen met hun hond: de hond stopt om te snuffelen en de eigenaar geeft een ruk aan de lijn om de hond weer aan het lopen te krijgen.

 • Of de hond blaft naar een hond aan de andere kant van de straat en de eigenaar reageert door een aan de lijn te rukken om de hond te corrigeren;
 • Ten eerste kan je hond uiteraard blessures oplopen door deze acties, maar bovenal: hij leert er niets van;

Uitleggen aan je hond wat wél de bedoeling is, heeft veel meer effecten dan het afstraffen van gedrag dat je niet wilt zien. Heb je vragen over het wandelen zonder trekken, een tuigje of een halsband, kom dan naar één van de trainers toe..

Waarom een Y tuig?

Waar kan ik verkooppunten van Y-tuigjes vinden? –

Wij zijn al een paar jaar een betrouwbaar verkooppunt van de multifunctionele Y-tuigen. Wij zijn centraal gevestigd in Amersfoort, dichtbij de snelweg. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met de hond bij ons binnen te passen, buiten passen of in de auto is eventueel wel mogelijk. Een Y-harnas ophalen is geen probleem, dit kan op afspraak (we zijn niet altijd geopend).

Wat is een H tuig?

Soorten tuigjes – Er zijn twee soorten / vormen van tuigjes: de H-tuigen en de Y-tuigen. Als je goed naar de vormen van het tuigje kijkt, herken je de letters er in. Het Y-tuig zit over de schouders van de hond en als je een goed passend Y-tuig hebt, kan de hond hier vrij in bewegen.

 1. De kans dat een hond uit dit soort tuigen ontsnapt is een stuk kleiner dan bij een H-tuig;
 2. Ook is er van het Y-tuig een anti-ontsnappingsvariant, voor de echte Houdini’s;
 3. ​Een H-tuig of borsttuig heeft één band horizontaal over de borst;

Wanneer deze band te laag op de borst ligt en het tuig niet goed passend is, kan de hond verkeerd gaan lopen. Dit kan blessures veroorzaken. Ook kunnen sommige honden redelijk makkelijk uit dit tuig ontsnappen.

Welk tuig voor labrador?

Het beste tuig voor een Labrador, is een Y tuig dat voldoende ruimte biedt achter de oksels, en bij voorkeur een ring heeft aan de voorkant als de hond af en toe aan de lijn trekt. Deze tuigen schuiven nauwelijks, zijn gemakkelijk aan te doen, en comfortabel voor een grote honde.

Hoe werkt een halti tuig?

Halti Harnas – Met het hondenharnas van Halti wordt trekken aan de lijn verminderd. Het tuigje zit om de borst van uw hond. Hierdoor heeft u betere controle over uw hond. Het Halti Harnas is een alternatief voor de Halti OptiFit Headcollar en geschikt voor trainingen en gedragstherapie.

Wat is een anti trek tuig?

Hondentuigjes – Anti -trek Een U-Lead tuig loopt via de borst van de hond, onder de poten door. Dit soort anti -trektuigjes zorgt voor controle over de beweging van je hond, waarbij het corrigeren van je hond makkelijker gaat.

Hoe gebruik je een Gentle Leader?

De druk over de snuit imiteert het (zachtjes) over de neusrug heen vastpakken van de ene hond door de andere hond; dit over de snuit vastpakken is een dominant gebaar. Dit gebaar bevestigt de ranghogere positie van de hond (in dit geval u) die vastpakt.

Hoe gebruik je een halti?

Werking – De Halti OptiFit Headcollar wordt niet strak om de bek van de hond bevestigd, maar wanneer de hond aan de lijn trekt, zal de hond wel druk van de hoofdhalsband voelen. Uw hond zal een link gaan leggen tussen het trekken aan de lijn trekken en de druk die hij daardoor van de Halti OptiFit Headcollar voelt.