Honingzalf Hond Waar Te Koop?
Mary Taylor
- 0
- 53
Het merk heeft een uitgebreid assortiment aan handige en verzorgende producten voor uw dieren waarmee zij goed voor de dag komen. De verschillende producten van Vetramil bevinden zich onder andere in het assortiment van de Drogist voor paarden, honden en katten.
Om meer informatie over de Vetramil te krijgen kan je nu verder lezen, bekijk ook eens onze website voor ons ruime assortiment aan dierbenodigdheden. Vetramil honingzalf is een ontwikkeling tussen de Wageningen Universiteit en is een onderdeel van NML Health.
NML health maakt natuurlijke gezondheids- en verzorgingsproducten en levert deze aan professionals zoals dierenartsen in Nederland en Belgie. De producten van NML health zijn wetenschappelijk onderbouwd en zijn gecertificeerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Vetramil is een product wat is geproduceerd uit liefde voor dieren en bevat daarnaast veel natuurlijke ingrediënten om kwaliteit te garanderen. Vetramil is een productlijn waarbij gebruik is gemaakt van zuivere honing.
De producten van Vetramil zijn er in vele uitvoeringen. Zo is er Vetramil Derma Shampoo welke speciaal is ontwikkeld voor honden met een geïrriteerde huid en ook voor paarden kan de shampoo handig zijn. De meest bekende variant van Vetramil, welke ook voor mensen verkrijgbaar is, is de Vetramil Honingzalf.
- Deze honingzalf is gebaseerd op etherische oliën en is zeer goed smeerbaar;
- De zalf kan gebruikt worden op vele verschillende wijzen en dient één of twee maal daags aangebracht te worden bij je dieren voor een goed resultaat;
De Vetramil honingzalf is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Vetramil heeft ook nog een Paw Wax. De Vetramil Paw Wax kan op de voetkussens van honden gesmeerd worden wanneer deze gevoelig zijn. De pootjeswax biedt bij zowel extreem warm als extreem koud weer de nodige bescherming aan de pootjes en voorkomt pijnlijke kloven.
Welke Honingzalf hond?
Wanneer gebruik je Vetramil Honingzalf? – Vetramil Honingzalf gebruik je als je huisdier een wond(je) heeft. Het zorgt ervoor dat de wond schoon blijft en snel heelt. Vetramil Honingzalf is zalf op basis van honing en etherische oliën. De zalf is geschikt voor mens, kat, hond, knaagdier, paard, pony en vogel.
Wat doet Honingzalf bij honden?
Vetramil Honingzalf is een goed smeerbare zalf op basis van honing en etherische oliën – Vetramil honingzalf bevat honing met een hoog enzymgehalte. De honing kan helpen om de huid te reinigen van bacteriën en ondersteunt de regeneratie van de huid. Honing versnelt het herstel en is gunstig voor de beschadigde huid.
Daarnaast voorkomen de essentiële oliën dat dieren de zalf likken en houden ze insecten op afstand. De zalf werkt verzachtend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Door de vette samenstelling blijft de zalf ook in een natte omgeving goed op zijn plaats.
Een extract van Cardiospermum zorgt voor een rustige huid, waardoor de zalf ook heel geschikt is voor de behandeling van de huid na insectenbeten. Vetramil honingzalf kan voor alle dieren gebruikt worden.
Wat is de beste Honingzalf?
WIST JE DAT MEDICINALE WONDZALF AL HELPT ALS ER 5% HONING IN VERWERKT IS? – Maar L-mesitran bevat wel 48% medicinale honing en is daarom veel krachtiger dan andere wondzalven met minder werkzame stoffen. Een klein beetje van L-mesitran honingzalf is al genoeg om de huid te helpen herstellen en te ondersteunen.
Bij kleinere wonden hoef je door de antibacteriële werking niet met steriele gaasjes te werken en kun je met alleen de zalf al volstaan in de wondverzorging. De werking van L-mesitran is uitvoerig getest de honing gel zijn goedgekeurd voor veterinair en medicinaal gebruik.
Dus als je zelf een wondje hebt kun je ook gewoon de L-mesitran uit de stal EHBO doos gebruiken. Mocht je nog vragen hebben over hoe jij het beste voor de wonden van je paard of huisdier kan zorgen, aarzel niet om contact op te zoeken. We kijken graag met je mee en kunnen je ondersteunen met advies..
Hoe maak ik zelf Honingzalf?
Waar is Honingzalf goed voor?
Inleiding – Het gebruik van honing als dressing op wonden is al eeuwenoud. Aanvankelijk werd honing onverdund gebruikt. Door de jaren heen werden echter producten aan honing toegevoegd, omdat het aanbrengen van onverdunde honing in een wond pijn veroorzaakte.
- De oude Egyptenaren verdunden honing met vet, en tijdens de Middeleeuwen werden vet en eiwit toegevoegd aan honing;
- In 1935 werd door de Duitser Carl Klinken een honingzalf ontwikkeld onder de naam Desitin ®;
Hiermee werden goede resulaten gezien. Maar na de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek van Carl Klinken gesloten. Daarnaast maakten in die tijd de antibiotica hun opmars. De honingzalf werd overbodig en werd sindsdien vooral toegepast in het alternatieve circuit.
- Nu er echter steeds meer resistentie tegen antibiotica optreedt, biedt honing weer perspectieven bij de behandeling van wonden;
- De laatste jaren is er veel gepubliceerd over de effecten van honing;
- De biochemicus Dr;
Th. Postmes uit Maastricht heeft een wondzalf op basis van honing ontwikkeld. Deze zalf is nu verkrijgbaar onder de naam Mesitran ® en voldoet aan de huidige strenge eisen betreffende steriliteit, consistentie, werkzaamheid, veiligheid en patiëntvriendelijkheid.
In dit artikel wordt ingegaan op de effectiviteit van honing bij de behandeling van wonden en op de wondzalf Mesitran ® in het bijzonder. Honingzalf kan in dit artikel worden gelezen als de wondzalf Mesitran ®.
Honing(-zalf) kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten wonden zoals eerste en tweede graads brandwonden, open wonden, decubituswonden, ulcus cruris (zweer aan het onderbeen ten gevolge van een slechte huiddoorbloeding door spataderen of diepveneuze trombose), operatiewonden, wonden ten gevolge van trauma’s (onder andere schaafwonden, snijwonden, ontvellingen), oncologische wonden, necrotische wonden, geïnfecteerde wonden, drukulcus, diabetisch ulcus en gangreen.
- Volgens de classificatie van de Woundcare Consultant Society (WCS), kan honing worden toegepast op wonden in de zwarte, gele en rode fase;
- Daarnaast worden voet- en vaginale (schimmel-) infecties als indicatie genoemd;
Hierop wordt in dit artikel echter niet ingegaan, omdat er te weinig over is gepubliceerd. [1 2 3].
Is honing goed voor wonden?
Anti-inflammatoire werking – Inflammatie is de eerste fase van het normale wondhelingsproces en dient om het afweerapparaat ter plekke van de wond te activeren. Na deze fase komt de wond tot rust en zet het genezingsproces in. In chronische wonden komt de wond niet tot rust en blijft de ontstekingsreactie voortduren.
Hoe gebruik je Honingzalf?
Het verschil tussen honingzalf en spoelvloeistof – Vetramil honingzalf zorgt ervoor dat de wond dicht. Dit is ideaal bij wonden die al dicht aan het gaan zijn. De honingzalf kan ook gebruikt worden bij open wonden die al wel schoon zijn. De honingzalf maakt de wond dicht, zodat er geen vuil meer bij kan.
De Vetramil zalf is antibacterieel en zorgt ervoor dat de wond snel heelt. Vetramil spoelvloeistof heeft als werking dat de wonden schoon gespoeld worden. De spoelvloeistof wordt bijvoorbeeld gebruikt bij abcessen of vieze/diepe wonden die nog pussen of etteren.
Door de vloeistof te gebruiken wordt de wond schoon en kan er zuurstof bij zodat de genezing snel verloopt. Naast de honingzalf en vloeistof heeft Vetramil ook een shampoo en paw wax in het assortiment. De shampoo is te gebruiken voor een geprikkelde huid en de paw wax ter bescherming van de kussentjes van je hond zijn pootjes.
Hoe snel geneest een wond bij een hond?
Voorzorgsmaatregelen Om goed een wond te kunnen beoordelen is het belangrijk dat je bedacht bent op primaire reacties van het dier bij pijn. Laat het dier goed vasthouden om happen of krabben te voorkomen. Bij twijfel, doe een hond een muilkorf om, of een bandje om de snuit.
Ook kan je het dier in een handdoek wikkelen (kat/konijn) Waar zit het Als er bloed te zien is, kan er een wondje ter plaatse zitten. Het kan echter ook zo zijn dat het bloed bijvoorbeeld van de staart, oor of tong komt en door rondspatten op andere plekken terecht komt.
Schoonmaken Reinig de wond door voorzichtig te deppen met een schoon gaasje met wat water zodat bloed, vuil en haar verwijderd wordt en de wond beoordeeld kan worden. De beoordeling Waar precies zit de wond, hoe groot is de wond (zowel wat betreft doorsnee als diepte), is de huid geperforeerd, hoeveel wonden zijn er (bij bijtwonden zijn er vaak twee of meer wondgaatjes te vinden), zitten er nog vreemde voorwerpen in de wond (bijvoorbeeld glas of hout), bloedt de wond nog steeds, of blijft het na schoonmaken droog.
Bloedende wonden Blijft een wond bloeden, bindt er een schoon verband omheen of geef de wond tegendruk met een verbandgaas , schone lap of theedoek en ga naar de dierenarts. Grote wonden Is het al duidelijk dat de wond heel groot is, dek de wond af met schone (of liefst steriele) gazen of lappen en ga naar de dierenarts.
Bijtwonden Laat bijtwonden altijd beoordelen door de dierenarts. Hoewel het een klein gaatje kan zijn aan de buitenkant, lopen bijtwonden onder de huid vaak verder door dan je denkt! Wond i. poot niet belasten Wees altijd bedacht op mogelijke botbreuken als een dier een wond heeft op een poot waar hij ook niet op wil staan.
- Röntgenonderzoek bij de dierenarts is aan te raden! Brandwonden Een brandwond dient zo mogelijk eerst 10 minuten gekoeld te worden met schoon, stromend water, of anders koelen met natte lappen;
- Zorg dat de hond niet onderkoeld raakt;
Laat de hond daarna door een dierenarts beoordelen. Ontsmetten Heb je van de dierenarts het advies gekregen om de wond te ontsmetten, doe dat dan met een zoutoplossing (1 eetlepel keukenzout op 1 liter water uit de waterkoker, afgekoeld), of deppen met Betadine of Dettol.
- Gebruik bij vuile wonden aan een poot een soda- of biotexbadje;
- Wat goed werkt bij beweeglijke dieren is sodawater in een plastic handschoen doen, en de poot in de handschoen stoppen en even een paar minuten vasthouden;
Gebruik voor het ontsmetten van wondjes in de buurt van de bek of ogen enkel schoon water. Zalven? Het wordt niet aangeraden om verse wonden te zalven. Enkel bij slecht genezende wonden of overmatige korstvorming kunnen bepaalde zalven voorgeschreven worden.
- Raadpleeg liever eerst een dierenarts;
- Hechten? Of een wond wel of niet gehecht moet worden hangt af van de grootte van de wond, de diepte en de plek waar het zit;
- Verse wonden van 2 cm of groter worden doorgaans gehecht;
Het hechten van kleinere wonden op bewegelijke of kwetsbare plekken wordt soms aangeraden. Het hechten van oudere wonden, waarbij al een gedeeltelijke genezing heeft plaats gevonden, behoeft doorgaans eerst opschoning (d. dat er nieuwe wondranden worden gecreëerd) alvorens het gehecht kan worden.
- Hechten zo snel mogelijk, en liefst binnen 12 uur, geniet de voorkeur! Likken aan wonden Dieren gaan doorgaans direct likken aan wonden (en vertellen daarmee direct waar het zit!) Als dat enkele minuten gebeurt, dan is dat geen probleem;
Maar als een dier de wond veelvuldig “schoon” likt, is de kans groot dat deze geïnfecteerd raakt met de bacteriën uit de bek. Zorg ook dat dieren niet bij elkaar dit gedrag gaan vertonen. (zie verder bij wondbescherming ) Wondinfectie Kenmerken van een geïnfecteerde wond zijn roodheid, zwelling en pijn, eventueel met pus gepaard.
Oorzaken kunnen zijn: vuil, voorwerpen in de wond als glas of hout, overmatig likken. Laat de wond door een dierenarts beoordelen en behandelen! Ziek/sloom zijn Geïnfecteerde wonden of abcessen kunnen koorts veroorzaken, waardoor het dier ziek gedrag vertoont, zoals slecht eten en sloom zijn.
Regelmatig zien we zieke dieren, waarbij een (beet)wond en daardoor veroorzaakt abces nog niet zijn opgemerkt. Laat een sloom dier wat (mogelijk) heeft gevochten daarom door een dierenarts onderzoeken! Kwijlen/slikproblemen Bij wonden in het keelgebied (bijv.
beetwonden in de hals, maar ook wonden van stokken of graten in de keel) kan het dier door zwelling slikproblemen krijgen en daardoor gaan kwijlen. Laat het dier zo snel mogelijk, liefst binnen 3 uur, door een dierenarts onderzoeken.
Een of meerdere poten niet kunnen belasten Onder wonden kunnen botbreuken zitten! Laat een dier met een wond die een of meerdere poten niet belast beoordelen door een dierenarts. Ook wonden in combinatie met niet willen kauwen (kaakbreuken) of wonden in combinatie met vreemd ademen (ribbreuken) dienen met spoed door een dierenarts beoordeeld te worden.
- Zwelling Wonden kunnen zwelling veroorzaken, die als eerste wordt opgemerkt;
- Denk aan een gezwollen ooglid of een dikke poot;
- Soms kan er een splinter of angel gevonden worden als oorzaak;
- Na het verwijderen ervan moet de zwelling snel (binnen 24 uur afnemen);
Indien zwelling steeds erger wordt of niet afneemt, is verder onderzoek door een dierenarts noodzakelijk. Klapperen met de oren Honden met wondjes aan het oor (bijv. door prikkeldraad), gaan vaak klapperen met de oren (waardoor het bloed dan overal rondspat).
- Probeer het wondje af te dekken met een gaasje en trek een stuk van een panty over de kop heen;
- Dat voorkomt dat de hond de wond open blijft klapperen, en dat het bloed overal komt te zitten;
- Kleinere wondjes op de oren worden vaak geplakt en het dier krijgt een kopverband, opdat ze niet elke keer opnieuw gaan bloeden;
Verband/kap/pet shirt Om overmatig likken te voorkomen kun je een wond afdekken met een verband of een pet shirt. Belangrijk is dat zowel een verband als een pet shirt goed moet zitten, niet knelt, de wond goed moet bedekken, en verschoond kan worden. Controleer de wond onder een pet shirt of verband minstens een maal per dag, en zo mogelijk vaker.
- Dieren die aan verband of pet shirt gaan kluiven moeten een kap om de kop;
- Een wond moet snel genezen als het dier er echt niet aan kan zitten;
- Als de genezing niet vordert binnen 3 dagen ondanks dat het dier er niet aan kan zitten, dan is er doorgaans meer aan de hand (infectie, er zit nog iets in de wond, parasieten);
Ga naar de dierenarts en wacht niet langer af. Schoentjes Wonden aan poten of voetzolen worden vaak beschermd met een schoentje of ‘walker’. Dit zijn sokjes met een rubber zool, die bedoelt zijn voor bescherming van een wond tijdens het buiten lopen. Zorg dat het schoentje thuis af is en dat de wond kan ‘luchten’, bijvoorbeeld onder een luchtig verband of katoenen sok.
Hoe lang is Honingzalf houdbaar?
Twee jaar. Na openen van de tube drie maanden. Te bewaren bij kamertemperatuur. Niet gebruiken indien de tube beschadigd is.
Wat is een goede wondzalf?
Gebruik Staudt Wondcrème en bedek de wond – Na het ontsmetten van de wond kun je wat op de wond smeren. Het merk Staudt is hier geschikt voor. Heb je wel eens van dit merk gehoord? Zo wordt littekencrème van Staudt al jarenlang ingezet voor de verzorging van littekens.
Dit is ontwikkeld door chirurgen in samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis. Maar wat kun je dan op de wond doen? Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking.
Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt. Verder is het ontstekingsremmend en vermindert de roodheid. Waarom adviseren wij deze zalf? Nou, de zalf legt een beschermend laagje over de wond dat het genezingsproces versterkt. Bovendien remt het de invloed van bacteriën, schimmels en gisten en heeft de zalf een klinisch bewezen effect.
- Dus als jij een wondje hebt weet je welk product je nodig hebt! Nadat je de zalf hebt aangebracht is het handig om het wondje af te dekken;
- Wij hebben van alles in huis voor jou;
- Denk maar aan pleisters;
- Raak het wondkussen van de pleister niet aan;
Verder hebben we ook kleefpleisters en gaaskompressen. Deze producten zijn ook ideaal bij wondjes!.
Wat doet mesitran?
Antibacteriële wondzalf voor de behandeling van chronische wonden (o. Ulcus Cruris en Decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o. schaaf- en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden) en diverse schimmelinfecties (o. voet- en vaginale schimmels). –
- Antibacterieel (bacteriocide)
- Schimmeldodend (fungicide)
- WCS-wondclassificatie: zwarte, gele en rode fase. L-Mesitran is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar, zorgt voor een snelle weefselregeneratie en reduceert de vorming van littekenweefsel
- Er zijn geen contra-indicaties en bijwerkingen bekend. L-Mesitran dun aanbrengen en afdekken met een wondverband of wondpleister. bestaat uit gesteriliseerde honing (48%), medilan, calendula, aloë vera, zinkoxide en is verrijkt met vitamine A, C en E
- Necrose-oplossend
- Geurneutraliserend
- Ontstekingsremmend
- Creëert een vochtig wondmilieu
- Optimaliseert de wondheling
Verschillen wondzalf met wondgel
- De wondzalf heeft een compacte samenstelling, terwijl de wondgel gemakkelijker smeerbaar is
- De wondzalf dient dun te worden aangebracht, terwijl de wondgel in grote hoeveelheden kan worden aangebracht
- De wondgel is ook geschikt voor het opvullen van diepere wonden
- De wondgel veroorzaakt geen prikkeling in de wond, terwijl de wondzalf dat in enkele gevallen wel kan geven
Aantal praktische (honing) gebruikstips:
- Bij acute wonden (schaaf-, snijwonden, ontvellingen) moet de wond altijd worden schoongespoeld en zand en vuil worden verwijderd. Er is een misverstand dat een ontsmettingsmiddel / antibacterieel middel daarvoor de oplossing is. Na deze reiniging het antibacteriële middel pas toepassen.
- Geïmpregneerde zalfgazen worden veel gebruikt, maar kleven aan de wond door uitdroging van o. wondvocht. Door de Mesitran zalf of gel daaronder aan te brengen krijg je een actieve wondbehandeling, werkt het preventief tegen infectie en hecht het niet meer aan de wond.
- Elke wond verdient een snelle ongecompliceerde genezing, in een vochtig wondmilieu, goede bacteriële bescherming en een dun comfortabel verband. Bijvoorbeeld een eilandpleister (Kliniplast Border) met de toevoeging van de Mesitran zalf of gel doet veelal wonderen en biedt de patiënt veel comfort tegen lagere kosten.
- Vingertopletsels (bij kinderen!) behandelen met een vetgaas met Mesitran-gel en Singlefix, dat comfortabel de vinger beschermt (tegen stoten, vuil en bacteriën) en het verband optimaal fixeert.
- Onderzoek heeft aangetoond dat voetschimmels en schimmelnagels effectief zijn te bestrijden met de combinatie van Mesitran zalf en MycoCure.
Lees meer > Lees minder < Meer informatie over dit product.
Waarom Manuka honing?
Wat klanten ons ook vertellen: –
- Manuka honing bevat een aantal bijzonder waardevolle elementen, onmisbaar voor een goede werking van je lichaamsfuncties. Aminozuren, Vitamine B, koper, calcium, mangaan, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink en natuurlijke natrium. Weinig andere voedingsmiddelen bieden een dergelijke rijkheid.
- Door de antibacteriële werking bestrijdt Manuka honing ontstekingen van binnen uit, het gaat schadelijke bacteriën tegen en stimuleert de groei van een gezonde darmflora.
- Manuka honing kent een krachtige werking met betrekking tot huidproblemen, denk bijvoorbeeld aan acne of eczeem. Dagelijks de aangetaste huid lichtjes insmeren met de honing, een paar minuten laten intrekken, afwassen met water en een lichte zeep is alles. De effecten zijn zichtbaar op een hele korte termijn. De huid bedekken met een verbandje, geweekt in Manuka honing kan uiteraard ook.
- Bij lichte brandwonden, zweren, of andere huidaandoeningen of verwondingen werkt het ook. Een verband aanbrengen, en regelmatig verversen is de hele clou. Uiteraard, indien het ernstig is, wel uw arts of dermatoloog raadplegen.
- Een geregelde inname van de honing is een probaat middel tegen een rauwe keel, een zere keel, maar tegelijkertijd krijgt je immuunsysteem een enorme boost.
- Manuka honing helpt bij het bestrijden van allergieën, maar ook bij het ontstaan van sinusitis: de vervelende kwaal waarbij kaakholten verstopt raken, en voor een voortdurende verkoudheid zorgen, maar sinusitis kan ook voor voortdurende hoofdpijn zorgen.
- Manuka honing versterkt de slaap, en het zorgt voor een diepere slaap. Voor het naar bed gaan een eetlepel innemen, of oplossen in, bijvoorbeeld, een kop thee of een glas melk, doet wonderen voor je slaap. De honing stimuleert de aanmaak van melatonine, een hormoon wat nodig is voor een goede nachtrust.
- Manuka honing heeft een bewezen werking tegen alle schadelijke bacteriën. Daarnaast bestrijdt het eventuele ontstekingen in je lichaam, maar het stimuleert alle goede bacteriën. Er zijn inmiddels aanwijzingen dat Manuka honing zelfs de super bacterie bestrijdt. Manuka is, wat dat betreft, de meest natuurlijke ziektebestrijder die je je kan wensen.
- Manuka honing kopen
Waar kan ik rauwe honing kopen?
Honing kopen bij de imker – Honing niet koken en niet bewerken, als dat bedoeld wordt met rauwe honing/biologische honing, is dat voor ons bij Imkerij de Werkbij vanzelfsprekend. Met honing moet je niet meer of minder doen dan ontzegelen, slingeren en verwerken in potjes of emmers.
Hoe maak je propolis zalf?
Propolis Crème maken – Als je een propoliscrème wilt maken, is het eenvoudiger om een kant en klare crème als basis te nemen zoals Lanoline (75% wolvet en 25% water) en daar zo geconcentreerd mogelijke propolis aan toe te voegen. Goed roeren tot een homogeen mengsel.
- 96 gram Lanoline
- 4 gram propolis fijngemalen poeder
Of
- 90 gram Lanoline
- 10 gram propolistinctuur 40%
Langzaam, beetje bij beetje, mengen. Goed roeren. De volgende hoeveelheid pas toevoegen als de vorige hoeveelheid goed weg gemengd is.
Wat kun je allemaal doen met bijenwas?
Hoe werkt Honingzalf?
Het verschil tussen honingzalf en spoelvloeistof – Vetramil honingzalf zorgt ervoor dat de wond dicht. Dit is ideaal bij wonden die al dicht aan het gaan zijn. De honingzalf kan ook gebruikt worden bij open wonden die al wel schoon zijn. De honingzalf maakt de wond dicht, zodat er geen vuil meer bij kan.
De Vetramil zalf is antibacterieel en zorgt ervoor dat de wond snel heelt. Vetramil spoelvloeistof heeft als werking dat de wonden schoon gespoeld worden. De spoelvloeistof wordt bijvoorbeeld gebruikt bij abcessen of vieze/diepe wonden die nog pussen of etteren.
Door de vloeistof te gebruiken wordt de wond schoon en kan er zuurstof bij zodat de genezing snel verloopt. Naast de honingzalf en vloeistof heeft Vetramil ook een shampoo en paw wax in het assortiment. De shampoo is te gebruiken voor een geprikkelde huid en de paw wax ter bescherming van de kussentjes van je hond zijn pootjes.
Wat doet Vetramil?
Werking Vetramil Vetramil is een wondzalf op basis honing en etherische oliën. De basisingrediënten van de zalf verzachten de huid en helpen uitdrogen te verminderen. Vetramil bevat honing met een zeer hoog enzymgehalte. Door de lage pH wordt een huidherstellend milieu gecreëerd.
Hoe snel werkt Vetramil?
Vetramil® is een wondzalf op basis van honing en essentiële oliën voor oppervlakkige en diepe wonden bij kleine en grote (huis-)dieren. Vetramil Wondzalf bevat zuivere, medicinale honing met een hoog enzymgehalte. De enzymen in de honing produceren in een vochtige wond kleine hoeveelheden waterstofperoxide, waardoor de wond binnen enkele dagen schoon en bacterievrij wordt.
- De honing versnelt de wondheling en heelt de beschadigde huid;
- Aan Vetramil Wondzalf zijn specifieke essentiële oliën toegevoegd met antibacteriële en schimmelremmende eigenschappen;
- De lage pH van Vetramil Wondzalf ondersteunt de conditie en de natuurlijke weerstand van de huid;
Ondersteunt de natuurlijke wondheling en vermindert de vorming van littekenweefsel. Kalmeert de rode huid, is jeukstillend en herstelt de beschadigde huid. Werkt antibacterieel. Op basis van honing en etherische oliën.
Wat doet mesitran?
Antibacteriële wondzalf voor de behandeling van chronische wonden (o. Ulcus Cruris en Decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o. schaaf- en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden) en diverse schimmelinfecties (o. voet- en vaginale schimmels). –
- Antibacterieel (bacteriocide)
- Schimmeldodend (fungicide)
- WCS-wondclassificatie: zwarte, gele en rode fase. L-Mesitran is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar, zorgt voor een snelle weefselregeneratie en reduceert de vorming van littekenweefsel
- Er zijn geen contra-indicaties en bijwerkingen bekend. L-Mesitran dun aanbrengen en afdekken met een wondverband of wondpleister. bestaat uit gesteriliseerde honing (48%), medilan, calendula, aloë vera, zinkoxide en is verrijkt met vitamine A, C en E
- Necrose-oplossend
- Geurneutraliserend
- Ontstekingsremmend
- Creëert een vochtig wondmilieu
- Optimaliseert de wondheling
Verschillen wondzalf met wondgel
- De wondzalf heeft een compacte samenstelling, terwijl de wondgel gemakkelijker smeerbaar is
- De wondzalf dient dun te worden aangebracht, terwijl de wondgel in grote hoeveelheden kan worden aangebracht
- De wondgel is ook geschikt voor het opvullen van diepere wonden
- De wondgel veroorzaakt geen prikkeling in de wond, terwijl de wondzalf dat in enkele gevallen wel kan geven
Aantal praktische (honing) gebruikstips:
- Bij acute wonden (schaaf-, snijwonden, ontvellingen) moet de wond altijd worden schoongespoeld en zand en vuil worden verwijderd. Er is een misverstand dat een ontsmettingsmiddel / antibacterieel middel daarvoor de oplossing is. Na deze reiniging het antibacteriële middel pas toepassen.
- Geïmpregneerde zalfgazen worden veel gebruikt, maar kleven aan de wond door uitdroging van o. wondvocht. Door de Mesitran zalf of gel daaronder aan te brengen krijg je een actieve wondbehandeling, werkt het preventief tegen infectie en hecht het niet meer aan de wond.
- Elke wond verdient een snelle ongecompliceerde genezing, in een vochtig wondmilieu, goede bacteriële bescherming en een dun comfortabel verband. Bijvoorbeeld een eilandpleister (Kliniplast Border) met de toevoeging van de Mesitran zalf of gel doet veelal wonderen en biedt de patiënt veel comfort tegen lagere kosten.
- Vingertopletsels (bij kinderen!) behandelen met een vetgaas met Mesitran-gel en Singlefix, dat comfortabel de vinger beschermt (tegen stoten, vuil en bacteriën) en het verband optimaal fixeert.
- Onderzoek heeft aangetoond dat voetschimmels en schimmelnagels effectief zijn te bestrijden met de combinatie van Mesitran zalf en MycoCure.
Lees meer > Lees minder < Meer informatie over dit product.