In Welke Winkels Mag Je Hond Mee?

In Welke Winkels Mag Je Hond Mee

HondenForum > Puppy > Waar mag je binnen in Nederland met een pup? Over 4 weken krijgen wij onze boxerpup dus ik ben volop aan het voorbereiden en bij die voorbereiding komen wat vragen naar boven, jullie zullen er dus wel meer zien van mij. Nummer 1. We hebben jaren geleden ook een boxer gehad maar dat was in het buitenland, daar bleven honden gewoon altijd thuis 🙂 Maar hier is het natuurlijk andere koek en ga we aan het socialiseren, maar waar mag je eigenlijk komen met een pup? Mag je zomaar een winkel inlopen als je je pup draagt en mag het dan nooit als ze lopen of wel? Niet dat ik van plan ben uitgebreid te gaan winkelen met haar maar toch handig als ik langs een drogisterij ofzo loop om te weten of ik binnen mag. Buiten mag je overal lopen, tenzij er een bord verboden voor honden staat. (wit bord, zwarte hond met een rode rand om het bord). In winkels moet je het vragen. Soms staat het dat t niet mag, maar mag een pup wel als je m optilt. In heel veel restaurants en cafés mag t wel, maar altijd vragen. Buiten aan een paal binden zou ik niet meer doen.

(Ik woon in kleine stad in midden-nederland) Is er trouwens gevaar in Nederland om een pup/grotere hond een paar minuten buiten vast te binden of worden ze dan gestolen? Dank voor jullie antwoord. Er worden veel honden gestolen, maar je weet ook niet wat anderen er mee doen als je er niet bij bent.

En je pup zal dat nog te spannend vinden, die kun je niet alleen achterlaten bij een winkel. Ik had voor mijn pup een draagzak, daarin mocht ik m bijna overal meenemen. Alleen past ie daar niet meer in helaas. nergens je pup achterlaten waar je niet bij bent, dus niet vastbinden als je een boodschap moet doen, of je vraagt iemand mee of je laat hem thuis. veel winkels vooral supermarkten mag je geen hond mee nemen naar binnen, mits een hulphond met licentie, dan wel. er zijn genoeg gelegenheden waar je wel met de hond binnen mag. op de deuren staan meestal bordjes , geen hond. In veel supermarkten zijn honden niet welkom, ook niet in een draagtas.

Wij hebben het ook geprobeerd bij verschillende supermarkten (in Rotterdam en omgeving) en werden er gelijk uitgestuurd door de beveiliging of medewerker. Bij sommige winkels kun je kijken of er “verboden voor honden” stickers op het raam zijn geplakt.

Helemaal duidelijk! Hier dus ook geen hond alleen laten, naar de supermarkt hoeft ze nou ook niet mee, het is een boxer maar je komt wel eens ergens langs dat je snel even binnen wilt wippen en het zal vooral de 1e maanden zijn als ze nog niet graag alleen blijven. Wij vragen bij winkels gewoon altijd. Verrassend veel winkels en restaurants mag je wél in, zelfs met een hond die je niet op schoot kan houden. Maar het makkelijkst is om gewoon even te checken. Er valt geen peil op te trekken; de ene bakker mogen we wel in (??) en de andere boekenwinkel niet. Gamma, Formido en Intratuin mag je bijvoorbeeld wel met je hond naar binnen. Wellkoop winkels ook geen probleem. Hier doen ze altijd hartstikke leuk tegen honden. Mijn honden gaan regelmatig mee naar de intratuin. Bij de dierenafdeling en bij het restaurant staan bakken met water en een schaal met hondenkoekjes. Op de dierenafdeling staat ook een weegschaal voor de honden. Of dat overal zo is weet ik niet. Mijn honden vinden het een feest om mee naar de intratuin te gaan! Ja klopt, bouwwinkels etc mag je ook altijd in. Je mag inprincipe nog in veel winkels. Supermarkten sowieso niet i. vm levensmiddelen. Waar mogen ze niet:

  • Blokker mag officieel ook niet, maar vaak zeggen ze er niks van
  • Auction mag ook niet
  • Hema mag niet
  • Big Bazaar mag officieel ook niet maar ook daar zeggen ze vaak niks
  • Drogisterijen niet (zoals kruidvat, DA, trekpleister enz. )
  • Bij sommige bouwmarkten niet, maar hier ook zeggen ze vaak er niks van
  • Sommige café/restaurants ook niet

Waar wel:

  • V&D
  • La Place
  • Intratuin
  • Welkoop (boerenbond)
  • Kledingzaken
  • Leenbakker
  • Praxis
  • MC Donalds
  • Enz.

Vaak hebben winkels waar het niet mag een sticker, maar zelfs dan mag je soms nog met je hond naar binnen. Zoals de Gamma, ik loop daar gewoon met hond naar binnen en de Karwei is er ook een voorbeeld van. Laat A. B niet je pup nog alleen buiten zitten zelfs als hij volwassen zou ik er mee uitkijken. Tegenwoordig stelen ze alles en ook honden worden regelmatig meegenomen. Mijn ouders fokten vroeger boxers, ze zijn leuk! bij winkels waar ze niet mee mogen, staan bordjes. Het verschilt ler winkel of ze meemogen. Ik neem haar mee naar de drogist, tuincentrum. Hema mag niet, supermarkten niet, dus het wisselt of het mag of niet. Buiten laten, ik nooit! Stel iemand geeft verkeerd voedsel. Of iemand neemt haar mee, of een hond komt op haar af die niet zo lief is. com Als bij de ingang van de winkel geen verboden voor honden bord staat, mag de hond inprince mee naar binnen. Het mag sowieso bij alle berenrestaurants en mcdonalds. Het mag bij de meeste bouwmarkten en tuincentra en bij alle dierenwinkels. Kleding winkels zou ik niet doen, je hond heeft daar niks te zoeken en andere klanten storen zich eraan. Caffee’s kroegen en restaurant kan je altijd van te voren even bellen of het toegestaan is.

Te veel risico vind ik zelf. Heel goed dat je je inleest. Op: hondenwijzer. com, kan je heel veel lezen!  http://hondenwijzer. Er zijn veel zoeksite waarop je kan zoeken op honden toegestaan: http://www. iens. nl/restaurant/honden-toegestaan is een voorbeeld daarvan, van al deze restaurants kan je er vanuit gaan dat de hond toegestaan is.

Er zijn ook best wel veel dag uitjes waar de honden mee mogen: Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, De Keukenhof en ook in veel pretparken mogen de honden mee. Je moet je natuurlijk altijd afvragen of je de hond/pup hier ook een plezier mee doet. Bedenk bij het socialiseren goed dat het gaat om positieve ervaringen. Een vreselijk drukke markt met veel mensen die de pup elke keer rond de nek willen hangen kan ook negatieve ervaringen geven en die wil je juist voorkomen. Dus op rustige momenten naar een winkel gaan. Verder vind ik in de socialisatie alle mogelijke standaard handelingen oefenen belangrijk zoals de pup overal aanraken van punt van de neus tot aan het puntje van de staart, pootjes afvegen met een doek, borstelen, tanden kijken, oren kijken, positieve ervaringen opdoen bij de dierenarts (gewoon lang gaan voor een kriebel en een koekje), laten wennen aan water enz.

  • In Den Haag mogen alle honden aangelijnd mee naar de stadsboerderijen, dan mogen ze alleen niet in de weide;
  • Als je het mij vraagt vind ik het onverantwoord om een hond buiten vast te binden terwijl je zelf in een winkel bent;

Jij bent namelijk ten alle tijden verantwoordelijk voor wat jou hond doet. Wat als je hond minder tolerant is naar een voetganger die hem per ongeluk op de poot staat bij het passeren. Maar ook voor de bescherming van je hond zelf. Naast de gekken die er in de wereld rondlopen kunnen er genoeg situaties onstaan die een hond als niet prettig kan ervaren maar wel met regelmaat kunnen gebeuren zoals kinderen die je hond gaan knuffelen omdat het zo’n schattige hond is bijvoorbeeld. Ik werd een tijdje geleden bij de Mac weer buiten gezet nadat ik eten gehaald had. Het bleek opeens niet meer te mogen van de keuringsdienst? Daarvoor mocht het wel altijd. Die Mac had ook geen terras sus moest ik mijn eten op een klein muurtje langs de drukke weg eten:(. Daar baalde ik wel erg van omdat ik al een tijdje in de rij stond en er toen niks van gezegt werd! ” Bedenk bij het socialiseren goed dat het gaat om positieve ervaringen. Een vreselijk drukke markt met veel mensen die de pup elke keer rond de nek willen hangen kan ook negatieve ervaringen geven en die wil je juist voorkomen. Dus op rustige momenten naar een winkel gaan. ”  Ja, die fout heb ik ook gemaakt, heel veel drukke plaatsen opgezocht.

See also:  Hoe Leer Je Een Hond Stoppen Met Blaffen?

Het heeft hier alleen de andere kant opgewerkt. Als pup vonden mensen de honden geweldig en (bijna) iedereen wilden ze aaien. Ik zag daar het probleem niet van in, dacht dat het alleen maar positief was en de honden reageerden er erg enthousiast op.

Nu jaren later (af en toe bij het vervelende af) willen ze het liefst bij elk passerend persoon stoppen voor aandacht. De reu is zo erg, als we wandelen en hij hoort stemmen uit een tuin, dat hij stil blijft staan en als een gek staat te kwispelen. Zo ook als je met mensen staat te praten om aandacht vragen, hetzij op de manier van blaffen of proberen te springen. Fijn al jullie antwoorden!  Wat kunnen jullie me trouwens verder vertellen over gedragsregels in Nederland. Ik weet al dat ik haar op moet geven bij de gemeente voor de hondenbelasting, dat we (uiteraard) poep moeten oprapen, dat het (hier tenminste) verplicht is zakjes bij te hebben, dat ze alleen in losloopgebieden los mag lopen etc. Maar laat je haar verder overal zomaar plassen?   Hoe doen jullie het met poep oprapen als de hond eens diarree heeft (heb ik in het verleden wel eens meegemaakt en het was te ver om er met een emmer naar toe te lopen). Dank! Diarree laat ik toch echt liggen. Ik ga inderdaad niet met mijn emmertje naar de plek toe, tenzij het hier al in de straat op de stoep gebeurd. Maar ik heb gelukkig nog geen diarree-aanvallen meegemaakt op de stoep. En wat betreft het plassen, ze mogen hier niet midden op de stoep plassen en ook niet tegen andermans spullen of in tuinen, dus niet tegen beplanting c.

Ik weet niet of het één met het ander te maken heeft. Het is wel heel lastig om het eruit te krijgen. Nog andere dingen waar ik aan moet denken, ik ben de “hondeninstucteur” in huis en wil het hele gezin graag goed inlichten voordat ze komt.

omheining van mensen. Uiteraard wel de gemeenteperken. Verder denk ik dat je ondertussen wel goed bent voorbereid. Heel veel geluk met jullie mooie pup, geniet ervan! In ieder geval niet laten plassen tegen stuiken/heggen die een tuinafscheiding van mensen zijn. De planten gaan er dood van het het is nogal asociaal gedrag. Gelukkig heb ik de diarreesituatie nooit meegemaakt, maar als het echt te ver van huis is zou ik bij het eerste beste huis aanbellen en vragen om een emmer water. Je hebt al aardig wat tips gekregen , veel plezier met je pupje !  mijn husky mag vaak wel mee naar binnen , waar ik wel eens ben geweest met Pepper is Rabobank , Bruna ( soort boekenwinkel ) , brillenwinkel en in bepaalde restaurants / cafe’s. Ik vraag het altijd even en meestal maken ze een grapje van als die me maar niet in de kont hapt haha en ze zijn altijd helemaal weg van hem. dus dat komt wel goed met een pupje. Vooral als je hem optild tolereren ze het vaak wel. Pepper moet natuurlijk op zn eigen pootjes lopen. Edit : oja en tuincentrum mag ook vaak wel, de action is het ook niet zo’n probleem als je hem optild ( hier in de buurt in ieder geval niet ) Nooit je hond buiten laten wachten ! Als je een hondenbuggie hebt kan het zijn dat je in veel zaken toch binnen mag. Als je je hond in de auto laat wachten, doe dat dan ook niet in de zomer; veel honden stikken in de hete wagen. Als je kort boodschappen doet, moet je hond leren om een tijdje alleen thuis te blijven. Kan je hem aanleren als pupje. Veel succes ! Je hebt al heel veel tips gekregen wij zijn met gijs naar de dierenwinkel, intratuin etc geweest misschien zou hij bij een kledingwinkel wel naar binnen mogen, maarja, wat heeft hij daar aan?  Als we met zn allen gaan winkelen dan wacht 1 telkens buiten met gijs ik zou je hond niet buiten laten wachten, persoonlijk zou ik het niet aandurven plassen en poepen doen we op het gras, poep ruim ik op, uiteraard niet in de voortuin van iemand oid en plassen doet hij inmiddels met de poot omhoog en dat mag tegen boompjes of struiken van de gemeente en tja, laatst had hij diarree. een paar keer deed hij het helemaal bij de sloot, dat heb ik laten liggen maar een paar keer deed hij het heel dicht langs het paadje, tja, dat heb ik toch zo goed mogelijk bij elkaar geraapt wat goed dat je al zo bewust bezig bent! En natuurlijk heeel veel plezier met je puppy Maar laat je haar verder overal zomaar plassen?   Hoe doen jullie het met poep oprapen als de hond eens diarree heeft (heb ik in het verleden wel eens meegemaakt en het was te ver om er met een emmer naar toe te lopen). Nog andere dingen waar ik aan moet denken, ik ben de “hondeninstucteur” in huis en wil het hele gezin graag goed inlichten voordat ze komt. Zomaar overal laten plassen, als pup ben ik blij als het buiten ligt en is zindelijkheid het belangrijkst. Daarna train ik bepaalde plekken, als ik ergens een hekel aan heb zijn het reuen die tegen tuinhekjes, auto’s en fietsen op plassen.

Een buurman liet zijn hond over het slot van mijn fiets plassen lekker dan moet ik daarna aankomen met mijn handen. Dus nee, ik laat zij niet zo maar overal plassen. Als wij een stuk gaan wandelen en ik moet ergens heen, plassen ze op aangegeven momenten, dan wacht ik even bij een stuk gras mogen zij plassen en lopen wij weer door.

(Dit zijn niet hun wandelingen, maar wandelingen dat zij mee mogen als ik zelf ergens naar toe moet. ) Als de hond diaree (en dan zeg maar chocomelk en geen pudding) heeft laat ik het eigenlijk altijd liggen. Ik probeer wel zo snel mogelijk met de hond naar bijv.

een boom te gaan dat het niet op straat ligt. Als het pudding is probeer ik het wel te fatsoeneren. Ik zou dat hondeninstructeur heel erg duidelijk maken aan heel de familie en geloof mij dan zijn ze nog zo eigenwijs om het tegenovergestelde te doen van wat je hebt gezegd, “Awh, dat is toch leuk.

” “Dat maakt toch niet uit?” “Ja, daar moet hij maar aan wennen. ” Dus blijf daar hard in, “Nee het is mijn hond en ik wil het niet hebben klaar. ” Nooit buiten vast knopen, ook niet als volwassen hond. Als honden niet naar binnen mogen, staat dit bij de deur aangegeven. Drib gaat regelmatig mee naar een overdekt winkelcentrum en dan naar drogisterijen, dierenwinkel, de noten boer etc. Bouwmarkten en de Mac Donalds ook. Sommige restaurants en hotels ook. Supermarkten mogen ze niet in, maar sommige willen nog wel eens toestemming geven als je je pup in een kartonnen doosje in je winkelwagen doet.

  1. De laatste tijd liep ik gewoon met een kleine pup in mijn tas boodschappen te doen bij de jumbo;
  2. hij is niet groter en wordt niet groter  dan een pak melk;
  3. gisteren ben ik geweigerd;
  4. tot mijn verbazing !!!   Ik snap alle problemen wel met  hygienisch, nou ik weet dat er niemand er ziek van geworden is;
See also:  Hoe Lang Hond Vruchtbaar Na Loopsheid?

dat er een hond in de het supermarkt en een tas of in je jas zit. ik denk dat wij van mensen ziek worden  groeten anita  De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o. cookies voor onze webstatistieken en advertenties. info / verbergen en toestaan.

Welke winkels zijn honden toegestaan?

– Geplaatst: 06-06-19 23:07 Onze hond gaat naar heel veel dingen mee, hij kan niet zo goed alleen blijven en vind het leuk om mee te gaan. Hij gaat onder andere mee naar – familie/vrienden waar het kan – mee naar stal – naar de markt – mee op vakantie – winkels waar hij binnen mag, bijv. Intratuin/hornbach/welkoop enz. – bij winkels waar hij niet binnen mag wacht hij in de auto als de temperatuur daar geschikt voor is.

(Rij vaak langs de supermarkt op de terug weg van het bos oid anders laat ik hem thuis maar ga niet heen en weer rijden tenzij het erg warm is) – hij gaat regelmatig mee naar het werk, het kan niet altijd, dan gaat hij naar mijn ouders en gaat met hun ook overal mee naartoe waar het kan.

Mijn hond is dus lekker vaak mee op pad en vind dit veel fijner dan alleen thuis blijven. Soms vind hij sommige dingen wel saai maarja hij moet zich soms ook maar aanpassen. Onze hond is wel groot maar heel sociaal.

Waar kan ik mijn hond mee naar toe nemen?

Nederlandse dagattracties waar huisdieren zijn toegestaan

Pretpark Huisdier toegestaan Verplicht aangelijnd
Avonturenpark Hellendoorn Ja Ja
De Valkenier Ja Ja
De Waarbeek Ja Ja
Drievliet Ja Ja

.

Waarom mogen honden niet in winkels?

In winkels waar voeding wordt verkocht, mogen honden niet binnen om hygiënische redenen. Het kan zijn dat de eigenaar van de zaak een enorme dierenvriend is en een oogje dichtknijpt, maar in principe mag het dus niet. Dit verbod geldt overigens ook voor katten, vogels en andere dieren.

  • Volgens de wet is het niet hygiënisch om je hond naar plaatsen te brengen waar eten verkocht wordt, aangezien hij sporen kan nalaten van kwijl, urine en uitwerpselen;
  • Hij kan ook vuiligheid met zich meedragen in zijn vacht of aan zijn pootjes en dat kan dan weer achterblijven in de winkel;

( Nochtans wijst onderzoek uit dat hondenpoten over het algemeen schoner zijn dan onze eigen schoenzolen. ) In horecazaken mag je viervoeter wél mee, op voorwaarde dat hij zich niet in een ruimte bevindt waar eten bereid of bewaard wordt. Sommige eigenaren kiezen er bewust voor om geen honden toe te laten en dat is hun goed recht.

Blindengeleide – en hulphonden mogen altijd binnen. De persoon met een beperking moet wel ten allen tijde de controle over hond hebben. Als horeca-uitbater mag je aan de eigenaar vragen of de hond een hulphond is en welke functie hij precies vervult, maar de eigenaar is niet verplicht om je een bewijs van zijn beperking te tonen, noch om te bewijzen dat zijn hond wel degelijk een hulphond is.

Ook politiehonden mogen een supermarkt binnen, zolang ze vergezeld worden door een agent of een bewaker. Als die uitzondering er niet was, zou een politieteam met een hond de achtervolging moeten staken als er een crimineel een supermarkt binnenloopt, wat natuurlijk heel onhandig is.

Waarom hond niet in supermarkt?

Voedselveiligheid – U moet maatregelen nemen om te zorgen dat huisdieren niet kunnen komen op plaatsen waar voedsel ligt of bereid wordt. U bent zelf verantwoordelijk voor de voedselveiligheid, want levensmiddelenbedrijven moeten zich houden aan de hygiëneregels.

Wat is een erkende hulphond?

​ – Het antwoord hierop is dat het juist andersom is, e en hulphond is één van de assistentiehonden. Een assistentiehond is de verzamelnaam voor iedere hond die voor een persoon met een handicap, beperking of chronische ziekte “werkt”. Sinds 1 januari 2017 is de Wet Gelijke Behandeling op grond van Handicap of Chronische Ziekte van kracht.

  1. Daarin staat dat assistentiehonden toegelaten dienen te worden;
  2. Maar welke honden zijn nu assistentiehonden ? Er is niet een bepaald ras geselecteerd;
  3. Assistentiehonden zijn er in verschillende kleuren, grootte en rassen;

Wel zijn er “categorieen”. Iedere assistentiehond is getraind om de persoon te begeleiden om zijn/haar zelfredzaamheid te versterken en vrijheid terug te (kunnen) krijgen zodat deze weer volwaardig mee kan doen in de samenleving. Zoals je leest zijn lang niet alle handicaps, beperkingen of chronische ziektes zichtbaar.

Hoeveel mensen in de action?

Om de veiligheid van zowel onze klanten als medewerkers te bewaken, heeft Action naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge de volgende maatregelen genomen;

  • We maximeren het aantal klanten dat we gelijktijdig in onze winkels verwelkomen, 1 klant per 10 m2 winkeloppervlakte. Dit wordt bij de entree van de winkel duidelijk gecommuniceerd.
  • Op drukkere momenten geleiden we de klantenstroom aan de deur, zodat wachtende klanten weten waar ze aan toe zijn en het maximumaantal niet overschreden wordt.
  • Op drukkere momenten worden winkelmandjes en –wagentjes door een van onze medewerkers gereinigd om een vlotte doorstroom mogelijk te maken. Op andere momenten staan materialen zoals ontsmettingsspray en doekjes duidelijk opgesteld en ter beschikking aan klanten.
  • Het maximumaantal klanten wordt gereguleerd door het aantal mandjes/winkelwagentjes af te stemmen op de vierkante meters van de winkel.
  • Voor Action-filialen in de vier Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Brabant-Zuidoost, geldt de volgende aanvullende maatregel:
    • Voor het gebruik van mondkapjes trekken wij gelijk op met de supermarkten en is de gekozen aanpak afgestemd met brancheorganisatie RND, zodat klanten zoveel mogelijk dezelfde regels meekrijgen. Het dragen van een mondmasker is vooralsnog niet verplicht. Wel wordt medewerkers en klanten geadviseerd mondmaskers te dragen en zo bij te dragen aan ieders veiligheid.

Deze maatregelen gelden tot nader order en onze klanten worden daar bij de entree en in de winkel op diverse manieren op gewezen. Action volgt hoe de maatregelen in de winkel kunnen worden nageleefd. Op elk moment kunnen wij maatregelen herzien en aanpassen..

See also:  Wat Voer Je Je Hond?

Wat te doen zondag met hond?

Welke dierentuinen mag de hond mee?

In Ouwehands Dierenpark is het toegestaan een hond mee te nemen, mits kort aangelijnd. Het is echter niet toegestaan een hond mee te nemen in de Theatertent, Het Wad, de kinderboerderij en in de foodcounters van alle parkrestaurants. Per hond betaal je €5,-  (incl.

Wat doe je met je hond als je op vakantie gaat?

Een hond meenemen op vakantie is niet altijd mogelijk. Veel landen hebben speciale invoerregels, en bij vakantieparken en hotels zijn huisdieren vaak verboden. Een optie is om de hond onder te brengen in een pension. Voor een klein exemplaar kost dat ongeveer 13 euro per dag.

  • Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat ook je hond of kat goed verzorgd wordt als jij op pad gaat. Hoe regel je goede, maar ook betaalbare opvang voor je huisdier? Kleine huisdieren, zoals cavia’s en parkieten, kunnen vaak eenvoudig worden ondergebracht bij familieleden of vrienden. Voor een kat of hond is dat meestal een stuk lastiger. In dat geval zijn er drie manieren om je huisdier de vakantie te laten doorbrengen: je neemt hem mee, laat hem opvangen in een dierenpensioen of schakelt een oppas aan huis in.

Hoe weet ik of een hond een hulphond?

Hoe herken ik een hulphond? – Hulphonden die aan het werk zijn, kun je herkennen aan een hesje of tuig. Het tuig bestaat uit een harnas en een beugel en is vaak voorzien van de tekst ‘niet aaien’ of ‘niet afleiden’ en het logo van de geleidehondenschool.

Ook hulphonden in opleiding dragen een dekje om de hond alvast te laten wennen aan zijn uniform dat hij als toekomstige hulphond draagt. Door tijdens de training een dekje te dragen is hij herkenbaar en kan er ook geoefend worden in winkels, horeca, openbaar vervoer en openbare gebouwen.

Er bestaat nog geen keurmerk of standaard waaraan een kwalitatief goed opgeleide hulphond te herkennen is. Hier wordt op Europees niveau aan gewerkt. In Nederland gebeurt dat in een NEN-normcommissie. Wel zijn er op internationaal en Europees niveau instanties die officiële hondenscholen accrediteren.

  1. Hieraan zijn wij verbonden via IGDF en ADI en ADeu;
  2. Belangrijk : een hulphond mag je nooit aaien als hij aan het werk is;
  3. Hierdoor raakt hij afgeleid en kan hij zijn baas minder goed helpen en dit kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden;

Maak je geen zorgen, tijdens zijn werk krijgt de hond voldoende knuffels van zijn baas. En als hij vrij is, kan hij heerlijk gewoon hond zijn en ravotten met andere honden.

Waar mogen hulphonden geweigerd worden?

WET- EN REGELGEVING – Een professioneel opgeleide hulphond is altijd welkom in openbare gelegenheden. Dat is in de wet vastgelegd. VN-verdrag Sinds 14 juli 2016 geldt het VN-verdrag inzake rechten voor mensen met een handicap in Nederland. Dit verdrag bepaalt dat mensen met een beperking gelijke rechten hebben op het gebied van wonen, scholing, vervoer, werk, goederen en diensten.

  1. Personen die worden geassisteerd door een hulphond mogen niet meer worden geweigerd in openbare ruimten zoals hotels, restaurants, scholen, theaters en winkels;
  2. Wet gelijke behandeling De Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz) bepaalt dat het weigeren van een assistentiehond gelijk staat aan het weigeren van de persoon die een hulphond gebruikt;

Formeel is het weigeren van een assistentiehond discriminatie op grond van handicap. Met de term assistentiehond worden alle typen hulphonden bedoeld die professioneel zijn opgeleid. Openbaar vervoer Ook taxibedrijven mogen mensen met een geleidehond niet weigeren in hun auto’s.

  1. Een excuus als allergie mag geen reden zijn om een persoon met geleidehond niet mee te nemen;
  2. Het weigeren van een geleidehond valt onder strafbare discriminatie;
  3. De rechter zal per geval beoordelen of de weigering onder delictsomschrijving uit artikel 429quater lid 2 uit het Wetboek van Strafrecht valt;

In dit artikel is discriminatie wegens handicap strafbaar gesteld. Wel worden eerst andere vormen van handhaving ingezet voordat een weigeraar op grond van het strafrecht wordt aangeklaagd en (mogelijk) veroordeeld. Amusementssector Het toelaten van hulphonden bij festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa’s is vanwege het welzijn van de dieren niet geadviseerd door hondenscholen.

Hoeveel kost het om een hond mee te nemen in de trein?

Intercity Brussel – Kleine huisdieren, vervoerd in een kooi, tas of mand (max. afmeting 30x30x55 cm), reizen gratis met u mee binnen Nederland. Dit geldt ook voor blindengeleidehonden, een muilkorf niet verplicht. Voor een blindengeleidehond moet een vervoerbewijs worden afgegeven tegen het begeleidertarief.

  • In België reizen kleine honden die in een tas of mand passen gratis;
  • Bij drukte moet de tas of mand op schoot van de reiziger;
  • Is uw hond te groot voor een tas of mand, dan is het verplicht om uw hond aan te lijnen, een muilkorf te laten dragen en een treinkaartje voor uw hond aan te schaffen bij een NS kaartautomaat;

Het tickeit kost € 6 enkele reis tussen Nederland en België, 2e klas. Dit ticket voor de hond is ook geldig in de 1e klas. Binnen België kost een ticket € 3 voor een enkele reis.

Is een hond gratis in de trein?

Goed om te weten –

  • Kleine huisdieren mogen gratis mee in een tas, mand of op schoot 
  • Een assistentiehond reist gratis mee, mits als zodanig herkenbaar als blindengeleidehond of hulphond
  • Honden mogen geen zitplaats innemen en niet mee in alternatief vervoer (m. geleidehonden)
  • De dagkaart is geldig in de binnenlandse treinen van alle treinvervoerders
  • Alleen geldig i. een vervoerbewijs.
  • Het e-ticket is persoonsgebonden, kan niet gewijzigd worden en is niet overdraagbaar

active tab

  • Veelgestelde vragen
  • .

    Wat kost een hond in de bus?

    Huisdieren in bussen – Stap je met een wat grotere hond de bus in? Ook dat is volgens de busmaatschappij Arriva (waar Bravo onder valt) mogelijk. Wel moeten honden kort aangelijnd zijn, kunnen ze niet op de bank zitten en mogen ze geen overlast veroorzaken.

    Wat kost treinkaartje hond?

    Met de hond reizen in de trein in Nederland – Hoe zit het met reizen met de hond bij de NS? Is je hond klein en past deze op schoot of in een tas, mand of kooi die op schoot kan (maximale afmeting van 55x30x30 cm)? Dan mag je hond gratis in de trein reizen.

    Het gaat erom dat de hond geen zitplaats inneemt. Heb je een grotere hond, dan neemt deze zeer waarschijnlijk wel een zitplaats in. Je hond heeft in dat geval een eigen treinkaartje nodig. Dit treinkaartje heet ‘Dagkaart hond’ en kost € 3,20.

    Hiermee mag je hond de hele dag met jou meereizen in de trein. Voor een assistentiehond die herkenbaar is als blindengeleidehond of hulphond geldt een andere regel. Deze hond mag altijd gratis met je meereizen in de trein. Let op: in bussen die worden ingezet bij werkzaamheden of stremmingen zijn honden niet toegestaan, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor blindengeleidehonden. .