Waar Kan Ik Een Hond Adopteren?

Waar Kan Ik Een Hond Adopteren

Dierenasiels – Bijna in elke stad is een asiel te vinden. Je kunt zowel honden, katten en zelfs konijnen , knaagdieren en vogels adopteren bij een dierenasiel. Wil je heel gericht op diersoort zoeken wat er bij jou in de buurt is? Dan kan de website van Stichting Dierenasiels je meer duidelijkheid geven! Ook kun je een kijkje nemen op de website van de Dierenbescherming.

Hoe kom ik aan een klein hondje?

Hoe vind ik een leuke herplaatser? – Een leuke herplaatsingshond kun je vinden via vrienden, via het asiel, of via een stichting die honden herplaatst. Kijk ook eens in een asiel wat verder weg, bijvoorbeeld via www. dierenasiels. com. Op internet vind je veel herplaatsingshonden. Wil je weten of een organisatie betrouwbaar is? Google dan op internet op de ervaringen van anderen met die organisatie en let op de volgende punten:

 • Er is een intake, dat is een uitgebreid gesprek met jou over de hond die bij jou past. Adoptie wordt begeleid, je krijgt dus niet zomaar op een ophaallocatie een hond mee.
 • Als er honden op de opvanglocatie zijn, zitten die er verzorgd en tevreden bij.
 • Je krijgt de mogelijkheid een hond van je keuze op een veilige manier te leren kennen. Er is informatie over zijn gedrag en gezondheid.
 • Er is een aankoopovereenkomst ( Klik hier voor een voorbeeld van een aankoopovereenkomst ) waarin afspraken helder zijn vastgelegd. Als er iets niet goed zou zijn, is er nazorg.
 • De organisatie heeft een jaarverslag en ANBI-status.

Ga je voor een herplaatser? Download dan het gratis Handboek Herplaatsingshonden voor iPad of Android Tablet.

Waar kan ik het beste een hond kopen?

Waar kan je honden halen?

Je bent er helemaal zeker van dat het tijd is om een hond in je leven te verwelkomen. Je hebt je verdiept in een ras of kruising en bent voorbereid op een levensstijlverandering. Voordat je je zoektocht doorzet, is het goed om te begrijpen bij wat voor aanbieders je een hond kunt kopen of adopteren.

 1. Met dit artikel willen we je helpen om een keuze te maken die het beste bij jou past;
 2. Asiels & Reddingsorganisaties Als je op zoek bent naar een hond, zijn er veel lokale, nationale en internationale organisaties en diensten beschikbaar om je te helpen je nieuwe beste vriend te vinden;

Je kunt deze diensten onderverdelen in asiels en reddingsorganisaties. Over het algemeen zijn asiels plekken waar dieren worden binnengebracht wanneer de eigenaar er niet meer voor kan zorgen. Asiels nemen ook vaak dieren op die in de steek zijn gelaten. Deze organisaties hebben meestal een locatie waar je de honden persoonlijk kunt ontmoeten en eventueel een rondje mee kunt lopen.

Het kan gaan om een particuliere stichting die wordt gerund door een groep vrijwilligers of door de lokale overheid. Je vindt een mix van rassen, maten en persoonlijkheden in asielen, dus zorg ervoor dat je je door het personeel laat voorlichten over welke honden voor jou geschikt kunnen zijn.

Reddingsorganisaties of ‘rescues’ zijn meestal particuliere organisaties die honden redden van misbruik of dakloosheid in binnen en buitenland. Reddingsorganisaties hebben meestal geen fysieke locatie, maar werken met een netwerk van gastgezinnen die de honden huisvesten en verzorgen totdat ze zijn geadopteerd.

 • Ze worden meestal gesteund door donaties, worden gerund door vrijwilligers, maar krijgen zelden financiering of steun van de overheid;
 • De meeste honden zitten buiten hun schuld om in asielen;
 • Het vooroordeel dat asielhonden beschadigd zijn of lijden aan gedrags- en/of gezondheidsproblemen is lang niet altijd waar;

Hoewel er zeker honden zijn met uitdagende problemen, worden er ook veel honden ter adoptie aangeboden met redenen als: niet in staat zijn om de zorg te betalen, verhuizing naar een kleiner appartement waar huisdieren niet zijn toegestaan of het hebben van een nieuw kind met een ernstige allergie.

Net als wanneer je een pup adopteert van een fokker is het altijd goed om met een herplaatsingsorganisatie of een asiel duidelijke afspraken te maken over wat je van elkaar verwacht. Hier lees je daar meer over.

Je neemt een hond over van iemand anders. Wanneer mensen niet meer voor hun hond kunnen zorgen brengen ze de hond tegenwoordig vaak niet meteen meer naar het asiel, maar kijken eerst zelf of ze (via internet) een nieuw huisje voor de hond kunnen vinden.

 1. Soms biedt ook de fokker van de hond aan om te helpen de hond te herplaatsen;
 2. Vraag altijd aan de oude eigenaar waarom de hond wordt herplaatst, of het dier met iedereen kan samenwonen (kan wel/niet met kinderen/katten/andere honden etc;

) en of je misschien het medisch dossier van de hond kan inzien. Een pup aanschaffen bij een fokker. In principe is iedereen die bewust twee honden met elkaar laat paren en de pups vervolgens voor geld verkoopt voor de Nederlandse wet een fokker. Bij het fokken van honden komen bepaalde verplichtingen kijken waar de fokker, groot of klein, aan moet voldoen.

 1. Wanneer je op zoek gaat naar een pup kom je ongetwijfeld verschillende soorten fokkers tegen;
 2. Helaas zijn er ook veel fokkers actief die zich niet netjes aan de regels houden;
 3. Dit worden vaak ‘broodfokkers’ genoemd;

Een broodfokker is een fokker die veel geld verdienen belangrijker vindt dan de gezondheid en het welzijn van de pups en moederhond. Ze brengen de honden dan niet of te weinig naar de dierenarts, hebben geen oog voor erfelijke ziektes, zorgen niet voor een fijn en schoon onderkomen, brengen de pups onvoldoende in aanraking met mensen en zijn naar jou toe niet transparant over hun werkwijze.

Op Bazoeki staan fokkers die voldoen aan de Bazoeki Standaard. Op ons platform maken we onderscheid tussen drie verschillende soorten fokkers; gelegenheidsfokkers, semi-bedrijfsmatige fokkers en bedrijfsmatige fokkers.

In het fokker-profiel is aangegeven waar de fokker onder valt. Gelegenheidsfokkers zijn fokkers die niet meer dan eens in de twee jaar een nestje pups hebben. Vaak hebben ze niet meer dan 2 ouderdieren en fokken puur, omdat ze het gewoon heel erg leuk vinden.

See also:  Wanneer Vlooienband Hond?

De honden leven vaak in huis en de pups dus ook. Semi-bedrijfsmatige fokkers zijn fokkers die elk jaar 1 of twee nestjes hebben, daar graag wat geld aan overhouden, maar er niet van kunnen leven. Ze werken vaak in een boerenbedrijf (of zorgboerderij), hebben een hondenpension of een trimsalon ernaast.

Doordat ze thuis werken kunnen ze alle aandacht geven wanneer er pups worden geboren. Ze hebben vaak 4 of 5 honden en die leven bij hun in huis, in een kennel en op het erf. Pups worden in huiselijke omgeving grootgebracht, maar lopen ook lekker buiten of zijn bij mama in de kennel.

 • Elk jaar helpen ze weer aan aantal baasjes bij de aanschaf van hun hond en zodoende zullen ze je goed kunnen adviseren;
 • Bedrijfsmatige fokker ben je wanneer je meer dan 20 pups per jaar fokt;
 • Vaak verdienen deze fokkers met het fokken van honden hun inkomen of een groot deel van het inkomen;

Ze fokken op een professionele manier en zorgen goed voor hun ouderdieren en de pups. Wanneer het grote honden betreft dan leven deze vaak in een kennel, op het erf of in een gastgezin. Kleinere honden kunnen ook bij de fokker in huis leven. De nestjes kunnen in huis worden gehouden, maar soms ook in de kennel.

 1. Fokkers die bedrijfsmatig fokken moeten in het bezit zijn van een Vakbekwaamheidsbewijs Honden en Katten;
 2. Alle fokkers mogen onder voorwaarden een profiel aanmaken op Bazoeki;
 3. Wat deze voorwaarden zijn dat lees je in onze standaard;

Wat voor soort fokker goed bij jou past, ligt helemaal aan jouw eigen prioriteiten..

Hoe puppy adopteren?

Hoe adopteer je een hond? – Als je een hond wilt adopteren, moet je naar een asiel gaan. Er zijn vele asielen in België, maar je kiest er beter een dat niet al te ver weg is, aangezien je mogelijk verscheidene keren zal moeten langsgaan. Het asiel wil er namelijk zeker van zijn dat de door jou gekozen hond goed bij jou past.

 • Als je je oog hebt laten vallen op een hond, zal je een aanvraagformulier moeten invullen met informatie over jou, je gezin en je leefomstandigheden;
 • Dat zal helpen bij de beoordeling of de hond bij jou past;

Daarna kan je een telefoontje of e-mail verwachten waarin het asiel je uitnodigt een afspraak te maken om kennis te komen maken met je potentiële viervoeter. Eenmaal daar kan je de gekozen hond ontmoeten en zien hoe hij op jou reageert. Meestal zal je ook verschillende andere asieldieren kunnen zien en ontmoeten, om je ervan te verzekeren dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

 • Je moet weten dat sommige asielen een officiële adoptie altijd laten voorafgaan door een huisbezoek, om er zeker van te zijn dat de hond goed terechtkomt;
 • Als je al andere huisdieren hebt, kunt je beter eerst ook nagaan of het klikt met de nieuwe hond;

Als je een hond uit het asiel wil adopteren, kan je voor meer informatie al eens kijken op https://www. dierenbeschermingmechelen. be/.

Wat is de makkelijkste kleine hond?

Bichons zijn een zeer populair ras voor zowel ervaren als beginnende puppyouders. Het is geen verrassing, ze hebben makkelijk karakter en zijn geweldige huisgenoten. De Bichon Frise is zeer onderhoudsvriendelijk – alleen regelmatige verzorging en een dagelijkse wandeling.

Welke honden blaffen niet veel?

Basenji – Waar Kan Ik Een Hond Adopteren yurikr Met stip op nummer één in onze top 5 van honden die niet of nauwelijks blaffen. De Basenji komt van origine uit Afrika en is het enige ras dat helemaal niet kan blaffen. Om te kunnen communiceren, laat de Basenji een soort “lachend” geluid horen. Deze honden maken dus wel geluid, maar dat komt niet overeen met wat mensen interpreteren als een blafgeluid.

Waar koop ik nooit een pup?

Waar kan ik betrouwbaar een puppy kopen?

Signalen om een betrouwbare puppy fokker te herkennen De fokker geeft duidelijke informatie en stelt ook vragen aan jou. De fokker wil namelijk ook een zo veilig en prettig mogelijk thuis voor zijn pups. Je kunt rustig de pups bekijken en vragen stellen aan de fokker.

Kan je zomaar een hond kopen?

Vrijwel elk hondenras heeft een eigen rasvereniging. Daar kun je adressen krijgen van fokkers die werken volgens vastgestelde kwaliteitsnormen. Koop nooit een (ras) hond op een markt of bij zomaar een handelaar. Op internet vind je ook veel advertenties van particulieren die puppy’s of volwassen honden aanbieden.

Wat kost het om een hond te adopteren?

Jaarlijks vangen onze dierenasielen meer dan 50. 000 dieren op. Er is dus keuze genoeg om een toffe hond te vinden in het asiel. Zeker als het voor jou niet zo belangrijk is hoe zuiver het ras van de hond is, kan dit een mooi alternatief zijn. Hoeveel kost het om een hond uit een asiel te halen en waarom is dit een goed idee? Enkele redenen om een hond uit het asiel te adopteren zijn dat je zo een achtergelaten hond een nieuwe thuis bezorgt en dat er hierdoor weer plaats komt voor andere honden die opvang nodig hebben.

Asielhonden zijn normaalgezien ook al voorzien van de nodige vaccins en ze zijn tot op een zekere hoogte al afgericht. Nog een belangrijke reden is dat adoptie van een asielhond minder kost dan een fokker.

Uiteraard moet je eerst zeer goed nagedacht hebben of jij klaar bent voor een hond in je leven. De coronacrisis is een uitzonderlijke situatie, dus beeld je ook een leven met je hond in tijdens ‘normale tijden’. Hoeveel het kost om een hond te adopteren hangt van hond tot hond af.

See also:  Waarom Plast Een Hond Ineens In Huis?

De prijs voor adoptie uit een asiel bedraagt gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs voor een teefje is meestal iets hoger omdat de sterilisatie duurder is. Voor een puppy kan dit bedrag oplopen tot €400, terwijl je een oudere hond soms al aan €25 meekrijgt.

In deze bedragen zitten de sterilisatie- of castratiekosten, de vaccinatiekosten en het chippen van de hond al inbegrepen. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat als je een hond uit het asiel haalt het de bedoeling is dat je hem zelf houdt. Je mag hem dus niet doorverkopen aan andere mensen.

De meeste asielen vragen ook dat je minstens 18 jaar oud bent en in België verblijft. Je mag de hond ook niet gebruiken voor fokprogramma’s en uiteraard moet je hem voorzien in zijn basisbehoeftes. Als je een asielhond wilt adopteren, moet je een afspraak maken bij een asiel naar keuze.

Er bestaan veel asielen dus er zal zeker één bij jou in de buurt zijn. Een asielmedewerker zal je dan enkele vragen stellen om je thuissituatie en levensstijl te kunnen beoordelen zodat hij je de hond kan aanraden die bij jou het gelukkigst zal zijn. Ben jij actiever of zoek je net een rustig hondenras? Woon je in een huis met een grote tuin of woon je in een appartement? Dit zal allemaal bepalen welk karakter bij je past.

In sommige gevallen komen de medewerkers van het asiel zelfs bij je thuis langs om de situatie goed in te schatten. We geven je ook als tip mee om altijd nog een nachtje over je keuze te slapen. Iedere asielhond heeft al veel meegemaakt en ze zijn niet allemaal even gemakkelijk om mee om te gaan.

Als je kinderen of een partner hebt, is het een goed idee om hen ook mee te nemen zodat je weet dat het hele gezin een klik heeft met de hond. Heb je thuis al huisdieren? Vraag dan een proefperiode aan zodat je nieuwe hond en je huidige huisdieren aan elkaar kunnen wennen.

 1. Vraag ook naar het verleden, de medische geschiedenis en de tekortkoming van de hond zodat je niet voor verrassingen komt te staan;
 2. Bij Corona Direct bieden we niet enkel verzekeringen aan voor mensen, maar ook voor dieren;

Je hond maakt tenslotte toch ook deel uit van je gezin? Onverwachte dierenartskosten kunnen zwaar zijn om te dragen. Met een hondenverzekering zijn jij en je viervoeter gerust.

Wat kost een klein hondje?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

 1. Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s;
 2. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen;
 3. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer;
 4. Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken;

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

 1. Deze kosten worden doorgerekend;
 2. Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker;
 3. Laat je niet verleiden door die aanbiedingen;
 4. Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden;

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.

Hoe vind ik een asielhond?

In onze database zijn veel verschillende honden te vinden: puppy’s of trouwe viervoeters, reu of teef, groot of klein Door uw zoekcriteria in te vullen, vindt u misschien wel de hond die bij u past!.

Wat kost hond naar asiel?

Hoeveel kost het om een hond naar het asiel te brengen? – Het kost geld om een hond naar het asiel te brengen. Het dierenasiel vraagt een kleine vergoeding voor administratieve kosten. De prijs verschilt per dier, zo betaal je voor een hond zo’n € 100,00 à € 125,00 euro.

Welke honden zitten in een asiel?

Meer rashonden in asiel – We deden onderzoek onder 1. 400 honden in verschillende Nederlandse dierenasielen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zitten er in het asiel meer rashonden dan niet-rashonden of kruisingen. Van de asielhonden is 60% rashond.

Onder de rashonden zijn zowel honden met als zonder stamboom. Stafford-achtige hondenrassen (zoals de  American Staffordshire Terriër  en de  Staffordshire Bull Terriër ) belanden het vaakst in het asiel, evenals  Herders  en  Jack Russell Terriërs.

Van de overige 40% is circa de helft een kruising met een rashond (bijvoorbeeld een  Labrador  met iets anders) en slechts 20% rasloos.

Hoe lang duurt adoptie hond?

De eerste periode na adoptie – Natuurlijk is het heerlijk dat uw nieuwe gezinslid bij u in huis komt wonen. Houd er rekening mee dat voor de hond alles nieuw is. De hond heeft vaak kort of lang in het asiel gezeten. Soms komt de hond bij een opvanggezin vandaan.

In alle gevallen zal de hond nog moeten wennen aan de nieuwe situatie. Vaak duurt deze wenperiode een maand of enkele maanden. De ene hond went sneller dan de andere hond, afhankelijk van wat hij heeft meegemaakt.

See also:  Waarom Geen Hond Nemen?

Dit betekent dat hij in het begin ander gedrag kan laten zien dan na een paar weken. De meeste honden leren heel snel, zeker als er al andere honden aanwezig zijn. In deze wenperiode is geduld en liefde natuurlijk erg belangrijk. De hond wil niets liever dan het de baas naar de zin maken.

 • De hond kan in het begin nog onzindelijk zijn. Straffen heeft dan geen enkele zin, belonen en regelmatig naar buiten gaan wel. Op het moment dat de hond zijn behoefte buiten doet is het goed hem te belonen hiervoor.
 • De meeste honden hebben langere tijd in een kennel/asiel gezeten. Ze zijn niet gewend aan lange wandelingen. Het is belangrijk hun conditie weer op te bouwen.
 • Als de hond aankomt kan het zijn dat hij diarree heeft. Vaak is hij dan niet ziek, maar moet hij wennen aan nieuw voer en een ander klimaat. Bouw de hoeveelheid eten langzaam op. Bij diarree en overgeven kan het helpen om de hond een paar keer gekookte witte rijst te geven met wat gekookte sperziebonen. Dit neutraliseert de maag en darmen weer.
 • Sommige honden mogen wat meer gewicht krijgen, andere honden mogen wellicht wat gewicht verliezen. In alle gevallen is het belangrijk dit geleidelijk te doen.
 • Het kan voorkomen dat de hond het in het begin moeilijk vindt om alleen te zijn. Bouw het alleen zijn langzaam open en zorg voor speeltjes, zoals een Kong of een knuffel.
 • Als u de hond ophaalt, neem dan een extra riem mee. Met deze riem kunt u de hond vastmaken in de auto, bijvoorbeeld aan de hoofdsteun van de achterbank. Op die manier kan hij niet de hele auto door en u voorkomt ermee dat de hond uit de auto springt als u bij aankomst de deur open doet.
 • Als de hond aankomt, neemt onze vrijwilliger een veiligheidstuig voor uw hond mee. Wij vragen u om een normale halsband en twee lijnen mee te nemen. De hond is dan dubbel aangelijnd en mocht de halsband dan losschieten of over de kop glijden, heeft de hond het tuig nog om. Denk niet te snel dat dit een overdreven maatregel is. Er lopen wekelijks nog honden weg die net bij hun nieuwe baas zijn aangekomen.

  U zult de hond natuurlijk ook moeten leren kennen. Het is prettig als u de eerste dagen dat de hond is gekomen wat meer thuis bent dan anders. Door alle nieuwe indrukken kan de hond eerder schrikken dan normaal en zich loswringen uit een normaal tuig.

  Het veiligheidstuig kunt u bij ons kopen of lenen zolang het nodig is.

 • Laat de hond de eerste tijd uit aan een gewone riem. Hoe fijn het ook lijkt om hem de ruimte te geven aan een uitrolriem, doe het alstublieft niet. In het begin kan de hond nog schrikken van onverwachte geluiden en een ruk aan de riem geven. Als de houder van de uitrolriem uit uw handen schiet, klettert hij achter de hond aan die hiervan nog eens extra schrikt en in paniek weg kan rennen.
 • Hou in het begin alle ramen en deuren gesloten zodat de hond niet weg kan lopen. Denk niet te snel dat de hond niet tussen uw benen door kan glippen want ook dit gebeurt helaas nog regelmatig.
 • Bevestig een naamplaatje aan de halsband van de hond of schrijf uw telefoonnummer erop met watervaste stift voor het geval de hond eens wegloopt. U bent dan als eigenaar snel terug te vinden.
 • Mocht de hond toch weglopen, neem dan zo snel mogelijk contact met Dierensteun La Vida op. Wij kunnen u helpen met tips, zoeken etc.
 • Daarnaast is het zaak om een vermissing van de hond aan te melden bij:
  • de politie, zij hebben een zoeksysteem voor vermiste en gevonden dieren
  • Amivedi, een zoeksysteem voor vermiste dieren
  • de plaatselijke dierenambulance
  • het plaatselijke asiel
  • op Facebook, de site: Waar is mijn Angel? Een groep mensen die helpt met raad en daad.

Welke hond is geschikt voor beginners?

Labrador – Net als de golden retriever geldt de labrador als een klassieke eerste hond, vooral voor gezinnen. Hun lieve en vrolijke persoonlijkheid maakt ze tot de perfecte speelkameraad voor kinderen – én voor volwassenen. Ze zijn heel intelligent en bereidwillig, zodat trainen gemakkelijk gaat, ook voor baasjes zonder ervaring.

 • Labradors hebben heel veel energie;
 • Ze hebben niet alleen een heleboel lichaamsbeweging nodig (tot wel twee uur per dag), maar moeten ook geestelijk worden geprikkeld;
 • Ze zijn erg dol op eten en worden vaak te dik, vooral op hogere leeftijd;

Daarom zijn labradors het meest geschikt voor een huis met een tuin, en voor een huishouden waar er elke dag lang met ze gewandeld wordt. Labradors vereisen een matige hoeveelheid verzorging, één keer per week borstelen is genoeg.

Wat is een leuke kleine hond?

Japanse Chin – Grootte en gewicht: 25 – 30 cm & 1 – 5 kg De Japanse Chin is een ideale hond voor iedereen die graag een schoothondje in huis heeft. Het is een intelligent beestje met een lief en zacht karakter. Toch kun je ook leuk spelen met de Japanse Chin. Waar Kan Ik Een Hond Adopteren.

Welke hond hecht zich aan 1 persoon?

Daarnaast zijn er hondenrassen die vooral een band opbouwen met één persoon, waarbij de favoriete persoon dus ook vaak de enige persoon is. Voorbeelden van rassen die zich sterk aan één persoon hechten zijn: Basenji. Greyhound.

Wat is een rustige kleine hond?

Shih tzu Snoezig, rustig en aanhankelijk, dat zijn de eigenschappen bij uitstek van een shih tzu. Bovendien heeft dit kleine hondje minder de neiging om te blaffen dan andere kleine hondenrassen. Heb je dus graag een compacte hond die zich kalm kan houden, overweeg dan de shih tzu.