Waar Kan Ik Een Hond Kopen?

Waar Kan Ik Een Hond Kopen

Dierenwinkels – Dierenwinkels bieden vaak de meeste keuze maar je weet zelden waar je hond precies vandaan komt. Sommigen komen uit grote kwekerijen, waar honden in kooien gekweekt worden. Deze zogenaamde broodkwekerijen zijn enkel op geld uit en interesseren zich niet in het welzijn van de hond.

Waar kan je een hond kopen?

Je bent er helemaal zeker van dat het tijd is om een hond in je leven te verwelkomen. Je hebt je verdiept in een ras of kruising en bent voorbereid op een levensstijlverandering. Voordat je je zoektocht doorzet, is het goed om te begrijpen bij wat voor aanbieders je een hond kunt kopen of adopteren.

 • Met dit artikel willen we je helpen om een keuze te maken die het beste bij jou past;
 • Asiels & Reddingsorganisaties Als je op zoek bent naar een hond, zijn er veel lokale, nationale en internationale organisaties en diensten beschikbaar om je te helpen je nieuwe beste vriend te vinden;

Je kunt deze diensten onderverdelen in asiels en reddingsorganisaties. Over het algemeen zijn asiels plekken waar dieren worden binnengebracht wanneer de eigenaar er niet meer voor kan zorgen. Asiels nemen ook vaak dieren op die in de steek zijn gelaten. Deze organisaties hebben meestal een locatie waar je de honden persoonlijk kunt ontmoeten en eventueel een rondje mee kunt lopen.

Het kan gaan om een particuliere stichting die wordt gerund door een groep vrijwilligers of door de lokale overheid. Je vindt een mix van rassen, maten en persoonlijkheden in asielen, dus zorg ervoor dat je je door het personeel laat voorlichten over welke honden voor jou geschikt kunnen zijn.

Reddingsorganisaties of ‘rescues’ zijn meestal particuliere organisaties die honden redden van misbruik of dakloosheid in binnen en buitenland. Reddingsorganisaties hebben meestal geen fysieke locatie, maar werken met een netwerk van gastgezinnen die de honden huisvesten en verzorgen totdat ze zijn geadopteerd.

Ze worden meestal gesteund door donaties, worden gerund door vrijwilligers, maar krijgen zelden financiering of steun van de overheid. De meeste honden zitten buiten hun schuld om in asielen. Het vooroordeel dat asielhonden beschadigd zijn of lijden aan gedrags- en/of gezondheidsproblemen is lang niet altijd waar.

Hoewel er zeker honden zijn met uitdagende problemen, worden er ook veel honden ter adoptie aangeboden met redenen als: niet in staat zijn om de zorg te betalen, verhuizing naar een kleiner appartement waar huisdieren niet zijn toegestaan of het hebben van een nieuw kind met een ernstige allergie.

 • Net als wanneer je een pup adopteert van een fokker is het altijd goed om met een herplaatsingsorganisatie of een asiel duidelijke afspraken te maken over wat je van elkaar verwacht;
 • Hier lees je daar meer over;

Je neemt een hond over van iemand anders. Wanneer mensen niet meer voor hun hond kunnen zorgen brengen ze de hond tegenwoordig vaak niet meteen meer naar het asiel, maar kijken eerst zelf of ze (via internet) een nieuw huisje voor de hond kunnen vinden.

Soms biedt ook de fokker van de hond aan om te helpen de hond te herplaatsen. Vraag altijd aan de oude eigenaar waarom de hond wordt herplaatst, of het dier met iedereen kan samenwonen (kan wel/niet met kinderen/katten/andere honden etc.

) en of je misschien het medisch dossier van de hond kan inzien. Een pup aanschaffen bij een fokker. In principe is iedereen die bewust twee honden met elkaar laat paren en de pups vervolgens voor geld verkoopt voor de Nederlandse wet een fokker. Bij het fokken van honden komen bepaalde verplichtingen kijken waar de fokker, groot of klein, aan moet voldoen.

 1. Wanneer je op zoek gaat naar een pup kom je ongetwijfeld verschillende soorten fokkers tegen;
 2. Helaas zijn er ook veel fokkers actief die zich niet netjes aan de regels houden;
 3. Dit worden vaak ‘broodfokkers’ genoemd;

Een broodfokker is een fokker die veel geld verdienen belangrijker vindt dan de gezondheid en het welzijn van de pups en moederhond. Ze brengen de honden dan niet of te weinig naar de dierenarts, hebben geen oog voor erfelijke ziektes, zorgen niet voor een fijn en schoon onderkomen, brengen de pups onvoldoende in aanraking met mensen en zijn naar jou toe niet transparant over hun werkwijze.

 • Op Bazoeki staan fokkers die voldoen aan de Bazoeki Standaard;
 • Op ons platform maken we onderscheid tussen drie verschillende soorten fokkers; gelegenheidsfokkers, semi-bedrijfsmatige fokkers en bedrijfsmatige fokkers;

In het fokker-profiel is aangegeven waar de fokker onder valt. Gelegenheidsfokkers zijn fokkers die niet meer dan eens in de twee jaar een nestje pups hebben. Vaak hebben ze niet meer dan 2 ouderdieren en fokken puur, omdat ze het gewoon heel erg leuk vinden.

De honden leven vaak in huis en de pups dus ook. Semi-bedrijfsmatige fokkers zijn fokkers die elk jaar 1 of twee nestjes hebben, daar graag wat geld aan overhouden, maar er niet van kunnen leven. Ze werken vaak in een boerenbedrijf (of zorgboerderij), hebben een hondenpension of een trimsalon ernaast.

Doordat ze thuis werken kunnen ze alle aandacht geven wanneer er pups worden geboren. Ze hebben vaak 4 of 5 honden en die leven bij hun in huis, in een kennel en op het erf. Pups worden in huiselijke omgeving grootgebracht, maar lopen ook lekker buiten of zijn bij mama in de kennel.

Elk jaar helpen ze weer aan aantal baasjes bij de aanschaf van hun hond en zodoende zullen ze je goed kunnen adviseren. Bedrijfsmatige fokker ben je wanneer je meer dan 20 pups per jaar fokt. Vaak verdienen deze fokkers met het fokken van honden hun inkomen of een groot deel van het inkomen.

Ze fokken op een professionele manier en zorgen goed voor hun ouderdieren en de pups. Wanneer het grote honden betreft dan leven deze vaak in een kennel, op het erf of in een gastgezin. Kleinere honden kunnen ook bij de fokker in huis leven. De nestjes kunnen in huis worden gehouden, maar soms ook in de kennel.

Fokkers die bedrijfsmatig fokken moeten in het bezit zijn van een Vakbekwaamheidsbewijs Honden en Katten. Alle fokkers mogen onder voorwaarden een profiel aanmaken op Bazoeki. Wat deze voorwaarden zijn dat lees je in onze standaard.

Wat voor soort fokker goed bij jou past, ligt helemaal aan jouw eigen prioriteiten..

Waar kan ik het beste een puppy kopen?

Fokker – Als je een puppy bij een fokker wilt kopen, kan je kijken op Raadvanbeheer. nl , de site van Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. Hier kan je rashondenverenigingen vinden die je weer kunnen doorverwijzen naar bij hen aangesloten fokkers.

Waar kan ik een hond kopen in Nederland?

Koop je hond in een asiel – Asielen in Nederland http://ikzoekbaas. dierenbescherming. nl/ http://www. dierenasiels. com/ Asielen België https://www. adopteereendier. be/ Lijst Asielen Nederland Lijst Asielen België Wanneer je niet meteen op zoek bent naar een rashond, is deze oplossing ideaal voor jou.

 • Er zijn veel uiteenlopende rassen aanwezig en ze zoeken allemaal hopeloos naar een nieuwe thuis;
 • De mensen die in het asiel werken zullen samen met jou op zoek gaan naar de hond die het best bij jou past;
See also:  Welke Groente Mag Mijn Hond Eten?

Daarenboven verricht je een heel goede daad door een in de steek gelaten hond op te nemen in je gezin. Ga er sowieso eens langs want vind je toch geen gepaste hond, is het ook zeker geen probleem om terug buiten te lopen. Je kan meerdere keren terugkomen, tot je jouw ideale vriend hebt gevonden!.

Waar koop ik nooit een pup?

Kan je zomaar een hond kopen?

Vrijwel elk hondenras heeft een eigen rasvereniging. Daar kun je adressen krijgen van fokkers die werken volgens vastgestelde kwaliteitsnormen. Koop nooit een (ras) hond op een markt of bij zomaar een handelaar. Op internet vind je ook veel advertenties van particulieren die puppy’s of volwassen honden aanbieden.

Waar kan ik een gezonde hond kopen?

Ach we weten het allemaal: Als we een klein pupje uit een nestje ophalen is de ene pup nog leuker dan de andere, maar waar moet je nu allemaal op letten als je besluit een puppy te kopen? Je kan puppy’s op veel verschillende plaatsen kopen. Soms zie je ze in dierenwinkels, je vindt advertenties in een krant of op internet, je krijgt een tip via een rasvereniging of je gaat naar een fokker.

Zorg dat je altijd naar een asiel gaat of een erkende fokker. Koop niet via handelaars die een nestje of enkele pups op internet aanbieden. Dit zijn vaak broodfokkers. Zij geven niet om fokken met zorg voor moeder en pups.

Ze doen het alleen voor het geld. Natuurlijk kan je het internet wel gebruiken om informatie op te zoeken. Maar als je een aanbieder ziet die een interessant nestje of pup aanbiedt, controleer dan eerst of ze erkend zijn en maak een afspraak om naar de puppy’s te komen kijken. Een aantal tips om te kijken waar u op kunt letten tijdens de aanschaf van een pup:

 • Wordt de pup in huis opgevoed of in een schuurtje?
 • Zijn er meerdere honden? (vader/moeder hond eventueel nog andere huisdieren katten) ?
 • Zijn er kinderen in uw gezin (let dan op of de pups ook gesocialiseerd zijn met kinderen) ?
 • Uiterlijk ; oogjes moeten helder zijn geen troebele afscheiding, oortjes moeten schoon, geen rare geur of afscheiding? , vacht/ huid moet er gezond en verzorgt uit zien, geen vieze geur,(geen parfum lucht om akelige geurtjes te vertroebelen), pup moet goed gevormd zijn (geen opgezwollen buikje) ?, rustige ademhalen , geen proest, hoest geluiden ?, vraag aan de eigenaar of het pupje ingeent, ontwormt en eventueel gechipt is?

Nog enkele gouden tips

 • Vraag altijd een vaccinatieboekje, zodat u weet welke inentingen uw puppy reeds gehad heeft. De belangrijkste vaccinaties zijn : hondenziekte, parvovirose, hepatitis en rattenziekte. Laat uw hond ook inenten tegen rabies indien u hem mee wil nemen naar de Ardennen of naar het buitenland (rabies -hondsdolheid- wordt door vossen overgedragen).
 • Koop een hond met een ingeplante chip of een tatouagenummer !
 • Zorg ervoor dat u een verkoopsovereenkomst opstelt, met garantie in geval van besmettelijke en ernstige ziekten.

Hoe vind ik een goede hond?

Hoe vind ik een leuke herplaatser? – Een leuke herplaatsingshond kun je vinden via vrienden, via het asiel, of via een stichting die honden herplaatst. Kijk ook eens in een asiel wat verder weg, bijvoorbeeld via www. dierenasiels. com. Op internet vind je veel herplaatsingshonden. Wil je weten of een organisatie betrouwbaar is? Google dan op internet op de ervaringen van anderen met die organisatie en let op de volgende punten:

 • Er is een intake, dat is een uitgebreid gesprek met jou over de hond die bij jou past. Adoptie wordt begeleid, je krijgt dus niet zomaar op een ophaallocatie een hond mee.
 • Als er honden op de opvanglocatie zijn, zitten die er verzorgd en tevreden bij.
 • Je krijgt de mogelijkheid een hond van je keuze op een veilige manier te leren kennen. Er is informatie over zijn gedrag en gezondheid.
 • Er is een aankoopovereenkomst ( Klik hier voor een voorbeeld van een aankoopovereenkomst ) waarin afspraken helder zijn vastgelegd. Als er iets niet goed zou zijn, is er nazorg.
 • De organisatie heeft een jaarverslag en ANBI-status.

Ga je voor een herplaatser? Download dan het gratis Handboek Herplaatsingshonden voor iPad of Android Tablet.

Wat is een normale prijs voor een puppy?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

 • Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s;
 • Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen;
 • De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer;
 • Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken;

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

Deze kosten worden doorgerekend. Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker. Laat je niet verleiden door die aanbiedingen. Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden.

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.

Hoe vind ik een puppy nestje?

Het juist nest kiezen – Als je besloten hebt dat je een pup wilt ga je dus op zoek naar mensen met nesten van het type hond dat je wilt. Ga je voor een rashond? Dan kun je via de rasverenigingen meestal een lijst met geplande en net geboren nesten vinden. Bij de meeste rassen zijn er bepaalde ziektes voor die veel binnen dat ras voorkomen. Denk aan oogziekten als Cataract, heupdysplasie of Epilepsie.

Sommige rasverenigingen nemen alleen nesten in hun lijst op waarvan beide ouders op bepaalde ziektes getest zijn. Als de ouders de ziekte nog niet hebben is de kans dat de pups ook gezond zijn groter. Daarnaast is het slim om na te gaan of de twee honden waar mee gefokt wordt familie zijn.

De kans dat erfelijke ziekten tot uiting komen is dan namelijk groter. Op rashondenwijzer. nl kun je kijken welke hondenrassen een grote kans hebben op een erfelijke ziekte. TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over. Als je een vuilnisbakje of mixje zoekt ben je aangewezen op websites als marktplaats. Het is in beide gevallen goed om te letten met wat voor fokker je te maken hebt. Probeer er achter te komen hoe vaak de persoon die het nestje fokt pups heeft.

See also:  Hoe Meet Je Temperatuur Hond?

Kan je een hond kopen op Marktplaats?

Waarom Marktplaats voor een puppy, of niet? – Veel mensen gebruiken marktplaats voor hun zoektocht naar een puppy omdat het aanbod groot en divers is. Daarnaast kan je met een beetje geluk je puppy al heel snel ophalen. Zonder wachtlijsten en met vaak gunstige prijzen, is marktplaats een aantrekkelijke plek om een puppy te zoeken.

 • Daarnaast kan je direct in contact komen met de verkoper natuurlijk;
 • Maar is het ook een goede plek om een puppy te zoeken, of zitten er ook haken en ogen aan? Helaas is marktplaats ook hét platform voor broodfokkers en andere mensen die het principe hondenwelzijn niet zo nauw nemen;

Of je hier een gezonde pup vandaan kan halen hangt af van je eigen onderzoeksvaardigheden en honden en mensenkennis. Uiteindelijk zal het je aardig wat tijd kosten om een betrouwbare advertentie te vinden. Als je nog nooit een hond gehad hebt, en er over het algemeen nog niet zoveel over weet, kan het bijna ondoenbaar zijn om niet in de val van een malafide hondenhandelaar te lopen.

Marktplaats heeft recent de regels voor het verkopen van dieren aangepast, waardoor het voor malafide hondenhandelaren moeilijker en minder aantrekkelijk is geworden om er te adverteren. Wanneer je puppy’s wil verkopen op marktplaats moet je daar nu bijvoorbeeld voor betalen.

Dit maakt een verkoper minder anoniem, zeker wanneer de fokker of handelaar dingen doet die illegaal zijn. Desondanks zijn er nog genoeg advertenties te vinden van mensen die niet altijd het beste voor hebben met puppy’s en met jou als puppy koper. Ik zou je daarom niet snel aanraden een puppy via marktplaats te kopen, maar voor de echte speurneuzen die het er toch op willen wagen zijn hier een aantal tips.

Wat voor honden zitten in het asiel?

Welke honden zijn er in het asiel?

Kan je je ouders overhalen om een hond te krijgen?! | DierenpraatTV

Meer rashonden in asiel – We deden onderzoek onder 1. 400 honden in verschillende Nederlandse dierenasielen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zitten er in het asiel meer rashonden dan niet-rashonden of kruisingen. Van de asielhonden is 60% rashond.

 1. Onder de rashonden zijn zowel honden met als zonder stamboom;
 2. Stafford-achtige hondenrassen (zoals de  American Staffordshire Terriër  en de  Staffordshire Bull Terriër ) belanden het vaakst in het asiel, evenals  Herders  en  Jack Russell Terriërs;

Van de overige 40% is circa de helft een kruising met een rashond (bijvoorbeeld een  Labrador  met iets anders) en slechts 20% rasloos.

Hoe herken je een slechte fokker?

Checklist: – – Zoek een fokker via de rasvereniging Koop geen pup via Marktplaats. Zoek de fokker eerst eens op via internet en kijk wat er naar boven komt. Bij een goede fokker mag je meerdere keren langskomen. Ga bijvoorbeeld bij meerdere fokkers langs nog voordat er een nestje is om informatie te krijgen over het ras en om de moederhond te zien.

 1. – De fokker heeft geen pups op voorraad Een broodfokker fokt vele pups (en soms meerdere rassen) en kan daardoor het hele jaar pups verkopen;
 2. Een goede fokker heeft maar eens in de zoveel tijd een nestje waarvoor ook een wachtlijst is;

Een advertentie waarin staat dat de pups oud genoeg zijn om het nest te verlaten is daarom bedenkelijk, want bij een goede fokker zouden de pups al gereserveerd zijn. – De fokker bezorgt niet aan huis Het aan huis bezorgen van pups wordt meestal gedaan om de thuissituatie te verbergen waar de pup is opgegroeid.

 1. – Bij de fokker is maar één nest aanwezig Een broodfokker fokt vele rassen om zoveel mogelijk te kunnen verkopen;
 2. Een goede fokker fokt meestal met één ras waar ze zelf gek op zijn en veel over weten;
 3. Er gaat veel tijd en geld zitten in het goed opvoeden en socialiseren van de pups en bij meerdere nestjes kan dit niet voldoende gebeuren;

– De pup is gechipt, geregistreerd, ontwormd en ingeënt en heeft een paspoort De ouderdieren zijn getest op gebreken en deze resultaten mag je zien. – De pups hebben schone ogen, oren, neusjes en kontjes Hieraan zie je dat de pup gezond is en in een schone omgeving leeft.

– Een pup gaat op zijn vroegst met zeven weken met je mee Een fokker die eerder zijn pups verkoopt, overtreedt de wet. Bovendien leren pups nog heel veel van hun moeder in deze periode. – De pups groeien op in een schone huiselijke omgeving Koop geen pup die opgroeit in een schuur of ruimte waar bijna nooit iemand komt.

Deze pups hebben geen goede socialisatie gehad met mensen en de geluiden van een dagelijks huishouden en dat kan later gedragsproblemen opleveren. Vraag naar de verblijfplaats van de pups als dit onduidelijk is. Mogelijk heeft de verkoper ze voor uw bezoek in de huiskamer gezet, maar verblijven ze in een schuur.

– De moederhond is aanwezig bij de pups Geloof niet in smoesjes dat de moederhond tijdelijk niet aanwezig is. Let op of de fokker er niet een willekeurige andere hond bijhaalt. Het is heel belangrijk dat de pups een goede opvoeding hebben gekregen van hun moeder.

– De moederhond en pups zijn blij met je bezoek De pups zijn nieuwsgierig, levendig en sociaal. Het is geen goed teken als de pups suf of angstig zijn. Angstig of agressief gedrag van de moederhond is geen goed teken. Grote kans dat dit gedrag later ook te zien zal zijn bij de pups.

 • – De fokker stelt vragen of je woon-, leef- en gezinssituatie Een goede fokker vindt het belangrijk dat zijn honden goed terecht komen;
 • Een broodfokker wil alleen verkopen dus zal niets of weinig vragen over uw thuissituatie;

Een broodfokker reageert vaak afhoudend of argwanend op je kritische vragen. – Koop niet vanuit emotie, maar met je verstand. Neem de tijd om een beslissing te maken en laat je niet onder druk zetten door de fokker. .

Hoe herken je foute fokkers?

Stap 3 – Contact opnemen Heeft u een aanbieder gevonden? Vraag vóór u gaat kijken om de volgende zaken: foto’s van de pups die bij hun moeder drinken, informatie over de vader van de pup, scan van het paspoort of entboekje en een koopcontract. Vraag ook of u een aantal keer kunt komen kijken en let er hierbij op dat de plaats gelijk is aan de plaats in de advertentie.

Is Happy Doggy een broodfokker?

Hondenimporteur BVBA Puppyhouse (“Happy Doggy”) uit Boechout en de 2 zaakvoerders werden strafrechterlijk veroordeeld voor inbreuken op de Vlaamse milieuwetgeving en op de dierenwelzijnswet : 200. 000 € aan illegale vermogensvoordelen wordt verbeurd verklaard.

Bijkomend legt de rechtbank boetes op voor een bedrag van 70. 000 € (opdeciemen inbegrepen). In totaal dus 270. 000 €. Lichte veroordeling wegens schending dierenwelzijn Wat de inbreuken betreft op de wetgeving inzake dierenwelzijn veroordeelde de rechtbank in slechts één geval Happy Doggy wegens de verkoop van een hond met duidelijke ziektesymptomen (een zwaar mankend dier met ontbrekende kootjes aan de achterpoot).

De vordering van de andere 18 burgerlijke partijen met een sterk dossier inzake puppyleed (gekochte puppy’s die na aankoop ernstig ziek werden of stierven) werden evenwel allemaal ongegrond verklaard. Ook de vordering van GAIA, die zich burgerlijke partij had gesteld, werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard.

De rechtbank legde ook boetes op voor het importeren van puppy’s (vooral uit Tsjechië en Hongarije) zonder zelf voldoende honden te kweken (geen 10 nesten uit eigen kweek verhandelen), wat nochtans wettelijk verplicht is.

Dierenartsen vrijgesproken Voor de correctionele rechtbank stonden samen met de twee zaakvoerders ook drie dierenartsen, die de afgelopen drie jaar hun diensten hadden aangeboden aan Happy Doggy, terecht. De drie aangeklaagde dierenartsen werden vrijgesproken.

Zij stonden terecht wegens het stelselmatig verkorten van de quartantaineperiode, onder wie één die vorig jaar veroordeeld werd wegens het vervalsen van veterinaire documenten. Veroordeeld wegens illegale exploitatie Happy Doggy werd wel veroordeeld voor het houden van te veel honden in woongebied (maximum 10 honden boven de zes maanden) en had daar dus nooit gevestigd mogen zijn.

Niet aan proefstuk toe In 2017 (vonnis 22 september) werd Happy Doggy al veroordeeld tot een verbeurdverklaring van 191. 000 euro illegale vermogensvoordelen wegens het verhandelen van 382 te jonge pups uit Tsjechië. Geen gerechtigheid voor de puppy’s Bij GAIA overheerst ontgoocheling.

See also:  Waarom Eet Mijn Hond Takken?

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Vandaag stond er veel op het spel voor de dieren, met name voor het lot van 1500 puppy’s die Happy Doggy jaarlijks importeert uit Oost-Europa. Maar vandaag geschiedde geen gerechtigheid voor de dieren.

Ik kan alleen maar vaststellen dat de veroordeling niet in verhouding staat tot de ernst van het leed dat zovele weerloze puppy’s aangedaan wordt. GAIA had op een zwaardere veroordeling gehoopt, gelet op de systematische schendingen van het dierenwelzijn door Happy Doggy en dit al vele jaren.

Al in 2014 diende GAIA de eerste strafklacht in en de situatie is 7 jaar later niet verbeterd. De verbeurdverklaring en de boetes zijn niet van die aard om de praktijken van Happy Doggy een halt toe te roepen.

Ik vrees dat deze grootschalige invoerder van pups goedgelovige kopers honden met allerlei aandoeningen zal blijven aansmeren. ” Peulschil Meester Anthony GODFROID, advocaat van GAIA, voegt toe: “Tussen 2017 en 2021 is de BVBA Puppyhouse strafrechtelijk veroordeeld tot de betaling aan de Belgische Staat van 470.

 • 000 euro;
 • Dit lijkt een groot bedrag, maar gelet op de grote hoeveelheid geld die omgaat in de sector van de import van puppy’s uit Oost-Europa, schromelijk onvoldoende;
 • Ik zou durven spreken van een peulschil;

Ik weet en voorspel dat de klachten over deze “ondernemer” zullen blijven binnenstromen. En dan kunnen we weer van voorafaan beginnen. Ik wil er ook op wijzen dat de vordering van de Procureur des Konings meer dan 10 x hoger lag: hij vroeg een verbeurdverklaring van afgerond 2,5 miljoen euro.

De Procureur vroeg ook een verbod op het houden van dieren en dat heeft de rechter vandaag op de publieke zitting niet uitgesproken. Ook op de gevraagde sluiting van de inrichting is de rechter niet ingegaan.

” Beroep? De komende dagen zal de raadsman van GAIA het vonnis grondig bestuderen: “De kans dat ik mijn cliënt adviseer om hoger beroep aan te tekenen, is bijzonder groot. De systematische schendingen van het dierenwelzijn zijn nu onvoldoende ernstig genomen.

Waar kan ik een hond kopen in Belgie?

Je kan een hond adopteren uit een asiel of kopen bij een erkende fokker of een particulier. Een erkende fokker herken je aan zijn erkenningsnummer (het HK-nummer).

Waar bastaard hond kopen?

Rasloos, kruising of bastaard puppy Wellicht kan uw dierenarts of het plaatselijke dierenasiel u helpen aan een vertrouwd adres.

Kan je een hond kopen op Marktplaats?

Waarom Marktplaats voor een puppy, of niet? – Veel mensen gebruiken marktplaats voor hun zoektocht naar een puppy omdat het aanbod groot en divers is. Daarnaast kan je met een beetje geluk je puppy al heel snel ophalen. Zonder wachtlijsten en met vaak gunstige prijzen, is marktplaats een aantrekkelijke plek om een puppy te zoeken.

 1. Daarnaast kan je direct in contact komen met de verkoper natuurlijk;
 2. Maar is het ook een goede plek om een puppy te zoeken, of zitten er ook haken en ogen aan? Helaas is marktplaats ook hét platform voor broodfokkers en andere mensen die het principe hondenwelzijn niet zo nauw nemen;

Of je hier een gezonde pup vandaan kan halen hangt af van je eigen onderzoeksvaardigheden en honden en mensenkennis. Uiteindelijk zal het je aardig wat tijd kosten om een betrouwbare advertentie te vinden. Als je nog nooit een hond gehad hebt, en er over het algemeen nog niet zoveel over weet, kan het bijna ondoenbaar zijn om niet in de val van een malafide hondenhandelaar te lopen.

Marktplaats heeft recent de regels voor het verkopen van dieren aangepast, waardoor het voor malafide hondenhandelaren moeilijker en minder aantrekkelijk is geworden om er te adverteren. Wanneer je puppy’s wil verkopen op marktplaats moet je daar nu bijvoorbeeld voor betalen.

Dit maakt een verkoper minder anoniem, zeker wanneer de fokker of handelaar dingen doet die illegaal zijn. Desondanks zijn er nog genoeg advertenties te vinden van mensen die niet altijd het beste voor hebben met puppy’s en met jou als puppy koper. Ik zou je daarom niet snel aanraden een puppy via marktplaats te kopen, maar voor de echte speurneuzen die het er toch op willen wagen zijn hier een aantal tips.

Wat is de goedkoopste pup?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer. Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken.

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

 • Deze kosten worden doorgerekend;
 • Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker;
 • Laat je niet verleiden door die aanbiedingen;
 • Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden;

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.