Waar Mag De Hond Los Op Het Strand?

Waar Mag De Hond Los Op Het Strand
5 stranden waar je hond het hele jaar los mag

 • Kijkduin, Den Haag, Zuid-Holland.
 • Noordwijk, Zuid-Holland.
 • Strand Westerschouwen, Burgh-Haamstede, Zeeland.
 • Schiermonnikoog, Friesland.
 • Kennemerstrand / IJmuiderslag, Noord-Holland.

Waar mogen honden op het strand in Nederland?

Hondenstranden Waddeneilanden – Op de Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) zijn honden het gehele jaar toegestaan. Alleen op Texel geldt een aanlijnplicht bij de bewaakte stranddelen en op het strand van de Hors (ten zuiden van het eiland).

Tussen 1 september en 1 maart mogen honden wel los lopen op het strand van de Hors. Door de foto’s te laden accepteer je dat Holland. com door middel van cookies gegevens deelt met derden zoals omschreven in onze privacy statement (holland.

com/privacy)..

Waar wandelen met de hond aan Zee?

Waar mogen honden op het strand Noord Holland?

Van Egmond aan Zee tot Camperduin – Op de stranden van Camperduin, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan zee zijn honden van oktober tot april loslopend toegestaan op alle standen. Van mei tot september van 10 tot 19 uur tussen de oranje palen aangelijnd toegestaan.

Waar mogen honden op het strand in Zeeland?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Welk strand is open voor honden?

Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee – Het IJmuiderslag (of Kennemerstrand) is een lekker rustig strand met veel ruimte. Je ziet hier vaak kitesurfers. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57. 5, in de duinen en rond het Kennemermeer. .

Hoe laat mogen honden op het strand?

Wilt u samen met uw hond naar het strand? Hondenplanet heeft hier in een overzicht aangegeven naar welke stranden u uw hond mee kunt nemen voor een lange strandwandeling. Let op: Voor vrijwel alle stranden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Neem dus een schepje of plastic zakje mee. Tijdens hete zomerdagen kan het ook van pas komen om een koelmat of koelhalsband voor je hond te hebben. Flevoland

Plaats Bijzonderheden
Zeewolde Erkermederstrand, Speciaal 3km lange hondenstrand. Vanaf 1 november t/m eind maart is de ingang Hondenstrand afgesloten, en kunt u gebruik maken van de Hoofdingang of van de ingang Evenemententerrein.

Noord Holland

Plaats Bijzonderheden
Bergen Er is voor honden opruimplicht. Dit geld 7 dagen in de week het hele jaar door. Honden mogen van september t/m april los op het strand van Bergen aan Zee. Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei tot 1 oktober tussen 09. 00 en 19. 00 uur.
Bloemendaal aan Zee Honden mogen het hele jaar los op een klein deel van het strand in Bloemendaal aan Zee (van de opgang bij strandpaviljoen Parnassia richting IJmuiden tot de bordjes ‘verboden voor honden’ bij strandpaal 59. 500 aan het begin van het naaktstrand).
Callantsoog Honden zijn toegestaan. Van mei t/m september van 7:00 tot 19:00 u alleen aangelijnd.
Castricum Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur.
Den Helder Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 u alleen aangelijnd toegestaan. De rest van het jaar is het vrij om honden mee te nemen.
Egmond Niet toegestaan op het strand van 1 mei tot 1 oktober tussen 09. 00 en 19. 00 uur.
Groote Keeten Van mei t/m september tussen 9:00 u en 19:00 u alleen aangelijnd toegestaan.
Julianadorp aan Zee Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 u alleen aangelijnd toegestaan. De rest van het jaar is het vrij om honden mee te nemen.
Petten Vanaf mei t/m september tot 19:00 u alleen aangelijnd toegestaan. ‘s Avonds mogen ze los.
Schoorl Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur
Wijk aan Zee Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur
IJmuiden Tussen 1 mei en 31 augustus zijn honden alleen in de duinen en bij het Binnenmeer toegestaan en op het strand voorbij kilometerpaal 57750 ten zuiden van strandpaviljoen Beach Inn. Het is vanaf 1 september mogelijk om van IJmuiden naar Bloemendaal aan Zee (strandopgang Parnassia) te wandelen.
Zandvoort Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09. 00 uur en 19. 00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19. 00 uur en 09. 00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn.
See also:  Wat Voor Fruit Mag Een Hond?

Zuid Holland

Plaats Bijzonderheden
Den Haag Honden mogen van 1 oktober tot 15 mei los op het Zuiderstrand. In het gebied tussen het Markenseplein en Fuutlaan (strandpaviljoen De Kwartel) mogen honden het hele jaar los lopen en vanaf het einde van de Michiel Vrijenhoeklaan vanaf Parker Beachclub. Sinds dit seizoen mogen de honden op het Noorderstrand van Scheveningen loslopen van het einde van het Zwarte pad tot aan de grens met Wassenaar.
Hoek van Holland Hoek van Holland, ook wel ‘Rotterdam aan Zee’ genoemd, heeft een strand van ca. 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Honden mogen van 1 oktober tot 1 mei los op het strand van Hoek van Holland. In de periode van 1 mei tot 1 oktober mogen honden na 19 uur los op het strand, tot 9 uur ‘s ochtends.
Noordwijk Honden op het strand zijn tussen afrit 1 en 21 verboden van 1 mei – 1 sept.
Katwijk Van 1 april – 1 okt. zijn honden verboden tussen 9-19 u. Daarbuiten mag de hond los lopen.
Rockanje Verboden tussen 1e en 2e slag van juni – sept, verder het hele jaar aangelijnd toegestaan.
Scheveningen Honden zijn verboden van 15 mei tot 1 okt. Buiten deze periode mogen de honden los en geldt dan geen opruimverplichting. In twee uitzonderingsgebieden (kaart) mag de hond het gehele jaar los lopen, maar 15 mei – 1 okt. geldt er wel een opruimverplichting.
Wassenaar Honden zijn verboden van 15 mei tot 1 sept. van 7-19 u. Buiten deze periode mogen de honden los lopen. Tussen strandpaal 91 en 92 mogen de honden altijd los lopen. Dit gedeelte is alleen te bereiken via een aangegeven wandelroute door het duingebied Berkheide. In Berkheide moeten de honden wel aan de lijn.

Zeeland

Plaats Bijzonderheden
Breskens Aangelijnd toegestaan.
Cadzand Aangelijnd toegestaan.
Domburg Mogen aangelijnd het hele jaar door op het strand.
Nieuwvliet Aangelijnd toegestaan.
Oostkapelle Alleen aangelijnd toegestaan van 10–19 u.
Renesse Honden mogen alleen aangelijnd op het strand.
Vlissingen Honden zijn alleen niet toegestaan van 15 april tot en met 15 september op de stranden, gelegen voor de Boulevards Evertsen, Bankert en de Ruijter, op het Nollestrand of in de daarbij behorende kleedruimtes.
Vrouwenpolder Aangelijnd toegestaan. Niet toegestaan op Veersemeerstrand en tussen overgangen Zandput met Veerse Gatdam.
Westkapelle Aangelijnd toegestaan van 15 mei tot 15 september van 10-18 u.
Zoutelande Aangelijnd toegestaan van mei t/m september van 09-18 u.

Waddengebied

Plaats Bijzonderheden
Ameland In de duinen en op het strand mogen honden onder toezicht loslopen. In de bebouwde kom is aanlijnen verplicht.
Schiermonnikoog Honden mogen het hele jaar los lopen op het strand van Schiermonnikoog. Ook op veel andere delen van het eiland geldt geen aanlijngebod. Een aanlijngebod geldt alleen binnen de bebouwde kom (aangegeven door de plaatsnaamborden van Schiermonnikoog); in het Nationaal Park met uitzondering van het Noordzeestrand; op Het Rif. Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Terschelling Op het strand  en in het bos op Terschelling mogen honden het hele jaar los lopen. Op de rest van het eiland, ook in het duingebied, moeten honden aan de lijn. Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Texel Honden moeten op de bewaakte strandgedeelten van Texel worden aangelijnd van de laatste week van juni tot de eerste week van september. Verder mogen ze het hele jaar los naast de baas lopen op het strand. Van 1 september tot 1 maart mogen honden in een aangegeven deel van de duinen los lopen.
Vlieland Honden mogen ze het hele jaar los lopen op het strand van Vlieland. Op mooie dagen moet u vanzelfsprekend wel rekening houden met badgasten zonder honden. Laat uw hond vantevoren goed uit, neem poepzakjes mee en houdt uw hond onder appèl. In het oostelijk deel van Vlieland (ook in het bos rond het dorp Vlieland) mogen honden ook los lopen.
See also:  Waarom Schud Een Hond Met Zijn Kop?

Kijk op de site van hotelscheveningen. net voor wat extra tips en weetjes voordat u met de hond naar het strand gaat. Hondenplanet heeft ook een overzicht naar welke dierentuinen en pretparken u samen met de hond kunt gaan..

Wat te doen met hond aan Zee?

En wat net buiten de strandzone? – Net zoals in het hele land, mogen honden niet zomaar overal vrij rondlopen. Zo zijn honden zelfs meestal niet toegelaten op begraafplaatsen of in openbare gebouwen. Aan de lijn mogen ze dan weer wel op de meeste plaatsen komen: zoals duinen, de zeedijk, sommige speeltuinen en parken.

Hier tegenover staat dat honden vrij mogen rondlopen op speciaal voor hen voorziene hondenweides. Enkele van deze hondenweides kan je terugvinden in Middelkerke, Oostende, Bredene , De Panne en Blankenberge.

Sinds 1992 wordt in De Haan een grote Zee-Honden-Wandeling georganiseerd. Een 7 tot 15 km lange wandeling via de mooiste plekjes op en langs het strand en de duinen van de prachtige badplaats. Een echte aanrader voor hondenbezitters! Lees ook:  Op vakantie met je hond? Wij staan al te kwispelen! Is jouw vakantie geboekt en wil je meer specifieke informatie terugvinden over honden toegelaten aan de Belgische kust? Op de website www.

 • dekust;
 • be vind je een uitgebreid overzicht van de reglementeringen omtrent honden per kustgemeente;
 • Ook vind je er een overzicht met enkele nuttige adressen;
 • Je vindt er onder andere waar je heen kan wanneer je hond ziek wordt of waar je even langs kan gaan voor een deugddoende hondenverzorging;

Ook worden enkele adressen van restaurants meegegeven waar je hond meer dan welkom is. Handig, toch? Zeeparken Bredene 059 33 09 75 Zeeparken Wenduine 050 41 27 75.

Waar wandelen met hond zonder leiband?

Waar mogen honden mee?

Nederlandse dagattracties waar huisdieren zijn toegestaan

Pretpark Huisdier toegestaan Verplicht aangelijnd
Avonturenpark Hellendoorn Ja Ja
De Valkenier Ja Ja
De Waarbeek Ja Ja
Drievliet Ja Ja

.

Waar mogen honden los in de duinen?

Waar mogen honden op het strand in Zuid Holland?

Hondenstrand in Zeeland – Cadzand: Honden mogen in Cadzand-Bad tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag loslopen op het strand. Tussen 1 mei en 1 oktober mogen honden alleen los tussen 18. 00 en 10. 00 uur. Tussen 10. 00 tot 18. 00 uur moeten honden aan de lijn. Burgh-Haamstede: Honden zijn toegestaan op alle stranden.

Van 1 mei t/m 30 september zijn honden tussen 10. 00 uur en 19. 00 uur alleen aangelijnd toegestaan. Breskens: Honden zijn aangelijnd het hele jaar door welkom op de stranden van Breskens. Domburg:  Van 15 mei t/m 15 september mogen honden alleen los lopen van 19.

00 tot 10. 00 uur. Overdag zijn honden niet toegestaan. Het rest van het jaar mogen honden wel de hele dag los. Oostkapelle: Honden zijn het hele jaar welkom op de stranden Hoogduin, Westhoven en Berkenbosch. Renesse:  Van 15 mei t/m 15 september mogen honden alleen tussen 19.

 1. 00 en 10;
 2. 00 uur loslopen;
 3. Tussen 15 september en 15 mei mogen honden de hele dag loslopen;
 4. Vrouwenpolder:  Honden zijn van 1 mei t/m 1 oktober op bepaalde plekken welkom van 8;
 5. 00 tot 18;
 6. 00 uur, mits aangelijnd;

Waar dit kan wordt duidelijk aangegeven. In overige periodes en op overige tijden mogen honden altijd loslopen Zoutelande: Honden mogen van 15 september t/m 14 mei de hele dag loslopen. Van 14 mei t/m 15 september zijn loslopende honden alleen toegestaan van 19.

Waar kan ik met mijn hond zwemmen?

Waar zwemmen met je hond? – Zwemmen kan in recreatieplassen, in een (eigen) zwembad en in de zee. In het zomerseizoen mogen honden meestal niet loslopen op het strand en zwemmen in de zee, maar buiten het zomerseizoen is dit wel toegestaan. Het zomerseizoen is in principe van 1 mei t/m 1 oktober.

See also:  Hoe Bereken Je De Leeftijd Van Een Hond?

Wat te doen in Zeeland met de hond?

Is er strand in Zierikzee?

Zierikzee is nauw verbonden met het water. Vroeger gelegen aan kreek de Ee en de Gouwe, later door middel van een 3 kilometer lang Havenkanaal verbonden met de Oosterschelde. Hierdoor is de stad erg intrek bij onder andere de zeil- en onderwatersport, maar ook voor de badgast is er plaats.

Hoewel de grotere stranden op Schouwen-Duiveland aan de westkant (Haamstede-Renesse en Scharendijke) zijn gelegen, heeft Zierikzee toch de beschikking over enkele kleinere strandjes. Deze strandjes worden voornamelijk bezocht door de Zierikzeeënaars zelf.

Van west naar oost zijn daar de strandjes: “Borrendamme” gelegen aan het eind van de Boerenweg. “Levenssstrijd”, gelegen aan de Levensstrijdweg. “Oesterstrandje”, gelegen aan het oostelijk havenhoofd. “Zeelandbrug”, gelegen tussen het Oesterstrandje en de Zeelandbrug.

Waar mogen honden op het strand in Ouddorp?

Honden – Op de stranden bij onze beide reddingsposten zijn in de zomermaanden honden overdag niet toegestaan. Er zijn strandvakken waar honden aangelijnd in de periode vanaf 1 mei tot 1 oktober tussen 9. 00-19. 00 uur wel zijn toegestaan, namelijk tussen de strand-/kilometerpalen 11.

Waar mogen honden op het strand in de zomer?

Hondenstrand in Noord-Holland – Bergen aan Zee: In de wintermaanden zijn honden overal toegestaan. Van 1 mei t/m 1 oktober geldt er een losloopverbod tussen 10. 00 en 19. 00 uur. In het Berger Bos mogen honden van 15 juni tot half maart wel loslopen. Bloemendaal aan Zee: Honden zijn het hele jaar toegestaan Tussen Parnassia en het naaktstrand.

 1. Van 15 april tot 1 oktober zijn honden niet toegestaan tussen de gemeentegrens van Zandvoort en Parnassia;
 2. Callantsoog: Honden zijn het hele jaar toegestaan op het strand;
 3. Van april t/m september van 9:00 tot 19:00 uur moeten ze aangelijnd zijn;

Camperduin: Honden zijn op het strand van Camperduin toegestaan van september t/m mei. De rest van het jaar is verplicht met de leiband. Castricum aan Zee: Honden mogen het hele jaar loslopen op het strand, van 1 mei t/m 1 oktober is dit alleen mogelijk voor 10.

00 en na 19. 00 uur. Den Helder: Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 uur mag uw hond alleen aangelijnd op het strand komen. De rest van het jaar mogen honden vrij loslopen. Egmond aan Zee: Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei t/m 1 oktober tussen 09.

00 en 19. 00 uur. Groote Keeten: Van mei t/m september tussen 10:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. Wijk aan Zee: Van mei t/m september tussen 9:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. IJmuiden:  Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal loslopen.

 1. Na 1 april moeten honden aan de lijn op het strandgedeelte voor de strandhuisjes;
 2. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57;
 3. 5 (voorbij de strandhuisjes);
 4. Zandvoort aan Zee: Van 15 april tot 1 oktober zijn honden tussen 9;

00 en 19. 00 uur niet welkom op het strand. Voor 9. 00 en na 19. 00 uur mogen honden wel los op het strand lopen. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Vakantiehuizen in Noord-Holland.

Waar mogen honden mee?

Nederlandse dagattracties waar huisdieren zijn toegestaan

Pretpark Huisdier toegestaan Verplicht aangelijnd
Avonturenpark Hellendoorn Ja Ja
De Valkenier Ja Ja
De Waarbeek Ja Ja
Drievliet Ja Ja

.

Waar kan ik met mijn hond zwemmen?

Waar zwemmen met je hond? – Zwemmen kan in recreatieplassen, in een (eigen) zwembad en in de zee. In het zomerseizoen mogen honden meestal niet loslopen op het strand en zwemmen in de zee, maar buiten het zomerseizoen is dit wel toegestaan. Het zomerseizoen is in principe van 1 mei t/m 1 oktober.

Waar kun je met je hond heen?