Waar Mag De Hond Op Het Strand?

Waar Mag De Hond Op Het Strand
5 stranden waar je hond het hele jaar los mag

 • Kijkduin, Den Haag, Zuid-Holland.
 • Noordwijk, Zuid-Holland.
 • Strand Westerschouwen, Burgh-Haamstede, Zeeland.
 • Schiermonnikoog, Friesland.
 • Kennemerstrand / IJmuiderslag, Noord-Holland.

Waar mogen honden op het strand komen?

Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee – Het IJmuiderslag (of Kennemerstrand) is een lekker rustig strand met veel ruimte. Je ziet hier vaak kitesurfers. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57. 5, in de duinen en rond het Kennemermeer. .

Hoe laat mag je met je hond op het strand?

Wilt u samen met uw hond naar het strand? Hondenplanet heeft hier in een overzicht aangegeven naar welke stranden u uw hond mee kunt nemen voor een lange strandwandeling. Let op: Voor vrijwel alle stranden geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Neem dus een schepje of plastic zakje mee. Tijdens hete zomerdagen kan het ook van pas komen om een koelmat of koelhalsband voor je hond te hebben. Flevoland

Plaats Bijzonderheden
Zeewolde Erkermederstrand, Speciaal 3km lange hondenstrand. Vanaf 1 november t/m eind maart is de ingang Hondenstrand afgesloten, en kunt u gebruik maken van de Hoofdingang of van de ingang Evenemententerrein.

Noord Holland

Plaats Bijzonderheden
Bergen Er is voor honden opruimplicht. Dit geld 7 dagen in de week het hele jaar door. Honden mogen van september t/m april los op het strand van Bergen aan Zee. Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei tot 1 oktober tussen 09. 00 en 19. 00 uur.
Bloemendaal aan Zee Honden mogen het hele jaar los op een klein deel van het strand in Bloemendaal aan Zee (van de opgang bij strandpaviljoen Parnassia richting IJmuiden tot de bordjes ‘verboden voor honden’ bij strandpaal 59. 500 aan het begin van het naaktstrand).
Callantsoog Honden zijn toegestaan. Van mei t/m september van 7:00 tot 19:00 u alleen aangelijnd.
Castricum Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur.
Den Helder Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 u alleen aangelijnd toegestaan. De rest van het jaar is het vrij om honden mee te nemen.
Egmond Niet toegestaan op het strand van 1 mei tot 1 oktober tussen 09. 00 en 19. 00 uur.
Groote Keeten Van mei t/m september tussen 9:00 u en 19:00 u alleen aangelijnd toegestaan.
Julianadorp aan Zee Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 u alleen aangelijnd toegestaan. De rest van het jaar is het vrij om honden mee te nemen.
Petten Vanaf mei t/m september tot 19:00 u alleen aangelijnd toegestaan. ‘s Avonds mogen ze los.
Schoorl Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur
Wijk aan Zee Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur
IJmuiden Tussen 1 mei en 31 augustus zijn honden alleen in de duinen en bij het Binnenmeer toegestaan en op het strand voorbij kilometerpaal 57750 ten zuiden van strandpaviljoen Beach Inn. Het is vanaf 1 september mogelijk om van IJmuiden naar Bloemendaal aan Zee (strandopgang Parnassia) te wandelen.
Zandvoort Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09. 00 uur en 19. 00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19. 00 uur en 09. 00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn.

Zuid Holland

Plaats Bijzonderheden
Den Haag Honden mogen van 1 oktober tot 15 mei los op het Zuiderstrand. In het gebied tussen het Markenseplein en Fuutlaan (strandpaviljoen De Kwartel) mogen honden het hele jaar los lopen en vanaf het einde van de Michiel Vrijenhoeklaan vanaf Parker Beachclub. Sinds dit seizoen mogen de honden op het Noorderstrand van Scheveningen loslopen van het einde van het Zwarte pad tot aan de grens met Wassenaar.
Hoek van Holland Hoek van Holland, ook wel ‘Rotterdam aan Zee’ genoemd, heeft een strand van ca. 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Honden mogen van 1 oktober tot 1 mei los op het strand van Hoek van Holland. In de periode van 1 mei tot 1 oktober mogen honden na 19 uur los op het strand, tot 9 uur ‘s ochtends.
Noordwijk Honden op het strand zijn tussen afrit 1 en 21 verboden van 1 mei – 1 sept.
Katwijk Van 1 april – 1 okt. zijn honden verboden tussen 9-19 u. Daarbuiten mag de hond los lopen.
Rockanje Verboden tussen 1e en 2e slag van juni – sept, verder het hele jaar aangelijnd toegestaan.
Scheveningen Honden zijn verboden van 15 mei tot 1 okt. Buiten deze periode mogen de honden los en geldt dan geen opruimverplichting. In twee uitzonderingsgebieden (kaart) mag de hond het gehele jaar los lopen, maar 15 mei – 1 okt. geldt er wel een opruimverplichting.
Wassenaar Honden zijn verboden van 15 mei tot 1 sept. van 7-19 u. Buiten deze periode mogen de honden los lopen. Tussen strandpaal 91 en 92 mogen de honden altijd los lopen. Dit gedeelte is alleen te bereiken via een aangegeven wandelroute door het duingebied Berkheide. In Berkheide moeten de honden wel aan de lijn.
See also:  Welke Hond Past Bij Mijn Gezin?

Zeeland

Plaats Bijzonderheden
Breskens Aangelijnd toegestaan.
Cadzand Aangelijnd toegestaan.
Domburg Mogen aangelijnd het hele jaar door op het strand.
Nieuwvliet Aangelijnd toegestaan.
Oostkapelle Alleen aangelijnd toegestaan van 10–19 u.
Renesse Honden mogen alleen aangelijnd op het strand.
Vlissingen Honden zijn alleen niet toegestaan van 15 april tot en met 15 september op de stranden, gelegen voor de Boulevards Evertsen, Bankert en de Ruijter, op het Nollestrand of in de daarbij behorende kleedruimtes.
Vrouwenpolder Aangelijnd toegestaan. Niet toegestaan op Veersemeerstrand en tussen overgangen Zandput met Veerse Gatdam.
Westkapelle Aangelijnd toegestaan van 15 mei tot 15 september van 10-18 u.
Zoutelande Aangelijnd toegestaan van mei t/m september van 09-18 u.

Waddengebied

Plaats Bijzonderheden
Ameland In de duinen en op het strand mogen honden onder toezicht loslopen. In de bebouwde kom is aanlijnen verplicht.
Schiermonnikoog Honden mogen het hele jaar los lopen op het strand van Schiermonnikoog. Ook op veel andere delen van het eiland geldt geen aanlijngebod. Een aanlijngebod geldt alleen binnen de bebouwde kom (aangegeven door de plaatsnaamborden van Schiermonnikoog); in het Nationaal Park met uitzondering van het Noordzeestrand; op Het Rif. Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Terschelling Op het strand  en in het bos op Terschelling mogen honden het hele jaar los lopen. Op de rest van het eiland, ook in het duingebied, moeten honden aan de lijn. Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Texel Honden moeten op de bewaakte strandgedeelten van Texel worden aangelijnd van de laatste week van juni tot de eerste week van september. Verder mogen ze het hele jaar los naast de baas lopen op het strand. Van 1 september tot 1 maart mogen honden in een aangegeven deel van de duinen los lopen.
Vlieland Honden mogen ze het hele jaar los lopen op het strand van Vlieland. Op mooie dagen moet u vanzelfsprekend wel rekening houden met badgasten zonder honden. Laat uw hond vantevoren goed uit, neem poepzakjes mee en houdt uw hond onder appèl. In het oostelijk deel van Vlieland (ook in het bos rond het dorp Vlieland) mogen honden ook los lopen.

Kijk op de site van hotelscheveningen. net voor wat extra tips en weetjes voordat u met de hond naar het strand gaat. Hondenplanet heeft ook een overzicht naar welke dierentuinen en pretparken u samen met de hond kunt gaan..

Waar mag de hond in het water?

Waar mag mijn hond zwemmen? – Honden mogen niet overal zwemmen. Er zijn verschillende losloopgebieden met een hondenzwemvijver of hondenstrand waar u wel met uw hond terecht kunt. Een overzicht van alle stranden en losloopgebieden met water waar uw hond mag zwemmen vind u op Doggydating, onder de kop losloopgebieden.

Waar mogen honden op het strand Noord Holland?

Van Egmond aan Zee tot Camperduin – Op de stranden van Camperduin, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan zee zijn honden van oktober tot april loslopend toegestaan op alle standen. Van mei tot september van 10 tot 19 uur tussen de oranje palen aangelijnd toegestaan.

Waar wandelen met de hond aan Zee?

Waar kun je met je hond heen?

Waar mogen honden op het strand in Scheveningen?

In Scheveningen mogen honden het hele jaar loslopen op het noordelijke gedeelte van het strand ook wel het Noorderstrand of t’Puntje genoemd. Honden mogen vanaf de strandopgang aan het einde parkeerterrein Zwarte Pad tot (rechts af) aan de grens met gemeente Wassenaar.

Zie deze kaart. Let op, er is wel een opruimplicht voor de uitwerpselen van je hond. Respecteer dit en andere strandbezoekers alsjeblieft, zodat dit fijne strand ook in de toekomst losloopgebied zal blijven.

Tussen 15 mei en 1 oktober zijn de overige stukken strand van Scheveningen verboden voor honden. Na 1 oktober mogen honden overal los en kunnen ze naar hartelust rennen, spelen en zwemmen. Parkeren kan op de lange parkeerplaats op het Zwarte Pad. € 3,90 per uur of € 23,55 per dag.

 1. Navigatie adres: Zwarte Pad 2586 HZ Den Haag Vanaf het eind van de parkeerplaats mag de hond los richting strand;
 2. Er zijn diverse strandtenten om uit te kiezen voor een hapje of drankje;
 3. Bijvoorbeeld strandtent t’ Puntje , daar zijn honden van harte welkom;

Er staan waterbakken voor de hond en ze hebben zelfs hondenbrokken op het menu staan. Met dank aan Lisanne de Raad en eric hoddenbagh voor de foto’s. Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>.

See also:  Hoe Lang Moet Hond Nuchter Zijn Voor Operatie?

Waar mogen honden los in de duinen?

Waar kan je leuk naar het strand?

Domburg | Zeeland – Alleen de huisjes op het strand bij Domburg zijn al te cute om te zien, in sommige kun je zelfs slapen en anderen zijn niet te huur en alleen voor persoonlijk gebruik. De ene rij bestaat uit super moderne beachhuts en andere zijn juist wat ouderwetser en geverfd in schattige pastelkleuren, zoals die hierboven op de foto.

 1. Dit is misschien wel het meest fotogenieke strand van Nederland en vind je in de provincie Zeeland;
 2. De stranden in Zeeland zijn over het algemeen ook een stuk rustiger dan die in Noord-Holland of Zuid-Holland, waardoor je hier veel lekkerder en ongestoord kunt lopen of relaxen;

Vanuit het midden of noorden van Nederland is het wel even rijden om hier te komen, maar eenmaal op het strand heb je wel wat. Dit Zeeuwse strand staat dan wel een beetje vol met wat huisjes, maar omdat het super breed en uitgestrekt is ben je binnen een paar minuten in niemandsland en is het enige wat je nog ziet groepjes meeuwen.

 • Tip: Overnacht in een strandhuisje in Domburg
 • Zoek je een leuke strandtent om even pauze te nemen? Ga dan naar Strandpaviljoen de Oase!

Waar mogen honden zwemmen in de zomer?

Waar mag mijn hond zwemmen? – Honden mogen niet overal zwemmen. Er zijn verschillende losloopgebieden met een hondenzwemvijver of hondenstrand waar je wel met je hond terecht kan. Een overzicht van alle stranden en losloopgebieden met water waar je hond mag zwemmen vind je op Doggydating, onder de kop losloopgebieden.

Kan een hond in een zwembad?

Hond laten zwemmen in een zwembad of zeewater – Bij zwembaden zit vaak chloor in het water. Op zich heeft chloor weinig invloed op de gezondheid van uw hond, tenzij ze veel van dit water binnenkrijgen. Ook bij zeewater is het goed om op te letten. Zwemmen in chloorwater en zeewater kunnen bij uw hond zorgen voor:

 • geïrriteerde ogen, met name het slijmvlies
 • teveel achter elkaar drinken is niet gezond en kan ervoor zorgen dat uw hond overgeeft. Bij zout water kan uw hond zelfs een zoutvergiftiging oplopen.
 • diarree

Bij diarree na zwemmen Als er niet meer gezwommen wordt verdwijnen eventuele darmklachten meestal vanzelf binnen een paar dagen. Let op, als het erg warm is of als uw hond nog erg jong is, dan kan uw hond uitdrogen door de diarree. Neem bij twijfel contact op met de dierenarts. Wilt u problemen door zwemwater zoveel mogelijk voorkomen? Geef uw hond dan voor het zwemmen veel drinkwater en droog uw hond na het zwemmen goed af.

Is het goed voor een hond om te zwemmen?

25 jul | Posted by Dominique | no comments | Hoe goed is zwemmen eigenlijk voor je hond? Het is zomer, warm weer en het liefst laat je je viervoeter afkoelen in koud water. Daarnaast is het niet alleen goed voor zijn conditie, maar ook ontzettend mooi om je hond te zien zwemmen. Allereerst wil ik beginnen met de angst die veel honden hebben voor water. In mijn praktijk zie ik dat veel honden de eerste keer het water best spannend vinden. Maar ik zie ook dat het bij (bijna) alle honden lukt te leren dat water OK is. Nu ben ik geen hondentrainster, maar uit ervaring kan ik wel de volgende tips geven: –          Start met je hond rustig te laten wennen aan een klein beetje waar ze met hun pootjes/teentjes in staan.

Ik krijg veel vragen van hondeneigenaren of zwemmen wel voor alle honden goed is. –          Beloon je hond en kijk of hij zich ontspant –          Wanneer de hond ontspant, probeer dan ook de lijn te ontspannen –          Blijf zo dicht mogelijk bij je hond, dit geeft een veilig gevoel –          Als hij ontspant bij een klein beetje water, kun je proberen om hem te laten staan in iets meer water.

Enz. Waar schrikken de meeste honden van? Wanneer: –          het water tegen hun buik komt –          het water te koud/te warm is –          ze geen ondergrond meer voelen –          het water richting hun nek/hoofd komt Wat moet je absoluut NIET doen: Je hond zomaar in een zwembad of vijver gooien of wanneer hij nog geen ervaring heeft met water de tuinslang op hem zetten.

 • Wat zou jij doen? Zowel lopen als zwemmen in het water zijn beide goede manieren om je hond op een andere manier beweging te geven en dus fit te houden;
 • Water zorgt voor meer weerstand waardoor spieren harder moeten werken;

Tevens heeft water als eigenschap, opwaartse druk. Hierdoor kunnen voorwerpen in het water blijven drijven. Dit heeft als effect dat de druk op gewrichten verminderen en de bewegingen groter worden in het water. Je hond wordt soepeler! De voordelen lopen door het water :

 • je traint je zijn balans en coördinatie
 • je hebt controle over het tempo
See also:  Kattenvoerbak Waar Hond Niet Bij Kan?

De voordelen van zwemmen :

 • Tijdens zwemmen train je meer op conditie
 • Gewrichten worden soepeler

Nadeel van zwemmen is dat je geen controle hebt over het tempo waarin je hond zwemt. Dit kan voor oudere honden, honden met hartklachten of honden met problemen in het bewegingsapparaat voor problemen zorgen. Laat je hond bij warm weer niet te lang achtereen zwemmen en bouw het rustig op. Doe je hond een zwemvest om, voor extra veiligheid, want niet elke hond is een goede zwemmer.

En als laatste wanneer je hond niet durft te zwemmen, lopen door water is ook een zeer goede manier om je hond beweging te geven. Honden kunnen over het algemeen beter tegen koud water dan wij mensen, maar houd in de winter goed de temperatuur in de gaten.

Conclusie: zwemmen is voor honden een hele goede manier om te bewegen en je hond fit te houden. Mits je hond vertrouwt is met water, je rekening houdt met zijn fysieke gesteldheid en veiligheid. Wil je tips en adviezen over het herkennen van pijn en fysieke problemen bij honden? Meld je dan nu aan voor het gratis E-book! Bovendien ontvang je dan het gratis het 2-wekelijkse Dogzine met alle tips en tricks om je hond gezond en fit te houden..

Waar in Zeeland mogen honden op het strand?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Waar mogen honden op het strand Kijkduin?

Op het strand vanaf het Kijkduinpark (aan het einde van parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan Monster mogen honden het hele jaar los. Voor de overige delen van het Zuiderstrand geldt dat honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los mogen lopen. Na 15 mei mogen honden alleen los tussen 21:00 en 07:00 uur. strandgegevens plaatsnaam: Kijkduin strandnaam: Hondenstrand regio: Zuid Holland – Den Haag parkeren: Parkeren op het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

 1. horeca: Horeca: Ja Zwemwater: Ja strand-type: zandstrand adres Machiel Vrijenhoeklaan 2555 NW, Den Haag meer informatie Spui 68 2511 BT Den Haag 070 3618860 / 0900-3403505 (?0,45 cent per minuut) http://www;

denhaag. nl Heb je aanvullingen, foto’s of verbeter-suggesties voor dit strand ? Als je vind dat de gegevens (bijvoorbeeld de lokatie op de kaart, teksten of kenmerken) voor dit strand verbeterd kunnen worden, nodigen we je graag uit om ons daarbij te helpen. klik hier om je aanvullingen met ons te delen .

Waar ligt Rockanje strand?

Waar Mag De Hond Op Het Strand Het strand van Rockanje is ongeveer 8,5 kilometer lang en gemiddeld 70 meter breed. Van de Haringvlietdam in het zuiden tot de natuurgebied Groene Punt in het noordwesten. Het ligt ten noordwesten van Hellevoetsluis en ten zuiden van Oostvoorne. De stranden ligging op het zuiden, aan de Noordzee en geven uitzicht op het eiland Goeree Overflakkee. Waar Mag De Hond Op Het Strand De populairste stranden zijn 1e Slag en 2e Slag van het Badstrand. Dit komt onder andere door de nabijgelegen grote parkeerterreinen. In de zomer is zijn deze stranden relatief het drukst bevolkt, maar toch blijft er ook op zonnige dagen meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Door enkele tientallen meters verder te wandelen wordt het al snel rustiger. Waar Mag De Hond Op Het Strand De stranden van Rockanje zijn al diverse keren onderscheiden. In 2022 ontving het strand voor de 15e keer de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Het staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2017 ontving wederom de ‘Quality Coast Award’ voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme. Waar Mag De Hond Op Het Strand.

Waar mogen honden op het strand in Zeeland?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Waar mogen honden op het strand Den Haag?

Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2. 0 Van 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het hele strand van Den Haag. Natuurlijk is er wel een opruimplicht. In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober mogen de honden de hele dag op: Strandslag 1, 2, 9 en 10. ‘s Avonds na 21. 00 uur op het hele Zuiderstrand. Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2. 0 Van 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het hele strand van Den Haag. Natuurlijk is er wel een opruimplicht. In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober mogen de honden de hele dag op: Strandslag 1, 2, 9 en 10. ‘s Avonds na 21. 00 uur op het hele Zuiderstrand. Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2.