Waar Mag Hond Op Strand In Belgie?

De 5 leukste hondenstranden in België

 • De Haan. In de niet-bewaakte zones in de Haan kan je ‘s zomers steeds met je hond op het strand.
 • Middelkerke. Ook Middelkerke heeft één van de leukste hondenstranden in België waar je hond de hele dag kan rennen en spelen in het zand.
 • Oostende.
 • Zeebrugge.
 • Knokke-Heist.

Waar mag je met de hond op het strand?

Waar mogen honden mee naar toe Belgie?

TABEL: Een handig overzicht van de pretparken waar je huisdieren welkom zijn – In deze tabel vind je een overzicht van welke attractieparken huisdieren toegelaten en of er een kennel aanwezig is. Eventuele extra kosten worden erbij vermeld.

Park Huisdier toegestaan in het park Aan de leiband Extra kost huisdier Kennel aanwezig Extra kost kennel
Bobbejaanland Ja Ja €3 Nee /
Bellewaerde Nee / / Ja Gratis
Walibi Belgium Nee / / Ja Gratis
Plopsaland De Panne Nee / / Nee /
Plopsa Coo Ja Ja Gratis Nee /
Plopsa Indoor Hasselt Nee / / Nee /
Boudewijn Seapark Brugge Nee / / Nee /
Mini-Europe Nee / / Nee /
Comics Station Antwerp Nee / / Nee /

.

Waar kunnen honden zwemmen in Belgie?

Waar zijn zwemvijvers in België?  –   In België zijn er enkele zwemvijvers waar jij met je hond een duik kan nemen! In Limburg kan je naar de Trudobron in Sint-Truiden. In Antwerpen kan je een hondenzwemvijver vinden in Sint-Katelijne-Waver, in de Fonteinstraat in Turnhout en aan de Warendeplas in de Lilse Bergen.

Welke periode mogen honden op het strand?

Hondenstrand in Noord-Holland – Bergen aan Zee: In de wintermaanden zijn honden overal toegestaan. Van 1 mei t/m 1 oktober geldt er een losloopverbod tussen 10. 00 en 19. 00 uur. In het Berger Bos mogen honden van 15 juni tot half maart wel loslopen. Bloemendaal aan Zee: Honden zijn het hele jaar toegestaan Tussen Parnassia en het naaktstrand.

 • Van 15 april tot 1 oktober zijn honden niet toegestaan tussen de gemeentegrens van Zandvoort en Parnassia;
 • Callantsoog: Honden zijn het hele jaar toegestaan op het strand;
 • Van april t/m september van 9:00 tot 19:00 uur moeten ze aangelijnd zijn;

Camperduin: Honden zijn op het strand van Camperduin toegestaan van september t/m mei. De rest van het jaar is verplicht met de leiband. Castricum aan Zee: Honden mogen het hele jaar loslopen op het strand, van 1 mei t/m 1 oktober is dit alleen mogelijk voor 10.

00 en na 19. 00 uur. Den Helder: Van mei t/m september van 9. 00 tot 19. 00 uur mag uw hond alleen aangelijnd op het strand komen. De rest van het jaar mogen honden vrij loslopen. Egmond aan Zee: Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei t/m 1 oktober tussen 09.

00 en 19. 00 uur. Groote Keeten: Van mei t/m september tussen 10:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. Wijk aan Zee: Van mei t/m september tussen 9:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. IJmuiden:  Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal loslopen.

 1. Na 1 april moeten honden aan de lijn op het strandgedeelte voor de strandhuisjes;
 2. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57;
 3. 5 (voorbij de strandhuisjes);
 4. Zandvoort aan Zee: Van 15 april tot 1 oktober zijn honden tussen 9;
See also:  Hond Ziet Welke Kleuren?

00 en 19. 00 uur niet welkom op het strand. Voor 9. 00 en na 19. 00 uur mogen honden wel los op het strand lopen. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Vakantiehuizen in Noord-Holland.

Wat te doen met hond aan Zee?

En wat net buiten de strandzone? – Net zoals in het hele land, mogen honden niet zomaar overal vrij rondlopen. Zo zijn honden zelfs meestal niet toegelaten op begraafplaatsen of in openbare gebouwen. Aan de lijn mogen ze dan weer wel op de meeste plaatsen komen: zoals duinen, de zeedijk, sommige speeltuinen en parken.

Hier tegenover staat dat honden vrij mogen rondlopen op speciaal voor hen voorziene hondenweides. Enkele van deze hondenweides kan je terugvinden in Middelkerke, Oostende, Bredene , De Panne en Blankenberge.

Sinds 1992 wordt in De Haan een grote Zee-Honden-Wandeling georganiseerd. Een 7 tot 15 km lange wandeling via de mooiste plekjes op en langs het strand en de duinen van de prachtige badplaats. Een echte aanrader voor hondenbezitters! Lees ook:  Op vakantie met je hond? Wij staan al te kwispelen! Is jouw vakantie geboekt en wil je meer specifieke informatie terugvinden over honden toegelaten aan de Belgische kust? Op de website www.

 1. dekust;
 2. be vind je een uitgebreid overzicht van de reglementeringen omtrent honden per kustgemeente;
 3. Ook vind je er een overzicht met enkele nuttige adressen;
 4. Je vindt er onder andere waar je heen kan wanneer je hond ziek wordt of waar je even langs kan gaan voor een deugddoende hondenverzorging;

Ook worden enkele adressen van restaurants meegegeven waar je hond meer dan welkom is. Handig, toch? Zeeparken Bredene 059 33 09 75 Zeeparken Wenduine 050 41 27 75.

Waar kan ik met mijn hond zwemmen?

Waar zwemmen met je hond? – Zwemmen kan in recreatieplassen, in een (eigen) zwembad en in de zee. In het zomerseizoen mogen honden meestal niet loslopen op het strand en zwemmen in de zee, maar buiten het zomerseizoen is dit wel toegestaan. Het zomerseizoen is in principe van 1 mei t/m 1 oktober.

Waar zijn honden niet toegelaten?

Misschien ben je van plan om binnenkort op restaurant te gaan. Alleen: wie zal dan op de hond letten? Misschien ben je van plan om binnenkort op restaurant te gaan. Alleen: wie zal dan op de hond letten? Ze zeggen dat je hond niet mee mag op restaurant. Klopt dat? Neen, dat klopt niet! Huisdieren mogen wel degelijk mee uit eten.

See also:  Hoe Laat Een Hond Zien Dat Hij Van Je Houdt?

Er zijn wel een paar belangrijke voorwaarden. Zo belangrijk zelfs dat er een Koninklijk Besluit over gemaakt is in 2005. Huisdieren mogen niet mee op plaatsen waar levensmiddelen worden bewerkt, geplaatst, gehanteerd of opgeslagen.

In de winkel mag “Bobbie” dus niet mee. Maar ze mogen wel binnen in ruimtes die alleen dienen voor het verbruik van levensmiddelen. Een restaurant dus, maar ook een brasserie of een café… Er is wel één belangrijke voorwaarde: Bobbie mag geen gevaar vormen voor verontreiniging, dus moet hij goeie tafelmanieren hebben.

Wat te doen in Belgie met hond?

Waar wandelen met de hond aan Zee?

Waar kan mijn hond zwemmen Oost Vlaanderen?

In de provinciale recreatiedomeinen en bossen is je hond welkom aan de lijn. De vele wandelpaden en de mooie groene omgeving vormen het perfecte decor voor een fijne wandeling. Wil je je hond vrij laten rondrennen? Dat kan:

 • in het Kloosterbos in Wachtebeke is er een hondenlosloopzone (2 000 m²)
 • in Puyenbroeck in Wachtebeke is er een hondenloopweide (6 650 m²) en een zwemzone (3 150 m²)
 • in De Brielmeersen in Deinze is er een hondenloopweide (700 m²), met afgebakende delen voor grote en kleine honden 
 • in De Gavers in Geraardsbergen is er hondenzwemvijver (460 m²) vlakbij de jeugdherberg en een hondenlosloopweide met puppyweide en hondentoilet ter hoogte van Ingang C (Kampstaat, Geraardsbergen). Beide zones liggen op wandelafstand van elkaar.
 • aan de ingang van Nieuwdonk in Berlare is er een grote hondenloopweide (8 000 m²), met een afgebakend deel voor puppy’s en kleinere honden.

Voor andere dieren:

 • In de natuur leven ook jonge dieren, zoals jonge haasjes en reekalfjes. Wanneer een hond hen besnuffelt en zo een vreemde geur achterlaat, kan hun moeder hen verlaten. Of ze kunnen hen wegjagen of zelfs doden.
 • Heel wat vogels lopen gevaar door loslopende honden. Vogels zoeken hun eten op de grond. Wanneer ze schrikken van een speelse hond, vliegen ze op. Als dat telkens opnieuw gebeurt, eten ze minder en verbruiken ze veel energie. Ze verzwakken en leggen minder eieren. In het ergste geval vertrekken de vogels en laten ze hun nest achter.

Voor andere bezoekers:

 • Sommige kinderen en volwassenen hebben schrik van honden. Je lieve hond wil alleen snuffelen, maar voor kinderen met schrik is dit geen aangename ervaring.
 • Wandelaars en joggers kunnen struikelen over enthousiaste loslopende honden.

Voor je eigen hond:

 • Andere dieren kunnen makkelijk jouw hond doen schrikken.
 • Andere loslopende honden kunnen jouw hond aanvallen.
 • Honden die loslopen, maken meer kans op een beet van teken of andere parasieten.

Vermijd een GAS-boete: Wie zijn hond niet aan de leiband houdt op de plaatsen waar dit moet, kan een GAS-boete krijgen. Honden zijn in de meeste provinciale domeinen en bossen welkom aan de leiband. Per domein gelden soms beperkingen. Informeer je steeds op voorhand via de website:

 • het Kloosterbos  – Wachtebeke
 • De Brielmeersen  – Deinze
 • De Gavers  – Geraardsbergen
 • De Boerekreek  – Sint-Jan-in-Eremo
 • Het Leen  – Eeklo
 • Puyenbroeck  – Wachtebeke
 • De Roomakker  – Temse
 • Bastion VIII  – Dendermonde
 • Den Blakken  – Wetteren
 • Gentbos  – Merelbeke
 • Hospicebossen  – Nazareth
 • De Kaaihoeve  – Zwalm
 • Nieuwdonk  – Berlare
See also:  Waarom Muilkorf Hond?

In  De Ster  in Sint-Niklaas zijn honden niet toegelaten..

Waar zwemmen in de Ardennen?

Waar kan ik zwemmen met mijn hond in Limburg?

Welkom op hondenstrand ‘Doggy Beach’ van Area X! – Let op, Doggy Beach is gesloten van maandag 25 juli t/m vrijdag 12 augustus. Dit i. het Solar Festival. Is jouw hond ook zo dol op water? Zo eentje die graag op een SUPboard staat? Kom dan samen met jouw viervoeter genieten op ons hondendagstrand Doggy Beach van Area X in Roermond.

Waar mogen honden los in de duinen?

Waar ligt Rockanje strand?

Waar Mag Hond Op Strand In Belgie Het strand van Rockanje is ongeveer 8,5 kilometer lang en gemiddeld 70 meter breed. Van de Haringvlietdam in het zuiden tot de natuurgebied Groene Punt in het noordwesten. Het ligt ten noordwesten van Hellevoetsluis en ten zuiden van Oostvoorne. De stranden ligging op het zuiden, aan de Noordzee en geven uitzicht op het eiland Goeree Overflakkee. Waar Mag Hond Op Strand In Belgie De populairste stranden zijn 1e Slag en 2e Slag van het Badstrand. Dit komt onder andere door de nabijgelegen grote parkeerterreinen. In de zomer is zijn deze stranden relatief het drukst bevolkt, maar toch blijft er ook op zonnige dagen meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Door enkele tientallen meters verder te wandelen wordt het al snel rustiger. Waar Mag Hond Op Strand In Belgie De stranden van Rockanje zijn al diverse keren onderscheiden. In 2022 ontving het strand voor de 15e keer de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Het staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In 2017 ontving wederom de ‘Quality Coast Award’ voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme. Waar Mag Hond Op Strand In Belgie.

Waar wandelen met de hond aan Zee?

Waar mogen honden op het strand in Zeeland?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Waar mogen honden op het strand Noord Holland?

Van Egmond aan Zee tot Camperduin – Op de stranden van Camperduin, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan zee zijn honden van oktober tot april loslopend toegestaan op alle standen. Van mei tot september van 10 tot 19 uur tussen de oranje palen aangelijnd toegestaan.