Waarom Blaft Mijn Hond Naar Andere Honden?

Waarom Blaft Mijn Hond Naar Andere Honden
Je hond blaft om een reden – Honden blaffen om heel wat verschillende redenen. Als je hond blaft bij het zien van een andere hond, wil hij misschien gewoon spelen. Mogelijk voelt hij zich bedreigd en wil hij zich niet laten kennen. Of misschien heeft die andere hond een stok in z’n bek die jouw hond koste wat het kost óók wil hebben, of.

Wat te doen als je hond uitvalt naar andere honden?

Je hond valt uit, wat is dan toch de reden? – Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een hond uitvalt naar andere honden. Veelal de meeste honden die uitvallen naar andere honden doen dit uit onzekerheid. Dit kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door een nare ervaring, slechte socialisatie of pijnklachten.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met blaffen?

Stil krijgen Eén manier om uw hond een ‘wees stil’-commando te leren is om hem, elke keer wanneer hij blaft, het zwijgen op te leggen of af te leiden. Gebruik iets dat een hard geluid maakt, zoals een blik vol met munten, om zo zijn aandacht te krijgen, om hem vervolgens een stevig ‘wees stil’-commando te geven.

Waarom valt een hond een andere hond aan?

Wat niet te doen – Het is voor mensen een heel natuurlijke reflex om dat wat we niet leuk vinden, zo snel mogelijk te willen laten ophouden. Door dan bijvoorbeeld ook ‘Stop!’ te zeggen tegen de hond. Of te schreeuwen. Of boos heel hard aan de leiband te trekken om hem duidelijk te maken dat jij zo NIET gezien wil worden.

See also:  Welke Hond Verhaart Het Minst?

Ik zag in het park eens iemand heel hard “DOE NU EENS NORMAAL” tegen zijn uitvallende hond schreeuwen. Het instant effect was vrij groot, maar op lange termijn werkt zoiets alleen maar averechts. En ik zal het blijven herhalen tot ik omver val: honden spreken geen Nederlands.

Hou de volzinnen voor de familie, collega’s en vrienden. Correcties zorgen er helaas enkel voor dat de hond dit gedrag gaat onderdrukken uit angst voor de correctie, maar de emotie blijft er nog wel.

  • Honden die reageren vanuit frustratie hebben geen flauw idee dat ze iets ‘verkeerd’ doen en andere honden zullen correctie na correctie steeds negatiever gezien worden.
  • Angstige honden die al helemaal in staat van alarm waren door het zien van een hond voegen zo’n correctie toe aan de reeds bestaande negatieve associatie. De andere hond is dan niet alleen iets waar ze veel schrik van hebben, maar ook nog iets dat ervoor zorgt dat hun baasje (en dus ook steun en toeverlaat) kwaad op hen wordt. Je zou voor minder blaffen, toch?

Hoe leer ik mijn hond niet naar andere honden te reageren?

Hond afleren te reageren op andere honden – Als je hond erg gefocust is op andere honden, om welke reden dan ook, dan is jouw eerste uitdaging om de aandacht van je hond te verleggen. Dit kan in beginsel lastig zijn als je hond een hoge motivatie heeft om naar andere honden af te gaan.

  1. Training begint dan met het aanpassen van de situatie en het stellen van duidelijke regels en grenzen;
  2. Maak een plan voor training en bouw dit in kleine stapjes op, waarbij je steeds meer uitdaging en afleiding opzoekt;
See also:  Wat Te Doen Als Je Hond Jeuk Heeft?

Om je hond te leren dat hij andere honden moet negeren, is het belangrijk dat je hem alternatief gedrag leert. Wat wil je dan wél dat hij doet?

  • Hoe krijg je de aandacht van je hond?
  • Creëer interactie met jou
  • Beloon voor gewenst gedrag

Zodra jij voor je hond leuker wordt, kan je ‘concurreren’ met de andere hond. Dat is de makkelijkste, en leukste, manier. De motivatie van je hond verandert in dit geval, waardoor je veel meer controle krijgt over je hond en hem eenvoudig kunt laten gehoorzamen. Omdat hij dat zelf graag wil. Wil je je hond soms wel toestaan om naar andere honden toe te gaan, dan kan je dat doen door je hond in die gevallen toestemming te geven.

  • Maar ook dan moet je hond wel éérst leren om andere honden te negeren;
  • Mis je de juiste kennis om bovenstaande in praktijk te brengen, dan kan ik je helpen;
  • In de online cursus Sociale Hond leer je de vaardigheden om je hond te leren andere honden te negeren;

Vragen? Mail naar [email protected] nl.