Waarom Een Hond?

Waarom Een Hond

  01/02/2016 Een hond kan je hele leven veranderen. Wist je dat een hond ons gezond en gelukkig kan maken? Hondenbezitters weten het al, maar je hoeft geen hond te hébben om toch te kunnen genieten van een hond. Want ook als oppas of hondenuitlater kun je al moois ervaren dat de hond de mens te bieden heeft.

  Dit zijn de redenen waarom een hond ons gelukkig maakt: 1) Je bent nooit meer alleen Met een hond heb je een maatje die er altijd voor je is, die je niet veroordeelt en die áltijd blij is dat je er bent.

  Stel: je wordt wakker met een ochtendhumeur, je zit niet zo lekker in je vel vandaag. Maar dan komt je blije vriendje al kwispelend aanlopen. Hij legt z’n kop op je schoot en kijkt je met grote, lieve ogen aan: “Baasje, wees maar niet verdrietig. Zullen we naar buiten gaan?” En weg is je ochtendhumeur 🙂 2) Je krijgt voldoende buitenlucht.

  en je komt op de mooiste plekken! Drie tot vier keer per dag moet de hond worden uitgelaten. En wie dat eenmaal gewend is weet dat dat geen straf is. In het drukke, dagelijkse leven op het werk of binnen achter de computer, is het fijn om buiten weer helemaal op adem te komen.

  Met de hond leer je de mooiste plekjes in de buurt kennen. Je komt elke dag in de mooiste bossen en parken, waar je hond heerlijk kan ravotten en jij lekker tot jezelf kunt komen. Wie dagelijks met z’n hond wandelt voelt zich beter, gezonder en krijgt de kans elke dag te genieten van de natuur. Waarom Een Hond 3) Een hond leert je veel over jezelf Een hond is net een spiegel. Honden zijn goudeerlijk en hun reactie op menselijk gedrag is puur en ongefilterd. Hij reageert dan ook heel direct op jouw gedrag en emoties. Dat kan best confronterend zijn: hij pikt jouw stress, angst of boosheid feilloos op. Maar ook je vertrouwen en kalmte heeft effect op de hond.

  • Wie z’n hond goed wil leren kennen zal ook zichzelf leren kennen;
  • En dat levert een bijzondere band met je hond op! 4) Met je hond doe je leuke sociale contacten op Met een leuke hond ben je altijd een interessante voorbijganger: “wat een lieve hond! hoe heet hij?”  En wie weleens met honden wandelt weet dat je meestal in contact komt met andere hondenbezitters;

  Dat is leuk, want je kunt dan ervaringen uitwisselen over jullie honden. En de honden kunnen leuk met elkaar spelen! Natuurlijk, niet iedereen zit altijd om een praatje verlegen, en als je er geen zin in hebt kun je ook vriendelijk gedag zeggen en doorlopen. Maar wie wel zin heeft aan leuke nieuwe contacten heeft aan een hond een fijne sociale vriend! Waarom Een Hond 5) Een hond is gezond Dat rijmt en het is nog waar ook! Een hond is hartstikke goed voor je gezondheid. Niet alleen omdat je er van in beweging moet komen, maar het hebben van een huisdier kan ook helpen je stress te verminderen, je bloeddruk te verlagen en bij de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ endorfine. Met een hond herstellen mensen ook sneller en beter na ziekte, en het hebben van een huisdier is ook gunstig voor de gezondheid van ouderen.

  1. En kinderen die met honden opgroeien ontwikkelen minder vaak allergieën en astma;
  2. 6) Een hond maakt je kind gelukkig Geen groter geschenk voor een kind dan hem of haar op te laten groeien met huisdieren;
  See also:  Wanneer Tetanus Prik Hond?

  Tegen een hond kan het kind al zijn geheimen vertellen. De hond oordeelt niet en zal er altijd voor je zijn! Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat het hebben van huisdieren goed is voor de emotionele en fysieke gezondheid van kinderen. En wie al vroeg verstandig en voorzichtig om leert gaan met huisdieren heeft daar z’n hele leven lang profijt van. En de dieren natuurlijk ook! Waarom Een Hond 7) Een hond geeft zin aan het leven Want het hebben van hond is een grote verantwoordelijkheid. In de ogen van de hond ben jij als baas zijn hele wereld, de allerbelangrijkste persoon in zijn leven. Hij is afhankelijk van jou. Jij bent verantwoordelijk voor zijn fysieke en mentale gezondheid. Klinkt dat eng? Voor hondenbezitters is dat juist mooi. Je geeft zo’n prachtdier een mooi leven.

  Zeker wie weleens een hond geadopteerd heeft weet hoe geweldig het is om zo’n beestje een fijn thuis te geven. Een hond geeft echt kleur aan je leven! Omdat het hebben van een hond zo’n belangrijke taak is, is het natuurlijk wel belangrijk dat je er goed over nadenkt.

  Lees hier meer over de aanschaf van een hond. En waarom maakt jouw hond jou gelukkig? Wat is er zo mooi aan het hebben van een hond? Deel je mooiste hondenverhalen in de comments of op onze Facebookpagina Paulien.

  Wat zijn de voordelen en nadelen van een hond?

  Voor- en nadelen Verder kan een hond eenzaamheid tegengaan en empathie leren. Daarnaast kun je gezond worden, door je hond regelmatig uit te laten en met je hond te spelen. De nadelen zijn dat de kosten van je hond op kunnen lopen; om medische redenen of door het kopen van eten en speeltjes.

  Wat is er zo leuk aan een hond?

  Als je bent opgegroeid met honden of de film Hachi: A Dog’s Tale hebt gezien (huilen, zo ongelofelijk veel huilen), weet je dat je geen betere vriend kunt hebben dan een hond. Ze zijn altijd blij om je te zien, luisteren naar je (meestal dan) en zijn natuurlijk enorm schattig.

  Als dat je nog niet overhaalt om een hond te nemen, zijn er nog wat andere voordelen aan het hebben van een trouwe viervoeter – volledig ondersteund door onderzoek. Ze zorgen voor sociale steun. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een huisdier je zelfvertrouwen een boost kan geven.

  Daarnaast is het fijn dat je altijd iemand hebt om naar huis toe te komen. Of je nu van een slechte date of een lange dag op werk komt, je trouwe viervoeter is er altijd voor je. 2. Ze verlichten stress. Het aaien van een hond kan angstgevoelens verminderen en juist zorgen voor rust. Harvard Medical School heeft zelfs een eigen ‘therapiehond’, om een vrolijke en relaxte omgeving voor haar medewerkers te creëren. 3. Ze zorgen voor een verantwoordelijkheidsgevoel (ook bij je kinderen). Het zorgen voor een hond brengt zeker een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Je moet hem of haar op bepaalde tijdstippen uitlaten, ervoor zorgen dat er altijd genoeg water in het bakje zit, hem/haar genoeg voer geven, noem het maar op. 4. Ze zorgen voor minder allergieën bij je kinderen. Dit klinkt wellicht wat tegenstrijdig met alle hondenharen die rond dwarrelen in de kamers, maar volgens the National Academy of Sciences hebben kinderen die opgroeien met huisdieren (en dus blootgesteld worden aan bepaalde allergenen) een kleinere kans op astma en allergieën voor stof, ambrosia en natuurlijk andere dieren. 5. Ze zorgen ervoor dat je actiever wordt. Je moet een hond nou eenmaal uitlaten, wat betekent dat je minstens drie keer per dag de deur uit moet voor een wandeling. Niet alleen goed voor de hond, maar ook voor jouw gezondheid. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat hondeneigenaars ook naast de dagelijkse wandelingen meer bewegen dan mensen zonder huisdier. 6. Ze zorgen ervoor dat je beter oud wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een hond ervoor zegt dat je je minder eenzaam voelt (vooral op latere leeftijd) en na het pensioen zorgt voor een gevoel van betekenis. Daarnaast helpt het hier ook dat het hebben van een hond zorgt voor meer beweging, wat ook op latere leeftijd zeer van belang is. Reageer op artikel: 6 wetenschappelijke redenen waarom je een hond moet nemen.

  See also:  Hoe Kan Een Hond Afvallen?

  Is een hond nemen een goed idee?

  Honden helpen tegen depressies – Uit onderzoek afkomstig uit 2011 is gebleken dat honden gelukkig maken. Wie naar zijn of haar viervoeter kijkt, maakt oxytocine aan. Dit is een stofje dat voor een gevoel van geluk en saamhorigheid zorgt. Het wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd.

  Waar is een hond goed in?

  Waarom moet je geen hond nemen?

  Vrijwel iedereen met een hond zal vertellen hoe geweldig deze wel niet is. Een hond volgt je altijd trouw volgt en denkt dat jij de meest geweldige persoon in de wereld bent. Misschien denk je nu, ik ga een hond kopen! Zorg er wel voor dat u staat bent om voor deze hond te zorgen en uw verantwoordelijkheden te nemen. Waarom Een Hond Als je lange dagen moet werken, regelmatig op zakenreis gaat of graag op vakantie gaat is een hond waarschijnlijk geen goede keuze. Er zijn wel mogelijkheden om uw hond naar vrienden of familie te brengen of bijvoorbeeld gebruik te maken van een honden uitlaatservice, in sommige gevallen is dit dé oplossing. Houd wel in gedachten dat het grootste gedeelte van de opvoeding en verzorging van uw hond nog steeds bij u ligt, dit kan behoorlijk tijdrovend zijn.

  • Hieronder staan 7 voorbeelden voor mensen die beter geen hond kunnen nemen;
  • Je bent niet genoeg thuis om voor een hond te zorgen;
  • Jij of iemand in huis heeft een heftige allergie voor honden;
  • Een lichte allergie voor huisdieren kan in sommige gevallen onder controle gehouden worden;

  Wanneer iemand in het huishouden ernstige of zelfs levensbedreigende reacties heeft door het dier is het niet mogelijk om er een te houden. Indien u toch graag wat tijd door wilt brengen kunt u wellicht een keer bij andere mensen thuis op een hond passen of bij een lokaal dierverblijf of asiel.

  Je wilt heel graag een puppy, want puppies zijn schattig. Uiteraard zijn puppies schattig. Uw social-media kanaal zal vele male interessanter worden wanneer u dagelijks foto’s post van die schattige pup. Houdt er echter rekening mee dat die kleine bruin/zwarte pluizenbol veranderd in een grote Berner sennenhond van 40+ Kg welke in zijn eentje de hele bank nodig heeft.

  Ook kosten sommige honden en u een kapitaal aan hondenvoer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat puppies altijd veranderen in volwassen honden. Zorg er dus voor dat je weet hoe die schattige pup er uit ziet wanneer deze volwassen is, kijk dus goed naar het ras.

  Je bent er financieel (nog) niet klaar voor. Honden zijn dol op taken en opdrachten, helaas niet die opdrachten die ervoor zorgen dat er brood op tafel komt. Kijk alstublieft goed naar uw financiële situatie alvorens u een hond aan gaat schaffen.

  Houdt rekening met kosten voor gezondheidszorg, vaccinaties, speelgoed, shampoo, bakken, mand, halsband, riem, bench, voeding en eventuele andere dingen. Hoe voorzichtig u ook bent, ongelukken kunnen altijd gebeuren, hoewel een verzekering kan helpen zijn dierenarts afspraken en operaties in sommige gevallen een aanslag op uw portomonnee.

  • Je bent helemaal dol op je geweldige huis met nieuwe meubels;
  • Ga er niet van uit dat uw Golden retriever geen haren gaat verliezen omdat dit goed te zien is op uw donkere vloer of meubels;
  • Een huisdier betekent dat u verplicht wordt om meer schoon te maken dan u wellicht gewend bent en dat je zijn poep of plas ook weleens op moet ruimen als er een “ongelukje” gebeurt in huis;
  See also:  Hoe Lang Moet Hond Nuchter Zijn Voor Operatie?

  Je wilt dat je kinderen voor de hond gaan zorgen Dit is een belangrijk punt. Kinderen zullen veel tijd gaan doorbrengen met een hond en hebben wellicht al jaren gesmeekt voordat deze er eindelijk kwam. U kunt er echter niet vanuit gaan dat een kind de volledige opvoeding van een hond op zich kan nemen.

  Uiteindelijk is het welzijn en de opvoeding van een hond de verantwoordelijkheid van een wolwassene. Je bevind je niet in de juiste fase van je leven. Wanneer je dol bent op een hond is zijn korte levensduur (vergeleken met mensen) nooit lang genoeg.

  Houdt er vooraf wel rekening mee dat een hond in de meeste gevallen voor 10 jaar of langer in je leven komt. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid en die moet je wel kunnen dragen. Ben je van plan om nog (fulltime) te gaan studeren, wil je nog die wereldreis gaan maken of heb je andere grootse plannen? Dan is dit waarschijnlijk (nog) niet het juiste moment om een hond te nemen.

  Zou ik een hond nemen?

  De hond is een van de populairste huisdiersoorten in Nederland. Dat is niet zo verwonderlijk, want aan het hebben van een hond zitten veel leuke kanten: honden zijn fijne kameraden die naar veel plaatsen mee kunnen, ze kunnen veel leren waardoor ze zich in allerlei situaties kunnen aanpassen, ze zijn graag bij mensen, ze houden ervan om samen met hun eigenaar te wandelen of sporten en we kunnen met hen communiceren waardoor er een band ontstaat tussen hond en eigenaar.

  Een hond is dus een huisdier waar u veel aan kunt hebben, vooral als u bij de aanschaf van een hond weloverwogen te werk gaat. Door een juiste keuze voor een bepaalde hond en een goed aanschafadres kunt u veel problemen voorkomen.

  Bekijk eerst deze 6 belangrijke tips over de aanschaf van een hond. Accepteer alle cookies om deze video te bekijken. Wijzig uw cookie instellingen Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar de beslissing om een hond te nemen is er een om goed over na te denken.

  Want het hebben van een hond brengt veel consequenties met zich mee: een hond kost tijd, energie, aandacht en geld, en niet even maar jarenlang. Natuurlijk krijgt u daar ook veel voor terug: een leuke vriend om samen actief te zijn, een reden om naar buiten te gaan, iemand die altijd blij is u te zien of een knuffel te krijgen.

  Sta vooraf eens stil bij wat u zich voorstelt bij het hebben van een hond. Welke verwachtingen heeft u, en zijn die realistisch? Hoe fantastisch honden ook kunnen zijn, het blijven honden, met leuke en minder leuke kanten, voordelen en nadelen. Zorg er dus voor dat u een goed beeld krijgt van het leven met een hond, bijvoorbeeld door met andere hondeneigenaren te praten.