Waarom Eet Een Hond Paardenstront?

Waarom Eet Een Hond Paardenstront
Insmeren met sambal – Een muilkorf is ook een optie voor hardnekkige poepliefhebbers. “Maar dan zijn er alsnog honden die erin slagen om daar een drol doorheen te stampen. ” Een andere manier is drollen langs het uitlaatpad van te voren vies maken met een smaakje waar honden niet van houden, zoals sambal.

 • De meest hondvriendelijke manier om het eten van poep te voorkomen is afleiden;
 • “Trek de aandacht ergens anders naartoe;
 • Gooi bijvoorbeeld een balletje voor je hond wanneer je in de verte een lekkere vette bolus ziet liggen;

”  Vinke erkent dat coprofagie soms een hardnekkig probleem kan zijn. “Voor sommige dieren is het zo lekker dat het gewoon echt heel moeilijk is om af te leren. ”  Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video’s en foto’s..

Is het erg als een hond paardenpoep eet?

15 januari 2021, 12:15 Natuur Natuur en milieu Sint-Oedenrode – Hondenbezitters hebben er vast en zeker al eens met afgrijzen naar staan kijken wanneer hun trouwe viervoeter aan het eten is van een flinke paardenvijg. Ze vinden het vaak lekker, omdat er resten inzitten van paardenvoeding die honden wel kunnen bekoren.

 • Er ligt echter gevaar op de loer;
 • Paardenmest kan gevaarlijk zijn;
 • Deze week overleed een hond van een Rooise hondenbezitter;
 • Wat bleek? Het paard was even daarvoor ontwormd;
 • Laat je hond dus nooit paardenpoep eten;

Wanneer een paard ontwormd is, of andere medicatie heeft gehad, kan het voor de hond fatale gevolgen hebben wanneer die de uitwerpselen tot zich neemt. Aangezien paarden meestal om de zes weken ontwormd worden, is de kans op gevaarlijke uitwerpselen voor honden groot.

 • Niet alleen bepaalde medicatie zorgt voor gevaar;
 • De mest kan ook parasieten bevatten waar de hond ziek van kan worden;
 • Wanneer je hond zich niet door je laat tegenhouden of stiekem toch van de paardenpoep heeft gegeten is de kans aanwezig dat hij klachten krijgt;

Dat kan zijn braken, diarree, slechte adem, suffe indruk, geen eetlust of krampen. Het is dan aan te raden om naar de dierenarts te gaan..

Is paardenmest gevaarlijk?

Er werden geen negatieve gevolgen van paardenmest gezien. Een Australisch onderzoek deelde de impact van paarden op een natuur terrein in tweeën: de gevolgen van de hoef- afdrukken en de gevolgen van de mest. Hoefafdrukken leidden tot samenpakken van de grond.

Waarom eet mijn hond ganzen poep?

Voeding en poep eten – Soms kan voeding die niet helemaal bij je hond past, een reden zijn voor poep eten. Veranderen van voeding kan dus soms de oplossing zijn. Voeding waar veel smaak- en geurstoffen in zitten, of waarvan veel voedingsstoffen niet worden opgenomen, is ook weer aantrekkelijk voor poep-eters.

Waarom eet mijn hond alles op?

Waarom eet een hond graag aarde en zand? –

 1. Onvolledig voeren Wanneer uw hond niet dagelijks voldoende calorieën, vetzuren, aminozuren, vezels en vooral vitamines en mineralen binnen krijgt dan kan dat leiden tot het zogenaamde Pica gedrag. Een hond gaat dan niet-eetbare dingen toch eten. Niet eetbare dingen zoals steentjes, modder, aarde, houtskool en zand.
 2. Gezondheidsproblemen Door bepaalde darmaandoeningen, maar ook door een tekort aan het schildklierhormoon, hypothyreoïdie genaamd, kan een hond meer behoefte hebben aan bepaalde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Het op zoek gaan naar deze voedingsstoffen kan leiden tot het eten van zand en aarde.
 3. Maagdarmproblemen We weten het niet maar het zou zo maar zo kunnen zijn dat honden zand en aarde gaan eten omdat de spijsvertering niet echt lekker loopt. Bepaalde soorten klei kunnen ook helpen om spijsverteringsproblemen op te lossen. Zand en aarde hebben een schurende werking op de binnenkant van de maag- en darmwand en stimuleren de samentrekkingen hiervan.
 4. Iets lekkers er in Een hele banale reden om zand of aarde te eten kan zijn dat er gewoon iets heel lekkers zit in het zand. Bijvoorbeeld vet van de braadpan of slijm van een loops teefje.
 5. Bloedarmoede Mogelijk gaan honden met bloedarmoede (= tekort aan rode bloedcellen) aarde en ook houtskool eten omdat daar ijzer in zit. En dat ijzer is essentieel voor de aanmaak van nieuwe rode bloedcellen. En in aarde zitten vaak ook selenium, fosfor, calcium, koper en andere mineralen. Compensatie is dan de reden dat honden aarde eten. Bloedarmoede zien we vooral bij ongemerkt bloedverlies uit de darm.
 6. Gedragsproblemen Door stress en met name ook door verveling en ongemak kunnen dier en mens ander, vaak ongewenst, gedrag gaan vertonen. Dat gedrag kan zich ook uiten door meer te gaan eten of andere dingen te eten dan normaal. Dit kun je vooral zien bij te weinig bewegen, spelen en sociale contacten. Honden hebben hun dagelijkse portie afleiding nodig.

Wat mag je niet aan een hond geven?

Waarom paardenpoep niet opruimen?

16 oktober 2019, 07:00 • 4 minuten leestijd Waarom Eet Een Hond Paardenstront Paardrijden © ANP DEN HAAG – Tijdens het uitlaten moet je als hondenbezitter de drol van je trouwe viervoeter opruimen. Doe je dat niet, dan kan je een boete krijgen. Maar hoe zit dat met paardenbezitters en ruiters, hebben die geen opruimplicht vraagt meneer Celenk uit Den Haag zich af. Als het om paardenpoep en opruimplicht gaat, heeft ieder gemeente eigen regels opgenomen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

 • Eenduidig beleid is er in Nederland rond dit onderwerp niet en ook is er geen echte handhaving;
 • In Den Haag is er helemaal niets over vastgelegd;
 • De gemeente laat weten dat er geen opruimplicht voor paardenpoep is omdat ‘het opruimen van paardenmest door de berijder onveilige situaties in het verkeer kan veroorzaken’;

‘Het paard moet namelijk eerst veilig worden gesteld voordat voldaan kan worden aan de opruimplicht.

Is paardenmest goede mest?

De voordelen van paardenmest – Paardenmest als meststof is ideaal omdat het een zeer hoge voedingswaarde heeft, de structuur van de grond verbetert en de planten kunnen er zich dus naar hartenlust tegoed aan doen. In het bijzonder stikstof, magnesium, fosfaat en kalium worden door paardenmest aan de aarde toegevoegd, een zegen zowel voor bloemen als voor groenten. Paardenmest kent onder meer de volgende voordelen:

 • omdat paardenmest een hoog water bindend vermogen bezit, voorkomt deze meststof al te snel opdrogen van de grond;
 • bovendien verbetert het ook minder geschikte kleigrond omdat het die luchtiger maakt. Planten voelen zich daar heel goed bij;
 • een ander positief aspect is de aantrekking van bodemdieren die zich met deze meststoffen voeden en die de grond eveneens een betere structuur geven;
 • ook het zuurgehalte, de pH -waarde van de bodem dus, wordt erdoor verminderd;
 • en de in paardenmest aanwezige kiemen verwarmen bovendien de grond.
See also:  Hoe Vaak Eet Een Hond?

Vergelijkbare effecten worden overigens ook bereikt met koemest.

Wat zit er in paardenmest?

Waarom gelden er regels voor mestopslag? – 16 april 2022 Shares Dierlijke meststoffen, zoals paardenmest, bevatten onder andere fosfaat en stikstof. Deze twee stoffen kunnen zorgen voor een vruchtbare bodem. Maar bij overbemesting kan de grond deze stoffen niet goed meer verwerken waardoor de grond verzuurt.

Hoe leer ik mijn hond af alles op te eten?

Hoe leer je een hond iets af?

Elke hond moet opgevoed worden om in onze maatschappij te kunnen leven zonder problemen. Het natuurlijke gedrag van honden is immers anders dan het gedrag dat wij graag zien bij een huisdier. De hond moet leren wat wij van hem willen: hoe hij zich in allerlei situaties moet gedragen, welke regels er gelden en wie er de leiding heeft. Dit geldt niet alleen voor grote honden: ook kleine honden moet u als eigenaar leren wat wel en wat niet mag! Vergis u hier niet in: er zitten regelmatig kleine hondjes in asielen omdat ze in huis niet meer te handhaven waren doordat eigenaren zich verkeken op het karakter ervan.

 1. … Heeft u een pup aangeschaft, dan moet u veel tijd en energie in de opvoeding steken;
 2. Hij heeft immers nog vrijwel niks geleerd;
 3. Heeft u een volwassen hond in huis genomen, dan heeft deze waarschijnlijk al het een en ander geleerd;

Maar wellicht ook dingen die u liever niet ziet! De opvoeding van een pup beslaat veel verschillende onderwerpen. Hij moet zindelijk worden, niet bijten, netjes meelopen, zich rustig laten borstelen of er aan wennen dat de baas er niet altijd is. Bij al deze onderwerpen geldt dat het belangrijk is om goed gedrag te belonen en ongewenst gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Het wegwerken van kabels in kabelgoten. Los hangende kabels nodigen uit tot bijten en trekken. Dit kost u niet alleen uw kabels maar het is uiteraard ook gevaarlijk! Zorg er dus voor dat alle elektriciteitsdraden buiten het bereik van uw pup zijn door ze netjes weg te werken.
 • Het verwijderen van losliggende spullen. Zorg ervoor dat u geen schoenen laat slingeren, dat de afstandsbediening niet op een laag tafeltje ligt, dat er geen boeken of cd’s op lage kastplanken staan. Pups onderzoeken alles met hun tanden. Dit duurt een paar maanden. Als ze in die maanden leren dat uw schoenen goed kauwmateriaal zijn, hebt u kans dat de hond dit blijft doen.

  Wat een hond niet leert, hoeft hem ook niet te worden afgeleerd. Als u er dus voor kunt zorgen dat uw pup geen ongewenst gedrag aanleert, scheelt dat zowel u als uw hond een hoop tijd en frustratie. Dit betekent dat u vooruit moet denken: wat zou de hond kunnen doen en hoe kunt u voorkomen dat hij gedrag vertoont dat u niet wilt? En hoe zorgt u ervoor dat hij nou juist het gewenste gedrag kiest? Om ongelukken en vernielingen te voorkomen, is het belangrijk dat u, liefst nog voordat de pup in huis komt, de kamers waar de pup zal komen zo goed mogelijk puppy-proof maakt.

  Zorgt u ervoor dat verboden voorwerpen gewoon niet aanwezig zijn, dan kunt u ze een paar maanden later weer neerzetten zonder dat de hond er aan komt. Zijn behoefte om overal op te kauwen is dan weg.

 • Het beschermen van meubels. Hebt u waardevolle meubels, bedenk dan hoe u deze veilig stelt voor de puppytandjes. Een stuk pvc-buis kan bijvoorbeeld een uitstekende tijdelijke bescherming bieden voor tafelpoten. Objecten die bijna uitnodigen tot kauwen, zoals rieten stoelen, kunt u wellicht beter een paar maanden ergens zetten waar de hond niet komt.
 • Uw kamerplanten. Planten zijn leuk om aan te kauwen of de aarde uit te graven, en sommige kamerplanten zijn giftig. Zorg er dus voor dat ze buiten het bereik van uw pup staan!

Bedenk, nog voor u de pup in huis haalt, welke regels er voor uw pup zullen gelden en zorg dat het hele gezin zich hieraan houdt. Duidelijke regels zorgen voor rust, voor uw pup en voor uw gezin. Steeds wisselende regels en uitzonderingen maken uw pup onzeker. Let op: wat niet mag, mag nooit, ook niet 1 keertje. U kunt uw pup immers niet uitleggen waarom het die ene keer ineens wel mag.

 • Ook moet u er rekening mee houden dat de pup groot wordt en dat diezelfde regels dus ook dan zullen gelden;
 • Mag uw volwassen herder straks niet op de bank? Maak het uzelf dan niet moeilijk en laat uw herder-pup nu ook niet op de bank;

Weet u wat voor gedrag u graag van uw pup wilt zien, oefen dat dan meteen met hem en wacht niet eerst af wat hij gaat doen. Komt er bijvoorbeeld bezoek en wilt u niet dat hij leert tegen hen op te springen? Begeleid de pup dan meteen als het bezoek binnenkomt.

Leid hem bijvoorbeeld af met een snoepje vlak voor zijn neus of met een speeltje zodat hij met vier poten op de grond blijft. Vraag het bezoek om door de knieën te gaan, de pup even aan hun hand te laten ruiken en hem rustig over zijn borst te aaien terwijl u ervoor zorgt dat hij niet opspringt.

Een kleine pup kunt u ook even optillen tot het bezoek is gaan zitten en de ergste opwinding voorbij is, en hem daarna neerzetten zodat hij kan gaan kennismaken. Een nieuwe volwassen hond heeft misschien al een goede opvoeding gehad, maar soms heeft hij juist nog weinig of verkeerde dingen geleerd.

Hoe dan ook, u heeft uw eigen regels en deze zal hij moeten leren. Ook hier is het belangrijk dat u van tevoren nadenkt over wat u wel en niet goed zult vinden. Bedenk wat u wilt dat de hond in bepaalde situaties doet en wacht niet af, maar begeleid hem daar vanaf het begin in, zodat hij meteen leert wat u graag wilt en u hem daarvoor kunt belonen.

Wilt u bijvoorbeeld dat hij naar zijn mand gaat als de bel gaat, oefen dat dan vanaf het eerste moment dat hij bij u in huis is zodat hij niet aanleert om naar de deur te rennen. Bovendien is het bij een volwassen hond belangrijk dat u hem duidelijk maakt dat u de leiding heeft.

Dit doet u vooral door duidelijk en consequent te zijn en door ervoor te zorgen dat de hond niet steeds bepaalt wat er gebeurt en wanneer. Negeer dus bijvoorbeeld overdreven aandacht-opeisend gedrag van uw hond of geef aan dat u het niet prettig vindt door u af te draaien en/of de kamer uit te gaan.

Is hij volhardend omdat hij al heeft geleerd dat hij aandacht kan afdwingen, leid hem dan af door hem een paar opdrachtjes te geven, zoals zitten of liggen. Zo leert uw hond snel dat dit gedrag hem niets oplevert en dat hij u op deze wijze niet kan manipuleren.

Natuurlijk mag u de hond best aandacht geven, maar het is niet de bedoeling dat hij u daartoe dwingt! Meer hierover leest u in de Praktische informatie over ‘ Leiding geven aan uw hond ‘. Vertoont uw hond ongewenst gedrag en weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken, vraag dan hulp van een gediplomeerde hondengedragstherapeut of een goede hondenschool.

Als uw nieuwe hond gedrag vertoont dat u hem wilt afleren, dan werkt dit het beste als u hem niet alleen vertelt wat u niet wilt, maar vooral ook wat u dan wél van hem verwacht. Als u het ongewenste gedrag bestraft, maar de hond niet duidelijk maakt hoe het dan wél moet, gaat hij zelf iets verzinnen.

De kans is groot dat ook dit niet is wat u in gedachten had. Bovendien gaat afleren veel sneller als u er ander gedrag voor in de plaats zet. ‘Afleren’ kan eigenlijk niet: u kunt het gedrag van de hond niet ‘wissen’ zoals een bestand op een computer.

Maar u kunt hem wel leren wat hij in een bepaalde situatie beter kan doen, en als u ervoor zorgt dat dit hem beter bevalt dan zijn oude gedrag, zal hij voor het nieuwe, gewenste gedrag gaan kiezen. Dus mag hij niet op de bank, laat hem dan zien waar hij wél mag liggen en beloon hem als hij dat doet.

 • Speelt hij met uw schoenen, geef hem dan een eigen speeltje waar hij wél op mag kauwen en wat liefst nog leuker is of lekkerder ruikt dan uw schoenen;
 • Of u nu een pup of een volwassen hond heeft aangeschaft, het is verstandig om met de hond op cursus te gaan;

Daar leert u hoe u hem dingen leert, hoe u met zijn gedrag om moet gaan en wordt u bijgestuurd door een ervaren instructeur. Ook als u eerder honden gehad heeft, kunt u daar nog veel aan hebben, want iedere hond is anders. Bovendien leert de hond op deze manier dat het leuk is om naar u te luisteren en samen met u iets te doen.

 1. Hij leert dat het loont om zijn aandacht bij u te houden, ook als er andere mensen en honden in de buurt zijn;
 2. Het is daardoor ook goed voor de band tussen baas en hond;
 3. Zorg er wel voor dat u een goede hondenschool zoekt waar u voldoende aandacht krijgt en waar men met moderne, positieve methodes en gediplomeerde instructeurs werkt;

Ga eventueel eerst eens kijken voor u zich aanmeldt. In de Praktische informatie ‘ Hoe vind ik een goede hondenschool ?’ leest u meer over waar u op moet letten bij uw keuze..

Hoe leer je een hond het commando Nee?

Eerste keer commando NEE zeggen – Wil de hond het voertje pakken (natuurlijk wil hij dat!), zeg dan duidelijk NEE (1 x). Tegelijkertijd sluit je je hand en draai je je hand (die nu dus vuist is) om. Trek niet je hand omhoog, maar houd deze bij de neus van de hond.

Je zegt maar één keer de NEE. Deze mag ook duidelijk zijn, vanuit je onderbuik. Dit houdt niet in dat je moet gaan gillen of schreeuwen tegen de hond, je kunt ook duidelijk zijn zonder je stem te verheffen.

Je mag voor de NEE natuurlijk ook een ander commando gebruiken, bijvoorbeeld FOEI.

Waarom eten honden schapenpoep?

In de natuur komen wij dagelijks heel veel verschillende soorten uitwerpselen tegen van allerlei soorten dieren. Mijn honden zijn dol op poep van wilde zwijnen en schapenkeutels. Een verse paardenvijg van de wilde paarden op de Veluwezoom pakken ze onderweg graag even mee.

 • Een verse hertendrol is favoriet om in te rollen;
 • En mijn pupje Kaya heeft zo’n beetje alle uitwerpselen van alle wilde dieren op de Veluwezoom al eens in de bek gehad;
 • Helaas tijdens de Corona-periode komen mijn honden in de bossen regelmatig mensenpoep tegen…deze lekkernij herken ik vaak aan de geur;

Echt niet om te harden. – Het eten van ontlasting is vrij normaal. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat het gedrag erg veel bij pups en jonge honden voorkomt. Logisch ook weer want die moeten nog leren wat ze moeten eten – ze zijn erg nieuwsgierig en gretig om de nieuwe wereld te ontdekken.

Ontlasting van planteneters zoals schapen, runderen en paarden is voor veel honden erg aantrekkelijk omdat zij het als een aanvulling voor hun maaltijd beschouwen. – Over coprogafie, oftewel het eten van poep, is uitgebreid onderzoek gedaan door de Universiteit in Wageningen: – 6% eet z’n eigen poep op – 9% eet de poep van andere honden – 85% eet poep van andere dieren – 33% vertoont een combinatie van deze opties – 11,6% eet alle poep die hij/zij tegen komt, ongeacht de afkomst – Is het eten van poep gevaarlijk? Ontlasting bestaat uit onverteerde voedingsbestanddelen en bacteriën.

De meeste van deze bacteriën zijn niet-ziekmakend. De volgende bestanddelen zijn mogelijk wel gevaarlijk:

 • Ziekmakende bacteriën ( Salmonella ,  Campylobacter  en  Clostridium).
 • Resistente bacteriën ( ESBL )
 • Virussen
 • Parasieten als Giardia, wormen en brillendoosjesgist
 • Restanten medicijnen (zoals ontworming voor het paard).
 • Restanten drugs

Paardenontlasting bevat veel halfverteerde vezels en goede bacteriën. Je hond kan ontlasting van paarden eten omdat het lekker is. Alleen wanneer een paard net ontwormd is, kan er ontwormingsmiddel in de ontlasting zitten. Dit kan voor sommige honden dodelijk zijn. In mensenpoep kunnen restanten medicatie of drugs zitten wat kan leiden tot vergiftigingsverschijnselen van jouw viervoeter.

 • In de ontlasting van een vos kunnen vossenlintwormeitjes zitten;
 • Je hond kan door te snuffelen aan de besmette ontlasting van de vos zelf ook besmet raken;
 • Via de hond kun jij als mens ook ermee besmet raken wat bij mensen tot ernstige klachten kan leiden;

Het is een echter een grote misvatting dat wanneer een hond (mensen)poep eet, hij iets in z’n eten tekort komt. Allemaal verhalen van horen zeggen die op geen enkel (wetenschappelijk) onderzoek berusten! – Herken jij de uitwerpselen? In de natuur liggen heel wat uitwerpselen van allerlei beesten die er wonen. Waarom Eet Een Hond Paardenstront Keutels Ree-Hert-Edelhert * Uitwerpselen van wilde zwijnen kunnen zeer variabel zijn omdat het een echte alleseter is. Meestal zijn de uitwerpselen in klonten aan elkaar gekleefde bolvormige keutels. * Konijnen en hazen laten typische, donkerbruine knikkervormige keutels achter op een hoopje. De keutels van een haas zijn iets groter dan die van het konijn en hebben een lichte druppelvorm.

 • * Hertachtigen zijn planteneters en produceren strengen van eikelvormige keutels;
 • Ze liggen meestal met enkele tientallen bijeen;
 • De inhoud van de keutels is homogeen en bestaat uit zeer kleine plantenvezels;

Dit in tegenstelling tot de keutel van het konijn die mooi rond is. Waarom Eet Een Hond Paardenstront Waarom Eet Een Hond Paardenstront * Vossen gebruiken verhogingen in het landschap om hun drollen op te plaatsen zodat de concurrentie weet dat het gebied bezet is. De ene keer ligt het subtiel bovenop een molshoop midden op het pad. De andere keer misschien iets meer verscholen langs de rand van een bosje. * Waar dassen wonen kun je ook zogenaamde ‘mestputjes’ , latrines, vinden. Dat zijn kuiltjes die dassen graven om in te poepen. Waarom Eet Een Hond Paardenstront Waarom Eet Een Hond Paardenstront * Schotse Hooglanders eten verschillende grassoorten die vaak overdadig groeien in natuurterreinen zoals; pijpenstrootje, zwenkgras, struisgras en bochtige smele maar ook blauwe bosbes, veldzuring en brandnetel worden met smaak verorberd. Door dit gevarieerde voedsel zijn de uitwerpselen van Schotse Hooglanders vast van vorm, het zijn stevige keutels. * Wilde paarden hebben zo’n groot leefgebied, dat ze niet in de buurt van mest hoeven te grazen. Bovendien hebben wilde paarden een sterk immuunsysteem dat ervoor zorgt dat de infectiedruk van wormen op een acceptabel niveau blijft.

Een poes doet dat ook, maar die maakt zo’n kuiltje weer netjes dicht, zodat je het niet kan ruiken. Dassen niet, die laten het juist open, zodat je het wèl kunt ruiken. Toch moet je voorzichtig zijn om je hond de poep van wilde paarden te laten eten omdat deze veel parasieten kan bevatten waar de hond ziek van kan worden.

Een paardenvijg van een paard dat wel ontwormd is met preparaten die “Organophisphorus” bevatten, zijn zeer giftig voor de hond. Waarom Eet Een Hond Paardenstront Waarom Eet Een Hond Paardenstront Al die heerlijke geurtjes in de natuur van al die verschillende dieren zijn natuurlijk fantastisch, maar aan de buitenkant kun je niet zien welke parasieten, bacteriën en /of medicijnen erin zitten. Voelt je hond zich niet lekker na het eten ervan, gedraagt hij zich sloom en heeft hij last van diarree en krampen, raadpleeg dan onmiddellijk je dierenarts, want hij kan er uiteindelijk aan sterven. The paradox of canine conspecific coprophagy Een onderzoek naar dit onderwerp door onderzoekers van het Center for Companion Animal Health in California (USA) werd begin 2018 gepubliceerd onder de titel:” The paradox of canine conspecific coprophagy.

” – A team of researchers from the Center for Companion Animal Health, University of California, Davis, tried to get to the bottom of this problem. Their findings were presented in their study report, titled, ” The paradox of canine conspecific coprophagy.

”  The study found no correlation of coprophagy (poop eating) with age, sex, age of separation from the mother, whether animals were neutered or spayed, type of food eaten, ease of housetraining, or any specific types of behavior such as barking, aggression, destructiveness, anxiety-related behavior or compulsive behaviors.

Is Kippenpoep slecht voor honden?

Heeeeel slecht voor de hond om kippenpoep te eten. In kippenpoep zit veel fosfor en daar krijgt een hond het van aan haar nieren.

Waarom eet een pup zijn eigen ontlasting?

Enkele feiten –

 • Het eten van mest van planteneters (runderen/paarden) is eigenlijk normaal.
 • Eten van hondenontlasting ziet men vaak bij jonge honden die als pup te weinig prikkels hebben gehad en/of in een kennel gehuisvest zijn (geweest).
 • Vaak gaat het om gecastreerde dieren (reu én teef), vanwege de toegenomen eetlust.
 • De geur van de ontlasting bepaalt of het aantrekkelijk is om op te eten.
 • Daarom geniet ontlasting van honden die blikvoer eten de voorkeur; hier zitten vaak nog veel restanten van smaakverbeteraars in!
 • Een teef die de ontlasting van pups opeet vertoont normaal gedrag!

Eigenaren zijn vaak ten einde raad. Sommigen verzoeken zelfs om euthanasie! Dit ongewenste gedrag begint vaak tijdens de jeugd en kan een diepgewortelde gewoonte worden als er niet ingegrepen wordt.