Waarom Likt Een Hond Een Andere Hond?

Waarom Likt Een Hond Een Andere Hond

/ / Waarom likt mijn hond mij? Vraag: Als ik ook maar een beetje met mijn gezicht in de buurt kom van mijn hond wil hij altijd heel graag mij in mijn gezicht likken. Is dit normaal? En waarom doet mijn hond dit? Antwoord: TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over. Honden hebben een aangeboren drang om te likken. In het wild likken de pups hun moeders mondhoeken om het opbraken van half verteerd voedsel te stimuleren. Deze lik-drang blijft ook bij volwassen honden bestaan en heeft dan een sociale functie.

Een volwassen hond die een andere hond in de mondhoek likt laat zien dat hij onderdanig is en dus geen gevaar voor de andere hond vormt. Daarnaast is het bij honden die elkaar kennen een teken van genegenheid.

Zo likken bijvoorbeeld vooral honden die elkaar goed kennen en het samen goed kunnen vinden elkaars oren. Ook zijn er honden die je tijdens een knuffel-beurt terug likken en soms zelfs voorzichtig nippen (met hun tandjes je velletje pakken). Het genegenheids-likken komt waarschijnlijk voort uit vachtverzorgings gedrag. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! Heb jij ook een vraag over je hond of puppy, Stel ‘m hier TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

See also:  Wat Als Je Hond Veel Drinkt?

Wat betekent het als honden elkaar likken?

Waarom likt een hond zijn baasje?

Waarom likt een hond? – Honden likken hun soortgenoten om verschillende redenen. Het langzaam likken van de snuit en het lichaam heeft als doel de ander te ‘verzorgen’, zoals de moederhond haar pups likt. Andersom kan het likken rondom de bek ook betekenen dat de hond verzorging vráágt.

Dit soort likjes geven honden niet alleen aan soortgenootjes maar ook aan mensen: aan jou als baasje of aan de hondenoppas. Kom je thuis en gaat je hond van blijdschap je gezicht, handen en voeten likken? Dan betekent dat: ‘ik ben zo blij dat je er bent, verzorg mij en geef mij aandacht!’ Een hond die een andere hond rond de bek likt doet dat uit eerbied.

Vaak zie je daar ook andere kalmerende signalen bij zoals een lage kwispelende staat. Dit type likjes betekenen: wees lief voor mij ik heb geen kwaad in de zin! Honden kunnen ook over hun eigen lippen likken. Vaak gaat dit dan gepaard met andere kalmerende signalen zoals smakkende geluidjes en gapen.

Dit betekent: ik voel wat stress opkomen en wil je vragen mij met rust te laten. Het is belangrijk om dit soort conflictmijdende signalen van je hond te herkennen en begrijpen – zeker als hondenoppas is het een belangrijke vaardigheid om onbekende honden te kunnen ‘lezen’.

Lees meer over kalmerende signalen. Waarom Likt Een Hond Een Andere Hond Een hond die zijn eigen lippen likt, voelt zich vaak ongemakkelijk.

Waarom likt een hond de oren van een andere hond?

Het likken kan een vorm zijn van: communicatie, bijvoorbeeld in het geval van een moederhond en haar pups; onderdanigheid van de ene hond ten opzichte van de andere ; affectie, wanneer de ene hond de kop of oren van de andere hond likt of ‘wast’.