waarom likt een hond je?

waarom likt een hond je

Waarom likken honden? Honden likken hun soortgenoten als teken van onderdanigheid en zo krijgt het baasje, als hoofd van de roedel, vaak een gepaste tongzoen. De helft van de Nederlandse hondenbezitters kan zo’n kus wel waarderen en laat zich door hun hond in het gezicht likken.

Wat betekent het als je hond je likt?

Oorzaken waarom honden likken – 1. Ze vinden je gewoon heel erg leuk De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent.

  1. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”;
  2. Dat een hond likt, zit in de genen;
  3. Puppy’s likken de snuit van hun moeder om te vragen om verzorging en voedsel;
  4. De moederhond braakt dan half verteerd voedsel op voor haar jongen;

De moeder likt ook vaak haar puppy’s om ze gerust te stellen en schoon te maken. Maar het likken zorgt er ook voor dat de geur van de puppy’s minder zal worden. Dit gebeurde vroeger om roofdieren af te schrikken, een soort beschermingsmechanisme. It’s al in the genes Bij volwassen honden krijgt het likken een andere betekenis.

Honden likken hun soortgenoten dan als teken van onderdanigheid. Op die manier krijgt ook het baasje, als echte pack leader, regelmatig een lik in het gezicht. Het is simpelweg een manier om te laten zien dat jij de baas bent en dat het vertrouwd voelt.

Waarom likt een hond zijn baasje?

Maar honden likken ook als het baasje een tijd van huis weg is geweest, of als de hond zelf een aantal dagen weg is geweest. De hond begint dan vaak het gezicht en de handen te likken. Hij geeft dan aan dat hij verzorgd wilt worden, hij heeft het baasje als het ware gemist.

  1. Honden die elkaar likken Dat kan natuurlijk ook nog: honden die andere honden likken;
  2. Het komt niet alleen voor dat honden hun baasje of hondenoppas likken;
  3. Soms likken ze ook elkaar;
  4. Dit kan verschillende redenen hebben;
See also:  Wormtabletten Hond Hoe Vaak?

Likken ze andere honden langzaam en kwispelen ze daarbij met hun staart? Dan heb je grote kans dat je hond een andere hond likt uit verzorging. Dit kan verzorging voor de ander zijn, maar ook betekenen dat de hond verzorging vraagt. Likt je hond voorzichtig over de snuit van een andere hond? Dan betekent het vaak dat ze dit uit eerbied doen en de andere hond willen laten zien dat ze geen kwaad in de zin hebben.

Wat betekent het als een hond in je gezicht likt?

Conclusie – Jouw hond likt je dus niet per se in je gezicht omdat hij jou super leuk vindt. Het geeft wél aan dat hij graag met je communiceert en je vertrouwd. Hij wil graag de situatie beter begrijpen en wil eventueel jouw aandacht hebben. Communiceren de andere lichaamsgebaren dat hij tevreden is? Dan hebben jij en je hond een goede band! Hoe leuk het ook is, let wel op met al dat gelik.