Waarom Loeit Een Hond?

Waarom Loeit Een Hond
Het huilen is een heftig en opvallend geluid, waardoor het vrij moeilijk is om je hond te negeren. Honden of pups doen dit daarom express om aandacht te krijgen. Ze willen laten weten dat zij er ook nog zijn en dus graag aandacht willen. Gehuil of gejank kan er natuurlijk ook op wijzen dat je hond pijn heeft.

Wat te doen met een huilende hond?

Een bench – Nog een extra ondersteuning is de hond te wennen aan een bench, een hondenbox. Veel mensen vinden dat zielig, ze zien de bench als een gevangenis. Een bench biedt de hond juist een eigen hol, een veilige plek. Om die reden kunnen veel honden wel alleen zijn in bijvoorbeeld de kleine ruimte die een auto biedt.

Geef uw hond zijn eigen kussen of mand in de bench, geef hem een verrukkelijk bot (dat hij alleen in de bench krijgt) of een nieuw speeltje dat hij prachtig vindt. Maak van de bench zijn vaste plek, waarin hij ook uit zichzelf gaat om te slapen.

Pas dezelfde procedure en de truc met het trommeltje toe als hiervoor is beschreven bij de oefening ‘af en blijf’! Pas als hij echt gewend is laat u hem alleen met het deurtje dicht, u zet het trommeltje bij de deur en vertrekt.

Waarom zeurt een hond?

Janken of piepen door emotionele toestand – Honden janken of piepen ook om hun emotionele toestand aan ons te communiceren, let ook goed op de lichaamstaal om te begrijpen waar dit janken vandaan komt. Een hond kan janken omdat ze opgewonden, gespannen/onrustig, gefrustreerd, of angstig zijn. Opwinding gaat gepaard met veel springen, cirkelen en soms ook blaffen. Onrust gaat gepaard met nerveus heen en weer lopen en een  onzekere lichaamstaal – oren en staart naar beneden, constant rondkijken. Een gefrustreerde hond kan obsessief gedrag vertonen terwijl hij jankt, zoals krabben aan de deur. Een angstige hond zal janken en tegelijkertijd een onderdanige houding aannemen, mogelijk zelfs trillen.

See also:  Hoe Weet Je Of Je Hond Vlooien Heeft?

Zo’n hond zal proberen te ontsnappen of zich verstoppen. Janken of piepen is niet de primaire vorm van communicatie zoals wij mensen dit wel doen met onze stem. Als er niet goed wordt gereageerd op het janken kunnen honden dit blijven doen, wat leidt tot ongewenst gedrag.

Het is belangrijk om het soort piepen of janken te begrijpen en daarop op de juiste manier te reageren. Zoals met alles is het belangrijk dat jij zelf assertief en rustig blijft. Lees meer: Waarom begraven honden dingen? Waarom likken honden? Waarom geeft je hond een duwtje met zijn neus? Waarom steekt mijn hond zijn hoofd uit het autoraam? Dit bericht is geschreven door: Redactie Hondenwoordenboek Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!.

Wat moet je doen als je hond piept?

Waarom blaft een hond? | Vragen van Kinderen