Waarom Mag Een Hond Geen Druiven?
Mary Taylor
- 0
- 57
Waarom kunnen druiven giftig zijn – Het is onbekend welke stof in de vruchten toxisch is voor de dieren. Zowel verse als gedroogde druiven zijn toxisch. Omdat niet bekend is welke stof verantwoordelijk is voor de toxiciteit, kan er niet vanuit gegaan worden dat de rest van de plant niet toxisch is.
- Ingestie van andere delen dan de vruchten worden in de literatuur echter niet beschreven;
- Er is een aantal mogelijke werkingsmechanismen voorgesteld in de literatuur;
- • Intolerantie voor tanninen in de druif • Contaminatie met mycotoxinen, pesticiden of zware metalen • Suikeroverdosis die tot shock kan leiden • Idiosyncratische reactie vanwege enzymverschillen met andere diersoorten • Overdosis vitamine D De exacte oorzaak van vergiftiging weten we dus nog niet;
Verwerkte druiven en krenten kunnen ook aanleiding geven tot vergiftiging. Beschreven zijn intoxicaties met vruchtencakejes met rozijnen, hartige taart met rozijnen, chocoladerepen met rozijnen en andere gerechten met druiven of rozijnen zoals krentenbrood, scones en mueslirepen.
- Er lijkt geen correlatie te zijn met de opgenomen hoeveelheid en de klinische klachten die gezien worden;
- De kans op ernstige klinische klachten lijkt groter te zijn bij gedroogd fruit, dan bij gewone druiven;
Tussen diersoorten kunnen verschillen bestaan in de toxiciteit, metabolisme en klinische effecten van eenzelfde toxische stof.
Hoeveel druiven zijn giftig voor een hond?
Tot op heden is vergiftiging door druiven of rozijnen alleen waargenomen bij honden. Waarom druiven en rozijnen giftig zijn voor honden is onbekend en ook de gevoeligheid lijkt sterk te variëren tussen honden. Gemiddeld wordt een hoeveelheid van 20 gram druiven per kg lichaamsgewicht als giftig beschouwd. Bij rozijnen kan dit al vanaf 3 gram per kilogram lichaamsgewicht zijn. Ook voedingsmiddelen waarin druiven verwerkt zijn, zoals krentenbrood en rozijnencakes, kunnen dus problemen veroorzaken!
Braken en diarree zijn de eerste tekenen van vergiftiging met druiven of rozijnen en dit treedt meestal op in de eerste 6 tot 12 uur na de opname. Andere verschijnselen zijn sloomheid, niet eten, buikpijn, zwakte, uitdroging, veel drinken en rillen. Binnen 24 tot 72 uur na de opname kan acuut nierfalen ontstaan, met een daling van de urineproductie tot gevolg. Wanneer er geen urine meer wordt geproduceerd, zijn de vooruitzichten slecht en wordt meestal gekozen voor euthanasie.
Is het erg als een hond 1 druif eet?
Een enkele druif of rozijn overleeft je hond nog wel, maar grote hoeveelheden kunnen dodelijk zijn. De symptomen treden meestal op binnen 24 uur. De hond gaat overgeven, waarbij in het braaksel vaak nog de resten van onverteerde druiven of rozijnen te zien zijn.
Waarom mag een hond geen kaas?
Doe dit nooit met honden! | DierenpraatTV
Is kaas gevaarlijk voor honden? – Als honden konden lezen , dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes). Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken.
Welk fruit is giftig voor honden?
We horen steeds vaker dat honden een stukje groente of fruit te eten krijgen. Gewoon lekker als gezond tussendoortje. Nu is de vraag: zijn alle groente en fruit wel goed voor je hond? Lees gauw verder om erachter te komen welke groente en fruit wel en welke niet gezond zijn voor jouw hond.
- Gezonde groenten Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten;
Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet. Rauwe groenten zijn moeilijker te verteren voor je hond dan wanneer de groentes licht gekookt zijn. Het beste kun je daarom, als je groentes wilt geven aan je hond, de groentes pureren of licht koken.
- Zo kan je viervoeter niet alleen lekker snacken maar kan zijn lichaam ook de vitamines en mineralen uit de groenten opnemen;
- Ongezonde groenten Een aantal groenten die voor ons heel vanzelfsprekend te eten zijn, zijn dit niet voor je hond;
Denk maar eens aan champignons/paddenstoelen. Wij vinden ze heerlijk, jouw hond kan er juist erg ziek van worden. Lees hierover meer in onze blog. Groenten als ui, prei en bieslook zijn ook erg ongezond voor je hond. Voor de meeste huisdieren zijn deze groenten giftig.
Het eten van deze groenten kan bij je hond diarree en maagpijn veroorzaken, dus let er goed op dat je hond ze niet opeet. Groenten met zetmeel Een hond kan zetmeel niet goed verteren en daarom is het van belang kleine hoeveelheden te geven.
Een hond kan slechts een kleine hoeveelheid zetmeel verteren en kan dit niet heel erg goed. Aardappelen bestaan juist voor een groot gedeelte uit zetmeel. Net als voor mensen is het eten van een ongekookte aardappel voor honden giftig. In veel knolsoorten zit relatief veel zetmeel, wat dus ook moeilijk te verteren is voor je viervoeter.
Gezonde fruitsoorten Is jouw viervoeter dol op fruit? Je wil hem natuurlijk alleen maar verwennen met fruit dat ook echt gezond voor hem is. Fruit bevat veel antioxidanten welke de vrije radicalen in de cellen van jouw hond onschadelijk kunnen maken.
Hierdoor blijft je hond langer gezond en dat is wat we allemaal willen voor ons maatje! Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen.
Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond. Ongezonde fruitsoorten De algemene stelregel is dat de pitten in het fruit niet goed zijn voor je hond.
Daarom kun je je hond ook beter geen druiven, kersen en avocado geven. Krenten en rozijnen worden gemaakt van druiven en zijn om die reden ook niet goed voor je hond. Ook limoenen en citroenen zijn geen gezonde fruitsoorten voor je hond. Nu klinkt het heel verleidelijk om je hond veel meer groenten en fruit te gaan geven.
Let op dat je niet meer dan 10 – 15% van het dieet van je hond uit groenten en fruit laat bestaan. Je hond haalt het grootste gedeelte van zijn energie uit de volgende voedingsstoffen: eiwitten, vetten en koolhydraten.
Verwen je hond met Veggie Bits Wil jij hond verwennen met groente? Verras je hond met de nieuwe groentesnack Veggie Bits van Vitakraft! Gemaakt van wortel en 100% vegan! De snack is laag in calorieën. Wat dit een ideale beloningssnack maakt voor tijdens een trainingssessie van je hond..
Wat moet je doen als je hond een druif eet?
Neem meteen contact op met je dierenarts als je hond druiven, rozijnen of krenten heeft gegeten, Als hij het heeft gedaan zonder dat je het zag maar zich ineens anders gedraagt, braakt of erge diarree heeft, bel dan ook direct de dierenarts.
Wat gebeurt er als een hond een druif eet?
Diersoorten die gevoelig zijn voor een druivenvergiftiging – Tot de gevoelige diersoorten behoren de hond, kat en fret. Vergiftigingen met druiven zijn vooralsnog voornamelijk bij honden gezien, maar ook katten en fretten lijken gevoelig te zijn. Ingestie van druiven, krenten of rozijnen veroorzaakt meestal binnen 6 tot 24 uur na inname klachten.
Is banaan goed voor een hond?
Banaan – Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Is komkommer slecht voor een hond?
Mogen honden komkommers eten? – Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden. En, zoals bij alle menselijke voeding, moet u uw dierenarts vragen of uw hond komkommer mag hebben voordat u deze voeding aan hem aanbiedt.
Waarom mag een hond geen tomaat?
De tomaat zelf is alleen giftig als deze nog niet rijp is. Alle groene delen zoals het kroontje en de plant zijn giftig vanwege de stof solanine. Ook andere groente uit de nachtschadefamilie ( tomaat, paprika, aubergine) kunnen allergische reacties veroorzaken en ontstekingen verergeren.
Is brood slecht voor een hond?
Is brood slecht voor honden? – In brood zitten voedingsstoffen waar honden vaak niet goed tegen kunnen. Vooral gluten in brood gemaakt van tarwe, kunnen bij honden vervelende reacties veroorzaken, zoals jeuk en doffe vacht. Vaak veroorzaakt brood ook winderigheid of diarree.
Hoe vaak mag een hond een ei?
Eieren zijn een onderdeel van een rauwvoer-menu, maar kun je ook prima toevoegen aan een brokkenmenu. Er zitten gezonde voedingsstoffen in en veel kwalitatief eiwit. In het rauwvoer-menu zonder toegevoegde vitamines en mineralen, zit vaak weinig choline, en deze voedingsstof zit in eigeel. De voordelen van eieren voor de hond Eieren bevatten veel voedingsstoffen, waarvan goede aanvullingen op een hondenmenu zijn:
- choline
- alle essentiele eiwitten
- vitamine D
- antioxidanten zoals luteine, zeaxanthine, vitamine E, alfaliponzuur en selenium
- omega 3
Hoe kan ik het ei voeren? Rauw of gekookt? Er zijn twee aanbevolen manieren, met elk zijn eigen voordelen. Rauw. Voordeel: dit is de makkelijkste manier. Nadeel: de vitamine biotine dat in het eigeel zit, gaat verloren doordat het rauwe ei-wit een stofje (avidine) bevat dat biotine vernietigt. Verderop in het artikel vertel ik meer hierover. Zachtgekookt. Voordeel: het stofje avidine wordt afgebroken door de verhitting en de biotine is daardoor beschikbaar voor opname door het lichaam.
Nadeel: het is meer werk en er gaan antioxidanten (alfaliponzuur) verloren door de verhitting. Daarom is het het beste om het zo kort te koken dat het eigeel nog vloeibaar is maar het eiwit wel hard. En een hardgekookt eitje dan? Dat kun je prima geven.
Er zijn alleen iets meer voedingsstoffen verloren gegaan. Dat is niet erg, alleen minder optimaal. Voor mensen is gekookt ei beter verteerbaar dan rauw ei. Waarschijnlijk geldt dit ook voor honden, maar hierover kan ik geen informatie vinden. Het lijkt er op dat de voorkeur en vertering per hond verschilt.
- Met of zonder schil? Je kunt ook de schil voeren, maar dit is niet nodig;
- Als ei een groot deel van de maaltijd uitmaakt, of je hond dunne ontlasting krijgt van ei, kun je 1/3 eierschaal per ei toevoegen voor een ideale balans;
Eierschaal is in zijn geheel moeilijk verteerbaar, waardoor het voor de meeste honden beter is om de eierschaal fijn te malen, in hele kleine stukjes te knijpen of mee te blenderen met de groentenmix. Het is geen probleem om het ei met de groentenmix mee in te vriezen.
- De eierschaal bevat voornamelijk calcium;
- Dit kan gebruikt worden als alternatieve calciumbron;
- Meer hierover lees je in het artikel eierschalen als calciumbron;
- Een ei z’n geheel geven? Of je hond een ei in zijn geheel opeet en goed verteert, verschilt per hond;
Een grote hond die rauwvoer eet, kan waarschijnlijk prima een heel rauw ei opeten en verteren. Maar sommige honden weten geen raad met een heel ei waar de schil nog omheen zit, en sommige honden verteren eierschaal niet goed als het niet gemalen/geblenderd is.
Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima. Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert.
Verhitting maakt avidine onwerkzaam, dus als het ei-wit verhit is, is de biotine wel opneembaar. Opzich is het niet erg als de hond geen biotine opneemt uit ei, als het gehele menu genoeg biotine bevat. Een biotinetekort zal alleen optreden als je dier langdurig alleen het rauwe eiwit eet, het eigeel bevat namelijk genoeg biotine om het effect te compenseren.
- Maar het kan ook geen kwaad om het ei kort te koken zodat je hond de biotine wel kan opnemen, zeker als je hond baat heeft bij extra biotine;
- Hoe zit het met het risico op salmonella? Eieren kunnen de salmonella-bacterie bij zich dragen, maar de kans hierop is heel erg klein;
Volgens het RIVM zijn ongeveer 0. 03% van de eieren besmet. Honden en katten worden meestal niet ziek door salmonella, maar voor mensen is het risico groter. Om het risico te verkleinen kun je je handen goed wassen na het aanraken van rauw ei. De meeste soorten salmonella zitten aan de buitenkant van het ei. Tips
- eieren van vrije uitloop kippen en biologische kippen bevatten zo’n 30% meer vitamine D (zie dit artikeltje hierover)
- Het witte vliesje aan de binnenkant van de schaal bevat gezonde stoffen voor de gewrichten
- Is je hond allergisch voor ei? Probeer dan of het eigeel wel goed verdragen wordt. Meestal is een allergie alleen voor het eiwit in ei-wit, en de meeste voedingsstoffen zitten in het eigeel.
———— Bronnen SELF nutritiondata. (n. Retrieved May 10, 2021, from https://nutritiondata. self. com Andersen, Catherine J. “Bioactive egg components and inflammation. ” Nutrients 7. 9 (2015): 7889-7913 Guo, Jing, et al. “Effect of production system, supermarket and purchase date on the vitamin D content of eggs at retail.
” Food chemistry 221 (2017): 1021-1025 Durrani, Arjumand I. , et al. “Determination of free α-lipoic acid in foodstuffs by HPLC coupled with CEAD and ESI-MS. ” Food chemistry 120. 4 (2010): 1143-1148 Evenepoel, Pieter, et al.
“Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques. ” The Journal of nutrition 128. 10 (1998): 1716-1722. Shimakura, Hidekatsu, et al. “IgE reactivity to hen egg white allergens in dogs with cutaneous adverse food reactions.
Is pindakaas goed voor een hond?
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? – Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda’s echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond. Onze stelregel is, en dat geldt ook voor andere hondensnacks, geef niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie intake van uw hond als snack.
Smakelijk!.
Kan een hond aardbeien eten?
Honden mogen fruit eten en ook aardbeien horen hierbij. Aardbeien zijn voor mensen gezond, maar een hond zal er geen extra vitaminen uithalen. In de zomerdagen kan het zomaar zijn dat je buiten lekker een frisse fruitsalade eet. De hond komt er misschien wel gezellig bij zitten en wil ook wat hebben.
- Let er dan goed op wat je je hond gaat geven, want niet alle fruitsoorten zijn goed voor je hond;
- Druiven zijn bijvoorbeeld erg giftig voor honden en kunnen ook gevaarlijk zijn;
- Aardbeien mag een hond wel eten , met mate en in kleine stukjes;
Je kunt er maar beter geen gewoonte van maken dat de hond iedere keer mee eet met hetgeen jij eet. Het is beter als je je hond af en toe kunt verrassen met aardbeien, maar ook dat hoeft niet perse. Honden kunnen prima zonder. Honden maken zelf vitamine C aan wanneer zij daar behoefte aan hebben, daar is geen fruit voor nodig.
Is yoghurt goed voor een hond?
Mag mijn hond yoghurt? – Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
- En voor de meeste producten gemaakt voor mensen geldt: zolang je hond er met mate van eet of drinkt, is alles oké;
- Als je hond dus een lepeltje yoghurt oplikt, zou hij er geen nare gevolgen van moeten ondervinden;
Maar zodra hij er een paar volle lepels van eet, is de kans groot dat hij ziek wordt. Hieronder leggen we uit hoe dat komt.
Is Kiwi goed voor een hond?
Kiwi – JA, honden mogen kiwi eten. Kiwi bevat heel wat vitamine C. Een kiwi zonder schil en in kleine stukjes gesneden zijn een lekkernij voor honden. Vitamine C is goed voor bepaalde immunitaire reacties tegen ontstekingen en vermindert ouderdomsproblemen door lichamelijke inspanning ontstane stress in de cellen zoals artrose enz.
Hoe zwaar is 1 druif?
Veel voorkomende porties
Portiegrootte | Calorieën |
---|---|
1 druif, met zaden, na bereiding | 4 |
1 oz, zonder zaden, na bereiding | 19 |
1 portie (80 g) | 55 |
100 g | 69 |
.
Wat moet je doen als je hond rozijnen heeft gegeten?
Dat je hond beter geen chocolade kan opeten is bij de meeste mensen wel bekend en mensen weten vaak ook wel dat je op moet passen met giftige planten die in de berm groeien waar de hond loopt. Maar er zijn maar weinig mensen die op de hoogte zijn van het feit dat druiven, rozijnen en krenten ook giftig zijn voor honden.
Wanneer honden druiven of rozijnen binnen krijgen kan dit in sommige gevallen tot ernstige gezondheidsproblemen leiden of zelfs dodelijk zijn. Het is daarom altijd verstandig om rozijnen of producten met daarin rozijnen, krenten of druiven veilig op te bergen, waar de hond er niet bij kan.
Heeft mijn hond een vergiftiging? De meningen over rozijnen en druiven zijn verdeeld. Sommige mensen hebben de ervaring dat hun hond helemaal geen reactie heeft gekregen na het eten van druiven of rozijnen, anderen waarschuwen juist voor het gevaar omdat hun hond aan een vergiftiging bezweken is.
Daarom ziet niet iedereen het gevaar in deze kleine vruchtjes. De gevoeligheid voor rozijnen, druiven en krenten kan per hond inderdaad verschillen. Ook maakt het een verschil om welke hoeveelheid rozijnen het gaat en hoe groot (of klein) de hond is.
Een kleine hoeveelheid druiven of rozijnen kan bij een klein hondenras namelijk al een ernstige vergiftiging veroorzaken, terwijl een grote hond er niet of nauwelijks last van heeft. Heeft je hond dus maar een geringe hoeveelheid op gegeten, dan kan het toch verstandig zijn om contact op te nemen met de dierenarts.
Wat maakt druiven en rozijnen giftig? Het is (nog) niet bekend welke stof in druiven, rozijnen en krenten nou precies verantwoordelijk is voor een toxische reactie bij honden. Maar dat het giftig is, voor zowel honden, katten en fretten, is wel duidelijk.
Het is overigens niet alleen oppassen geblazen met rozijnen, druiven en krenten, maar ook met producten die dit bevatten zoals cake en taart, mueslirepen en krentenbrood. Symptomen van een vergiftiging door rozijnen of druiven Als je hond een vergiftiging door rozijnen, druiven of krenten oploopt merk je dat niet meteen.
- Braken
- Diarree
- Verminderde eetlust of niet eten
- Gevoelige buik
- Uitdroging
- Trillen
- Sloomheid
- Meer drinken
- Slapte
- Minder of in het geheel niet meer plassen
Vooral wanneer je hond geen urine meer produceert is het zaak om zo snel mogelijk aan de bel te trekken bij de dierenarts, want dit kan betekenen dat er sprake is van acuut nierfalen, veroorzaakt door een ernstige vergiftiging. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond en zelfs dodelijk zijn. Behandeling bij vergiftiging door rozijnen, druiven, krenten Als er sprake is van een vergiftiging of een vermoedelijke vergiftiging na inname van druiven of rozijnen dan kan de dierenarts de hond laten braken (binnen 1-4 uur na inname) en geactiveerde kool in poedervorm, zoals Norit, toedienen om de gifstoffen in de maag te absorberen.
- Maar binnen zes tot twaalf uur is het niet te missen als het niet goed gaat;
- Je hond kan dan de volgende symptomen laten zien;
- Gaat het om een ernstige vergiftiging dan wordt door bloedonderzoek de functie van de nieren goed in de gaten gehouden;
Er wordt dan gekeken naar de waardes van Calcium, fosfaat, kalium (elektrolyten), amylase, glucose, ureum en creatinine. Zijn deze waardes verhoogd dan gaat de nierfunctie achteruit. Je hond kan dan een infuus krijgen en medicatie om te proberen de waardes weer op een normaal niveau te krijgen.
- Berg risicovolle etenswaren op Honden staan er om bekend dat ze zomaar iets kunnen opschrokken, zelfs als het niet eens echt eetbaar is;
- Je bent dan ook al gauw te laat als ze eenmaal iets te pakken hebben;
Heb je producten in huis die slecht of zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor de hond, laat deze dan niet rondslingeren en leg het ergens neer waar je hond er nooit bij kan komen. Vooral tijdens verjaardagen en feestjes gaat het mis, als er allerlei lekkers op de salontafel staat of eten onbeheerd achtergelaten wordt.
Hoe kan ik mijn hond laten braken?
Hoe de hond laten braken? – Er bestaan verschillende manieren om zelf uw hond te laten braken. Echter, hier zitten vaak veel nadelen aan en kunnen ook weer gevaarlijk zijn voor uw hond. Ook bestaan er veel manieren waarvan twijfel bestaat of het wel zo braakopwekkend is.
- Een vinger in de keel van uw hond steken is niet zo gemakkelijk als bij de mens. Als uw hond dit al toelaat.
- Nog een manier om uw hond te laten braken is zout achter op zijn tong leggen. Hier zitten echter ook weer nadelen aan, want zout kan zelf giftig zijn in te grote hoeveelheden! 1,9 gram zout per kilogram hond is al giftig (toxisch). 3,7 gram zout per kilogram hond is dodelijk! Dit houdt in dat als je een eetlepel zout in de bek van een klein hondje doet, deze hieraan kan overlijden.
- Ook wordt wel gezegd om wat zout of mosterd in lauwwarm water op te lossen en dit de hond te geven.
Echter, de beste methode is om naar de dierenarts te gaan. Neem altijd de verpakking of bijsluiter mee van het middel dat uw hond heeft opgenomen. Dan weet de dierenarts om welke stof het gaat en kan er een plan gemaakt worden. Bij de dierenarts krijgt de hond een injectie met een braakopwekkend middel ( Apomorfine ).
- Deze injectie zorgt ervoor dat uw hond binnen enkele minuten hevig gaat braken;
- U weet nu zeker dat alles eruit is;
- Heel belangrijk is dat je zo snel mogelijk de hond laat braken, liefst binnen een half uur;
Anders bestaat de mogelijkheid dat er al teveel in het lichaam opgenomen is. Als uw hond gebraakt heeft, kijk dan goed tussen het braaksel of u iets van de stof die de hond heeft opgegeten of gedronken terug kunt vinden.
Kan een hond een banaan eten?
Banaan – Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.