Waarom Snurkt Een Hond?

Waarom Snurkt Een Hond

Snurken – De meeste honden zagen tijdens het slapen zo af en toe een heel bos om. Maar niet alle honden snurken even vaak (en even hard). Honden snurken om dezelfde reden als mensen: vanwege een geblokkeerde of vernauwde neusdoorgang. Deze obstructie kan een aantal oorzaken hebben, zoals allergieën of aandoeningen van de luchtwegen, obesitas of de vorm van de snuit.

Buldoggen weten van wanten als het om snurken gaat. En dat ligt aan hun korte snuit. Het is niet nodig om je zorgen te maken als je hond zo nu en dan snurkt, maar chronisch snurken kan wijzen op een ernstiger probleem.

Waarschijnlijk heeft een hond die veel snurkt in zijn slaap ook moeite met ademhalen als hij wakker is, waarschuwt PetMD. Omdat honden snel moeten kunnen ademen om hun lichaamstemperatuur te reguleren, kan het ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid als dit niet lukt.

Dus als je viervoeter elke avond een bos omzaagt, ga dan naar je dierenarts om de oorzaak van het snurken van je hond te achterhalen. Honden slapen de hele dag urenlang, waardoor er voldoende gelegenheid is om dit bijzondere gedrag te observeren.

Dus de volgende keer dat je merkt dat je hond in zijn slaap rent, kun je erom lachen, want nu weet je dat hij achter droomeekhoorntjes aan zit of een droom najaagt.

Wat moet je doen als een hond snurkt?

Veel snurkproblemen zijn echter eenvoudig op te lossen zodra je weet waar het vandaan komt. Max&Luna zetten 10 mogelijke oorzaken voor het snurken van je hond op een rij. Je doet de lichten uit en kruipt lekker in bed, helemaal klaar voor de nacht na een lange dag.

 1. Je valt bijna in slaap;
 2. tot je plotseling een aanzwellend trein-achtig geluid in huis hoort;
 3. Help: mijn hond snurkt! Lees verder om te ontdekken hoe dit komt, zodat je er iets aan kunt doen;
 4. Het is heel vervelend, zo’n snurkende hond, zowel voor jou als voor je hond;

Ook honden hebben voor een goede gezondheid immers een diepe slaap nodig. Als je hond langdurig en consistent snurkt dan kan dit een reden zijn om naar de dierenarts te gaan. Veel snurkproblemen zijn echter eenvoudig op te lossen zodra je weet waar het vandaan komt.

See also:  Wat Moet De Temperatuur Van Een Hond Zijn?

Hoe hond laten stoppen met snurken?

Waarom of waardoor snurken honden? – Er kunnen dus ook andere redenen zijn waarom een hond snurkt. We gaan de meest voorkomende reden hieronder beschrijven.

 • De slaaphouding – net als bij mensen heeft dit bij honden ook effect op het snurkgedrag. Honden kunnen soms in de meest vreemde posities liggen waardoor ze moeilijker kunnen ademen. Gaat jouw hond dan anders liggen dan moet het snurken ook stoppen. Sommige honden liggen ook graag ontspannen op hun rug, deze houding kan ook zorgen voor meer snurken.
 • Overgewicht (obesitas) – De grote boosdoener van snurken is bij honden net als bij mensen overgewicht. Is jouw hond te zwaar dan heeft hij minder lucht en gaat hij snurken. Oplossing is jouw hond meer lichaamsbeweging geven, minder snoepjes en op dieet. Lees ook: Help mijn hond is te Dik!
 • Luchtweginfectie – geïrriteerde luchtwegen kunnen er ook voor zorgen dat jouw hond snurkt. symptomen kunnen dan zijn dat je hond niest, hoest, slomer is, minder eet, of afscheiding heeft uit zijn ogen en neus.
 • Neusverkoudheid – Honden kunnen ook verkouden zijn, dit kan snurken veroorzaken. Heeft jouw hond tranende ogen en niest hij, dan kan hij verkouden zijn. Is hij verder niet ziek, eet, drink, poept en plast hij gewoon en wil hij ook nog spelen dan is er niet zo heel veel aan de hand. Wil hij niet eten of drinken en is hij sloom, dan even langs de dierenarts gaan
 • Neusschimmel (Aspergillose) – Deze schimmel zorgt er ook voor dat jouw hond ineens kan gaan snurken. Neusschimmel komt gelukkig niet heel vaak voor, maar wel voornamelijk bij honden met een langere snuit. Het begint met afscheiding uit 1 neusgat en later uit beiden neusgaten. In een nog latere fase krijgt jouw hond bloedneuzen. Neusschimmel is erg pijnlijk voor jouw hond en een behandeling door de dierenarts is noodzakelijk.
See also:  Tot Welke Leeftijd Blijft Een Hond Loops?

.

Wat betekent het als een hond knort?

Grommen en brommen – Grommen betekent in de hondentaal meestal dat je dier het niet naar zijn zin heeft. Hij is gespannen, bang of heeft pijn. Let daarom ook goed op de lichaamstaal die je hond hierbij laat zien. Diep grommen: Je hond waarschuwt of dreigt en bereidt zich waarschijnlijk voor op een aanval.

 • Mogelijk laat hij zijn tanden zien en verschijnen er rimpels vlak boven zijn neus;
 • Maar let op; achter het gegrom kan ook pijn schuilgaan! Grommen en terugwijken: Als een hond gromt en een ontwijkende of terugdeinzende houding aanneemt, voelt hij zich ernstig bedreigd;

Zacht brommen: Dit klinkt bij sommige honden ook wel eens als knorren. Het drukt tevredenheid uit en moet niet verward worden met een dreigend op mopperend gegrom. Bij het zachte brommen hoort een ontspannen houding van je hond.

Hoe weet je of je hond benauwd is?

De hond heeft het benauwd, maakt de hals lang en ademt met korte, krampachtige bewegingen. Hij produceert daarbij rochelende of snurkende geluiden. Bij extreme benauwdheid zie je de hond zelfs ‘neusvleugelen’, hierbij spert de hond zijn neusvleugels wijd open om zoveel mogelijk lucht te krijgen.

Waarom zucht een hond?

Zuchten – Als mensen zuchten, kan dit van alles betekenen, van verveling tot frustratie, tot ‘loslaten’. Maar als jouw hond naast jou neerploft en zucht, betekent dit dat ze helemaal tevreden is. Het is een zucht van totale ontspanning.

Wat als je hond rare geluiden maakt?

Bij reverse sneezing ontstaat een spasme van de keelspieren waardoor de keelholte gedeeltelijk afgesloten wordt. Met als gevolg dat de hond geforceerd gaat ademhalen en daardoor een snurkend geluid maakt. Regelmatig krijgen we honden op het spreekuur die zeer heftig hoesten en kokhalzen.

Hoe weet je of je hond verkouden is?

Een verkoudheid bij je hond vaststellen en behandelen – Net als wij kunnen honden een kou vatten en een hoest oplopen. En dat kan van een paar dagen tot een paar weken duren. Zo stel je vast of je hond een verkoudheid heeft:

 • Een hondenhoest, ook wel kennelhoest genoemd, klinkt meestal hoog en klinkt alsof er iets vastzit in de keel van je hond
 • Na een hoestbui kan je hond wat vloeistof opgeven
 • In milde gevallen is het voornaamste symptoom een luide hoest
 • In wat ernstigere gevallen kan je hond koorts hebben, lusteloos zijn en weinig trek hebben Verkoudheden en hoest gaan meestal vanzelf weer weg, maar je kunt ze sneller verhelpen door:
 • Korter met je hond naar buiten te gaan en hem lekker te laten rusten
 • Zorgen dat hij genoeg fris water te drinken heeft
 • Je hond weghouden van stoffige ruimtes en tabaksrook
See also:  Wanneer hond in laten slapen?

Hoest is erg besmettelijk, dus als je hond ziek wordt, houd hem dan minstens een week weg bij andere honden. Als je van plan bent hem in een kennel onder te brengen, zal je vaak worden gevraagd aan te tonen dat je hond is gevaccineerd tegen de kennelhoest. Is je hond verkouden en blijven de symptomen aanhouden, ga dan met je hond naar de dierenarts..

Kan een hond chagrijnig zijn?

Een verandering in lichaamstaal of gedrag kan wijzen op emotionele stress, fysieke ongemakken of een ziekte. Tegelijk is het ook belangrijk dat je hond af en toe wat minder blij mag zijn. Tenslotte hebben we allemaal wel eens een chagrijnige bui.

Waarom droomt een hond veel?

Waar droomt hij nou over? Deze vraag zal vast eens door je hoofd zijn geschoten, wanneer je hond in zijn slaap begint te trappen met zijn poten. Droomt hij over jou of misschien over dat konijn waar hij vanmiddag achteraan zat? Nou. dat zou zomaar kunnen! Net als mensen dromen huisdieren over dingen die ze overdag meemaken om hun dag te verwerken. Het is ook heel aannemelijk dat jouw hond of kat over jou droomt, over je gezicht en geur. Maar bijvoorbeeld ook hoe ze je kunnen irriteren of blij maken.