Waarom Wil Mijn Hond Niet Eten?

Waarom Wil Mijn Hond Niet Eten
Waarom eet mijn hond niet? – Je hond kan verschillende redenen hebben waarom hij niet meer eet, zoals een ziekte of stress. Hieronder staat beschreven wat de meest voorkomende oorzaken zijn van je hond die niet meer eet.

 • Je hond is ziek. Het kan zijn dat jouw hond iets onder de leden heeft, waardoor hij zijn eetlust heeft verloren. Vaak heeft je hond ook last van andere symptomen als: diarree, braken, lusteloosheid, koorts of overmatig drinken en/of plassen. Als je vermoedt dat jouw hond ziek is, of bij twijfel, Neem dan contact op met je dierenarts.
 • Je hond heeft stress. Voor iedere hond is stress anders. Zo kan de ene hond niet willen eten omdat hij stress ervaart als hij alleen thuis zit, terwijl een andere hond stress heeft door bijvoorbeeld nieuwe huisgenootjes. Ook een nieuwe inrichting in de ruimte waar jouw hond zijn eten krijgt kan stress veroorzaken.
 • Je hond heeft pijn. Pijn bij je viervoeter kan ervoor zorgen dat hij weigert zijn voerbak leeg te eten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het dier problemen heeft aan zijn gebit. Hierbij kun je denken aan een gebroken of rotte tand.
 • Je hond heeft iets verkeerds gegeten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bedorven voedsel. Dit kan ervoor zorgen dat je hond last krijgt van buikpijn. Hierdoor zal het dier zijn eetlust verliezen. Wanneer je hond zich weer beter gaat voelen, zal zijn eetlust weer terugkeren.
 • Je hond krijgt te veel voeding. Je hond eet zijn brokken in de ochtend wel op, maar in de middag en/of avond laat hij deze staan. In dit geval krijgt het dier simpelweg meer energie binnen dan dat het nodig heeft.
 • Je hond eet veel snacks. Te veel voeding in de vorm van snacks of een prooidier tijdens het wandelen. Dit kan een reden zijn voor je hond om zijn voeding te laten staan. Je trouwe viervoeter heeft hierdoor simpelweg geen trek meer.
 • Je hond is loops. Een loops teefje kan zo van slag zijn de eerste keer dat ze niet meer geïnteresseerd is in voeding. Zelfs teefjes die vaker loops zijn kunnen hier last van hebben. Ook een reu kan van slag zijn in deze periode en zijn voeding laten staan.
 • Aandacht vragende hond. Honden zijn hele slimme dieren en hebben snel door hoe ze om aandacht kunnen vragen. Als je veel aandacht geeft aan je hond bij het weigeren van het eten, kan de hond vaker zijn voer laten staan om aandacht te krijgen. Probeer je hond dan ook geen extra aandacht te geven als hij een keer niet eet.
 • Een verwende hond. Baasjes maken vaak het voer extra aantrekkelijk in de vorm van blikvoer, snacks, regelmatig wisselen van voer of het toevoegen van bouillon. Zet je vervolgens een bak neer met alleen brokken, dan kan het zijn dat jouw hond net zo lang wacht met eten totdat jij weer iets lekkers toevoegt.
See also:  Waarom Krabt Een Hond Op De Bank?

Waarom eet je hond en drinkt niet?

Help! mijn hond wil niet eten, tips and tricks

Hond eet en drinkt niet – In tegenstelling tot eten, is voldoende drinken altijd onmisbaar voor je hond. De kans op uitdroging ligt al binnen 24 uur op de loer. Zonder water kunnen allerlei belangrijke processen in het lichaam niet meer goed functioneren.

 • Hierdoor kan blijvende schade optreden;
 • Dit brengt je hond in gevaar;
 • Wil je hond niet eten, maar moet hij wel vocht binnenkrijgen? Geef hem dan kleine beetjes lauw water tegelijk om de maag niet (nog meer) van streek te maken;

Wil je weten hoeveel drinken jouw hond nodig heeft? Lees dan ons artikel Hoeveel water moet mijn hond drinken?.

Waarom eet je hond niet en is lusteloos?

Hond eet niet en is lusteloos – Je hond eet niet meer en je maakt je zorgen. Gelukkig is er meestal geen man overboord, wanneer je hond korter dan 24 uur niets eet. Dierenartspraktijken geven zelfs aan, dat dit één van de meest gehoorde klachten op hun spreekuur is.

Verhongert mijn hond dan niet? Welnee. Honden kunnen enorm efficiënt met hun energie omgaan. Hierdoor kunnen ze dagen, soms weken prima functioneren zonder te eten. Ook kunnen ze tijdelijk een verlaagde energiebehoefte hebben, zoals voorkomt tijdens warm weer.

Dus oogt je hond energiek, is hij attent en vertoont hij geen afwijkend gedrag? Dan kan hij best een maaltijd overslaan. Is je viervoeter echter lusteloos, trillerig of slaapt hij de hele dag? Dan kan er iets mis zijn. Voor puppy’s gelden andere regels dan voor adolescente en volwassen honden.

See also:  Tot Wanneer Puberteit Hond?

Zij hebben hun voeding hard nodig om te groeien en hebben nog weinig lichamelijke reserves. Hun overlevingsdrang zit evolutionair gezien sterk ingebakken. Daarom is slecht of niet eten een teken aan de wand.

Hier gaat iets mis! Stopt je puppy ineens met eten? Dan is een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk.

Wat is een normaal eetpatroon van een hond?

Normaal eetpatroon van een hond – Een normaal eetpatroon van een hond is afhankelijk van de leeftijdsklasse waarin het dier zich bevindt. Jonge honden dienen vaker gevoed te worden dan hun oudere soortgenoten. Een pup dient zo’n vier keer per dag een maaltijd te consumeren.

Dit aantal wordt wanneer de hond ongeveer 3 tot 8 maanden oud is gereduceerd tot zo’n drie maaltijden op een dag. Volwassen honden horen ongeveer één tot twee keer op een dag gevoed te worden. De hoeveelheid brokken die een hond per maaltijd eet, is afhankelijk van meerdere factoren.

Op veel voedselverpakkingen staan enkele richtlijnen vermeld, maar het is verstandig om zelf op basis van de levensstijl van het dier de grootte van de porties aan te passen. Waarom Wil Mijn Hond Niet Eten.

Waarom niet panikeren als hondenbaas?

Wat niet doen als mijn hond niet wil eten?: – Als hondenbaas moeten we natuurlijk niet meteen panikeren wanneer niet wil eten. Meestal gaat deze niet eet periode voorbij en herstelt je viervoeter vanzelf. Een hond zal zichzelf van natuur niet laten uithongeren en kan bovendien wel een langdurige tijd zonder maaltijd.

 1. Zolang je hond voldoende drinkt is er niet onmiddellijk reden tot paniek;
 2. Indien je hond echt ziek is zal hij meerdere symptomen vertonen en is het snel duidelijk wanneer je een dierenarts moet contacteren;
See also:  Wanneer Hond Chippen?

Toch zien wij onze hond niet graag een maaltijd overslaan. Het maakt ons wat bezorgd en daar begint vaak een volgend probleem. Door onze paniek en pogingen om de hond te doen eten, de onderzoeken dat we laten doorvoeren gaan we de hond extra stress bezorgen wat verder zorgt voor geen eetlust.

We gaan hun neus voor het eten duwen om hem te laten ruiken aan zijn eten. Echter hebben honden een veel betere neus dan wij en hebben ze dit al op afstand geroken. Vaak gaan we ook proberen de hond te voeden met onze hand zodat hij toch zou eten waardoor we hem een verkeerd gedrag gaan aanleren.

Dit gedrag uit zich dan dat hij niet uit zichzelf wil eten.