Wanneer Is Een Hond Geen Pup Meer?

Wanneer Is Een Hond Geen Pup Meer
Wanneer wordt een puppy een volwassen hond? – De leeftijd waarop uw puppy een volwassen hond wordt, hangt af van het ras en de grootte. Alle hondenrassen zijn onderverdeeld in vijf grootten: zeer kleine rassen, kleine rassen, middelgrote rassen, grote rassen en zeer grote rassen. Uw puppy wordt een volwassen hond op de volgende leeftijd:

 • Zeer kleine rassen (4 kg): 8 maanden
 • Kleine rassen (5 – 10 kg): 10 maanden
 • Middelgrote rassen (11 – 25 kg): 12 maanden
 • Grote rassen (26 – 44 kg): 15 maanden
 • Zeer grote rassen (45 kg en meer): 18 tot 24 maanden

De verschillende classificaties om te bepalen wanneer uw puppy een volwassen hond is, hangen samen met de lengte van de groeifase voor rassen van verschillende groottes. Bij honden van grote rassen en zeer grote rassen duurt het veel langer voordat ze volledig volgroeid zijn dan bij kleinere honden, hoewel ze allemaal een intense groeispurt doormaken.

Welke leeftijd wordt een hond rustiger?

Conclusie – Een puppy of jonge hond vol met energie die heel erg druk doet kan soms iets teveel van het goede zijn. Zelfs voor de meest toegewijde hondenliefhebbers. Het belangrijkste om in gedachte te houden is dat een actieve hond een gezonde hond is.

Dat is in ieder geval een mooi gegeven. Routine, training, voldoende beweging en de hond mentaal uitdagen zijn allemaal dingen die je door de drukke periode van je jonge hond kunnen krijgen. Uiteindelijk zal jouw hond rustiger worden.

Wanneer dit moment is verschilt enorm per hond. Zo kan het zijn dat je hond al iets rustiger wordt bij een leeftijd tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer je hond volwassen is, dit is tussen de 1 en 2 jaar, zie je vaak dat de grote hoeveelheid puppy energie is verdwenen..

Hoe lang puppy gedrag?

Adolescente hond – Wanneer Is Een Hond Geen Pup Meer Adolescente hond test graag zijn dominantie We spreken van een adolescente hond wanneer de pup 6 tot 8 maanden oud is geworden. Niet meer een echte pup en ook niet echt volwassen, een soort puber dus. In deze fase wil de adolescente hond zijn dominantie testen binnen de roedel. Het eerste seksuele gedrag, pubers niet vreemd, zal worden getoond en verkend.

Hoe lang blijft een pup groeien?

Jeugd- en tweede socialisatiefase (12 weken t/m jong volwassenheid) – De grootste veranderingen in het leven van jouw puppy is geweest en het groeitempo zal afzwakken. Vanaf dit moment in de groeicurve zullen de groeiperiodes van de verschillende groottes honden gaan veranderen.

 • Kleine honden groeien door tot ze 8 tot 10 maanden zijn.
 • Middelgrote honden groeien door tot ze 12 maanden zijn (1 jaar).
 • Grote honden groeien door tot ze 18 maanden zijn (1,5 jaar).
 • Zeer grote honden groeien door tot ze 24 maanden zijn (2 jaar).

Grote en zeer grote honden hebben een andere voedingsbehoefte dan honden van een middelgroot of klein ras. Dit komt omdat deze honden het lichaamsgewicht meer moeten vermenigvuldigen. Zorg er daarom voor dat je jouw hond puppyvoeding of juniorvoeding geeft tot hij is uitgegroeid. Deze voedingen bevatten de juiste hoeveelheden eiwitten; de belangrijkste bouwstenen van de groei.

Er wordt onderscheid gemaakt in kleine honden, middelgrote honden, grote honden en zeer grote honden. Daarnaast bevatten deze voedingen de juiste hoeveelheden Calcium en Fosfor; voldoende om te groeien, maar zorgt ook dat de botten juist niet te snel groeien.

Dit kan namelijk zorgen voor een afwijkende groei. Ben je benieuwd naar meer informatie over voer voor je puppy? Bekijk ons advies !.

Welke leeftijd is adult?

Wettelijke definitie [ bewerken | brontekst bewerken ] – Wettelijk is iemand tegenwoordig doorgaans (burgerlijk) ‘meerderjarig’ vanaf een bepaalde leeftijd , maar er kunnen ook andere criteria in acht worden genomen, zoals de lichamelijke rijpheid in het Romeins recht.

In de meeste landen is die leeftijd 18 jaar, maar dit kan ook jonger (16) of ouder (21) zijn. In Nederland is men normaal gesproken vanaf 18 jaar meerderjarig, en vanaf 21 jaar geheel ‘onafhankelijk’. Een meerderjarige is in de meeste rechtsstelsels in principe handelingsbekwaam en zal dus voor al zijn eigen rechtshandelingen moeten instaan, tenzij dat ongedaan wordt gemaakt voor een wettelijk erkend beletsel, zoals sommige veroordelingen of vaststelling van mentale onrijpheid (geestelijke leeftijd van een kind).

Als men strafrechtelijke delicten begaat, kan men nu bovendien in plaats van volgens jeugd strafrecht volgens volwassenenstrafrecht worden berecht. Daarnaast kunnen wetten afzonderlijke minimumleeftijden voor bepaalde doeleinden bepalen, zoals in de VS 21 jaar om alcohol te kopen of consumeren, terwijl men op 18 als meerderjarige bijvoorbeeld dienst kan nemen in de strijdmacht.

Hoe kun je zien of je hond gelukkig is?

Wanneer Is Een Hond Geen Pup Meer Een hond kan jou helaas niet vertellen dat hij gelukkig is. Toch kun je aan de lichaamstaal van een hond duidelijk zien wanneer hij gelukkig is, namelijk als hij oogcontact met je zoekt en blij kwispelt. Dit is echter een momentopname. Wij noemen dit dan ook eerder ‘blij’ dan ‘gelukkig. ‘ Gelukkig zijn is volgens ons een emotie over de lange termijn.

In deze blog proberen wij te beschrijven of je kunt merken wanneer een hond gelukkig is op de lange termijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je jouw hond gelukkig maakt en houdt. Een gelukkige hond is volgens ons te herkennen aan gezond gedrag.

Gezond gedrag betekent volgens ons dat de emoties van de hond in balans zijn. De hond vertoond geen onverklaarbare momenten van extreme agressie, angst of onzekerheid. Ook vertoont de hond geen langdurige hyperactiviteit. Dit betekent overigens niet dat je hond zich niet een keer mag misdragen.

Wat te doen bij overactieve pup?

Vijf tips om hyperactieve hond te kalmeren –

 1. Zorg voor voldoende beweging: wandel gemiddeld 1,5 uur per dag met je hond. Honden hebben behoefte aan beweging. Voor honden met een hoog energiegehalte kun je dit aanvullen met fietsen , bal gooien, frisbee gooien etc.
 2. Geef regels en grenzen:  wanneer jij je hond regels en grenzen geeft in huis weet hij waar hij aan toe is. Mag hij de hele dag achter je aanlopen? Wat verwacht jij van je hond? Stel regels en grenzen en voer ze consequent uit.
 3. Zorg voor rust:  als honden gemiddeld 12-14 uur per dag slaap nodig hebben, dan kun jij je wel voorstellen dat hij door zijn hyperactiviteit daar een gebrek aan heeft. Wanneer een hond de hele dag bezig is met wat  jij doet, is er geen rust. Zorg voor een goede rust plek en dat je hond daar minimaal aaneengesloten een 1,5 uur per dag op kan liggen.
 4. Hulpmiddelen inzetten:  Er zijn middelen die jouw hond ondersteunen wanneer hij hyperactief is. Zo kun je kiezen voor bachbloesem therapie ( bachbloesemadvies. nl ), valeriaan of lavendel. Deze rustgevende  geuren en middelen zijn een aanvulling, ze zijn er dus niet om het gedragsprobleem op te lossen.
 5. Ontdek de kern van het probleem:  Honden doen maar zelden zomaar iets. Wanneer jouw hond hyperactief is is het handig om te achterhalen waarom hij hyperactief is. In de meeste gevallen schuilt er iets achter dit probleem.
See also:  Hoe Vaak Per Dag Moet Een Hond Uitgelaten Worden?

Is een pup veel werk?

Oververmoeid – Puppy’s moeten heel veel slapen op een dag (gemiddeld zo’n 18-20 uur). Als ze niet voldoende echte rust krijgen op een dag, worden ze vervelend. Vaak zijn ze ook net voordat ze in slaap vallen, hyperactief. Op zulke momenten weet de pup van gekkigheid niet wat hij allemaal moet doen.

Wat doet een pup van 6 maanden?

Een puber kan het bloed onder uw nagels vandaan halen, of het nu een mens of een hond is – Want als u denkt dat pubergedrag alleen bij mensen voorkomt dan heeft u het mis. Puppy’s komen in hun puberteit als ze ongeveer zes maanden oud zijn. Ze worden vaak behoorlijk eigenwijs, zoeken de grenzen op van wat mag en wat niet mag en proberen te laten zien dat ze onafhankelijk zijn.

Uw puppy zal nu waarschijnlijk proberen om u uit te testen en u merkt dat hij duidelijk minder zijn best doet om in de smaak te vallen! Dit wordt allemaal verhevigd door zijn hormonen. Die beginnen op te spelen doordat hij geslachtsrijp wordt.

Als uw puppy nog niet is gecastreerd of gesteriliseerd, dan is dit een goed moment om hem te laten helpen.

Hoe lang blijft een pup bijten?

Wanneer stopt je pup met bijten en happen? – Tijdens het wisselen van het melkgebit kan de pup juist nog iets meer gaan bijten. Maar wees gerust: het gaat over! Na het wisselen van het melkgebit (met maximaal 7 maanden) stopt het happen en bijten over het algemeen.

 • Met de online puppycursus van Tinki leer je van experts hoe je bijtgedrag kunt afleren;
 • Bekijk het hier;
 • Bijten om te onderzoeken of laat je hond ander gedrag zien? Met het bijten van een pup bedoelen wij in dit geval het zachtjes bijten om dingen te onderzoeken;

Als je hond (harder) bijt, hierbij gromt en ander gedrag laat zien waar je je niet prettig bij voelt is het verstandig om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een hondenschool of gedragstherapeut. Zij kunnen zien of je pup normaal gedrag vertoond of dat er wellicht iets anders aan de hand is.

Hoeveel groeit een pup van 5 maanden nog?

Hoe lang groeit een hond? – Een hond groeit gemiddeld tot het eerste jaar. Kleine rassen mogen in 3 maanden ongeveer 50% van hun eindgewicht behalen. Grote tot zeer grote rassen mogen dezelfde periode slechts 20/25% van hun eindgewicht realiseren. Dit betekent dat grote rassen, in vergelijking tot kleine rassen, er 2 keer zolang over doen om 95% van het eindgewicht te behalen.

Hoeveel groeit een hond van 7 maanden nog?

Tussen de derde en de zevende maand vindt de belangrijkste groeiperiode van uw hond plaats. Het zal u verbazen hoe snel uw kleine welpje dan groeit. De onbeholpen, kleine viervoeter die eerst nog in uw hand paste groeit in deze fase zeer snel tot iets groters uit.

Hoe krijg je een rustige hond?

Aaien is veiliger dan echt knuffelen in stressvolle situaties; Werk in huis met kalmerende geluiden zoals klassieke muziek, honden kalmeren hiervan; Overweeg een thundershirt als je hond bang is voor onweer, autorijden of vuurwerk; Praat over angst en stress met een gedragsdeskundige.

Hoe vaak pup 7 maanden uitlaten?

Home » Dierenadvies » Jij en je huisdier » Puppy uitlaten – samen op stap! Schema puppy uitlaten :

Leeftijd Plasje ophouden Minimum aantal keer uitlaten per dag
20 weken 5 – 6 uur 4 – 5 keer
6 maanden 6 – 8 uur 3 – 4 keer
7 maanden 12 uur 3 keer

.

Hoe overstappen van Puppyvoer naar volwassen voer?

Hoe kun je het beste overstappen naar volwassen hondenvoer? – Wanneer je van puppyvoeding overstapt op voer voor volwassen honden kun je dit het beste geleidelijk aan doen. Je kunt dan in een periode van 6 tot 9 dagen overstappen op het voer voor volwassen honden.

 1. – Dag 1 & 2: Meng 75% puppyvoeding met 25% voer voor volwassen honden – Dag 3 & 4: Meng 50% puppyvoeding met 50% voer voor volwassen honden – Dag 5 & 6: Meng 25% puppyvoeding met 75% voer voor volwassen honden – Dag 7: Je mag je hond nu volledig overzetten op het voer voor volwassen honden Als je pup een gevoelig spijsverteringskanaal heeft, kun je er 3 dagen per stap over doen in plaats van 2 dagen;

Wanneer je geleidelijk aan overstapt op voer voor volwassen honden verklein je de kans op maag- en darmproblemen.

Hoe krijg ik mijn puppy rustig?

Testen – Hoe test je dus wat er echt aan de hand is. Dat is eigenlijk heel simpel, door één tot twee weken rustiger aan te doen met je hond. Heb je meerdere honden in huis, voorkom dan dat ze de hele dag kunnen spelen. Heb je een bench, probeer je hond dan als hij druk wordt daar heen te begeleiden en voor de opening te blijven zitten tot hij slaapt.

See also:  Hoe Maak Ik De Oren Van Mijn Hond Schoon?

En verminder de hoeveelheid indrukken door hem minder naar spannende dingen mee te nemen en iets korter te wandelen. Wordt zijn gedrag dan beter, dan was dit waarschijnlijk de oplossing. Wordt het erger, dan had je hond misschien juist meer stimulatie nodig en mag je de komende twee weken juist meer met hem op avontuur.

Zorg dan juist dat hij zijn ei kwijt kan door bijvoorbeeld in losloopgebieden met hem te wandelen , te trainen en leuke spelletjes met hem te doen. Let wel op dat bij pups een dol uurtje heel normaal is omdat ze zelf niet op tijd rust nemen. Voordat je je hele ritme om gaat gooien kun je eerst testen wat er gebeurt als je hem alleen op dat moment helpt om zijn rust te pakken door hem dan bijvoorbeeld mee te nemen naar zijn bench. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

Hoe krijg je een rustige hond?

Aaien is veiliger dan echt knuffelen in stressvolle situaties; Werk in huis met kalmerende geluiden zoals klassieke muziek, honden kalmeren hiervan; Overweeg een thundershirt als je hond bang is voor onweer, autorijden of vuurwerk; Praat over angst en stress met een gedragsdeskundige.

Hoe krijg ik mijn puppy rustig?

Testen – Hoe test je dus wat er echt aan de hand is. Dat is eigenlijk heel simpel, door één tot twee weken rustiger aan te doen met je hond. Heb je meerdere honden in huis, voorkom dan dat ze de hele dag kunnen spelen. Heb je een bench, probeer je hond dan als hij druk wordt daar heen te begeleiden en voor de opening te blijven zitten tot hij slaapt.

En verminder de hoeveelheid indrukken door hem minder naar spannende dingen mee te nemen en iets korter te wandelen. Wordt zijn gedrag dan beter, dan was dit waarschijnlijk de oplossing. Wordt het erger, dan had je hond misschien juist meer stimulatie nodig en mag je de komende twee weken juist meer met hem op avontuur.

Zorg dan juist dat hij zijn ei kwijt kan door bijvoorbeeld in losloopgebieden met hem te wandelen , te trainen en leuke spelletjes met hem te doen. Let wel op dat bij pups een dol uurtje heel normaal is omdat ze zelf niet op tijd rust nemen. Voordat je je hele ritme om gaat gooien kun je eerst testen wat er gebeurt als je hem alleen op dat moment helpt om zijn rust te pakken door hem dan bijvoorbeeld mee te nemen naar zijn bench. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

Waarom rijen honden?

Bestijgen. Waarom?   – Bestijgen/berijden, zonder dat er sprake is van voortplanting, is een veel voorkomend fenomeen onder honden. Er zijn honden die op knuffels of dekentjes rijden, er zijn honden die de benen van mensen bestijgen en het komt ook veel voor tussen honden onderling.

Al met al is het gedrag wat voor hondeneigenaren vaak als “gênant” wordt ervaren. Waarom doen honden dit? Zoals bij alle verschijnselen rondom honden, zijn er ook over bestijgen vele uiteenlopende meningen en theorieën.

Er zijn mensen die beweren dat het bestijgen onderdeel is van spel, anderen beweren dat het te maken heeft met dominantie. Uiteraard koppelen veel mensen het bestijgen aan voortplanting en seksueel getint gedrag. Net zoals bij kwispelen of blaffen, wat vele uiteenlopende betekenissen kan hebben, kan ook de verklaring voor bestijging per hond en per situatie verschillend zijn.

Hieronder worden een aantal verklaringen behandeld. Opwinding of ongerustheid In alle gevallen is er tijdens het bestijgen sprake van een emotionele reactie, denk hierbij aan bijvoorbeeld angst, verlangen of frustratie.

Bij deze reacties speelt ook stress of opwinding een rol (niet per se seksuele opwinding, maar ook opwinding in het algemeen). Onderzoek toonde aan dat bestijging aanzienlijk vaker voorkomt bij druk spelende honden. Dit kan heel goed te maken hebben met de opwinding die veroorzaakt wordt door het spelen.

Die opwinding wordt vervolgens door de hond geuit via het bestijgen en rijden. Er kan zo veel (sociale) opwinding in het lichaam van de hond opbouwen, dat de hond een gedeelte van de opgedane opwinding omzet in seksueel gedrag wat compleet uit z’n verband is geraakt.

Met de seksuele drang tot voorplanting heeft het dan vrij weinig te maken. Opwinding vindt niet alleen plaats tijdens spelen. Een hond kan ook opgewonden, ongerust of gestrest raken bij binnenkomst van bezoek, of wanneer er een onbekende hond in het huis van een een hond verblijft, of wanneer hij signalen waarneemt die aangeven dat hij gaat wandelen.

 • Allemaal situaties waarbij de hond uit opwinding of stress kan gaan bestijgen/rijden;
 • In de meeste van deze gevallen is het bestijgen een vorm van overspronggedrag, ook wel conflictgedrag genoemd;
 • Dit niet logisch lijkende (misplaatste) gedrag wordt ingezet wanneer twee gedragssystemen met elkaar botsen;

Bijvoorbeeld: een hond die buiten bij het zien van een onbekende hond zowel wil toenaderen als vluchten en vervolgens heel druk begint te graven. Het graven kan in zo’n geval gezien worden als overspronggedrag. Dominantie* Veel hondenliefhebbers zien bestijgen als een teken van dominantie en het uitoefenen van controle.

 • Wat is dominantie precies en waar past bestijgen in dat plaatje? Volgens de biologische wetenschap en veterinaire gedragskunde is dominantie geen karaktereigenschap , maar wordt het als term gehanteerd bij het voorspellen van interacties tussen twee individuen die een sociale relatie met elkaar hebben;
See also:  Waar Naartoe Met Hond?

Een individu kan als dominant omschreven worden wanneer er duidelijk sprake is van een vaststaand patroon waarbij verschillende situaties steeds voordelig uitpakken voor hetzelfde individu. Denk hierbij aan toegang tot belangrijke bronnen als voedsel, een geprefereerde rustplaats of voortplantingspartner.

Het consequent ‘winnende’ individu is in dat geval dominant te noemen ten opzichte van het andere individu. Wanneer deze status is vastgesteld, stelt het andere individu zich zodanig op (onderdanig, toegevend) dat het dominante individu iedere keer zijn voordeel behaald.

Hiermee wordt eventuele escalatie (agressie, vechten) voorkomen. Dominantie dient binnen de gedragsleer dus vooral als een model waarmee vrede bewaard wordt tussen individuen. Ook is het iets wat een vaststaande relatie omschrijft. Bij onderzoeken naar interacties tussen honden is het tot op heden nog niet gelukt om het bestijgen te linken aan dominantie.

 • Je zou dan namelijk verwachten dat de hond die bestijgt een dominante status heeft of verkrijgt en daarmee dan dus ook z’n voordeel behaald in andere situaties met onderdanig gedrag van de tegenpartij als gevolg;

Dit bleek niet te bewijzen. Honden die zich ‘onderdanig’ gedroegen (verlaagd benaderen, bek likken), bestegen zelf ook regelmatig de honden waarbij ze dit gedrag toonden. Een hond is dus zeer waarschijnlijk niet bezig met het behalen van een dominante status wanneer deze andere honden, mensen of objecten bestijgt.

Sociale provocatie Het bestijgen zou ook gezien kunnen worden als een vorm van sociaal contact en het onderzoeken van een sociale band. Honden kunnen bestijgen om aandacht af te dwingen, of om een reactie uit te lokken (aangeleerd gedrag).

Soms lijkt het op een soort ‘pesten en testen’ waarbij een hond aandacht/reacties probeert uit te lokken en meteen test hoe ver hij kan gaan. Niet elke hond is hier van gediend. De meeste honden ervaren het niet als prettig wanneer zij bestegen worden. Hormonaal Bestijgen komt voor bij zowel pups als volwassen honden, bij zowel reutjes als teefjes en bij zowel gecastreerde (of gesterriliseerde) als ongecastreerde (intacte) honden.

Wanneer teefjes loops zijn is er wel een grotere drang voor reutjes om teefjes te bestijgen en loopse teefjes laten ook uitnodigend gedrag zien waarbij zij zich ‘aanbieden’. Hormonen spelen vooral een rol wanneer het bestijgen van seksulee aard is.

De hormonen stimuleren voortplantingsdrang met bestijgen als gevolg. Vaak gaat dit gepaard met het likken aan elkaars geslachtsdelen en soms gaan reutjes er zelfs een beetje van klappertanden. Onderzoek heeft aangetoond dat de drang voor reutjes om te bestijgen iets lijkt af te nemen nadat castratie heeft plaatsgevonden.

Castratie zorgt er echter over het algemeen niet voor dat het gedrag compleet wordt uitgedoofd. Er gaat dus meer achter bestijgen schuil dan alleen invloed van hormonen. Aangeleerd gedrag Hoewel er ook een instinctieve factor mee kan spelen bij, met name, seksuele drang om te bestijgen (voortplanting), vallen de meeste gevallen van bestijging onder aangeleerd gedrag.

We dienen dus rekening te houden met een motiverende factor. De hond haalt er iets prettigs uit voor zichzelf en wordt er dus voor beloond, wat als gevolg heeft dat hij het gedrag gaat herhalen. Aandacht/de reactie die er op volgt (ook voor aandacht van mensen geldt dat elke vorm van reageren gezien kan worden als aandacht, zelfs als het negatief bedoeld is) kan een motiverende factor zijn, maar het kan ook zijn dat de hond het bestijgen lichamelijk als prettig ervaart.

 • De hond leert dan om op een voor hem prettige manier een overschot aan opwinding/stress/energie kwijt te raken;
 • Het bestijgen kan in sommige gevallen (vaak wanneer er sprake is van stress) zelfs onderdeel worden van obsessief-compulsief gedrag, waarbij het gedrag overmatig uitgevoerd wordt;

In dat geval doe je er goed aan om een professionele, gediplomeerde gedragstherapeut in te schakelen. Conclusie Er kunnen diverse redenen zijn waarom je hond bestijgt/rijdt. Wanneer je er achter probeert te komen waarom jouw hond dit gedrag vertoont, kan het helpen om bijvoorbeeld notities bij te houden over wat er vooraf gaat aan het bestijgen (een soort dagboekje) en wat er daarna gebeurt.

 • Dit zou kunnen helpen in het vinden van een verklaring die past bij jouw hond;
 • Vervolgens kun je beslissen of het iets is wat je moet voorkomen, managen of dat het volkomen onschadelijk is;
 • Let vooral goed op eventuele stress-signalen (bij zowel de hond die bestijgt, als de eventuele hond die bestegen wordt!);

Wanneer er sprake is van stress-signalen waar niet gepast op wordt gereageerd (met afstand nemen, terugtrekken), dan doe je er verstandig aan om je hond op een vriendelijke manier uit de situatie te begeleiden. Het gedrag kan ook omgebogen worden, door de hond te motiveren om ander gedrag te tonen of door de hond iets anders aan te bieden om te doen.

Verder is het goed om te realiseren dat het een zeer bekend fenomeen is onder honden. Je hoeft je er als eigenaar dus absoluut niet voor te schamen. Het is onderdeel van veelvoorkomend hondengedrag. * Meer lezen over dominantie bij honden? Klik hier.

Geschreven door Liselot Boersma, gedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW) en eigenaar van HondenLot, mei 2015. Copy paste/directe overname van teksten of afbeeldingen is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan. Het delen van de URL van deze website pagina is wel toegestaan en wordt op prijs gesteld.

Hoe herken je een hypo bij een hond?

Beschrijving – Hypoglycemie is een aandoening waarbij sprake is van een te laag bloedsuikerspiegel. Dit geeft dat het glucosegehalte in het bloed abnormaal laag is. Glucose is verkregen uit koolhydraten en zorgt voor energie in het lichaam. Hypoglycemie heeft verschillende symptomen tot gevolg.