Wanneer Mag Een Hond Op Het Strand?

Wanneer Mag Een Hond Op Het Strand
Hondenstrand in Noord-Holland – Bergen aan Zee: In de wintermaanden zijn honden overal toegestaan. Van 1 mei t/m 1 oktober geldt er een losloopverbod tussen 10. 00 en 19. 00 uur. In het Berger Bos mogen honden van 15 juni tot half maart wel loslopen. Bloemendaal aan Zee: Honden zijn het hele jaar toegestaan Tussen Parnassia en het naaktstrand.

Van 15 april tot 1 oktober zijn honden niet toegestaan tussen de gemeentegrens van Zandvoort en Parnassia. Callantsoog: Honden zijn het hele jaar toegestaan op het strand. Van april t/m september van 9:00 tot 19:00 uur moeten ze aangelijnd zijn.

Camperduin: Honden zijn op het strand van Camperduin toegestaan van september t/m mei. De rest van het jaar is verplicht met de leiband. Castricum aan Zee: Honden mogen het hele jaar loslopen op het strand, van 1 mei t/m 1 oktober is dit alleen mogelijk voor 10.

 • 00 en na 19;
 • 00 uur;
 • Den Helder: Van mei t/m september van 9;
 • 00 tot 19;
 • 00 uur mag uw hond alleen aangelijnd op het strand komen;
 • De rest van het jaar mogen honden vrij loslopen;
 • Egmond aan Zee: Honden zijn niet toegestaan op het strand van 1 mei t/m 1 oktober tussen 09;

00 en 19. 00 uur. Groote Keeten: Van mei t/m september tussen 10:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. Wijk aan Zee: Van mei t/m september tussen 9:00 en 19:00 uur zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. IJmuiden:  Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal loslopen.

 1. Na 1 april moeten honden aan de lijn op het strandgedeelte voor de strandhuisjes;
 2. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57;
 3. 5 (voorbij de strandhuisjes);
 4. Zandvoort aan Zee: Van 15 april tot 1 oktober zijn honden tussen 9;

00 en 19. 00 uur niet welkom op het strand. Voor 9. 00 en na 19. 00 uur mogen honden wel los op het strand lopen. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Vakantiehuizen in Noord-Holland.

Waar mogen honden op het strand komen?

Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee – Het IJmuiderslag (of Kennemerstrand) is een lekker rustig strand met veel ruimte. Je ziet hier vaak kitesurfers. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57. 5, in de duinen en rond het Kennemermeer. .

Waar mogen honden op het strand in Nederland?

Hondenstranden Waddeneilanden – Op de Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) zijn honden het gehele jaar toegestaan. Alleen op Texel geldt een aanlijnplicht bij de bewaakte stranddelen en op het strand van de Hors (ten zuiden van het eiland).

 1. Tussen 1 september en 1 maart mogen honden wel los lopen op het strand van de Hors;
 2. Door de foto’s te laden accepteer je dat Holland;
 3. com door middel van cookies gegevens deelt met derden zoals omschreven in onze privacy statement (holland;

com/privacy)..

Waar mogen honden op het strand in Belgie?

Waar mogen honden op het strand in Scheveningen?

In Scheveningen mogen honden het hele jaar loslopen op het noordelijke gedeelte van het strand ook wel het Noorderstrand of t’Puntje genoemd. Honden mogen vanaf de strandopgang aan het einde parkeerterrein Zwarte Pad tot (rechts af) aan de grens met gemeente Wassenaar.

See also:  Waar Wordt Een Hond Rustig Van?

Zie deze kaart. Let op, er is wel een opruimplicht voor de uitwerpselen van je hond. Respecteer dit en andere strandbezoekers alsjeblieft, zodat dit fijne strand ook in de toekomst losloopgebied zal blijven.

Tussen 15 mei en 1 oktober zijn de overige stukken strand van Scheveningen verboden voor honden. Na 1 oktober mogen honden overal los en kunnen ze naar hartelust rennen, spelen en zwemmen. Parkeren kan op de lange parkeerplaats op het Zwarte Pad. € 3,90 per uur of € 23,55 per dag.

 • Navigatie adres: Zwarte Pad 2586 HZ Den Haag Vanaf het eind van de parkeerplaats mag de hond los richting strand;
 • Er zijn diverse strandtenten om uit te kiezen voor een hapje of drankje;
 • Bijvoorbeeld strandtent t’ Puntje , daar zijn honden van harte welkom;

Er staan waterbakken voor de hond en ze hebben zelfs hondenbrokken op het menu staan. Met dank aan Lisanne de Raad en eric hoddenbagh voor de foto’s. Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>.

Waar wandelen met de hond aan Zee?

Waar kun je met je hond heen?

Waar mogen honden zwemmen in de zomer?

Waar mag mijn hond zwemmen? – Honden mogen niet overal zwemmen. Er zijn verschillende losloopgebieden met een hondenzwemvijver of hondenstrand waar je wel met je hond terecht kan. Een overzicht van alle stranden en losloopgebieden met water waar je hond mag zwemmen vind je op Doggydating, onder de kop losloopgebieden.

Waar in Zeeland mogen honden op het strand?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Waar mogen honden los in de duinen?

Wat te doen met hond aan Zee?

En wat net buiten de strandzone? – Net zoals in het hele land, mogen honden niet zomaar overal vrij rondlopen. Zo zijn honden zelfs meestal niet toegelaten op begraafplaatsen of in openbare gebouwen. Aan de lijn mogen ze dan weer wel op de meeste plaatsen komen: zoals duinen, de zeedijk, sommige speeltuinen en parken.

Hier tegenover staat dat honden vrij mogen rondlopen op speciaal voor hen voorziene hondenweides. Enkele van deze hondenweides kan je terugvinden in Middelkerke, Oostende, Bredene , De Panne en Blankenberge.

Sinds 1992 wordt in De Haan een grote Zee-Honden-Wandeling georganiseerd. Een 7 tot 15 km lange wandeling via de mooiste plekjes op en langs het strand en de duinen van de prachtige badplaats. Een echte aanrader voor hondenbezitters! Lees ook:  Op vakantie met je hond? Wij staan al te kwispelen! Is jouw vakantie geboekt en wil je meer specifieke informatie terugvinden over honden toegelaten aan de Belgische kust? Op de website www.

 • dekust;
 • be vind je een uitgebreid overzicht van de reglementeringen omtrent honden per kustgemeente;
 • Ook vind je er een overzicht met enkele nuttige adressen;
 • Je vindt er onder andere waar je heen kan wanneer je hond ziek wordt of waar je even langs kan gaan voor een deugddoende hondenverzorging;
See also:  Wat Kost Rontgenfoto Hond?

Ook worden enkele adressen van restaurants meegegeven waar je hond meer dan welkom is. Handig, toch? Zeeparken Bredene 059 33 09 75 Zeeparken Wenduine 050 41 27 75.

Waar mogen honden mee naar toe Belgie?

TABEL: Een handig overzicht van de pretparken waar je huisdieren welkom zijn – In deze tabel vind je een overzicht van welke attractieparken huisdieren toegelaten en of er een kennel aanwezig is. Eventuele extra kosten worden erbij vermeld.

Park Huisdier toegestaan in het park Aan de leiband Extra kost huisdier Kennel aanwezig Extra kost kennel
Bobbejaanland Ja Ja €3 Nee /
Bellewaerde Nee / / Ja Gratis
Walibi Belgium Nee / / Ja Gratis
Plopsaland De Panne Nee / / Nee /
Plopsa Coo Ja Ja Gratis Nee /
Plopsa Indoor Hasselt Nee / / Nee /
Boudewijn Seapark Brugge Nee / / Nee /
Mini-Europe Nee / / Nee /
Comics Station Antwerp Nee / / Nee /

.

Waar kunnen honden zwemmen in Belgie?

Waar zijn zwemvijvers in België?  –   In België zijn er enkele zwemvijvers waar jij met je hond een duik kan nemen! In Limburg kan je naar de Trudobron in Sint-Truiden. In Antwerpen kan je een hondenzwemvijver vinden in Sint-Katelijne-Waver, in de Fonteinstraat in Turnhout en aan de Warendeplas in de Lilse Bergen.

Welk strand mogen honden Den Haag?

Wanneer mag je met je hond op het strand? – Bij elke strandopgang staat op de borden wat de regels zijn voor de honden en de baasjes. In de winter, van 1 oktober tot 15 mei:

 • Honden zijn welkom op het gehele strand van Den Haag, elk moment van de dag. In de duinen geldt een aanlijnplicht, en op het strand natuurlijk een opruimplicht.

In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober:

 • De gehele dag toegestaan op de volgende hondenstranden: Strandslag 1 , Strandslag 2 , Strandslag 9 , Strandslag 10.
 • ‘s Avonds tussen 21. 00 en 7. 00 uur op het hele Zuiderstrand (Strand tussen Scheveningen en Gemeente Monster)

Waar mogen honden los Den Haag?

Honden mogen bijna overal los in Recreatiegebied Madestein en in de gevarieerde natuur van het naastgelegen natuurgebied De Uithof. Beide losloopgebieden liggen aan de zuidwestrand van Den Haag. In De Uithof kunnen honden op verschillende plaatsen zwemmen en in Madestein is een speciale zwemplaats aangelegd voor honden zodat ze ook in het badseizoen heerlijk kunnen zwemmen.

In beide losloopgebieden moeten honden op sommige plaatsen even aan de lijn. Let dus goed op de bordjes of kijk vooraf even op de hondenkaart van de gemeente Den Haag. Op deze kaart staat precies aangegeven waar honden wel (groen) en niet (rood) los mogen lopen.

Als je wilt, kan je beide losloopgebieden combineren tot 1 lange wandeling. Je kunt de (drukke!) Escampweg oversteken bij de kruising met de Madepolderweg. Het spreekt voor zich dat je je hond hier even aan moet lijnen. Wil je a de wandeling iets eten of drinken, dan kan dat bij restaurant Madestein.

Adres Madepolderweg 100, 2553 EG Den Haag Of bij de vlak bij gelegen Mac Donalds aan de De werf 68, 2544 EK Den Haag. Voor Recreatiegebied Madestein kan je parkeren op de grote parkeerplaats langs de Madepolderweg of op een van de kleinere parkeerplaatsen langs de Madesteinweg.

Voor Natuurgebied De Uithof kan je parkeren op de grote parkeerplaats op de Jaap Edenweg 2. Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>.

See also:  Waarom Knort Een Hond?

Waar mogen honden op het strand Kijkduin?

Op het strand vanaf het Kijkduinpark (aan het einde van parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan Monster mogen honden het hele jaar los. Voor de overige delen van het Zuiderstrand geldt dat honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los mogen lopen. Na 15 mei mogen honden alleen los tussen 21:00 en 07:00 uur. strandgegevens plaatsnaam: Kijkduin strandnaam: Hondenstrand regio: Zuid Holland – Den Haag parkeren: Parkeren op het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan.

horeca: Horeca: Ja Zwemwater: Ja strand-type: zandstrand adres Machiel Vrijenhoeklaan 2555 NW, Den Haag meer informatie Spui 68 2511 BT Den Haag 070 3618860 / 0900-3403505 (?0,45 cent per minuut) http://www.

denhaag. nl Heb je aanvullingen, foto’s of verbeter-suggesties voor dit strand ? Als je vind dat de gegevens (bijvoorbeeld de lokatie op de kaart, teksten of kenmerken) voor dit strand verbeterd kunnen worden, nodigen we je graag uit om ons daarbij te helpen. klik hier om je aanvullingen met ons te delen .

Waar mogen honden op het strand in Zeeland?

Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.

Waar mogen honden op het strand Noord Holland?

Van Egmond aan Zee tot Camperduin – Op de stranden van Camperduin, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan zee zijn honden van oktober tot april loslopend toegestaan op alle standen. Van mei tot september van 10 tot 19 uur tussen de oranje palen aangelijnd toegestaan.

Waar mogen honden op het strand Den Haag?

Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2. 0 Van 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het hele strand van Den Haag. Natuurlijk is er wel een opruimplicht. In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober mogen de honden de hele dag op: Strandslag 1, 2, 9 en 10. ‘s Avonds na 21. 00 uur op het hele Zuiderstrand. Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2. 0 Van 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het hele strand van Den Haag. Natuurlijk is er wel een opruimplicht. In de zomer, van 15 mei tot 1 oktober mogen de honden de hele dag op: Strandslag 1, 2, 9 en 10. ‘s Avonds na 21. 00 uur op het hele Zuiderstrand. Martin Stratmann – CC BY-NC-ND 2.