Wat Is Een Teefje Hond?

Wat Is Een Teefje Hond
teef – Zelfstandignaamwoord 1. (dierkunde) een vrouwelijke hond of vos ♢ Het is een teefje van ongeveer drie maanden. (scheldwoord) een scheldwoord voor een meisje of een vrouw ♢ Hij noemde zijn vrouw soms een teef, wat wij zeer beledigend vonden.

Wat is het verschil tussen reutje en teefje?

Agressie naar andere honden – Reu en teef kunnen beiden agressief gedrag vertonen. De uiting van agressie is volgens  ervaringsdeskundigen en wetenschappers wel anders van aard.

  • Reuen zouden eerder ‘haantjesgedrag’ vertonen naar andere reuen en daardoor in een knokpartij terecht kunnen komen. Hierbij wordt geen tot weinig schade toegebracht aan de andere reu. Het betreft vooral veel uiterlijk vertoon.
  • Teven zijn feller en kunnen redelijk onverwacht uitvallen naar een andere teef. Teven zouden prikkelbaarder en venijniger zijn naar elkaar, echte ‘bitches’. De hormooncyclus heeft uiteraard invloed op de emoties en het gedrag van de teef. Het gedrag kan daarom fluctueren.

Reuen zijn volgens velen emotioneel minder complex in hun gedrag. Teven blijven langer hangen in hun emoties en zouden dat dan steeds weer afreageren op de andere hond in huis. Wanneer je van plan bent meerdere honden te nemen, zou dit iets kunnen zijn om rekening mee te houden. Overleg  eventueel met de fokker of herplaatsorganisatie wat in jouw situatie de beste keuze zal zijn.

Waarom reu of teef?

Voors en tegens van vrouwtjeshonden – Vrouwtjeshonden (teven) zijn doorgaans beter te trainen en hebben minder de neiging om afgeleid te worden. Ze zijn ook beter te socialiseren met andere honden, maar wees voorzichtig als u een teef aan een reu introduceert die niet is gecastreerd.

Het mannetje kan erg onstuimig zijn en onbedoeld paren is altijd een mogelijkheid. Ook kunnen zogenaamde schijnzwangerschappen zich voordoen bij teefjes. Tenslotte zal de hond twee keer per jaar loops zijn.

Ze zal dan bloeden en kan het beste in een kamer gehouden worden die u makkelijk schoon kunt maken. Goed met kinderen? Sommige mensen zullen een vrouwtjeshond kiezen in plaats van een mannetje als ze kinderen hebben, omdat het vaak wordt gedacht dat vrouwtjes van nature meer beschermend zijn over kleine mensjes.

Temperament Over het algemeen zijn vrouwtjeshonden iets onafhankelijker dan mannetjes en zullen doorgaans niet zo veel aandacht eisen. Ze kunnen net zoveel genieten van een dikke knuffel als de gemiddelde reu, maar zullen zichzelf weer afzonderen als ze even een wat rustiger momentje willen.

Trainen Het wordt gezegd dat teven makkelijker te trainen zijn dan reuen omdat ze een stuk minder snel afgeleid zijn. Dit zou zeker het geval kunnen zijn, maar in hondenshows winnen mannetjes vaker dan vrouwtjes. Ook is het belangrijk er rekening mee te houden dat loopse teefjes vrijwel niet te trainen zijn.