Wat Kost Bravecto Hond?

Wat Kost Bravecto Hond
Bravecto hond 20 – 40 kg € 42,10 Bravecto hond 20 – 40 kg is een kauwtablet die je hond tegen vlooien en teken beschermt voor wel 3 maanden. Let op: alleen verkrijgbaar met recept van je eigen dierenarts. Neem contact met ons op voor het toesturen van je recept.

Waar kan ik Bravecto kopen?

Bravecto voor de hond is niet verkrijgbaar zonder recept en dus alleen verkrijgbaar bij je eigen dierenarts! goede receptvrije vlooien- en tekenmiddelen zijn te combineren met verschillende ontwormingsmiddelen, je vind ons assortiment vlooien en tekenmiddelen hier.

Is Bravecto wel veilig?

Is er bewijs dat Bravecto schadelijk is voor honden? – Nee, dat is er niet. Uit het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is, kan niet geconcludeerd kan worden dat Bravecto onveilig is voor honden. De meldingen van baasjes over het ziek worden van hun hond moeten zeker serieus genomen worden, maar bewijzen niets.

De mensen die het middel geven zonder dat de hond ziek wordt, zullen zich niet zomaar melden waardoor je veel meer hoort van de mensen waarvan de hond ziek is. En honden worden ook ziek zonder dat ze Bravecto krijgen.

Soms is het niet te herleiden waarom een hond ineens ziek wordt of plotseling sterft. Bravecto is een veelgebruikt middel waardoor het ook veel gegeven is aan honden die later ziek geworden zijn of onverwachts overlijden. Het geven van het middel hoeft dus geen oorzakelijk verband te hebben met ziek worden of sterven.

Een goed onderzoek zou zijn als een grote groep honden willekeurig zou worden verdeeld in een Bravecto groep en een controlegroep. Alle baasjes zouden een middel moeten krijgen om aan de hond te geven. Bij de helft van de honden is dit middel inderdaad Bravecto, bij de andere helft is het een nepmedicijn zonder enige werkzame stof.

De baasjes weten niet of ze Bravecto of het nepmedicijn gegeven hebben. Vervolgens wordt de gezondheid van de honden gecontroleerd en wordt door de baasjes bijgehouden of er bijwerkingen zijn. Na bijvoorbeeld een jaar wordt onthult welke honden Bravecto gekregen hebben en welke het nepmiddel.

 • Er kan dan gekeken worden of er meer bijwerkingen of sterfgevallen zijn in een van de twee groepen;
 • Als er statistisch significant meer bijwerkingen te vinden zijn bij de Bravecto-groep dan bij de controlegroep, dan kan geconcludeerd worden dat Bravecto niet veilig is;

Het voordeel van deze manier van testen is dat je het niet test op proefdieren, maar op honden in de praktijk met al hun diversiteit. Het nadeel is dat de groep met het nepmedicijn wel last zal hebben van vlooien en teken, wat onprettig is, en wat de baasjes kan vertellen in welke onderzoeksgroep zij zitten.

Hoe lang werkt Bravecto hond?

Bravecto tabletten worden op of rond het voedertijdstip van de hond gegeven in de vorm van een tablet van de passende sterkte voor het lichaamsgewicht van de hond. Na de toediening houdt de werking twaalf weken aan tegen vlooien en acht tot twaalf weken tegen teken.

Wat is het beste middel tegen vlooien en teken bij honden?

Frontline – Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen.

Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken. Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen. Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline.

De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond. .

Waar is Bravecto voor?

Bravecto is een smakelijke kauwtablet voor honden die tot 12 weken bescherming biedt tegen vlooien en teken. De werkzame stof in Bravecto is fluralaner. Fluralaner heeft een vlo-dodende en teken-dodende werking. Na het innemen van de kauwtablet wordt de fluralaner in het bloed opgenomen.

 1. Vlooien en teken hechten aan op uw hond aan en beginnen zich te voeden;
 2. Hierdoor worden ze blootgesteld aan de werkzame stof en binnen 8 uur (vlooien) tot 12 uur (teken) treedt het effect op;
 3. De werking tegen vlooien en teken houdt 12 weken aan, alleen tegen de teek R;

sanguineus werkt de Bravecto maar gedurende 8 weken. Doordat de werkzame stof in uw hond zit, komt u er niet mee in contact als u uw hond aait én kan uw hond onbeperkt zwemmen of gewassen worden. Dien Bravecto kauwtabletten toe tijdens of rond een maaltijd en doseer volgens onderstaande tabel:

Dosering
Gewicht van de hond Optimale dosering
Hond 2-4,5 kg 1 tablet Bravecto 112,5 mg
Hond 4,5- 10 kg  1 tablet Bravecto 250 mg
Hond 10-20 kg 1 tablet Bravecto 500 mg
Hond 20-40 kg 1 tablet Bravecto 1000 mg
Hond 40-56 kg 1 tablet Bravecto 1400 mg

De kauwtabletten mogen niet gebroken of verdeeld worden. Voor honden boven de 56 kg dient een combinatie van twee tabletten te worden gebruikt die het beste bij het lichaamsgewicht past. Gebruik tijdens dracht, lactatie en bij pups Bravecto is geschikt voor drachtige en zogende honden. Ook bij Collies en andere rassen met een MDR1 defect kan Bravecto veilig gebruikt worden.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Als je een pup koopt van een fokker, controleer dan of de fokker de pup elke twee weken heeft ontwormd. Bij een jonge hond is het verstandig om elke maand te ontwormen. Een volwassen hond moet elk kwartaal, dus vier keer per jaar, ontwormd worden.

Waarom geen Bravecto?

Wereldwijd is er onrust ontstaan door berichten dat het anti-vlooien en anti-tekenmiddel Bravecto levensgevaarlijk kan zijn voor honden. Hondeneigenaren zoeken zekerheid, maar die is er (nog) niet. Wat Kost Bravecto Hond Teek | Foto: Wikimedia Commons Teken zijn er steeds meer en steeds langer en als je hond er gevoelig voor is, is dat geen pretje. Er zijn verschillende middelen op de markt tegen teken (en vlooien ) en ook sommige huismiddelen schijnen te werken, maar voor honden die er veel last van hebben zit er soms maar één ding op: bestrijdingsmiddelen halen. Voor honden die veel en vaak zwemmen zijn pipetten niet ideaal.

 • Je zwemgrage hond een dag uit het water houden, valt niet mee en bij de meeste middelen die je op de huid aanbrengt mag de hond niet zwemmen;
 • Voor deze hondeneigenaren leek het nieuwe middel Bravecto een uitkomst;

Een ‘smakelijke kauwtablet’, die de hond drie maand vlo en tekenvrij houdt. Het middel, dat inmiddels onderhalf jaar op de markt is, is in Nederland bij de meeste dierenartsen te koop. Ernstige bijwerkingen zijn volgens de bijsluiter niet bekend. Dodelijk middel? Diverse hondeneigenaren meldden de dood van hun huisdier na het toedienen van Bravecto.

De hond vertoonde zenuwaandoeningen, lever en nierfalen, ademde moeilijk of kreeg epileptische aanvallen. Zo ook hond Rico van Mike van de Sande. Naar aanleiding van het verlies van zijn hond en met de behoefte anderen te waarschuwen startte Mike de website: www.

isbravectoveilig. com. De reacties stroomden binnen, Rico bleek niet de enige hond die ziek was geworden. Inmiddels zijn er, ook doordat endere media aandacht besteden aan het item, al ruim 3000 meldingen binnengekomen in Europa en duizenden wereldwijd. Zorgvuldig onderzoek Fabrikant MSD laat in een reactie weten achter het middel te staan.

Volgens hen is het veilig: “De meeste medewerkers van MSD Animal Health zijn zelf diereigenaar en wij houden van onze dieren; de gezondheid en welzijn van uw en onze dieren zijn onze hoogste prioriteit.

Wij begrijpen de band tussen huisdier en diereigenaar. Wij willen dan ook ons medeleven betuigen aan deze diereigenaar. Wij hebben vertrouwen in de veiligheid van Bravecto. Registratie autoriteiten wereldwijd bevestigen consistent dat Bravecto veilig is voor gebruik als aangegeven op de bijsluiter.

 • Bravecto is een van de weinige nieuwe diergeneesmiddelen die goedgekeurd zijn voor gebruik in zwangere en lacterende dieren;
 • Bravecto is voorgeschreven aan miljoenen honden wereldwijd, en het aantal bijwerkingen is geclassificeerd als zeldzaam…” De KNMvD , beroepsorganisatie van dierenartsen, reageert ook en zegt in een reactie op haar website: Op social media gaan berichten rond dat dieren overlijden na het toedienen van Bravecto®;

Bravecto® is een diergeneesmiddel tegen vlooien en teken dat drie maanden werkt na orale gift. Om een causaal verband tussen het toedienen van het betreffende diergeneesmiddel en het overlijden van deze dieren vast te stellen, is het essentieel om pathologisch onderzoek te verrichten op de overleden dieren.

Tot op heden is in een dergelijk onderzoek nog geen direct verband aangetoond. Wat betreft de onrust rondom Bravecto, het is niet vastgesteld dat dit middel dodelijk kan zijn voor honden. Echter er is ook nog niet onomstotelijk bewezen dat dit niet het geval zou kunnen zijn.

‘ De beroepsorganisatie adviseert dierenartsen klanten eerlijk te informeren, bijwerkingen te melden en adviseert bij twijfel over de doodsoorzaak om pathologisch onderzoek te doen. Bron ©PiepVandaag. nl Lydia Zittema.

Is Bravecto dodelijk?

Veel van hen meldden zich bij de EMA (European Medicines Agency). Het bureau telde tot vorige maand 3988 klachten over bijwerkingen, waarvan 972 met de dood tot gevolg sinds de invoering van Bravecto.

Wat is de beste behandeling tegen teken voor honden?

Pipetten met permethrine en imidacloprid – De werkzame stoffen die het meest worden gebruikt bij de tekenbestrijding voor honden zijn permethrine en imidacloprid. Een combinatie van deze twee vind je bijvoorbeeld in pipetten van Advantix. Door eens per 3-4 weken een pipet tussen de schouderbladen van de hond te druppelen is deze voorzien van een gedegen bescherming tegen teken, vlooien, luizen, muggen en (zand)vliegen.

Imidacloprid en permethrine hebben een dubbele functie; ze zijn zowel tekenwerend als tekendodend. Dit is erg belangrijk, het doodt niet alleen teken die zich vastbijten in de hond maar voorkomt ook dat teken op de hond terecht komen.

De bescherming tegen andere parasieten – waaronder zandvliegen- maakt dit middel een aanrader voor wie met de hond zal reizen naar een gebied rond de middellandse zee. Deze regio is berucht om de aanwezigheid van zandvliegen, die de chronische en potentieel dodelijke ziekte leishmaniose kunnen overbrengen.

 1. Als nadeel van deze pipetten kan benoemd worden dat de werkzaamheid maar kort is;
 2. Voor een goede bescherming moet iedere 3-4 weken een pipet worden toegediend;
 3. Ook is het niet verstandig om honden te wassen of laten zwemmen als ze zijn behandeld met een pipet;

Dit vermindert de werking, maar is bovendien schadelijk voor waterdieren. Voor katteneigenaren geldt een extra waarschuwing: katten reageren vele malen heftiger op de werkzame stof permethrine dan honden en kunnen hieraan overlijden! Ook kunnen honden last krijgen van neurologische problemen als ze de vloeistof uit de pipet per ongeluk binnen krijgen.

Hoe vaak hond behandelen tegen teken?

Teken   – Optimale tekenpreventie en -bestrijding bij de hond Van februari tot en met september behandeling met de Scalibor tekenband of maandelijks een pipetje Vectra 3D (alleen via de dierenarts) of Prac-tic in de nek. Wanneer u een teek op uw hond vindt, dan kunt u deze het beste zo snel mogelijk verwijderen.

Is Bravecto veilig Facebook?

  * Heeft uw hond ook ernstige bijwerkingen gehad van het giftige anti-teken/vlooien-middel “BRAVECTO” ? Schrijf uw verhaal op over wat er met uw hond is gebeurd, en stuur het naar ons toe. Wij zullen het publiceren op onze website www. isbravectoveilig. nl en in de Facebook Groep “Is Bravecto Veilig”. Zo waarschuwen we andere hondenliefhebbers over het serieuze gevaar van het gebruiken van Bravecto. Ga in het menu naar de pagina “Jouw Verhaal” en volg de instructies zoals omschreven.

.

Hoe snel werkt een pil tegen vlooien?

Er zijn ontzettend veel middelen op de markt. Wij merken dat de middelen die dierenartsen verkopen effectiever tegen vlooien werken. Als er resistentie voor een middel komt halen wij die van onze plank. Er zijn verschillende goede middelen bij ons te koop:

 • Bravecto tablet geeft goede resultaten. De pil werkt 3 maanden tegen teken en vlooien. et voordeel van een tablet is dat deze goed blijft werken als de hond wordt gewassen of gaat zwemmen. Het kan niet worden opgelikt. Uw huisdier mag altijd geaaid worden.
 • MEER INFORMATIE OVER BRAVECTO LEES HIER
 • We hebben ook Simparica , dit bevat minder werkzame stof en werkt dus korter tegen teken en vlooien, namelijk 1 maand.
 • Het snelst werkende middel op dit moment is de Comfortis tablet: binnen 30 minuten zijn de meeste vlooien dood. De tablet moet 1x per maand worden ingegeven.
 • U kunt ook kiezen voor pipetjes die verdeeld worden over de rug van de hond of kat, zoals Advantage of Advantix. Voor de meeste pipetten geldt dat de werking 4 weken is. Na de derde week wordt vaak de werking wat trager, waardoor het langer duurt voordat de vlo dood gaat. Het is dus erg belangrijk dat u dit middel echt elke 4 weken toedient. Meestal duurt het 1-2 dagen voordat alle vlooien dood zijn.

  Een nadeel is dat de hond of kat niet gewassen mag worden 3 dagen vóór en na de behandeling. De werkzame stof moet zich namelijk via het huidvet verspreiden. Als honden veel zwemmen is dit een minder geschikt middel.

  Het is verstandig om na de toediening van de pipetten de hond en kat een aantal uren niet te aaien.

 • Er bestaan ook pipetten welke werken tegen vlooien, wormen en mijten, zoals  Stronghold.
 • De Advantix pipet werkt tegen vlooien en teken.
 • Er is eindelijk weer een goede vlooienband op de markt: de Seresto band. Hij werkt goed tegen vlooien en teken, en de werking houdt 7 à 8 maanden aan. De band geeft de werkzame stof alleen af aan de hond of kat, en niet aan de buitenkant, waardoor hij ook veilig is voor gezinnen met kinderen.

Welk Vlooienmiddel gebruikt de dierenarts?

Als dierenarts krijgen wij dagelijks vragen over vlooien, en vooral over de bestrijding van vlooien bij de hond en de kat. Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel huisdiereigenaren. Parasieten Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die voor veel overlast zorgen bij onze huisdieren. 2 Soorten vlooien Bij onze huisdieren komen 2 soorten vlooien voor: de hondenvlo (Ctenocefalides Canis) en de kattenvlo (Ctenocefalides Felis). Vreemd genoeg is de kattenvlo ook bij de hond de meest voorkomende vlo. De cyclus van de vlo Voordat een vrouwtjes vlo eitjes kan leggen moet zij eerst een bloedmaaltijd gehad hebben. Vervolgens legt zij enige tientallen eitjes in de vacht. Deze rollen uiteindelijk uit de vacht en komen zo in uw huis terecht.

Maar niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien. Ook de mens, het konijn en de fret kunnen het slachtoffer worden van de vlo. Alvorens tot de vlooienbestrijding over te gaan zullen we eerst de cyclus van de vlo bespreken.

How Much is Bravecto for Dogs? All the sizes and prices of bravecto chewable tablets

Na 2-4 dagen komen uit deze eitjes larven. De larven zijn een paar mm. lang en zo dik als een haar. Zij verstoppen zich op donkere plekjes en voeden zich onder andere met de uitwerpselen van de volwassen vlooien. Na 2-3 weken verpoppen de larven zich. Deze poppen kunnen tot wel 1 jaar in leven blijven en zijn bestand tegen een hoop invloeden van buitenaf. Huisdier en omgeving In tegenstelling tot wat veel mensen denken speelt een groot deel van de levenscyclus van de vlo zich af buiten het huisdier. Alleen de volwassen vlooien vinden we terug op de hond of kat. De eitjes, larven en poppen bevinden zich in de omgeving. Het gevaar zit dus in de duizenden eitjes en larven die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten. Topje van de ijsberg Zoals in het plaatje links te zien is bestaat maar een heel klein deel van de cyclus uit volwassen vlooien.

 • Onder invloed van trillingen komt uit de pop een volgroeide vlo en de cyclus is rond;
 • Deze hele cyclus neemt gemiddeld zo’n 6 weken in beslag;
 • Verreweg het grootste deel bestaat uit de eitjes en de larven die in de omgeving zitten;

Hieruit blijkt dat alleen de bestrijding van de volwassen vlo onvoldoende is en dat de behandeling van de omgeving een essentile rol speelt bij de vlooienbestrijding. Waarom vlooien bestrijden? Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden:

 • Jeuk Vlooien veroorzaken behoorlijk veel overlast bij de hond en kat. Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond of kat dan ook vaak opspringen als hij of zij gebeten wordt. Met de beet spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit geeft jeuk en irritatie waardoor de hond en kat gaan krabben en bijten.
 • Wormen Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Als een hond of kat een besmette vlo opeet kan daaruit een volwassen lintworm ontstaan. Ook kinderen kunnen zich op deze manier met een lintworm besmetten.
 • Vlooienallergie Sommige dieren zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt. Ook oudere beten worden dan geactiveerd waardoor het dier enorm veel jeuk krijgt. Ze krabben en bijten zichzelf tot bloedens toe. En beet per week is dan al voldoende om dit proces in stand te houden.

Op de foto’s hieronder is een hond met vlooienallergie te zien Anti vlooienmiddelen Wij adviseren voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel dat zo breed mogelijk werkt. Vlooien kun je het beste bestrijden door zoveel mogelijk stadia in de vlooiencyclus aan te pakken. Selamectine Selamectine is een breed werkend en veilig vlooienmiddel. Het is een effectief middel (zie tabel hierboven) tegen vlooien, want naast het doden van de volwassen vlooien bezit het namelijk ook de grootste omgevingswerking. Vanwege deze brede werking is het ook geschikt voor honden en katten die last hebben van een vlooienallergie. Het is daarbij een dermate veilig vlooienmiddel dat het zonder problemen bij jonge dieren zoals kittens en pups gebruikt kan worden. Met 1 pipet is uw huisdier beschermd tegen vlooien en is hij of zij gelijk ontwormd tegen spoelwormen. Imadocloprid Het vlooienmiddel met als werkzame stof imadocloprid (+ moxidectine) is hierna het meest effectief. Het doodt ook de vlooien snel en heeft een lichte omgevingswerking. Overige middelen Omgevingsspray voor in huis Er zijn ook diverse spray’s in huis die de volwassen vlooien en de larven van vlooien kunnen afdoden. Als u een spray voor in huis gebruikt, adviseren we u om een spray te nemen die een adulticide en larvicide werking heeft. Adulticide = volwassen vlooien en larvicide = larvale stadia. We adviseren om een ongediertespray met de werkzame stof uit de groep pyrethroiden te gebruiken.

Fipronil Het vlooienmiddel met als werkzame stof fipronil doodt alleen de volwassen vlo. Het middel heeft geen omgevingswerking. Vlooienkam Het is natuurlijk ook goed om mechanisch vlooien te verwijderen. Door middel van het kammen met een goede vlooienkam kunnen de volwassen vlooien gevangen worden.

Gebruik hiervoor een ijzeren vlooienkam. Plastic vlooienkammen werken niet goed. Vlooien bijten altijd!! Het is een sprookje dat anti-vlooienmiddelen zo snel werken dat de vlo niet de kans krijgt om te bijten. Met name net uitgekomen vlooien bijten altijd! Ze springen op de hond of kat en bijten direct.

Om deze reden is het ook zo enorm belangrijk om, zeker bij dieren met een vlooienallergie, de besmetting in huis tot een minimum te beperken. Alternatieven??? Van bio-bandjes, homeopathische druppeltjes, knoflooktabletten en halsband zendertjes is nooit een effect op vlooien aangetoond.

Ons advies als dierenarts Gebruik een anti-vlooienmiddel met als werkzame stof selamectine. Wij adviseren voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel met als werkzame stof Selamectine. Het is een breed werkend en veilig vlooienmiddel. Vanwege de uitgebreide omgevingswerking is het ook bij uitstek geschikt (en zelfs geregistreerd!) voor dieren met een vlooienallergie. Meer informatie door bijsluiters bij de FIDIN: Indien u meer informatie wilt over het vlooienmiddel met selamectine of een van de andere genoemde middelen dan kunt u de bijsluiter vinden op website van de FIDIN, de vereniging van Fabrikanten en Importeurs van Diergeneesmiddelen In Nederland, klik hier voor het repertorium van het FIDIN.

Wat is beter vlooienband of druppels hond?

De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien.

Hoe vaak moet je een hond behandelen tegen vlooien?

Het uitsluiten van een vlooienallergie is relatief eenvoudig. Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!.

Is Bravecto veilig Facebook?

  * Heeft uw hond ook ernstige bijwerkingen gehad van het giftige anti-teken/vlooien-middel “BRAVECTO” ? Schrijf uw verhaal op over wat er met uw hond is gebeurd, en stuur het naar ons toe. Wij zullen het publiceren op onze website www. isbravectoveilig. nl en in de Facebook Groep “Is Bravecto Veilig”. Zo waarschuwen we andere hondenliefhebbers over het serieuze gevaar van het gebruiken van Bravecto. Ga in het menu naar de pagina “Jouw Verhaal” en volg de instructies zoals omschreven.

.

Wat kun je doen tegen teken bij honden?

Je kan je hond tegen teken beschermen door hem een teekwerend middel toe te dienen zoals een tekenband of druppels in de nek. Raadpleeg je dierenarts voor een middel tegen teken dat bij jouw hond past. Het is bijna onmogelijk om zonder preventief middel een tekenbeet bij je hond te voorkomen.

Wat is Stronghold hond?

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie. Stronghold is een spot-on oplossing om infecties met parasieten die op de huid of in de vacht van katten en honden leven te behandelen of te voorkomen, zoals vlooien en mijten, alsook het behandelen van wormen die in het lichaam wonen.

Stronghold is geschikt voor honden. De verpakking bevat 3 of 6 pipetten. Katten en honden: – Ter behandeling en preventie van besmetting met vlooien; – Preventie van hartwormziekte; – Ter behandeling van oormijt.

Honden: – Ter behandeling van besmetting met bijtende luizen; – Ter behandeling van schurftmijt; – Ter behandeling van infecties met volwassen intestinale spoelwormen.

Dosering
Honden (kg) Kleur van de tubedop Toegediende mg selamectine Concentratie (mg/ml) Toegediend volume
≤ 2,5 Roze 15 60 0,25
2,6-5,0 Violet 30 120 0,25
5,1-10,0 Bruin 60 120 0,5
10,1-20,0 Rood 120 120 1,0
20,1-40,0 Groen 240 120 2,0
> 40   Juiste combinatie van tubes 60/120 Juiste combinatie van tubes
Gegroepeerde productitems

Stronghold hond 2,6-5 kg 3 pipetten € 36,85 Aantal
Stronghold kat en pup tot 2,5 kg 3 pipetten € 31,32 Niet op voorraad
Stronghold hond 2,6-5 kg 6 pipetten € 66,47 Aantal
Stronghold hond 5-10 kg 3 pipetten € 39,29 Aantal
Stronghold hond 5-10 kg 6 pipetten € 70,04 Aantal
Stronghold hond 10-20 kg 3 pipetten € 44,37 Aantal
Stronghold hond 20-40 kg 3 pipetten € 52,75 Niet op voorraad
Stronghold hond 20-40 kg 6 pipetten € 101,26 Niet op voorraad

Wat is de naam van uw (dieren)arts Selecteer het recept van uw dierenarts (bestandstype PDF, JPG of PNG) Ik heb al een herhaalrecept geüpload

 • Klantbeoordeling  9/10
 • Authentiek product

Stronghold is een spot-on oplossing om infecties met parasieten die op de huid of in de vacht van katten en honden leven te behandelen of te voorkomen, zoals vlooien en mijten, alsook het behandelen van wormen die in het lichaam wonen. Stronghold is geschikt voor honden. De verpakking bevat 3 of 6 pipetten. Katten en honden: – Ter behandeling en preventie van besmetting met vlooien; – Preventie van hartwormziekte; – Ter behandeling van oormijt. Honden: – Ter behandeling van besmetting met bijtende luizen; – Ter behandeling van schurftmijt; – Ter behandeling van infecties met volwassen intestinale spoelwormen.

Dosering
Honden (kg) Kleur van de tubedop Toegediende mg selamectine Concentratie (mg/ml) Toegediend volume
≤ 2,5 Roze 15 60 0,25
2,6-5,0 Violet 30 120 0,25
5,1-10,0 Bruin 60 120 0,5
10,1-20,0 Rood 120 120 1,0
20,1-40,0 Groen 240 120 2,0
> 40   Juiste combinatie van tubes 60/120 Juiste combinatie van tubes

Een juiste toediening:

 1. Verwijder de Stronghold tube uit de doordrukstrip;
 2. Houd de tube rechtop en druk stevig op de dop zodat deze door de afsluiting heen prikt. Verwijder vervolgens de dop;
 3. Leg een scheiding in het haar aan de basis van de nek van het dier, vóór de schouderbladen, totdat het huidoppervlak zichtbaar is;
 4. Plaats de punt van de tube met Stronghold, zonder te masseren, op de huid en knijp in de tube om de inhoud rechtstreeks op één plaats aan te brengen. Vermijd contact tussen het product en vingers.
Dier Hond, Puppy
Receptplichtig Nederland Ja
Receptplichtig Duitsland Ja
Receptplichtig Frankrijk Ja
Receptplichtig Spanje n.
Overige informatie n.

.

Hoe snel werkt NexGard?

NexGard wordt toegediend als een tablet van de juiste sterkte voor het lichaamsgewicht van de hond. Het middel doodt vlooien binnen 8 uur en teken binnen 48 uur. Na de toediening houdt de werking minstens vijf weken aan tegen vlooien en tot een maand tegen teken.