Wat Kost Casteren Hond Reu?

Wat Kost Casteren Hond Reu

Sterilisatie & Castratie

Castratie kater 89,95
Castratie reu 6-10 kg 265. 95
Castratie reu 11-15 kg 276. 07
Castratie reu 16-20 kg 292. 45
Castratie reu 21-25 kg 313. 70

Nog 7 rijen.

Hoeveel kost een castratie bij een reu?

De kosten van castratie van honden kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dierenarts of dierenkliniek. Je kunt het beste meerdere offertes aanvragen. De castratie van een reu bedraagt gemiddeld 150 tot 250 euro. Aangezien castratie een uitgebreider ingreep is voor de teef, zijn de kosten hoger.

Hoe duur is het om een hond te laten castreren?

Castratie kosten

Behandeling Prijs
Castratie hond € 200,00
Castratie hond 10-20 KG € 220,00
Castratie hond 20-30 KG € 240,00
Castratie hond 30-40 KG € 275,00

.

Wat kost castratie kleine reu?

Met welke kosten voor castratie bij mijn hond moet ik rekening houden? – De kosten voor castratie bij de hond kunnen per dierenartsenpraktijk erg verschillen. Zo hanteert de ene dierenarts totaalprijzen welke inclusief medicatie, consulten en controle zijn en wordt bij de andere dierenarts alles apart berekend.

 1. Wanneer jij niet teveel wilt betalen is het goed om de kosten bij elkaar op te tellen en de totaalprijzen met elkaar te vergelijken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen;
 2. Ook het gewicht van je hond kan de prijs van de castratie sturen;

Het gewicht heeft hier zelfs erg veel invloed op aangezien een grote zware hond een hogere dosering narcosemiddel nodig heeft dan een kleine lichte hond. Vaak wordt er voor de lichtste honden een startbedrag gehanteerd en gaan de kosten gemiddeld per kilogram lichaamsgewicht met een euro omhoog.

Wanneer je voor een hond van 10 kg € 120,- betaalt, kan dit voor een hond van 40 kg bij dezelfde dierenarts € 150,- kosten bijvoorbeeld. Houd altijd rekening met bijkomende kosten. Jouw hond kan bijvoorbeeld meer pijnstilling nodig moeten hebben, je zult misschien hulpmiddelen moeten aanschaffen voor tijdens de nazorg-periode, er kunnen tijdens of na de operatie complicaties optreden waardoor er snel geschakeld moet worden.

De kosten voor de castratie opzich komen gemiddeld uit op € 100,- tot € 175,- bij de honden rond de 10 à 15 kg en bij honden boven de 50 kg gaan de kosten al richting de € 150,- tot € 250,- Dit zijn echter gemiddelde prijzen. De kosten van castratie bij jouw dierenarts kunnen hiervan afwijken.

Wat is duurder steriliseren of castreren?

Kosten sterilisatie hond en poes – De kosten van de sterilisatie van een hond of is vaak duurder dan de castratie. De ingreep van sterilisatie is namelijk gecompliceerder dan castratie. Ook bij sterilisatie geldt dat de behandeling per hond of kat, maar ook per dierenarts verschilt.

Waarom zou je een hond castreren?

Een hond castreren biedt veel voordelen – Een reu die niet gecastreerd is, kan territoriaal gedrag vertonen. Veel ongecastreerde reutjes plassen om die reden buiten, of zelfs in huis. Hyperseksualiteit is een ander veelvoorkomend probleem. Deze honden zullen elk dier bespringen dat ze buiten tegen komen.

 • En ook binnen kunnen ze tegen een been of een tafelpoot oprijden;
 • De honden zijn vaak onrustig;
 • Ze kunnen weglopen om op zoek te gaan naar teefjes;
 • Laat uw hond castreren als hij nog jong is;
 • Dan is de kans groot dat zijn hyperseksualiteit afneemt of zelfs verdwijnt;
See also:  Mijn Hond Eet Gras. Hoe Moet Ik Daarmee Omgaan?

Ander typisch gedrag van ongecastreerde honden, is dominantie. Uw dier wil dan hoger in de rangorde komen dan andere honden of mensen. In uitzonderlijke gevallen kan een hond zelfs agressief worden. Hij verdedigt dan zijn huis, of zijn huisgenoten. Dominante honden zijn niet sociaal.

Hun baasjes durven hen niet los te laten lopen, omdat ze achter andere honden aangaan. Laat uw hond castreren, dan  zal het minder dominant of agressief worden. De meeste mensen die hun dier laten castreren, doen dat zodat hij niet meer voor nageslacht kan zorgen.

Puppy’s zijn natuurlijk hartstikke schattig. Maar het valt niet mee om voor elk dier een goede plek te vinden. Naast gedragsveranderingen zijn er ook gezondheidsvoordelen te behalen. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Honden die gecastreerd zijn, hebben bijvoorbeeld minder kans op het ontstaan van testikeltumoren en prostaatproblemen.

Bovendien zien we dat gecastreerde reutjes minder vaak ontstekingen hebben aan hun voorhuid. U ziet het, met de castratie van uw dier zijn veel voordelen te behalen. Uw hond wordt rustiger en gezonder. U heeft geen last meer van ongewenst gedrag.

Bent u overtuigd? Wilt u uw hond laten castreren? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak of het opvragen van de kosten voor de castratie. .

Wat is de beste leeftijd om een hond te laten steriliseren?

Wanneer is het beste tijdstip om mijn puppy te laten steriliseren? – Als u besluit om uw puppy te laten steriliseren, moet dit vóór de puberteit plaatsvinden op een leeftijd van zes tot negen maanden. Grote rassen en zeer grote rassen worden later volwassen dan kleinere honden, dus het beste tijdstip om deze te steriliseren is wanneer ze al wat ouder zijn.

Uw dierenarts kan u adviseren over wat het beste tijdstip is om uw puppy te laten steriliseren. Voor vrouwelijke puppy’s is het belangrijk dat ze niet gesteriliseerd worden als ze jonger zijn dan drie maanden, omdat dit kan leiden tot gezondheidscomplicaties op latere leeftijd.

Als u echter uw puppy laat steriliseren voordat ze vier jaar oud is, kan dit als bijkomend gezondheidsvoordeel hebben dat er minder risico bestaat op een infectie van de baarmoeder.

Hoe snel resultaat castratie hond?

Chemische castratie – Als u wilt “uitproberen” wat het effect van castratie is op (het gedrag van) uw hond, kunt u kiezen voor een tijdelijke chemische castratie. Bij chemische castratie wordt de productie van testosteron onderdrukt. Er zijn twee vormen van chemische castratie:

 • een snel- maar kortwerkende injectie (Vetadinon®): binnen 2 tot 4 dagen is het eerste effect zichtbaar. Deze injectie werkt 3-4 weken.
 • een langer werkend implantaat (Suprelorin®): dit is een klein oplosbaar staafje dat via een injectie onder de huid wordt ingebracht. De eerste 2 weken kan er een toename van de seksuele belangstelling of andere “reuengedrag” optreden, voordat er een afname gezien wordt. Na 4-6 weken is het effect op het gedrag volledig zichtbaar. Onvruchtbaarheid treedt na 6 weken op. De werkingsduur is minimaal 6 maanden en is mede afhankelijk van de grootte van de hond: bij kleine honden kan het implantaat 12-18 maanden werken.
See also:  Hond Diarree Welk Voer?

Gedraagt uw hond zich tijdens de chemische castratie zoals u graag zou willen, dan is chirurgische castratie een goede optie. Ziet u geen of onvoldoende verandering, dan is het verstandig om (ook) met het gedrag van uw hond aan de slag te gaan. De effecten van de chemische castratie verdwijnen in principe volledig nadat het implantaat is uitgewerkt.

Wat is de beste leeftijd om een hond te laten steriliseren?

Sterilisatie zorgt ervoor dat uw hond gezonder blijft! –

 • Minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Onderzoek heeft uitgewezen dat een sterilisatie vóór de eerste loopsheid de kans op melkkliertumoren tot nul reduceert. Na elke loopsheid wordt de kans groter dat uw teef last krijgt van melkklierkanker. De adviesleeftijd voor sterilisatie ligt tegenwoordig dan ook tussen de 6 en 9 maanden leeftijd, dus voor de eerste loopsheid of 2-3 maanden ná de eerste loopsheid.
 • Uiteindelijk krijgt zo’n 25% van de ongesteriliseerde teven vroeg of laat last van of melkklierkanker, baarmoederontsteking of in het ergste geval allebei! 
 • Sommige honden kunnen behoorlijk ziek zijn van schijnzwangerschap. Meestal nemen de verschijnselen van schijnzwangerschap per loopsheid toe. Na sterilisatie kan uw hond niet meer schijnzwanger worden. De gemiddelde levensverwachting van een jong gesteriliseerde hond neemt met ongeveer 2 jaar toe.

Wat kost sterilisatie hond Belgie?

Iedere ochtend staan de katten te miauwen alsof ze willen zeggen ‘waar blijft mijn ontbijt’. De hond is vaak uren zoet met het speelgoedbeen dat voor hem onder de kerstboom lag en de geiten in de tuin zijn al blij met een nieuwe boomstam waar ze op kunnen klauteren.

Dieren, heerlijk om te hebben maar ze kosten ook een aardige cent. Dierendokter Rob Lückerath zocht op wat een hond, kat, konijn en geit of schaap gemiddeld kosten. Hond Aankoop: Afhankelijk van het ras kost een hond tussen de 400 en de 1.

200 euro. Mand/speelgoed: zo’n 150 euro. Gezondheidszorg: Een hond moet jaarlijks een aantal vaccinaties krijgen, daarvoor betaal je 50 euro. Eens in de drie maanden moet je hen behandelen de producten om te ontwormen, voorkomen van vlooien, teken en andere vieze beestjes bij.

Daarvoor moet je gemiddeld op zo’n 23 euro per trimester rekenen. Hoe groter de hond, hoe hoger de prijs. Identiteitschip: ongeveer 50 euro. Dat zit normaal in de prijs van de rashond. Het is bij wet verplicht.

Sterilisatie/castratie: Een sterilisatie kost tussen de 250 en de 400 euro, een castratie tussen de 100 en de 200 euro. Voeding: Is heel erg afhankelijk van de grootte van het dier. Een Westie bijvoorbeeld eet nauwelijks iets. Het hele diertje is zo groot als de kop van een Newfoundlander.

Rob Lückerath neemt een gemiddelde van 0,50 euro per dag. Tandverzorging: ‘Een hond die slecht voer krijgt, moet vanaf zijn zesde jaar jaarlijks een detartrage krijgen’, zegt Rob Lückerath. ‘Dat is het ontkalken van de tanden zeg maar.

‘ Onvoorziene kosten: zet elk jaar 30 euro opzij (afhankelijk van de grootte) voor speciale zorg of voor medicijnen tegen ouderdomskwaaltjes. Er bestaan tegenwoordig ook verzekeringsmaatschappijen die je hierbij kunnen helpen. Een hond die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), kost zo’n 4.

000 euro. Kat Aankoop: gewone straatkatten kosten niks, voor raskatten betaal je tussen de 400 en de 1. 600 euro. Mand/kattenbak/krabpaal/speeltjes: gemiddeld 150 euro. Identiteitschip: Niet verplicht voor katten maar wordt aangeraden voor katten die buiten komen, 50 euro.

Gezondheidszorg: 60 euro per jaar en driemaandelijkse zorg tegen vlooien en ander ongedierte, ongeveer 23 euro. Sterilisatie/castratie: Steriliseren kost zo’n 120 euro, castreren 60 euro. Voeding: Gemiddeld even duur als voor een hond, zo’n 0,50 euro per dag.

 1. Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar in de spaarpot;
 2. Ook een kat die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 4;
 3. 000 euro gekost;
 4. Konijn Aankoop: Bij een hobbykweker vind je een klein raskonijntje voor zo’n 5 euro, op tentoonstellingen betaal je van 15 euro tot 30 euro;
See also:  Welk Vlees Mag Een Hond Eten?

In de winkel kost een konijn gemiddeld 20 euro. Hok/dranknippel: BEen binnenhok kost zo’n 50 euro, een buitenhok 75 euro. Andere spullen kosten zo’n 10 euro. Gezondheidszorg: konijnen die buiten zitten moet je preventief inenten, kost 2 euro per konijn. Voeding: Ongeveer 100 gram krachtvoer per dag of 0,10 euro per dag.

Daarnaast is een konijn heel blij met een stukje appel, wortel, wat gras. Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar Een konijn dat tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 750 euro gekost. Geit of schaap Aankoop: hangt af van het ras maar kost gemiddeld 75 euro.

Hok/ruimte: Wil je een groene weide behouden, met andere woorden dat de dieren niet alles kaal eten en je een natuurlijke habitat creëert, dan zet je drie geiten of schapen per hectare. In een gewone tuin kunnen twee geiten heel gelukkig leven. Gezondheidszorg: twee keer per jaar goed ontwormen en de hoefjes bijwerken, kostprijs 35 euro per keer.

Schapen moet je ook nog laten scheren: dat kost 10 euro per schaap. Let erop dat de dieren in zomer preventief behandeld worden tegen de wolvlieg, die eieren legt in de vacht. Steriliseren/castreren: steriliseren komt haast nooit voor, een bok moet je zeker laten castreren: 60 euro.

Voeding: in het voorjaar bijvoeren met hooi, in het najaar krachtvoer bijgeven, kost 10 euro voor een zak van 25 kilogram. Hartje winter hebben de dieren ongeveer 1 kilogram per dag nodig. Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar in de spaarpot. Een schaap of geit die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 1.

Hoe lang moet een hond herstellen na sterilisatie?

Hoelang moet mijn hond rust houden na de sterilisatie? – Is uw hond gesteriliseerd dan adviseren wij de hond zo’n 12 dagen haar rust te geven, hierdoor krijgt de wond de kans om goed te herstellen. Wij adviseren u dus ook om uw hond aangelijnd uit te laten en het springen te voorkomen. Wat Kost Casteren Hond Reu Heeft u nog verdere vragen met betrekking tot het steriliseren van uw hond neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 0161-496016 [email protected] nl Bekijk onze honden pagina voor meer informatie over wat we voor uw hond kunnen betekenen. Ons werkgebied is: Galder , Riel , Meer , Rijsbergen , Ulvenhout , Ulicoten , Goirle , Alphen , Baarle-Nassau , Bavel en Gilze ..