Wat kost castreren hond?

wat kost castreren hond
Castratie kosten

Behandeling Prijs
Castratie hond € 200,00
Castratie hond 10-20 KG € 220,00
Castratie hond 20-30 KG € 240,00
Castratie hond 30-40 KG € 275,00

Nog 11 rijen.

Wat kost castratie kleine reu?

Met welke kosten voor castratie bij mijn hond moet ik rekening houden? – De kosten voor castratie bij de hond kunnen per dierenartsenpraktijk erg verschillen. Zo hanteert de ene dierenarts totaalprijzen welke inclusief medicatie, consulten en controle zijn en wordt bij de andere dierenarts alles apart berekend.

Wanneer jij niet teveel wilt betalen is het goed om de kosten bij elkaar op te tellen en de totaalprijzen met elkaar te vergelijken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Ook het gewicht van je hond kan de prijs van de castratie sturen.

Het gewicht heeft hier zelfs erg veel invloed op aangezien een grote zware hond een hogere dosering narcosemiddel nodig heeft dan een kleine lichte hond. Vaak wordt er voor de lichtste honden een startbedrag gehanteerd en gaan de kosten gemiddeld per kilogram lichaamsgewicht met een euro omhoog.

 1. Wanneer je voor een hond van 10 kg € 120,- betaalt, kan dit voor een hond van 40 kg bij dezelfde dierenarts € 150,- kosten bijvoorbeeld;
 2. Houd altijd rekening met bijkomende kosten;
 3. Jouw hond kan bijvoorbeeld meer pijnstilling nodig moeten hebben, je zult misschien hulpmiddelen moeten aanschaffen voor tijdens de nazorg-periode, er kunnen tijdens of na de operatie complicaties optreden waardoor er snel geschakeld moet worden;

De kosten voor de castratie opzich komen gemiddeld uit op € 100,- tot € 175,- bij de honden rond de 10 à 15 kg en bij honden boven de 50 kg gaan de kosten al richting de € 150,- tot € 250,- Dit zijn echter gemiddelde prijzen. De kosten van castratie bij jouw dierenarts kunnen hiervan afwijken.

Wat is de beste leeftijd om een hond te laten steriliseren?

Wanneer is het beste tijdstip om mijn puppy te laten steriliseren? – Als u besluit om uw puppy te laten steriliseren, moet dit vóór de puberteit plaatsvinden op een leeftijd van zes tot negen maanden. Grote rassen en zeer grote rassen worden later volwassen dan kleinere honden, dus het beste tijdstip om deze te steriliseren is wanneer ze al wat ouder zijn.

Uw dierenarts kan u adviseren over wat het beste tijdstip is om uw puppy te laten steriliseren. Voor vrouwelijke puppy’s is het belangrijk dat ze niet gesteriliseerd worden als ze jonger zijn dan drie maanden, omdat dit kan leiden tot gezondheidscomplicaties op latere leeftijd.

Als u echter uw puppy laat steriliseren voordat ze vier jaar oud is, kan dit als bijkomend gezondheidsvoordeel hebben dat er minder risico bestaat op een infectie van de baarmoeder.

Wat is duurder steriliseren of castreren?

Kosten sterilisatie hond en poes – De kosten van de sterilisatie van een hond of is vaak duurder dan de castratie. De ingreep van sterilisatie is namelijk gecompliceerder dan castratie. Ook bij sterilisatie geldt dat de behandeling per hond of kat, maar ook per dierenarts verschilt.

See also:  Wanneer Hond Te Dun?

Wat kost een castratie voor een reu?

Sterilisatie & Castratie

Castratie kater 89,95
Castratie reu 6-10 kg 265. 95
Castratie reu 11-15 kg 276. 07
Castratie reu 16-20 kg 292. 45
Castratie reu 21-25 kg 313. 70

.

Hoe snel resultaat castratie hond?

Chemische castratie – Als u wilt “uitproberen” wat het effect van castratie is op (het gedrag van) uw hond, kunt u kiezen voor een tijdelijke chemische castratie. Bij chemische castratie wordt de productie van testosteron onderdrukt. Er zijn twee vormen van chemische castratie:

 • een snel- maar kortwerkende injectie (Vetadinon®): binnen 2 tot 4 dagen is het eerste effect zichtbaar. Deze injectie werkt 3-4 weken.
 • een langer werkend implantaat (Suprelorin®): dit is een klein oplosbaar staafje dat via een injectie onder de huid wordt ingebracht. De eerste 2 weken kan er een toename van de seksuele belangstelling of andere “reuengedrag” optreden, voordat er een afname gezien wordt. Na 4-6 weken is het effect op het gedrag volledig zichtbaar. Onvruchtbaarheid treedt na 6 weken op. De werkingsduur is minimaal 6 maanden en is mede afhankelijk van de grootte van de hond: bij kleine honden kan het implantaat 12-18 maanden werken.

Gedraagt uw hond zich tijdens de chemische castratie zoals u graag zou willen, dan is chirurgische castratie een goede optie. Ziet u geen of onvoldoende verandering, dan is het verstandig om (ook) met het gedrag van uw hond aan de slag te gaan. De effecten van de chemische castratie verdwijnen in principe volledig nadat het implantaat is uitgewerkt.

Wat kost een castratie grote hond?

Castratie kosten

Behandeling Prijs
Castratie hond € 200,00
Castratie hond 10-20 KG € 220,00
Castratie hond 20-30 KG € 240,00
Castratie hond 30-40 KG € 275,00

.

Welke leeftijd steriliseren?

Iedere man die zeker weet dat hij geen kinderen (meer) wil, kan zich laten steriliseren. Het maakt daarbij niet uit hoe oud u bent. En ook niet of u kinderen hebt.

Waarom 3 maanden na loopsheid steriliseren?

Wanneer kun je je hond het beste laten steriliseren? – Ook hier bestaan meningsverschillen over. Als je puur kijkt naar het risico op melkklier tumoren zou voor de eerste loopsheid het meest gunstig zijn. Maar te vroeg steriliseren is niet goed voor de groei en heel jong steriliseren wordt wel eens in verband gebracht met agressie problemen.

Mede hierdoor is het advies je hond in ieder geval niet voor de leeftijd van zes maanden te laten steriliseren. Omdat je niet weet wanneer de eerste loopsheid plaats gaat vinden en het niet zo goed is om te steriliseren als de hormonen al actief zijn wordt meestal aanbevolen om te wachten tot na de eerste loopsheid.

De operatie vindt dan 2 tot 3 maanden na de loopsheid plaats. Er is dan nog steeds een verminderde kans op melkklier tumoren. Bij de extreem grote rassen wordt ook wel eens geadviseerd om te wachten tot ze minimaal twee jaar oud zijn in verband met het mogelijke effect op de groei.

See also:  Hoe Laat Laatste Keer Hond Uitlaten?

Waarom hond niet steriliseren?

Wel of niet steriliseren/castreren? De teef: Over het wel of niet steriliseren van uw hond kan geen algemeen geldend advies worden gegeven. Iedere eigenaar moet voor zijn/haar situatie en voor zijn/haar hond bepalen of steriliseren zinvol is. Eigenlijk moeten we praten over castreren, aangezien bij de operatie de eierstokken weggenomen worden en niet, zoals bij mensen, de eileider afgebonden. De voordelen:

 • Geen loopsheid meer en geen kans op ongewenste dekkingen en (schijn-)zwangerschap
 • Geen tot veel kleinere kans op het krijgen van melkklierkanker. Wordt een teefje voor de eerste loopsheid gesteriliseerd dan is de kans op het krijgen van melkkliertumoren nihil. Met elke loopsheid neemt de kans op het krijgen van melkklierkanker toe tot een kans van 23% als een hond niet voor haar vijfde levensjaar wordt gesteriliseerd.
 • Geen risico op het krijgen van een baarmoederontsteking. Dit zien we nog zeer regelmatig. De ontsteking kan zeer snel optreden en honden doodziek maken. Spoedbehandeling met infusen en anti-shock middelen is dan nodig en een operatie voeren we uit zodra dit verantwoord is. De kosten kunnen hoog oplopen, zeker als de dieren in de avond/nacht of in het weekend ziek worden.

De nadelen/risico’s:

 • Hoewel zeer minimaal, er is altijd een operatierisico. We durven het narcoserisico in onze kliniek op nihil te stellen. Ook is er een kleine kans op wondcomplicaties. Een laparoscopische sterilisatie (een wat kost castreren hondsterilisatie door middel van een cameraatje in de buik) heeft ten opzichte van de traditionele methode als voordeel dat de operatie minder pijnlijk is, korter duurt en een kleinere wond nodig heeft, waardoor er geen risico is op een wondbreuk (zie ook ‘ chirurgie-laparoscopie ‘).
 • Bij sommige teven ontstaat urine incontinentie. Grote rassen hebben hier vaker last van dan kleine rassen. Hoewel het slechts een klein percentage (1-3%) betreft is het over het algemeen een levenslange aandoening. Meestal is de incontinentie met medicijnen goed te behandelen.
 • Vooral bij teven met lang -of krulhaar is er een kans op het ontstaan van een zogenaamde ‘puppy coat’. Hierbij wordt de vacht wollig en pluizig.
 • Er is een kans dat uw dier na de operatie gemakkelijker overgewicht krijgt. Over het algemeen kan men beter direct na de sterilisatie minder voer verstrekken.
 • Heel af en toe wordt een teef iets feller na sterilisatie. Dit is een risico bij toch al erg felle honden.
 • Er lijkt een iets grotere kans te zijn op het krijgen van bepaalde vormen van kanker, vooral bij castreren op heel jonge leeftijd. Hier wordt nog veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.
 • In verband met een groter risico op skeletproblemen adviseren wij bij honden van grote hondenrassen (>25 kg) om ze pas te steriliseren als ze helemaal uitgegroeid zijn.
See also:  Hoe Snel Werkt Rimadyl Hond?

De reu: Ook hier geldt dat voor het wel of niet castreren van uw hond geen algemeen geldend advies kan worden gegeven. Iedere eigenaar moet voor zijn/haar situatie en voor zijn/haar hond bepalen of castreren zinvol is. Bij een castratie van de reu worden de testikels operatief verwijderd. Bij twijfel hoe een reu zal reageren op castratie is het eventueel raadzaam om het effect ervan te testen middels een chemische castratie.

 • Dat laatste zou bij honden grote problemen veroorzaken;
 • We zullen kort en bondig de voor -en nadelen van steriliseren van de teef voor u op een rijtje zetten;
 • Hierbij wordt een implantaat onder de huid ingebracht dat ruim een half jaar of een heel jaar werkt;

In deze tijd kan de eigenaar zien hoe de reu reageert op een castratie. Daarna kan een weloverwogen keuze gemaakt worden om wel of niet te castreren. De voordelen:

 • De reu wordt na castreren minder geprikkeld om weg te lopen op zoek naar een loops teefje. Meestal zijn reuen ook wat minder actief met het markeren (kleine plasjes doen) tijdens de wandeling en zijn ze minder snel geneigd om de confrontatie op te zoeken met andere honden. Ze worden vaak ‘zachter’ van karakter.
 • Het lekken van pussige vloeistof uit de voorhuid stopt in verreweg de meeste gevallen.
 • De kans op het verkrijgen van goedaardige prostaatvergrotingen op latere leeftijd is nihil. Zo’n prostaatvergroting geeft vaak klachten waarvoor een behandeling ingesteld moet worden.

De nadelen:

 • Net als bij een sterilisatie kan een reu na castratie gemakkelijker overgewicht ontwikkelen. Ons advies is om direct na de castratie 15% minder voer te geven.

Om een weloverwogen beslissing te maken willen wij u graag adviseren. Per ras en hond verschilt dat advies. Er zijn daarnaast andere mogelijkheden om uw hond (tijdelijk) onvruchtbaar te maken. Voor advies van een dierenarts kunt u ons altijd bellen op het telefonisch spreekuur, van maandag-vrijdag tussen 13. 30 en 14. 00u. U krijgt dan (gratis) een dierenarts aan de lijn.

Wat verandert er na sterilisatie hond?

De meeste teefjes zullen na de sterilisatie niet van karakter veranderen. Echter door hormoonveranderingen kunnen sommige teefjes na de sterilisatie rustiger en aanhankelijker worden, maar andere juist feller en soms agressiever.