Wat Kost Een Hond?

Wat Kost Een Hond
De aankoopprijs van een hond varieert van 200 euro voor een adoptiehond tot 2000 euro of meer voor een rashond. Voor de aankoop van een tuig en leiband, een mand, een voerbak, waterbak en kauwmateriaal mag je tussen 100 en 400 euro rekenen.

Wat zijn de maandelijkse kosten van een hond?

Verzorgingskosten van een hond – Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo’n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo’n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.

Wat kost een hond in totaal?

Wat kost een hond per jaar? – Dus: hoeveel kost een hond per jaar? Je hebt nu goed zicht op de diverse kosten voor een hond waarmee je rekening moet houden. Omdat elke hond anders is en omdat de ene hond (helaas) vaker bij de dierenarts zit dan de andere, kunnen de kosten voor een hond per jaar erg uiteenlopen.

 • Een goed gemiddelde om je aan vast te houden, is zo’n € 1;
 • 000 aan kosten voor de hond per jaar;
 • Of € 85 per maand;
 • Dat staat nog los van een eventuele verzekeringspremie, dierenartskosten en de aanschafkosten van de hond;

Wel kunnen de kosten erg verschillen afhankelijk van het ras en de gezondheid van je hond. Verder is hondenbelasting voor veel hondenbaasjes een grote kostenpost. Maar misschien woon jij in een gemeente waar die belasting niet geheven wordt; dat bespaart je dan een mooi bedrag aan kosten voor de hond per maand.

Wat is de prijs van een pup?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer. Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken.

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

 1. Deze kosten worden doorgerekend;
 2. Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker;
 3. Laat je niet verleiden door die aanbiedingen;
 4. Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden;

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.

Wat is het goedkoopste huisdier?

Vandaag 4 oktober is het Werelddierendag. Ideaal om je huisdier eens lekker in de watten te leggen. Maar eigenlijk zijn dieren big business en in tijden van crisis kan het dus zijn dat een huisdier voor jou en je gezin niet meer zo vanzelfsprekend is. Welk huisdier is dan eigenlijk het goedkoopst? Als je de rekening maakt, zijn er heel wat factoren waar je rekening mee moet houden.

Op het internet zijn er enkele websites terug te vinden met een top tien van de goedkoopste huisdieren. Niet echt wetenschappelijk, maar je leert er wel enkele belangrijke dingen uit over de totaalprijs van een huisdier.

Want je valt soms achterover als je alle kosten van een volledig dierenleven bij elkaar optelt. Levensduur Niet zo schokkend, is het feit dat de goudvis het goedkoopste huisdier is. Een goudvis kost amper één euro en je hebt er eigenlijk enkel voer en een visbokaal voor nodig.

Maar wat je misschien niet wist, is dat een vis tien jaar oud kan worden. En als je dus tien jaar visvoer moet kopen, dan kan je wel eens zo’n 300 euro aan je vis moeten uitgeven. Het duurste dier is de Ara.

Die wordt zo’n 100 jaar oud en dus moet je er heel je leven voor zorgen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de levensduur van elk dier om de totale kostprijs van je huisdier te bepalen..

Wat is de goedkoopste puppy?

Vraag: Wat kost een hond? Antwoord: TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over. Als je twijfelt om een hond in huis te halen kan een van de vragen die je jezelf stelt zijn of je zo’n beestje wel kunt betalen. Na de aanschaf ben je er niet, je moet je hond ook onderhouden.

Wij hebben geprobeerd de globale kosten van de aanschaf en het onderhoud op een rijtje te zetten. Dit blijven wel richtlijnen, als je wilt kun je vele malen meer uit geven dan de bedragen die wij noemen en er zijn ook mensen die het met minder redden.

De aanschaf De aanschaf kosten zijn afhankelijk van het soort hond dat je wilt en de plaats waar je hem vandaan haalt. Let goed op dat zeker bij honden goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn en naast hoge kosten ook veel verdriet kan veroorzaken. Lees ook het artikel over waar je op moet letten als je een hondje gaat kopen.

 • Een rashond die je via een door de rasvereniging goedgekeurde fokker koopt kost je ongeveer tussen de 500 en 2000 euro, afhankelijk van het ras;
 • Voor een huishond van de meeste populaire rassen zul je rond de 800 euro kwijt zijn;

Een zogenaamd vuilnisbakje, een hondje dat een mix is van verschillende rassen, wordt meestal voor tussen de 200 en 500 euro aangeboden. Als je een hondje uit het asiel wilt adopteren betaal je plaatsingskosten om de kosten die het asiel voor dat hondje gehad heeft te dekken.

 1. De hoogte van deze bijdrage verschilt per asiel maar ligt meestal rond de 150 euro;
 2. De uitzet De totale kosten van de spullen die je echt nodig hebt voor je hond vallen mee;
 3. De grootste kostenpost is de bench of mand;

De prijs hangt af voor hoe groot je hondje is en wat voor uitvoering je wilt. Een bench voor een middelgrote hond kun je vanaf ongeveer 50 euro krijgen ( zie hier meer prijzen ). Een mand of kussen voor een middelgrote hond kun je voor 15 euro krijgen, maar je kunt er ook meer dan 100 euro aan uitgeven ( zie hier meer prijzen ).

De overige kosten zijn nog meer afhankelijk van wat je er voor uit wilt geven. Een hondenriem met lijn van nylon kun je al voor 5 euro krijgen maar je kunt ook meer dan 50 euro uitgeven voor een leren lijn ( zie hier meer prijzen ).

See also:  Hoe Leer Je Een Hond Plaats?

Speeltjes kun je zelf maken , maar je kunt er ook heel veel geld voor uitgeven ( zie hier hoe je blut kunt raken ). Gewone simpele voer en drink bakken kun je al voor 2 euro krijgen, maar je kunt ook voor een design bak van meer dan 50 euro kiezen. ( Zie hier verschillende opties ).

Tenslotte heb je nog kammen of borstels nodig, afhankelijk van de vacht van je hond. Deze kunnen van enkele euro’s tot 30 euro kosten ( zie hier voor prijsvoorbeelden ). In totaal ben je dus vanaf 25 tot honderden euro’s kwijt afhankelijk van wilt hebben.

Het onderhoud De voorgaande kosten waren eenmalig en daar kun je voor sparen, maar het hebben van een of meer honden brengt ook maandelijkse kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken. Hondentraining, de meeste mensen beginnen met een puppycursus en gaan verder met een gehoorzaamheidscursus.

Maar daar hoeft het niet te stoppen, er zijn genoeg mensen die zo enthousiast zijn dat ze vervolgens een hondensport kiezen om samen met hun hond te beoefenen. Als je tot deze groep behoort kun je afhankelijk van de hondenschool die je kiest vanaf 25 euro per maand rekenen.

Vaccinaties en ongediertebestrijding zijn ook jaarlijks terugkerende kosten, reken rond de 50 euro per jaar aan vaccinaties, rond de 50 euro per jaar om je hond vlo en teekvrij te houden ( zie hier prijzen vlooien en teken bescherming ) en rond de 20 euro per jaar aan ontworming ( zie hier prijzen ontwormingsmiddelen ).

Reken daarnaast op overige medische kosten of kosten van een hondenverzekering , je kunt er van uit gaan dat je voor een basisverzekering van een middelgrote hond rond de 20 euro per maand kwijt bent. Of en hoeveel je kwijt bent aan vachtverzorging hangt van het type hond dat je kiest af.

Zolang je geen shows wilt lopen zul je met een kortharige hond zoals een labrador waarschijnlijk nooit een trimsalon van binnen zien. Neem je daarentegen een hond met een moeilijkere vacht, dan zal hij af en toe geknipt moeten worden. Een bezoek aan een trimsalon kost je rond de 40 euro per keer.

 1. Iedere hond moet eten, de meeste mensen geven naast het standaard voer regelmatig een snack;
 2. Hoeveel je hond eet hangt onder andere af van zijn volwassen streefgewicht;
 3. Je kunt uit heel veel soorten voer kiezen;

Voor een goede kwaliteit voer voor een middelgrote hond kun je rond de 40 euro per maand rekenen. Een klein hondje zal iets minder kosten en een grote hond kan je arm eten. Denk tenslotte goed na of je nog dingen als uitlaatservice en vakantie opvang nodig denkt te hebben.

 1. Kun je ‘s ochtends ‘s middags en ‘s avonds je hond zelf uit laten of heb je familie of vrienden die dat voor je willen doen dan heb je geen hondenuitlaatservice nodig;
 2. Denk er wel aan dat je hond hopelijk oud wordt, dus dat de opvang van nu er over 10 jaar misschien geen zin meer in heeft;

Als jij je hond niet zelf iedere middag uit kunt laten en niemand kent die dat wil doen kan het door gebruik te maken van een hondenuitlaat service toch haalbaar zijn om een hond te hebben. Reken op ongeveer 40 euro per maand voor iedere dag dat je de grote wandeling uitbesteedt.

 • Als je hond altijd mee kan op vakantie, of als je mensen kent die je hond in de vakantie op willen vangen hoef je ook niet op kosten voor vakantieopvang te rekenen;
 • In ander gevallen kost een hondenpension rond de 12 euro per dag;

Tenslotte moet je in de meeste gemeentes hondenbelasting betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemeente waar je in woont maar is over het algemeen ongeveer 75 euro per jaar. Vond je het artikel interessant? Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! Al met al ben je dus behoorlijk wat kwijt aan je trouwe viervoeter, maar als je het geld kunt missen en genoeg tijd in je hond wilt en kunt stoppen krijg je er ook veel liefde voor terug. TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

Hoe vaak moet je je hond uitlaten?

Wanneer is mijn hond genoeg uitgelaten? – Wat Kost Een Hond Laat uw hond vooral lekker lang snuffelen U kunt uw hond dus het beste minimaal 3 keer per dag uitlaten en dan voldoende lang afhankelijk van ras en leeftijd van uw hond. Daarbij laat u uw hond lekker lang snuffelen en ontmoet hij soortgenoten. En dat dagelijks, dat heeft hij wel verdiend. En dat verdient u ook. Want weet dat wanneer uw hond buiten zijn energie kwijtraakt en sociale voldoening krijgt, dat hij dan ook in huis een hele trouwe en lieve vriend zal zijn.

 • Uw hond gedraagt zich dan kalm en rustig thuis;
 • En dat merkt u;
 • U heeft het vast weleens gemerkt bij de hond van de buren of van vrienden;
 • Een hond die continu aandacht vraagt, slecht of niet luistert en onrustig gedrag;

Dat zijn tekenen dat die honden zich buiten niet echt mogen en kunnen uitleven.

Hoe duur is een huisdier?

Het hebben van een huisdier betekent dat u daar ook geld aan kwijt zult zijn. De kosten waar u rekening mee moet houden, verschillen enorm. Deze zijn onder andere afhankelijk van de diersoort en de grootte van het dier. Als u een dier gaat aanschaffen, is het goed om van te voren stil te staan bij de verschillende kosten waar u mee te maken kunt krijgen.

 1. De kosten voor het houden van een huisdier zijn uit te splitsen in eenmalige, terugkerende en onvoorziene kosten;
 2. Eenmalige kosten zijn bijvoorbeeld kosten voor aanschaf van het dier zelf en geschikte huisvesting, zoals een hok, kooi, terrarium of aquarium;

Ook kosten voor castratie of voor het chippen en registreren van uw huisdier gelden als eenmalige kosten. Terugkerende kosten zijn de vaste kosten die u zult hebben zolang als uw huisdier leeft. Bij terugkerende kosten moet u denken aan kosten voor voer, bodembedekking in hok of kooi, kattenbakvulling voor de kattenbak, stroomkosten bij een aquarium of terrarium, enzovoorts.

Ook jaarlijkse vaccinaties bij de dierenarts, een verzekering, regelmatige parasietbestrijding of trimbeurten bij de trimsalon vallen onder terugkerende kosten. Wanneer u bijvoorbeeld jaarlijks op vakantie gaat, kunnen ook eventuele pensionkosten of extra vaccinaties gezien worden als terugkerende kosten.

See also:  Welke hond werd als eerste blindengeleidehond?

Van terugkerende kosten kunt u zelf van te voren een redelijk goede inschatting maken hoe duur het zal zijn per maand of per jaar. Zeker bij dieren die lang leven, is het goed om te bedenken of eventuele veranderingen in uw leefsituatie het houden van zo’n huisdier ook in de toekomst nog mogelijk maken.

Onvoorziene kosten zijn kosten waar van te voren geen inschatting van te maken is. De meest bekende onvoorziene kosten zijn dierenartskosten. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat door een ongeluk een dure operatie moet ondergaan, of een ziekte krijgt en daarvoor levenslang medicijnen moet krijgen.

Maar onvoorziene kosten kunnen ook zijn dat er een barst in de ruit van het aquarium komt of dat een volière schade oploopt tijdens een storm. Onvoorziene kosten lopen vaak al snel in de honderden tot duizenden euro’s. Het is verstandig om hier geld voor opzij te zetten.

Voor dierenartskosten kan het handig zijn om uw dier te laten verzekeren. Ga dan goed na welke kosten er allemaal gedekt worden en of er bijvoorbeeld sprake is van een eigen risico. Om u een beeld te geven van de kosten van een bepaald dier, is hieronder voor een aantal verschillende dieren een voorbeeld uitgewerkt.

De genoemde bedragen zijn gemiddelden en kunnen dus variëren. Per diersoort is vermeld welke kosten meegenomen zijn bij de totstandkoming van de genoemde bedragen, maar ook welke kosten buiten beschouwing gelaten zijn. De kosten die niet zijn meegenomen, zijn kosten die niet iedereen zal maken.

 1. De aanschafkosten van een hond variëren enorm;
 2. Dit is met name afhankelijk van de verschillen in prijs voor een hond met of zonder stamboom (die ook weer per ras verschillen), en of de hond afkomstig is uit een opvang (asiel) of van een fokker;

De terugkerende kosten zijn vergelijkbaar. Uiteraard zullen er wel verschillen zijn in bijvoorbeeld terugkerende voerkosten bij een grote of een kleine hond. Prijsniveau juli 2022.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
Hond met stamboom (pup) Aanschafprijs hond: Overig: Totaal: €1235 €215 €1450 €620
Hond zonder stamboom (pup online, herkomst vaak onduidelijk) Aanschafprijs hond: Overig: Totaal:     €800 €215 €1015 €620
Hond zonder stamboom (pup beroepsfokker) Aanschafprijs hond: Overig: Totaal:   €1400 €215 €1615 €620
Asielhond (volwassen) Aanschafprijs hond: Overig: Totaal:     €215 €215 €430 €620
Voormalig zwerfhond uit het buitenland Aanschafprijs hond: Overig: Totaal:     €370 €215 €580 €620

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs hond Overig:

 • Chipregistratie
 • Mand en kleedje
 • Halsband en riem
 • Eetbak en drinkbak
 • Borstel
 • Twee speeltjes
 • Het volgen van één cursus
Voer Speelgoed Reguliere dierenartskosten:

 • Vaccinaties
 • Ontwormen
 • Ontvlooien
Vervolgcursus Verzekering Trimsalon Pension Uitlaatdienst Castratie, afhankelijk van gewicht, 1,5-60 kilo: reu €175-€295 teef €310-€460 (laparoscopisch + €100) Hondenbelasting (soms niet geheven, indien wel geheven gemiddeld €72, informeer bij de gemeente) Onverwachte (dierenarts)kosten

De aanschafkosten van een kat variëren, afhankelijk van of het een raskat met stamboom is, of een rasloze kat. De terugkerende kosten zijn vergelijkbaar.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
Kat met stamboom Aanschafprijs kat: Overig: Totaal: €750 €250 €1000 €550
Kat zonder stamboom Aanschafprijs kat: Overig: Totaal: €100 €250 €350 €550

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs kat Overig:

 • Castratie
 • Mandje
 • Krabpaal
 • Twee kattenbakken
 • Eetbak en drinkbak
 • Borstel
 • Twee speeltjes
Voer Kattenbakgrit Reguliere dierenartskosten:

 • Vaccinaties
 • Ontwormen
 • Ontvlooien
Verzekering Vachtverzorging langharige katten Chippen en registreren Pension Onverwachte (dierenarts)kosten

Omdat konijnen groepsdieren zijn, is er bij het kostenoverzicht uitgegaan van het houden van twee konijnen. Gemiddelde prijsindicatie, prijsniveau juli 2022.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
2 Konijnen Aanschafprijs konijnen, ram plus voedster, inclusief castratie ram: Asiel (vaak inclusief vaccinatie) Hobbyfokker Dierenspeciaalzaak Internet, diverse aanbieders Overig: Totaal:                       €100 €200 €150 €140   €200 €300-400 €780

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs konijnen, inclusief castratie van de ram (gemiddelde castratieprijs €90) Overig:

 • Hok
 • Ren
 • 2 Voerbakjes, 2 drinkbakjes
 • 2 Toiletbakken
 • Schuilhok
 • 2 Knaagspeeltjes
Voer:

 • Brokken
 • Hooi
 • Groenvoer

Bodembedekking Reguliere dierenartskosten:

 • Jaarlijkse vaccinaties
Castratie voedster: vanaf €150 Verzekering Chippen en registreren Pension Vervangkosten van knaagmateriaal / speelgoed Onverwachte (dierenarts)kosten

Er zijn verschillende soorten knaagdieren, variërend van cavia’s tot gerbils en hamsters. Voor het kostenoverzicht is in dit geval uitgegaan van het aanschaffen en houden van één goudhamster. Veel andere knaagdieren zijn groepsdieren en moeten met tenminste twee dieren gehouden worden. Houd dan rekening met hogere kosten. ​

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
Goudhamster Aanschafprijs goudhamster: Overig: Totaal: €10 €120 €130 €300

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs goudhamster Overig:

 • Hok
 • Voerbakjes en drinkfles
 • Slaaphuisje
 • Speelhuisje
 • Looprad
 • Zandbakje
Voer:

 • Brokken
 • Hooi
 • Groenvoer
 • Extraatjes (eiwitten)

Bodembedekking

Pension Onverwachte (dierenarts)kosten

De groep terrariumdieren is zeer divers en de kosten hiervan zullen daarom ook behoorlijk uiteen kunnen lopen. Sommige dieren zijn in de aanschaf al veel duurder dan anderen. Daarnaast kunnen er grote verschillen zijn in eenmalige kosten voor de aanschaf van een terrarium en verschillen in bijvoorbeeld de terugkerende voerkosten. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor het aanschaffen en houden van een baardagame.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
Baardagame Aanschafprijs baardagame: Overig: Totaal: €60 €500 €560 €850

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs baardagame Overig:

 • Terrarium
 • Achterwand
 • Bodembedekking
 • Takken en stenen
 • Lampen
 • Thermo- en hygrometer
Voer:

 • Dierlijk
 • Groenvoer
 • Vitaminen en mineralen

Bodembedekking Lampen Stroomkosten

Onverwachte (dierenarts)kosten

Er kunnen veel verschillende soorten vissen in een aquarium gehouden worden. Er wordt hieronder uitgegaan van een zoetwateraquarium met 15 beginnersvissen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld tetra’s en platy’s.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
15 Vissen Aanschafprijs vissen: Overig: Totaal: €25 €175 €200 €240

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs vissen Overig:

 • Aquarium
 • Pomp en filter
 • Verlichting
 • Verwarming
 • Beluchting
 • Bodembedekking
 • Planten, kiemhout en stenen
 • Thermometer
 • Schepnet, emmer, slang
 • Krabber
Voer:

 • Droogvoer
 • Diepvries / levend voer

Onderhoud:

 • Teststrips
 • Waterverbeteraar
 • Filterinhoud

Stroomkosten

Voerautomaat Onverwachte kosten, bijvoorbeeld bij ziekte

Er kunnen verschillende soorten vissen in een vijver gehouden worden. Ook de vijveromvang kan variëren. Omdat de kosten van met name koi zeer uiteenlopend zijn en omdat niet iedereen ruimte heeft voor een grote vijver, is voor het voorbeeld uitgegaan van de kosten voor het houden van twee goudvissen in een kleine vijver van 1000 liter.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
2 Goudvissen Aanschafprijs goudvissen: Overig: Totaal: €10 €410 €420 €70

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs goudvissen Overig:

 • Vijver
 • Pomp en filter
 • Planten
 • Mineralen
 • Testset waterkwaliteit
Voer Vitaminen en mineralen Stroomkosten Testset waterkwaliteit Reparaties Onderhoud aan vijver Onverwachte (dierenarts)kosten

Bij de kosten van het houden van vogels is er onderscheid gemaakt tussen het houden van kleine vogels en het houden van een duurdere papegaai. Er is uitgegaan van het houden binnenshuis, dus niet in een volière buiten.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
2 Zebravinken Aanschafprijs zebravinken: Overig: Totaal: €15 €95 €110 €190
Amazonepapegaai Aanschafprijs amazonepapegaai: Overig: Totaal: €650 €360 €1010 €580

Bij de kosten in de vorige tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs: Zebravinken:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs 2 zebravinken Overig:

 • Kooi
 • Voerbak en drinkbak
 • Zitstok
 • Badje
Voer:

 • Zaad / pellets
 • Grit
 • Maagkiezel
 • Groenvoer
 • Sepia
 • Trosgierst

Bodembedekking

Pension Onverwachte (dierenarts)kosten

Amazonepapegaai:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs 1 amazonepapegaai (inclusief gezondheidstest) Overig:

 • Kooi
 • Voerbak en drinkbak
 • Zitstok
 • Speelgoed
 • Speelboom
 • Cursus of boeken over papegaaiengedrag
Voer:

 • Pellets
 • Groenvoer
 • Extra’s

Bodembedekking Jaarlijkse gezondheidscheck Speelgoed

Chip Verzekering Pension Onverwachte (dierenarts)kosten

Tegenwoordig worden er steeds meer hobbydieren in een woonwijk gehouden. Niet alle dieren zijn hier uiteraard geschikt voor, maar kippen zijn dat vaak wel. Hieronder wordt een kostenoverzicht gegeven voor het houden van twee kippen.

Dier Eenmalige kosten Terugkerende kosten per jaar
2 Kippen Aanschafprijs kippen: Overig: Totaal: €30 €300 €330 €140

Bij de kosten in bovenstaande tabel zijn de volgende zaken wel of niet meegenomen in de prijs:

Wel meegenomen: Eenmalige kosten Wel meegenomen: Terugkerende kosten Niet meegenomen kosten
Aanschafprijs kippen Overig:

 • Hok
 • Ren
 • Voerbak en drinkbak
 • Schraapmes
Voer Bodembedekking Preventie ongedierte, zoals mijtbestrijding Vaccinaties Onverwachte (dierenarts)kosten

.

Wat is de duurste hond?

Tibetaanse Mastiff €7. 000 tot meer dan een miljoen euro! – De Tibetaanse mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Daar wordt deze hond als heilig en als geluksbrenger beschouwd. Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Wat kost een klein hondje uit het asiel?

Tarieven

Adoptie hond Tarief (incl. BTW)
Hond (groot) € 18,50 per dag
Hond (middelgroot) € 16,00 per dag
Hond ( klein ) € 13,00 per dag
Kat € 11,50 per dag

.

Is een hond duur om te hebben?

De aankoopprijs van een hond varieert van 200 euro voor een adoptiehond tot 2000 euro of meer voor een rashond. Voor de aankoop van een tuig en leiband, een mand, een voerbak, waterbak en kauwmateriaal mag je tussen 100 en 400 euro rekenen.

Wat kost een vuilnisbakkenras hond?

Zo kun je bij het aanschaffen van een hond al gaan voor een puppy van een vuilnisbakkenras. Die kun je soms gratis ophalen. Een rashond daarentegen kan al gauw zo’n € 1500 kosten. Wat betreft de aankoop heb je dus veel invloed op hoe duur je het maakt.

Wat is de beste hond voor mij?

Over de Hondenras Wijzer – Bent u op zoek naar een hond? En heeft u hulp nodig bij het kiezen van een hondenras? De eerste stap is kiezen: hoe kiest u een hondenras? Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en karaktereigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u de behoeften van u en de hond goed heeft nagelopen voordat u besluit voor welk ras u kiest. Wat Kost Een Hond.

Wat is het makkelijkste huisdier?

Kat als huisdier voor je kind – De kat is misschien wel het makkelijkste huisdier dat er is. Ze hoeft niet uitgelaten te worden, ze hoeft niet opgevoed te worden (hierover later meer), en ze houdt zichzelf schoon. En met een kat heb je nooit muizen in huis.

 • Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar het is tegelijkertijd één van de minpunten van een kat;
 • Waar een hond alles zal doen om zijn baas te plezieren, gaat de kat haar eigen gang;
 • Je kunt haar geen kunstjes leren en ze zal zelf wel uitmaken waar ze het lekkerst ligt (en dat is soms níet in de mooie kattenmand die je zo uitnodigend hebt neergezet);

Toch is de kat echt wel gesteld op haar huisgenoten. Er zijn genoeg katten die meelopen als hun bazen ‘s avonds de hond uitlaten. En als je rustig op de bank zit, komen ze graag op schoot zitten.

Wat is het meest geliefde huisdier?

Katten zijn verreweg de populairste huisdieren in Nederland. We vinden het heerlijk om ze op schoot te hebben, om ze te aaien en met ze te spelen. Veel mensen nemen één of twee katten in huis. Opvallend is dat niet de raskatten, maar juist de katten zonder stamboom het populairst zijn.

Welk dier kan goed alleen zijn?

Hoeveel hondenbelasting moet ik betalen per maand?

76 euro – In ongeveer tweehonderd gemeenten moeten hondenbezitters nog hondenbelasting betalen. Gemiddeld gaat het om een bedrag van 76 euro, 1 euro meer dan vorig jaar. In heel Nederland, inclusief de gemeenten waar hondenbezitters geen hondenbelasting betalen, bedraagt deze belasting gemiddeld 45 euro. Wat Kost Een Hond Lees ook:.

Wat kost een hond per maand Nibud?

Wat kost een hond per maand?  – Het verschilt per dier hoeveel kosten je per maand uitgeeft voor een hond. Heb jij bijvoorbeeld een hond met bepaalde allergieën? Is jouw hond volledig gezond? Of een hond met een aandoening? Hierin zit al verschil in kosten.

Wat kost een verzekering voor de hond?

Kosten liggen tussen de €5 tot €80, afhankelijk van het soort verzekering en de hond. Een hondenverzekering kost gemiddeld €20 tot €40 per maand. De hoogte van de premie is niet voor iedereen gelijk, want zowel je hond als de verzekering zijn van invloed op de kosten.

Wat kost een hond in een pension?

Prijzen per 01-10-2022

Honden (per dag) Laag- seizoen Hoog- seizoen
Middelgrote honden van 11-20 kg €18,00 €21,50
Grote honden van 21-40 kg €19,00 €22,50
Honden van 41 kg- 60 kg €21,00 €24,50
Honden boven de 61 kg €22,00 €25,50

.