Wat Kost Een Hond Gemiddeld Per Maand?

Wat Kost Een Hond Gemiddeld Per Maand
Verzorgingskosten van een hond – Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo’n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo’n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.

Hoe duur is het om een hond te hebben?

Hoeveel kost een hond? De aankoopprijs van een hond varieert van 200 euro voor een adoptiehond tot 2000 euro of meer voor een rashond. Voor de aankoop van een tuig en leiband, een mand, een voerbak, waterbak en kauwmateriaal mag je tussen 100 en 400 euro rekenen.

Hoe duur is de goedkoopste hond?

Aankoopprijs puppy – Sommige mensen schrikken van de aanschafprijs van een pupje. Om enige referentie te hebben, vraag je best zoveel mogelijk rond aan mensen die je kent met hetzelfde ras hoeveel zij betaalden. Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro.

Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro’s. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer. Het is je goed recht om meerdere fokkers te bezoeken en prijzen te vergelijken.

Alles hangt natuurlijk af van de kosten die de fokker vooraf maakte voor de pup. Een puppy wordt door de dierenarts van de kweker klinisch onderzocht, gechipt, gevaccineerd en meestal nog ontwormd. Daarnaast mag je het dagelijks onderhoud en de voeding niet vergeten.

 1. Deze kosten worden doorgerekend;
 2. Op het internet vind je hondjes terug die soms de helft goedkoper zijn dan de honden van een stamboekfokker;
 3. Laat je niet verleiden door die aanbiedingen;
 4. Ga zorgvuldig na of deze laaggeprijsde pups voldoen aan alle voorwaarden;

Zijn alle vaccinaties correct toegediend? Is de pup ontwormd en gechipt? Voldoen beide ouders aan de gezondheidseisen die vandaag door de wetgever gesteld worden? Zijn de pups gesocialiseerd? Groeiden ze op in een prikkelrijke omgeving? Kan je de moeder van de pups zien? De aankoopprijs is slechts een onderdeel van de kostprijs van een hond.

Hoeveel betaal je voor een hond uit het asiel?

Jaarlijks vangen onze dierenasielen meer dan 50. 000 dieren op. Er is dus keuze genoeg om een toffe hond te vinden in het asiel. Zeker als het voor jou niet zo belangrijk is hoe zuiver het ras van de hond is, kan dit een mooi alternatief zijn. Hoeveel kost het om een hond uit een asiel te halen en waarom is dit een goed idee? Enkele redenen om een hond uit het asiel te adopteren zijn dat je zo een achtergelaten hond een nieuwe thuis bezorgt en dat er hierdoor weer plaats komt voor andere honden die opvang nodig hebben.

Asielhonden zijn normaalgezien ook al voorzien van de nodige vaccins en ze zijn tot op een zekere hoogte al afgericht. Nog een belangrijke reden is dat adoptie van een asielhond minder kost dan een fokker.

Uiteraard moet je eerst zeer goed nagedacht hebben of jij klaar bent voor een hond in je leven. De coronacrisis is een uitzonderlijke situatie, dus beeld je ook een leven met je hond in tijdens ‘normale tijden’. Hoeveel het kost om een hond te adopteren hangt van hond tot hond af.

De prijs voor adoptie uit een asiel bedraagt gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs voor een teefje is meestal iets hoger omdat de sterilisatie duurder is. Voor een puppy kan dit bedrag oplopen tot €400, terwijl je een oudere hond soms al aan €25 meekrijgt.

In deze bedragen zitten de sterilisatie- of castratiekosten, de vaccinatiekosten en het chippen van de hond al inbegrepen. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat als je een hond uit het asiel haalt het de bedoeling is dat je hem zelf houdt. Je mag hem dus niet doorverkopen aan andere mensen.

 1. De meeste asielen vragen ook dat je minstens 18 jaar oud bent en in België verblijft;
 2. Je mag de hond ook niet gebruiken voor fokprogramma’s en uiteraard moet je hem voorzien in zijn basisbehoeftes;
 3. Als je een asielhond wilt adopteren, moet je een afspraak maken bij een asiel naar keuze;

Er bestaan veel asielen dus er zal zeker één bij jou in de buurt zijn. Een asielmedewerker zal je dan enkele vragen stellen om je thuissituatie en levensstijl te kunnen beoordelen zodat hij je de hond kan aanraden die bij jou het gelukkigst zal zijn. Ben jij actiever of zoek je net een rustig hondenras? Woon je in een huis met een grote tuin of woon je in een appartement? Dit zal allemaal bepalen welk karakter bij je past.

In sommige gevallen komen de medewerkers van het asiel zelfs bij je thuis langs om de situatie goed in te schatten. We geven je ook als tip mee om altijd nog een nachtje over je keuze te slapen. Iedere asielhond heeft al veel meegemaakt en ze zijn niet allemaal even gemakkelijk om mee om te gaan.

Als je kinderen of een partner hebt, is het een goed idee om hen ook mee te nemen zodat je weet dat het hele gezin een klik heeft met de hond. Heb je thuis al huisdieren? Vraag dan een proefperiode aan zodat je nieuwe hond en je huidige huisdieren aan elkaar kunnen wennen.

Vraag ook naar het verleden, de medische geschiedenis en de tekortkoming van de hond zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Corona Direct bieden we niet enkel verzekeringen aan voor mensen, maar ook voor dieren.

Je hond maakt tenslotte toch ook deel uit van je gezin? Onverwachte dierenartskosten kunnen zwaar zijn om te dragen. Met een hondenverzekering zijn jij en je viervoeter gerust.

Wat kost een jonge hond?

Hoe duur een hond of puppy is, hangt in eerste instantie af van het type of ras. Rashonden zijn een stuk prijziger dan honden zonder stamboom. Voor een puppy zonder stamboom betaal je gemiddeld tussen de € 50,- en € 100,-. Voor een rashond met stamboom moet je minimaal denken aan een bedrag van € 500,-.

Is mijn huis geschikt voor een hond?

Welk hondenras past het beste bij jou?  – Wanneer je op zoek bent naar een hond kom je al gauw veel verschillende hondenrassen tegen die er allemaal verschillend uitzien en verschillende karakters hebben. Maar wat is een hondenras nou eigenlijk? En welke invloed heeft het ras op het karakter van je hond? Om je te helpen een geschikt hondenras uit te kiezen is er de Smølke Rassentest.

Wat kost een hond per maand Nibud?

Wat kost een hond per maand?  – Het verschilt per dier hoeveel kosten je per maand uitgeeft voor een hond. Heb jij bijvoorbeeld een hond met bepaalde allergieën? Is jouw hond volledig gezond? Of een hond met een aandoening? Hierin zit al verschil in kosten.

Wat is de minst dure hond?

Wat Kost Een Hond Gemiddeld Per Maand Vraag: Wat kost een hond? Antwoord: TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over. Als je twijfelt om een hond in huis te halen kan een van de vragen die je jezelf stelt zijn of je zo’n beestje wel kunt betalen. Na de aanschaf ben je er niet, je moet je hond ook onderhouden.

 1. Wij hebben geprobeerd de globale kosten van de aanschaf en het onderhoud op een rijtje te zetten;
 2. Dit blijven wel richtlijnen, als je wilt kun je vele malen meer uit geven dan de bedragen die wij noemen en er zijn ook mensen die het met minder redden;

De aanschaf De aanschaf kosten zijn afhankelijk van het soort hond dat je wilt en de plaats waar je hem vandaan haalt. Let goed op dat zeker bij honden goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn en naast hoge kosten ook veel verdriet kan veroorzaken. Lees ook het artikel over waar je op moet letten als je een hondje gaat kopen.

Een rashond die je via een door de rasvereniging goedgekeurde fokker koopt kost je ongeveer tussen de 500 en 2000 euro, afhankelijk van het ras. Voor een huishond van de meeste populaire rassen zul je rond de 800 euro kwijt zijn.

Een zogenaamd vuilnisbakje, een hondje dat een mix is van verschillende rassen, wordt meestal voor tussen de 200 en 500 euro aangeboden. Als je een hondje uit het asiel wilt adopteren betaal je plaatsingskosten om de kosten die het asiel voor dat hondje gehad heeft te dekken.

 • De hoogte van deze bijdrage verschilt per asiel maar ligt meestal rond de 150 euro;
 • De uitzet De totale kosten van de spullen die je echt nodig hebt voor je hond vallen mee;
 • De grootste kostenpost is de bench of mand;
See also:  Wat Doen Als Je Hond Stikt?

De prijs hangt af voor hoe groot je hondje is en wat voor uitvoering je wilt. Een bench voor een middelgrote hond kun je vanaf ongeveer 50 euro krijgen ( zie hier meer prijzen ). Een mand of kussen voor een middelgrote hond kun je voor 15 euro krijgen, maar je kunt er ook meer dan 100 euro aan uitgeven ( zie hier meer prijzen ).

De overige kosten zijn nog meer afhankelijk van wat je er voor uit wilt geven. Een hondenriem met lijn van nylon kun je al voor 5 euro krijgen maar je kunt ook meer dan 50 euro uitgeven voor een leren lijn ( zie hier meer prijzen ).

Speeltjes kun je zelf maken , maar je kunt er ook heel veel geld voor uitgeven ( zie hier hoe je blut kunt raken ). Gewone simpele voer en drink bakken kun je al voor 2 euro krijgen, maar je kunt ook voor een design bak van meer dan 50 euro kiezen. ( Zie hier verschillende opties ).

Tenslotte heb je nog kammen of borstels nodig, afhankelijk van de vacht van je hond. Deze kunnen van enkele euro’s tot 30 euro kosten ( zie hier voor prijsvoorbeelden ). In totaal ben je dus vanaf 25 tot honderden euro’s kwijt afhankelijk van wilt hebben.

Het onderhoud De voorgaande kosten waren eenmalig en daar kun je voor sparen, maar het hebben van een of meer honden brengt ook maandelijkse kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken. Hondentraining, de meeste mensen beginnen met een puppycursus en gaan verder met een gehoorzaamheidscursus.

Maar daar hoeft het niet te stoppen, er zijn genoeg mensen die zo enthousiast zijn dat ze vervolgens een hondensport kiezen om samen met hun hond te beoefenen. Als je tot deze groep behoort kun je afhankelijk van de hondenschool die je kiest vanaf 25 euro per maand rekenen.

Vaccinaties en ongediertebestrijding zijn ook jaarlijks terugkerende kosten, reken rond de 50 euro per jaar aan vaccinaties, rond de 50 euro per jaar om je hond vlo en teekvrij te houden ( zie hier prijzen vlooien en teken bescherming ) en rond de 20 euro per jaar aan ontworming ( zie hier prijzen ontwormingsmiddelen ).

 1. Reken daarnaast op overige medische kosten of kosten van een hondenverzekering , je kunt er van uit gaan dat je voor een basisverzekering van een middelgrote hond rond de 20 euro per maand kwijt bent;
 2. Of en hoeveel je kwijt bent aan vachtverzorging hangt van het type hond dat je kiest af;

Zolang je geen shows wilt lopen zul je met een kortharige hond zoals een labrador waarschijnlijk nooit een trimsalon van binnen zien. Neem je daarentegen een hond met een moeilijkere vacht, dan zal hij af en toe geknipt moeten worden. Een bezoek aan een trimsalon kost je rond de 40 euro per keer.

Iedere hond moet eten, de meeste mensen geven naast het standaard voer regelmatig een snack. Hoeveel je hond eet hangt onder andere af van zijn volwassen streefgewicht. Je kunt uit heel veel soorten voer kiezen.

Voor een goede kwaliteit voer voor een middelgrote hond kun je rond de 40 euro per maand rekenen. Een klein hondje zal iets minder kosten en een grote hond kan je arm eten. Denk tenslotte goed na of je nog dingen als uitlaatservice en vakantie opvang nodig denkt te hebben.

 • Kun je ‘s ochtends ‘s middags en ‘s avonds je hond zelf uit laten of heb je familie of vrienden die dat voor je willen doen dan heb je geen hondenuitlaatservice nodig;
 • Denk er wel aan dat je hond hopelijk oud wordt, dus dat de opvang van nu er over 10 jaar misschien geen zin meer in heeft;

Als jij je hond niet zelf iedere middag uit kunt laten en niemand kent die dat wil doen kan het door gebruik te maken van een hondenuitlaat service toch haalbaar zijn om een hond te hebben. Reken op ongeveer 40 euro per maand voor iedere dag dat je de grote wandeling uitbesteedt.

 1. Als je hond altijd mee kan op vakantie, of als je mensen kent die je hond in de vakantie op willen vangen hoef je ook niet op kosten voor vakantieopvang te rekenen;
 2. In ander gevallen kost een hondenpension rond de 12 euro per dag;

Tenslotte moet je in de meeste gemeentes hondenbelasting betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemeente waar je in woont maar is over het algemeen ongeveer 75 euro per jaar. Vond je het artikel interessant? Dan wil ik je erop wijzen dat ik naast deze artikelen ook online video cursussen heb gemaakt. Ik heb jarenlang training ‘op het veld’ gegeven, maar ben er van overtuigd dat een online cursus minstens net zo goed is, waarschijnlijk zelfs beter! Neem eens een kijkje bij het online cursus aanbod! Al met al ben je dus behoorlijk wat kwijt aan je trouwe viervoeter, maar als je het geld kunt missen en genoeg tijd in je hond wilt en kunt stoppen krijg je er ook veel liefde voor terug. TIP: Op mijn Facebook pagina en Youtube kanaal plaats ik wekelijks meerdere filmpjes met tips voor alle (toekomstige) hondenbezitters. Vergeet ze dus niet beide te volgen!.

Hoe vaak moet je je hond uitlaten?

Wanneer is mijn hond genoeg uitgelaten? – Wat Kost Een Hond Gemiddeld Per Maand Laat uw hond vooral lekker lang snuffelen U kunt uw hond dus het beste minimaal 3 keer per dag uitlaten en dan voldoende lang afhankelijk van ras en leeftijd van uw hond. Daarbij laat u uw hond lekker lang snuffelen en ontmoet hij soortgenoten. En dat dagelijks, dat heeft hij wel verdiend. En dat verdient u ook. Want weet dat wanneer uw hond buiten zijn energie kwijtraakt en sociale voldoening krijgt, dat hij dan ook in huis een hele trouwe en lieve vriend zal zijn.

Uw hond gedraagt zich dan kalm en rustig thuis. En dat merkt u. U heeft het vast weleens gemerkt bij de hond van de buren of van vrienden. Een hond die continu aandacht vraagt, slecht of niet luistert en onrustig gedrag.

Dat zijn tekenen dat die honden zich buiten niet echt mogen en kunnen uitleven.

Wat is de duurste hond?

Tibetaanse Mastiff €7. 000 tot meer dan een miljoen euro! Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Is een dierenasiel gratis?

Reacties – Debbie , 31-03-2018 Ik zit met een probleem waar ik geen oplossing voor weet. Hopelijk kan iemand mij advies geven. We hebben 4 katten waarvan er 1 waarschijnlijk door stress zichzelf helemaal open krabbelt. Haar hele nekje ligt open en bloed. Ik ben de afgelopen 2 jaar al zo vaak bij de dierenarts geweest en dat heeft alleen maar heel veel geld gekost en verder niets opgeleverd.

Voeding hebben we al meerdere keren aangepast daar veranderd niets door. Waarschijnlijk is het toch stress en daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Ik wil zo graag een oplossing voor haar zoeken want dit is zo ontzettend zielig.

Reactie infoteur , 02-04-2018 Als je zeker weet dat het geen vlooien- of eiwit allergie is, zou ik 2 dingen uitproberen: 1. Rauw vlees voeren (absoluut niets anders ernaast. Dus GEEN brokjes, blikvoer of melk) 2. Feliway Onze katten eten alleen rauw vlees, omdat het carnivoren zijn.

In kattenvoer zit plantaardig voedsel en nauwelijks vlees. Blikvoer bevat 90% mais en granen, wat ze in de natuur NOOIT eten. In de natuur eten ze vogels en muizen en insecten. Je kunt eerst kip en vis (alles rauw) geven.

Niet koken of bakken. Als je kat nooit rauw krijgt kan het wennen zijn, maar hij zal er voor zwichten bij honger. Vlees in kleine stukjes snijden. Lees ook: https://dier-en-natuur. infonu. nl/huisdieren/145055-welk-kattenvoer-is-gezond-is-rauw-vlees-beter. html https://dier-en-natuur.

 • infonu;
 • nl/huisdieren/152801-nieuwe-kat-in-huis-feliway-maakt-wennen-makkelijker;
 • html Na 6 weken ging het beter met onze kat;
 • Lees ajb ook dit: https://radar;
 • avrotros;
 • nl/forum/viewtopic;
 • php Rose Marijn , 18-10-2017 Het is niet bekend wie het baasje is van de kat;

Mijn ouders zeggen dat de man waar van de kat is geweest overleden is. Wat moet er nu gebeuren? Groetjes! Reactie infoteur , 18-10-2017 Als je zeker weet dat het een zwerfkat is kunnen je ouders contact opnemen met de dierenambulance en (alleen) vragen wat ze het beste kunnen doen.

 1. De dierenambulance niet laten langskomen als het niet om een zoek dier gaat, want anders kan de dierenambulance geld rekenen;
 2. Informatie en advies kunnen ze wel geven;
 3. Een asiel bellen kan ook, maar een kat naar het asiel brengen is helaas niet gratis;
See also:  Hoe Lang Bloed Loopse Hond?

Rose Marijn , 17-10-2017 Hallo, ik ben Rose Marijn. Ik heb geen kat of hond maar ik en mijn gezin hebben last van een kat die rond zwerft in onze straat, hij/zij zit vol vlooien en heeft een enge bult op zijn poot. Deze kat probeert er voor te zorgen dat wij hem eten en drinken geven.

 1. Wij hebben de kat een tijd geholpen maar mijn ouders zijner klaar mee;
 2. Ze zeiden dat we niet meer aan de kat mochten zitten doordat hij vlooien heeft;
 3. Hij blijft telkens voor de deur zitten, zijn baasje is er echt nóóit;

Wat kunnen wij als gezin doen? En wat zouden jullie kunnen doen? Een reactie zou erg fijn zijn! Groetjes Reactie infoteur , 17-10-2017 Is de eigenaar bekend? Dan kunnen je ouders de eigenaar vragen of hij/zij weet dat de kat ziek is, en om eten bedelt.

Als dat vriendelijk gevraagd wordt komen je ouders er misschien achter wat de reden is. Als de eigenaar niet bekend is, kunnen je ouders de dierenambulance bellen en uitleggen dat er een kat rondzwerft die er ziek uit ziet.

De dierenambulance zal dan waarschijnlijk komen kijken. , 08-10-2017 Beste Mensen, Eigenlijk heb ik wat tips nodig. Ik heb sinds 3 maanden een kat in huis. Ik geef dr alle aandacht van de wereld. Als ik alleen met dr ben is ze hartstikke gezellig en komt ze bij mij zitten knuffelen en spinnen.

Als mijn vriend thuis is, zit ze heel bang in elkaar gedoken in dr mandje en kan ze alleen maar blazen en uithalen. Ook naar mij! Waar ze nog een uur geleden vrolijk bij mij zat te knuffelen en spinnen zit ze dan naar mij te blazen en uit te halen.

Het is een kat met een rugzakje, ze komt uit een huisje waar drie andere katten waren. Waar een kat steeds de baas over haar heeft gespeeld. Ze zat in het andere huis alleen maar verstopt op zolder. Bij ons leeft ze voornamelijk in de woonkamer. Heeft iemand tips voor mij? Dat mijn kat minder bang is.

Help mij! Want ik ben ten einde raad. Reactie infoteur , 09-10-2017 Hi, met Feliway zal de kat een stuk rustiger worden. Het bevat hormonen die katten aanmaken als ze van elkaar houden. Je vriend kan de kat het beste negeren en niet aanhalen.

Als de kat er ooit aan toe komt, zal de kat vanzelf naar hem toekomen. Zorg dat je kat een hoge plek heeft waar hij/zij kan liggen, katten voelen zich veilig als ze hoog kunnen zitten. Soms helpt een plekje in de kast of een plankje aan de muur al. Met Feliway lig- en zitplaatsen een beetje inspuiten, ook de handen en kleren van jou en je vriend met Feliway insmeren, zal de kat kalmeren.

 • Het is eigenlijk gemaakt om katten aan elkaar te laten wennen maar het helpt ook tegen andere problemen omdat de kat zich meer ontspannen zal gaan voelen;
 • De kat vervolgens gewoon met rust laten is het beste;

Een kast die al gestrest is aanhalen helpt meestal niet. Lees er eens over via dit artikel: https://dier-en-natuur. infonu. nl/huisdieren/152801-nieuwe-kat-in-huis-feliway-maakt-wennen-makkelijker. html Succes! Mvrhond , 11-03-2017 Beste, We hebben een hond die een kruisband scheuring heeft.

 1. We hadden haar al een keer laten opereren dit kostte ons al een fortuin maar ze is onderdeel van de familie, die kun je niet in de steek laten;
 2. 2 maanden later zou ze al vrij mogen rennen en springen van de dierenarts;

Dit hadden wij nog niet gedaan uit angst dat het te vroeg was. 2 weken geleden tijdens het uitlaten zag ze en hond die naast de fiets aan het rennen was en trok zo hard dat ze los kwam en rende achter de fiets en toen we thuis waren zag ik weer dat ze aan het hinkelen was.

 • Nou hebben we gewacht in de hoop dat t spierpijn zou zijn;
 • Maar ze is nog steeds aan het hinkelen met “de” poot;
 • Maar wij hebben dat geld niet meer voor nog een operatie;
 • Ze is een bully xl en is dus aardig groot en zwaar, de operatie was 1500;

Het is niet dat we haar weg willen maar ze kan ook niet langer zo lopen en we gunnen haar wel een beter leven. We zijn een beetje radeloos. Is de dierenasiel een optie? En wie wil nou een hond waar je al zoveel geld aan uit moet geven voor dat je haar leert kennen? Dit zijn de vragen die door onze hoofden gaan.

Ik hoop dat iemand ons raad kan geven. Mvg. Reactie infoteur , 13-03-2017 Hi, in eerste instantie zullen jullie toch met de hond naar de dierenarts toe moeten. Dat de boel alweer losgeschoten is zal de dierenarts toch ook aangaan.

De hond kan veel pijn hebben, dus bel in elk geval de dierenarts en leg uit dat de hond nu alweer hinkt en dat u er heel veel zorgen om heeft omdat u niet nogmaals zo’n dure operatie betalen kunt. De dierenarts zou een beetje schappelijk moeten zijn en in elk geval een gratis onderzoek verrichten lijkt me niet onredelijk, maar ja, dat bepaalt de dierenarts natuurlijk wel zelf.

 1. Mogelijk is de kruisband niet weer gescheurd en kan het met rust nog genezen, maar de dierenarts zal dat moeten bepalen;
 2. Sterkte, laat nog eens horen hoe het verder is gegaan;
 3. , 28-02-2017 Beste Ik ben de eigenaar van een lieve teef (kruising deense dog labrador) 5jaar oud en heel aanhankelijk;

Niet heel erg sociaal met andere honden. Door privéomstandigheden moet ik worden opgenomen voor de duur van 9weken. In mijn directe omgeving kan ik geen opvang regelen. De enige keus die ik heb is het asiel of een pension maar dat is veelste duur. Doordat ik niet zo goed weet wat ik moet doen, Blijf ik mijn behandeling uitstellen.

 • Want ik wil vooral voorkomen dat mijn hond naar het asiel moet;
 • Maar de tijd begint ook te dringen en de behandeling moet echt gebeuren;
 • Heeft er iemand nog een goed advies? Alvast bedankt! Reactie infoteur , 01-03-2017 Hi, dit lijkt me heel moeilijk voor u;

De hond kan idd niet 9 weken alleen blijven. Dingen die u zou kunnen overwegen zijn: Iemand de hond laten verzorgen voor een bedrag van bijvoorbeeld 3,- per dag. Dat zou 21,- per week kosten, exclusief voer natuurlijk. Die persoon zou dan de hond in huis moeten nemen gedurende 9 weken en krijgt daar dan 9 x 21,- voor.

 1. Voor een student of alleenstaande persoon kan zoiets net een bijverdienste zijn die toch meegenomen is;
 2. Op Marktplaats een advertentie plaatsen kan heel handig zijn;
 3. Kijk maar eens naar deze advertentie van een oppas die zich aanbied in de regio Nijmegen: http://link;

marktplaats. nl/m1139356257 En dit is haar Facebook: https://www. facebook. com/search/top/?init=quick&q=Wilma%27s%20Logeetjes&tas=0. 275134943625154 Ik weet niet waar u woont, maar op Marktplaats kunt u dus kijken of er iemand in uw omgeving te vinden is, ook kunt u zelf een advertentie plaatsen.

Ik hoop nog eens te horen hoe het verder is gegaan Helma , 24-10-2016 Hallo, ik heb een hele lieve kat. Hij is een echte buitenkat. Helaas wordt zijn buiten steeds kleiner, want ik woon in een zeer kattenonvriendelijke buurt.

Hij is al eens vergiftigd, met een windbuks beschoten en met een voorwerp op zijn ruggenwervel geslagen. Gevolg is, dat hij steeds minder vaak naar buiten gaat. Hij verveelt zich stierlijk in mijn kleine tuintje en binnen, ondanks alle speeltjes waar hij niet naar omkijkt.

Ik heb zo met hem te doen en gun hem een plekje op een boerderij of bij iemand met een grote tuin waar hij zich kan uitleven. Of het moet zo zijn, dat hij zich toch gelukkig voelt nu hij meer een binnenkat is geworden.

Ik weet dat niet en kan het ook niet goed inschatten. Hij eet en drinkt goed en eigenlijk wil ik hem voor geen goud missen. Heeft iemand een idee of ervaring hiermee? Reactie infoteur , 24-10-2016 Een kat heeft liefde en aandacht nodig. Als je dagelijks de tijd hebt om te aaien en ook even met hem/haar te spelen, naast alles wat je hem al geeft, is de kat wellicht gelukkiger dan je denkt.

See also:  Hoe ziet een hond zijn baas?

Wel is het waar dat een kat zich vervelen kan, vooral als hij veel alleen is. Een 2e kat zou een oplossing zijn, maar het kost tijd om ze te laten wennen. Een jonger exemplaar wordt w. sneller geaccepteerd dan een oudere kat, maar zelfs als ze niet voor 100% vrede sluiten hebben ze toch veel aan elkaars gezelschap.

Is een 2e kat geen optie? Zorg dan sowieso voor veel afleiding. Denk aan: hoge plekken waar hij naartoe kan klimmen, kartonnen dozen met gaten erin, dagelijks een paar maal knuffelen, variatie in voedsel (vers vlees en verse vis), vogelveren rapen en aan je kat geven, besprenkel kroelplaatsen met valeriaandruppels, geef eens catnips en gevriesdroogde muisjes.

 • Doe je best om meer aandacht en speeltijd te creëren en het zal beter gaan;
 • Ik hoor graag nog eens hoe het gaat;
 • 🙂 Davine Bernard , 12-05-2016 Goedemiddag, wij hebben 6 jaar geleden een zwerver in huis genomen, hij was achtergelaten door zijn eigenaar die ging verhuizen! Het is een Noorse boskat en heel lief, omdat hij bij andere mensen in de tuin ging sproeien hebben bij hem laten castreren maar nu komt het: het is een buitenkat, hij kent geen kattenbak, hebben we geprobeerd! Hij is ongeveer 12 jaar en slaapt de laatste tijd wel veel binnen;

Nu moeten mijn man en ik ons huis gedwongen verkopen en weten wij niet wat wij met onze Arie aanmoeten, overal gevraagd maar niemand wil hem die korte tijd die hij nog heeft verzorgen! Ik zit met mijn handen in het haar en slapeloze nachten! HELP! Reactie infoteur , 13-05-2016 Hi, ondanks uw uitleg is me niet duidelijk waarom u de kat nergens kwijt kunt.

Is dit omdat hij binnen plast, bijvoorbeeld op de vloer? Decoster , 12-05-2016 Ik zou graag een vraagje willen stellen, ik heb een hondje een Maltezerke en die logeert nu voorlopig bij mijn vriendin, maar mijn vriendin haar vader zegt dat hij dat hondje zal plaatsen in het asiel zonder dat ik daar voor mijn toestemming heb gegeven, kan ik dan daar voor een klacht indienen tegen mijn vriendin haar vader? Dank jullie op voorhand voor de medewerking.

Met Vriendelijke Groeten Kurt Decoster Reactie infoteur , 12-05-2016 Hi, ik denk dat je wel een klacht kunt indienen maar voorkomen is beter dan ‘genezen, ‘ en de vraag is of het veel zou helpen. Kan je de hond niet beter zo snel mogelijk daar ophalen? Of kan iemand anders dat misschien voor je doen.

 1. Of misschien kunnen je ouders bellen naar de vader van die vriendin, om te voorkomen dat de hond in het asiel terecht komt;
 2. Die vader kan trouwens niet zomaar een hond bij een asiel plaatsen, dat kost hem wel een bepaald bedrag;

Waarom wil die vader dit eigenlijk doen? Lena , 30-12-2015 Mijn man heeft me verlaten hij had een circus en heeft nu de dieren bij mij achter gelaten nu zit ik. met 3 honden en 4 katten financieel heeft hij me goed kapot gemaakt ik kan dus niet voor mijn dieren zorgen dit met pijn in mijn hart wat kan ik doen Reactie infoteur , 31-12-2015 Hi, wat moeilijk voor u.

 • Maar gezien uw financiële problemen zijn dit inderdaad erg veel dieren om te onderhouden;
 • Heeft u geprobeerd om op Marktplaats gratis advertenties te plaatsen? Hoewel het niet makkelijk zal zijn, zijn er altijd mensen die graag een lief gratis huisdier zouden ophalen;

Het zal wel een kwestie zijn van volhouden want het kan even uren voordat u een nieuw huis gevonden heeft. Kijk voor uzelf of u misschien toch enkele dieren houden kunt, omdat het erg emotioneel zal zijn om afstand te doen van alle dieren tegelijk. Misschien 1 hond en 1 kat, of misschien 2 katten.

 1. Ook als alle dieren weg zijn kan dat de eenzaamheid versterken;
 2. Durf op Facebook en andere social media om gratis honden -en kattenvoer te vragen;
 3. Misschien hebben mensen nog voer over;
 4. U kunt dan terecht bij Facebook pagina’s die gratis weg geven;

De dieren kunnen er niets aan doen. U kunt er ook niets aan doen. Misschien zijn er mensen in uw omgeving die mee kunnen helpen, met voer betalen bijvoorbeeld. Of misschien zijn er vrienden of familieleden die een kat of hond willen opnemen. Het asiel vraagt inderdaad geld om dieren af te geven, omdat u dat niet betalen kunt is de enige mogelijkheid de dieren weg te geven aan mensen die een gratis huisdier zoeken.

Veel sterkte ermee, en laat nog eens horen hoe het verder is gegaan. Tamari , 25-06-2015 Ik heb een kitten van 3 maanden en ik kan er niet meer voor zorgen. Wat moet ik doen? Reactie infoteur , 25-06-2015 Hi, je kunt het weggeven aan iemand die een kitten zoekt.

Je kunt de kitten op Marktplaats gratis aanbieden als je niemand in je omgeving kent die hem/haar graag wil hebben. Je mag het kitten niet zomaar ergens achterlaten, bovendien zou het dan doodgereden worden. Bij het asiel afgeven kost geld. Je kunt het asiel bellen en vragen of er andere oplossingen zijn.

 • Asiels zijn er in eerste instantie om te zorgen dat dieren goed onderdak krijgen dus ze zullen ook behulpzaam zijn als je je problemen uitlegt;
 • Sterkte;
 • Per 2021 gaat InfoNu verder als archief;
 • Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn;

Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk..

Wie zoekt er een hond?

BAASJE GEZOCHT. NL is opgezet voor het bevorderen van directe herplaatsing van huisdieren. Via deze collectieve website kunnen zowel particulieren als herplaatsingsinstanties een nieuw baasje voor hun dier(en) zoeken. De voordelen van directe herplaatsing zijn dat u zelf bepaalt naar wie uw dier toegaat en u alle wetenswaardigheden (hoelang kan het dier alleen zijn? / kan het dier bij andere dieren? / kan het dier bij kinderen? etc.

Wat kost een labrador per maand?

Hondenvoer – Een hond moet net als een mens dagelijks eten. De voeding die je aan je labrador geeft is ook heel belangrijk net zoals bij ons. Je kunt het beste droogvoer halen met een hoge eiwitgehalte, echter zal dit wel wat meer kosten. Je zult per maand wel ongeveer €50-€100 kwijt zijn aan hondenvoer en snacks.

Wat kost pup inenten en chippen?

Vaccinaties bij honden en de kosten (inentingen)

Soort vaccinatie (inenting) Kosten vaccin
1e Puppy – enting op 6 weken € 45 – 60
2e Puppy – enting op 9 weken € 35 – 45
3e Puppy – enting op 12 weken € 45 – 60
Volwassen hond grote cocktail € 25 – € 50

.

Waarom is een labradoodle zo duur?

Wat kost een bezoek aan de dierenarts? – De dierenartskosten voor je Labradoodle hangen af van de behandeling die hij nodig heeft. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende behandelingen en een indicatie van de kosten:  

 • Jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinaties, afhankelijk van de noodzakelijke vaccinaties: ongeveer € 50,- tot € 70,-.
 • ‘Gewone’ sterilisatie: ongeveer € 350,- tot € 500,-. Laparoscopische sterilisatie, afhankelijk van het gewicht: circa € 500,- tot € 650,-.
 • Problemen aan de oren, afhankelijk van het aantal noodzakelijke consulten: ongeveer € 50,- tot € 200,-.

Wat kost een bench?

Voordelige Hondenbench | Hondenbenches vanaf € 9,99! Witjes Verzendhuis.

Hoe duur is de goedkoopste hond ter wereld?

De Amerikaanse naakthond prijs kan daarbij sterk variëren en elke Amerikaanse naakthond fokker kiest natuurlijk zijn eigen prijzen, maar reken toch op gemiddeld 1. 000 euro.

Hoeveel kost een puppy per jaar?

Verzorgingskosten van een hond – Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo’n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo’n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.

Wat is de prijs van een Pomeriaan?

Hoe duur is een pomeriaan? Een pomeriaan met stamboom van een erkende fokker kost tussen de € 1. 500,- en € 3. 000,-. Dit zijn slechts de aanschafskosten. Als baasje ben je ook geld kwijt aan onder andere voeding, hondenbelasting, puppyschool en de dierenarts.

Wat is de gemiddelde prijs voor een chihuahua?

Wat kost een Chihuahua? – Een Chihuahua met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 750,-. Denk verder aan kosten voor voeding, hondenbelasting, de dierenarts en een puppycursus. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij een Chihuahua.