Wat Kost Inenting Hond?

Wat Kost Inenting Hond

Wat kost een vaccinatie? – De kosten voor een inenting van een hond liggen tussen de €45,- en €75,-. Voor katten liggen deze kosten wat lager. Dit is namelijk rond de €50,-. Om je huisdier te laten inenten, moet je langs de dierenarts gaan. Naast de kosten voor het prikje, betaal je dus ook voor het consult.

Wat kost een jaarlijkse inenting voor een hond?

Kosten inenting en verzekering – De kosten van een inenting zijn per dierenarts verschillend, maar bedragen rond de €50,- per jaar na het eerste jaar. De hond krijgt dan een grote cocktail van meerdere inentingen op jaarbasis toegediend. Deze jaarlijkse kosten worden met een hondenverzekering in bij sommige verzekeraars  vergoed afhankelijk van uw pakket.

 • Ohra – vaccinaties aanvullend bij te verzekeren ->  bereken uw premie hier
 • Petplan –  vaccinaties uitsluitend in de toppakketten  -> bereken uw premie hier

U kunt hier alle details over  hondenverzekeringen vergelijken.

Wat kost een vaccinatie bij de dierenarts?

Hond inenten kosten – Wat kost het nu echt om uw hond te laten inenten? Wij geven u graag een overzicht van de kosten van het inenten van uw hond. Deze kosten vindt u terug in een duidelijk kostenoverzicht op de tarieven pagina.

 • De eerste vaccinatie kost €33,50 euro inclusief de kosten voor het consult. Wilt u uw hond in hetzelfde consult extra vaccineren tegen andere ziektes, dan kost dat  €23,00 euro per elke extra vaccinatie.
 • Bij een volwassen hond betaalt u de kosten voor de jaarlijkse enting van de hond. Wij maken bij de inentingen geen onderscheid tussen verschillende rassen of groottes van honden, wij maken alleen onderscheid tussen verschillende soorten vaccinaties. Zo zit er verschil tussen een vaccinatie tegen kennelhoest of vaccinatie tegen rabiës.
 • Komt u een paar weken later weer terug voor een afspraak, dan betaalt u weer €33,50 voor de eerste vaccinatie, dit bedrag is inclusief kosten voor het consult.

Bekijk de tarieven Wat Kost Inenting Hond.

Welke inentingen zijn verplicht voor honden?

Wat kost een inenting puppy?

Kosten in beeld gebracht

SOORT VACCINATIE ( INENTING ) KOSTEN VACCINATIE
1e Puppy -enting op 6 weken € 45 – 60
2e Puppy -enting op 9 weken € 35 – 45
3e Puppy -enting op 12 weken € 45 – 60
Volwassen hond grote cocktail € 25 – € 50

.

Hoe vaak moet ik mijn hond vaccineren?

Volwassen honden worden ieder jaar gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en elke drie jaar tegen parvovirus, hondenziekte en besmettelijke leverziekte.

Wat kosten inenten en chippen hond?

Consult

Standaard Consult € 29. 00
nestvaccinatie(minimaal 4 dieren,per dier, inclusief consult) € 27. 50
nest chippen (minimaal 4 dieren, per dier) € 25. 00
Vaccinatie Hond
jaarlijkse vaccinatie (inclusief consult) € 39. 00

.

Hoe vaak moet een hond naar de dierenarts?

Hond adopteren deel 6 – wat kost een adoptie hond?

Hoe vaak je met je hond naar de dierenarts gaat, hangt af van de levensfase en de gezondheidstoestand van je hond. Is je hond niet in orde of vertrouw je iets niet, neem dan altijd contact op met de praktijk. In elk geval adviseren we je om ieder jaar een keer met je hond naar onze praktijk te komen voor een gezondheidscontrole.

 • Ook een gebitscontrole en -reiniging moet zo nu en dan plaatsvinden;
 • Verder hebben wij voor elke levensfase van jouw hond speciale consulten en check-ups;
 • Zo is er het junior consult en november bijvoorbeeld was de maand voor senioren;

Voor pups. Als een pup bij zijn nieuwe baasje komt, is hij zo’n 7 of 8 weken oud is. Het is goed om kort na aanschaf van je nieuwe pup bij ons langs te komen voor een gezondheidscontrole, die valt meestal samen met de tweede puppyvaccinatie. Zo kom je met een pup 2 keer bij de dierenarts voor gezondheidscontrole en vaccinaties, dus op een leeftijd van 9 weken en 3 maanden.

See also:  Hoe Lang Kipfilet Koken Voor Hond?

Tijdens de eerste gezondheidscontroles besteden we veel aandacht aan het lichamelijk onderzoek. Hierbij let de dierenarts op aangeboren afwijkingen, bekijkt hij het gebit en luistert naar hart en longen.

We checken hoe vaak je pup al ontwormd is en wanneer dit weer moet gebeuren. De chip wordt gecontroleerd. Ook bespreken we de voeding en opvoeding. Vanaf een leeftijd van 3 maanden ben je welkom op het junior consult! Wat houdt dat in? Maandelijks maakt je kosteloos (lees de voorwaarden) een afspraak met een van onze assistentes.

 1. De assistente zal je hond nakijken, het gewicht beoordelen en een gebitscontrole uitvoeren om gebitsafwijkingen (bijv;
 2. tijdens het wisselen) op tijd op te sporen;
 3. Ook zal zij onderwerpen bespreken die betrekking hebben op het gezond op laten groeien van jouw pup;

Denk hierbij onder andere aan castratie/ sterilisatie, ontwormen, voeding. Heb je vragen dan kun je deze tijdens het consult stellen. Tussen de 2 en 6 jaar oud?Wat Kost Inenting Hond Jouw hond is tussen de 2 en 6 jaar oud is en hij oogt gezond, is levendig, supersterk, snel en met een uitstekend uithoudingsvermogen. Hij eet voor twee en zijn ontlasting ziet er altijd supergoed uit! Hoe vaak ga je dan met je hond naar de dierenarts? Als dierenartsen kijken we met een professionele blik naar dieren en kunnen we je goede adviezen geven om je hond in topconditie en optimale gezondheid te houden.

Dat is je hond toch zeker wel waard? Daarom adviseren we je om ieder jaar 1 keer met je hond op onze kliniek te komen voor een gezondheidscontrole. Senior. Is jouw hond ouder dan 5 jaar (groot ras), 7 jaar (middelgroot ras) of 8 jaar (klein ras)? Dan adviseren we je om een keer per jaar met je hond te komen voor het seniorenconsult.

Elk jaar is er wel een speciale maand geheel gewijd aan onze oudere viervoeters. Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten..

Hoeveel kost jaarlijkse controle dierenarts?

De kosten voor een dierenarts consult – Zoals je hierboven al leest variëren de kosten voor een dierenarts behandeling heel erg. Niet alleen heeft dit te maken met het soort ras van je hond of kat, maar ook met het gewicht van je huisdier. Bovenstaand kostenplaatje geeft je wel een goede inschatting van hoeveel geld je kwijt bent aan verschillende behandelingen die de meeste huisdieren wel een keertje in hun leven ondergaan.

 • Bij sommige dierenartsen is de behandeling inclusief consult en bij andere dierenartsen is deze exclusief consult;
 • En dat maakt behoorlijk uit in de totale kosten van een medische behandeling;
 • Meestal kost een consult rond de €35,- voor 15 minuten;

Wil je een behandeling aan huis? Dan is dit vaak duurder en worden er voorrijkosten gefactureerd. Daarnaast rekenen dierenartsen een hoger tarief voor consulten in het weekend en buiten werktijden om. Bij een spoedconsult moet je meestal rekening houden met een prijs van tussen de €60,- en €100,-.

Wat kost een kennelhoest vaccinatie?

Kosten van een kennelhoest enting – Om je hond goed te beschermen tegen kennelhoest is het noodzakelijk dat je je hond de juiste inenting geeft. Hier zijn twee soorten entingen voor op de markt. Namelijk de onderhuidse enting en de neusenting. Een enting tegen kennelhoest is verstandig om toe te dienen via je dierenarts en is vooral belangrijk voor honden die naar een pension, kennel of show gaan.

 • Over het algemeen is het bekend dat de kosten van vaccinaties erg uiteenlopen afhankelijk van de dierenarts;
 • De hoogte van de prijs hangt af van het soort enting en hoe vaak je jouw hond laat inenten;
 • Gemiddeld kost een kennelhoest neusdruppel als extra vaccin tussen de € 17,50 en € 45;
See also:  Waarom Trilt Mijn Hond Tijdens Slaap?

De inenting kan samen toegediend worden met de jaarlijkse cocktail enting. Een cocktail enting zorgt ervoor dat je hond ook ingeënt worden tegen ziektes als Parvo, Weil, leverziekte en hondenziekte. Bij de enting moet je echter wel rekenen op het dierenartsconsult, hier betaal je namelijk ook voor.

Wat als je je hond niet laat vaccineren?

Niet onnodig vaccineren – Jarenlang was het onduidelijk hoe lang een vaccin bescherming bood tegen ziekte. Recente onderzoeken wijzen uit dat de bescherming tegen een aantal ziektes langer aanhoudt dan een jaar. Een uitzondering hierop vormen de ziekte van Weil en Besmettelijke hondenhoest (kennelhoest).

 1. Deze dienen dan ook jaarlijks gegeven te worden;
 2. De bescherming tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverontsteking is (na een goede basisvaccinatie!) bij veel honden langer;
 3. Uit onderzoek blijkt dat een vaccinatie tegen de ziektes parvo, HCC en hondenziekte uw hond minstens drie jaar beschermt tegen deze gevaarlijke ziektes, mits uw hond in het verleden een goede basisvaccinatie heeft gehad;

Deze tijdsperiode is echter per individu en per ziekteverwekker verschillend en is zonder verder individuele screening, zoals met titeren gedaan kan worden, onbekend.

Hoe lang zijn inentingen hond geldig?

Waar moet u aan denken als u binnen de EU reist? –

 • Uw huisdier heeft een EU-paspoort nodig. De Nederlandse versie wordt uitgegeven door de dierenarts.
 • Honden, katten en fretten moeten ter identificatie een chip hebben. Honden moet u ook registreren als het dier langer dan 3 maanden in Nederland blijft.
 • Alle honden, katten en fretten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts moet dit aantekenen in het paspoort. Een rabiësvaccinatie is geldig voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Informatie hierover kunt u krijgen via uw dierenarts.
 • Rabiësvaccinatie van dieren jonger dan 12 weken is niet zinvol en niet geldig. Om naar Nederland te komen, moet de hond of kat minimaal 15 weken oud zijn. Voor sommige lidstaten gelden andere eisen. Informatie hierover kunt u inwinnen via de ambassade van het betreffende land.
 • Voor een aantal landen zoals, Ierland, Malta, Noorwegen en Finland (en het Verenigd Koninkrijk) is een behandeling tegen lintwormen door de dierenarts verplicht voor honden. Voor meer informatie over de wormbehandeling van deze 5 landen kunt u contact opnemen met uw eigen dierenarts.
 • Reist u niet met uw eigen dier? Of krijgt het dier een andere eigenaar? Dan heeft u ook een TRACES-certificaat nodig. Zie voor meer informatie op onze pagina met regels voor stichtingen en particulieren die honden of katten uit het buitenland invoeren.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Ontworm je hond regelmatig – Pup (2 – 8 weken) Je ontwormt je pup voor het eerst als hij twee weken oud is, waarna je dit elke twee weken herhaald. Als je een pup koopt van een fokker, controleer dan of de fokker de pup elke twee weken heeft ontwormd. Jonge hond (8 weken – 6 maanden) Bij een jonge hond is het verstandig om elke maand te ontwormen.

Hoeveel kost het om een puppy te ontwormen?

Ontwormen – Je pup moet regelmatig ontwormd worden. Het eerste jaar minimaal vijf keer. Afhankelijk van hoe zwaar je pup is, ben je gemiddeld 50 euro kwijt.

Hoe vaak moet je een puppy ontwormen?

Als het goed is, is uw pup ontwormd op 2,4 en 6 weken leeftijd. Vraag dit na bij de fokker! Ontworm de pup opnieuw wanneer u hem krijgt (meestal rond 8 weken leeftijd), herhaal wanneer u wormen ziet de behandeling na 14 dagen. Tot de leeftijd van 6 maanden: 1x per maand ontwormen. Niet ieder wormmiddel is even effectief, informeer bij uw dierenarts welke middelen het beste werken voor uw hond! Ook mensen kunnen besmet worden met de spoelwormen van de hond, regelmatig ontwormen is dus ook een bescherming van uw eigen gezondheid! Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier? Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord! 0548 – 52 12 22.

See also:  Hoe Vaak Hond Uitlaten Labrador?

Wat kost een kennelhoest vaccinatie?

Kosten van een kennelhoest enting – Om je hond goed te beschermen tegen kennelhoest is het noodzakelijk dat je je hond de juiste inenting geeft. Hier zijn twee soorten entingen voor op de markt. Namelijk de onderhuidse enting en de neusenting. Een enting tegen kennelhoest is verstandig om toe te dienen via je dierenarts en is vooral belangrijk voor honden die naar een pension, kennel of show gaan.

Over het algemeen is het bekend dat de kosten van vaccinaties erg uiteenlopen afhankelijk van de dierenarts. De hoogte van de prijs hangt af van het soort enting en hoe vaak je jouw hond laat inenten. Gemiddeld kost een kennelhoest neusdruppel als extra vaccin tussen de € 17,50 en € 45.

De inenting kan samen toegediend worden met de jaarlijkse cocktail enting. Een cocktail enting zorgt ervoor dat je hond ook ingeënt worden tegen ziektes als Parvo, Weil, leverziekte en hondenziekte. Bij de enting moet je echter wel rekenen op het dierenartsconsult, hier betaal je namelijk ook voor.

Hoe vaak mag je ontwormen?

Ontworm je hond regelmatig – Pup (2 – 8 weken) Je ontwormt je pup voor het eerst als hij twee weken oud is, waarna je dit elke twee weken herhaald. Als je een pup koopt van een fokker, controleer dan of de fokker de pup elke twee weken heeft ontwormd. Jonge hond (8 weken – 6 maanden) Bij een jonge hond is het verstandig om elke maand te ontwormen.

Wat kost nobivac?

Vaccinaties

Vaccinatie hond
Cocktailenting Nobivac DHP/L4 €21,00
Ziekte van Weil Nobivac L4 €20,50
Besmettelijke hondenhoest Nobivac KC €33,50

.

Wat zit er in een cocktail enting hond?

Bij de hond wordt vaak gesproken van de kleine cocktail en de grote cocktail, maar over welke vaccinaties gaat het nu precies? Daarover schrijven we op deze pagina. De kleine cocktail biedt bescherming tegen de ziekte van Weil. In deze vaccinatie zit een kleine (dode) hoeveelheid van de vier meest voorkomende type leptospira bacteriën, die leptospirose veroorzaken.

 • De bekendste variant hiervan is de ziekte van Weil;
 • Deze ziekte veroorzaakt ernstig lever- en nierfalen en wordt overgedragen door rattenurine;
 • Honden kunnen de ziekte krijgen als ze besmet water binnenkrijgen bij het zwemmen of drinken;

Ook mensen kunnen hier ziek van worden. Het vaccin tegen leptospirose biedt slechts één jaar bescherming omdat het een dood vaccin is en antilichamen daartegen na een jaar weer zijn verdwenen. Wat Kost Inenting Hond De grote cocktail Wat Kost Inenting Hond De vaccinatie wordt onderhuids gegeven Vaccinatie verplicht bij de hondenschool De vaccinatie tegen besmettelijke hondenhoest, beter bekend als kennelhoest, wordt ook vaak onder de kleine cocktail genoemd. Dit vaccin met verzwakte Bordetella bacteriën en het Parainfluenza virus wordt met een druppel in de neus gegeven. De ziekte is niet dodelijk, maar is wel vervelend en erg besmettelijk en is daarom vaak verplicht bij hondencursus en in kennels. Ook hier geldt dat na ongeveer een jaar de meeste antilichamen weer zijn verdwenen.

Wanneer je hond veel in contact komt met andere honden loopt hij een groter risico op infectie en is het advies om te vaccineren tegen kennelhoest. De ‘grote cocktail’ biedt bescherming tegen het parvovirus, hondenziekte en tegen besmettelijke leverziekte.

Uit onderzoek is gebleken dat het vaccin minimaal drie jaar bescherming biedt als de basisvaccinatie op negen weken, twaalf weken en tussen de zes en twaalf maanden leeftijd is gegeven. Je hond hoeft deze vaccinatie dus maar één keer in de drie jaar te krijgen.