Wat Te Doen Bij Grasallergie Hond?

Wat Te Doen Bij Grasallergie Hond
Allergie honden medicatie en tips – Heb je zelf al een heel sterk vermoeden van een allergie bij jouw hond? Medicatie kan dan de uitkomst bieden. Deze moet echter eerst uitgeschreven worden door een dierenarts. De dierenarts kan ook al jouw vragen beantwoorden, zoals wat te doen bij een grasallergie van een hond.

 • Voor de behandeling van een vlooienallergie is het noodzaak om de vlooien zelf te bestrijden. Als je dit effectief doet en blijft herhalen, is deze kwaal prima te behandelen.
 • Bij het behandelen van een atopie is het van belang om vast te stellen voor welke stoffen je hond allergisch is. Typisch voor deze overgevoeligheid is dat je hond in het ene seizoen meer last heeft dan in het andere. De meest voorkomende atopie is die voor huisstofmijt. Je kunt een aantal dingen doen om de leefomstandigheden van de mijt te verslechteren. Was hondenmanden, kussens en speeltjes op 95C indien mogelijk.

  Terwijl je het proces van de dierenarts in gang zet, kun je alvast aan de slag met onze tips om de allergie bij honden te verlichten. Laat je hond niet op vochtige plaatsen komen, zoals de slaap- of badkamer.

  Vermijd ook bedjes van paardenhaar en schuimmatten. Beiden houden namelijk erg veel vocht vast en daar is de mijt dol op. Stofzuig je huis met grote regelmaat, vooral als je veel tapijt of vloerbedekking in huis hebt.

Wat helpt bij allergie hond?

De behandeling van een dierenallergie kan bestaan uit (een combinatie van) neussprays, oogdruppels, antihistaminica (tabletten tegen allergie ) en/of immunotherapie.

Hoe weet ik waar mijn hond allergisch voor is?

Verschijnselen allergie bij de hond – Het belangrijkste verschijnsel van allergie bij de hond is jeuk. Het betreft vaak het gezicht, oren (soms alleen oren!), voeten, liezen en oksels. Doordat de huid aangetast wordt door de allergie en door het krabben ontstaan er ook vaak secundaire (als gevolg van) huidontstekingen met bacteriën en gisten.

 1. Hierdoor worden de verschijnselen verergerd;
 2. Daarnaast krijgen de meeste patiënten een sterkere geur, krijgen ze verdikkingen van de huid, kale plekken en soms likplekken;
 3. Bij voedselallergie worden soms ook darmproblemen gezien zoals terugkerende diarree of winderigheid;

Dit is echter vaak niet zo! Zo kan een allergie eruit zien. Wat Te Doen Bij Grasallergie Hond.

Wat kost een allergietest voor een hond?

LET OP:de allergietest op haren is vooral voor voedsel gerelateerde klachten, indien al door de dierenarts is geconstateerd via bloedonderzoek dat uw dier allergisch / gevoelig is voor omgevingsfactoren als pollen en/ of mijten, schimmels of gisten heeft, of er is ondanks een aangepast dieet nog steeds sprake van klachten, dan is een consult inclusief behandeling met bioresonantie een betere aanpak,want dit werkt breder in alle opzichten: de voeding wordt getest, er wordt gekeken of er schimmels, gisten, bacteriele infecties of virussen actief zijn, of er een gevoeligheid is voor mijten, oa oormijt en huisstofmijt, plus of er sprake is van een pollen allergie.

 1. Daar wordt dan ook gericht op behandeld! INFO: U wilt het liefst dat uw hond of kat er gezond uitziet, met een glanzende vacht en heldere ogen, vol energie! Maar soms heeft  uw dier een doffe vacht, huidschilfers, plekjes, jeuk, geïrriteerde oren en ogen en / of jeuk aan de poten;

of uw hond heeft last van spijsverteringsklachten en zit niet lekker in zijn of haar vel. Krijgt uw dier wel de juiste voeding?? Misschien is uw dier wel gevoelig voor eiwitten, groente of granen. U kunt door Dierenpraktijk Maasduyn een allergietest laten doen.

LET OP: u stuurt haren op en Josefien Hagenaars van Dierenpraktijk Maasduyn doet de test, waarna u een rapportage met de uitslag krijgt en een behandel cq voedingsadvies. Dierenpraktijk Maasduyn test met een biotensor op testbuisjes in een testdoos waarbij met behulp van de haren van de hond of kat  wordt getest of hij/ zij allergisch is voor diverse soorten voeding (graansoorten, vleessoorten, groente soorten etc), veren, haren, mijten, vlooien, pollen etc.

U stuurt een plukje haar op en doet de betaling vooraf van 82,50, nadat u een factuur met betalingskenmerk heeft ontvangen,  Josefien Hagenaars van Dierenpraktijk Maasduyn test vervolgens of uw dier allergisch ergens voor is. Een dier kan namelijk ook een voedsel intolerantie hebben! Via de haaranalyse is te testen waar het allergisch of intolerant voor is en u krijgt van de test een rapportage en een voedings en/of behandeladvies.

 • De kosten van deze test bedragen 82,50 euro en hierbij wordt alleen getest op voeding en omgevingsfactoren zoals pollen, mijten etc;
 • Dit is geen wetenschappelijk onderbouwde reguliere test, maar geeft op energetisch niveau aan waar het dier gevoelig voor is, zodat de eigenaar deze ingredienten kan gaan vermijden;

Omdat het spijsverteringsstelsel van een carnivoor ingesteld is op dierlijke eiwitten en niet op plantaardige, zie je dat het lichaam heel hard moet werken om het voer wat het krijgt te verteren. Alle organen die het voedsel moeten verwerken worden overbelast en dat kost heel veel energie (dier is moe en futloos).

 • ook zie je dan dat het dier allergenen waar het normaal gesproken tegen zou moeten kunnen (denk pollen, mijten, insecten wasmiddel etc) ineens niet meer aan kan;
 • Klachten als jeuk, diarree, poten bijten, oorontstekingen etc  zijn het gevolg, wat dus eigenlijk afkomstig is van verkeerde voeding (het kan best goede voeding zijn maar als er iets in zit wat niet geschikt is voor dat betreffende dier, dan moet je dat dus niet meer geven ) Mijn ervaring is dat als een dier de juiste voeding krijgt dat het lichaam weer optimaal gaat functioneren en dan kan het de allergenen beter aan;

Een allergietest op voeding en omgevingsfactoren is dus een eerste indicatie , zodat de eigenaar de voeding kan aanpassen. Als er omgevingsfactoren in het spel zijn of er zijn inmiddels hotspots of ontstoken oren/ ogen, dan moet er meer gebeuren. Bioresonantie therapie en voedingssupplementen zijn dan een goede aanpak om het zelfherstellend vermogen van het dier te stimuleren waardoor het dier weer gezond wordt.

Bij dieren die al medicatie krijgen als cortison, prednioson en antibiotica zal ook de weerstand een flinke knauw hebben gekregen en dient het immuunsysteem ook behandeld te worden. In overleg met dierenarts kan uiteindelijk de medicatie afgebouwd worden, als het dier het weer zelf kan.

Als u de test wilt laten doen, dan graag een mail sturen naar [email protected] nl , met uw adresgegevens en mail adres. U krijgt binnen 2 werkdagen een mail terug met een intakeformulier, met alle info plus hoe de haren te versturen. Stuur na de betaling een plukje haar in een plastic zakje en dan in aluminiumfolie met de glanzende kant naar binnen, volgens de gebruiksaanwijzing op het naar u gemailde formulier,  voorzien van sticker met naam dier en gegevens naar Dierenpraktijk Maasduyn, Lankerseweg 3 6598 DH Heijen (L).

 • Het ingevulde formulier stuurt u via mail terug;
 • Binnen 10 a 14 werkdagen krijgt u de rapportage per mail of post, met daarin een (vrijblijvend) advies op het gebied van voeding en behandeling! U doet dus niet zelf de test ( het is géén testpakket wat u ontvangt ) maar u stuurt de haren op om te laten testen door Dierenpraktijk Maasduyn! Uiteraard kunt u ook een afspraak maken om met de hond of kat naar de praktijk te komen, voor een consult van een uur waarin op het dier zelf getest wordt, waarbij niet alleen de voeding en omgevingsfactoren maar ook virussen, schimmels, parasieten, bacteriën enz;

getest worden met het speciale testprogramm van de veterinaire RAH module van Rayonex, via het bioresonantie apparaat. Na de test wordt een ko.

Welk vlees voor hond met allergie?

Hoe maak je de overstap? – Je kan gewoon kant en klare vers vlees  voeding (ook wel kvv genoemd) kopen bij de supermarkt of dierenspeciaalzaak. Vermoed je een allergie dan vermijd je het liefst in eerste instantie kip, rund en granen/gluten. Je kan bijvoorbeeld gaan voor eend of konijn, maar ook lamsvlees is een optie. Als je per ongeluk een diersoort kiest waar je hond juist niet tegen kan dan merk je dit vaak snel genoeg.

In de supermarkt kan je bijvoorbeeld gaan voor Rodi Lam & Rijst. Rodi heeft handige portieverpakkingen met schijven van 100 gram (dus geen vies geklieder). In de dierenspeciaalzaak vind je bijvoorbeeld Raw4Dogs Game Mix.

Het voordeel als je voor de laatste variant kiest is dat je precies weet wat erin zit door de open samenstelling en dat er de gebruikte diersoorten ook echt hypoallergeen zijn (hypoallergeen = lage kans op een reactie). Belangrijk is wel om er geen snacks naast te geven, of je zou deze zelf moeten drogen: zelf je snacks te drogen.

De eiwitstructuur veranderd echter bij verhitting, waardoor er op verhit wel een reactie zou kunnen ontstaan en andersom niet. Houd dit in je achterhoofden laat ook extraatjes weg wanneer je 100% zeker wilt zijn.

Uiteraard zijn er vele andere merken en varianten te krijgen die voldoen, vraag eventueel je dierenspeciaalzaak om advies. Ook kan je rauwe voeding tegenwoordig heel gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld via TIM’s. Er zijn twee manieren om over te stappen: 1.

Elke dag een kleine beetje meer rauwe voeding door de brok mengen totdat je hond geheel over is. In één keer overstappen. Wanneer je kiest voor de laatste methode kan het aan te raden zijn om de voeding de eerste dagen even kort te koken of op te warmen in de magnetron (daarna uiteraard wel goed doorroeren en af laten koelen en LET OP: alleen mogelijk bij kvv’s zonder bot zoals bijvoorbeeld Rodi of Prins.

Verhit bot kan namelijk gevaarlijk zijn, bij kvv’s met bot dus absoluut niet koken of anderszins verhitten). Op die manier krijgen de maag en darmen de kans om te wennen aan de rauwe voeding. Daarna kan je het gewoon rauw geven. Verhitte voeding bevat namelijk niet meer de goede bacteriën en enzymen die rauwe voeding nog wel bevat, vandaar de voorkeur om de voeding uiteindelijk niet te blijven verhitten.

Wat mag een hond met allergie eten?

Hoe weet ik of mijn hond een voedselallergie heeft? – Bij genoemde symptomen is het allereerst belangrijk om ook uit te sluiten dat het niet wordt veroorzaakt door parasieten zoals vlooien en mijten. Als dat is uitgesloten, is het belangrijk om precies na te gaan wat je hond eet of heeft gegeten.

Denk hierbij aan: hoofdvoeding, bijvoeding (bijvoorbeeld als aanvulling op de hoofdmaaltijd), snoepjes en tussendoortjes. Houd dit gedurende een week bij in een voedseldagboekje. Noteer hierbij welke dierlijke eiwitten voorkomen in de voeding en hoeveel je hond van de voeding krijgt.

Pas dan kan er een hypoallergene dieetvoeding worden geadviseerd. Een hypoallergeen dieet wordt ook wel een eliminatiedieet genoemd. Dit dieet bevat bij voorkeur een eiwit dat de hond nog nooit heeft gegeten, zoals witvis, lam, konijn, eend of struisvogel.

Kan allergie voor honden overgaan?

Wat kun je doen als je allergisch bent voor honden? – Je huisarts kan vaststellen of je inderdaad allergisch bent voor je hond via een bloed- of huidtest. Blijk je inderdaad allergisch te zijn, dan is het belangrijk om allergenen (eiwitten die allergische reacties veroorzaken) zo veel mogelijk te mijden.

Bedenk goed in welke ruimtes je je hond laat. Vermijd bijvoorbeeld je slaapkamer. Ook kan medicatie een oplossing bieden. Medicijnen onderdrukken of voorkomen je allergische reactie. Je huisarts geeft je het beste advies welke medicijnen je kunt nemen.

Pet Questions: Is my dog allergic to grass?

Er bestaat geen immuuntherapie (kuur met injecties) voor het verhelpen van je hondenallergie.

Hoe weet ik of mijn hond een voedselallergie heeft?

Hoe weet je of een hond voedselallergie heeft? – Met behulp van een eliminatiedieet kunnen we vaststellen of uw hond voedselallergie heeft. Een eliminatiedieet is de enige manier om voedselallergie bij honden vast te stellen: bloedonderzoek is hiervoor bij de hond namelijk niet betrouwbaar! Er zijn in principe drie dieetmogelijkheden:

 • zelfbereid dieet
 • hydrolysaatvoeder
  • Royal Canin Anallergenic
 • dieetvoeder op basis van een unieke eiwitbron
  • Sanimed Clinical Choice Pure Duck

In onze video over het eliminatiedieet leggen wij uit wat dit dieet inhoudt en hoe u het beste eliminatiedieet voor uw hond kunt kiezen:.

Welke brokken voor hond met allergie?

Welk hondenvoer helpt tegen jeuk? –

 • Smølke Sensitive : Dit hypoallergene hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor honden met een gevoelige huid of vacht en verteringsproblemen. De basis van dit hondenvoer is lamsvlees. Dat staat bekend als minder allergeen dan rundvlees, varkensvlees of kip. Brits lam is dan ook de enige eiwitbron in dit complete hondenvoer. Het voer is geschikt voor zowel grote als kleinere hondenrassen.
 • Nutram hondenvoer Sensitive: Deze natuurlijke en hypoallergene complete voeding is passend voor honden met een gevoelige huid of een prikkelbaar maag-darmstelsel. Ook dit voer is gemaakt op basis van lam. Dit voer is zeer gezond en bevat alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die uw hond nodig heeft.
 • Casa Fera hondenvoer Sensitive : Dit hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor honden die lijden aan een voedselallergie en last hebben van jeuk als gevolg daarvan. De ingrediënten in dit voer werken ondersteunend bij het voorkomen én het behandelen van voedselallergie bij uw hond. Ook dit voer is gemaakt op basis van lam van hoge kwaliteit. Een hoge dosis Omega 3-vetzuren ondersteunt het immuunsysteem van uw viervoeter en is goed voor huid en vacht.
 • Greenheart hondenvoer Anti Allergy : Deze hondenbrokken zijn hypoallergeen en zeer geschikt voor honden die lijden aan een voedselallergie. Is uw hond allergisch voor eiwit, granen of gluten? Dan kunt u dit graanvrije hondenvoer met een gerust hart voeren. Lamsvlees is de enige eiwitbron in dit product. Het voer is daarnaast licht verteerbaar voor uw hond.
 • Canagan Grain Free Grass Fed Lamb : Dit graanvrije en glutenvrije hondenvoer van Canagan is gemaakt op basis van grasgevoerd lam. Lamsvlees is minder allergeen dan bijvoorbeeld kip, varkensvlees of rundvlees. Ontstaan de jeukklachten bij uw hond door een voedselallergie? Dan kan dit gezonde hondenvoer een uitkomst bieden.
 • Carnis konijn geperst hondenvoer : Is uw hond ook gevoelig voor lamsvlees? Dan kan dit voer een uitkomst bieden. De enige eiwitbron in deze hondenbrokken is konijnenvlees. Het hondenvoer is hypoallergeen en werkt ondersteunend voor honden die al allergisch zijn of een hoger risico lopen om allergisch te worden. Het voer is gezond en bevat alle voedingsstoffen die uw hond nodig heeft.
 • Carocroc Super Premium Support : Dit voer draagt bij aan het voorkomen van voedselallergieën. De eiwitten in dit voer zijn afkomstig uit gevogelte en een klein percentage lamsvlees. Het hondenvoer bevat alle essentiële bouwstoffen om de vacht en huid van uw hond gezond te houden. Ook de spiermassa blijft goed op peil.

Wat is goed hypoallergeen voer voor honden?

Bij honden is een allergie een zeer veel voorkomende aandoening. Er zijn verschillende soorten allergieën bij de hond (zie ook  allergie bij de hond ) en een voeding kan een belangrijke bijdrage leveren (atopie, vlooienallergie) of de enige behandeling zijn in geval van een voedingsallergie.

Laten we beginnen met de  voedingsallergie. Hierbij is de hond allergisch voor bepaalde bestanddelen in de voeding. Om een voedingsallergie bij de hond vast te stellen en te behandelen geven we een speciaal dieet, namelijk een hypoallergeendieet.

Een hypoallergeen dieet is een dieet waarin geen bestanddelen verwerkt zitten waar de hond allergisch voor is. Wat zijn nu de kenmerken van een goed hypoallergeen dieet bij de hond? Een hypoallergeen dieet bij de hond bevat:

 • In een hypoallergeen dieet voor de hond zit  slechts één eiwitbron of vleessoort. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, eieren en sojaproducten. In een goed hypoallergeen dieet voor de hond zit  een eiwitbron welke normaliter niet gebruikt wordt in hondenvoeding. Als een hond nog nooit een bepaald ingrediët heeft gegeten kan hij/zij er ook niet allergisch voor zijn.
  • Vroeger gebruikte dierenartsen hier meestal lamsvlees voor;
  • Dit werd zo’n twintig jaar geleden weinig gegeten in Nederland dus de gemiddelde hond had dit dus ook nog niet eerder in zijn leven gegeten;
  • Hierdoor is lamsvlees als het ware zijn eigen leven gaan leiden;

  Lamsvlees werd beschouwd als een hypoallergeen product, wat het (natuurlijk) niet is. Het wordt nu in zeer veel verschillende hondendiëten verwerkt en heeft bij de consument de naam van een hypoallergeen product. Tegenwoordig kiezen dierenartsen liever vaak eendenvlees, geitenvlees of struisvogelvlees.

 • Een goed hypoallergeen dieet voor de hond kan ook  gehydrolyseerde eiwitten bevatten. Dit is een bewerking waarbij de eiwitten in  “kleine stukjes geknipt worden”. Als een eiwit maar klein genoeg wordt kan deze geen allergische reactie meer opwekken. Er bestaan tegenwoordig vele hypoallergene diëten voor de hond op basis van gehydrolyseerde eitwitten.
 • Een hypoallergeen dieet voor de hond bevat ook maar  één koolhydraten bron zoals rijst of pasta. Deze zijn zelden de oorzaak van een voedingsallergie.
 • Als het om een brok of blikvoer gaat is het belangrijk dat het hypoallergene dieet zo min mogelijk andere stoffen bevat die allergeen kunnen zijn. Met allergeen bedoelen we dat ze een geregeld voorkomende oorzaak zijn van een voedingsallergie bij de hond.

Er zijn twee mogelijkheden in een keuze voor een hypoallergeen dieet voor de hond. Je kan een dieet zelf gaan koken of kiezen voor een brok/blik dieet. Als we de diagnose van een voedingsallergie willen stellen bij de hond is het belangrijk een echt eliminatiedieet te kiezen. Met een  eliminatiedieet  weten we nagenoeg zeker dat iedere hond met een voedingsallergie geen klachten meer zal hebben.

 • Een zelf gekookt dieet. Gebruik hiervoor als eiwitbron bijvoorbeeld geitenvlees of struisvogelbiefstuk. Als koolhydraat bron koken we meestal rijst of pasta. Het makkelijkst is om in één keer een grote voorraad te koken en deze in dag porties in te vriezen. Wij beschouwen dit als het meest betrouwbare eliminatiedieet.
 • Een brok of blikdieet Dit is een commerciële voeding waarbij de producent op basis van de eerder besproken kenmerken een dieet heeft samengesteld. We beschouwen dit altijd als net wat minder betrouwbaar dan een zelfgemaakt dieet. Een commercieel dieet is wel een goede optie om na de 6 weken eliminatie periode als opvolgdieet te fungeren. Voor honden met een voedingsallergie die het goed doen op een eliminatiedieet en voor honden met een andere vorm van allergie kiezen we als lange termijn dieet meestal voor een hypoallergeen dieet op basis van één eiwitbron waarbij we ook supplementen toevoegen die heilzaam zijn voor huidpatiënten.

Wij delen o. interessante feitjes en weetjes over jouw huisdier. Volg ons op Facebook en Instagram.

Welk vlees mag een hond niet eten?

Giftig voedsel voor een hond – Honden eten graag eens iets anders dan hun dagelijkse portie hondenvoer. Het is wel opletten geblazen. Veel voedsel is giftig voor honden. Wat je hond wel en niet mag eten lees je hier. Je hond mag zeker de volgende zaken niet eten:

 • Zout Het is uiterst giftig voor honden. Je mag het ook nooit geven om je hond te doen braken.
 • Chocolade De cacao in chocolade bevat een bepaalde stof die slecht is voor de nieren en het hart van je hond. Nierproblemen en hartfalen kunnen kunnen bij je hond de gevolgen zijn van het eten van chocolade.
 • Melkproducten (melk, kaas, yoghurt. ) Honden en puppies zijn lactose intolerant en kunnen er diarree en andere maag- en darmproblemen van krijgen.
 • Brood Veel honden hebben een graan- en broodallergie.
 • Beenderen Honden knagen graag eens aan een bot maar beenderen van gevogelte, konijn, varkenskotelet of andere kleine botten mag u absoluut niet aan uw hond geven. Die zijn te klein en splinteren gemakkelijk. De botten worden ingeslikt en kunnen darmverstopping veroorzaken. Splinters zijn nog erger. Deze kunnen gaten in de darmwand veroorzaken en dat kan tot een buikvliesontsteking lijden.
 • Varkensvlees Het lijkt onschuldig maar varkensvlees kan het virus van Aujesky bevatten. Dit virus is totaal ongevaarlijk voor de mens maar zeer gevaarlijk voor honden en katten. Als een hond of kat besmet is, eindigt dit altijd in een fatale afloop. Er is geen medicatie voor dus voorkomen is absoluut noodzakelijk. Geef dus zeker geen rauw varkensvlees maar gewoon om 100% zeker te zijn, in het algemeen helemaal geen varkensvlees.
 • Kattenvoer Honden die kieskeurig zijn, krijgen al wel eens kattenvoer voorgeschoteld. Het ruikt meer en is smakelijker maar ook gevaarlijk voor je hond. Kattenvoer bevat veel eiwitten, teveel voor een hond. Op lange termijn kan je hond zo nierproblemen krijgen.
 • Rauw vlees Dit is minder makkelijk verteerbaar en je hond kan ervan gaan braken of diarree krijgen. Ook het risico op een lintworm is groot.
 • Restjes Negeer de puppyoogjes van je hond wanneer je aan het eten bent. Tafelrestjes zijn niet gezond voor een hond. Ze bevatten vaak teveel vet (boter, olie, saus), zout en andere kruiden. Zeker niet gezond voor je hond.
 • Slakken Die zijn giftig wanneer je hond ze opeet. Slakken verjagen is dus niet alleen goed voor je planten en bloemen maar ook veilig voor je hond.

Kan een hond allergisch zijn voor rijst?

Recept zelfkookdieet – Een zelfkookdieet is in principe een onvolledig dieet dat voor een korte periode (maximaal 3 maanden) gegeven mag worden. Het bestaat uit een koolhydraat bron en een eiwitbron. Het is belangrijk dat als eiwitbron iets gekozen wordt wat uw dier nog niet eerder gehad heeft.

 • Koolhydraat bron: aardappel of witte rijst (geen wilde rijst of zilvervlies rijst. Deze rijst bevat gluten waar u dier ook allergisch op kan reageren. Ook geen pasta of brood, ook dit bevat gluten).
 • Eiwitbron: struisvogelvlees / paard / hert / geit

Hoeveelheid: Voor een onderhoud heeft een hond 75 g aardappel of rijst en 75 g vlees nodig per 5 kg lichaamsgewicht. Dit houdt in dat een hond van 20 kg per dag 300 g rijst of aardappel en 300 g vlees zou mogen krijgen. Dit is niet voldoende voor elke hond. Actieve honden hebben waarschijnlijk 100 g aardappel of rijst en 100 g vlees per 5 kg lichaams gewicht nodig. Verder kunt u de hoeveelheid aanpassen aan hoe u hond is.

Als u hond erg hongerig of sloom is kunt u 25 g van beide meer gaan geven per 5 kg lichaamsgewicht. Het zelfkookdieet moet in principe ook 8 weken gegeven worden. Er naast mag niks anders gegeven worden, ook geen kluiven of botjes.

Categories: Aandoeningen en ziekten ( hond ) , Aandoeningen en ziekten ( kat ).

Wat kun je doen als je hond jeuk heeft?

Jeuk hond verzachten – Het beste om de jeuk te verzachten is natuurlijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en dit te laten behandelen door uw dierenarts. Daarnaast kan beweging de hond afleiden van de jeuk, waardoor hij minder krabt. Ook kan het helpen om de vacht regelmatig te borstelen.

Hoe snel allergische reactie hond?

Welke symptomen bij hondenallergie zijn er? – Ben je allergisch voor honden? Dan herken je waarschijnlijk wel de meeste symptomen van een hondenallergie die we hieronder beschrijven. De meest voorkomende hondenallergie symptomen treden vooral op in de slijmvliezen van de neus, ogen en longen.

 1. De symptomen van een allergie voor honden beginnen meestal binnen een halfuur nadat je in aanraking bent gekomen met een hond;
 2. Wat een hondenallergie zo kenmerkend maakt, is dat de allergie niet seizoensgebonden is, deze kan dus het gehele jaar voorkomen zodra je in contact komt met het dier;

Wij leggen je graag meer uit over welke symptomen je bij een allergie voor honden kan ervaren.

Waar kan ik Apoquel kopen?

Waarvoor werkt Apoquel? Apoquel is er twee vormen: de filmomhulde tabletten en kauwtabletten met smaakstof. Beide zijn anti-jeuk geneesmiddelen met een uniek werkingsmechanisme en zijn werkzaam bij:  

 • Behandeling van pruritus geassocieerd met allergische dermatitis bij honden.
 • Behandeling van klinische manifestaties van atopische dermatitis bij honden.
 • Apoquel vermindert de jeuk en pakt de oorzaak van jeuk aan.

Welke Apoquel is geschikt? Apoquel is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes. Uw dierenarts bepaalt de dosering, afhankelijk van het gewicht van uw hond. Uw dierenarts schrijft u voor hoe vaak en hoe lang u de tabletten moet geven. De tabletten zijn te breken in twee gelijke helften.

Lichaamsgewicht   Hond   Sterkte en aantal tabletten die moeten worden toegediend:  
Apoquel 3,6 mg   Apoquel 5,4 mg   Apoquel 16 mg  
3,0 – 4,4 kg   ½ tablet  
4,5 – 5,9 kg   ½ tablet  
6,0 – 8,9 kg   1 tablet  
9,0 – 13,4 kg   1 tablet  
13,5 – 19,9 kg   ½ tablet  
20,0 – 26,9 kg   2 tabletten  
27,0 – 39,9 kg   1 tablet  
40,0 – 54,9 kg   1 ½ tablet  
55,0 – 80,0 kg   2 tabletten  

Hoe dien ik Apoquel toe? Apoquel is een tablet en kunt u met of zonder voer samen geven. Na toediening dient u uw handen te wassen. Lees voor gebruik de bijsluiter die bij dit product wordt geleverd. Waar kan ik Apoquel kopen? Apoquel wordt geleverd in een verpakking van 20 of 100 tabletten en is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes. U kunt Apoquel kopen bij Diermedicatie.

nl met een recept van uw dierenarts. Het recept kunt u uploaden bij het plaatsen van uw bestelling, dan leveren wij de voorgeschreven dosering bij u thuis! Waarschuwingen Apoquel Niets op deze website mag worden opgevat als medisch advies.

Raadpleeg uw dierenarts. Dit product is niet voor menselijk gebruik. Bewaar dit en alle geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen. Alleen voor gebruik bij honden. Niet geven aan honden jonger dan 12 maanden of aan honden met ernstige infecties. Apoquel is niet bestemd voor gebruik bij fokhonden, drachtige of zogende teven.

Was de handen onmiddellijk na het hanteren van de tabletten. In geval van accidenteel oogcontact, onmiddellijk spoelen met water of zoutoplossing gedurende minstens 15 minuten en dan medische hulp inroepen.

In geval van accidentele inname, onmiddellijk medische hulp inroepen. Apoquel kan de gevoeligheid voor infecties verhogen. Het kan ook neoplastische aandoeningen verergeren. Bijwerkingen die in een geblindeerd veldonderzoek werden gemeld, waren onder meer diarree, braken, anorexia, nieuwe huid- of subcutane knobbeltjes, en lethargie.

Wat te doen bij huisstofmijtallergie hond?

Huisstofmijten bestrijden met ItchyGo® – Wat Te Doen Bij Grasallergie HondItchyGo® is een spray tegen huisstofmijt die specifiek is ontworpen om huisstofmijten te bestrijden die allergieën veroorzaken bij uw hond of uw kat. Het is een 100% natuurlijke oplossing, zonder giftige producten en zonder bijwerkingen, die in slechts 2 minuten kan worden aangebracht. Het is een zeer doeltreffende manier om huisstofmijt te verwijderen. ItchyGo® is bijzonder veelzijdig. Het product kan overal worden gebruikt waar honden en katten liggen en waar allergene huisstofmijten zich vermenigvuldigen: manden, dekens, tapijten, zetels, bedden enz. Wat Te Doen Bij Grasallergie Hond Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met Domobios. .