Wat Te Doen In Drenthe Met Hond?

Wat Te Doen In Drenthe Met Hond
Dagje Weg met de Hond Drenthe

 • Slapen bij de boer: Melkveehouderij de Lange Weide.
 • Wandelen en fietsen in Dwingelderveld.
 • Recreatiepark het Scandinavisch Dorp.
 • Huur een huifkar bij Estelle – voor een dagje of een vakantie.
 • Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
 • Natuurgebied Mantingerveld.
 • Openluchtmuseum Ellert en Brammert.

Meer items.

Waar kan ik naartoe met mijn hond?

Wat te doen bij slecht weer met hond?

Welk museum met hond?

Museum met hond – Verwacht niet dat je met je hond het Rijksmuseum kunt bezoeken, maar een aantal musea die grotendeels buiten geopend zijn, verwelkomen jou en je hond van harte! De voorbeelden zijn:

 • Nederlands Openluchtmuseum. In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zijn honden welkom, mits ze aangelijnd zijn. Ook mag je hond de horeca locaties bezoeken. Als je voor een warm kopje koffie of thee naar binnen wilt gaan, mag je hond dus gewoon mee! Vergeet de poepzakjes niet om uitwerpselen op te ruimen.
 • Archeon. Ook zijn er honden welkom bij het Archeon in Alphen aan de Rijn. Voor een vergoeding van €3,50 mag jouw hond binnenkomen. Zorg ervoor dat je hond is aangelijnd bij het bezoeken van het park.
 • Kamp Westerbork. Honden zijn aangelijnd van harte welkom op het terrein van Kamp Westerbork. Samen met je hond de geschiedenis van het kamp in de Tweede Wereldoorlog induiken. In het museum zijn honden niet toegestaan. In het bos rondom het museum en het kampterrein zijn losloopgebieden aangegeven die je met de hond kunt bezoeken.

Waar naartoe met puppy?

Verschillende plaatsen – Je pup zal snel aan jullie huis wennen, maar hoe meer plaatsen je puppy ziet, hoe flexibeler hij wordt. Het is goed om mensen thuis uit te nodigen zodat je pup er aan went dat dat normaal is, maar het zeker ook goed om bij andere mensen thuis te komen. Zo went je puppy aan de geuren van andere huizen en leert hij zich ook daar veilig te voelen. Er zijn winkelcentra waar puppies welkom zijn, als er een bij jou in de buurt is, is dit ook een heel leerzame plaats. Neem hem behalve naar het park ook eens mee naar het bos en het strand. Dat zijn meteen mooie locaties om een cafétje in te gaan omdat je puppy dan al een beetje moe is. Veel kinderboerderijen vinden het prima als je je hondje mee neemt, vraag het wel even van te voren. En tenslotte zijn schoolpleinen ook een favoriete locatie om langs te lopen.

Waar wandelen met hond zonder leiband?

Wat doe je de hele dag met een hond?

Verveling bij onze huisdieren Wellicht staat u er niet bij stil dat onze huisdieren, dan spreek ik hoofdzakelijk over onze kat en hond, zich stierlijk kunnen vervelen bij ons thuis. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat onze huishond gemiddeld 17 uur per dag slaapt en onze huiskat doet daar niet voor onder! Verveling kan een gevolg zijn van een prikkelarme omgeving of van prikkels die als saai, eentonig of repetitief ervaren worden. 2x per dag een bak eten voor je neus Als voorbeeld noem ik de hond die 2x per dag een bak met eten voor zijn neus gezet krijgt en er niets voor hoeft te doen, alleen zijn kop erin te steken en op te eten. En dat terwijl je net uren achter elkaar hebt liggen slapen omdat je baasje uit werken is geweest. 3x per dag hetzelfde rondje mag lopen, dezelfde honden tegenkomt en dezelfde luchtjes keer op keer weer ruikt. Op deze manier wordt je als hond niet echt gestimuleerd om zelf acties te ondernemen. Nu zult u denken: ” zo erg zal het toch wel niet zijn?” Nu, ik kan u verzekeren dat ik deze honden niet graag de kost zou willen geven! Het is logisch dat verveling bij onze hond en/of kat veel sneller optreedt dan bij mensen. Wij werken, lezen een krant, gaan uit, kijken TV of besteden een aantal uren per week aan sport, achter de laptop etc. Onze huisdieren daartegenover zijn voor een groot deel afhankelijk (gemaakt) van ons. Wij hebben een volle agenda, onze huisdieren een lege.

Verveling kan ook optreden als de leuke, interessante dingen om te doen niet kunnen of mogen worden uitgevoerd. En zeker als je dan ook nog eens afgeleerd wordt om na te denken, dan wordt het wel erg saai en kan ons huisdier in een depressie belanden waarbij ze lusteloos worden en zelfs ziek kunnen worden.

Onze hond/kat als toegevoegde waarde Heel vroeger, toen onze hond nog in het wild leefde, moesten ze voor zichzelf zorgen om te kunnen overleven, waarbij het leven in een roedel van essentieel belang was. Wilde honden gingen samen op jacht en beschermden elkaar tegen grotere roofdieren.

Maar er kwam een tijd dat de mens ontdekte dat zo’n hond getraind kon worden om o. vee te drijven en te beschermen. Ondertussen is onze huishond een toegevoegde waarde geworden en bied ons bescherming en gezelschap.

Voor de tegenwoordige hond is het mensengezin de roedel geworden en moeten ze ons volgens mij als de meest fantastische jagers zien want een paar maal per week komen we thuis met tassen vol eten! Dat neemt niet weg dat hun instinct nog steeds aanwezig is dus als ze de kans krijgen om te jagen in uw huis, zullen ze het zeker niet laten en menig biefstuk is zo al van het aanrecht verdwenen! Bij thuiskomst ligt de hele inhoud van de vuilnisbak door uw keuken? Uw hond is lekker op jacht geweest. Dit geldt natuurlijk ook voor uw kat! Het najagen van een propje, een cadeautje in de vorm van een dode muis voor uw deur of minutenlang staren naar uw aquarium met alle gevolgen van dien! Honden zijn roofdieren, aaseters en opportunisten. Bedelen aan tafel, graven enorme gaten in uw tuin, slopen uw meubilair en jagen indringers weg, de postbode weet er alles van! Vaak wordt dit alles als probleemgedrag gezien maar in de ogen van uw hond is het de normaalste zaak van de wereld en heeft dat gedrag maar 1 doel: overleven.

 • Het (prooi)schudden met speeltjes of voorwerpen? Ze volgen gewoon hun instincten om hun prooi tot zwijgen te krijgen zodat ze deze lekker kunnen oppeuzelen;
 • Wanneer u dus speelt met uw hond moet u zich bedenken dat dit alles niet zomaar een spel is, het is in feite zijn natuurlijke gedrag wat u ziet, lekker jagen! Maar wat als uw hond daar geen ruimte toe krijgt? Omdat u te druk bent? Een van de vele gehoorde excuses van ons is: we zijn zo druk, we hebben zo weinig tijd;

Wist u dat de drukste man van de wereld, Barak Obama, elke dag gemiddeld 1,5 uur besteed aan sporten? En dat terwijl hij ook hij maar 24 uur in een dag heeft. Als hij hier tijd voor kan vrijmaken, dan kunnen wij, met ons in onze ogen drukke bestaan, toch wel wat extra tijd besteden aan onze huisdieren lijkt me zo! Tijd heb je nooit, tijd moet je maken. Spelen met je huisdier is een prima manier om overtollige energie kwijt te raken en dat is heel belangrijk voor aangepast gedrag. Onze huisdieren moeten de kans krijgen te spelen om lekker in hun vel te zitten. En om niet te dik te worden natuurlijk! En hoe zit het dan met mijn hond/kat? Hoe weet je nu of je hond of kat zich verveeld? Honden die zich vervelen uiten dit meestal door overal op te gaan kauwen, uw eigendommen zijn niet meer veilig, schoenen, meubels, voorwerpen en zelfs het behang moet eraan geloven. Ik ben ooit bij mensen geweest waarbij de hond de hele gang gestript had, de vloer, het behang, de verf op de deuren tot de vloerbedekking van de trap toe! Maar er kan ook ongewenst gedrag optreden zoals veel aandacht vragen, onzindelijkheid, ongehoorzaamheid, blaffen of niet alleen kunnen zijn. Dit kan zelfs nog een graatje erger: probleemgedrag zoals overmatig likken aan de (voor)poten, staartjagen, zelfverminking etc. Bij katten kan dit zich uiten in sloopgedrag, sproeien, agressie of juist lusteloosheid, onzindelijkheid met andere woorden: probleemgedrag wat voor het dier welzijn verlagend kan werken met alle nare gevolgen van dien.

 1. Onze hond/kat raakt gefrustreerd als je voortdurend hun natuurlijke behoefte om te jagen, snuffelen, spelen en rusten onderdrukt;
 2. In de natuur is van alles te doen! Dieren in de natuur vervelen zich eigenlijk nooit, er is altijd wel iets te doen, te ruiken, te zien, te horen, te voelen en/of te proeven;

De hele dag zijn ze druk met voedsel vergaren, spelen, jaagspelletjes en natuurlijk ook wel rustgedrag. Maar onze hond of kat die als huisdier bij ons leeft hoeft niet zo veel meer te doen, de rollen zijn tegenwoordig omgedraaid. Wij werken nu! Twee soorten verveling Als we het hebben over verveling, dan kun je je op 2 manieren vervelen, fysiek of mentaal (hopelijk niet allebei tegelijk!) Sommige rashonden/katten hebben meer fysieke uitdaging nodig, terwijl er ook dieren zijn die juist blij worden van mentale stimulatie. Belangrijk bij de aanschaf van uw huisdier is het dus zaak te weten waar uw beider voorkeuren liggen en of u aan de behoefte van uw huisdier kan voldoen. Als u bijvoorbeeld een jachthond leuk vindt, maar niet voldoende tijd ervoor kunt vrijmaken om er jachttraining mee te gaan doen, of een hond aanschaft maar 5 dagen per week 8 uur werkt, kunt u er vergif op innemen dat uw hond zich stierlijk gaat vervelen, zijn energie niet kwijt kan in fysieke arbeid met als gevolg dat uw huiskamer omgetoverd gaat worden in een oorlogsgebied! En dan is het nog erger als u dan besluit de hond maar in een bench te doen, wat veel mensen adviseren, want dan kan hij niet meer slopen toch? Helaas heb ik ook hierbij voorbeelden gezien van honden die zich door de bench heen hadden gevreten, tot bloedens toe.  De enige manier om verveling tegen te gaan is om deze fysiek en/of mentaal bezig te houden. Bezigheids “therapie” voor de kat Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat u met elkaar gaat doen, als het maar leuk is voor beiden! Het hoeft ook geen handenvol geld te kosten, een eenvoudig toiletrolletje kan voor uw kat een prachtig middel zijn om het jachtinstinct op te roepen en uren hiermee bezig te zijn. Of wat te denken van een zelfgemaakt papieren propje waar ze uren achteraan kunnen jagen door er met hun pootje tegenaan te blijven slaan. Hengeltjes met speelgoed zijn te verkrijgen in een dierenspeciaalzaak en kosten de kop ook niet. Kijk wel uit dat u dit soort dingen niet onbewaakt laat hangen, want sommige speeltjes bevatten een elastiekje en uw kat kan hierin makkelijk verstrikt raken! Of wat dacht u van een eierdoosje? U kunt, in plaats van de brokjes in een bakje onbeperkt aan te bieden, deze in de holletjes van het eierdoosje doen en dan genieten van het schouwspel van het gehengel naar de brokjes! Eten verstoppen is altijd een leuke bezigheid voor de kat! Of hang eens een paar plankjes aan de muur.

Een van de oorzaken kan zijn dat u het niet goed heeft aangeleerd maar de andere kan wel degelijk zijn dat uw huisdier zijn energie niet kwijt kan en zich verveeld. Ook bij katten werkt het zo helaas. Verveling leidt tot fysieke en mentale onderstimulatie.

Een kat zit graag hoog! En mocht u er iets meer voor over hebben: er zijn heel veel leuke spelletjes op de markt, kijk maar eens bij: www. catcetera. nl Bezigheids “therapie” voor de hond Ook hierbij maakt het niet zoveel uit wat u samen gaat doen, als u er samen maar plezier in heeft! Er zijn heel veel leuke dingen te leren aan honden: de krant ophalen, een deur openmaken, uw sloffen brengen etc. Ook kunt u snoepjes in huis verstoppen en de hond deze laten zoeken (maak het in het begin niet te moeilijk) Uit onderzoek is bewezen dat geestelijk moe maken net zoveel energie kost als lichamelijke arbeid. Dus verstop het eten in een Activity Toy (speeltje waar je voer in kunt doen) zoals een Kong, een puzzel, een activity ball of Buster Cube, afijn, er zijn heel veel speeltjes in de handel! Ook apporteer- en trekspelletjes zijn favoriet. Ga een behendigheidscursus doen, Flyball, ga samen speuren of op een gehoorzaamheidscursus.

 1. Op deze manier maakt u van uw maatje een hulphond! Er zijn heel veel boeken op de markt met leuke hondenspelletjes er in;
 2. Of kijk eens op internet;
 3. Door samen iets aan hondensport te doen is niet alleen gezond voor u beiden, maar het versterkt ook nog eens de band samen! En u zult merken dat het ongewenste gedrag zal verdwijnen want uw huisdier heeft wel wat andere dingen aan zijn kop! Spelen met elkaar is belangrijk, want een hond die zich verveelt en geen kauwspeeltjes heeft vindt anders wel iets anders om zijn lusten op bot te vieren;
See also:  Casteren hond tot welke leeftijd?

En wissel af met de wandelingen, laat uw hond ook eens uitvoerig overal aan snuffelen, zijn neus is heel gevoelig en hoe leuk is het als je op ieder hoekje een ander geurtje mag ruiken. Of neem koekjes mee naar het bos en verstop deze onder een plant! Hieronder volgt een voorbeeld van een therapie bij een hond met verlatingsangst: En als uw hond dan toch blijft slopen? Dan is er iets heel anders aan de hand! Wellicht heeft uw hond nooit goed geleerd alleen te zijn. Dit komt helaas vaak voor bij honden, verlatingsangst. Belangrijk bij het weggaan is in eerste instantie het afscheid niet belangrijk te maken. Honden in het wild staan ook niet eerst een half uur de rest van de roedel uit te zwaaien als ze weggaan op jacht. Maar zomaar weglopen is ook niet de bedoeling. Maak het niet te zwaar, geef iets heel lekkers en ga, zeker in het begin bij het goed aanleren, niet meteen de deur uit.

 • Blijf in huis en laat uw hond u niet overal achterna lopen, maar vraag hem naar zijn bench (of kleed) te gaan, geef hem het lekkers en loop even weg, sluit de deur achter u;
 • Kom vrij snel weer terug en ga dit oefenen waarbij u steeds iets langer wegblijft;

Pas als het in huis lukt, mag u even naar buiten gaan en bouw de tijd weer op. Ga ook oefenen met de vertreksignalen, met andere woorden: schrijf eens op wat u allemaal doet voordat u de deur uit gaat. Schoenen aan, jas aan, sleutels pakken, radio aan, tas pakken etc.

 • Als u deze signalen gewoon gaat oefenen (dus alsof u weggaat maar gewoon thuis blijft, evt;
 • met uw jas aan weer in de bank gaat zitten en even de krant gaat lezen) zal uw hond deze signalen niet meer als voorbode gaan zien en rustiger worden;

Ook bij thuiskomst: maak er geen poppenkast van! Gewoon binnenkomen, overenthousiaste begroetingen negeren, niet kijken, niet praten, niet aanraken. Vervolgens wachten tot uw hond gekalmeerd is, deze dan bij u roepen (niet zelf ernaar toe gaan) en even kort een aai, beloning. Stress en verveling Stress is een gevolg van verveling, dieren raken gestrest als ze geen invloed kunnen uitoefenen op situaties in hun omgeving. Vaak zit er ook nog angst bij dus als u de tips wilt uitvoeren om verveling tegen te gaan, laat uw huisdier dan op een langzame, rustige en gecontroleerde manier kennismaken met nieuwe dingen en beloon uitbundig als deze initiatief toont. Zeker bij honden die al lang niet uitgedaagd zijn om te spelen of zelf dingen te moeten ontdekken, zult u merken dat het wel even kan duren voordat hun interesse gewekt is.

 1. Op die manier wordt het heel gewoon dat u weggaat en weer terugkomt;
 2. Heel vaak zie ik dieren ook echt oogcontact maken met hun baas zo van: ” ja maar, wat moet ik hier nou weer mee?” Of : ” baas help me eens even!” Doe dat dan alstublieft! Help uw huisdier de goede richting in te slaan, hoe fijn is het om een bevestiging te krijgen van hetgeen je doet, hoe onprettig is het als iemand je gewoon laat vallen terwijl je je best doet om iets nieuws te leren;

Neem ook ruim de tijd om je huisdier de nieuwe speeltjes te laten verkennen en wissel af zodat ze niet een hele week met hetzelfde opgezadeld zitten. Hou het boeiend voor ze. Gebruik verschillende manieren om je hond te voeren, die bak met eten is zo saai.

Een aantal stress signalen zijn: overmatig likken, hijgen, piepen, uitschudden, pootje heffen, bek aflikken, tongelen (puntje van de tong uitsteken). Om overmatige stress (of ongezonde stress, want stress kan ook goed zijn: een mate van stress is noodzakelijk om te overleven namelijk) te voorkomen of te reduceren is spel heel noodzakelijk! Mensen en huisdieren zijn uniek in de zin dat we ons hele leven blijven spelen en het feit dat we dat samen blijven doen, vormt een heel belangrijk onderdeel in onze bijzondere relatie samen.

Net als wij moet een huisdier zich voldoende kunnen ontspannen en plezier maken om zo het welzijn te waarborgen. Wel is het van groot belang dat u zelf aangeeft wanneer het tijd is om te spelen en wanneer er gestopt gaat worden, anders krijgt u een heel opdringerig dier die constant met speeltjes aan komt dragen. Een opgewonden hond kan namelijk de controle verliezen en te weinig controle kan ook nog eens leiden tot agressie. Rest me nog u een heel lang, gezond, zowel fysiek als mentaal, gelukkig leven te wensen en natuurlijk heel veel plezier samen! Toinny Lukken Praktijkmanager en Gedragstherapeut voor dierentuindieren en honden.

Welke dierentuin mag de hond mee?

Complete lijst: Naar welke dierentuin mag je met je hond mee? – Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Hieronder geven we voor elke dierentuin aan welke je wel of niet mag bezoeken. Daarnaast vertellen we er even bij waar het dierenpark om bekend staat, misschien zitten er wel wat aanraders tussen die je nog niet kent. Alle dierentuinen zijn op alfabet gesorteerd, mocht je dus al een optie in gedachte hebben dan kun je hem snel vinden.

De links die we in dit artikel plaatsen leiden soms naar de ticket-site Tripper. nl waar je tickets voor de specifieke dierentuin vaak met veel korting kan kopen! Veel dierentuinen laten helaas geen honden toe, mocht het je interesseren: in een pretpark worden honden vaker toegelaten.

Daar hebben we ook een complete lijst voor. Apenheul (Apeldoorn) – De Apenheul mag je helaas met je hond NIET in, ze zijn in het park niet toegestaan. Hulphonden zijn ook niet welkom, dit komt omdat de aapjes natuurlijk vaak los rondlopen om de bezoekers heen. Dat is voor beide dieren niet veilig. Artis (Amsterdam) – In een van de meest bekende dierentuinen van Nederland Artis zijn honden NIET toegestaan. Dit vanwege het open karakter van veel van de verblijven waardoor het lastig kan worden om er met een hond veilig doorheen te lopen, zowel voor je hond als voor de dieren uit het verblijf. Aqua Zoo (Leerdam) – In de Aqua Zoo Leerdam zijn honden WEL toegestaan, ze moeten wel netjes aangelijnd blijven. Deze onderwaterdierentuin is een groot en leuk aquarium waar je elk soort vis tegenkomt. Naast aquariums zijn er ook terrariums met bijvoorbeeld gifkikkertjes! Aqua Zoo (Leeuwarden) – In Aqua Zoo Leeuwarden zijn honden NIET toegestaan, in tegenstelling tot het broertje in Leerdam mag je bij deze Aqua Zoo helaas geen honden meenemen. Een hulphond mag weer wel mee zolang hij ingeënt is. In deze Aqua Zoo vindt je niet enkel aquariums en terrariums maar ook buitenverblijven met bijvoorbeeld penguins, otters. bevers, en flamingos! Avifauna (Alpen aan de Rijn) – In het vogelparadijs Avifauna zijn honden NIET toegestaan. Vogels zijn natuurlijk van nature al snel bang voor honden, dus dat is ook niet zo gek. Hulphonden mogen wel mee. Voor de vogelliefhebber is Avifauna absoluut toch het bezoeken waard, maar dan wel zonder hond dus. Best Zoo (Best) – In het reglement van Best Zoo staat dat honden NIET mee het park in mogen, met uitzondering van geleidehonden. Dit is een wat kleiner dierenpark dat vooral kleine zoogdieren, vogels, en reptielen heeft. Verwacht geen leeuwen, olifanten, of tijgers. Toch is het park zeker het bezoeken waard met zijn brede assortiment van dieren, er is zelfs een panter. Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Burgers Zoo (Arnhem) – Ook in Burgers Zoo zijn honden helaas NIET toegestaan. Dit vanwege de veiligheid van de dieren in de dierentuin. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor hulphonden, maar dit moet wel even met de receptie worden overlegd. Burgers Zoo is een groot park met onder andere een safari-route en zelfs een oceaan-gedeelte met haaien! Ondanks dat je hond niet mee mag zeker de moeite waard om te bezoeken. Dierenpark Amersfoort – In Dierenpark Amersfoort zijn honden WEL toegestaan, mits aangelijnd. Dit is misschien wel de grootste dierentuin die honden toestaat, en zeker de moeite waard om te bezoeken. Zelf zagen we laatst nog een koppel met hun hond, hoewel we die van ons hadden thuisgelaten. Het park is vrij ruim opgezet waardoor je hond zich ook niet snel bang of opgesloten zal voelen. Dierenrijk (Nuenen) – In het Dierenrijk zijn honden NIET toegestaan. Er is wel een kennel bij de receptie waar je voor je bezoek kan reserveren. Het park heeft veel afwisselende dieren en is zeker het bezoeken waard, zeker omdat je hond dus verzorgd kan worden in hun kennel. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) – In Diergaarde Blijdorp zijn honden NIET toegestaan. Erg jammer want dit is een van de grootste en mooiste dierentuinen in Nederland. De enorme onderwater tunnel vol haaien is voor menig bezoeker een absoluut hoogtepunt, maar ook de buitenverblijven zijn mooi en ruim opgezet. Ondanks dat je hond thuis zal moeten blijven is dierentuin Blijdorp zeker een bezoek waard. Dolfinarium (Harderwijk) – Dolfijnen ga je alleen bij het Dolfinarium tegenkomen, maar je hond mag helaas NIET mee. Een hulphond/blindengeleidehond mag wel het park in (met de juiste papieren). Je komt in dit park van alles tegen, van dolfijnen tot zeeleeuwen en zelfs walrussen. Gaia Zoo (Kerkrade) – In de GAIA Zoo zijn honden NIET toegestaan. Deze dierentuin in zuid Limburg is een van de mooiste parken van Nederland, maar helaas mag je hond dus niet mee. Toch zeker een aanrader voor de erg mooie sfeer, dieren, en omgeving! Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Ouwehands Dierenpark (Rhenen) – In Ouwehands Dierenpark zijn honden WEL toegestaan, maar let op dat kost 5,- euro extra! Je krijgt dan wel een opruimzakje voor eventuele ongelukjes en een hondenkoekje bij het kaartje. Je hond moet altijd aan de lijn en mag niet in de binnenlocaties (zoals het theater) komen. Het leukste van Ouwehands zijn de exotische dieren die je vrijwel in geen enkel ander dierenpark in Nederland tegenkomt, zoals de Reuzenpanda en Maleise Beer. Safaripark Beekse Bergen – In het Safaripark Beekse Bergen mag je hond helaas NIET mee. Vroeger had het park wel een kennel maar dit is sinds begin 2021 ook niet meer het geval. Wel zit er een hondenpension op 5 minuten rijden van het park af, dat is dus wel een optie als je je hond niet alleen wil laten. SEALIFE (Scheveningen) – Bij SEALIFE in Scheveningen zijn honden NIET toegestaan. Hulphonden mogen wel naar binnen. Een mooi park vol aquariums, reptielen en zelfs wat zoogdieren. Dankzij de ligging ook ideaal te combineren met een dagje strand. Vlinderparadijs (Havelte) – In het Vlinderparadijs zijn helaas honden NIET toegestaan. Dit zou de rust ook niet ten goede komen. Het paradijs is erg mooi maar niet erg groot, meer voor een dagdeel geschikt dus. Erg leuk als je van de natuur geniet en een mooie omgeving vol vlinders wil zien. Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Wildlands Emmen – In Wildlands Emmen zijn honden NIET toegestaan, hulphonden mogen wel naar binnen. Wildlands heeft niet de meest spannende grote dieren (hoewel de populaire olifanten en leeuwen wel van de partij zijn), maar het park heeft veel verschillende kleine dieren die je in andere parken niet zo snel tegenkomt. Zee Aquarium (Bergen aan Zee) – In het vernieuwde Zee Aquarium is je hond WEL toegestaan. Zo mag je je hond naar dit leuke dierenpark meenemen, mits aangelijnd. Je vindt er wel 367 verschillende vissoorten en 3980 vissen in totaal. Zeehondencentrum (Pieterburen) – Voor de veiligheid van je huisdier is je hond in het Zeehondencentrum NIET toegestaan. Hulphonden zijn op bepaalde plekken wel welkom, maar dit moet van te voren even worden overlegd. Het leuke van het zeehondencentrum is dat het een rehabilitatie / ziekenhuis voor zeehonden is, die zodra het kan weer de natuur in worden losgelaten. Zooparc Overloon – In Zooparc Overloon zijn honden NIET toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden. Het Zooparc heeft niet het meest uitgebreide aantal dieren maar is toch een mooi park om te bezoeken. Daarnaast kan je ook zomaar nog wel eens wat dieren tegenkomen die je in de meeste andere parken juist niet ziet zoals bijvoorbeeld de Witte Tijger.

See also:  Hoe Lang Slaapt Een Hond S Nachts?

Hoe maak je een hond moe?

/ / Alternatieven voor de lange wandeling : Hersenwerk Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Je kunt je hond uitputten door hem veel te laten bewegen. Let wel op; hoe meer je hond beweegt, hoe beter zijn conditie wordt en hoe meer hij moet bewegen om echt moe te worden. Gelukkig groeien de hersenen van honden niet zo makkelijk als zijn spieren Het is dus beter om je hond moe te maken met denkspelletjes.

 • En een geestelijk uitgeputte hond is een tevreden hond;
 • En dat kan jou een lange wandeling door de regen schelen;
 • Dit betekent niet dat beweging onbelangrijk is, want het is gezond om een goede conditie te hebben;

Maar het is ook gezond om af en toe je hersenen lekker te kunnen gebruiken. Dus als een lange wandeling er een keer, om wat voor reden dan ook, niet inzit, dan is een hersenwerkje een goed alternatief. Maar zelfs als je wel een lange wandeling maakt, zijn deze spelletjes natuurlijk nog steeds leuk om te doen. Wat Te Doen In Drenthe Met Hond Zoals ik in het filmpje liet zien zijn er dus meerdere opties: TIP: Ik heb een uitgebreide online video puppycursus. Een volledige vervanging van de fysieke lessen. Lees er hier alles over.

 • hondenpuzzels
 • snackballen
 • doe het zelf puzzels

Welke pretparken mogen honden mee?

Avonturenpark Hellendoorn – Zelf noemt Hellendoorn zicht het leukste attractiepark van Nederland, maar geldt dit ook voor honden? Gelukkig is dit het geval. Je dient bij het betreden van het park wel € 1,- te betalen, voor deze prijs krijg je een hondenschepje.

 • Belangrijk is dat je hond aan de lijn blijft lopen;
 • Ook is het niet toegestaan om je hond mee te nemen in de attracties;
 • In de wereld van geschiedenis zijn honden toegestaan;
 • Wel wordt verzocht je hond aan te lijn te houden;
See also:  Hoe Snel Groeit Haar Hond?

Verder betaal je een bedrag van € 3,50 voor entree. Wanneer jij je hond aan de lijn houdt, dan kijkt Bobbejaanland uit naar het bezoek van jouw hond aan het pretpark. De attracties van het park zijn niet gemaakt voor huisdieren, aangeraden wordt dan ook om voldoende mensen mee te nemen, zodat iemand op jouw hond kan passen terwijl je in een attractie zit.

 • Ook wordt verzocht om je hond niet mee te nemen in de winkels en restaurants;
 • Het is niet toegestaan om je hond mee te nemen naar Madurodam;
 • Wel is het mogelijk om gratis je hond een dagdeel te laten verblijven in het naastgelegen kennel;

Weet dat de afmetingen van de hokken voor honden 100 cm bij 100 cm zijn. Neem dan ook niet een te grote hond mee naar Madurodam. Dit park is voor honden minder betoverend. Met uitzondering van hulphonden is er helaas geen plek voor viervoeters. Verder kunnen wij ook niks vinden over mogelijk kennel van het attractiepark zelf.

In Sevenum waar het attractiepark ligt is wel een hondenpension aanwezig. Aan te raden is om voorafgaand contact op te nemen of je tijdens je verblijf je hond hier voor een dagdeel) kan achterlaten. In het parkregelement staat dat, buiten blinden- en mindervaliden geleidehonden, geen andere honden toegestaan in Walibi Holland.

Daarnaast is het goed om te weten dat Walibi Holland niet beschikt over hondenkennels. Mocht je ondanks dat jij je viervoeter niet kan meenemen toch je hond in de buurt willen hebben, dan bestaat er de optie om je hond naar Hondenpension De Toren Hoeve in Biddinghuizen te brengen.

Kosten voor dit pension bedragen € 13 voor een kleine hond en € 14 voor een grote hond per dag. Aan te raden is om eerst de voorwaarden van het pension te lezen. In Slagharen zijn honden van harte welkom. Niet overal op het park mag de hond komen, zo zijn ze niet toegestaan in de restaurants, winkels, shows en uiteraard de attracties.

Jouw viervoeter krijgt gratis toegang tot het park. Mocht er schade ontstaan door jouw hond, dan wordt je als eigenaar hier verantwoordelijk voor gehouden. Bij Attractiepark Duinrell in Wassenaar zijn honden toegestaan. Je betaalt wel per hond € 6,- aan toegang.

Verder is het belangrijk dat je een opruimzakje meeneemt. Honden mogen helaas niet het pretpark in. Wel zijn hulphonden toegestaan. Mocht je dicht bij je hond in de buurt willen blijven, dan heeft de Efteling een gratis hondenkennel naast het pretpark.

Op de dag dat je de Efteling gaat bezoeken kan je bij de kennel aanbellen. Zij adviseren zelf om een kleedje, speeltje en de mand van de hond mee te nemen. De honden worden niet door het personeel van het kennel uitgelaten, dit zal je tijdens je bezoek zelf moeten doen.

Het is toegestaan om na het entree de Efteling te verlaten om jouw hond te trakteren op zijn welverdiende wandeling. Ook goed om te weten is dat het personeel van de gratis kennel jouw telefoonnummer noteert.

Mocht er iets zijn met jouw viervoeter dan wordt je gebeld. Dit vinden wij zelf een fijne gedachte. De hondenkennel van de Efteling is te vinden links van de hoofdingang. Op het vakantiepark van de Efteling zijn honden wel welkom. In Europa’s grootste speeltuin zijn honden helaas niet toegestaan.

 1. Plopsaland De Panne in België is het niet toegestaan om een hond mee te nemen;
 2. Vroeger had dit pretpark nog een kennel;
 3. Helaas hebben ze deze gesloten;
 4. Aangezien Kabouterland hoofdzakelijk een dierentuin is zijn honden niet toegestaan;

Zowel in Speelland als het Safaripark geldt om veiligheidsreden dat honden niet zijn toegestaan. Gelukkig is er de mogelijkheid om je trouwe viervoeter te laten verblijven in kennel bij de receptie. Huisdieren worden voorzien van vers water. Wel wordt er een borg van € 10,- gevraagd.

Welk strand mag je met de hond?

Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee – Het IJmuiderslag (of Kennemerstrand) is een lekker rustig strand met veel ruimte. Je ziet hier vaak kitesurfers. Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57. 5, in de duinen en rond het Kennemermeer. .

Welke leeftijd wordt een hond rustiger?

Conclusie – Een puppy of jonge hond vol met energie die heel erg druk doet kan soms iets teveel van het goede zijn. Zelfs voor de meest toegewijde hondenliefhebbers. Het belangrijkste om in gedachte te houden is dat een actieve hond een gezonde hond is.

 • Dat is in ieder geval een mooi gegeven;
 • Routine, training, voldoende beweging en de hond mentaal uitdagen zijn allemaal dingen die je door de drukke periode van je jonge hond kunnen krijgen;
 • Uiteindelijk zal jouw hond rustiger worden;

Wanneer dit moment is verschilt enorm per hond. Zo kan het zijn dat je hond al iets rustiger wordt bij een leeftijd tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer je hond volwassen is, dit is tussen de 1 en 2 jaar, zie je vaak dat de grote hoeveelheid puppy energie is verdwenen..

Waarom mag een pup niet lang wandelen?

Puppy’s (2 t/m 8 maanden) Vooral bij puppy’s is het gevaarlijk om langdurige intensieve beweging uit te oefenen, omdat dit gewrichts- en spierproblemen kan veroorzaken die de hond zijn hele leven kan meedragen.

Hoe ver mag een hond van 1 jaar wandelen?

Hoelang mag de wandeling met mijn hond zijn? – Het hangt dus met name van de persoonlijke situatie van jouw hond af hoelang de wandeling mag zijn. Uitgaande van een volwassen hond in goede gezondheid is een lange wandeling van ruim een uur al snel voldoende. De fitte, atletische honden kunnen het met gemak aan om een wandeling van goed drie uur, en soms zelfs langer, te maken. Zorg er tijdens de lange wandelingen wel áltijd voor dat je hond op ieder moment rust kan nemen en water kan drinken.

Neem daarom een waterfles voor honden mee om altijd en overal fris drinkwater voor je hond bij de hand te hebben. Wandel in een rustig tempo en stop zo af en toe even op de route om wat uit te rusten en je hond daar ook de mogelijkheid toe te geven.

Voor langere wandelingen in gebieden met een ruige ondergrond doe je er verstandig aan om de kwetsbare voetzooltjes van je hond te beschermen met daarvoor bedoelde hondenschoenen. Geef je hond de gelegenheid om na de wandeling lekker te gaan slapen. Niet alleen omdat je hond moe zal zijn, je hond heeft het ook nodig om alle nieuwe indrukken te verwerken en voor jezelf is het vast ook wel even prettig! Wil je meer informatie over het wandelen met je hond? Kom eens gezellig langs bij jouw Discus dierenspeciaalzaak en bekijk alle mogelijkheden..

Welke dierentuinen staan honden toe?

Hond mee naar de dierentuin, waar mag dit wel of niet?

Dierenpark Hond toegestaan? Hulphond toegestaan?
Dierenpark Amersfoort Ja Ja
Ouwehands Dierenpark Rhenen Gedeeltelijk, kaartje voor de hond kost € 5,- Gedeeltelijk
Zeeaquarium Bergen aan Zee Ja Ja
Aquazoo Leerdam Ja Ja

.

Is een hond gratis in de trein?

Goed om te weten –

 • Kleine huisdieren mogen gratis mee in een tas, mand of op schoot 
 • Een assistentiehond reist gratis mee, mits als zodanig herkenbaar als blindengeleidehond of hulphond
 • Honden mogen geen zitplaats innemen en niet mee in alternatief vervoer (m. geleidehonden)
 • De dagkaart is geldig in de binnenlandse treinen van alle treinvervoerders
 • Alleen geldig i. een vervoerbewijs.
 • Het e-ticket is persoonsgebonden, kan niet gewijzigd worden en is niet overdraagbaar

active tab

 • Veelgestelde vragen
 • .

  Wat te doen in Belgie met hond?

  Hoeveel kost het om een hond mee te nemen in de trein?

  Intercity Brussel – Kleine huisdieren, vervoerd in een kooi, tas of mand (max. afmeting 30x30x55 cm), reizen gratis met u mee binnen Nederland. Dit geldt ook voor blindengeleidehonden, een muilkorf niet verplicht. Voor een blindengeleidehond moet een vervoerbewijs worden afgegeven tegen het begeleidertarief.

  In België reizen kleine honden die in een tas of mand passen gratis. Bij drukte moet de tas of mand op schoot van de reiziger. Is uw hond te groot voor een tas of mand, dan is het verplicht om uw hond aan te lijnen, een muilkorf te laten dragen en een treinkaartje voor uw hond aan te schaffen bij een NS kaartautomaat.

  Het tickeit kost € 6 enkele reis tussen Nederland en België, 2e klas. Dit ticket voor de hond is ook geldig in de 1e klas. Binnen België kost een ticket € 3 voor een enkele reis.