Wat Te Doen Tegen Vlooien Hond?

Wat is de beste behandeling tegen vlooien en een vlooienplaag? – 1. Bestrijdingsmiddelen Een goed vlooienbestrijdingsmiddel voor uw hond is veilig, gemakkelijk toe te dienen en is onschadelijk voor u bij aanraking. Koop uw vlooienbestrijding bij uw dierenarts, dan bent u verzekerd van de modernste en veiligste middelen voor uw hond.

 • Pipetjes voor in de nek (Stronghold®/Vectra3D®, verkrijgbaar bij de dierenarts) zijn de meest moderne en veilige middelen. Bovendien zijn die het gemakkelijkst toe te dienen.
 • Pil (Bravecto®, verkrijgbaar bij de dierenarts) hiermee beschermt u uw hond gedurende 3 maanden tegen vlooien.
 • Omgevingsspray: Bij een vlooienplaag is het goed om ook het huis te behandelen met Indoor-X omgevingsspray. Belangrijk bij het gebruik van een omgevingsspray: Eerst zuigen en dan pas sprayen! (door het zuigen ontstaan trillingen waardoor de poppen uitkomen, de spray doodt zo de meeste vlooien).

Poeders en shampoos zijn verouderde middelen die niet of slechts gedeeltelijk werken. Hygiene Heeft u vlooien gezien, dan is het goed om regelmatig te stofzuigen om zoveel mogelijk eitjes, larven en poppen te verwijderen. Vooral de ligplekken van de hond en/of de kat dienen regelmatig gezogen te worden.

Wat is het beste middel tegen vlooien bij honden?

Frontline – Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen.

 • Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken;
 • Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen;
 • Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline;

De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond. .

Waar kunnen vlooien niet tegen?

Wat is het beste anti-vlooienmiddel? – Er zijn een heleboel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die mensen elkaar aanraden. Of ze werken? Misschien wel. Of ze afdoende werken? Waarschijnlijk niet. Het ligt er ook aan hoe ernstig de vlooienplaag is natuurlijk. Wat wordt er zoal genoemd door mensen?

 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met heet water met daarin een flinke scheut Dettol (ontsmettingsmiddel).
 • Na het stofzuigen de vloer dweilen met een water- en azijnoplossing.
 • Zout strooien op plaatsen waar je niet kunt dweilen of op zaken die niet in de wasmachine kunnen (bankstellen bijvoorbeeld). Het zout haalt het vocht weg én de eitjes, larven en coconnetjes verdrogen, waarna je ze op kunt stofzuigen.
 • Zout op het huisdier zelf strooien helpt ook. Zorg er wel voor dat je huisdier geen wondjes heeft, want daar brandt het zout op.
 • Zet ‘s avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken.
 • Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig. Check dit wel van tevoren bij je dierenarts!
 • De hond of kat wassen met afwasmiddel of met Head & Shoulders. Besef dat beide producten niet goed voor de huid van je huisdier zijn.
 • Vlooien doden met de elektrische vliegenmeppers! Doe ‘s avonds het licht uit, leg de vliegenmepper plat op de grond en maak langzaam vegende bewegingen terwijl je de knop ingedrukt houdt. De vlooien lichten op zodra ze contact maken met de vliegenmepper.
 • Leg bladeren van de varen (een plant) in de honden- of kattenmand. Vlooien houden er niet van.
 • Verpulver mottenballen en strooi het gruis langs de plinten en de randen van de vloerbedekking, eventueel ook eronder. Vlooien vinden dat vies. Bij thuiskomst goed stofzuigen!
 • Je kunt ook gewoon je huisdier met een vlooienkam kammen en de vlooien die je vangt in een bak met water en afwasmiddel doen. Dat overleven ze niet.
 • Je huisdier inwrijven met gekneusde Hondsdrafblaadjes. Hondsdraf wordt gebruikt door egels. Ze vullen er hun nest mee zodat de jonkies minder last hebben van vlooien.

Zo zijn er vast nog tientallen oma-weet-raad-middeltjes. Je kunt ze uitproberen, maar we raden je aan om met je huisdier zelf niet te veel te experimenteren. Het beestje heeft het al zwaar genoeg met de vlooienoverlast alleen.

Hoe kom je zo snel mogelijk van vlooien af?

Waar hebben vlooien een hekel aan?

Hoe kan je azijn tegen vlooien het beste gebruiken? – Zoals de meeste insecten, hebben vlooien een hekel aan de geur en smaak van azijn, dus zullen ze hun best doen om het te vermijden. Azijn is dan ook een goed middel om tegen volwassen vlooien te gebruiken.

Azijn is veilig in gebruik en milieuvriendelijk. Het is natuurlijk en vrij van chemicaliën, het is zowel huisdier- als kindveilig en het kalmeert de vlooienbeten van uw huisdier. Hieronder lees je hoe je azijn tegen vlooien kan gebruiken.

Om een eigen vlooienspray te maken, kan je zowel reguliere witte- als appelazijn gebruiken. In de werking zit geen verschil, al zal appelazijn wel een iets aangenamer zijn qua geur. Een zelfgemaakte vlooienspray maken is simpelweg het verdunnen van azijn met water.

Sommige mensen raden aan om gelijke delen azijn en water te mengen. Anderen raden aan om één deel azijn te mengen met twee of drie delen water. Zelf ben ik voorstander van gelijke delen water en azijn. Azijn is namelijk ongevaarlijk, dus waarom onnodig verdunnen?! Voordat je de zelfgemaakte vlooienspray aanbrengt op de huid van mens of dier, let wel even op dat er geen wondjes zijn.

Azijn kan immers bijten. Kijk daarbij ook uit dat je niet in de buurt van het Gebruik voor het aanbrengen van de azijnoplossing een spuitfles of breng deze aan met een doek die in de azijnoplossing is gedoopt. Voor katten zou ik sowieso kiezen voor het aanbrengen met een doek. Wat Te Doen Tegen Vlooien Hond Je hebt niet veel nodig om een eigen vlooienspray op basis van zijn tegen mieren te maken: water, azijn en een plantenspuit!.

See also:  Hoe oud is de oudste hond?

Welk Vlooienmiddel gebruikt de dierenarts?

Als dierenarts krijgen wij dagelijks vragen over vlooien, en vooral over de bestrijding van vlooien bij de hond en de kat. Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel huisdiereigenaren. Parasieten Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die voor veel overlast zorgen bij onze huisdieren. 2 Soorten vlooien Bij onze huisdieren komen 2 soorten vlooien voor: de hondenvlo (Ctenocefalides Canis) en de kattenvlo (Ctenocefalides Felis). Vreemd genoeg is de kattenvlo ook bij de hond de meest voorkomende vlo. De cyclus van de vlo Voordat een vrouwtjes vlo eitjes kan leggen moet zij eerst een bloedmaaltijd gehad hebben. Vervolgens legt zij enige tientallen eitjes in de vacht. Deze rollen uiteindelijk uit de vacht en komen zo in uw huis terecht.

Maar niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien. Ook de mens, het konijn en de fret kunnen het slachtoffer worden van de vlo. Alvorens tot de vlooienbestrijding over te gaan zullen we eerst de cyclus van de vlo bespreken.

Na 2-4 dagen komen uit deze eitjes larven. De larven zijn een paar mm. lang en zo dik als een haar. Zij verstoppen zich op donkere plekjes en voeden zich onder andere met de uitwerpselen van de volwassen vlooien. Na 2-3 weken verpoppen de larven zich. Deze poppen kunnen tot wel 1 jaar in leven blijven en zijn bestand tegen een hoop invloeden van buitenaf. Huisdier en omgeving In tegenstelling tot wat veel mensen denken speelt een groot deel van de levenscyclus van de vlo zich af buiten het huisdier. Alleen de volwassen vlooien vinden we terug op de hond of kat. De eitjes, larven en poppen bevinden zich in de omgeving. Het gevaar zit dus in de duizenden eitjes en larven die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten. Topje van de ijsberg Zoals in het plaatje links te zien is bestaat maar een heel klein deel van de cyclus uit volwassen vlooien.

 1. Onder invloed van trillingen komt uit de pop een volgroeide vlo en de cyclus is rond;
 2. Deze hele cyclus neemt gemiddeld zo’n 6 weken in beslag;
 3. Verreweg het grootste deel bestaat uit de eitjes en de larven die in de omgeving zitten;

Hieruit blijkt dat alleen de bestrijding van de volwassen vlo onvoldoende is en dat de behandeling van de omgeving een essentile rol speelt bij de vlooienbestrijding. Waarom vlooien bestrijden? Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden:

 • Jeuk Vlooien veroorzaken behoorlijk veel overlast bij de hond en kat. Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond of kat dan ook vaak opspringen als hij of zij gebeten wordt. Met de beet spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit geeft jeuk en irritatie waardoor de hond en kat gaan krabben en bijten.
 • Wormen Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Als een hond of kat een besmette vlo opeet kan daaruit een volwassen lintworm ontstaan. Ook kinderen kunnen zich op deze manier met een lintworm besmetten.
 • Vlooienallergie Sommige dieren zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt. Ook oudere beten worden dan geactiveerd waardoor het dier enorm veel jeuk krijgt. Ze krabben en bijten zichzelf tot bloedens toe. En beet per week is dan al voldoende om dit proces in stand te houden.

Op de foto’s hieronder is een hond met vlooienallergie te zien Anti vlooienmiddelen Wij adviseren voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel dat zo breed mogelijk werkt. Vlooien kun je het beste bestrijden door zoveel mogelijk stadia in de vlooiencyclus aan te pakken. Selamectine Selamectine is een breed werkend en veilig vlooienmiddel. Het is een effectief middel (zie tabel hierboven) tegen vlooien, want naast het doden van de volwassen vlooien bezit het namelijk ook de grootste omgevingswerking. Vanwege deze brede werking is het ook geschikt voor honden en katten die last hebben van een vlooienallergie. Het is daarbij een dermate veilig vlooienmiddel dat het zonder problemen bij jonge dieren zoals kittens en pups gebruikt kan worden. Met 1 pipet is uw huisdier beschermd tegen vlooien en is hij of zij gelijk ontwormd tegen spoelwormen. Imadocloprid Het vlooienmiddel met als werkzame stof imadocloprid (+ moxidectine) is hierna het meest effectief. Het doodt ook de vlooien snel en heeft een lichte omgevingswerking. Overige middelen Omgevingsspray voor in huis Er zijn ook diverse spray’s in huis die de volwassen vlooien en de larven van vlooien kunnen afdoden. Als u een spray voor in huis gebruikt, adviseren we u om een spray te nemen die een adulticide en larvicide werking heeft. Adulticide = volwassen vlooien en larvicide = larvale stadia. We adviseren om een ongediertespray met de werkzame stof uit de groep pyrethroiden te gebruiken.

Fipronil Het vlooienmiddel met als werkzame stof fipronil doodt alleen de volwassen vlo. Het middel heeft geen omgevingswerking. Vlooienkam Het is natuurlijk ook goed om mechanisch vlooien te verwijderen. Door middel van het kammen met een goede vlooienkam kunnen de volwassen vlooien gevangen worden.

See also:  Hoe Haal Je Een Teek Uit Een Hond?

Gebruik hiervoor een ijzeren vlooienkam. Plastic vlooienkammen werken niet goed. Vlooien bijten altijd!! Het is een sprookje dat anti-vlooienmiddelen zo snel werken dat de vlo niet de kans krijgt om te bijten. Met name net uitgekomen vlooien bijten altijd! Ze springen op de hond of kat en bijten direct.

 • Om deze reden is het ook zo enorm belangrijk om, zeker bij dieren met een vlooienallergie, de besmetting in huis tot een minimum te beperken;
 • Alternatieven??? Van bio-bandjes, homeopathische druppeltjes, knoflooktabletten en halsband zendertjes is nooit een effect op vlooien aangetoond;

Ons advies als dierenarts Gebruik een anti-vlooienmiddel met als werkzame stof selamectine. Wij adviseren voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel met als werkzame stof Selamectine. Het is een breed werkend en veilig vlooienmiddel. Vanwege de uitgebreide omgevingswerking is het ook bij uitstek geschikt (en zelfs geregistreerd!) voor dieren met een vlooienallergie. Meer informatie door bijsluiters bij de FIDIN: Indien u meer informatie wilt over het vlooienmiddel met selamectine of een van de andere genoemde middelen dan kunt u de bijsluiter vinden op website van de FIDIN, de vereniging van Fabrikanten en Importeurs van Diergeneesmiddelen In Nederland, klik hier voor het repertorium van het FIDIN.

Hoe vaak mag je een hond behandelen tegen vlooien?

Wormen bij de pup – Optimale wormbestrijding en -preventie bij uw pup De betere ontwormingsmiddelen: Milbemax® of Milbactor. Schema: op 2-4-6-8 weken en op 3-4-5-6 maanden leeftijd, daarna elke 3 maanden. Wanneer u maandelijks Stronghold Hond tegen vlooien gebruikt, hoeft u normaal gesproken slechts 1x per jaar tegen lintworm te ontwormen.

Wat dood vlooien?

Manden en dekens wassen – De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine.

Wat is het beste middel tegen vlooien?

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien.

Hoe weet je of je vlooien in bed hebt?

Hoe lang duurt het voordat vlooien weg zijn?

Wat kunnen we eraan doen? – Voor een doeltreffende vlooienbestrijding dient een volledig vlooienbestrijdingsplan te worden uitgewerkt. Belangrijk is dat zowel het probleem op het dier als in de omgeving wordt aangepakt. Wanneer men uitsluitend het dier behandelt, blijven eitjes, larven en cocons in de omgeving doorgroeien.

 • Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen ( 98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood). Hiermee bereikt de vlo ook niet het stadium, waarin eitjes gelegd worden en wordt indirect een vlooienbesmetting in huis ook tegen gegaan.
 • Frontline spuitbus: Dit middel wordt door het goed bespuiten van de vacht van hond of kat aangebracht. Frontline doodt de vlooien binnen 24 uur. Frontline spray kan gebruikt worden vanaf de 2e levensdag van pup of kitten.
 • Advocate: Voor honden die lijden aan, of risico lopen op, gemengde parasitaire infecties: Voor de preventie en behandeling van vlooienbesmetting (Ctenocephalides felis), voor de behandeling van oormijtinfestatie (Otodectes cynotis), schurft veroorzaakt door Sarcoptes scabiei var. canis, demodicosis veroorzaakt door Demodex canis, voor de preventie van hartworm (L3 en L4 larven van Dirofilaria immitis) en voor de behandeling van infecties met gastro-intestinale nematoden (L4 larven, onvolgroeide en volwassen stadia van Toxocara canis, Ancylostoma caninum en Uncinaria stenocephala, volwassen Toxascaris leonina en Trichuris vulpis). Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis
 • Stronghold De toedieningsvorm van stronghold is te vergelijken met advantage en frontline pipetten alleen de werking is veel breder het werkt namelijk ook tegen: •volwassen vlooien •vlooien eieren •oormijt •spoelwormen •haakwormen •hartworm Het mag al vanaf 6 weken leeftijd gebruikt worden.

Voor bestrijding van de vlooien in het huis hebben wij Mand- en tapijtspray. Dit doodt zowel de volwassen vlooien, als de eitjes en larfjes. Dit laatste is het meest van belang bij het tegen gaan van een vlooienbesmetting. Voor bestrijding van de vlooien op het dier zijn er ook nog steeds vlooienbanden, vlooienpoeder en dergelijke.

Het probleem in de omgeving is vaak groter dan men vermoedt. Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn.

Deze hebben als nadeel ten opzichte van de genoemde moderne middelen dat ze veel trager werken en de vlo pas doden nadat deze bloed gezogen en eitjes gelegd heeft. Bij alle traagwerkende middelen tegen volwassen vlooien is combinatie met Program of met een bestrijdingsmiddel in het huis altijd noodzakelijk.

Bij een juist gebruik zijn alle genoemde middelen veilig, Frontline mag al in het nest gebruikt worden, Advantage vanaf 8 weken en Program vanaf 6 weken leeftijd. Welke keuze u maakt uit de beschikbare vlooienbestrijdingsmiddelen hangt af van de huiselijke situatie en van uw persoonlijke voorkeur.

Aarzelt u niet hierover ons advies te vragen. Zowel de dierenartsen als de assistentes kunnen u informeren.

.

Hoe kun je zien dat je vlooien in huis hebt?

Een gemakkelijke manier om te zien waar de vlooien zitten, is door te zoeken naar vlooienpoepjes. Deze zwarte of donkerrode korreltjes vind je op de plekken waar de vlooien zich verzamelen. Hoe mee vlooienpoep je vindt, hoe meer vlooien je in huis hebt.

See also:  Welke Hond Verhaart Niet?

Kunnen vlooien van honden op mensen?

Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.

Kunnen vlooien tegen Dreft?

Vlooien op de juiste manier bestrijden – Je hond heeft vlooien, wat kun je het beste doen? In ieder geval niet met Dettol, groene zeep of afwasmiddel gaan wassen. Wil je de hond echt wassen, gebruik dan een vlooienshampoo. Maar let op want een vlooienshampoo doodt alleen de vlooien die op dat moment op het huisdier zitten.

De overige 95% van de vlooienpopulatie bevindt zich in je woning. Wil je vlooien effectief bestrijden dan moet je spot-on of een vlooienband op het huisdier toepassen. Bij een ernstige vlooienplaag is het aan te raden om ook de omgeving te behandelen.

Naar spot-on tegen vlooien.

Welke azijn tegen vlooien?

Hoe kom je van de vlooien af – Wil je op een milieuvriendelijke manier vlooien bestrijden bij je hond? Vlooien bij de hond zijn goed te bestrijden door witte natuurazijn te gebruiken. Essentie van deze aanpak is dat je de gehele levenscyclus van de vlo aanpakt.

 • Begin met je huis een week lang heel intensief te stofzuigen, iedere dag, om eitjes en larven te verwijderen. Leeg ook de vuilbak van je stofzuiger of doe na het stofzuigen een nieuwe stofzuigerzak in de stofzuiger. Als je dweilt, voeg dan een paar flinke scheuten azijn aan de emmer toe. Let op bij kalkhoudende tegelvloeren, hierop kun je geen azijn gebruiken. Vlooien, maar ook andere insecten, houden van vocht en voelen zich erg op hun gemak in water dat achterblijft in plinten en andere kieren.
 • Was de hondendeken, hoezen van kussens en matten wekelijks op 60 °C in de wasmachine. Voeg bij de was ook een paar flinke scheuten witte natuurazijn toe. Hierdoor dood je de eitjes en larven. Plaats de hondenmand bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer of tegels.
 • Schoonmaken met water en een deel witte natuurazijn werkt goed om vlooien te bestrijden. Vlooien hebben net als andere insecten een hekel aan de geur en het middel reinigt erg intensief. Niet te veel water gebruiken. Met water alleen kun je vlooien niet doden. Zodra er echter witte natuurazijn of afwasmiddel in het water zit, zullen ze het niet overleven.
 • Vlooien op het dier kun je ook behandelen met witte natuurazijn: Masseer de vacht van je hond met behulp van een zachte doek doordrenkt met witte natuurazijn. Laat de azijn een paar uur intrekken om alle volwassen vlooien te doden, spoel de vacht af met lauw water en was je trouwe viervoeter met shampoo.
 • Laat je hond een (biologische) vlooienband dragen. Doe deze al om voordat de hond last van vlooien heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Ook achteraf helpt dit om nieuwe vlooien te voorkomen.

De bestrijding van vlooien blijft erg lastig, blijft er eentje achter dan is de kans groot dat je opnieuw kunt beginnen met bestrijden. Daarbij duurt het weken voor eitjes larven en tenslotte jonge vlooien worden. Het is dus verstandig om de behandeling tegen vlooien minstens drie tot vijf weken te herhalen. « terug naar hond-en-kat overzicht.

Waar loopt een hond vlooien op?

Vlooienliftplaats 5 – Andere dieren – Eén van de manieren waarop je hond vlooien oploopt, is door contact met andere dieren – hetzij huisdieren hetzij wilde dieren. Honden zijn sociale wezens en vlooien kunnen zo vanaf die pup in het park op jouw hond springen, of zelfs vanaf andere huisdieren.

 1. Hoewel de meeste vlooien vanuit de omgeving opgelopen worden, kunnen ze in een enkel geval ook overspringen vanaf een ander dier;
 2. Je hond kan vlooienbeten krijgen van zowel hondenvlooien als kattenvlooien – de soorten die in Nederland het meest voorkomen;

Hondenvlooien bijten het liefst honden. Kattenvlooien, die vaker voorkomen, zijn echter niet zo kieskeurig, dus bijten ze zowel katten als jouw hond. Bovendien gaan honden graag op onderzoek uit op open plekken waar ook wilde dieren komen. Tijdens je dagelijkse wandeling, zelfs in je tuin, kan je hond in contact komen met vogels, knaagdieren, konijnen, eekhoorns, vossen en herten.

Wat is het beste tegen vlooien?

Maak een vlooienspray door het mengen van 4 liter azijn, 2 liter water, 500 ml citroensap en 250 ml hamamelis, en doe dit in een sproeifles. Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien.

Is Frontline gevaarlijk voor honden?

‘Blijf bij die middelen uit de buurt’ – Naast fipronil is ook permethrin is zeer giftige stof die vaak wordt teruggevonden, hoewel het vooral insecten zijn die daar last van hebben. Fipronil valt onder insecticiden en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen, de huid en de ogen als je hiermee in contact komt.

Wat is het verschil tussen Advantage en Advantix?

#2519585. Verschil tussen Advantage en Advantix is dat bij Advantix Permethrine erin zit naast Imidacloprid. Dus ik verwacht dat Advantage geen problemen oplevert. Overigens durfde ik hier de honden geen Advantix te geven ivm met katten die hier ook lopen.

Hoe veilig is Frontline?

Zijn Frontline Combo en Frontline Spot On veilig om te gebruiken? Als gebruik plaatsvindt volgens de bijsluiter, zijn Frontline -producten veilig om te gebruiken voor zowel mens als dier.